K-report
 

Archiv do 29.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 29.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Sebereme licenci minitaxíkům" ... to jsou ale moc ošklivá slovíčka, tohleto, to nerad slyším ... já se snad rozpomenu, který cech jsem absolvoval ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Akribiovi, ale obecně ke všem: Rozlišujte, kdy se plýtvá z obecných peněz nás všech (výjezdy 21 z Hloubětína a Vokovic) a kdy soukromé subjekty platí něco ze zisku nebo to zahrnují do nákladů a nedostávají na to dotaci (linka AE - ČD a ČSA). Do prvního je nám všem hodně, do druhého nikomu nic. Autobusy T.E.S.C.O. taky nejezdí plný a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV - dobře, tak jinak: až se bude jednat o prodloužení licence, přidáme podmínku: Vozidla pro 50 sedících lidí. To snad můžeme, ne, když jsme povolovací orgán?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 14:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: I ta 21 z Hloubětína na těch dvou jízdách denně převeze víc lidí než AE za den !!! A s tim odebráním busů ze 100 případně s jejím zrušením už fakt zbytečně provokuješ ! Stovka je jediný v současnosti nejspolehlivější spojení na letiště, navíc slušně využívaný, ať se ti to líbí nebo ne. Pokud by AE platily ze 100% soukromý subjekty (a to ani jeden z těch co jsi jmenoval není) tak by to asi nikoho netrápilo (teda mimo těch subjektů).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 14:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: A co kdybychom naopak zrušili povinnost ty licence mít a udělali z toho volnou živnost :-) ?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Ale??? Ony to nejsou akciovky???
LV: No, to by se nám tam všichni ti s*áči s padesát let starejma šunkama nevešli. A kvalita dopravy by šla ještě níž. To by bylo jako s taxikářema, tam taky zákon trhu nezafungoval. Myšlenka je to pěkná, ale občas nefunguje - a většina forem přepravy osob je přesně ten případ.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Thanks to Brussels :-)
Nepředpokládám, že takové ptákoviny jsou originál MD. Ne že by nebyli schopni lecčehos, ale takhle dokonalý umí být jen (ta) Brusel.


Neplette do toho Brusel. Nezapominejte, ze Cesi jsou vzdycky papezstejsi nez Papez. Viz nesmysl s nahrazovanim drevenych reznickych spalku plastovymi a svadeni tehoz na Brusel. (pricemz v EU byl prokazan prave opak, tedy ze drevene jsou mnohem vhodnejsi nez plastove).
Rovne perony nemaji s Bruselem spolecneho vubec nic a jsou specialitou CR. Duvod pro "zastávka autobusu musí mít 2 zálivy, 2x 20 metrů chodníku a přechod pro chodce" bych predpokladal mnohem prozaictejsi - $$ pro stavebni firmy.
:-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To jsou, zrovna jako DPP! To znamená že DPP je taky soukromý subjekt? Jediný rozdíl je, že v tady má část akcií město, zatimco u drah i aerolinek je to stát.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Jenže cena za provozování AE je zahrnuta do ceny jízdenky za Pendolíno a do ceny letenky, které jsou ziskové. jízdné 45 Kč je jen doplatek. Pokud by to byla normální linka, byla by placena magistrátem, který není ziskovou organizací, ale pouze přerozděluje naše daně. Troufám si tvrdit, že jízdu AE neplatím ani halířem, kdežto výjezd 21 z Vokovic a Hloubětína ano a je podle mě přinejmenším stejně zbytečný, protože by mohla vyjet z Pankráce
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ono to asi nejde takhle oddělit, že jízdenka na Pendolíno je zisková, to může být až pokryje kupní cenu Pendolína. Zatím ztrátu ČD z osobní dopravy platí stát. Nejsem si úplně jist, ale tušim že ČSA taky oddlužoval stát.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 13:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Mrkni na vypravení 21 o víkendu. 1xHL, 5x VO (!!!)..to už by se opravdu mělo někomu omlátit o hlavu. Ona i 20 z KO je dost zcestná, minimálně o víkendu..snad se to srovná zprovozněním Ďáblic, přesunutí KO na 24 (snad)..asi se pletu,že?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 14:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: V úseku Dejvická-Korunovační povedeme přes Bubeneč s přestupem na vlaky...

Tam už jezdí sedmsetčtyřicítka - taky obsazená jenom řidičem. :-) 740 taky není z našich daní?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Právě že to teď už jde přesně oddělit, protože to co bylo dřív plošná dotace drahám je teď úhrada nákladů na ZDO - a Pendolino ZDO není. proto o tom píšu.
M_v: 740 je ZDO, navíc náklady na ní jsou zahrnuty do nákladů na výluku, protože je to NAD takže pro DP by to mohla být ČISTÁ ÚSPORA. Viz případy, kdy lze kvůli výlukám posílit tramvaje, protože najezdí míň vozokm a vozokm NAD platí investor výluky, ne objednavatel dopravy (magoš). Ach jo. To se už nedivím, že tu 21 vypravěj z Vokovic a ani se nezačervenaj, pokud maj grafisti DP a jejich šéfové ekonomické znalosti jako šotouši.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Podle tvé logiky si založim firmu, stát mi dá dotaci na nákup vlaků(případně mi je koupí) a já si budu vydělávat coby soukromý subjekt a utrácet vydělaný prachy za co budu chtít.... Nebo si myslíš že dráhy to Pendolíno někdy splatěj?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22245
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udržování zastávky Holešovice je mi taky záhadou, když vlak předtím projede kolem Buben.

Vy/nastupuju tama jen občas a holešojckou zastávku bych klidně nechal, stačila by trochu zkulturnit. Naopak bych zrušil Bubny a nahradil je čímsi na zhlaví (pro obě tratě) s dírou do metra a kulturním přestupem i na tram do tý jámy tam. Když jsou peníze na monstrózní obludnost na mostě mezi tunely v jakési p*deli u Krasíkova (nic proti, ale za to by tam mohl pro těch pár lidí zajíždět taxík hodně let...), tak na tohle se snad najdou taky.
Bubenský nádraží a blízké okolí se hodí spíš pro natáčení horrorů než cestující...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21: budˇte rádi, VO je oproti HL posun k lepšímu :-))) z ND do VO to zas taková štreka není, tipuju podobná jako z BH. ale samozřejmě, že PA/MO by byly lepší.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A kdo je investorem výluky v Sedlci, není to náhodou taky "magoš"? Kdyby tím busem někdo jezdil, tak neřeknu půl slova. Osobně jsem čekal, že uzavření souběžné silnice s tratí přihraje na ML přeci jen o dost víc cestujících. Ale 340 a 350 ani při objížďce nemají ve vlacích konkurenci.

MZ: Že by Bubny nakonec koupili filmaři? http://www.szdc.cz/inz-02.php To by byl asi docela drahý film i pro Hollywood. :-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 21:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Trochu více lidí přecejen jezdí, ale přibyli při povodni a nyní již nepřibývají, ba možná ubývají...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22255
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 21:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Ani bych se nedivil, z Vltavský do Buben na vlak jsem šel v noci jen jednou, navíc tou škvírou, ne po ulici. Temný les překonám s klidnou tváří, ale tady jsem, přiznávám, měl pocit nebezpečí. Pro film jak stvořený, ani by to tam nemuseli moc předělávat .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 09:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ceny jízdenky za Pendolíno a do ceny letenky, které jsou ziskové



Kolik, že byla loni ztráta ČD? A kolik ČSA?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Jo, to by taky šlo
Démon3: Ale ony je předplatily, ne že je splácí.
McB: No právě že ztráta prakticky nebyla. A pokud, tak u ČSA z důvodu vysokých cen paliv.
M_v: Možná, ale jsou to penízky z jiné kapsišky.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A z čehopak? Vydělali snad na ně? Kdepak! I AE zkrátka platím já, ty, všichni...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 11:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: No to je zbytečný. Nechystáte se studovat nějakou ekonomickou školu nebo nejste jejím absolventem, že ne? :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6107
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 11:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - No právě že ztráta prakticky nebyla. A pokud, tak u ČSA z důvodu vysokých cen paliv.

ve skutečnosti však utrpěly ztrátu přes 800 milionů Kč. Tuto ztrátu se podařilo snížit na cca 490 milionů Kč, ale to jen díky prodeji jednoho letadla a přehodnocení odpisů.

http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=17&server=1&article=16752
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 11:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pokud z ekonomických škol lezou tací ekonomové jako jste Vy, tak to potěš pánbůh...
Hodně mi svou sebestředností připomínáte jednoho hodně vysoce postavenýho "bývalýho" politika. Taky věří stále ve "svou" pravdu nehledě na fakta.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 11:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Z jedný kapsišky, nebo z druhý kapsišky, na tom přece nesejde. Řeč byla o tom, jestli je to (ne)hospodárné zacházení s veřejnými prostředky nebo si bláznivý soukromník rozhazuje dle libosti svůj majetek.

A vypadá to, že žabí tlama je atraktivní pro ty, co chtějí do centra (nebo na B), ML pro cestující do Holešovic (nebo na C) a ten zbytek do Dejvic (a na A) pojede 340 nebo 350 jakoukoli oklikou. Bubeneč prostě není atraktivní ani s návazným busem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 13:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Démon3: Pamatujte si, jsem sebestředný tolik, kolik ostatní. Akce vyvolává reakci.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 03:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nam zavadeji stanice Dejvicka pro AE!!!!
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 09:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tos zjistil brzo Brejšíne, chichichi, na mě se už nepamatuješ???
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 11:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, jenže to o tom zastavování u metra říkal každý.. Teď již jen zbývá něco udělat s tím dementním tarifem!
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 12:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mope, neříkal. Říkal jsem to já a byl jsem za idiota.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 13:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, Mop: To se dalo očekávat a očekával to také každý...(i třeba Martin)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 13:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin to neočekával, ten se toho bál :-)))))
Druhý soudek: K metru Depo bych se vykašlal na 146 nebo jaxe jmenuje, ale když jsem to obhlížel, tak bych tam udělal prostě závlek 177 nebo 195 z Černokostelecký . A byla by obslouženost na všechny strany.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 13:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: za ten tvuj zavlek bych te nejradsi klepnul po hlave ... a rozhodne bych nebyl sam, kvuli tomuhle dementnimu zdrzeni.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:Tak nezavlékám všechno, ale jednu linku ze dvou, resp. tří, čili možnost výběru zůstává.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Depo Hostivař: No rozhodně ne obě, ale jedna by tam zajíždět mohla (z 177,195,145), případně jednu linek 163,228,229 apod. neukončovat na Depu, ale nechat jí pokračovat na Skalku nebo dál. A panelka Sazečská se vesele záplatuje dál, tak jako každý rok (letos už podruhé)... To se opravdu vyplatí udělat rekonstrukci až za provozu Depa!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 15:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy vážení, já už jsem hodně sklerotický, ale to ještě pamatuju, že znormálnění AE byla odjakživa KMova teze, a ostatní na něj za to byli jak sršni. Nic, zas půjdu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 16:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře pamatuji, tak Káem to tady "prosazoval", většina říkala, že to provoz této linky neobhájí a všichni tušili, že to tak dopadne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvická na AE vyřeší zaplnění AE v 75% trasy a odlehčí 119 ve 100% trasy a na*e*e letištního Martina na 200% obsahu :-)))) Ještě bych AE přeznačil na 100 a dal tam nevyužité busy z dosavadní stejnojmenné linky a tu přeznačil na 399 nebo tak nějak.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6207
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tarif?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím bych nehýbal. Mají tím jezdit přilétavší a pro ty je 45 Kč oproti 400-700 i tak výhra. Aby se nám tam necpaly socky, co jen pospíchaj :-))) A prodej u řidiče, protože to je pro cizince nejsrozumitelnější. A lístek by mohl platit ještě na přestup do metra, aby nebyli odírání hned na Dejvický zase.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6208
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ne. Jen jsem zvědav, co na to Martin...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ne. :-)))))))
Resp. já i tohle vím. :-))))))))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 15:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych AE přeznačil na 100 a dal tam nevyužité busy z dosavadní stejnojmenné linky...
Jestli nějaké nevyužité jsou, spíš bych jich viděl nedostatek, kromě toho jich je pro Evropskou škoda. Ale stejně to je jen zoufalej pokus, ještě by se musel změnit tarif...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22403
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, tarif nechat, možná zaokrouhlit na 50. Ale zároveň samozřejmě zajistit, aby ty busy nejezdily v režimu MHD (=dobytčák).
Samozřejmostí by měla být platnost té (dražší) jízdenky i v ostatní MHD a to třeba dvě hodiny od označení.

Stále mě ta 100+B ale hlodá... Obecně se mi ale cpaní cestujících z letiště do MHD nelíbí a jim nejspíš taky (osobně bych asi jel taxíkem, kdybych měl zavazadla, příp. nějakým neměstským (=speciálním) autobusem (třeba OE)).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22409
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dotaz - jak moc by bylo reálné, aby mohla OE jezdit ve vybraných (=ucpaných) úsecích po kolejích?

Předem prosím, za tento příspěvek nemlátit
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen zdánlivě off topic:
119 včera mezi 16,30-17,00 3x stupeň 3 ( a to letiště zvedlo počet přilétnuvších lidí v dubnu meziročně o 14%)
AE včera kolem 22 hod směr Letiště nejméně 15!!!! lidí
ML včera kolem 19 hod směr Roztoky nejméně 20 osob.
(viděno zvenčí, proto "nejméně")
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE včera kolem 20.15, odjezd z NH, 1 osoba /řidič/.
AE včera dopoledne u Sjezdového paláce směr NH, 3 osoby /1 x řidič, 1 x někdo, kdo s ním kecal, 1 x cestující/.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE za poslední týden
1x asi 8 lidí
2x 3 lidi
asi 8x 0-1 cestujících
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Když se to označí jako bus-pruh, tak to problém není. Ostatně Kus Milady Horákové takto pro AE označen je. V Brně takové soužití funguje třeba mezi Svratkou a Mendlákem (včetně společné zastávky tram+bus).
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 02:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE asi 2 týdny dozadu - 43 cestujících
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jasně, že na Vás útočím obecně. protože vaše plky, byť se zdají být konkrétní, vychází z obecného nepochopení pravidel.

Mně jde jenom o to, že chci mít právo si myslet a říkat, že k dopravě na letiště může stejně dobře sloužit AE jako 100, aniž bych byl neustále napadán, že útočím na nevyšší a ničím nezpochybnitelnou pravdu.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Právo vám nikdo neupírá. To, ale neznamená, že se nemůžete zamyslet nad věcnými argumenty, které popisuji. Třeba Vám rozšíří obzor a nahlodají mysl, jestli to Vaše přesvědčení je tak skálopevné, jak si myslíte. Já jsem pro věcnou debatu. Ale názory typu pole přijmout nemohu. To je čirá hloupost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl jsem tu dlouho, protože má zkouškový. Přesto sem zkopíruji z jiné diskuze, proč je celé AE v této podobě nesmyslný.

-Cesta z letiště do Dejvic je nepochybně časově delší - tudíž i dražší na provoz.
-Pokud je ta cesta delší, je třeba více řidičů, vozů i nafty.
-Pokud většina zaměstnanců letiště jezdí z Dejvic, je nepochybné, že v případě jednotnosti tarifu na AE, budou tuto linku přetěžovat.
-Pokud zavedu rozdílný tarif, je nepochybné, že vnesu zmatek mezi turisty, kteří mají jízdenku dávno zakoupenou. Představte si sám sebe v cizí zemi, kde si koupíte v infocentru lístek, který vám potom ve voze nebude uznán. Budete se dožadovat vpuštění do vozu. Tam budete mít možná štěstí na kultivované řidiče, kteří vám rádi vysvětlí, že express je za příplatek. Touto schopností čeští řidiči zatím bohužel neoplývají.
-Je nepochybné, že přes Zličín to časově na mnoha místech vychází rychleji a pokud ne, tak jen o pár minut déle. To je holý fakt, který je snadno dokazatelný přes IDOS.
-Je nepochybné, že doprava na letiště, které v lednu odbavuje 0,5 milionu pasažérů a v červenci 1,5 milionu, bude mít v letní sezóně kapacitní problémy. Tedy pokud se neposílí (což se neděje).
-Je nepochybné, že AE jezdí půl roku úplně prázdný a nikomu z vedení ČSA, ČD, DP to není divné? Nestálo by za to řešit to jinak než přes Dejvickou? Třeba uznáním jízdenek nejen z Pendolina, ale i z vlaků R,Ex,IC a EC? Nestálo by za to, aby autobusy v Holešovicích vždy vyčkaly příjezdu vlaku a ne jak se děje ráno - příjezd Pendolino 7:18 - odjezd AE v 7:15 a další v 7:45! Takto bych mohl pokračovat.
-Je nepochybné, že valná většina světových letišť leží v polích a jediná příjezdová komunikace k nim, je široká dálnice, která pokračuje v mnoha případech na velké terminály vlaků, metra, kde se nacházejí i velká obchodní centra. Celá léta to nikomu v těchto zemích nedělalo problém, proč tedy ty pole, megamarkety, metro a MHD terminál ležící na dohled od letiště, by někomu měly dělat problém tady v Praze? A ty problémy tu samozřejmě nejsou. Mnohokrát jsem Stovkou jel a divného chování turistů jsem si nikdy nevšiml. Vždy bez problémů přestoupili na Béčko a jeli dál.

Pokud i toto nestačí, pak doporučuji jet se mezi 18:00 a 22:00 podívat na zast. linek MHD v terminálu Sever, kde panuje naprostý zmatek a totální dezinformace. Ono tam opravdu stačí vyvěsit jednoduchou tabuli o rozměrech 100 x 50 cm s číslem linky s dodatkem CENTRUM a koukal byste jak poslušně by všichni do oné linky lezli. Ikdybyste tam vyvěsil linku 319>centrum, tak vám do ní polezou. Což se i dnes děje. V takové Kněževsi bych měl i já pochyby, zda-li jedu správně do vnitřní Prahy. Jelikož zde cestuji každý den, není problém vidět turisty v linkách 225, kteří se po skončení pobytu i touto linkou vracejí nazpět, leč bohužel o víkendu končí na Dědině. Není problém vidět vystoupit dezinformovaného Itala na Červeném vrchu, protože z reproduktoru slyšel něco jako gsdhgasdbsad jhajsdkhj jhasdjh METRO A. To by nevadilo, pokud bych nestál nalepený na dveřích a po něm to nezopakovalo dalších 30 Italů, Angličanů, Němců obtěžkaných kufry. Velice milé, obzvlášť pokud pospícháte.

Aby to někomu nebylo líto, že si to nemohl přečíst. A nedám si pokoj :-)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže věcná debata je přesně to, co tu nepředvádíte. Zaměňujete příčinu s následkem. Pro někoho jsou argumenty typu pole/tradice třeba důležité, tak celou věc posuzuje podle nich a jako hloupost mu přijde argument "je to jenom o 6 minut delší". Je to unfair hra, když protivníkovi vyřadíte z ruky všechny trumfy a svoje si necháte.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 12:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: To opravdu není "unfair hra", tomu se říká diskuse a není to o "vyřazování trumfů", ale o vyvracení argumentů!
K tarifu bych měl dotaz, jak chcete turistům vysvětlit, že busem AE se dostanou na letiště za stejný čas (max.-5 minut) a 2-3 násobnou cenu než busem 119, kde jim notabene platí ta jízdenka kterou už mají?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já jenom připomenu, že základní Martinův problém je , že metafyzicky vidí současný stav a odmítá jakýkoliv vývoj, kromě jím iniciovaných změn. Tzn. argument, že 100 má int. 30 minut není argumentem v této diskusi, protože druhý den po rozhodnutí může mít int. 10 min. Busy i řidiči se na to najdou, i kdyby to měl jezdit Hotliner. A podobné je to s jeho dalšími argumenty. Ucpaná Evropská. Zřídí se Bus-pruh. Tarif. Změna tarifu je otázka vylepení vývěsek. Prostě nic z toho, čím argumentuje neni dáno napevno. Tak to trochu z širšího pohledu spíše filosofického.
Druhý jeho problém, kouzelně skloubený s tím prvním spočívá v tom, že nerespektuje zákonitosti dopravy a chce NÁRAZOVÉ přeplńování 119 (které tedy mimochodem VŮBEC NEEXISTUJE) řešit jinou PRAVIDELNOU linkou. To je rozpor, ze kterého mu nemůže vyjít řešení. Připomínám, že já jsem prioritně navrhoval, aby se ten dopravce, co jezdí s mikrobusy vzal pod krkem a donutil se koupit normální busy a bylo by po problému. Navíc to chce řešit linkou jedoucí jinam, než ta přeplňovaná. Přitom NA CELÉM SVĚTĚ odjakživa se přeplńování řeší POSÍLENÍM přeplňované linky. Vzhledem k tomu, že 119 už moc posilovat nejde, je logické že přibyde rychlíková linka (AE) a ta může být operativně posilována vloženými vozy když bude zájem.
Znova opakuji, Martinovy pokusy řešit letiště jsou asi jako kdyby DP odmítal posilovat 112 do ZOO a říkal jeďte do Bohnic a pokračujte 712. Nebo kdyby dráhy V Plzni řekly - vlak do Prahy je plný, ale rychlík do Budějovic prázdný a z Budějovic do Prahy taky něco pojede. U těchto dvou příkladů vám jejich absurdita asi bude jasná, jak to že někomu není jasné totéž u Martinova řešení Letiště.

Btw: Co kdybyste mě někdo pochválili (a Martin a ještě někdo se omluvili za neoprávněné nařčení že si vymýšlím) za to že jsem obstaral důkaz, že MHD přepravuje na letiště okrajovou marginální čtvrtinu až pětinu všech lidí a že tudíž tady děláme z prdu kuličku? :-))))
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ucpaná Evropská. Zřídí se Bus-pruh.

Ale to snad ne.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tzn. argument, že 100 má int. 30 minut není argumentem v této diskusi...

Má interval 15 minut ve špičce.

Ucpaná Evropská. Zřídí se Bus-pruh.

Blbost. Zapoměl jsi dodat: "a vystěhujeme lidi na Evropské, aby se neudusily smogem ze stojících a popojíždějících aut".

Tarif. Změna tarifu je otázka vylepení vývěsek.

První starost turisty, který přilětí do Prahy, bude zajisté pročítání vývěsek o tarifu, že?

chce NÁRAZOVÉ přeplńování 119 (které tedy mimochodem VŮBEC NEEXISTUJE)

Mluvíš tak, jako kdyby jsi tu vůbec nebydlel.

řešit jinou PRAVIDELNOU linkou.

..., která může mít v době zimního letového řádu interval 15 minut a v létě třeba 7 minut. Může na letišti stát záložní bus, který v případě nárazového přívalu turistů může zasáhnout, že?

Přitom NA CELÉM SVĚTĚ odjakživa se přeplńování řeší POSÍLENÍM přeplňované linky.

Asi žiješ na "jiném" světě, jelikož mnohdy se také hledá jiné řešení, které je efektivnější, komfortnější, rychlejší apod. 100 splňuje dvě z těchto "kritérií".

Martinovy pokusy řešit letiště jsou asi jako kdyby DP odmítal posilovat 112 do ZOO a říkal jeďte do Bohnic a pokračujte 712. Nebo kdyby dráhy V Plzni řekly - vlak do Prahy je plný, ale rychlík do Budějovic prázdný a z Budějovic do Prahy taky něco pojede.

Ale houby. 100 versus 119 je něco jako kdyby kapacita tratě byla vyčerpaná kvůli nákladní dopravě, a tak se začne osobní převádět na paralelní trať, kterou se dostanou cestující do své cílové stanice prakticky za stejnou dobu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: ad první výhrada - tam mělo být AE, ne 100. Změna tarifu byla míněna obrazně - prostě bude-li třeba a bude-li vůle, jezdí se zítra za jiný tarif. (Poučen z jiného vlákna budu psát tak 2 roky tedy polopatičtějí :-)))
Právě že to není paralelní trať, právě že na to sedí přesně můj příklad se ZOO,112,712 a vlaky budejice-plzeň-praha. Já se snažim postavit tunel radotín-beroun (=AE) vedle trati 170 (=bus119). Hm... není to moc abstraktní?
V čem je bus nekloubový komfortnější od busu kloubového? Znova - cestující NEROZEZNÁ čím jede, ale rozezná, že místo do města jede kamsi k berounu.
Denně vidím nejméně 4 kusy 119 po dobu 40 let v různých denních časech a nic takového jako Martin nepozoruju. Pojď se mnou a s Martinem sledovat nějaký letní den )až se domluvíme s Martinem který) 119 a uvidíš.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace