K-report
 

Archive through 01.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archive through 01.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 23:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák:

Ano, pravda, v sekci pro výluky to je... Otázka je pak prostá... Není přílišná kategorizace spíše na škodu? Na původních stránkách byly v aktuálních zprávách všechny události. Teď aby se člověk dost zamýšlel, kde co hledat. Což o to, na cvičení mozku je to dobré, ale na rychlou orientaci...???
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 23:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako také si naty stránky DPO si zvykneš chce to ale čas
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 07:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Možná je to na škodu, když jsem totiž hledal tu výluku, tak jsem ji nenašel. Pak jsem projížděl očima celou obrazovu a našel jsem tam to menu a pak už to bylo jednoduché.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 11:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí Ostravákovy stránky jsou stále dobře přehledné
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně znečištění vozu: Je to asi dva týdny zpátky, kdy jsem se vracel z centra domů, bylo asi 21 hodin a na jednom sedadle, okně a zemi byly nechutné zvratky, ale nic se nehlásilo.
Chňapky se nám až moc nezdravě rozmáhají do všech typů vozů, už jsem je viděl i v Astře 1201 a v kačeně 1506.
Ještě se chci zeptat, jak je ošetřeno jízda služební (cvičné) jízdy do Zátiší, respektive křižování souprav? Je vydán nějaký speciální rozkaz, nebo je jízda cvičných jízd zakázána, pokud není dopředu nahlášena?
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Semolina: Trať linky č. 5 řídí dispečer na Vřesinské, ten tedy rozhoduje i o pohybu mimořádných vlaků. V praxi to většinou vypadá tak, že cvičná jízda jede za řádným kurzem jako násled, (popř. před ním, násled má pravidla v D1), popř. jede mimo čas d-5 a křižování určí dispečer a řidiči obou souprav toto potvrdí do jízdního výkazu.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť během dopoledního sedla jezdí na d-5 jediná souprava, frekvence co 60 min.
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirda:

Nejlepší pro získání hlášení je sehnat někoho kdo k nim má přístup. Každé hlášení je poskládáno (popř. je v celku) jako klasický audio soubor ve formátu .wav který přeheaješ třeba v klasickém WMP. Např hlášení o výluce je vždy poskládáno z cca 5 wavů (proto občas hlasové rozdíly)
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako:
ano od 7,55 do 12,15 jezdí pouze 5/101 o to je vyslání mimořádného vlaku jednodušší. Přesto vše řídí dispečer na Vřesinské, který rozhoduje o způsobu jízdy.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, vždyť to byla jen doplňující informace k dispečerskému řízení = že to není nic složitého...
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,

netušíte, odkud z internetu by se daly stáhnout drážní předpisy (segment pro tramvaje)...? Docela bych si je jako laik rád přečetl...

Díky.
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako:

ja ja, pravdu díš, pokud se na nic nezapomene, je to brnkačka :o))
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako, předpisy jsou k nalezení například zde:
http://www.prazsketramvaje.cz/navesti-d1-2.html
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty předpisy jsou fajn, pouze ta omezení Barrandov-Hlubočepy jsou pro ostravské poloměry drobet nepoužitelné... Jelikož Ostrava Barrandovský kopec nemá...

Ne, váženě, jsou někde na internetu k dispozici zákonem schválené a platné drážní předpisy, které lze jako obecný legislativní rámec aplikovat na Ostravu?

Díky moc.
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gakon:

S tím nápadem na předmět Základy MHD by to bylo fajn, ale zařadil bych to raději do předmětu Občanská nauka. Každá obec podle svých potřeb...

Co se týče diskutujících... Marná sláva, elektrická trakce je elektrická trakce... Osobně bych byl nejraději, kdyby se autobusy ponechaly tam, kde jsou, a tramvaje a trolejbusy v Ostravě by měly samostatnou sekci v elektrické trakci... Když i trolejbusy jezdily podle drážního zákona...
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 18:51:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí si najít Drážní úřad a na jeho stránkách jsou všechny vyhlášky a zákony. Teď si nejsem jist, ale nějaké návěstní předpisy i pro MHD obsahuje vyhláška 173/95Sb.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:01:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, je to tam - Vyhl. 173/95 Sb., Příloha č. 1, část II.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ach ty plastová madla. Dneska už jsem se vytočil. Při své výšce 185cm jsem si při každém postavení ze sedala praštil hlavou do toho průhledného madla. To nepočítám ten úlek. Nechápu proč jsou montovány přesně do místa kam vychází hlava vstávajícího cestujícího ze sedadla. Vždyť by stačilo dát madla přesně mezi sedadla. Po příchodu domů mi tchýně potvrila stejnou zkušenost. Všichni od nich z práce se při cestě do madla při postavení ze sedadla praštili. Asi je to účel, nejlepší reklama je ta co člověka přímo praští do hlavy. Ptravděpodobně ten co madla vymyslel neuvažoval že tramvají cestují lidé vyšší než 170cm nebo nikdy neviděl svůj vynález v praxi v plné tramvaji cestujících. Managers z DPO, zkuste se tramvají projet, třeba poté usoudíte že posunutí o cca 20cm je velmi ku prospěchu věci.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fuj, něco tak hrozného, jako weby drážního úřadu, jsem už dlouho neviděl...
Tedy, jestli je to ta hrůza na adrese
http://www.du-praha.cz/
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny:

Mám jednu otázku? Nejvyšší manageři DPO jezdí prostředky městské hromadné dopravy...????????????????

Odpověď na tuto otázku by mě vážně zajímala, přičemž myslím především jízdu do/z práce každý den a za kulturou, sportem atd., aby nevznikly zbytečné pochyby...

A střední management...? Třebas ten, co bydlí na Svidanově...?

Díky.

(Příspěvek editován uživatelem pako březen 31, 2006)
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chňapky byl dle mého názoru krok špatným směrem. K čemu je to dobré? Myslím, že cestujícímu stačí tyčka k držení a žádné chňapky nepotřebuje. Navíc chci vidět, jak pojede nějaký koumák, který se toho chytne a bude se na tom houpat až se to s ním urve. Už jsem viděl, jak si s tím lidi kroutili, až jsem se divil, že to neurvali. Jak jsem byl rád, že se v rekonstruovaných kačenách neobjevily kožené chňapky - už jsem tam viděl ty průhledné. To pravé ořechové teprve nastane až se bude partyja vracet ze 100dolní, to bude ta pravá hračka.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kožená madla tady byla už za "starých beden". Fakt, že tehdy byly kožené a po nárazu do hlavy nedostal člověk ránu. U těch plastových, to může být problém, ale prošly atestem zkušebny. A hlavně tam je místo pro reklamu.
Ad Semolina: ve VŘ se běžně objevuje požadavek na madla v místech, kde osoby nižšího vzrůstu nemohou dosáhnout na madla pevně uchycená ve vozidle, a to nejméně 2 ks na jeden metr délky tyče. nejen v Ostravě.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pako:

nejvyšší management jezdí individuální dopravou, proto jsem vznesl požadavek aby se projeli MHD a viděli to. Střední management asi jak kdo, pár jich znám co jezdí MHD

ad Jarda:nemám nic proti těm madlům jako takovým i když argument že jsou pro nižší osoby u mě neobstojí, protože jsou jen na krajních madlech a to si myslím že nižší člověk se chytne sedadla nebo svislé tyče než aby visel na tom houpajícím a nestabilním. Je mi jasný záměr dpo že jde o peníze z reklamy, ale jak jsem psal výše umístění mohlo být trošku z rozvahou. Navíc jak zde zmínil Semolina, nájezdy vandalů jistě nenechají na sebe dlouho čekat. Ty první instalované jsou už dneska v děsném stavu, na tyči se dají v pohodě posouvat, takže bezpečnost asi pokulhává. Ale jak to tak bývá, někdo se tím začne zabývat při prvním průšvihu jako tomu tak občas bývá.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to o kompromisu, např. já s výškou 190 cm za chňapky rád nejsem, já bych zrušil i bzučáky, protože má hlava byla neustále obíjena, ale už jsem si zvykl a hlavu skláním. Třeba na každém sedadle je umístěno držadlo, na kterém se mohou cestující držet, nebo každé druhé sedadlo má vyvedenu tyč, směrem ke stropu. Když už chňapky musí být, ať jsou, ale v přiměřeném množství, když nastoupím do takového vozu a vidím tu řadu chňapek, tak to ve mně evokuje pocit, abych si donesl ještě provaz a hodil si tam mašli.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 20:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tím průšvihem má být co? Až se s někým to madlo urve, on si namlátí a zažaluje DPO? No tak se potom prostě na ty madla dá nápis: "Nechytat! Slouží jako dekorace" a bude klid.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Ja uz na ty koumaky narazil. V dlouhem Solarisu je tycka nad mistem pro kocarky -> optimalni misto k houpani. Zhoupli se jednou, okriikla je stara babka. Tak neco zaremcali, ale nechali toho. Na dalsi zastavce babka vystoupila, sotva se zabouchly dvere, jeden do tech dveri klepnul, babka se otocila, smradi ji ukazali fakace a sli zpatky k houpacce. Zhoupli se, vstal jsem, serval jsem je a zbytek cesty byl klid. Ale je vidno, ze mladez, ktera nevi co roupama, uz tento zpusob zabavy vynalezla.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Peno:

třeba zranění při dopravní nehodě. Ale asi to vidím moc černě a je v naprostém pořádku že se do toho někdo občas praští.

z jiného soudku, už jste slyšeli že linky mající na své trase výluku budou mít na buse panelu jen poloviční velikost čísla a nad ním nápis VÝLUKA? Docela dobrá vychytávka. Cestujícího to okamžitě upozorní že se na něj něco chystá aniž by si třeba všiml oznámení na označníku.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se svou výškou 193cm taky dostávám ránu do hlavy, při které se leknu, ale až tak moc bych madla neodsuzoval.
Zjistil jsem v práci, jak se na madlo zavěsit, aby se utrhlo. Pokud někdo z Vás má více jak 383kg, tak to rupne. Tvrdí zkušebna.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki: jak jsem psal,já je neodsuzuju, prostě bych je posunul o 20cm tak aby nevycházeli přímo do hlavy,ale byly by nad madlem sedadla. Tím vstaneš ze sedačky a madlo mineš. Prozraď fígl jak ho urvat,nechtěj abych to testoval sám :o)))
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem udělal pokus s těma madlama a držel jsem se ho celou cestu domu v narvane d-1 plné zlaté mládeže na 100dolní. Postřehy:
a) Drží se toho blbě
b) Byl jsem jediný takový úchyl, ostatní se drželi tyček

Dneska jsem bohužel zaznamenal madla i u T6A5 a tudíž předpokládám, že všechny typy tramvají už to schytaly :-(
Doporučení: Madla nejsou vhodna na držení, nejlepší by bylo odstranit část která slouží k držení a nechat tam jen tu reklamní a připevnit to místo k tyčkám ke stropu :-)
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 21:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mayg:

to zní krásně, jediný úchyl :o)))) .By mě zajímala cena reklamy v tom madle a jestli bude nějaké minimální množství jako třeba povinně všechny madla ve voze jedné firmě. Po kusech to asi nebude mít smysl,ale celý vůz to už udeří i do očí (i do hlavy :-))
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 22:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak vidím, tak je nás tu většina vyšších, než 175cm. Proč šmarjá?
Haki: když jsi psal, že ten štráfkatý sloup na Spáru je v průjezdném profilu, tak mohu vědět, v čím? Nepřijde mi, že nějaký typ tramvaje musel sklápět např. špígl, když tam chce projet...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Jurda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 22:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na noční d-3 1316!
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce....
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 22:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam, kde by ty nesmysly na držení (dost nepohodlné) nejmíň zavazely, jsou většinou svislé tyče, takže tam to asi nepůjde. Uvažujme střízlivě - jde hlavně o reklamní účely.
Že budou chodit tuny prostestů, stížností a žalob následujících různé otlučeniny? Ale jistě, každý přece hájí svá práva, hlavně když si za ně platí (jízdné), takže se tomu těžko bude moct někdo divit.
Pár madel už se zřejmě i vytratilo, takže je otázka, kdy se nasytí trh. A nebo se vandali nenasytí podobně jako ti, co pořád po tramvajích čmárají (změní pracovní náplň), a madla budou pořád mizet a mizet a budou se pořád kupovat další a další...
Možná ale budou příjmy z reklamy tak velké, že pokryjou veškeré náklady na zásobení vandalů. Uvidíme.
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 23:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: mám takový dojem, že podle zákona o drahách musíš mít průjezdný profil vozu + nějaký ten centimetr(nevím kolik) navíc..) a u toho sloupu to u kačeny vychází tak tak :o)

http://vystrihovanky-ostrava.wz.cz
http://xchat.cz/irisbus_4293
DPO (DAP a DAH) , Connex Morava a TQM Opava "FOREVER"
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 23:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Xxichyl: máš 1*

.... např. do průjezdného profilu zasahuje nástupiště, vrata ve vozovnách, prohlížecí lávky v dílnách ...... to neznamená, že pokud je něco v profilum, tak to urazím
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 23:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíše by mě zajímalo, do kterých vozů ještě ty packy nestihli dát, mám pocit, že už jsou všude (alespoň tedy ve všem, v čem jezdím). A pokud se týká reklamy, je to spíše výjimka, zatím jsou skoro všude pouze průhledné (jenom ty první byly s nějakými průpovídkami DPO a Quelle). A možná, že je DPO předepíše i do busů, které na linkách DPO provozuje třeba Connex
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 23:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mate pravdu ty plastová madla by se mohla nechat posunout spiš ke kraji sedadla a jak sem si prohližel to madlo tak sem se všiml z boku madla vyřezu asi na reklamu
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 07:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Guten morgen,

tak mám smůlu, ta madla jsem ještě neviděl... Každopádně, asi budu muste do tramvají nastupovat i jinými než prvními dveřmi a asi bych se měl posunout i dále do vozu, než jen stát za řidičovou kadibudkou...

Jelikož mám 168 cm vojenské míry (1989), předpokládám, že mám tu správnou výšku na optimální testování...

Pak dám vědět...

Ad Denny: Ten nápis pro výluku se týká jen prostoru nad číslem linky, nebo to bude celý řádek BUSE? Protože když si vezmu např. tramvaje, pak nad jednociferné číslo se toho moc nevejde, ne? Tak max. "VÝL"... Co?
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 09:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jurda: noční d-3? Co to je? Nic takového není... Pokud jsi to viděl do cca 23 hod, tak to mohl být nějaký celodenní kurz.
Ad Pako: Mám taky 168 cm a žádný výraznější problém s packami jsem neměl..., jenom mě to občas polechtá po vlasech....


(Příspěvek editován uživatelem Gakon duben 01, 2006)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 10:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, vypadá to, že asi založíme "klub 168". Packy mi taky v pohybu nevadí - měřím hádejte kolik?
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 10:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vyška je prosim 170 cm
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 11:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako:
zkus si představit v horní polovině číslo linky a ve spodní polovině nápis "výluka" ...
asi tak nějak ...
a takhle vypadá dnes BUSE

Tak co, vleze se?? ANO nebo JO?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud onen obrázek značí ten segment kde je číslo linky tak určitě NE.
Pokud to celé značí BUSE tak se to sice vleze ale bude to vypadat nestantdartně tudiž si myslím že by to nikdo neodkýval.
Osobně bych přivítal styl Boční BUSE kde místo přes by bylo inverzně VÝLUKA
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki: Ano.

Názorný příklad je vůbec nejlepší...

(Příspěvek editován uživatelem pako duben 01, 2006)
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem dnes jako blázen, na t-104 byly dopoledne kloubáky. Je to standard, nebo se dnes něco dělo?

Díky.
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba mě by se výlukové BUSE líbilo takto:

Zkuste říct proč ne.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chňapky: Včera večer jsem si jich všiml pouze v předním dílu 1515, žeby pozůstatek z 1513? Jinak s mými 184 centimetry mi lezou dost na nervy. V autobudech a trolejbusech to taková hrůza není, ale nejhorší je to v tramvajích T3. Mimochodem v 752 vypadají úžasně.
BUSE: Nejlepší by bylo zobrazování výluky jak to nakreslil Mayg, protože pokud by bylo pod číslem napsaáno výluka, tak bude číslo docela špatně čitelné.
Haki: Pokud mi budeš oponovat. Měl jsem doma GeBUSE (než se mi podělalo) a pokud se řádek takto rozdělil, tak bylo číslo opravdu špatně čitelné. Možná ale, že to v reálu bude vypadat lépe.
P.S.: Dopravní podnik se inspiroval u našich severních sousedů?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki také sem myslel že to nevejde ale jak sem vyděl nazorny přiklad změníl nazor, nevím zda to potom bude na tom buse čitelné
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad haki, namaloval si to přesně, nápis VYLUKA bude pouze v místě kde je inverzně číslo. Bude vepředu, z boku i vzadu. Bylo to už otestováno přímo na voze a bylo to v pohodě čitelné. Jen si teď nejsem jist zda bude číslo inverzně nebo nápis inverzně. Na bočním panelu to asi být nemůže jak tady je ten druhý obrázek, protože tam musí běhat nácestné zastávky a kdyby do toho jen občas skočila výluka tak to už nemá takový účinek. Na čelním buse to bude okamžitě jasné. Určitě se toho při prvních v dubnu dočkáme. Pokud vím je to již takto zpracováno a buse panely takto přehrány.
www.helax.cz dance music radio
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Bude se nápis výluka zobrazovat je při průjezdu výlukovou trasou, nebo při celé jízdě výlukového spoje? Nyní pokud vím, tak se to zobrazuje tak, že přes co to jede výlukově se zobrazuje až tehdy, když vjede vůz do výlukového úseku.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravák: bude se zobrazovat v celé délce trasy, protože v průběhu by bylo složité zpracování. V principu to funguje tak že pokud jede linka jako č. 3 bude mít na buse linku č. 3. Ve chvíli kdy bude výluka zahájena vůz přejede na linku 703 což bude mít za následek to že na buse budelinka č. 3 a nápis výluka. Proto je velmi obtížné měnit nápis výluka např při vyjetí z výlukového úseku, protože by v grafikonu přejížděl z linky na linku uprostřed trasy. Jinak i dneska na bočním panelu v poli "přes" skáčou pouze výlukové nácestné zastávky a né původní. Pouze cíl je originální a po vjetí do náhradní trasy skočí výlukový cíl.
www.helax.cz dance music radio
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro fotografy: o víkendu 22.-23.4. budou na lince č. 1 jezdit obousměrné KT8 v úseku Hlavní nádr. - Vysoké pece a budou využívat kolejovou spojku u Vysokých pecí.
www.helax.cz dance music radio
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poli přes sice skáčou výlukové zastávky, ale do doby než se vjede do výlukového úseku tak tam skáčou pouze zastávky před výlukovým úsekem. S tím cílem je to dobře. Doufám, že to tak i zůstane. Jen doufám, že ten nápis výluka nebude dělat spolucestujícím problémy, protože se obávám, že lidi do vozu s nápisem výluka nenasednou.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: No super. A co se bude dít? Pokud se nepletu, tak je to i jarní víkend s historickými tramvajemi.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 13:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravak:

přes skáčou mám dojem vždy 4 nácestné. Proto tam většinou jsou ty standartní a teprve pak vyjde řada na ty výlukové. Zadává se jich do dráhy vozu víc bay bylo zjevné kudy vůz pojede. Ale například na d-17 při výluce na ÚMOb Jih nebude tato zastávka nikdy v seznamu "přes" třeba hned při výjezdu z Vřesinské, protože prostě není v dráze vozu a tím se na buse panel nedostane.

Se starýma tramvajema máš pravdu, vím že mají být a má se zvažovat přesunutí výluky na jiný termín,ale zatím mám dojem stále platí tento. Nebo už se to Haki dohodlo?
www.helax.cz dance music radio
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak to má být navařování kolejových oblouků a kombinací u zastávky Vítkovice vysoké pece.
Linka 1A - Hl.nádr-Vys.Pece
1B Kolonie Jeremenko - Interspar
NAD za 1 VP-KJ

linka 2 Hl.nádr - MarHory - MírNám-Výškovice
NAD za 2 KÚ - MírNám
www.helax.cz dance music radio
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy nevím ale řekl bych že tady někdo v rámci 1. dubna asi kecá :-)
Kolik může mít malé buse rozlišení? 64x64? víc? opravdu nevím ale když vemu že se tam vleze nápis SLU a půlka Ž když tam je Služební jízda a to je tučně tak bych řekl že by někdo musel dolepit pár diod aby se tam vlezlo VÝLUKA. A i kdyby tak by to nikdo nepřečetl a co je horší hlavně by nikdo nepřečetl číslo linky.
Možná se pletu ale nezdá se mi to :-)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: No pokud vím, tak je to opravdu tak, že přes běhají třeba ve vnitř vozu 4 zastávky. Ale pokud je třeba výluka u zastávky Ferona a já jedu d-17, tak když nastoupím na zastávce Antonína Poledníka, tak tam běhá jen přes: ÚMOb Jih - Dolní, pak se dojede do zastávky ÚMOb Jih a už běhá jen ÚMOb Jih, pak se dojede do zstávky Dolní, zahlásí se výluka a běhá již toto: přes: Palkovského - Mírové náměstí - Mariánské náměstí - Svinov mosty.
22.-23.4. mají přijet nějací dopravonadšenci i z jiných měst, takže by mě taky zajímalo jak to s jízdami bude.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg:

Já o nápisu VÝLUKA psal včera a to aprýl ještě nebyl. No uvidíš sám až to tak vyjede. Vím že z toho byly i fotky když se to zkušebně nahrálo na vůz,ale nevím kde skončily.

Ohledně těch historických jízd fakt nevím, Haki bude vědět více, vím že se o tom mluvilo že se to překrývá. Včera jsem četl služební příkaz na tu výluku (zatím nevydaný) a datum tam bylo 22 a 23.
www.helax.cz dance music radio

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace