K-report
 

Archiv do 17.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ok, ale beztak je ten interval na 193 moc dlouhej, jezdí plná.
A co to vyřešit tramvají, která by jela z PP ulicema Děkanská vinice a Pujmanové? Motá se přes sídliště celkem dobře,ale přitom se vyloženě neklikatí. Klidně bych potom nechal 18 k vozovně PA a tudy zaved novou linku. A díky tomu by se mohla třeba 148 a 193 sloučit v jednu linku PodVodárna-PP-Pankrác-Krč.hřbitov-...-MBÚ, intervaly třeba 10/20.
Co kdo na to?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Co tady Marin řeší? Třeba to, když jede mimo špičku, že se do vozu vůbec nedostane nebo, že ten vůz jede zpožděný. Z Bohnic lidi taky jezděj hlavně ve špičce. Znamená to snad, že nejezděj vůbec mimo špičku? Můžeš mi poradit, jak se mám dostat do centra po šesté večer? Neodkazuj mě na tramvaj ani na 218 - mám to daleko.

Káem:
Vidíš, opět jen bláboly a žádné argumenty. Zkus konkrétními argumenty vyvrátit ty mé. Je vidět, že nedokáše odpovědět ani na pár otázek. Ty otázky totiž přesně definují problém, který musíš řešit a on řešit nelze. Jediné, co jsem se od tebe tady dozvěděl, že Zličín nejde a nejde, ale nikdy jsi neuvedl proč!

Dejvice:
Mockrát děkuji, potěší to...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Škoda. Já chci prostě odvézt co nejvíce lidí za co nejmenších nákladů a co nejsystematičtěji. Chápu, že šotoušům a zaměstnancům se to nemusí líbit.
Jiří t: No to už jsme v oblasti scifi. Navíc na Pankrác se tramvaje nevrátí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale Martine, ty tvoje argumenty vyvrací každodenní praxe, tak proč to chceš ještě po mě?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Vozit lidi z letiště společně s lidmi do práce a do škol, tomu já říkám buzerace. Vozit lidi expressem s policema s jedním přestupem a o pár minut delší trasou, tomu buzerace neříkám. Vozit lidi po ucpané Evropské zastávkovým busem, tomu buzerace říkám. A tak bych mohl pokračovat.

Lžeš s tím, že Dědina profituje z letiště. 119 byla až do nedávna zaplňovaná především lidmi z Dědiny až po masivním nárustu letiště, přestala stíhat a nikdo na to nereagoval. Až ti v Bohnicích postaví hypermarket, budu první kdo tu začne řvát, že 200 stačí taková jaká je.

Já nikdy nepopíral, že řešením dopravy z letiště je cesta přes Dejvice, ale má svá úsklalí a několik ale. A všechny ty ale mi nepřijdou podstatnější, než vozit pár Anglánů o deset minut delší trasou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Na letišti jako takovém pracuje dnes kolem 13 000 zaměstnanců. Ty dojíždějí z celé Prahy, z Kladenska a širokého okolí. Ale největší přepravní proud je ve směru z Dejvic. O víkendu na letišti pracují lidé předevší z provozu a obchodů na letišti. Typické kancelářské krysy, kterých je tu možná až příliš sem o víkendech nejezdí. Přesná čísla ovšem neznám.

Jinak se vším naprostý souhlas. Je to přesné znění toho, co tu popisuji již rok.

Káem:
Turistovi je úplně jedno kudy jede. On totiž ani neví kudy jede a podobné plky, že vidí jet Taxi tudy a tudy si nech pro sebe. Stále jsi mi neodpověděl na konkrétní dotazy. AE zastávka na Dejvické neřeší totiž vůbec nic. Jen je pouhou zástěrkou za tím, aby s ní aspoň někdo náhodný jel a nikdo se neptal na to, kdo ten vzuchovozič platí. Ten náhodný cestující s ní jede, protože mu přijela jako první.

218:
S jedním podstatným rozdílem. 100 bude na Zličíně za 15 minut vždy. 119 má celodenní problém do Dejvic dojet za slibovaných 23 minut. Evropská nestíhá...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Škoda. Já chci prostě odvézt co nejvíce lidí za co nejmenších nákladů a co nejsystematičtěji.
Tak to je ta chyba, moje představa systému je někde jinde, protože já jsem tady pro lidi a šetřit se snažim tam, kde se jich to nedotýká. Nakup dobytčáky a přihlaš se do výběrovýho řízení, třeba budeš mít úspěch...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
A co bys říkal ceduli:
100-bez zastávky + dálnice k metru + bez školáků + police = 40 minut
119-zastávková + 23 semaforů + zácpa + nevrlí občané ČR + nemožnost odložit zavazadla + jízda plyn/brzda = 30 mint

Ale řešení spočívá v posílení 119 a AE a uvolnění Evropský a ne ve vození lidí do polí
Bravo. To je jako - řešení spočívá v posílení kamionové dopravy a uvolnění dálnice D1.
Samé plky o polích. Na víc se nezmůžeš? Ona většina světových letišť leží totiž v polích....

LV:
Stále mi nikdo nevyvrátil rozdělení 119 na 2 linky, jedné klasické a jedné expresní. 100 je možná řešení, ale toto je také řešení.
Je! Ale dražší řešení. A já upřednostňuji ušetřit a poslat turisty do hotelu o pár minut dýl.

Akribius:
Částečný souhlas. Ovšem 119 půjde potom oslabit jen mimo špičku. Právě, že ta Dědina a zaměstnanci jí plně zaplní i při těch pěti minutách.
Jak tady popisuješ ty cedule s centrem. Přesně tak totiž uvažuje 95% těch, co se na Ruzyni vyskytli poprvé v životě. To ovšem nechce pochopit ani Káem ani LV. A ti co náhodou pochopili, že 100 opravdu do centra jede, tak s tím nikdy problém neměli.

218:
ono když ty časy vyjdou stejně na Anděl, tak ten Můstek snad ani nemá význam
Tak jiný příklad: 177 (Skalka-Ládví) nebo A+C (Skalka-Ládví)? Já bych volil raději A+C.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:Vim že je to sci-fi, ale zas na druhou stranu mnou navrhovaná trasa je zcela nová, žádnej návrat
A co to řešit busem? 148 PodVodárna-PP-PA-MBÚ, 193 Synkáč-PP-Děk.Vinice-Pujmanové. Ale nevim, to už se mi nezdá tak elegantní...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ty tvoje argumenty vyvrací každodenní praxe, tak proč to chceš ještě po mě?
Aha jako Karlín nebo ML1...

Myslíš argumenty typu, že AE na Dejvické je spása pro letiště? Nebo je to jen zoufalý krok k tomu, aby s ní aspoň někdo jezdil? To je tak jediné co mě napadá. Žádný pádný argument pro tento krok ani neexistuje. Jen to zakonzervová současný nekoncepční stav dopravy na/z letiště. Asi se bojíš odpovědět, asi neznáš odpovědi. On je totiž nezná vůbec nikdo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demone, Vy ale nic, vůbec nic nechápete. Fakt jste úplně mimo. Sorry, ale já psal NEJVÍC - to znamená že samozřejmě s mou MHD budou CHTÍT jet. Vy jste opravdu v zajetí představ 30 let starých, promiňte.
Martin: Cizinci to není jedno. Tak další přirovnání - ty prostě cizinci nabízíš kostelík na Zlíchově místo katedrály sv. Víta s tím že je to taky církevní stavba a tudíž je mu to jedno co uvidí a bude se míň tlačit. Já už nevím jak ti to vysvětlit.
Na placení AE se vy*er. Jsem si jist, že ta linka na rozdíl od 100 z našich daní nejede.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já jsem si vyhledal:
Letiště Ruzyně-Černý Most (119-57 min., 100-60 min.)

LR-Anděl (119-46 min., 100-36 min.)

LR-Florenc (119-41 min., 100-44 min.)

LR-Hl. nádraží (119-42 min., 100-48 min.)

LR-Můstek (119-35 min., 100-41 min.)

Doufám, že je to všem jasné? vč. Káema a spol.
Pokud k tomu připočtu zasekanou Evropskou, dostávám se skoro na stejné časy jen s mírnými odchylkami.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nejkratší (kilometricky) a nejsilnější přepravní proud je z letiště samozřejmě na Dejvice. Sám jsem to sem psal v souvislosti s řešením železničního spojení, ale jako dočasné řešení je možné převést část proudu (hlavně turisty) jinudy. Argumenty pro toto rozdělení tu již Martin několikrát psal, ale napíšu je ve zkratce s nadějí, že se Tvou tvrdohlavost prolomím.

Plusy a mínusy k upřednosnění turistické trasy 100+B:
+ menší potřeba busů
+ větší flexibilita
+ odlehčení Evropské a okolních domů
+ větší spolehlivost - menší pravděpodobnost zácpy a následného kolapsu
+ menší náklady na provoz
(-) potřeba zlepšit informování turistů (je třeba i bez toho převedení)
- delší JD do Prahy 1 a 6 (stejná do většiny dalších míst nebo kratší)

Tvůj názor bych respektoval (stejně jako asi Martin), kdyby si se nechoval jako demagog a předložil pádné argumenty. Taky trochu nechápu, proč chceš jen pro turisty opravovat a na letiště protahovat Semering, když tam stráví turisti na cestě stejně dlouhou dobu jako ve 100+B!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
To je beznadějný. Cizinci je opravdu jedno kudy jede do hotelu. Mícháš hrušky s jabkama.

AE samozřejmě placené je a platí ho město, dráhy i ČSA. Takže i ty. A mimochodem ty Citybusy platil kdo? Dostal za ně DP náhradu? Nedostal a kdo je tehdy kupoval? Šejk z Emirátů?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Nech ho, on to časem pochopí. My přeci nabízíme jen Zlíchovský kostelík a on katedrálu. Kéž bych tu katedrálu zažíval každý den. Zatím se každý den přesvědčuju o kubánských zvycích hromadné dopravy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: S ML1 se počítá trvale. Nikde ani slovo o redukci. Naopak, Roztočtí se učí cestovat bez busů, otázka prodloužení z Libně je jen otázkou několika panelů na peróny v Malešicích. :-)))
Karlín? Jen počkej, zajíci.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 16:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ML1 plní v Roztokách naprosto jinou funkci než autobusové napaječe 340 a 350. A autobusy z Roztok nezmizí nikdy, protože je nutno obsloužit území vzdálenější od nádraží. A mimochodem její prodloužení do Hostivaře jí konečně dá trochu smysl. Trocha snění: Až se jednou protáhne C z HA do Uhříněvsi, ML1 bude protažena tamtéž a pak teprv bude opravdu smysluplnou tangentou.

Jinak k debatě letiště mohu krom kroucení hlavou poznamenat maximálně toto:
Pokud ani jedna strana nestojí podle svých výpovědí o debatu se stranou druhou, pak nechápu proč tu je neustále z obou těchto stran přiléván olej do ohně.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 16:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Já se jen snažím pomoci vyvést Káema z omylu a změnit jeho názor. Jenže zdá se, že je to nemožné, takže toho necháme... Návíc Káem a LV nepředhodili nic pádného kromě toho, že JD je 119-kou kratší do větší části Prahy než-li 100-kou. To navíc platí jen někdy...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 16:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Kdyby sis odpustil ty osobní výpady, buď tak laskav.
Obvinit někoho ze lži, to je silná káva ... kdybys napsal, že se mýlím, prosím, ale lež předpokládá úmysl.
Co se letiště týče, možná máš i pravdu, ale bohužel nejsi schopen ji podat srozumitelným způsobem (nemoc většiny techniků).
Promiň, ale jsi neuvěřitelným způsobem startovací a navíc startuješ zcela zbytečně.
Možná by sis měl položit otázku, proč tě každá zmínka o letišti a Dědině vytáčí do vrtule a nejsi schopen o tom diskutovat KLIDNĚ, bez emocí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 18:18:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je tedy diskuse, radši se do ní moc nezapojovat...

Jen by mě zajímalo - z čeho vychází názory některých z vás, že turisté na letišti nasednou do prvního autobusu, který jim přijede?

Vy, kdybyste se ocitli na zahraničním letišti, a potřebovali se dostat do konkrétního místa ve městě (což nemusí být nutně centrum), taky byste nasedli do prvního spoje, který vám přijede, aniž by vás jakkoli zajímalo, kam ten spoj vlastně jede??? Plán Prahy snad na letišti nějaký je.

Nevím, jestli se nedělají z cizinců tupci... Vždyť MHD jezdí zpravidla "baťůžkáři", kteří jsou na fakt, že si budou muset spoje vyhledat, připraveni. Koneckonců - až ti turisté dojedou do toho centra, stejně budou potřebovat plán Prahy.

Tím neříkám, že by cestující neměli být na letišti informováni. Ale pokud sami od sebe nasednou do linky č. 119, tak tam prostě nasednou a je to. Život běží dál...

Pokud skutečně, jak tvrdí Martin, cizinci vstoupí do prvního autobusu, který jim přijede, nemusí to být proto, že by cizinci nevěděli, že nějaká linka 100 existuje, ale třeba také proto, že se jim na linku 100 nechce čekat (a radši se budou mačkat ve stodevatenáctce).

Tak ať, proč ne.

Myslím, že zastávky na letišti jsou označeny dobře, jakékoli "zamlčování" linky č. 119 je blbost.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 18:41:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním...
Večer, kdy má linka č. 100 tuším půlhodinové intervaly, také chcete turistům linku č. 119 zamlčovat?

K lince AE: Podle mého názoru je dobře, že ROPID plánuje zřízení nácestné zastávky, a je dobře, že bude na Dejvické.
Dejme tomu, že budu chtít jet na letiště a budu chtít jet pohodlně, rád si za luxus připlatím. Linka AE by mě však mohla odradit svými intervaly (nebezpečí, že mi např. ujede před nosem).
Pokud ale vedle "v záloze" bude odjíždět linka č. 119, nebudu se muset tohoto případu bát - zkrátka směle dojedu na Dejvickou a tam se uvidí, přinejhorším použiju, namísto linky č. AE, linku č. 119.

Proto mi připadá nevhodné dávat od sebe daleko zastávky linek, které jedou do stejného směru (ani se to nikde nedělá).

Chápu snahu Martina pomoci cestujícím, mám ale zato, že podobné snahy danou situaci zpravidla ještě zhorší.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 18:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki: Ano, "zamlčování" linky 119 je samozřejmě blbost, ale jde o to, že by měla být 100-ka posílena a (jak tu píše Martin) měla by mít speciální nástupní stanici s nápisy bus metro/centrum, a 119-ka na její úkor ve vybraných časech (poledne, večer, víkendy) oslabena. Někteří turisté stále budou jezdit 119-kou, ale jde o to, že s ní nebude jezdit většina a nebude docházet k nárazovitým přeplňování mimo špičku, jelikož bude mít větší interval než-li 100-ka, na kterou bude připravený nějaký ten záložní bus.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 19:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin (dnes 15:21)
Když je ta Evropská tak zasekaná a tak se v ní neustále topí ty autobusy na a-119, tak proč ji neodklonit na Zličín také - vždyt si sám spočítal, jak rychlé je to spojení do centra...

Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No...

Já osobně proti lince č. 100 nic nemám, jedná se o kultivované spojení do centra Prahy.

Pokud by měla např. linka č. 100 odjíždět z letiště v určitém časovém období vždy 1 minutu před linkou č. 119 - proč ne.
Posílení linky č. 100 - proč ne.

Jen ne prosím "regulaci" v podobě co největšího oddálení zastávek linek jedoucích do stejného směru - tím se nadělá víc škody než užitku.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem a spol.: to znamená že samozřejmě s mou MHD budou CHTÍT jet - dost pochybuju že budou...

Ale jinak: Dneska odpoledne sem si udělal výlet na letiště s tímhle výsledkem:
-odjezd v 16.26 z Pavláku na Muzeum, přestup na A, příjezd na Dejvickou v 16.40, odjezd l.119 v 16.49, příjezd na letiště v 17.16, celkový čas 50 minut,
-odjezd v 17.22 z letiště na Zličín v 17.38, přestup na B, odjezd v 17.43, příjezd na Karlovo nám. v 18.02, přestup na l.16, příjezd na Pavlák v 18.07, celkový čas 45 minut,
-v l.119 cca 80 lidí, stál sem, Evropská dole cca do 4.křižovatky na čtyřce, dál volná mezi 2-3, standart.kloubák Karosa,
-v l.100 cca 20 lidí, seděl sem, obchvat volný, NP Karosa.
Všude jsem nějakou tu minutku čekal, mimo tramvaje z KN, ta jela do minuty, nikde jsem nic nedobíhal, schody jsem nevycházel, asi tak jako turista s kufry.
Tady je vidět, že trasa přes Zličín může vyjít časově líp i v případě, že není Evropská neprůjezdná tak jako bývá v sezoně. Kultura cestování rozhodně lepší v 100+B, oboje relativně volné, v l.100 podstatně dýchatelněji než v 119 vzhledem k lepší obměně vzduchu za jízdy a to ještě nejsou ta největší vedra. Nástupní stanici IPP sem vybral kvůli tomu že poblíž bydlim a nejezdí tam A ani B. Pokud bych vybral navrhovaný Olympic, nebo Florenc (Atrium), byl by rozdíl asi ještě větší.
Nemyslim se že Vás o něčem přesvědčim, ale už se těšim jak mě zdrbete, proč sem si vybral zrovna tenhle směr, tuhle dobu a kdovíco ještě... Prostě proto! Ale já sem ten s názorama z 30.let....
Ještě taková perlička – v 17.20, tedy 1 minutu před l.100 odjížděla z letiště AE s jedním pasažérem bez kufrů...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Jakou plní úlohu 340 a 350 při současné výluce?
Démon: O tom nepochybujte. Dost toho jezdí tak jak jsem předpovídal.
V té debatě zaniklo jedno - doprava lidí na letiště je z velké části záležitostí ne-MHD dopravy (80% lidí), čili je nutno hledat řešení tam. Nahradit mikrobusy Čedazu nebo koho normálními autobusy. Udělat operativní posily účelovými spoji a podobně. Základní rozpor je, že sám Martin připouští, že návaly turistů jsou jen ve velmi úzkých časových obdobích dne a roku a chce to řešit PRAVIDELNOU linkou. To je základní bordel, přes který se nemůžeme dostat dál. Tohle si milánkové uvědomte, jinak chytřejší nebudete.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 22:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo... Myslel jsem si, že tu všechno bylo (a několikrát!) vysvětleno tak, že by to pochopil i dement, ale patrně ne. Tedy snad naposled:
Tím neříkám, že by cestující neměli být na letišti informováni. Ale pokud sami od sebe nasednou do linky č. 119, tak tam prostě nasednou a je to. Život běží dál...

Pokud skutečně, jak tvrdí Martin, cizinci vstoupí do prvního autobusu, který jim přijede, nemusí to být proto, že by cizinci nevěděli, že nějaká linka 100 existuje, ale třeba také proto, že se jim na linku 100 nechce čekat (a radši se budou mačkat ve stodevatenáctce).

Tak ať, proč ne.

Ale my se snažíme o nápravu, víte? Aby turisté neobtěžovali zaměstnance letiště a obyvatele Dědiny a turisté se nemuseli mačkat s uvedenými v jednom autobusu a kodrcat se ne zrovna volnou Evropskou bez možnosti odložit si zavazadla. "Tak ať, proč ne." Proč ne? Tak se někdy v sezóně jděte svézt 119 a možná pochopíte, proč se to tu již rok řeší a všem to tu leze krkem, leč nikdo není schopen tu debatu ukončit nebo se najde nějaký nový zainteresovaný, který je líný přečíst si příspěvky týkající se tohoto problému, které tu byly napsány dříve, a sám se přesto pokusí o vyřešení (a podle toho to tak paké vypadá). Čímž nikoho nechci kritizovat za to, že vyjářil svůj názor nebo nedej bože za to, že napsal něco k věci sem na fórum, nicméně každého, kdo to tu alespoň trochu sleduje (včetně mne), již debata na téma letiště unavuje.

A k tomu, do čeho turisté nastoupí: pokud bydlí v hotelu např.v Dejvicích, tak pojedou 119 tak jako tak, ale takových není mnoho. Většina je ubytována v centru a ví, že má hotel někde v centru, případně má mapku centra Prahy (právě mapka pouhého centra Prahy bývá v průvodcích apod.) a najde si příslušný hotel na mapě a dojde tam od nejbližší stanice metra na té trase, ke které ho doveze autobus. Pokud bude ubytován kdesi na Malé Straně, tak na letišti uvidí cedule s nápisem "BUS CENTRUM No.100" při přijatelném intervalu (který lze zařídit pouze u pravidelné linky, že Káeme?) pojedou linkou 100. Ta je vyklopí na Zličíně, což je konečná stanice metra, nemohou tedy odjet nesprávným směrem a díky informačnímu systému metra (čtvereček v barvě trasy vedle názvu stanice nebo podkladová barva na teploměru) zjistí na které trase se nachází, najdou si ji na mapce centra a odvodí si, kde bude nejpřijatelnější vystoupit (odkud to bude do hotelu nejkratší). A zpět pojede část stejnou trasou, kudy přijela, část projeví aktivitu a zjistí si, co bude výhodnější cestou na letiště a z toho část pojede B (např.z Olympicu, ikdyž to bude vycházet na delší dobu, nebude muset tahat zavazadla přestupními chodbami na Můstku) a část A. A tato část, která pojede A a následně 119 možná způsobí, že ve směru Dejvická-Letiště Ruzyně bude větší poptávka, než ve směru opačném, nicméně tomu lze interval plus minus přizpůsobit, neboť zde se nejdená o návalový příval turistů, nýbrž se právě počet turistů rozloží přibližně rovnoměrně.

Jen ne prosím "regulaci" v podobě co největšího oddálení zastávek linek jedoucích do stejného směru - tím se nadělá víc škody než užitku.
Nikdo, pokud vím, o ničem takovém nemluvil. S tímto lze totiž souhlasit. Zkrátka je třeba vyladit informační systém pro cestující. Ale to nesouvisí přímo s tím, zda se snažit směrovat většinu turistů po dálnici na B nebo po Evropské na A.

Káem a 340+350: Měl jsem za to, že řešíme bezvýlukový stav.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 22:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základní rozpor je, že sám Martin připouští, že návaly turistů jsou jen ve velmi úzkých časových obdobích dne a roku a chce to řešit PRAVIDELNOU linkou
Potom je vlastně otázka, proč by měli být turisti vozeni speciální linkou jen na letiště, proč by nemohli mít linku tramvaje z centra na hrad (22+23 se taky občas zaplní turisty), novou petřínskou lanovku vedle té stávající (lanovku taky zaplňují turisti) a zvláštní vlak na Karlštejn a Konopiště.
Turisti ve 22 přece omezují běžné cestující úplně stejně a také nepravidelně, jako 119.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 23:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby turisté neobtěžovali zaměstnance letiště a obyvatele Dědiny a turisté se nemuseli mačkat s uvedenými v jednom autobusu a kodrcat se ne zrovna volnou Evropskou bez možnosti odložit si zavazadla. To je holt daň za to, že sem ti turisté jezdí a utrácejí tady peníze.

Tak se někdy v sezóně jděte svézt 119...
Jezdím 119 celý rok (i v létě) a nikdy jsem nezažil, že by to bylo nějak extra dramatické. Ano bývá plná, ale ne víc než B, 136, 177 a většina linek jedoucích ráno od nějakého sídliště k metru. Prostě "plnost" 119 se nedá brát jako argument pro vymisťování turistů do 100. Ať si turista vybere sám, jestli chce jet v autobuse s policemi (100) nebo bez (119). Navíc po posledním posílení (7,5 min. v sedle a 10 min. večer je i ta 119 v pohodě. Řešením by bylo sezónní posílení 119 (volné kloubáky ze 107 a 143) třeba na int.5 min. Martinův argument, že nechce měnící se jízdní řády každý měsíc, je naprosto irelevantní. V Praze se JŘ stejně mění pětkrát do roka a při intervalu, jaký 119 má, nemá nějaké chození na konkrétní spoj stejně smysl.
Navíc, pokud jde o přeplňované spoje, je mnohem horší cpát ty turisty do B, než 119+A.

Jen ne prosím "regulaci" v podobě co největšího oddálení zastávek linek jedoucích do stejného směru
Samozřejmě, že ne, linky jedoucí stejným směrem by měli jet ze stejného nástupiště. Situace, která vznikne po zavedení zastavování AE na Dejvické bude opravdu otřesná (119 od 1. sloupku, AE od 2. sloupku s 218, mikrobusy od 3. sloupku se 161)

Ale tohle všechno tady už padlo, bylo popřeno (popřeno nerovná se vyvráceno), opět vytaženo, zpochybněno, zapomenuto, připomenuto, zase popřeno...co takhle nějaké věcné téma?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 00:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, že obyvatele Suchdola velmi obtěžují studenti Zemědělské univerzity :-)

A obyvatele Tróje zas návštěvníci ZOO a Botanické zahrady ... btw, zjistěte někdo, jak často se mění grafikon 112 ... když je sluníčko, jezdí tanm víc vozů, než když prší ... a to je ještě méně předvídatelné, než přílety a odlety letadel.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
vit.spinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.198.242
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 08:02:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: 112 má JŘ pro letní sezónu a když je hezky, tak jezdí (dispečersky řízený) expres NH - Trojská - ZOO.
(Tedy tak to aspoň bylo ještě před několika lety.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ten příklad s turisty a zárodky zemědělských inženýrů není úplně ekvivalentní. Není skokový ani nárazový. Studenti a turisti jezdí 107 a 23 ve své sezóně v průměru po celý den stejně silně. Jistě - doladění by bylo v tom, že by do Suchdola byla jakási obdoba 143 (ono k tomu dojde, proč se studenty zastavovat 5x cestou, že jo) a 23 je v podstatě turistickou tramvají, ukončenou na nejbližších možných obratištích po projetí turisticky zajímavé oblasti.
Ta zúú je móóóc dobrej příklad absurdity Martinových návrhů - taky nikdo nepožaduje ekvivalent stovky pro návštěvníky zvířat a kytek od Ládví přes Bohnice do Tróje (a to nejsou pole!) aby se odlehčilo 112, která jistě taky občas nepobírá a stojí v zácpách na mostě barikádníků. Chicht, jen mě mrzí, že jsem na to nepřišel sám.
Tak hledejte jiné argumenty, pánové.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby jen na na zabarikádovaném mostě ... ale kdybyste viděli ten štrůdl aut v Trojské od Hrachovky po most, když ZOO v létě večer zavře ... :-)

Vít Spinka: Díky, to přesně odpovídá mým takřka každodenním pozorováním.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Naopak, Roztočtí se učí cestovat bez busů

Jóóó??? A že jsem si toho nevšiml. :-( ML se trochu víc naplnila, ale já ji vídám pořád jako sólo 810, kde si všichni sednou a ještě spousta míst zůstane prázdných - ale vídám ji jak ráno, tak večer až po špičce.

Zato 340 a 350 jezdí narvané furt i přes Únětice. Jestli ono to nebude tím, že Bubeneč i nádraží v Roztokách jsou zcela mimo hlavní cíle. Skoro všichni v Roztokách bydlí na kopci (a na posledním volném poli k Žalovu už je skrytá ornice), dole je jen pár baráků a efedrinka. Na druhé straně totéž - Bubeneč je mimo (čemuž moc nepomohla ani linka 740) a Holešovice se hodí jen někomu. Zastávka Podbaba (vč. tramvajové smyčky) by určitě pomohla. Ale ta je furt ve hvězdách.

LV: Tuším, že obyvatele Suchdola velmi obtěžují studenti Zemědělské univerzity :-)
Tušíš špatně. Náramně jim vyhovují, protože zajišťují krátký interval autobusů a přitom jezdí s opačnou fází. :-) Výjimkou jsou akce typu Miss Agro, kdy se všichni hrnou na kopec večer a ještě tam dělají hluk. Ovšem to je jen párkrát do roka.


(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: http://bus.zastavka.net/za-uvod/
Nj..zastavování AE na Dejvický směřuje opatrně,ale jasně k tomu,že 119 se zkrátí na starý letiště, na AE se vloží spoje a dražší tarif zůstane. Možná zaměstnanci budou moct jezdi zdarma na nějakou kartu..tak mě to ted napadlo, zdá se vám to nereálný?
Ad ML1 - protažení do Hostivaře,už aby to bylo..ale to přece není nějakej přestupní terminál. Naopak bych protáh až do Uhříněvse a tamtéž ukončit většinu 3xx s garantovaným přestupem..
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Jo, to by taky všechno takhle šlo. Souhlas.
Mv: No nejezdí s opačnou fází. Ona už dnes vysoká škola nezačíná v osum a nekončí ve dvě, víme?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nevíme, kdy začíná a končí škola, ale víme, jestli je narvaný autobus ve kterém sedíme, nebo ten v protisměru.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix:Ta Uhříněves neni špatnej nápad, ale neprojde z jednoho důvodu, jímž je dokončovaná stanice metpa Depo Hostivař, která by po zkrácení 3xx do Uhříněvse ztratla smysl.
A pokud jde o Roztoky, minulej víkend jsem jel na Okoř, a 350 z Dejvický narvaná. Hádejte kde to skoro všechno vystoupilo? V Roztokách přece:-)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix a ML1: Uhříněves je jako konečná ML na nic, ráno busy z Říčan stojí už před ní. Říčany mají zase smůlu, že tam není kde postavit bus terminál.
Btw, proč ML1 už do Hostivaře dávno nejezdí (kromě toho, že "není zadání"? Chybí kapacita při křížení celé Libně, popř. jinde? A změní se to nějak po dostavbě NS? A ještě jedna věc: Nevíte někdo, jak by mohla vypadat případná vlaková zastávka "Depo Hostivař"? To současné neveřejné "nádražíčko" je od metra dost daleko, navíc situované na opačnou stranu.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Že je vlak od metra daleko, nad tím se tu nikdo pozastavovat, kromě cestujících, nebude. Pokud se to vyhlásí jako přestup, tak to bude přestup, a hotovo. A nedivil bych se, kdyby se papírově vytvořil nějakej přestupní "megauzel" kterej by zahrnoval jak metro DH, tak vlak v Malešicích, konečnou tram Černokostelecká i zastávku busů v Limuzský.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Kua, na takový přestupy se ale už opravdu můžu vytento . Co takhle zadefinovat nějaké standardy kvality v městské dopravě? Věděl bych hned o dvou ohledně přestupů:

Přestupní bod se definuje s tolerancí:
- 200 metrů v prostoru mezi linkami MHD, výjimečně 300 metrů, pokud jde o přestup na dálkové linky nebo vlak (eskalátory a pohyblivé chodníky se - pro Káema :-) - do této vzdálenosti nepočítají, ovšem pěší schodiště se počítá jako vzdálenost rovna desetinásobku převýšení).
- 5 minut v čase (nutné čekání na vyhledaný přípoj po příchodu od připojujícího se spoje).
Co nadto jest, se musí považovat za přestup "nouzový" a hledat způsob, jak jej vylepšit.

Tím by se nám ale spousta přestupních "bodů" (a nejen na vlak) rozpadla do shluků zastávek, kde se spoje v čase a zejména v prostoru opravdu nesetkávají.

A protože mě to dere, tak nahodím pár "přestupů", které znám, a které mi pijou krev nejvíc:
- Černý Most Bus - Bus (idiotsky po schodech nahoru a dolů, přitom je tam zamčený podchod)
- 240 K Dubečku - Na Návsi ("jen" 300-400 m, tedy vlastně OK, zvlášť v porovnání s těmi dalšími)
- 240 Nádraží Horní Měcholupy (není vůbec, nejblíže staví ca 1.5 km od zastávky)
- Vysočanská tram - bus (300 m. V pohodě, ne? )
- Nádraží Hostivař vlak -> bus (chodník pitomě kličkuje, takže vyšlapanou cestou ve křoví)
- A pro mě to nejhnusnější: Radiová -> Průmyslová a Ústřední -> Radiová (obojí ca 500 m podél dálnice nebo územím nikoho)
A jistě bych mohl pokračovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad přestupy: Chichichi, černý čtvereček v JŘ ČD znamená "doporučený přestup na jinou trať formou přechodu mezi stanicemi...dostupnost max 20 min." :-)))) Takže např Masná-Hl.n je v mezích tolerance.
Ale vážněji. Tý 240 udělat zastávku přímo na mostě nad tratí. Náklady? 2 sloupky.
Praha Dejvice - vybudovat nástupiště u bubenského zhlaví na opačné straně než je dosud a hned je přestup na metro A hotovej. Pár panelů a jedna díra.
Praha Bubny - posunout nástupiště k viaduktu a hned je přestup na metro C hotovej. V obou případech se tam ty 4*010, co tam jezděj bez problémů vejdou. Udržování zastávky Holešovice je mi taky záhadou, když vlak předtím projede kolem Buben.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Kdyby šla dneska postavit zastávka autobusu metodou "2 sloupky", tak už tam dávno stojí. Kdyby šly dneska postavit vlakové zastávky metodou "20 metrů panelů", tak už tam dávno stojí.
Ale jsme u nás, takže zastávka autobusu musí mít 2 zálivy, 2x 20 metrů chodníku a přechod pro chodce. Vlaková zastávka pak musí mít perony, absolutně rovné, 400 metrů dlouhé. A podchod.

Už jsem uvažoval třeba i o tom, že kdybych nějakým omylem pořádně zbohatl, mohl bych stavět potřebné dopravní stavby "načerno". Zatím jsem o tom uvažoval v malém, u cyklistické infrastruktury, kde si spousta obrubníků zaslouží udělat nájezd z pytle cementu. Takhle by to šlo ve velkém - začít dláždit chodníky, kde je potřeba, a končit kompletně vybudovanou, normy splňující, ale tajně behem víkendu postavenou vlakovou zastávkou v Bubnech.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, nevážně: Černý čtvereček by mojí normu nesplňoval, protože přestupy by musely splňovat obě podmínky normy současně. 300 metrů to není ze sedmého peronu Hl.n. ani k tramvaji. To byste tam musel postavit ten pohyblivý chodník
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Jo, další námět: Ze 7 peronu by to k tramvaji 300 metrů mohlo být, kdyby byla zastávka Čurčilovo nám u křižovatky s Italskou...
No asi máte pravdu s normami, ale každá norma je proto, aby z ní byly výjimky. když vidím, kde může zastavovat 355 na objízdné trase, obchází mě mráz...
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím,jak by prodloužením ML do Uhříněvse Depo Hostivař ztratilo smysl,když ho postrádá už ted:-)) Několik ušetřených buskm a o něco míň busů na Skalce výměnou za zničený přestupy směr jih i sever+tram 11..paráda. ML Roztoky-Libeň-Hostivař-Uhříněves by v podstatě mohla jezdit už ted, koridor do Uhříněvsi je prakticky hotov:-)) Nebo se to může rozjet k novému GVD, do tý doby by se snad zastávka Malešice/Depo Hostivař mohla stihnout. Nějaká ta linka od Uhříněvse,Štěrbohol (třeba smysluplnější 146 protažená od Českomoravské tamtéž) tam bude+208,212 atd+samozřejmě P+R
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káam: Ano ano, "zadní vchody" a zkratky leckde (třeba na tom Hl.n.) chybějí. A 100% souhlasím s výjimkami z norem tam, kde by to nevytvořilo nebezpečnou situaci. V těch stavebních normách snad nejsou všechny parametry třeba pro zastávky závazné, lecos jsou předpokládám jen "šablony", jak to dělat a tak veřím, že v oprávněných případech (např. bus zastávka s menší frekvencí, na ulici se slabším provozem, vlaková zastávka na trati, kde nejezdí vlaky delší než 4 vagony, apod.) se dají věci udělat i levně. Cestující nepotřebují megazastávky, na ketrých budou zastavovat 300 metrů od podchodu šukafony, nepotřebují se motat umělými betonovými džunglemi a obcházet zbytečné překážky.
Ale to by se ty zastávky musely tak nejdřív vyprojektovat, respaktive s patřičným pokynem (tak megalomansky není zapotřebí) projektantům zadat.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Smysl Depa Hostivař lze uměle vytvořit :-), například redefinováním tangent a jejich vedením kolem této stanice, což se tu nedávno diskutovalo (v minimální variantě jako 177 přes Hostivařské nádraží a 122 přes Zahraďák a Skalku na Sídl. Malešice). Káem to ovšem označil tuším za tak strašlivé, že se k tomu nebude ani vyjadřovat - což mě docela mrzí .
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když vidím, kde může zastavovat 355 na objízdné trase, obchází mě mráz...
Náhodou, zastávky Sídlištní a Štěpnice jsou nejhezčí zastávky v Praze. Škoda, že tam nic nejezdí na stálo (třeba 160 prodloužená přes Sídlištní a Budovec na Výhledy, spolu s převedením spojů ze 147 na 107).
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:

"Káem: Kdyby šla dneska postavit zastávka autobusu metodou "2 sloupky", tak už tam dávno stojí. Kdyby šly dneska postavit vlakové zastávky metodou "20 metrů panelů", tak už tam dávno stojí.
Ale jsme u nás, takže zastávka autobusu musí mít 2 zálivy, 2x 20 metrů chodníku a přechod pro chodce. Vlaková zastávka pak musí mít perony, absolutně rovné, 400 metrů dlouhé. A podchod."


Thanks to Brussels :-)
Nepředpokládám, že takové ptákoviny jsou originál MD. Ne že by nebyli schopni lecčehos, ale takhle dokonalý umí být jen (ta) Brusel.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 00:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim nevim jestli musí mít... nové zastávky na Žvahově jsou přece jenom ten sloupek (+žluté čáry na asfaltu)asi záleží spíš na tom, jestli se chce...
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Což o to, zastávky na výlukový 355 hezký jsou a taky jsem si říkal, že by tamtudy něco mohlo jezdit pořád (ono vzhledem k tomu že naprosto všechno je v Lysolajích vedeno pod jedinou komunikací, tak jsou ty výluky skoro jako normální provoz :-))) ale nějakou normu to asi nevidělo ani náhodou. Člověk taky žasne, kudy všude projede Karosa, když se chce a když ví, jak často se leckde bus nezavede pro "nevyhovující" komunikaci...
Vratislav: Spíš toho bylo tolik, že jsme neměl sílu se v tom orientovat. K tomu cos napsal: Spíš 181 přes Depo a Skalku a někam dál. Třeba jí spojit se 154, která by ale jezdila přes zahr. m. aby nebyl souběh s TT tak drastický. :-)))
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem zatím potkal 2 vozy linky AE.
V každém byla jen jedna osoba, totiž řidič.
Dnes jsem jedovatost sama :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboj, brzo se to zlepší.
Daleko horší by bylo, kdybys je potkal a v nich ten řidič nebyl.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV 16/5: s tímhle přístupem bychom se ovšem brzo dostali k tomu, že by se na tramvaj čekalo uprostřed silnice v místě, kde "se většinou zastavuje" (viz fota z vybraných destinací ex-SSSR). děkuji, nechci.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Mýlíš se, protože zastávky pro a-128 se poměrně náročně upravovaly. Třeba na zastávce byl vybudován úplně nových chodník, přístřešek a okolní komunikace byly o několik centimetrů zvýšeny - takže levná záležitost tahle linka nebyla...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: No, upřímně řečeno, za to, že v kabině byl řidič, ručit nemůžu. Možná tam nebyl :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom,že AE je propadák a zkouší se vše možné,aby nebyl.
Kdyby se prostě zodpovědný přiznal,že to byla prostě chyba a linka byla zrušena a neplýtvalo se dál penězi,tak bych si takového člověka daleko více vážil než za sveřepé držení se svého názoru.Přitom ten autobus taky dost potkávám a jezdí s ním 1-3 lidi+řidič.Sem tam je vidět spoj s 10 lidmi,ale velmi sporadicky.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Mýlíš se, protože zastávky pro a-128 se poměrně náročně upravovaly. Třeba na zastávce byl vybudován úplně nových chodník, přístřešek a okolní komunikace byly o několik centimetrů zvýšeny - takže levná záležitost tahle linka nebyla...
Tak neříkám, že tam nebyly žádné úpravy, nicméně jsem reagoval na Vratislava, který psal:
Ale jsme u nás, takže zastávka autobusu musí mít 2 zálivy, 2x 20 metrů chodníku a přechod pro chodce.
a takové úpravy na Žvahově rozhodně nejsou. Jinak souhlas - tam, kde je špatný chodník, musí se upravit (což v takových uličkách, v jakých se jezdí na Žvahově, není divu), ale třeba zřízení zastávky "Nádraží Ruzyně" na a-218
- to bylo opravdu jen osazení 2 sloupků. A že autobus ve směru na Sídl. Na Dědině zastavuje dva metry za sloupkem, zatím nikomu naštěstí nevadí
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšikriste, chyba to není, prostě jen to má malou propagaci u cestujících a velkou popularitu u šotoušů, to je celý. Prostě se k tomu nepřidala nutná doprovodná opatření. A teď se dávkují po kouskách - zastávka Dejvická.
A budou další. Přesuneme ze 100 upravený busy. Snížíme int. na 15 min. V úseku Dejvická-Korunovační povedeme přes Bubeneč s přestupem na vlaky... Přidáme AE1 (791) která pojede z Dejvický na Nám. rep. k Paladiu (již příští rok) s nácestnou zastávkou Právnická fakulta. Sebereme licenci těm minitaxíkům. povolíme předplatní jízdenky na 790 a 791. Zrušíme 100. Na 119 dáme standardní busy. Martina odvezeme do Bohnic (pokud mě nepotká) nebo na Pankrác (pokud mě potká).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace