K-report

Archive through 30.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archive through 30.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 19:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Jasně. Mě spíš zajímalo, jestli třeba někdo neví, kam se řítil přesně

Tak novej asi byl. Nízkopodlažní nebyl a na plyn taky ne. Kdoví, jak to s těmi kloubáky bude. Nikdo nic neřekne, tak nevíme nic

No jo, jenž v Plzni jsou nejen čipovky, ale i papírové jízdneky. To u nás nebude. Mě je to jasný, já to chápu, ale někteří to budou chápat těžko.

Ty reklamy na plastový okna jsou fakt zajímavý. Hold už ty prodeje nemaj takový, tak se předháněj

Most ke Kostelu by měl být otevřen 15. listopadu letošního roku.

Abych pravdu řekl, jsem zvědavej, co se bude dít. O víkendu jezdí v Mostě prakticky většina spojů nízkopodlažní. Není tady jediná bezbariérová zastávka, prodejní stánky nechutně počmáraný. Litvínov nekomentuju, tam to snad změní nové technické služby. A ono dělat něco s Janovem je těžký.
Tramvaje by taky potřebovaly penízky. Pořád se nic neděje.

O tom, jak by se v Mostě mělo zamyslet nad linkovým vedení busů nebudu sáhodlouze psát. O stavbě nové tram trati také ne.

A začínám mít z jedné věci obavy. Pokud se v nejbližší době (tedy to už se slibuje deset let) postaví čtyřproudová silnice z Mostu do Litvínova, kraj na tramvaje nebude přispívat a někdo si sedne a spočítá si náklady na dopravu pro různé druhy dopravy, tak to nebude dobrý!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 20:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nových linkových kloubáků je v ČR celkem poskrovnu, tak předpokládám, že tento neunikne dlouho pozornosti šotoušů a brzy se někde objeví.

Pokud jde o tramvaj do Litvínova, slyšel jsem už před několika lety, že příliš v lásce ji nemají spíš litvínovští, (tamní ouřadové) a že Most je spíše pro. Takhle to vyznělo při mém náhodném několikaminutovém rozhovoru se dvěma řidiči během pauzy na Citadele v 2003.
Ale nevím, do jaké míry to odpovídá dnešnímu pohledu na věc.
V každém případě zrušení by byla naprostá hloupost, k tomu snad nedojde.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 23:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych se zeptat na systém vašich pípáku?
a) Musí si každý pípnout?
b) Ti co mají tramvajenky (měsíčníky) taky?
c) Existují tramvajenky tak že zaplatím paušál a vozim se zadara nebo si přednabiju a pak pípám levnějc?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Proto jsem se ptal. Takovej bus se u nás jen tak nevidí. Ale třeba to byl přes nás jenom tranzit.

Ono tramvaje to tady nemají špatné. Města je podporují, silnice je nedostatečná. Ale je pravda, že Litvínov na ně platí dost. Ono taky je hlavně pro ně. Nebo alespoň mají větší význam pro Litvínov než pro Most.
Zrušení v nejbližší době nehrozí. To ne. Momentálně to nejde. Jenže může se lecos změnit. Vozový park totálně zestárne, trať budo potřebovat velkou rekonstrukci, silnice už bude moderní kvalitní čtyřproudová atd. On se toho může někdo chytit.
A pořád je to jeden zásadní problém. Pro Litvínov ani ne, tam rozvoj prostě nejde. Ale Most ty tramvaje potřebuje dostat do silného osídlení. Průjezd centrem je pěknej, ale lidí okolo bydlí málo. Na to jak je to drahý systém a obrovské zázemí nesmí to hrát druhé housle, ale první!

Mayg: Tady je odkaz na info leták na stránkách DP. http://www.dpmost.cz/odb_sys/letaky/letak_01.pdf
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám ty čipovky rozběhly, první na řadu přišli MANY a potom klouby, i kdyz sem videl zatim jenom 54, abych rek pravdu tak z toho nemam moc dobrej pocit, to bude zdržovat, a buhvi jestli nam ty spoje nebudou jezdit pozde
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A všimli ste si, ze HOMER ma na busech novy reklamy a vubec se rozmnozili na B 741kach reklamy
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár zpráv:

Ve čtvrtek se střelt na přejezdu v Lomu na trati na Moldavu pracovní vlak (drezína s pluhem a frézou) s Fábii. Řidič lehce zraněn. Výstražná světla fungovala.

Dnes na tomtéž místě se střetl Renault Twingo s osobním vlakem. Nehoda o poznání vážnější. Více na http://www.novinky.cz/krimi/79137-pri-srazce-vlaku-s-autem-tezce-zraneny-dve-zeny.html

Včera jsem kolem páté jel tramvají do Litvínova z Mostu. Musím uznat, že v ní bylo příkladné teplo. V tom větru a slabém sněží to přislo vhod. Byl to vůz 261. Sedadla 2+1. Všichni seděli. U Chemopetrolu se to pochopitelně zaplnilo.

Jel jsem také buse číslo 80. Je to ten předváděcí Man s čipovým systémem. Mám docela obavy, automat i pípátka vzbuzují značný zájem mládeže, bohužel nejen zájem kladný!
Celkově uznávám, že pípátka jsou přehledná a nakonec ten systém asi bude poměrně jednoduchý. Na pípátkách se zobrazují stanice, kde vůz je. Tedy hlášení zástávek by asi být prolém neměl. Výstup tam tedy určitě je. Stejně tak vnitří buse. Třeba to časem také přijde.
Ta anténka na busech, snad i tramvajích, je pro bezdrátový přenos dat.

Znovu ale opakuji, že jsou možná ty automaty zbytečné. Mě se to tak jeví, ale nikomu ten názor nevnucuji.

V Mostě jezdilo opravdu velké množství nízkopodlažních autobusů. Za sebou dokonce 16, 17, 5 a 30. Super. Lidé už si také zvykli a chválí si je. Jen kočárků jezdí moc. Nic ve zlém, děti jsou fajn. Ale tři kočárky ve vozu je fakt moc.

Problém je, že většina dětiček, hlavně těch utiskovaných, má z MHD v teple trávený volný čas.
Stejně tak by neměli být do vozu pustěné osoby silně podnapilé. 29 do Lomu v 20:00 plná ožralů.

Trávení volného času v MHD zakazuje přepravní řád, podnapilé snad dokonce zákon. Tady chybí vyšší angažovanost řidičů, DP a policie.

Tyhle dva problému odradí více cestující než stará tramvaj!!! Ono někomu se ani nedivím, že v této společnosti nechtějí cestovat
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vlastně kloubák neviděl. Včera snad jen 51.

Uvidíme s těma čipovkama. Ono cvakání lístků taky nebylo zrovna rychlé. Já mám spíš obavy o životnost těch pípátek kvůli "lidem"
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 22:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je, že většina dětiček, hlavně těch utiskovaných, má z MHD v teple trávený volný čas.
Stejně tak by neměli být do vozu pustěné osoby silně podnapilé. 29 do Lomu v 20:00 plná ožralů.

A jak se k tomu staví revizoři. Předpokládám, že u takových typů "cestujících" by museli mít žně.
Nebo se podobným linkám a spojům vyhýbají?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 23:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Já už revizora neviděl ani nepamatuju. A to každý týden cestuji několika směry a několikrát.
Většina neplatících cestujících to ví a věřím, že se jim to vyplatí neplatit. Jsem svině, napíšu to sem, snad se něco pohne, ale neplatit se tady vyplatí!!! Sám tedy platím.

S dětičkama problém. Mají lítačky na cestu do školy. Ale všichni určitě ne!

Prostě je to bordel. Tohle odradí víc cestujících než stará T3. To jsem si nevymyslel, to je náhled na danou věc od mnoha lidí

Jak už jsem psal. Mimo linky 5, 30 a 17 v busech nástup předem. Proto mi ty automaty na jízdneky ve vozidlech přijdou kontraproduktivní.

No nic no, já tak ovlivním kulový!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 00:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass:
Trávení volného času v MHD zakazuje přepravní řád

to jsem nějak nepochopil, dítě jsem a volný čas v MHD trávím, a když je zima a spoj mi jede až za dlouho tak se klidně vozim sem a tam abych nemrzl.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Potom v případě zdejšího DP porušuješ přepravní podmínky. Budu citovat části z přepravního řádu. Odkaz je http://www.dpmost.cz/files/Prepravni_podminky.doc , strana šest nahoře.

3. Cestujícímu není dovoleno zejména:
.
.
.
j) chovat se hlučně, reprodukovat hlučně hudbu nebo zpěv nebo používat hlasitě audiovizuální techniku nebo obtěžovat ostatní cestující jiným nevhodným chováním,
k) znečišťovat nebo poškozovat vozidlo, jakož i prostory a zařízení pro cestující,
.
.
.
o) konzumovat potraviny a nápoje ve vozidlech městské hromadné dopravy,
p) využívat vozidla MHD k trávení volného času, zejména se bezdůvodně přepravovat na tzv. okružních linkách.}

Ono i některé další body tito "cestující" nesplňují!!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 18:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé odkazy na zajímavé info o autobusech Man. Že by naše budoucnost??

odkaz
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=1405
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass: Tak to je dobré musím prozkoumat zda to v Ostravě není zakázáno taky. To se ale musí dobře dokazovat :-) hlavně při použití výmluvy "naprosto účelně opisuji čísla tramvajových sekcí a tak jezdím sem a tam :-) "
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: předpokládám, že tak, jak vypadá ten žlutý Man (Lion's City), by mohly vypadat další dodávky pro Most, pokud se ovšem nebude souběžně dělat ten současný design čela, který víceméně vidíme na tom modrém z druhého odkazu.

ad DP Most p) bezdůvodná přeprava... to jsem tedy nevěděl, že je to takhle podchyceno v přepravních podmínkách. Usuzuju ale, že jde asi o mostecko-litvínovskou specialitu, vyžádanou zkušenostmi s tamní klientelou.
(trochu se obávám, že až zase někdy budu chtít jet z Mostu do Litvínova za účelem focení tramvají a autobusů, aby to řidič uznal jako dostatečný důvod pro přepravu ).
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 23:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímala by mě definice "volného času". Smím jezdit pouze ve své pracovní době? Obávám se o důkazní nouzi, jaký čas vlastně v dopravním prostředku trávím. Stejně tak bezdůvodnost: Přepravuji-li se, důvod to už z logiky věci má. Samozřejmě chápu autory textu, co asi tak chtěli vyjádřit.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 09:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Dokazovat se to dá velmi špatně. Pokud bude dotyčný jen trochu chytrý, nedokážou mu to.

Gromit: Uvidíme, jestli nějaké další busy přijdou jak budou vypadat. Ale dá se předpokládat, že design už bude jiný.
Ten přepravní řád je ze zkušeností. Okružní linky jsou na to jak dělané. Jenže stejně to má nulový efekt! Kdo přepravní řád zná, a kdo ho dodržuje?!?

Ladislav kubera: Autory také chápu, ale právně je to neprokazatelné. Každý trochu znalý práva se na to nenechá nachytat.
Uvedu příklad. Pojedu z Litvínova na Křížatky do hor. Autobus jede hned, během prá minut, zpátky. Zpátky pojedu také hned. Co mi kdo může říct? Nic. Řeknu, že jsem se jel podívat na hory, kolik je tam sněhu, a hotovo!
Přepravnímu řádu rozumím, chápu ho, ale mám obavy, že v právní konfrontaci by to bylo hodně těžké!

Jinak od včera, díky jarním prázdninám, jezdí skibus z Mostu na Klíny. Včera tam byla kulatozadková 734. Číslo je myslím 67.

Hlášení zastávek s čipovkama nebude. Včera se na to někdo na prezentaci ptal, alespoň jsem se na to nemusel ptát já. Vnitřní buse apod. také ne. Zastávky se budou zobrazovat na displejích čipovek.

Stále víc si myslím, že automaty jsou tak trochu zbytečnost. Nevím, proč je všude dávají? Další důvod, který mě k tomuto názoru vede je ten, že v brzké době nebudou karty jen na konkrétní osobnu, ale i tzv. rodinná. Prostě majitelem je ten, co s ní jede.

Automaty jsou v 731 místo druhého sólo sedadla na straně řidiče.
V 931 u místa pro kočárek a vozík.
V Manech ve volném místě nad podběhem předního kola na straně dveří.
V Astrách na tyčích u prvního kloubu v nízkopodlažní části.
V T3 (vždy jen sólo vozy a první vozy souprav-snad se to konečně ujasní, co budou první a druhé vozy soupravy) místo sedadla naproti prostředním dveřím. Je to poměrně zajímavě udělané. Je tam stojánek, který je efektně zaplechován (opravdu je to pěkná a precizní práce). Do něj a do nadokeního krytu je upevněn držák ve výrazné žluté barvě. Opravdu to vypadá efektně!

Celkově se mi ten systém líbí. Až bude druhá fáze píp nástup, píp výstup zlevní to na krátké jízdy jízdné. To může výrazně zvýšit počet cestujících.

S hlášením zastávek apod. Vnitřní buse panely mi nevadí. Opravdu ne. Skutečně je využití v našem provozu diskutabilní a přínos v podstatě asi žádný. Buď na to získat dotaci nebo NE. Navíc se opravdu dosti znatelně budou zobrazovat názvy zastávek na čipomatech!
S hlášením je to něco jiného. Systém umí posouvat zastávky na čipomatech a jejich hlasový výstup do vozů je neomluvitelný!!!

Poslední zpráva. Litvínovský Sor normálně jezdí. Včra jsem ho viděl v myčce a večer na lince 6.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 19:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, moc to sem nepatří, ale je to nejbližší téma.... Můžete mi prosím někdo napsat jak dopadla ta ŠM11 co jsem při dni otevřených dveří zahlédl v areálu DP? Bude se s ní něco dělat? A je to ta ŠM11 co byla odstavená ve Velvětech?
Díky předem za odpověď
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 23:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: ŠM11. Mám potvrzenou informaci, prostě jsem se na to ptal elektronicky v DP, že jí budou rekonstruovat na historické vozidlo cca v rozsahu RTO.
Kdy? Nevím. Jestli stále stojí na svém místě také nevím. Kolem Vánoc tam stále stála. Až budu v Mostě, mrknu se.

Velvěty neznám. Mám ale dojem, že tady proběhla info, že je z Teplicka?!?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc, za info. Jinak Velvěty jsou u Teplic a stála tam odstavená ŠM11 ev.č. 46 ex. DP Teplice.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar chlapi
Takže k tomu přepravnímu řádu.....
Hlučná muzika? Skoro pravidelně
Využívaní MHD v době volného času? Kloubové spoje linky 30, beznadějné, ale s tim nikdo nic neudělá (jestli se to změnilo tak mě opravte...)
A ještě mají okružní linku nevýhodu v tom, že když člověk stihne ten samý spoj tzn ten samý vůz, jede na starou, již označenou jízdenku......
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 23:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Tak třeba je to ona. On to určitě někdo doplní.

B741: Máš naprostou pravdu! Co je zakázáno se děje. Revizory nevidíš jak je rok dlouhej.
A nemusíme pochybovat o tom, že ti dotčení "cestující" to neví (myslím o těch revizorech)

V pondělí jsem jel Astoru 202. Chválím DP. Snaha o vyčištění interiéru byla. Sedadla nepočámraná. Obklady umyté. Jen by to chtělo ještě více pečlivěji (rohy, záhyby). Ale přesto je to pokrok a chválím. Hned je ta jízda taková důstojnější!!!
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 15:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj,
tak koukám že všechno co jsem chtěl říct,už bylo řečeno
Jinak litvínovský SOR asi 10 dní nejezdil,teď už jezdí v pohodě.
Jinak s těma revizorma mám spíš opačné zkušenosti
Poslední únorový víkend jsem měl prázdniny-tudíž jsem hodně používal MHD-a revizory jsem ptkal cca. 12x ! To je takovej můj rekord.potkal jsem ve všech částech sítě v každou denní dobu.Dokonce i zokna jsem dvakrát viděl,jak jdou s nějakou "obětí".AQsi to byla nějaká velká akce...
Jinak včera hjsem v jednom mosteckém autobusu na lince 5(ev.č. nevím,byla to novější zakulacená Karosa)byl již namontován automat na jízdenky i čipomaty.Automat už byl dokonce zapojen (ale ještě nevydával jízdenky).Vypadá to všechno pěkně

Jinak po delší době byl aktualizován web Kroužku železničních modelářů v Mostě-předvším fotky z našich akcí (http://kzmmost.wz.cz/).Jestli k nám chcete někdo chodit (od 10-100 let) není problém

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 17:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v zadní části interieru nad motorem v Manu 92 je načmáráno fixou,, fakt hrůza co si lidi dovolí
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 19:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: No jo no, já revizoři nepotkávám. Ono o všední dny je více spojů, takže se asi revizoří více rozptýlí. Taky mám možná smůlu.

Modely jsou parádní věc!

B741: Co napsat? Nic. Hold to je doba. Mělo by se to ale hned čistit. S tím čmáráním nic neuděláme, to prostě dneska bude. V Budějkách je to naprosto normál, u nás je to pořád pohoda

Ono v Litvínově je to taky hrozný. Celý bus je většinou O.K. Ale 731 Karosy mají přístupnou za druhými dveřmi na každé straně jednu zadní stranu dvousedadla. Téměr všude šíleně počáráno včerně obkladů. Prostě fuj.
Jenže, minule jsem cestou a mokrým prstem vyčistil půl oběradla. Cesta je jedna jediná. V přestávkách donutit řidiče to čistit.
Čmáranice tužkou jde dobře dolu a čerstvé liháčem taky. Prostě čistit a čistit!!

V modernizovaných Manech, prostě další novější verze našich, je trochu jiný interiér. Zůstávají zadní čtyři sedadla. Ale mezi protisměrně otočeným za podběhem a tou čtyřkou nejsou čtyři příčné, ale dvojka sedadel podélně. Takže čmáracích sedadel je méně, Nehledě na lepší přístupnost oněch sedadel.

Oni čmáranice jsou vidět, a dost často, i v meziměstských busech. V ekoSorech na zadních sedadlech prakticky pokaždé.

Ono i chudák Astry. Ty jsou počmáraný jako kráva. Tam se snaží čistit, ale to je boj s větrnými mlýny. Ale nesmí nikdy ustat.
Pokud jednou budou větší tramaje. Do interiéru kamery. Řidič po každém kolu kontrola interiéru, zápis co poničené. Pak v součinnosti s PČR důsledný postih. Ale to je asi nereálné.

To jsem se zase rozepsal.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 17:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska odpoledne na "čtyřce" soupravy 2xT3 (každá s uspořádaním sedadel 2+1),čili 68 míst k sezení( i tak ale asi 5 lidí stálo,+hafo kočárků,lyží,bobů..).Za toto si náš DP zaslouží pochvalu !
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 16:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Jen je nepřechval. Ta 2+1 souprava byla spíše náhoda než záměr
Ale jo, ono to potěší. Pokud to byl záměr, tak chválím.

Je to důkaz toho, že ta trať potenciál má. Pokud by všechny dotčené instituce spolupracovali mohla z toho být jakási železnice s kapacitními moderními vozy. Průmyslové zóny měly vyrůstat podle ní a ne daleko za městě a daleko od dosahů tramvají.
Zrovna tak se mohla 2+1 sedadla montovat do všech vozů. Po modernizacích jinde jich zbyly hromady.
Ale to je pořád dokola
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 17:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost dávám odkazy na fotky nové verze dvanáctimetrového Manu. Je to nejnovější verze.
Předem upozorňuji na lepší uspořádání zadní části interiéru. Absenci jednoho sedadla to bohatě vynahradí!

http://www.imhd.sk/ke/?w=3825242e29232930ef392b342f26ea&u=f1f1f0edf6f0f0f2
http://www.imhd.sk/ke/?w=3825242e29232930ef392b342f26ea&u=f2f1f0edf6f0f0f2
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 20:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, taky si přisadím jedním MANem...
http://sachsen.ostdeutsche-omnibusse.de/RVW/SZ-L943.jpg
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 13:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Dobrej meziměstskej linkovej Man. Mám ale pocit, že to je daleká hudba budoucnosti.

Jenom zase takový postřech pro DP. Chtělo by to do Manů a tramvají Astra poutka na tyče. Nemyslím si, že je to zase takový problém, jich pár koupit a pověsit. Hodně by to pomohlo.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 14:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velká aktualizace na stránkách SPVD !
Dík za ni patří hlavně Damirovi Holasovi z SPVD

odkaz: http://spvd.cz/index.htm
http://www.mumost.cz/turisti/index.htm

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 19:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: První odkaz nefunguje.
Aktualizace tam ale je. Opravdu autorům díky
Pro zajímavost si najděte staré novinové články. On už byl bordel od debilů v tramvajích i v 60. letech. Tak to mě překvapilo!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20442
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 19:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímo lze nalézti zde:
http://www.spvd.cz/?p=cz/most/most.html&m=cz/most/menu_most.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 19:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Nebo tak

Na těch stránkách je hromada zajímavých informací. Historie je pěkná. K mému překvapení se toho někde moc nezměnilo. Teď je otázka, zda-li je to dobře, či špatně?!? Viz. nástupiště v Mostě nádraží

Zpět do současnosti. Kvůli velkému zájmu lidí, budou další mobilní prezentace nového způsobu odbavování. Více ja na www.dpmost.cz
Ono není divu, systém za chvíli startuje. Už jsem si také dal žádost o čipovku.

Pravdou je, že nízkopodlažních autobusů jezdí už v Mostě dost. Opět ale opakuji, že je málo garantovaných bezbariérových spojů. S 12 vozy by jich mělo být minimálně šest. Jinak se efekt jaksi vytrácí. V Litvínově by to další vozy chtělo. Minimálně více bezbariérových vozů na lince 13 je žádoucí!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 21:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké stránky spvd. Tramvajové nástupiště u nádraží v Mostě muselo ve své době vypadat moderně a zajímavě. Bohužel už je to dávno a ty zašlé nástupiště a těžkopádné přístřešky "socialisticko-železničního" vzhledu už volají po modernizaci.
Ale celkem vzato, ani vlastně nevím proč, jsem si mostecko-litvínovskou MHD docela oblíbil a rád tam občas zajedu fotit .
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna věc mě překvapila. Přečtěte si, kolik stála v 60. letech rozvodna u Chemopetrolu pro tramvaje.
Stejně tak mě překvapila frekvence cestujících. O špičku inverval dvě minuty pro soupravy.

Gromit: Já jsem si taky MHD tady oblíbil. Na jedné ze zastávek v Mostě, tramvajových, vystupuji už vlastně deset let. V různé frekvenci, byly časy, kdy denně. Ale i jinak se mi celý systém (který tak často krizizuji líbí)
Na nádraží je to hrůza. Tam se to mělo dávno zbourat. Dneska se přímo nabízí "šoupnout" to blíže ke křižovatce naproti budově nádraží, přímo proti chodecké části přemostění. Tam udělat nová nástupiště, kapacitní moderní přístřešek a hotovo.
Stejně tak, až se bude přestavovat přednádraží, mělo by se pamatovat na info systémy. V odbavovací hale by neměl chybět velký řádkový displej, jednotlivá stanoviště (včetně vzdálenějšího tramvajového) by mělo mít své číslo a malý displej. Když se to dělá nové, ať je to moderní a pořádně. Ale asi jsem moc snílek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 01:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onehdá se tady někdo ptal na tu ŠM11. Minule jsem si vzpoměl a podíval se. Stále tam stojí a rezne! Nějak už přestávám věřit tomu, že ten bus jednou renovují!

Tak jsem si opět četl na daném odkazu historii tramvajového provozu na Mostecku. Docela mě zaráží, že poslední rozvoj v Litvínově byl 30.12.1958. To už je 48 let. Opravdu se divím, že třeba nikoho nenapadlo protáhnout trať až ke Koldůmu. Je to maximálně jeden kilometr. Provoz na silnici, kde by byl případný sdružený provoz není takový, aby to nešlo.
Možná to vypadá jako nevýznamný kousíček tratě. Ano, na první pohled určitě. Ale dotčené území není zdaleka liduprázdné. Už na první zastávce u křižovatky se silnicí k Jazykovce by rozhodně nenastupovalo pár lidí. Zástavba je tam dost hustá. Koldům obývá také dost lidí. Navíc, konečná by byla v pěším dosahu okrajových částí města Lom.
Souběžný úsek s autobusy mezi Koldůmem a Citadelou mě netrápí. Tam si nekonkurují. Každý systém jede jinam. Navíc, tramvaj by spojila tuto část Litvínova s Poliklinikou, které se autobusy vyhýbají velkým obloukem.

Uznávám, pro někoho, kdo je zvyklý na hustotu dopravy jako v Praze nebo Ostravě je u nás provoz malý a nějaké prodlužování zbytečné. Jenže my tady máme nějaký systém, kterému stačí kousek a obslouží vše podstatné. V Litvínově nikdy nebudou peníze na prodloužení do Janova. To sídliště navíc nemá atraktivitu na tak masivní investice.
Ke Koldůmu to taky není životně důležité. Ale tramvaje by zase měly o kousek větší význam a obsloužily zase větší území.
Kde udělat otočku u Koldůmu? Jsou dvě varianty. Buď u západního okraje Koldůmu. Prostor tam je. Pak by trať od Citadely měřila cca 700-800 metrů. Druhá varianta je naproti Koldůmu za dnešní zastávkou autobusů. Druhá varianta nabízí přestupní terminál s busy formou hrana nástupiště hrana nástupiště!

Kde ušetřit peníze za více najetých kilometrů? Jednoznačně na lince 3. Myslím, že některá pořádaí jsou zbytečná. Pokud naučíme lidi používat přestupy a bude dokonalá provázanost linky 2 a 1/4 u Bloku 100, není problém.

Tak snad je to jako zajímavé zajímavé
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 18:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět zajímavý odkaz http://www.natankuj.sk/?go=magazin&clanok=174&obrazok=62#obrazok
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 00:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět jsem něco našel. Je to sice 2,5 roku starý, ale je to zajímavý a nejen Mostecka se to dost týká! http://www.kzv-most.cz/pravo.html Je to druhý článek.

Ještě zajímavé info. Prům. zóna Joseph v Havrani se bude moci konečně rozvíjet. Město odkoupí od sedláka pana R. dotčené pozemky, které byly předmětem sporu. Továrna Nemaku by měla růst a zvýšit až desetinásobně svojí produkci. Přijde další firma na výrobu praček a sušiček. Výhledově cca 2,5 tis. zaměstnanců. Nemak do budoucna cca stejně. To máme zaměstnanců pomalu jak v areálu Chemopetrolu.
Mělo by se začít pomalu tlačit na stát, EU apod., aby začali stavět, řekněme 1. fázi rychlodráhy do Žatce (jestli jí tedy pořád chtějí). Tedy úsek k Nemaku. Na tělese zatím provozovat tramvaje, ale postavit tak, aby nebyl problém přechod na jiný systém. Styk soustav má být stejně až u Hrabáku. Tedy úsek Hrabák-Nemak už dimenzovat na případně vlakotramvaje.
Jen mám obavy, aby nám nakonec stačily tramvaje
Jinak také přiznávám, že bez dalšího možného vývoje nemá smysl tam přivést koleje. Autobusy by to v trase Prior Most-Nemak pravděpodobně zvládly. Ale nebylo by to jednoduché, silnice není kvalitní ani kapacitní a je to přes 8 Km.
Znovu mě tak napadá, proč se nestavějí prům. zóny v okolí areálu Chemopetrolu? Místo i infrastruktura tam je. Škoda
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ta rychlodráha by byla hezká a užtečná věc. Ale taky drahá, tak se obávám, aby se nakonec nedošlo k závěru, že po silnici to jde taky...
Podívejme se třeba na Kolín. Když se tam začala stavět automobilka, tehdy MAD Kolín kupovali Citara, tak jsem se těšil, že kvůli tolika zaměstnancům se tam určitě objeví kapacitnější moderní autobusy. Automobilka už dávno vyrábí, MAD je teď pod Connexem a místo Citar se asi budou kupovat Sorky. Jeden velbloud už tam prý je .
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Díky, že si tady nepíšu sám
Drahá věc ta rychlodráha bude. Proto znovu píši. Pokud stavět, tak stavět jako první fázi rychlodráhy do Žatce. Samostatně to asi stavět nemá moc smysl (ten asi ano), ale spíš šanci.
Ono, po silnici by to určitě šlo. Ale mám obavy, že po současné už moc ne. Ta je jako hlavní tah Most-Plzeň naprosto nevyhovující a nekapacitní. Ale určitě by ta silnice šla v dotčeném úseku rozšířit. Ale to jsme na nákladech rychlodráhy. No, ono by to chtělo oboje!

S tím Kolínem. Je otázka, jak je to daleko od "civilizace" tady je to z centa cca 12 kilometrů. To už je dálka. Ale souhlasím, že nakoupit kapacitní busy by stálo méně.

Ale takto masivní investice musí financovat stát, EU apod.
Pokud je někdo zvědavý, kde by se muselo stavět. Ať si na www.seznam.cz dá mapy. Zadá Budovatelů Most. Najde konečnou u DP, přepne si na leteckou podobu mapy a může se kouknout kudy by to vedlo

Jak píši. Nebylo by to jednoduché. Znamenalo by to pro DP nutnou obnovu vozového parku. Minimálně několik spojů z Litvínova by muselo být s hodně sedadly. Ono 40-50 minut ve stoje by asi lidi nelákalo. Muselo by se s firmami v zóně domluvit takové střídání směn, aby nekončili všichni stejně atd. Zdaleka by to nebylo legrace!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 21:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Někde na webu jsem tu plánovanou trasu rychlodráhy nedávno viděl. A kdyby se našly finanční prostředky aspoň na trať samotnou, třeba by se to pro prvních pár let dalo překlenout upravenými (vícesedačkovými) T3, takových aspoň 32 by se do nich myslím vešlo.

Na rozdíl od Kolína, kde je příliš velký rozptyl zaměstnanců do několika blízkých měst v různých směrech, na té mostecké prům. zóně by se vlastně jednalo jen o směr sever-jih tak by ta kapacita vozidel musela být v časech střídání šichet asi značná, třeba soupravy 3xT3 nebo aspoň několik spojů ve velmi krátkých intervalech.

V tom Kolíně ten nápor na hromadnou dopravu není při střídání takový, jak jsem čekal, z několika důvodů. Jednak kvůli rozptylu do více směrů, jednak kvůli velkému podílu individuální dopravy a taky asi proto, že zaměstnanců aspoň zatím není tolik, kolik se říkalo, že bude. Už proto by tam nemohla být jiné hromadné dopravě než autobusy ani řeč. Do města je to asi tak 5-6 km.

Na té vaší případné rychlodráze je to o něčem jiném. Tam kdyby se vyskytovaly spoje třeba z Litvínova až do 6atce, to už by byla pěkná štreka. Asi by tam musely být zařazeny také zrychlené spoje ale ty by zase brzdily ty běžné spoje, které by se někde musely nechat předjet.

Pokud jde o kvalitní silnici, investoři ji určitě budou vyžadovat už kvůli dopravě materiálu a zboží. Jenom to nesmí zůstat jako jediná cesta.

Jinak, to byla zajímavá úvaha, protáhnout tramvaj až před koldům. Já tam byl jen jednou ale připadalo mi tam docela živo. Nedávno jsem viděl o této stavbě v televizi zajímavý dokument a již před několika lety jsem o něm četl. Tehdy jsem se tam chtěl na to podívat ale vyšlo mi to až na druhý pokus asi o půl roku později.
První pokus dopadl tak, že jsem byl před nástupem u Citadely zabrán do fotografování MANu, kterým jsem měl jet,že mi uniklo, že jede až do Oseka. Já se po nástupu věnoval záznamům ve svém notýsku v domnění, že za chvilku budeme na konečné, tak nemůžu přejet a až když mi to najednou bylo divné, že to trvá trochu dýl, než bych to podle mapy odhadoval, zjistil jsem, jak se věci mají, a zůstal jsem tedy až do toho Oseka. Času jsem měl dost (lístek už mi ale neplatil, jelikož jsem si to neuvědomil, tak jsem se revizora nebál , stejně nepřišel). Snad ten ušlý zisk ode mě nezpůsobí oddálení nákupu nových vozidel pro rychlodráhu .
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 22:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: V některých T3 u nás je 34 sedaček. Jsou to myslím vozy z roku 1982. Jejich cca +- 20. Vlastně dneska mají jen 33 sedadel (kvůli automatu) jako první a solo vozy a 34 jako zadní vozy.

Tak tady je také předpoklad IAD. Hold doba je taková. V tom jednom odkazu to je, že celkově musí být ta doprava výhodná a levná.
Ale to jsem odbočil. Tady právě není rozptyl směrů v první fázi. Nějak se ty lidi musí dostat do Mostu (případně Litvínova), pak dál do svého směru.

Silnice asi nepřiroste. Silnice R7 (pro investory důležité spojení Praha-Německo), snad už brzo se začne stavět na čtyřproudovou je od Havraně poměrně na dohled. Od případné zóny v Žatci také.

Ono také je otázka, zda tam cca těch pět tisíc lidí bude pracovat. Jak už jsem psal. Přemýšlím nad tím, jako nad první fází rychlodráhy do Žatce. Stavět to jen jako tramvaje do Havraně bez výhledového rozvoje systému, o tom už přesvědčen tolik nejsem.

Do Havraně by to snad tramvaje nějak zvládly. Při končení směn odpoledne ve 14:00 a další 15:00 by to šlo. Z Mostu nádraží do Havraně (snad by se vyjímka dala-nikde to nejede souběžně s auty) 3xT3. Do Litvínova soupravy 2xT3 stačí.
Pokud jednou bude trať až do Žatce, nebudou tam jezdit tramvaje ale skutečné rychlodráhy-vlakotravmaje. Rychlost má být 100 Km/h.

Jenom nutné napsat, že se tady bavíme co když, co kdyby, aby se toho někdo nechytil, jak tady plácáme a radíme

Ten Koldům by stál za úvahu. Ale hold těch peněz. To si Litvínov jako město nemůže dovolit.

S tou jízdou do Oseka. Dneska by jsi už nemusel v Oseku ani vystoupit. Je tam změna trasy a dělá to po městě okruh.
Škodu si snad nezpůsobil
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tramvaj Citadela-Koldum-no nevim,mě se to moc přínosné nezdá.Mnohem lepší je přemýšlet o trati Most,centrum-největší sídliště u Kahanu.A pak taky přitáhnout tramvaj přímo k budově most. nádraží.V obou případech bych byl pro úvraťové ukončení bez smyčky (něco jako: http://www.mhdcr.biz/tram/brno/tramvajove_trate/lisen,jirova/tramvaje,fotky,brno-lj.htm ).Tudíž by to chtělo oboustranná vozidla.Co vy na to ?

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 17:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve info o zóně Joseph. Výrobce praček má mít do roku 2010 1400 zaměstnanců. V současnosti se staví velká, opravdu velká, trafostanice za 150 mil. Kč. Město Most platí polovinu. Díky ní se velmi rozšíří společnost Nemak. Ona velká trafostanice přilákala nového investora, se kterým jedná agentura Czechinvest. Město bylo informováno. Bližší informace zatím nesdělili.
Velký investor je minimálně 2500 zaměstnanců. Tedy v roce 2010-2012 se dostaneme na čísla přes 6000 zaměstnanců. Tedy, berme výchozí rok 2010. To je za necelé čtyři roky. Začíná to být akruální velmi. Ono minimálně rok by se to stavělo. Tedy letos by se pomalu mělo reálně začít diskutovat. Od roku 2007-2013 běží další kolo dotací z EU. Tedy příští rok už by se na celém projektu mělo začít intenzivně pracovat!

Orlí spár: Já jsem to psal. Koldům není životně důležitý. Ale měl by svůj význam. Tramvaje potřebují impuls a mnoha lidem by to nabídlo zase víc. Určitě existují v zemi důležitější tramvajové trati, ale pro nás by to přínos byl. Když člověk vidí, jak málo jsme vytahali z EU, tak si říkám, proč ne na toto. Pokud na to EU, stát, stříček Skrblík dá peníze, jsem pro. Lidem to má co nabídnout.

Tramvaje ke Kanahu. Trasa 1.náměstí-Skatepark-Speciální škola-U tří věží (ty vysoké domy za speciální školou)-14.ZŠ-U kahanu-Husova-Velebudice-Interspar. Podle GPS je to 2,81 Km. Obsloužena prakticky všechna sídliště, až na zadní část L. Vrchu. Toto místo a ulici Českou přenecháme autobusové lince 5.
Sídliště budou v budoucnu rekonstruována. ČR se zařadila na čelo států, které požadují a určitě dostanou obrovské dotace a investice z EU, aby se z těchto míst nestala géta. Neinvestovat do panelových sídlišť se hrubě nevyplatila zemím západní Evropy. Toto opět zabrání tomuto. A to z důvodů, že město nenechá zchátrat lokality, kam do dopravy investovalo stamilióny! Je to i taková psychologická a ekonomická pojistka.

Zajíždění k nádraží je dobrý nápad. Realizován nebude. Ono je to asi logické. Renovaci nástupní zastávky tramvají potřebujou. Jak už jsem psal. Posunout blíže ke kruhovému objezdu, proti budově nádraží a na přímý dohled od vchodu nádraží. Stačí jedno dlouhé a kapacitní nástupiště s moderním přístřeškem. Pokud budou jezdit rychlodráhy do Havraně nebo dokonce Žatce, bude potřeba velké obratiště.
Při instalaci digitálních informačních systémů, jak v budově odbavovací haly nádraží, tak na zastávkách a číselné označení nástupišť, neměl by být problém se současným stanovištěm tramvají.

Úvrať je dobrá věc. Při miliardových investicích od EU (nejsem ale snílek), celkové rekonstrukce tratě do Litvínova (je ale v dobrém stavu, někde na jiné diskusi jsem si přečetl od pár Pražáků, jak jsou tratě v katastrofálním stavu!), masivní nákupu nových vozů se tomu nebráním. Ono mít nové ostrovní nástupiště uprostřed trati, pětičlánkové oboustrané široké Variobahny v uspořádání sedadel 2+2 nebo podobné. Jenže to se nestane.
V dnešní době je tady problém. Obousměrné tramvaje (záměrně nepíši rychlodráhy) budou mít moc dveří a málo sedadel. Nemůžou mít obrovskou délku jako v jiných zemích.
Prostě a jednoduše. Úvratě mají svůj smysl. Ušetří místo. Napřílad u Koldůmu by to bylo výhoda. Jinde ale nedostatkem místa netrpíme, obousměrné vozy mají pro nás nevýhody, tedy podle mě ne!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 17:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z dneška. Sólo T3 z Litvínova do Mostu. Cca 10 hodin dopoledne. Tahle narvanou tramvaj jsem dlouho neviděl. Nebylo ani vidět skrz. Tímto mnozí cestující děkují DP, kraji, městům a všem zainteresovaným na příjemnou jízdu

Rozvoj tramvají. Jedna věc mě znepokojuje. Je kolem toho moc klid. Nikde se o ničem nepíše, nic se neděje. Přitom je nejvyšší čas. Pro rozvoj tramvají jak v Litvínově tak v Mostě "stačí" 500-600 mil. Kč. Tedy cca 20 mil. Euro. Přínos ohromný. Ale to je pořád dokola. Všichni dělají mrtvého brouka.
Stejně tak je to s trasováním busů. Změny jsou v některých místech více než nutné a žádoucí.

Zainteresovaných se nechci v žádném případě dotknout. Chápu nedostatek peněz. Ale bez kvalitních projektů těžko na něco budou finance!
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj na Liščí Vrch-souhlas s Vladassem.Když by se to uděalo trochu velkoryseji (stačila by tak 1/3 Barrandova),tak by to tomu sídlišti výrazně pomohlo.
Jo,jo-ty sóla bývají opravdu hodně narvaná,to je opravdu hnus chtělo by to soupravy !

Na druhou stranu je celekm dobře propracovaná propagace,dneska jsem na každé tramvajovm zastávkovém sloupku viděl pěkný letáček s odkazem na nové termíny propagační "čipobusů".Taky jezdí jedna souprava tramavjí ve DP nátěru s reklamou na systém (už je jím samozřejmě vybavena).

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jinak vyšlo další číslo zpravodaje DP.Zahlíd jsem ho jen kouskem oka v tramvaji,byla tam upoutávka na den otevřených dveří (možná to bude mít i něco společného se 105.lety DP).
Litvínovská SORka zatím jezdí bez problémů,dokonce jsem ji viděl i v mezeře mezi linkami č.6 a 27 na posilovém spoji třináctky z náměstí ke Koldumu (ale asi mimořádně).

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 00:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Nevím kolik stál Barrandov, ale i ta 1/3 je snad u nás hodně. Já to odhaduji na částku (se vším všudy) do 500 mil. Kč. Jsem přesvědčen, že by to bylo méně.

Někdy je dopoledne sólo narvané. Někdy by souprava byla poloprázdná. Jak už jsem psal. Všichni zainteresovaní (chápu, že DP za to sám nemůže) by měly pracovat na zelpšení. Nejlepší by byly článkové vozy. Trojwana, KT3N, nové pětičlánkové vozy atd. Prostě a jednoduše, to pojmout jako přísměstskou miniželeznici.

Propagace dobrá. Jen dotčená spouprava, která má onu reklamu je pěkně rozrachtaná. K tomu se vrátím.

O zpravodaji nic nevím. Na předprodeji nic nebylo.

Jinak Astra 202 je mimo provoz. Včera večer už nejezdila a dnes také ne. Co se děje nevím.

Včera jsem jel zadním vozem soupravy s tou reklamou na čipovky. Zadní vůz ev. číslo 240. Tak takhle rozrachtanou tramvají jsem snad ještě nejel. Zadní podvozek hrůza. Už jsem se tady něco najezdil, ale tohle bylo strašný. Příšerná jízda.
Dnešní jízda vozem 260 pohoda. Prostě standart. Ale nerad to říkám, ty T3 za poslední dva roky morálně zestárly o 20 let. Bez modernizace, alespoň částečné nemají v provozu co dělat!

Znovu musím opakovat, že začíná být velkým problémem romská mládež především v MHD. Ať si jezdí, je mi to jedno, ale dělají neuvěřitelný bordel! Je to vlastně i naše vina. Kdyby na ně půlka vozu zařvala, aby toho nechali, v případě jejich agrese jim namlátila, bude to vyřešený.
Samozřejmě, že řešení tohoto mám, dokonce zákoné, zajímavé a efektivní. Jenže si to nechám pro sebe, nechce se mi vykecat všechno své know-how
Ale opět mě to v jednom utvrzuje. Asociálové a nepřízpůsobivý nemůžou bydlet se slušným obyvatelstvem pohromadě. Ať jejich děti mají možnost studovat, vzdělávat se (ať je v tom společnost podporuje), ale já chci žít ve slušném městě se slušnými lidmi!!

Většina mojích jízd prokázala, že převážnou část dne stojí v každém voze souprav cca 10 lidí. Zdvojená sedadla by pohodlí těchto cestujících vyřešila z 90%. Ale tyhle všechny věci jsou pořád dokola. Nehnuli jsme se tady z místa už pár let. Je to pořád dokola a dokola.
Tady je potřeba radikální změna, nové rychlodrážní kapacitní vozy, místy modernizace tratě, rozvoj nových tratí atd. atd. Mezery jsou rozhodně v reklamě. Není to jednoduché a ze spoustou věcí DP sám nehne, ale to je právě ono. Musí se na tom dělat, musí dělat všichni.
Díky asociálům a jiné pakáže, úrovní tramvají ze z MHD stává totál socka. Přitom potenciál tady má jako hrom!

Jinak čipomaty jsou snad ve všech mosteckých busech. V některých litvínovských. V tramvajích jen v pár. V některých T3 a hlavně v koubákách 83 a 93 působé jak DVD ve V3S

Všechno je o penězích, ale myslím si, že získat se dají a "válí" se jich relativně dost.
Umíte si třeba představit krásný samozavlažovací trávník na tělese v centru Mostu?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 22:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska zase negativní reklama. Dneska kolem půl druhý spoj linky 4 směr Most. Samozřejmě sólo T3. Narvaná včetně kočárků. Prostě hrůza

Orlí spáre. Koukal jsem na Variobahny. Ty se dělají i v širokém provedení s uspořádáním sedadel 2+2. Pořád ještě zbývá široká ulička. V obousměrném uspořádání mají 70-72 sedadel (určitě i méně, dle uspořádání). Ty by se určitě použít daly. Otázka je, zda by se všude na meziměstě mohly potkávat, a co by říkaly na koleje? Zase rychlost 70 Km/h bychom ocenili. Oni otočné podvozky by byly lepší. Otázkou je i ta oboustranost. Myslím si, že to není nutné, přestože by to mělo něco do sebe.

Mám ale dojem, že trať do Mostu bude potřebovat za pár let masivní investici. Třeba ne, nejsem technik, ale už i koleje kolem Litvínovského nádraží se začínají vlnit. Už před 11 lety byly ojeté místy (je to vidět na zastávce směr Most) na polovinu hlavy. Uvidíme.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: s většinou naprostý souhlas.
S tím vozem 240 jsem jel někdy ve středu a už byl "načlej",koukám že se o pak zhoršilo

"Romská mládež" =ty zasrané černé svině ?
No naštěstí to u nás dost ujde (cikány a vandalsimus v MHD,na rozdíl od osattních měst)

Jo zatravněný svršek v Mostě (možná i Litvínově) to by bylo super

Nový systém-mě se líbí jak to celé hladce a nenásilně probíhá-žádný spěch,žádné odflákávání,dobré informování veřejnosti.Lidi to zajímá a většina si myslí že to asi bude dobrá věc.

Narvanost tramvají-bohužel,to mě taky sere.Ta dopoledne jsou už tím celkem vyhlášená.jiank v so. a ne. odpoledne jezdí taky soupravy (plné-dnes např. 2xT3 ,sedadla 1+1 plná a v kždém voze ještě 20 lidí stálo,pak ještě kočárky apod.)ale včera místo Astry jela jen sólo T3.Prý byla tak neskutečně narvaná,že v Mostě-u stovek,se do už ani nikdo nenarval !
Za tohle nakopat dotyčné lidi z DP do

DĚKUJEME
Heatly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 18:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví jakou tramvaj rozebíraj u dp v mostě ?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 19:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heatly: Tak to nevím. Nějaké vozy se stáhly s provozu. Psal to tady Jirik, který už bohužel neinformuje. Jen tuším vozy typu 210, 219. Ale nevím.

Orlí spár: S těmi romy souhlas, ale já to nenapsal.
Ale pořád je pravda, že to u nás s vandaly jde. Sice v Litvínově se dost čmárá po sedadlech, ale jsou to vždy ta specifická místa, jak jsem psal. V autobusech prakticky skla netknutá, v tramvajích to stále jde. Není to nejlepší, ale mohlo by to být horší.
Měli by být ale řidiči motivováni, aby čerstvé čmáranice čistili. Čerstvá jde v pohodě dolů, zaschlá stará už velmi špatně!

Čipovky dobrý. Lidi opravdu nemrmlaj. Až bude píp nástup a píp výstup bude to hodně dobrý. Navíc mám potvrzeno, že dvě zastávky (prostě kratší vzdálenosti) budou výrazně levnější než dnes. Například v Mostě to může přilákat slušné množství nových cestujících!

S těma tramvajema je to pořád dokola! Prostě stav se zakonzervoval a nikdo s tím nic nedělá. Ono je to i dost lidem jedno. Já nemůžu napsat všechno co vím, ale dost lidí se tváří, že je všechno v pohodě!
Kdyby jezdily tramvaje prázdné, debatovalo se nad zrušením atd., tak to člověk pochopí. Jenže tady je výhledově rozvoj (DP s tím snad pořád v plánech počítá), cestujících jezdí pořád dost (na velikost měst a meziměstskou linku určitě), takže nechápu. Tady už dávno mimo špičku měly jezdit nové vozy o špičku doplňovány T3.
Já se poslední dobou nemůžu zbavit dojmu (třeba se to zdá jen mě), že T3 strašně poslední dobou zestárly. Kolem se pořád něco děje, zvyšuje se kvality, pohodlnost. Vidíme kolem sebe moderní věci. T3 pořád stejný. Ale třeba je to jenom můj pocit.

Jen pozor. DP nese svou vinu, to je bezpochyby. Ale za to, že kraj nic nedá nemůžou. Že města dělají, že je vše v pohodě, moderní a funkční taky DP moc neovlivní. Já jenom doufám, další dotace jsou 2007-2013, přijde minimálně 10 nových velkokapacitních tramvají (ne Astry)!

Stačí se podívat do Mostu. Trať už taky není nejmodernější. Hlučná je dost, a to se u ní bydlí.
Všechno je o pěnězích, ale zakonzervovaný stav nic neřeší a jen vytvoří situaci, že budou jendou nutné obrovské investice.
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.75
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:26:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková malá informace. Dneska jsem jel MANEM č. 80 ten s reklamou na EU a už tam bylo odstraněno to odporné pípání při zavírání dveří a byly tam nainstalovány klasická pípátka.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz: Díky za info. Konečně to přiblblý pípání zmizlo. Mě osobně to dost znepříjemňovalo cestování.

Malý odkaz. http://www.bombardier.com/index.jsp (najít si Flexity Classic - Kassel, Germany)
Otočné podvozky, rychlost až 80 Km/h. Sice jen 50% hnaných podvozků. Prostě, při modifikaci, pětidveřovém uspořádání, jiném uspořádáním interiéru (cca 79+4 sklopná sedadla) O.K. vůz k nám Rychlost by stačila nižší.
No jo no, asi sci-fi
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.75
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 15:47:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco. Psal jsem na DP a tam mi potvrdili na 100%, že v roce 2006 přibudou 2 nové nízkopodlažní kloubové autobusy. Konečně
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz: Dobrý info. Ty seš detektiv
Lidi určitě budou mít radost. Na linku 30 je to nutnost. Kočárků jezdí hromada a krátký vůz to sotva pobírá.
Jenže dva vozy jsou už naprosto nezbytné. Nic ale nevyreší. Nahradí 83 a 93, která už nemá v provozu co dělat. Uvidíme, zda něco udělají s vozy 52, 54 a 55.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 19:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Jak píšeš o dotacích na 2007-2013, taky věřím, že tentokrát se to už musí týkat i tramvají. Astry to podle mě určitě nebudou, to už v krajním případě Anitry, prostě něco pětidílného. Nějaká taková vlakotramvaj by byla nejideálnější, aspoň by se to na stávající (pokud možno do té doby rekonstruované) trati zaběhlo, něž by byla v provozu ta plánovaná trať do prům. zony a Žatce.
Ovšem je otázka, kolik takových vozidel by se dalo s pomocí dotace nakoupit, aby aspoň něco zbylo na další nutné výdaje (reko. některých T3, údržba nebo spíš obnova tratě, nějaký ten další nový autobus..)
Další otázka je ta obousměrnost. vzhledem k tomu, že jsou stejně na všech konečných smyčky tak bych na ní netrval už z toho důvodu, že by to bylo na úkor kapacity. Navíc vůz s jedním stanovištěm řidiče bude určitě levnější a opět o několik cestujících kapacitnější.

Pokud jde o trávu v kolejišti, třída Budovatelů je na to jak dělaná. V rozměrech současného pásu uprostřed frekventované ulice by nehrozilo žádné výraznější znehodnocování chodci.

Dejte někdo vědět, až přijdou ty dlouhé MANy, rád se na ně přijedu podívat, už jsem zas v Mostě hezkých pár měsíců nebyl.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 23:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Dotací se neboj. Tam si můžeš navymýšlet projektů hromada. Kolik ti jich schválí to je otázka.
Ono je to celý složitý. Rychlodráhy do Žatce mají jezdit od roku 2011 nebo 2012, tedy se to kryje. Jenže, to nebude. Už se o tom raději ani nemluví a nepíše.
S tramvajema se začne něco dělat v době, až to někoho začne zajímav. Oficiální místa se tváří, že je vše O.K., a jak má být! Dokud to bude trvat, těžko se něco začne hýbat.

Vozů je potřeba (třeba takových jak jsem psal výše) cca osm. Pět na celodení provoz (kromě pozdního večera a noci) a nějaká záloha. Finančně je to cca 0,5 mld. Kč. Je to hodně. Dotace činí opět cca 75% ceny. V nových podmínkách nemá být ten problém, že se dotace dávají zpětně a ty to musíš nejdřív zaplatit. Pak až dostaneš zpětně dotaci. Nově to má být průběžné. Stále zůstává 100 mil. Kč. Nevidím problém, vzít si na to dlouhodobý úvěr (banokovní produktů je v tomto ohledu hromada, jen si vybrat nejvhodnější).
Ale to já tady těžko detailně rozeberu. To je na dlouho a otázka priorit, jednání, projektu, plánů atd. Rozhodně ale tvrdím, že to není takový problém, jak to vypadá!

T3 bych opravil stylem, pokud bude na nové vozy. do teď to jezdí, bude dál. Vybral pár kusů na wany, zbytek nechat v Tv14, zdvojit původní sedadla, natřít a opravit interiér a vyměnit boční umakart, případně poptávkové dveře. Víc bych do nich neinvestoval. Buse apod. nás tady netrápí, z toho už jsem se také dostal Opět je to složité a je to otázkou citlivého posouzení potřeb, provozních nákladů, nákladů rekonstrukce apod.

Obousměrnost mi také přijde zbytečná. Psal jsem to. Něco do sebe ale má Ostatní argumenty souhlas.

Zatravnit koleje na Budovatelů (minimálně Prior-1.náměstí) určitě. Co si budem namlouvat, některé úseky na tom nejsou nejlépe a koleje už jsou také jako had (a ne nepatrně). Ale to si musí zařídit město, ne DP. Chodci by ji jistě trochu ničili, stačí zábradlí na jedné straně a respektovat vyšlapané cestičky a dodělat přechody. Tenhle systém na západě běžný!

Stejně tak jsou potřeba autobusy. Do roku 2013 jich budou potřeba desítky. Jistě kolem čtyřiceti, možná více.
Ono je toho hodně potřeba na práci. Vše zefektivnit. Přidělené busy jsou fajn, ale je neefektivní mít mnoho stojících busů. Nemám nic proti přidělenosti posádky. Třeba na jeden bus 5 řidičů + kombinace členů posádky do další na další bus. Ať vědí, kdo s čím jezdí. Je toho opravdu hodně. Samozřejmě nechci radit DP, na to mám málo informací!

O Manech určitě dáme vědět. To jen tak nebude. Čekal bych to až na podzim. Uvidíme.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 18:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz na březnový zpravodaj DP: http://www.dpmost.cz/files/zpravodaj_brezen_2006.pdf

Jinak už mám čipovku, no to asi není nic in. Ale zjistil jsem, což je velmi pozitivní, že už jsou žádanky i na přenosné (rodinné) čipovky.
Dnes byl čipovkový prezentační bus v Litvínově na náměstí. Neuvěřitelný nával lidí, takže zájem o info je. Za další prezentace patří DP dík!

Jinak na diskusi Trolejbusy v Teplicích info o trolejbusech a na diskusi Trolejbusy v Ústí je info o DPÚK a jeho sporech s krajem, a další informace.

Čipovky už začínají za dva dny. V sobotu bude opravdu velký zlom a krok vpřed v odbavování.
Jen mě tak napadlo, že v době výroby většiny našich tramvají, se nikomu o tomto systému a principu ani snad nezdálo

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace