K-report

Archive through 19.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archive through 19.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 23:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak dva dny už funguje nový odbavovací systém a žádný postřeh?

Až se poprvé "nově" svezu, určitě svůj dojem sdělím
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: ja jeste nemel tu cest a asi az do konce skolního roku nebudu, ja sui du pro kartu ve stredu a nabijet casove ji budu az na kveten, takze uvidime a na prazdnin tam mozna nabiju na jednotlive jizdy
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takhle vypada sedadlo ve voze 54 ( to muselo udelat nejaky uplny hovado )
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Já také ještě nepípal. Dojíždím zásobu lístků, tedy budu dojíždět, a tak často zase nejezdím. Asi pojedu ve středu, tak budu pípat. Lístky nechám na potom.

V Deníku Mostecka je i článek, že lidé stále používají lístky. To se ale dalo čekat. DP ale žádá, aby se začalo pípat. Je to nutné k ověření funkčnosti systému. Samozřejmě, že testování proběhlo.

No jo no, potrhané sedadlo. Je to humus, ale to je, bylo a asi i bude. Za komančů to bylo také velmi rozšířené, natož teď
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 01:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm...
Zajímavé je, že u nás se to objevuje více v autobusech než v trolejbusech. Nepočítám-li jedno totálně rozdrbané sedadlo o silvestra, ale na čtyři vozy venku celou noc (vlastně pět, jeden musel být hrazen zálohou v 1:32), tak to byla jediná škoda. Jinak nic moc.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 20:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm poničeným sedadlům, taky jsem u nás na Mělnicku vídal v linkových autobusech dost rozdrbané sedačky. A vesměs to páchají děti, dojíždějící do školy z jedné obce do druhé. A teď, když už začínají převažovat novější typy sedaček, které tak snadno rozdrbat nejdou, tak školáci změnili taktiku, přezbrojili z kapeních nožů na fixy a popisovače a snad ve jménu hesla "jména hloupých na všech sloupích" zanechávají svoji vizitku na plastových zádech sedaček.
To by musel v každěm, zejména školním spoji jezdit policajt s pendrekem v ruce aby to ulídal.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: "Lidi" tohle dělal všude. Stačí se zeptat pamětníků a už za komančů byla rozřezaná sedadla problém!
Já zas tak často nočními spoji v síti DPMaL nejezdím. Když jedu, tak většinou busem v Mostě a následně tramvají. S ničím škodlivým jsem se nikdy nesetkal.

Gromit: V linkáčích to tady je také. Sice asi né tolik, ale je. V zadní části určitě. Souhlasím, že to dělají především školní dětičky.

Čipovky. Tak jsem poprvé ve středu jel. Musím přiznat, že jsem jednou pípnul zbytečně a přišel o deset korun. Moje chyba, ne systému, uvědomil jsem si to pozdě.
Transakce by šla zrušit, ale byla to konečná. V buse jsem vypadal jako exot, jedinej jsem pípal. Displeje odbavovačů jsou přehledné. Je to jasné. I volba je jednoduchá. Při troše cviku to musí pochopit každý. Jak si zjistit zůstatek a ostatní informace je také jednoduché. Funkce odbavovačů jsem vyzkoušel. Je to opravdu snadné
Koukal jsem na automaty ve vozidlech. Minimálně v busech se dost klepou. Dodatečné konstrukce nadměrně zatěžují stávající tyče, se kterými jsou spojené. Nevím, zda to neovlivní životnost a ukotvení těch tyčí. Podle mě ano, ale já to nedokážu posoudit. Jen selským rozumem.
Automaty mají velký displej. Navolení jízdného je snadné a přehledné. Nevidím problém. Jen si myslím, že díky opravdu velkému displeji musel být každý automat pěkně drahej. Nevím, jestli to bylo nutné. Ale efektní a přehledné to je. Ono je pravdou, že ten systém bude na mnoho desítek let!
V busech nejsou odbavovače u prvních dveří! Nechápu proč. Já vím, dá se odbavit u řidičova zařízení (vydává i daňový doklad a papírovou jízdenku), ale nevím, zda to něco nedegraduje. Nevím jak se u řidiče volí druh jízdenky? To mu to musím oznámit? Mám obavy, že bude zrušen nástup předními dveřmi (vyjma večera a invalidů)!

Ale co se mi na systému "nelíbí" (úmyslně v uvozovkách). Na mnoha místech by měl být zaveden nástup předními dveřmi. Vyjma špiček celý busový Litvínov a snad kromě linek 5, 30 a o špičku 17 a 18 i vše v oblasti Most.
Pak je ovšem všude automat zbytečný a u řidiče by mělo být i plnohodnotné pípátko.
Je to můj názor, nikomu ho nevnucuji, ale kvůli platební kázni a kultuře cestování to bude do budoucna nutné. V kombinaci s tím, co bych navrhoval jako řešení pojíždějících se dětiček na lítačky a uvolněných kapacitách revizorů jen na dotčené "všemi dveřmi nástupné linky" by to mělo výrazný přínos!

Další postřech. Jel jsem Castrossua Manem. Číslo nevím. Ale ne bílej. Za jedno poškrábané opěradlo DP nemůže. Dokonce i interiér nevrzáním překvapil (hlučný motor pochopitelně zůstal).
Jenže takhle špinavej interiér za suchého dne jsem snad ještě neviděl. Podlaha plná prachu a rozšlapaného zaschlého bláta, jedno opěradlo od bláta špinavé, na obkladech kolem oken vrstav prachu!!! Prostě hrůza. Přehldédnu nějakou pochroumanou přihrádku na letáky a zohýbaný obklad jak se montoval automat (taky evidentně umělci). Ale ta špíná mě nasrštvala. Na co autobus za 8,5 mil. Kč, když dělá takovou reklamu? Doufám, že to někdo z DP čte!!

Gromit: Pěkný stránky. Fotky z Mostecka parádní
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: souhlas,systém je celkem v pohodě-jen si na to budou muste lidi pomalou zvyknout.Kéž by to pak někd yv budoucnou (až bude nějak upraven tarif tad. atd.) přilákalo nové cestující...

Ty chybějící odbavovače u předních dveřínení to úplně ideální,ale zas až taková katastrofa to není.Ještě jsem to pořádně neočíhnul,ale asi jízdenky opravdu vydává řidič.Nástup předníma se určitě nezruší.
Nástup předníma-podle mého názoru to spoustu lidí odradí a akorát to prodlouží jízdní doby-lepší by byl častější výskyt revizorů.

jo,jo Dp by mohl víc spolupracovat,třeba i tady na K-reportu (šotoušovo přání),třeba na stejné úrovni jako dikutuje ředitel DP v pardubické diskuz.

gromit: jo,jo,máš to pěkný.Je to takové trochu jiné než ostatní fotostránky

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass a Orlí spár: Díky .
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Nemáš zač

Orlí spár: Nástup předem jsem myslel jen u busů vybraných linek. Tramvaje by zůstaly stejně jako teď. Linka 5, 30 určitě také. Ostatní nástup předem. Linka 17 a 18 o špičku také všemi dveřmi (to se dá vychytat největší nával). V Litvínově o špičku všemi dveřmi 13 a 15 případně 14. Mimo klidně předem.
O jízdní doby se nebojím. Ty nejexponovanější linky a časy by byly vychytané. Mimo špičku a na ostatních linkách nástup předem stačí. Tolik lidí nejezdí a nástupy jsou rozloženy po celé trase.
Ano, asi by se něco zpomalilo. Funguje to v Teplicích a na méně vytížených linkách by to fungovalo také.

Ano, nejlepší by byl současný stav a více revizorů. Jenže ty někdo musí zaplatit, a to stojí hodně hodně moc a efekt je diskutabilní.

Píp nástup, píp výstup by mohl přilákat nové cestující. Myslím, že i přiláká!
Další cestující také zajistí komfort přepravy a kulturní prostředí, což s pár revizory a téměř celou sítí nástupem všemi dveřmi a lítačkami=smradi, pochybné existence atd. půjde jen těžko.
Já mám ten systém propracovanej, ale opravdu ho tady psát nebudu.
-----------
Jak se pípá u řidiče budu muset zjistit. Z domova občas jezdím linkou s nástupem předem, tak dám vědět!

Jinak kraj vypsal výběrový řízení (už zase) na obslužnost. Jsem zvědav, zda místní DP zareaguje, s čím přijde a jak to dopadne! A také je otázka, zda z toho něco bude?!?
Jaroslav_Č
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji pěkný den,

doplnil jsem pár fotografií na webu.

- litvínovský autobus SOR, evid. č. 110, přímý odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/a103.htm

- pozůstatek sloupu trolejbusové trati u Litvínova, bývalá tr. zastávka "Do Louky", odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/tr7.htm

za tyto fotografie patří dík Honzovi - Orli_spar

Dále se mi podařilo získat fotografie z roku 1996, kdy se u nás zkoušela nízkopodlažní tramvaj RT6N1, na jedné fotografii je nakolejování vozidla, když mezi Mostem a Litvínovem vykolejila. Za tyto fotografie patří dík Danielovi - IGBT.
Odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/r176.htm
http://www.mosteckamhd.unas.cz
Heatly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 20:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

igbt - tak toho znám čus dane tady pergli
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 00:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroslav: Parádní fotky. Autorům i tobě za vywebení patří dík

Pár novinek:
Cykloltramvaj má vyjet začátkem května. Třetina vozu je upravená na přepravu kol, zbytek je 19 sedadel. Tedy předpokládám, že zdvojená nejsou. No, nebudu se zase rozčilovat.

V úseku Litvínov nádraží-Chemopetrol jsou nějaké opravené označníky. Zahlídl jsem, že jsou modré a čísla linek nejsou na samostatných orezlých plíšcích, ale na tabulce. Je to jako v Litvínově-Hamru na bus zastávce.
Díky přesunu priorit ve městě Most k Aquadromu se nové přístřešky zastávek na potřebných místech zatím neobjeví.

O dalších akcích typu bezbariérové zastávky apod. se už ani nemluví. Tramvaje dál jezdí dopoledne (nejen) přeplnění atd. atd. atd.
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 11:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VČERA NATÁČELA TV NOVA NĚJAKOU REPORTÁŽ V AUTOBUSU EV. Č. 80
http://sweb.cz/jisa19/
Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirik: Mohl by jsi prosím smazat svůj příspěvek z 12.dubna - 11:42? Nejde o nic, co by se mohlo zveřejňovat. Díky za pochopení.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau všem.

Štěpán: Smazat nemůže, protože to jde jen půl hodiny po odeslání. Musel by admin.
Jelikož vím, oč se jedná, nevidím důvod, proč to nenaspat. Že ta jízda nebude veřejná neznamená, že je to tajné, a že si ten vůz nemůže někdo vyfotit! Ta tramvaj je majetkem DP, jehož většinovými vlastníky jsou města, kde jsou námi volení zástupci a vše je placeno z našich daní Navíc, Jirik je z DP.

Jirik: Díky za info, na tu Novu jsem zvědavej. Co maily?

Cyklotramvaj vyjede 1. května. Jsem zvědav, jak se to chytí. Ale nápad je to chválihodný a zajímavý!

Info z dneška a čipovky.
Jelikož jsem byl dát auto do servisu a měl tak dopoledne čas, povozil jsem se. První jízda bus linka 15. Odbavování čipovkami vůbec nefungovalo. Na camelech se neposouvaly stanice, nefungovalo to nikomu. Kde byla chyba netuším. Prostě pořád to psalo konečnou stanici.
-----
Druhá jízda. Tramvaj směr Chemopetrol. Motýlková T3. Odbavení pohoda. Tramvaj neuvěřitelně přeplněná. Minimálně 40 stojících lidí. Hodně, hodně lidí hodně nadávalo a spílali o tom, jak si cestu s DP rozmyslí. Hodně špatná reklama Jedním z důvodů bylo i dřívější konec výuky na školách.
-----
Třetí jízda. Tramvaj T3 směr Chemopetrol. Levý camel u středních dveří nefunkční. Pravý fungoval. Odbavení snadné. Zobrazit si info o kartě také!
-----
Čtvrtá jízda. Tramvaj Astra od Cesty do kopist do Litvínova nádraží. Astry jsou chudáčci. Interiér je sice čistěn, ale je vidět, že lidská blbost se na nich již řádně vyřádila! Odbavení opět bez problému, zvolení dvoupásmové jízdenky také.
-----
Pátá jízda. Sor na lince 6. Busík je to pěkný. Věk je sice na interiéru vidět (chtěl by pořádně vyčistit od zažrané špíny), ale na dané linky stačí. Potěší jen jeden schod, dost místa na nohy. Interiér je tichý, prakticky nic neklepe a nevrže. Motor je sice hlučnější, ale čekal jsem, že to bude horší. Pěkný minibus.
Nastupuje se předem. Odbavení čipovkou je i s jízdenkou. Dostal jsem i jízdenku. Není to špatné, ale při dosti rozšířeném nástupu předem je to dosti nepraktické. To už jsem ale psal.

I v automatech si lidé jízdenky kupovaly, takže systém funguje. Ty drobnosti se doladí. Bohužel, stále dost lidí spoustě věcí nerozumí a jsou z toho dosti zmateni. Časem se to ale snad vychytá.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass : No a kvuli takovym se pak trebas na parnich jizdach vozu na cele venec, nebo vlajka.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Štěpán: Tady to čtou beztak jen stejně "postižení" jako jsme my, tak v žádném případě nehrozí, že by před Dopravním podnikem čekaly davy rodin s dětmi.

Jinak, co bylo na té Nově? Já se nekoukal...
www.fotodoprava.com
Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Tady jde o to, že prostě nechceme aby se tam ten den sjela spousta šotoušů. Pochop, že tam budou lidi, kteří si nepřejí, aby tam okolo pobíhali další lidi a fotili si je. Myslím, že je právo pronajímatele, aby pokud chce, tak to datum někde zveřejnil a zase naopak.
Navíc jsem prostě jen slušně požádal o smazání. Myslím, že na tom není nic špatného.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Štěpán: Já vím proč jsi to psal. Mě je to jasný! Kdybych tam byl, bohužel nebudu ač mě to tentokrát opravdu mrzí, a asi bych také neměl totál radost kdyby tam byly davy.
Chápu to.

Jirik to nepsal, protože je akce. Jirik to psal proto, že se asi dozvěděl v práci, že tramvajku připravují na jízdu. Neměj mu to za zlé Já jsem rád, že nám něco občas napíše. Já jinak info nemám, a asi nejen já!

Smazat to fakt nejde. To by musel někdo z vyšších pater fóra.
Já bych se toho ale nebál. Na mostecký provoz je většina i šotoušů zvědavá jak na bahno na Sibiři. Možná by bylo fajn, poslat fotku tohto vozu do novin s krátkým článkem. Propagace je potřeba a tady dost chybí.

Nikomu nemám nic za zlé a nemyslel jsem to zle, spíš s nadsázkou Chápu to! Ještě navíc jsem v příspěvku zaměnil se za "si".

Tak si to užijte
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 21:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já se musím přiznat, že sice přijedu ale ne na základě zdejší informace. Už před několika dny mi přišla mejlem pozvánka od "IGBT"
www.fotodoprava.com
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21218
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 13:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se domluvte... Bude-li potřeba (a autor souhlasit), tak není problém výmaz provést.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 15:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikoz jde o soukromou jizdu , ktera neni urcena pro verejnost, tak neni zajem o to bay na kazdy konecny stal houf lidi s fotakem .
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Smaž to. Jirik to pochopí. Podle mě je to tedy jedno, ale když si to přejí, tak budiž.

Doufám, že jsem nikoho nenaštval. Já vás chápu, že z toho nechcete veřejnou šotoakci! Ale já tohle obecně nemám moc rád, ale jo. Objednavatel by na to měl mít právo
Ale jak jsem psal, nevěřím, že sem kvůli tomu někdo v davu přijede!

Jinak jsem zapoměl. Čipovky by měly být příští rok i v Chomutově (asi stejný systém) a do budoucna i v přeshraničním regionu Saska.

Cyklotamvaj opravdu od 1. května. Sedm párů spojů mezi Most DP a Litvínov Citadela.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21238
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá. Jiřikovi se tímto omlouvám, že jsem nepočkal na jeho svolení, pokud by chtěl, tak to sem může vložit znovu a už to tu zbude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 20:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: O.K.

Dnešek. Předem píši, nechci, aby něco vyznělo jako kritika. Jsou to fakta a komentář přidám.

Tedy. Opět se mi stalo, že v tramvaji nefungovalo pravé pípátko u prostředních dveří. Opět odmítalo identifikovat kartu.
Při cestě do Mostu se chaoticky posouvají zastávky na odbavovačích! Nevím, jak to funguje, jestli se to posouvá automaticky nebo řidičem. Někdy se to posouvá správně, někdy naprosto chybně nebo vůbec. Dnes bus linka 13, žádný posun! V tramvaji jak kdy. Někdy (spíše většinou co jsem jel) ale o nějakou tu zastávku pozadu.
Snad se to časem vychytá. Je to nové, musí se to zažít. Nicméně při této nespolehlivosti je systém píp nástup píp výstup nemožný!!

Co mě zarazilo je skutečnost, že v některých tramvajích nejsou ještě zapojeny nové hodiny a ukazatel pásma, v některých vozech (i busech) fungují vzájemně staré i nové ukazatele.

Sice ne dnes, ale v týdnu jsem viděl několik nepěkný faktorů, na které by si DP ve vlastním zájmu měl dát pozor. Například telefonování řidiče za jízdy na lince mobilem. Kouření ve voze na konečné, odhození nadopalku z okna vozu a následný nájezd na zastávku.

Co ale musím pochválit a tento řidič si za to zaslouží být uveden. Řidič Soru linky 27 příjezd na Litvínov nádraží v 15:39. Z vozu vystupoval nevidomý mladík. Řidič mu pomohl s výstupem a ochotně ho dovedl na zastávku tramvaje směr Most. Hned si člověk připadal jako v civilizovaném světě Řidiči patří dík

Tedy čipový systém se rozjíždí. Problémy jsou, to se dalo čekat, ale funguje to! Snad se to vychytá. Ono posouvání stanic by se ale mělo výrazně zlepšit!
Ty neduhy některých řidičů také nejsou dobré. Pochopitelně si čas a vozy pamatuji, ale nechci práskat.

DP patří pochvala, na mnoha místech, vlastně všech potřebných se objevily nové označníky (myšleno na tramvajových zastávkách) i s plastovými cedulkami linek. Vypadá to pěkně!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 14:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková srandovní vložka:
Na www.zelpage.cz se mužete dočíst, že KSČM a Zelení, by chtěli zavést MHD zadarmo, ja kdyz to cet tak sem se div nevalel pod stolem, kde by na to vzali......:-)
Štěpán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 21:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnešní jízda s tramvají T5B6 dopadla velmi dobře. Zejména bych chtěl vypíchnout povedené počasí a dobré a znalé zaměstnance DP. Horší to už bylo pouze s vedením, které nesplnilo slib a neodstranilo staré nálepky z tramvaje.
Jinak to byl naprosto parádní den.
Fotky můžete vidět zde: http://www.tramfoto.com/images/jina_mesta/most/30_let/index.php
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 21:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Štěpáne Ty seš teda tryskomyš. Já nemám ani ještě staženo z foťáku a Ty už to máš dávno na webu. Naštěstí nejsem na moc fotkách...
S pravdou nejdál dojdeš, ale budeš tam sám.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 22:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Také jsem to četl. Nápad dobrej, ale ekonomicky, sociálně a společensky nemožnej. Ekonomicky by to znamenalo značné ústupky v ostatních oblastech. A kde ubírat moc není!
Sociálně a společensky. Umí si někdo představit, jak by to vypadalo? Veškerý asociálové by z toho měli opilecká doupata, společenské místnosti atd. Většina cestujících by si vozů nevážila, provozovatel by se také nemusel moc snažit je udržovat. Nakonec by to bylo kontraproduktivní a aut možná jezdilo více než dnes.
Můžeme se bavit o určitém zlevnění MHD ve velkých městech. To je tak vše. Případně kombinace záchytné parkoviště, lístek na MHD zdarma apod.

Štěpán. Díky za info a odkaz na fotky. Koukám, je tam vidět i cyklotramvaj.
Pěkné je to s těmi změnami cedulek na čele vozu. Jste si vyhráli
Snad jste se něco zajímavého dozvěděli. Ty nálepky jsou hrůza. Je vidět zájem vedení!!
Hlavně když to vyšlo
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://fotogalerie.svetmhd.net/category.php?cat=calendar&day=2006.04.16

Taky sem hodim par fotek . Vylet se velice povedl , stalo to za to
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K MHD zadarmo: Což takhle, aby se obyvatelům měst na daních slevilo přesně tolik, kolik stojí místní lítačka? S tím že za ty peníze si mohou samozřejmě koupit i něco jiného. Účetně by to měli zadarmo a popisované asociální jevy by se nekonaly (resp. konaly, ale v hospě). Podobně by se dala řešit i supermarketová turistika důchodců.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najde se zde někdo, kdo by mi odpověděl na alespoň část otázek ohledně provozu MHD Most - Litvínov? Na internetu ani v jiných mně dostupných pramenech jsem ohledně nich nic nenašel

1.) Řídí se něčím vypravování sólo vozů/souprav na linky 4/7 v pracovní dny? (Za snad správného předpokladu, že na lince 1 jsou výhradně soupravy nebo Astry a na 4 mimo prac. dny výhradně sóla nebo Astry.)
2.) Kdy byly do Mostu zakoupeny dva SORy B 7.5 z Hradce Králové a kdy byly vyrobeny (1996?)?
3.) Je v Mostě ještě poslední Karosa B 732 ev. č. 77? A pokud ano, vyjíždí? (Neviděl jsem ji ani na fotce.)
Předem děkuji těm, kteří věnují trochu času na odpovědi.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: pokud jde o Sory, jsou z 1997. Do Mostu přišly v lednu 2006 (ev.č. 109, 3U2 7987 do Mostu a ev.č. 110, 3U9 7983 do Litvínova)
Ten mostecký začal jezdit ještě v lednu, litvínoský myslím až v únoru.

Poslední karosy B732, pokud se nepletu, byly ev.č. 62 a 72 ale nevím, jestli ještě jsou. V provozu se ale stejně přinejmenším v posledních letech nevyskytovaly.
Tady pro zajímavost oba SORy focené včera, 15.4.2006:
109 u nádraží v Mostě, 110 ve vozovně v Litvínově.
109 110
Otázku vypravování tramvají nechám raději na někom kompetentnějším, (abych náhodou nekecal)
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Taky dobrý fotci
Já když tu tramvaj vidím, tak si pořád říkám, že je lepší než T3 (a to z mnoha důvodů)!

P_v: Také řešení. Ono možností je mnoho.
Moje reakce byla na absolutní zadarmo MHD.

Kejvačka:
1) Asi to pořádně nechápu. Jestli je myšleno, vypravenost stejných vozů na svá pořádí tak ne. I na garantované spoje je Astra pokaždé jiná.
Jinak o pracovní dny je striktně určeno, které pořádí na určité lince jede sólo nebo souprava. To je dané.
2)Sory koupili letos. Tuším v lednu. Rok výroby nevím. Ale myslím, že se to probíralo. Asi opravdu 1996. Jak už jsem nejen já psal. Stav stáří odpovídá. V Litvínově je to rozumné. Lidé si zvykli. Dobrý nákup.
3)732 v Mostě už určitě na linky nevyjíždí. Jedinná 732 by měla být v Litvínově. Je to číslo 62. Má i tažné a ještě loni jezdila jako cyklobus. Později tam už byl vidět jiný bus, takže nevím, jestli ještě jezdí. Podívám se, až budu okolo, jestli tam ještě stojí.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pěkné fotky a díky za info. Tak je to rok 1997. Hold tušil jsem špatně 1996.

Litvínovský Sor byl i v TV. V souvislosti s reportáží ohledně vraždy v restauraci Jáva v Litvínově na nádraží. Projížděl v pozadí. Bylo to na Nově v Televizních novinách ve čtvrtek nebo pátek.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 09:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Myslel jsem to tak, proč na lince 4 jezdí v PD většinou soupravy, ale někdy sóla (v kterých obdobích?), a jestli na lince 7 jezdí jenom sóla nebo i soupravy.

Všici:
A ještě jedna maličkost: Nechce se mi pročítat celou diskuzi zpět, asi už to tu bylo, ale DP píše v propagačních materiálech že "odbavování pomocí čipové karty je o 2 Kč levnější než nákup jízdenek v hotovosti z jízd. automatu nebo u řidiče vozidla". Nikde se nezmiňuje o nákupu v předprodeji nebo v automatu na zastávce - nemluví ani o tom, že by měly být zrušeny. Chápu to dobře, že bude předprodej mimo vozidla zrušen a DP se za to oprávněně stydí? A když si budu chtít koupit šest hodinových jízdenek, budu muset mít 108 Kč v mincích 1 - 20 Kč? A kasa u řidiče bude jenom k tomu, když bude chtít kaštan s čipovou kartou vytisknout jízdenku jako potvrzení o odbavení?
- Vidíte, o tarify a odbavování v provozech MHD se už zajímám nějakou dobu a tomuto systému naprosto nerozumím. Jak to poté mají chápat řadoví kaštani, zejména starší lidé???
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za sobotní akci s T5B6 patří všem organizátorům velký dík.

Kejvačka: sóla v PD jezdí cca. od 8:00 do 12:00 a pak od 18:30 do konce provozu. Na lince 7 jezdí sóla i soupravy.

No předprodeje jízdenek a těch pár zastávkových (3 ?) autonatů bude zrušeno. nevím proč by se náš DP měl za něco stydět -to zrušení je avizované už dávno. Substrát bez čipové karty si jízdenku koupí buď v automatu ve voze (pouze drobné) nebo u řidiče (drobné a asi i bankocetle). Jinak propagace je na naše poměry velká a důsledná. Zatím jsem moc problémů neviděl,spíš naopak : většině lidí se to zamlouvá (inu, nová věc).

Případné otázky DP zodpoví.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.

DĚKUJEME
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní jízda byla skutečně bezvadná. A vyšlo počasí!
Tady je menší reportáž:
http://www.fotodoprava.com/most2.htm
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pěkná reportáž!

Orlí spár: Čím víc to čtu, tím víc mě štve, že jsem nemohl. Zrovna takovou blbou sobotu to bylo, ach jo.

Kejvačka: Jak psal Orlí spár. Je striktně a časově přesně dáno, které pořadí v kterou dobu jede na lince 4 jako sólo nebo jako souprava. Je to dané. Nejen o pracovní dny. Také jsou sóla při určitých příležitostech posilovány na soupravy (např. nějakej čas před Vánocemi).
Na lince sedm je to podobné. Jsou tam jak soupravy tak sóla.

Odbavovaní opět vysvětlil Orlí spár. Je to jak píšeš. Prostě nemajitel čipovky si musí koupit jízdenku v automatu nebo u řidiče. Při nástupu předem (vybrané linky a všechny v určitém čase) pouze u řidiče. Žadný předprodej nebude. Zatím je, protože oba systémy (starý i nový) fungují vzájemně.

U řidiče pípá při nástupu předem (pokud je jen nástup předem) každý cestující. Dostane k tomu i papírovou jízdenku. Jinak to u řidiče slouží jako tiskárnička na daňový doklad.
Je to jedinná věc, která lidi dost mate. Je to zbytečně zdlouhavé a u řidiče v busech (tedy u předních dveří) chybí čipomat. Myslím, že by bylo dobré, ho tam dodat. Jsou kolem toho zmatky, není to jen z mé zkušenosti!!
Co ty na to Orlí spáre?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mnomel bych dotaz , Rad bych si do zbirky cvikacu doplnil i prvni verzi SAVSu. Pripadne i s palubakem . Na koho bych se v Dp mel pripadne obratit ?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
celkem souhlas. ten čipomat u předních dveří v busech by to asi opravdu chtělo. Možná ještě trochu více osvěty od DP (zatím se mi zdá celkem dostatečná). No stejně to bude (pro některéú ze začátku šok. Od 27.4 budu už mít digitální průkazku- budu zkoušet nepovinné pípání.

Jinak stanice přehazuje řidič růčo-přímo na té "kase".

Pvvs:
Sem trochu zmaten-SAVS-je to náš nový,neo starý odb. sytém ? Nechtělo by se na to zeptat spíš výrobce ? Jestli je to ten starej-tak asi zavolat do dílen...stejně se to asi bude vyřazovat, Nebo že by se to někam prodalo ?

DĚKUJEME
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:
No, já jsem se v Litvínově setkal spíše s opačným názorem. Většině lidí se to nezamlouvá - inu, nová věc...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten starej, ty cerveny cvikace
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz k tomuhle autobusu ev.č. 67 (1U2 6041) Foto 15.4.2006, areál vozovny.
To je evidentně nějaká přestavba z B731/732. Odkdy / odkud je u DP?
1U2 6041
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Tak jedině napsat na DP na technickýho ředitele nebo přímo generálnímu. Ale nevím, moc vstřícní mi někdy nepřijdou. Těžko soudit, třeba vyjdou vstříct. Na jednu stranu, co by s tím dělali? Zbydou toho hromady a těžko takový starý věci někdo bude chtít. Zadarmo to ale asi nebude.

Kejvačka: Podle toho, koho se ptáš. Ti, co už jedou na novo to berou v pohodě. Jasně, jsou kolem toho problémy (neposouvají se stanice, nejsou všude hodiny, občas to nefunguje atd.) Ti, co to nemají jsou znechuceni nutnou změnou.
Ano je to trochu složitější a chce to trochu pozornosti při odbavení. Ale až na problematické nastupování u řidiče (snad se to časem vychytá) je ten systém velmi dobrý!
A já nejsem z těch, který by se ho zastával a chválil, kdyby se mi to nezdálo a nelíbilo!

Orlí spár: Nástup předem chybí osvěta. Pokud chceš složitější jízdné, řidič kouká jak puk a neví co dělat. Jízdenka ke každému odbavení je zbytečná. To by se mělo dořešit a řádně lidem vysvětlit. Opravdu to dělá značné potíže a nejen mě!
Ještě by se lidem mělo říct, že transakce jde zrušit do určitého časového úseku. To je také důležité!

Řidiči přehazují. No měli by důsledněji. Moc jim to nejde. Hold chybí hlášení, to by to ulehčilo. Nějak nechápu, proč to není a argument peněz je účelný a vyhýbačný!

Tak mě tak napadlo, že musejí být tramvaje nějak propojené i tímto systémem. Protože druhý vůz má také svou kasu a zastávky se sami posouvají! Takže něco asi navíc v zásuvce.

Co jsem také viděl. Na čipovém systému se nastavuje čas průjezdem vrátnicí, jestli to chápu. Jenže na hodinách je onen čas jen na těch nových s červeným pásmem. Na těch starých je čas rozdílný. Stalo se mi, že čas byl mimo o 15 minut proti čipovačům!!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Netuším, kde to vyštrachali. To byla hurá akce, kdy se měli přebírat linky od DPÚK. Kraj to potom zrušil, tak nám tady zůstaly.

Je to nějaký hybrid. Snad to má i kulatej zadek. Mě to spíš přijde jako překopaná meziměstská verze 734 s kulatym zadkem. Flákly tam široký dveře, zase málo sešikmenej zadek
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, taky mě napadlo, že by mohla být součást přípravy na případnou expanzi do meziměstské dopravy. Uvidíme, jak to bude dál.
www.fotodoprava.com
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
To je určitě přestavba B 731/2 na C 734. C 734 by nikdo široké dveře a kulatý zadek nedával. Zato mnoho městských autobusů se vyřazuje na rozdíl od linkových ještě v použitelném stavu, a takto jsou zužitkovány. Podobné přestavby městských autobusů provozuje více dopravců, např. v PIDu dobříšský Bosák.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě o jedné věci bych se chtěl ujistit:
Bude mít jízdenka vydaná automatem nebo řidičem ve voze rovnou vyznačený čas, od kterého bude platit, a nebude se tedy označovat? Myslím si, že ano, protože v letáku DP není v přehledu odbavovacích zařízení označovač jízdenek.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdenka z automatu ve voze se neoznačuje. Vyzkoušel jsem si to v sobotu a když mi automat vydal jízdenku, intuitivně jsem se pídil po nějakém označovači, vzápětí jsem se ale na jízdenku podíval, že tam ani není pro označení žádné místo .
Most - jízdenka

(Příspěvek editován uživatelem Gromit duben 18, 2006)
www.fotodoprava.com
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit a jeho 67: Pokud už by to byla přestavba, tak určitě z C734. Vizte boční okna, dekly na bocích a zvýšené sedačky nad přední nápravou. To všechno ukazuje na meziměstský původ. Ale taky to dost dobře může být originál atyp z Karosy, v Plzni třeba jezdí C734 s širokými prostředními dveřmi a plošinou pro vozíčkáře (pravda, nemá kulatou záď a ty dveře jsou jinak umístěné). Ale kde tohle DP Most splašil, netuším.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Já bych si s tím moc jistý nebyl. Připadá mi nelogické vyměňovat klasické užší dveře C734 za široké a ještě je zbytečně posouvat trochu dopředu místo menšího třetího úzkého okna typického pro C734. Ostatně změna interiéru, včetně přidání sedaček, by nebyl velký problém.
Původ autobusu by mě taky zajímal, jezdím do Mostu aspoň dvakrát, třikrát za rok ale tento bus jsem viděl poprvé.
www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda, že mě nenapadlo, zeptat se na to někoho přímo tam ve vozovně . Ale to zas člověk, pozoroval, fotil a na podobné úvahy nebyl čas...
www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo že by to přece jen takto přímo vyrobila Karosa? Nezdá se mi to ale vyloučit to nemůžu.
www.fotodoprava.com
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

59 mých fotek v rozlišení 2048x1536 pix je na http://www.prazsketramvaje.cz/m-most-t5.html

Manile máš tam taky ten interier myslím že v posledním souboru, Štěpáne stáhni to všechno pro IGBT, já nemám momentálně čas ani sílu ani možnosti dodat to jinak.

(Příspěvek editován uživatelem Absolut duben 19, 2006)
S pravdou nejdál dojdeš, ale budeš tam sám.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 20:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: inu, nová věc takhle nehezky mě brát za má slova
Takhle (pozitivně) jsem se s tím ve většině případů setkal.
Můžeš popsat ty tvé opačné zkušenosti ?

Jinak díky všem za hezké fotky

Jinak doporučuju sledovat stránky našeho DP ,kde si rovněž můžete stáhnout zpravodej DP, ve kterém se píše o novém systému a cyklobambaji ( http://www.dpmost.cz/layout/index.php )

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takhle nějak si představuju propagaci:
http://www.denikmostecka.cz/most/zpravodajstvi_mo/SM20060419000014.html

DĚKUJEME
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:
No, oni se lidé v Mostě a Litvínově rádi dávají s cizím člověkem do řeči, mnohem raději než v Praze, a rozhodně si nelibují, že jim Dopravní podnik zavádí složitý a vcelku zbytečný odbavovací systém místo osvědčených papírových legitimací, že jim zdraží o 2 Kč jednotlivé jízdenky kupované za hotové, že se kvůli automatům trhají ve vozech sedačky a podobně. Jak jsem rád, že si v Praze koupím jednou za čtvrt roku kupón, při jízdě za hranice města si doplatím u řidiče a ve vozech mě neobtěžují žádné kysny kromě dvou až čtyř označovačů.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se čipovky během několika let rozšíří do většiny měst.
Pokud jde o automaty, mě se taky moc nelíbí, že zabírají ve voze místo. Na druhou stranu je fakt, že takhle nemusí člověk kupovat lístek dopředu, nehledě na to, že zdaleka ne na každé zastávce je k tomu příležitost.

Pokud jde o tarif, třeba v Praze by mi nejvíce vyhovoval nějaký zvýhodněný lístek třeba na deset jízd. Tento systém je dlouhodobě osvědčený například ve velkých městech Francie a Španělska.
Je nás určitě hodně, co po Praze nejezdíme tak moc aby se nám vyplatila nějaká ta průkazka na měsíc nebo čtvrt roku ale jezdíme dost na to, že by po nás DP nemusel chtít za každou jízdu dvacku jako u těch co jezdí opravdu jen příležitostně. Mnohokrát jsem navštívil Španělsko a tyto desetijízdné, cenově zvýhodněné "bonobusy" a "metrobusy" jsem při několikadenních pobytech ve městě rád využíval.
www.fotodoprava.com

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace