K-report
 

Archive through 18.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 18.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 11:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, ale právě zdravý rozum a zkušenosti jsou neskutečně subjektivním, a tedy i velmi nespolehlivým zdrojem informací. Zvlášť, když jste na tom osobně zainteresovaný (stejně jako lidé z Dědiny, zaměstnanci letiště aj.). Klidně pak vidíte věci takové, jaké je chcete vidět a slyšíte, jak je chcete slyšet.

Já Vám vůbec neberu, že na 119 je problém, mně spíš vadí přístup "já jsem zdejší, tak vím všechno nejlíp".
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 11:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Z 6 snad nepotřebuje přestupovat na 7 proboha taky nikdo - kam nejede 6 jede 11 (byť v opačném směru) vyjma Průběžné, ovšem tam zas jede i 22.
S 11 by měla být proložena, ne?
Martin: Problém 119 je možná v červenci v 6 večer, proto se musí řešit červenec v 6 večer posílením ať už 119 nebo AE ale ne trvalým celoročním (nebo dokonce sezónně proměnným) směrováním lufťáků úplně jiným směrem. To je to co se ti tu snažíme už asi dva roky vysvětlit. Musí se nutit ke změně nabídky, ne poptávky.
To je jako kdybys lidi z Nebušic nutil jezdit k metru 116, pokud by 161 nepobírala. Chicht.

(Příspěvek editován uživatelem káem březen 15, 2006)
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 11:46:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Káem: Kdyby to nikdo nepotřeboval, tak o tom nepíšu ! Přestupovat z 6 na 11 a pak na 7 mi přijde poněkud nepraktický, když lze přestoupit přímo na 7, nehledě na to, že je to i o dost pomalejší. Ale je pravda, že ráno jsem po čtvrthodinovym čekání byl poněkud víc nasranější, teď už sem trošku vychladl (no spíš sem se zahřál), holt budu muset dřív vstávat a najít jinou cestu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 12:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Démon: Jo, pravda, lidi k UDDP. ale čtvrt hodiny nebude normální, to spíš něco vypadlo, ne?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 12:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Někdy jsou vlastní zkušenosti nedocenitelné nad tabulkami a čísly. A pokud tedy můj subjektivní pocit vidí 119 hůře, než v reálu opravdu je, tak je linka B naprosto v pohodě a 177 nejezdí zpožděná. A pokud za poslední léta 119 donutila lidi z mého okolí sednout do aut vč. lidí z letiště, tak ten problém opravdu představuje.

Káem:
Necyhtej mě už po dvacátý za slovo. Každý z nás má jiné priority. Pro mě je důležitější cena, za kterou budu jezdit a dopady provozu v okolí. Ty preferuješ netahat lufťáky po dálnici na volné nádraží deset minut na metro. Tady se prostě neshodneme.
Mj. Kolkrát jsem psal, že proud lufťáků ve 119 je značně nerovnoměrný? Nepsal jsem přímo tobě náhodou už asi 20X, že se návyly turistů liší ne měsíc od měsíce, ale den ode dne a dokonce i hodinu od hodiny.

Kdo "my se ti snažíme vysvětlit"? Co znám lidi, kteří bohužel nechodí na k-report jsou naprosto opačného názoru než "vy všichni", ale s jediným rozdílem. 119 jezdí...

Musí se nutit ke změně nabídky, ne poptávky
Pak si odporuješ ve všem co tu roky prosazuješ. Pokud nabídnu levnější variantu, která v současné chvíli představuje nejmenší zlo (jen natáhnu ANglánům cestu do hotelu o pár minut), tak ji prosazovat musím.

Opět kecáš. 161 problémem není a nikdo lidi Šárkou z Nebušic, tahat nechce. Evropská problém je, Kulaťák také a 119 rovněž. Proto ho řeším a podávám tu dost jasné a zřetelné argumenty. Ty tu jen plkáš o polích a pár minutách navíc. A v tom je veliký rozdíl.

Kolikrát jsem se tě ptal, jak bys cestoval z Opatova do Vysočan? Dosud jsem od tebe nedostal odpověď. Možná se obáváš, že by sis právě tady sednul na lopatu.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 12:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Musí se nutit ke změně nabídky, ne poptávky
Pak 177 musíme zachovat, 2 linky přes Karlín také, Příkopy postavit, 167 taky atd. atd. Ty se tu sanžíš udělat napaječe, zrušit souběhy a pak mi tu napíšeš takovou blbost, že Anglán, kterej je poprvé v Praze se osype z dálnice a z polí a proto ho budeme nadále tahat ucpanou Evropskou na Kulaťák, který kolabuje a který namísto toho, aby představoval centrum Prahy 6, připomíná spíš autobusové nádraží.
www.kostnidren.cz
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 12:37:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Snad ani nevypadlo, jen jedna o minutku dřív, následující o dvě minutky později a jednu minutku sem si přihodil, abych tomu dodal váhu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 12:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Z Opatova do Vysočan jsem ti již 1000x odpověděl - C,B nebo 177,195.
Něco jiného je optimalizace proudů. Z Karlína bych rušil 24 protože jede doslova a dopísmene a dostanice nad B. Nebral bych jim 8. To samý 167 v úseku Smíchov-Kotlářka. Kdyby bylo po mým nechám dopravu lufťáků na Letišti (tedy jim nařídím zvýšení kapacity jejich minibusíků na úroveň autobusu) a o žádný souběh nejde, protože to jsou dva různé systémy k různým účelům, a placené z různých kapes, zatímco v tebou uváděných příkladech jsou to titíž kaštani a tytéž dotace. Kdepak, na mě si nepřijdeš :-)))
S tou 161 a 116 je to dnes příklad, ale zítra to klidně může být skutečnost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 13:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Jsi neodpověděl
2) Žádné nebo neexistuje.

O ostatním se s tebou nebudu hádat, jsi o tom přesvědčen jako já o Stovce. Nepůjdu hlavou proti zdi. Jen jsem chtěl naznačit jak si tu krásně protiřečíš. Všude by si lidi násilně nutil přestupovat, ale z letiště musí jezdit přímo. Potom i já si přeju obsadit u autobusů vynechání čísla mezi 100-999 a zavést linky odkudkoliv kamokoliv. Suchdol-Modřany a Ruzyně-Zbraslav chci já.
www.kostnidren.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 13:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Co je bod 2)?
Ale my je nutíme přestupovat oba, jen ty je nutíš přestupovat v p*deli světa na metro kterým pojedou 2x déle do centra.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 13:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bod 2 znamená, že ty by ses rozhodl pro B+C.

Kdepak, já jim podsunu variantu, která je pro ně daleko pohodlnější, než se kymácet na tyči v zasekané ulici. Je pravda, že jsem na k-reportu četl už hodně kravin, ale to, že pole vadí leteckým cestujícím, je opravdu ta největší. Musim se smát, když jedu vlakem z CDG do Paříže nebo když jsem jel z JFK na Manhattan. Kdybych měl přirovnat Prahu ke světovým letištím, tak Zličín leží u letiště.

Pro mě je menší zlo jednou za život někoho poslat přes Zličín, než několikrát denně někomu smrdět pod okny. To zas nedokážeš pochopit ty.
www.kostnidren.cz
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 17:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin:

Všichni jsou tu rádi, že debata kolem letiště uhasla. Vy přijdete po týdnu a opět se v tom začnete šťourat.

Jednak sorry za to, že tu nediskutuju třikrát denně. Rozhodně to do budoucna nezměním. Jinak tady debata málem uschnula úplně. A to je snad na diskusním fóru na závadu, ne?

1) Opravdu, ale opravdu nelze srovnávat Pražský okruh s Evropskou ulicí. Jsou to diametrálně odlišné silnice. Tak jako Karlova ulice a Ječná!

Já vím. Taky podruhé říkám, že nic nesrovnávám. Pouze se snažím vysvětlit, že pokud se někdo nastěhoval do bytu s tím, že se z okna dívá do ulice, tak nemůže počítat s tím, že ulice zmizí nebo že na ní bude provoz klesat.

2) Pokud se někdy dožiju toho, že Pražský okruh bude ucpaný, čemuž nevěřím, bude do Ruzyně dávno zavedené metro, tudíž mi to bude šumafuk.

Před dvaceti lety byla podobně prázdná Jižní cesta. A dnes? Nicméně doufám, že do Ruzyně metro v nejbližších šedesáti letech nepovede.

3) Každá ulice se štosuje proto, protože poptávka převyšuje kapcitu. Jen některé ulice k tomu mají větší sklony (semafory + desítky křižovatek a přechodů) a některé menší(mimoúrovňová křížení, vyšší průměrná rychlost, žádné semafory, žádní chodci = žádné prvky narušující plynulý chod dopravy). Nebo snad popíráte funkci, urychlení a zkapacitnění silnic 1. třídy dálnicemi?

Sklony ke kongescím mají ty komunikace, u nichž je poptávka blízko nabízené kapacitě. Semafory a přechody pro chodce mají sice vliv na kapacitu, ale ne přímo na to, zda je v daném místě poptávka blízko kapacity. Při zvyšování rychlosti dopravního proudu nad 50 km v hodině kapacita komunikace neroste, ale klesá.

4)... A dám krk na to, že kdybyb jim byly nabídnuty obě varianty s klady a zápory, vyberou si Zličín...

Obě varianty existují a jsou nabízeny. A co si vybírají turisté :-))) Zličín?

...Béčko je napráskané v červenci asi tak stejně jako Áčko pod Hradčanama....

Béčko je napráskané celoročně. Váš problém je v tom, že nejste schopen pochopit, že dostat většinu leteckých cestujících na Zličín znamená vozit tam v červenci kloubák á 7,5 minuty. A zkuste si představit kloubák v každé soupravě béčka v centru města NAVÍC. V situaci, kdy na stanicích zůstávají cestující, a to nejen v přepravní špičce, ale i v půl deváté večer.

...Než tu začnete argumentovat tím, že i jinde v Praze dostávají cestující horší službu, dopředu vám opáčím, že 119 lze řešit jednuše a levněji, než neustálým posilováním. Silná 100 + omezená 119 vyjde ve výsledku levněji, než to co tam je teď.

Omyl. Silná 100 + posílené béčko + omezená 119 vyjde dráž než to, co je dnes. Byla-li by na béčku volná kapacita, nebránil bych se tomuhle nápadu jako věci DOČASNĚ řešící existující problém.

5) Vše tu již bylo stokrát řečeno a proto nechápu, proč se do uzavřené kapitoly vracíte až teď a proč jste do ní nezasáhl někdy v době, kdy tu diskuze hořela?

Diskusi jsem v tu dobu nečetl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 19:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Nedělám si iluze, že na Evropské bude provoz klesat, to ale neznamená, že nemůžu udělat nic proto, aby na ní provoz nerostl, když ji můžu ulehčit budovaným okruhem za pár miliard. Právě proto, že je katastrofální, nebudu tam cpát další vozy.

2) Kdybyste si dal tu námahu a pročetl si diskuzi zpět, tak tam popisuji proč se Jižní spojka ucpává. Je to proto, protože se nejedná o klasickou dálnici s mimoúrovňovým křížením, ale proto, protože je katastrofálně zakončená semaforem před Barrandovským mostem, následnou velmi "šikovnou" zatáčkou, kde se převrací jeden kamion za druhým a konče několikaprocentním stoupáním na Barrandov, kde mají plné kamiony problém ho vůbec vyjet. Je veliký omyl porovnávat ulice K Barrandovu a Jižní spojku s dnes moderně pojatým Pražským okruhem, který se samozřejmě buduje tak, aby k podobným problémům nedocházelo. A také na již dnes provzozuschopném Pražském okruhu se zácpy jen tak z ničeho nic nedějí.

3) Hezká teorie. V praxi vím, že tříproudá magistrála je ucpaná od osmi do osmi každý den a vím, že na Chodově, kde přechází v klasickou dálnici, již zácpy téměř neexistují. Jak je to možné, když se jedná o stejně široké silnice, ba dokonce v úseku garáž Kačerov-sjezd Opatov jezdí stejné množství aut jako u Muzea a to s rozdílem tisíců kamionů.

4) Pane, kdybyste si přečetl celou historii a neotravoval mě tu něčím, na co jsem tu již 100X odpovídal, ušetřil byste mi horu času. Turisté jezdí 119 především proto, protože je jim doporučováná - v průvodcích, v informačním středisku a také proto, že jim na zast. přijede jako první. U letiště žiju skoro 20 let a také tam dnes občasně pracuji. Divil byste se, kdybyste viděl lézt turisty do linek jako 319, 225 a 254 a pak na cestě zpět o víkendu jim na Dědině říkal, že 225 končí zde a oni vám na to opáčili, že s ní jeli z letiště. Ať si nemyslím, že jsou cizinci hloupí, tak vím z vlastní zkušenosti, že se hloupě na letišti přinejmenším chovají. A pokud náhodou přijede linka 100 jako první, odjíždí po střechu plná právě těmi turisty a nikomu to problém nedělá. Až budete používat 119 denodenně a zjistíte, že už 20 minut nejede z důvodu skupiny 30 cizinců, kteří si na letišti kupují jízdenky u řidiče bankovkami v hodnotě min. 1000 Kč a pak vás přizabije na Čerenym Vrchu stádo Italů, protože zaslechli v reproduktoru kasdjbasdcjb Dejvická asdfjhjashd metro A. Až uvidíte nastupovat cizince do linky 225 na zast. TS2 ve směru letiště, ikdyž tam mají ceduli jako prase NO CENTRUM Here, na přijíždějícím autobuse je napsáno NO CENTRUM a ještě v reproduktoru na zast. hlásí, že z této stanice autobusy do centra nejedou, pak možná pochopíte o čem tu celou dobu píšu. Ale krutě se mýlíte, pokud si myslíte, že 119kou jezdí proto, protože je pro ně nejlepší.

Co se týká Béčka, tak si nemyslím, že je v sezóně o dost horší než Áčko. Ráno Béčko katastrofální je, to ano, ale z letiště jezdí nejvíce davů dopoledne od 9:00 do 13:00 a pak odpoledne od 17:00 do 22:00. A nechtějte tu po mě vyjmenovávat desítky linek vč. kloubových, které jsou napaječi Béčka na Smíchově, v Butovicích, na Knížecí apod. Ikdyby tam jezdila 100 po deseti minutách, tak se to večer na Béčku projeví jen nepatrně.

Béčko se musí posílit a také se posílí nezávisle na lince 100. Argument, že Béčko by se muselo posílit kvůli letišti neberu, Béčko se musí posílit tak jako tak.

5) Tak já vás prosím, abyste si ji přečetl. Najdete tam odpovědí na vaše otázky až až.
www.kostnidren.cz
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Někdy jsou vlastní zkušenosti nedocenitelné nad tabulkami a čísly. A pokud tedy můj subjektivní pocit vidí 119 hůře, než v reálu opravdu je, tak je linka B naprosto v pohodě a 177 nejezdí zpožděná. A pokud za poslední léta 119 donutila lidi z mého okolí sednout do aut vč. lidí z letiště, tak ten problém opravdu představuje.


Martine, je vidět, že mne nechápete, nebo spíš nechcete pochopit. Vlastní zkušenosti jsou dobrá věc, ale čísla a tabulky nikdy nemůžou nahradit. Čísla a tabulky nejsou zatížena chybou řekněme subjektivní. Čísla a tabulky se nedívají vašima očima, které chtějí vidět 119 plnou.

To je podobné jako když jste tvrdil, že dejvická je 2x dál, než Zličín. Taky jste měl takový pocit, zkušenost s ohavnou jízdní dobou a stáním v koloně. Takže vám nakonec vyšlo, že autobusy na Dejvickou jedou 2x více km a spotřebují díky stání v kolonám 4x více nafty... Ačkoliv to vůbec není pravda.

Že je 119 často plnější, než je zdrávo, vám neberu. Ale ten přístup...

(Příspěvek editován uživatelem syverin březen 15, 2006)
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 07:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Prosím pochop aspoň jednu věc - nemůžeš po někom, kdo je tady quli pracovnímu vytížení 1x týdně, aby pročítal zpět celou diskusi, zvlášť když Tvoje příspěvky opravdu opakují pořád dokola to samé. Číst celou optimalizaci je nadlidský výkon i pro mě, a to si na nakouknutí otevřu diskusi skoro každý den kolem 7:30 a během dne odpovídám tam kde je něco zajímavého.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5549
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mpenc - Béčko je napráskané celoročně

zajímavý - v poslední době jsem "béčkem" v úseku centrum - Zličín a z5 několikrát cestoval (v různé denní době), a žádný "náprask" jsem tam nějak neregistroval. Myslím, že rezerva pro jeden kloubák turistů tam určitě byla.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem pro směrování turistů l.č.100 na Zličín a následně metrem.Důvody asi stejné jak píše Martin.Jinak bych ale rozvoj dopravy v té oblasti řešil spíše prodloužením B ze Zličína k Letišti,částečně po povrchu,než krkolomným a zatraceně drahým prodloužením trasy A.
Myslím,že to B by tam mohlo být postaveno během 1-1,5 roku od zahájení stavby.Určitým nedostatkem je málo vozidel,ale to se snad zlepší v souvislosti s rekonstrukcemi a nákupem nových vozidel na trasách A a C.Potom bude moci být na B lepší interval a na konečné na Letišti pak může stát i záložní souprava.
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:59:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pakliže to někoho zajímá, jsem všema deseti pro směřování turistů z letiště na Zličín. Sám takhle na letiště jezdim taky a je to rozhodně rychlejší než přes Evropskou a kulaťák. A jinak Vám přeji hezký den...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Kdybyste mě dobře četl, zjistil byste, že čísla a tabulky na 119 hodně zkreslují skutečný stav. Nebo si myslíte, že je možné v tak specifické oblasti jako je letiště, dělat průzkum jednou za rok pár studenty? A mimochodem, ten můj subjektivní pocit potvrzuje to, že se 119 posiluje každým rokem a Ropid veřejně prohlašuje, že je problémem. Stačí si stáhnout dokument dopravy pro rok 2006.

Samozřejmě, že je pravda, že na Dejvickou autobusy jedou dvakrát déle. Pokud pojede po zacpané okresce do Plzně, spotřebujete samozřejmě více nafty, než po dálnici.

Absolut:
Zrovna tak se tu stále opakují ty samé argumenty i z druhé strany.

Mcbain, Demon:
Děkuju.

Akribius:
Už po druhé musím souhlasit.
www.kostnidren.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v poledne, AE směr letiště - 0 cestujících (slovy: NULA).

Já jsem pro směřování turistů do Vídně, je jich moc a Praha na ně nebude dimenzovaná, ani kdyby postavila tucet nových přistávacích drah.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Pokud 119 rok co rok přibývají vozkm, stále se zkracují intervaly a já a mnoho dalších se nemůžeme v sezóně do 119 leckdy dostat, tak to není o mém subjektivním pocitu a o tom, jakou bych jí opravdu chtěl mít. Je to o tom, že ten problém evidentně existuje a pokud urguje letiště DP, ten Ropid a ten zas magistrát, aby s tím něco udělali, tak to normální stav není. Mj. proč bych chtěl vidět 119 plnou? Co bych dal za to, kdyby jezdila na úrovni moderní MHD. Nebo si myslíte, že tu ztrácím čas jen tak pro nic za nic a veškeré vášnivé debaty na mezinárodní úrovni o akutní potřebě spojit Ruzyň s centrem vlakem, dělají z komára velblouda? Pokud, tedy podle vás 119 nejezdí plnější, než je v normálu, tak pak žádnou rychlodráhu nebo metro, letiště vůbec nepotřebuje. Pokud mi Ruzyně odbavovala v roce 90 1,6 milionu cestujících a zaměstnávala 1500 lidí a dnes odbavuje 11 milionu pasažérů a zaměstnává 13 000 lidí, tak je zcela evidentní, že se to autobusy odvozit nedá. A to nechci vidět Evropskou a autobusy z letiště za 10 let, kdy se očekává 20 milionu pasažérů a 20 000 zaměstnanců. Takové nákupní centrum na Dlouhé Míli situaci také nepomůže.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Blbost, 2 paralelní dráhy umožní odbavit letadla se čtyřiceti miliony pasažéry. Sám se rozčiluješ, když nějaký Pepík kecá do právničiny. Tak tu prosím nepiš něco, čemu nerozumíš. Před 100 lety nebyla zeměkoule připravená na automobily taky, mělo se tedy od spalovacích motorů upustit a jezdit stále na koních? Nebo jak si představuješ to přesměrování turistů? Ostnatými dráty na hranicích nebo vjezdovými doložkami? Kokám, že nám rudne hrad...
www.kostnidren.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už zase ty milióny. Vždyť Ti je nikdo nezpochybňuje. Jediné co mi na tobě vadi je ta naivní představa, že pár šipkama všechny nacpeš do a-100 když kus opodál bude a-119
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Kdepak naivní představa. Nejsem slepý, ani blbý a to co vidím denně na letišti mě přesvědčuje o tom, že je to příšerně jednoduché a to mi zas vadí na tobě, že zas tohle nechceš přiznat ty. Jistojistě, když poradí v infocentru DP, že do centra jede bus No.100, ke kterému se dostanou po šipkách, tam přijdou a uvidí obrovskou ceduli BUS CENTRUM here, tak do toho autobusu prostě nasednou a nikomu to nebude divné. Když tobě* v nějaké exotické zemi, kde jsi poprvé, poradí, že do centra je nutné jet zelenou linkou a ty tu zelenou linku najdeš, tak ti všechny ostatní barvičky - třeba i ty ze zlata - budou úplně u prdele.

*počítejem, že nejsi žádná šotouš, který studoval dopravu v cílové destinaci měsíc předem = 99,9%
www.kostnidren.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale jo, odbav si třeba 60 milionů turistů - ale nebude dost hotelů, dost autobusů, dost tramvají, dost obchodů, dost místa na chodníku ...

Praha na to prostě není dimenzovaná, a ani superletiště to nespraví.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co s tím chceš dělat? Centrum na to dimenzované není. Je pravda, že na Karlův most se víc lidí v červenci asi už nevejde. Chodníky - no nesměroval bych všechny jen na Královskou cestu. On takový Petřín nebo Stromovka jsou taky krásná místa. Hotely mají dnes v Praze kapacitu přes 100 000 lůžek, kde je psáno, že jich nemohou mít za 10 let 200 000? Máš pocit, že služby, které dens Praha nabízí jsou na max. úrovni? Já ne a myslím si, že všechno ostatní, sand krom Královské cesty, se navýšit dá. Vlak z letiště řeší dopravu. Dost tramvají je také. Paříž v létě připomíná jedno mraveniště, na Eifelovku jsem čekal 4 hodiny ve frontě a ročně jich tam přijede 30 milionů.

Mě by jen zajímalo, jak bys to reguloval? To se prostě nedá. Budeš přidělovat lístky Japoncům jak za války na jídlo? Nebo jak?
www.kostnidren.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5556
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se zeptám - proč vlastně ne letiště jezdí to "kilo" a AE, když stejně veškerá propaganda upřednostňuje 119ku?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

No, prostě bych sem ty cizince vůbec nenechal přiletět. Jak prosté.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, když Vám to udělá radost: 119 jezdí přeplněná, 119 stojí na Evropské v kolonách a smrdí vám po okny. 119 je problém. Převedení turistů na 100 je řešením. Převedení turistů na 100 se zdá být jednoduchým a rychlým řešením. Ale není to řešení jediné a není to řešení jediné správné. Tečka.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostě bych sem ty cizince vůbec nenechal přiletět

Lorde, já sice chápu, že ve starých hradech přetrvávají duchové bývalých hradních pánů ... ale vracet se k dobám, kdy "sem prostě ti turisti nemohli", tak takový vliv ducha KG jsem zase nečekal.
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:06:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě jistě víte o dalším a určitě lepším řešení. Jen škoda, že nás s ním neseznámíte, bohužel se tu stále omílá totéž...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vlak z letiště řeší dopravu

No konečně správný názor. Teď ho ještě prosadit vůči představitelům radnice Prahy 6 i Prahy-města (mají společnou líheň), ať se stavba (a v dané chvíli bych řekl, že už je jedno, zda podzemní nebo povrchová) pohne.

Jinak jsem včera přicestoval na to daleko nejzatíženější evropské letiště. Musím říct, že tak pohodovou cestu z letiště jsem už dlouho nezažil (přičemž jsem nejel do centra velkoměsta,kam z letiště vede vlak i podzemka).
Jediné, v čem byl problém, bylo najít správná nástupiště ... (odkud a čím cestovat jsem měl už nalezené předem na www transport for london)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
A to uděláš jak? Každý má právo přiletět na Ruzyň a pokud by nestačila nabídka leteckých společností, tak přijede po zemi. Koukám, že nám opravdu rudne hrad víc a víc. Pokud nám nestíhá dálnice D1, zakážeme jezdit lidem auty? Protože nám kolabuje o silvestru mobilní síť, zakážeme lidem volat? Co takhle udělat vše proto, aby to fungovalo líp bez jakýchkoliv omezení, zákazů, příkazů, estébáků a ostatných drátů?

Syverin:
Ne, je to nejmenší zlo, které do doby, než na letiště dostaneme vlak, řeší problém 119, Evropské a Vítězného náměstí. Já vím - pole a zajížďka pro pár lufťáků :-)

Arj:
Já si také hledám dopředu to, čím pak pojedu. Jenomže zkus toto vysvětlovat většině těm, co přiletí na Ruzyň. Docela sranda vysvětlit na konečné 319 v Jenči, že dál se nejde. Tak k těm letáčkům a šipečkám ještě přidáme web DP a hotovo.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Myšlenka kila a AE dobrá, konečná realizace špatná a nedotažená.
www.kostnidren.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, já chápu, že jsi do letiště zamilovaný, ale 10 litrů vody do 5 litrového vědra prostě nenapěchuješ. To není o rudosti či nerudosti (narážky na Hrad jsou krapet pod pás, nemáš pocit?), to je o přírodních, potažmo ekonomických zákonech.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5558
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšlenka kila a AE dobrá, konečná realizace špatná a nedotažená.

no a mě by právě zajímalo, proč ta myšlenka vůbec vznikla, když se stejně všechno rve na 119ku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 23:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

akribius: souhlasím, konečně rozumná řeč...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem pro směřování turistů sem,neboť i ten,co tu jen tranzituje si tu alespoň dá kafe a dá tak práci našim lidem.A když jich (turistů) bude víc a víc bude z nich víc a víc peněz.Jenom ten vývoj jak to poroste se mi zdá přehnaný-Praha je přece jenom už okoukanější než kdysi byla.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Uvidíme za deset let... Třeba se tam pár litrů ještě vejde.

Mcbain:
Protože DP. Nebo si myslíš, že je v Praze vše dotaženo do konce?

Akribius:
Praha se okoukat nedá, tak jako Paříž. I tam turismus nepolevuje. Rodí se noví lidé a co se týká leteckého spojení, tak to zdaleka není ještě na vrcholu. Co udělá turistika z Číny, to dnes ještě nikdo neví, ale pokud to, co udělala s Japonci, tak se máme na co těšit.
www.kostnidren.cz
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: to si ani nemyslím, že by byla okoukanější, nezapomeňte, že turisté se rodí pořád noví a přičtěte k tomu třeba Číňany

L_v: pokud těch 10 litrů vody zjistí, že se mačká v 5litrovém kyblíku, tak příště nepřijede a řekne o tom známým, výsledkem je jakás-takás rovnováha. To je o ekonomických zákonech, ne nějaké omezování. Kdo by přijet mohl a kdo už ne? A líbilo by se vám, kdybyste chtěl někam jet a řekli vám "máte smůlu, zapište se do pořadníku"?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: 100 byla zamýšlena jako rozšíření nabídky dopravy na letiště, když se dobudovala prodloužená R7 k D5. Rozšířením nabídky také je a jezdí jí přesně to procento turistů, kterým vyhovuje. Dále se ukazuje, že s ní jezdí zaměstnanci letiště a rovněž obyvatelé P6 do P13, zejména do nákupních center na Zličíně. Existence 100 je v pořádku, v pořádku není Martinova snaha udělat z ní 119 a ze 119 udělat 100.
AE byla zamýšlena jako luxusní spojení Pendolino-Letiště, ukazuje se , že jí lze použít i pro spojení Letiště - C a tuto budoucnost bude mít. Počet cestujících v prvním půlroce/roce není rozhodující.
Akribius a další: Metro A na letiště je bonus. Základní kolejová doprava na letiště se jmenuje VLAK a bude napojena přímo na Hlavní nádraží a tím i celou republiku Semmeringem. Koukněte se do územních plánů jedné obce. Dobrý den.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nula není rozhodující? Dobrý den.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 11:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nula znamená nic. Nemůže tedy znamenat něco nebo mít nějaký vliv mimo žádného.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy nevím, ale mě trošku vadí, když někde jezdí spoj, který není základní dopravní obsluhou a má obsazenost 0 lidí tj. vlastní zisk 0*45=0kč a vlastní náklady projetá nafta + mzda.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 14:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí se to snad z tvojí kapsy (tedy aspoń přímo či přes daň)?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 20:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Mluv sám za sebe. Stále dokola plkáš "argumenty" polí a hypermarketů. Já ti několikrát napsal dost jasné argumenty proč "100". Ty chceš naopak ze 119 udělat 100 a to je drahý, neekologický a ucpaný na Kulaťáku.

Trošku ztrácíš paměť, ne? Po týdnu provozu AE, jsi tvrdil - počkejme měsíc. V lednu jsi říkal - uvidíte v březnu. Dnes mluvíš - po prázdninách. Pokud je poptávka po spojení letiště - nádraží v létě 3X vyšší než touto dobou a dnes jezdí v AE "0" cestujících, tak 3 x 0 = stále 0. Pokud jede jeden člověk, pojedou v červenci 3. Sám víš, že AE je naprosté mrhání veřejnými prostředky, které si dovolí jen státní či městské firmy. Proč Student Agency provozuje z Florence malé dodávky se 100% návazností na své autobusy a proč ČD+DP+ČSA=my všichni, provozují prázdné Citybusy se spotřebou 50l/100km bez návaznosti na vlaky a ještě nezajíždějící ani na Hl. n., nedokáže pochopit vůbec nikdo. Je krásné sledovat večerní spoje AE, ve kterých se pro jistotu vůbec nesvítí. Za 3 měsíce, co AE jezdí, jsem tak napočítal +-40* cestujících a to AE vídám každý den aspoň jednou.
Nepočítám ranní spoje v 7:45 a v 8:45, přiznávám, které jezdí dost plné - návaznost na Pendolino.
kdo s tím proboha bude za 45 kč jezdit? Z 34 spojů je zvýhodněných pouze 6. Ostatních 28 jezdí za plnou cenu a každý si rozmyslí utratit 90,- za cestu tam a zpět, když může jet za 40.

Platí se to snad z tvojí kapsy (tedy aspoń přímo či přes daň)?
Samozřejmě, že platí...
-5 let staré autobusy nebyly nikým zakoupeny, DP (rozuměj město) (rozuměj ty) poskytlo 4 vozy denně bezplatně a to v době, kdy DP trpí akutním nedostakem autobusů a obměna se takřka za poslední 2 roky zastavila.
-řidiči jsou zaměstnanci DP a jejich mzdy neplatí žádné ČD, ani ČSA, nýbrž DP.
-ČSA proplácejí pouze projetou naftu - mimochodem, vlastníkem ČSA je kdo?
-A pokud tedy nebudu brát v úvahu jen ekonomičnost provozu, tak mi rozhodně není lhostejné to, že tu celý den smrdí na Letné, v Dejvicích a na Evropské prázdné autobusy, které vůbec nikoho nevozí, jen řidiče.

Tady jsi Káeme sakra vedle a nechceš to přiznat a chytáš se stébla v podobě zast. Dejvická apod. Pamatuj si - AE vznikl pro spojení vlak-letadlo. V žádném případě ne pro spojení cestujících do centra. Pokud jde o mě, tak si myslím, že nakonec expres z letiště do Dejvic bude. Bude to bývalý AE, který se zkrátí do trasy Ruzyně-Dejvická, aby nebyla taková ostuda s úplným zrušením. Víš to tu ty, já a všichni ostatní.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 20:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ukazuje se , že jí lze použít i pro spojení Letiště - C a tuto budoucnost bude mít
Můžeš mi říct, čím se tak ukazuje? Nemyslíš náhodou ty 4 (čtyři) cestující za den, u kterých sis vyvodil (nevím z čeho), že jedou dále vlakem M1?
www.kostnidren.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobek:
"L_v: pokud těch 10 litrů vody zjistí, že se mačká v 5litrovém kyblíku, tak příště nepřijede a řekne o tom známým, výsledkem je jakás-takás rovnováha. To je o ekonomických zákonech, ne nějaké omezování. Kdo by přijet mohl a kdo už ne? A líbilo by se vám, kdybyste chtěl někam jet a řekli vám "máte smůlu, zapište se do pořadníku"?

Ale já nechci žádný pořadník. Já tvrdím, že nemá vůbec smysl rozšiřovat letiště: Letiště je nafukovací, Praha nikoli. Když postavím velké letiště, nastane ten proces, jehož výsledkem bude ona ekonomická rovnováha - a v ten moment tu budeme mít velké, nedostatečně využívané letiště. Proč, ptám se. Stavme letiště rovnou na tu rovnováhu, a nadto jen pro tranzit. Jenže, pokud se dohodneme, že letiště nafukujeme hlavně kvůli tranzitu, tak jsou zbytečné veškeré debaty o dopravě na letiště, jestli 100 nebo 119, a hlavně jsou zbytečné argumenty typu "dnes to AE/119 ještě zvládá, ale počkejte za rok ...".
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: S tím pořadníkem to nebylo úplně korektní, to uznávám. Zřejmě jsem to nepochopil úplně správně.

Ale nechme pro tuto chvíli turisty zcela stranou. Letiště tu totiž zdaleka není jenom pro ně nebo pro tranzitující pasažéry v rámci Sky Teamu, ale i pro lidi, kteří sem přijíždějí pracovně, a především pro nás samotné - a my ho také zřejmě budeme využívat čím dál tím víc. Už proto má smysl letiště rozšiřovat - abychom se všichni i s turisty vešli na něj, a ne do Karlovy ulice. A už jen opuštění stávající vedlejší dráhy s přiblížením přes JZM za novou paralelní dráhu stojí.

No a dopravu na letiště je třeba řešit, ať se rozšíří nebo ne, protože v současné podobě je zkrátka ostudná. Obsluhovat letiště s obratem 10 mil. cestujících autobusy prostě moc nejde. Jen jsem zvědav, jestli bude dřív fungovat spojení po Buštěhradské dráze nebo přes Semmering. Anebo že by vyhrálo metro?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 23:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Řekl bych, že máš už trochu alergii na turisty. :-) Docela to chápu, protože průvodci s barevnou stužkou na tyči a kolem každého z nich stádo turistů, jejichž hlavním cílem je neztratit se, to na klidu nepřidá.

S tím vědrem je to hezký příměr se špatným závěrem. Co udělá přebytečná voda? No přeci přeteče do okolních ulic. Já pracuju nedaleko a turisty tam žádné nemáme. A do šotomagnetu jménem vozovna Střešovice se jich ještě vleze...

Když jsem byl poprvé v Benátkách, tak kam jsem spěchal? Správně, na legendární San Marco. Když jsem tam byl podruhé, potřetí..., tak jsem se snažil najít klidná zajímavá zákoutí, vzdálené ostrůvky v laguně a podobně. Letecké turisty do nedávna zajímal jen střed Prahy, Český Krumlov a Karlovy Vary. Pak přišli s lowcostama angličtí ožralci (ti směřují do hospod, ne na Hrad) a to přetíkání bude pokračovat do všech směrů. Takže 15, 20, 50 litrů vody se okolo toho pětilitrového vědra klidně vsákne.

A do letecké diskuse přihodím zajímavý odkaz o využití slotů na PRG.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 02:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: No konečně mne někdo odhalil ... a kdybys viděl, jak se ti zmetci naprosto neuvěřitelným způsobem pořád motaj pod nohama ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 08:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Všechno se cpe na 119
No v METPO je teď solidní kampaň na AE, když se zaváděla 100ka, byly na to taky reklamy všude. V mapách je 100ka uváděna, co víc si přát? Leda tak billboardy podél trasy 119 .

Jinak v AE jsem napočítal někdy po poledni jednou 19 a jednou 23 jedinců
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 09:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Pokud to bylo na spoji na NH, tak to byli nejspíš zbloudilí turisté, keří zkrátka na letišti sedli do toho, co přijelo jako první.

LV:
A jak chceš jinak, než zákazy, dosáhnout toho, aby se letiště nerozšiřovalo? Pokud je letiště samostatný tržní subjekt, tak jinak než Lukašenkovými metodami, jeho rozvoj nezvrátíš. A pokud vedení LP zjistí, že kapacita kterou nabízí, je nedostačující, tak se prostě rozhodne jí zvýšit. Bez ohledu na to, jestli se lidi vejdou na Karlův most či nikoliv. Pokud budu soukromník podnikající v kamionové dopravě a bude po mých službách poptávka, žádná D1 ani Jižní spojka mě zajímat nebude.

A když si představím, jak se "líbí" na hradě turisté, tak je mi úzko. Ikdyž mi turisti v Praze občas taky "překážej", nikdy bych si při představě jejich přínosu pro naší kasu a zaměstnanost, netroufl říct, že je lůza. O to víc se děsím, pokud to zazívá přímo z hradu.
www.kostnidren.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 18:03:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože také rád diskutuji o "nesmrtelnosti chrousta", přijdu také se svou troškou do mlýna.
O přínosnosti letiště pro ekonomiku státu není pochyb. Je třeba se ale podívat na celospolečenský přínos zaměstnanců Hradu, a zda jich, vzhledem k užitku který přinášejí, není příliš moc. Moje švagrová, když skončila v PZO Feromet, šla do IPB a nyní se chytla na Hradě. A to tam máme šetřivého pana prezidenta . A LV, neber to, prosím tě, jako osobní útok. Já jen, aby šla diskuse kupředu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5570
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 19:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Ikdyž mi turisti .... netroufl říct, že je lůza.

to já bych si docela v pohodě troufl. Myslím, že masová turistika má docel slušný devastační charakter. Stačí se podívat do provařených světových turistických destinací. Mě se vůbec nezamlouvá představa, že se do Prahy budou každoročně hrnout miliony povrchních Japonců a Číňanů s foťáčky...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 19:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kromě toho, já neřek´, že je to lůza, já řek´, že jsou to zmetci. Kdyby ono to aspoň chodilo z bodu A do bodu B přímo, ale to oni ne, oni furt cik cak jak vopilí, člověk ho zkusí obejít zleva, zmetek mírně závrávorá vlevo. Pokusíte se ho tedy obejít zprava, načež si to zmetek rozmyslí a vrtne se vpravo ... jednou nějakého umlátím deštníkem.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 19:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vůbec nejhorší zmetci jsou ti, co prolezou průchodem z 2. na 3. nádvoří, načež začnou tupě zírat na Katedrálu a lidi za nima nemůžou dál.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Honzik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.2.179.36
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 21:18:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přitom ta katedrála je co se týká Gotických katedrál v Evropě spíš průměr...............
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 23:50:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík: To možná, ale je fantasticky situovaná a s městem tvoří nádherný celek. Občas mi je líto, že hlavní věž nedosahuje původně zamýšlené výšky a snažím si představit, jak by působila dle původního zámyslu zakladatelů katedrály. I tak je její dostavba architektem Plečnikem velmi zdařilá.

Mcbain: Proč ty xenofobní nálady? Snad nelituješ pádu železné opony. Tehdy byl v Praze opravdu svatý klid...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace