K-report
 

Archiv do 05.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Staré archivy » Archiv do 05.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_novotny: Aha. Já jsem teda jednou na HPB při výluce koleje viděl, že se za vlakem po spravné koleji zavíralo elektricky a i se zároveň dávala odhláška telefonicky. Ale asi teda během té výluky nebyla 100% jistota, že HPB funguje správně.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 08:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to sice trošku náročné a zastaralé, ale na rozdíl od ESA 11ky a jí podobných nesmylsů, nemůže hradlař zfialovět. (teda občas je zelený, ale to jeho problém)
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Hansi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sonic a Michal Novotný: nejste ve při, neboť postup uváděný kolegou Sonicem, se užíval podle dopravního předpisu z r. 1987 (při výluce jedné traťové koleje se zaváděla telefonika na druhé koleji na obě strany, ve směru jízdy po "správné" koleji včetně obsluhy zabzař), postup dle druhé varianty je stanoven předpisem D2 z roku asi 1997. Pro úplnost, před vydáním D2 v roce 1987, se užívalo při výlukách nynějšího postupu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 10:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek: jen abys nezfialověl Ty...
milos SK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.193.85.113
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:08:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ktoré stanice na trati 330 sú diaľkovo obsluhované z Přerova ? Ďakujem
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 00:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milos SK:
Výh.Hrušky - Hodonín, Nedakonice - Říkovice.
Momentálně už je zrušena i úsekovka řízená původně z Mor. Písku - v těchto dnech se nahrazuje ESA22 za ESA11 na Přívoze (jezdí se jen po 1. a po 4.), pak bude taky přepojen na CDPP. Totéž čeká i Písek a Rohatec (snad do března), čímž by bylo hotovo :-) .
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám menší problém. Potřeboval bych sehnat nějaké informace o způsobu zapojení reléového poloautobloku do elektromechaniky. Schémata zapojení by neškodily. Údajně by se to mělo ještě nacházet v žst Chrlice. Spěchá. Díky.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Béda: píšeš to jak inzerát. Jestliže tomu trochu rozumíš, není problém poslat, i když třeba Chrlice neznám a nemám ale je to podle jednoho mustru asi všude. Ovšem na inzerát
IV.koridor-2.etapa aktualizace 16.1.2007
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte prosím někdo fotky nebo aspoň nějaké schéma JOPky v Řečanech nad Labem?
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Béda: a když to vezmu za opačný konec: není to navázání RPB do elmech., ale spíš naopak, zavázání elmech. do RPB. A je to v podstatě velmi jednoduché. Pokud znáš RPB jako takové - při vjezdu vlaku (třeba při vybavení HZ), dojde k natažení relé EV, tím natáhne UO, výpravčímu se rozsvítí bílá žárovka v tlačítku Udělení odhlášky, on ho "podojí", tím dá odhlášku do sousední dopravny. Podmínkou je předchozí obsazení tratě atd. To navázání už je jednoduché. Nic jiného v tom není, ostatní části RPB už jdou mimo elmech. Při odjezdu vlaku z elmech do RPB je to obdobné: při postavení vlakové cesty natáhne ET, a čeká se na odhlášku. Zjednodušeně ale snad výstižně.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 16.1.2007
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 00:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: Já vím, že to zní blbě, ale nějak sem nevěděl jak to napsat. Co myslíš tím není problém poslat? Rád bych to poznal trochu do hloubky, takže jestli něco máš a mohl mi to poslat....
Bylo by to špicoidní......Dík i za tohle.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 00:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už sem tady. Hledám nějakou dobrou vílu, která by mi poslala elektrická schémata HPB a AH. HPB výkresy které mám já sou místama nečitelný. Což je problém. Pošluš sem pár výkresů, u kterých si nejsem jistej, jestli je mám dobře. Popisy určitě.
A kdyby ste někdo měli nějaký pěkný fotky HPB a chtěli ste se s něma pochlubit, můj mejl bude k dispozici. Já totiž žádný nemám.
 
 
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 00:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hups, já sem k tomu zapoměl dat popis. I mistr tesař se někdy utne.........
To první má být za Elektrické zapojení poloautomatického bloku a to druhý elektrické zapojení obousměrného poloautomatického bloku. ( tady to mám blbě. ) Snad mi to někdo opravíte.
Tak harééééé haleluja....
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 09:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před nějakým časem jsem dal dotaz na ZZ 500... a tady jsou nějaké foto...
 
 
 
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 12:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jů, co to je? :-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice asi na zaklade jedne predchozi dikuze tusim o co jde, ale taky bych se primlouval za nejaky aspon drobny popisek.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Heracek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.205.140.251
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 19:30:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to mi pripomina vojnu a zeleznicni vojsko v Bohumine. Kde to bylo ( ci snad jeste je? ) namontovano?
Jinac zabezpecovaci klasika, vyhybky na klic, vysledny klic do elmeg. zamku, pak je mozno zvolit smer a kolej, na poradi nezalezelo a prelozit navestni radic. Vybaveni zamku po prujezdu vlaku pres izolovanou kolej ( nikoli kolejovy obvod ), v pripade chybejici I.K. se vybavovalo rucne nozuzovym plombovanym tlacitkem. Volnost jizdni cesty samozrejmne na oko, bila kontrolka v koleji se rozsvecuje jen na vyznaceni kam ( ci odkud ) je postaveno. Nedaji se postavit soucasne vjezdy ( jakekoli ) ale soucasne odjezdy jsou samozrejmne mozne. Podle postaveni bych rekl, ze prave stavedlo je ridici a leve rizene, ale to je dohad. Jinac v tomto postaveni, kdy jsou obe obsluhovana jednim clovekem to je jedno. Navesti jsou bud cervena - stuj ci zelena - volno, navic byla privolavacka jak na vjezd, tak na odjezd. ZZ 500 ma omezenou rychlost diky sve primitivni navestni soustave na 40 km/h.
To jen tak z hlavy, co si pamatuji, kdyz jsem to ucil po dobu me vojny zaky poddustojnickych skol.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heracek: Moravská Třebová
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 21:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jaké ZZ je na provizorní odb.Benkov?Tipoval bych JOP nebo RZZ.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to už pěkně dávno, ale pro představu: blok hradla Kosoř. Končí tam HPB, sousedí z RZZ AŽD 71. Podobný blok byl např. na hradle Špičky (Hranice n. M. - ValMez)
 
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 01:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych si ujasnit funkci autobloku s úplnou blokovou podmínkou:
Vlak A z nějakého důvodu zastaví před oddílovým návěstidlem 1, příčemž již uvolnil celý úsek před oddílovým návěstidlem 2 (nyní s návěstí stůj). Vlak B projede kolem oddílového návěstidla 3 (s návěstí výstraha, která se tím změní na stůj) a zastaví před návěstidlem 2. Poté vlak B pokračuje podle rozhledových poměrů kolem návěstidla 2 (stále s návěstí stůj) a uvolní celý úsek mezi návěstidly 2 a 3.
Rozsvítí se na návěstidle 3 opět návěst výstraha nebo ne?


(Příspěvek byl editován uživatelem Sonic.)
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 09:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem sice rezistor, pardon, odporník, ale výstraha by se na návěstidle 3 objevit měla. Jestli je v následujícím oddílu (mezi 1 a 2) jeden vlak nebo třeba deset, nemůže mít vliv. Trať k návěstidlu 2 (dlouhá minimálně zábrzdnou vzdálenost) je volná a případný další vlak může jet traťovou rychlostí až k návěstidlu 2 (kde má samozřejmě zastavit), čemuž odpovídá návěst Výstraha.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 11:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad autoblok: to je naprosto jednoduché - AB,Ahr apod mají buď úplnou nebo částečnou blok. podmínku.Částečná: je-li následující oddíl volný, návěstidlo, které ho kryje se přestaví na návěst dovolující jízdu. Tzn. u autobloku na výstrahu u Ahr na volno. Úplna: je-li oddíl volný a na následujícím návěstidle je "stůj", pak se návěstidlo přestastaví na dovolující návěst. Pokud jede na trať vlak, který se bude vracet, musí se po návratu použít fce "rušení blokové podmínky". To je v podsttě RESET traťového zab zař.
ad jeden malé dotaz:
Na ÚPVčku nám promítala lektorka video o obsluze elmech. Byla to stanice Šakvice ještě komletně s mechanikami ale už pod drátama. Je tam 25 000 Volt. Jak se v tomto případě zbraňuje indukci ve sdělovacích kabelech? V dopravní kanceláři nebyla ani památka po nějakém panelu.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 12:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně jako na zabezpečovacích ve stanici: nijak. Jen pláště jsou přes průrazku ukolejněné. V případě mechanických zařízení v kolejišti - všechno co jde někam do budovy má na drátovodech izolátory (vejce).
IV.koridor-2.etapa aktualizace 16.1.2007
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 13:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek (autoblok):
Aha, já jsem si právě myslel, že odpověď na mojí otázku je ne.
Měl jsem za to, že není důležitý aktuální stav následujícího návěstidla, ale zda nastala změna stavu. Rozuměl jsem tomu tak, že úkolem úplné blokové podmínky je ověřit, že indikovaný stav volnosti oddílu (z něhož se vyvozuje stav přilehlého oddílového návěstidla - v mém příkladu 3) maximálně odpovídá skutečnému stavu, tj. že uvolnění oddílu nastalo opravdu pro přejetí vlaku do následujícího oddílu a ne z důvodu nějaké "závady" (znečištění kolejnic, uvolnění po "obsazení" vozidlem na přejezdu, apod.) - na takový problém by se mělo správně reagovat nezávisle na stavu následujícího oddílu (v mém příkladu, stavu návestidla 2).
Viděl jsem v tom podobnost s hradlovou zarážkou u HPB, která má také umožnit postavení předchozího oddílového návěstidla na volno (tranzitivně umožněním uzavření mezilehlého hradla) v závislosti na "skutečném" stavu oddílu a ne na stavu následujícího oddílového návěstidla.
Díky za komentáře.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 20:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všetky kovové zariadenia musia byť uzemnené, takisto ako stĺpy, stožiare, návestidlá, vodné žeriavy. ap. Takisto pred elektrifikáciou sa upravuje zab. zar. aj keď sa ponecháva pôvodný. U nás to trvalo 2 týždne. El. mech. hradlový blok vypli, dostali sme na každé návestidlo elmag. zámku, ktorú sme uvoľňovali namiesto náv. vložky. Však aj pri ručnej obsluhe UO je povinný zamestnanec skontrolovať uzemnenie, 2-násobné. V prípade porušenia uzemnenia je oprávnený odmietnuť manipuláciu s ÚO. Kontrola uzemnenia je aj jedným z bodov pri mesačnej a štvrťročnej prehliadke koľajiska.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 12:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jezisek: Existuje ještě v současné době na Kosoři hradlový přístroj z fotografie ?
mevro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.204.117
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 15:41:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč:Existuje,a ještě pár let bude
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prosincovém čísle VTS (22/2006) je článek Ing. Polacha CDP Přerov - pilotní projekt.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také tam je zajímavý článek o využití navigačního systému GALILEO v zabezpečovací technice u ČD
IV.koridor-2.etapa aktualizace 16.1.2007
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 20:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal jsem odkaz na stránky, kde je mj. popisována JOPka a další zab.zař., která se používají na koridorech. Odkaz jsem dal na své stránky, to je tady>>, v těchto odkazech je i demoverze ESA11
IV.koridor-2.etapa aktualizace 27.1.2007
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:03:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy jste tam našel nějakou zmínku o využití Galilea v zabezpečovací technice, a navíc ještě u ČD?
(Ne, že by ten článek byl nezajímavý, ale je trošku o něčem jiném)
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.21
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:28:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano máte pravdu, doktore. Zabezpečovací technika na ČD se drží jen té technologie, kterou dostatečně prověřila uplynulá staletí. To GPS a Galileo rozhodně není, na rozdíl od relé NMŠ. :-)
Ale já zůstávám klidný. Až se v budoucnu ukáže životaschopnost Galilea i v podmínkách ČD, tak žlutomodrá montážnická firma briskně provede nějakou tu akvizici progresivního pracoviště.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5892
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zareaguju pouze 1 větou: poruchové stavy a jejich bezpečnost.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 15:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš... na str.9 dole, pokračuje na str.10: Z tohoto důvodu ČD TÚČD spolu s Univerzitou Pardubice a ČD Telematikou navrhly v říjnu 2006 nový návrh projektu do soutěže MD ČR s názvem “Certifikace satelitního navigačního systému GALILEO pro železniční telematické aplikace“.
Proto jsem tam napsal u ČD a ne jen všeobecně "na železnici". No nic, necháme to být, mě to celkem zaujalo, ovšem kdo chce být v opozici za každou cenu, příležitost si najde.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 27.1.2007
RAMSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.222.254
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 23:46:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hajnej. ... Koukám, že asi v AŽD proděláváte nějakou masáž, ale by mě velice zajímalo jak asi splní KOA1 těch 1.2A odolnosti dle připravovaných TSI, nikde to zatím nebylo nijak publikováno a pokud vím tak hlavní výhoda KOA - značkování, se jaksi nepovedla (Grigov, Hluboká atak) a kuloárně se mluví o 550 mA. Já jen aby to zase nedopadlo jako vždycky, že obalamutíte panáky ze SŽDC a pak bude technické řešení stejné a mnohdy i horší než u konkurence, ale bohužel pro daňové poplatníky 2x a i vícekrát dražší. Jinak EFCP je primárně určeno jako náhrada DSŠ do stávajících KO bez větších úprav (jiné natočení fáze) a jsou vyráběny v několika variantách (na polici, jako DSŠ atd..) a jsou zavedeny u SŽDC. Výhodou je i snížení spotřeby KO. Jinak s tím, že CH, K a L byli odejiti z důvodu poškozování zájmů jejich zaměstnavatele máte naprostou pravdu, protože poukázání na nebezpečnou aplikaci ve firmě schvalující zabzo, přeci nemůže být nic jiného. Doufám, že už se konečně o KOA1 dozvíme něco fundovaného a nejenom mlhu a mlhu. Už se na to fakt těšíme.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 08:48:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RAMsák:

V dokumentu AŽD ke KOA 1 co mám doma v šupleti se píše, že rušivý proudy při 30% asymetrii - což je podle letáku mezní hodnota, kdy ještě může KO spolehlivě pracovat - budou I = 2A .

Zdravím...
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 09:38:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: jenže "telematika" není totéž co zabezpečovací zařízení. Kolega Filip sleduje jednu ťavu (tuším 23), jak si jezdí vokolo Hradce, občas i "v malé zahrádce" (teda aspoň na tom monitoru, co se to ukazuje, si občas odskočila z tratě do přilehlých gubernií). Pro informaci dispečerovi, že vlak je někde mezi Bromohrádkem a Tejništěm a jede rychlostí 83 km/h je to dobré. Pro zabzař je to zatím nepoužitelné.

Drzý amatér: ja neříkám, že to nikdy nebude. Jen ještě nenazrál čas. Někdy v roce 81 jakýsi student na celostátním kole SOČky prezentoval elektronický autoblok a měl strašně chytrý řeči, jak je stávající reléové zařízení blbé. Porota byla nadšená, bohužel (pro něj) stačilo pár otázek od jiného soutěžícího (jako "jak zajistíte, aby se v případě proražení spínacího tranzistoru nerozsvítil povolující znak?"), nadšení poroty opadlo, hoch sklopil uši a potichu odešel. No a dnes je lektronický autoblok používán, ale s tím jeho původním návrhem má společný jen název. S tou GPSkou to bude podobné.

RAMsák: kdybyste byl tak chytrej, jak se tu děláte, tak byste věděl, že kolejový obvody jsou nám egál, ty nás neživěj (já raději svíčkovou či jitrničku). 500 mA či 2 A trápěj jiné kolegy, co jsou od toho placený, čím víc ampér tím větší vejplata.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 10:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k GPS, jen tak pro info. Jedna se o prostou GPS, ci nejakou aplikaci "DGPS" ? Neboli spresnene pomoci treba VAAS a podobne ?
V prvnim pripade se nedivim, v druhem bych to cekal lepsi, ale zase je fakt, ze ani v letectvi neni GPS vcetne VAAS aplikace schvaleno pro pristrojova priblizeni na pristani ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.11
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 13:25:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel (pro něj) stačilo pár otázek od jiného soutěžícího (jako "jak zajistíte, aby se v případě proražení spínacího tranzistoru nerozsvítil povolující znak?"), nadšení poroty opadlo, hoch sklopil uši a potichu odešel


Blahopřeji Vám k vítězství v SOČ. :-)
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 14:53:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkurence je svinstvo :-)
Ale k mému vítězství to nakonec přece jen nestačilo. :-))
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl byste mi někdo prosím popsat funkci inidikátoru "Izolační stav", "Hlídač izol. stavu", apod. (viz fotka)?



Kdy se může rozsvítit kontrolka a kdy se pak použije to tlačítko?
Předem díky za odpovědi.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odhadoval bych, že se rozsvítí, když je zjištěno, že 24V baterie reléovky přestala být plovoucí a její plus nebo mínus se dostal na zem.
Tlačítko asi vypne kravál se vznikem indikace spojený.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 16:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RAMSák: Jinak EFCP je primárně určeno jako náhrada DSŠ do stávajících KO bez větších úprav ... a jsou zavedeny u SŽDC.

Před časem se tu objevil odkaz na web výrobce (je v nejbližším archivu tohoto tématu), kde je i schvalovací "cosi". Tenkrát se tu odporníci neshodli, jestli to "cosi" je dostatečné pro rutinní nahrazování DSŠ zmíněným EFCP. Máte informace, jestli už je EFCP schváleno a zda se už někde používá (mimo zkušební provoz)? Například zda jsou jím vybavovány právě rekonstruované úseky koridorů, apod.
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 19:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo foto toho nového RPB na Hr.Svojšovice a Kolovraty?
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 20:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Sonic snad nebudu moc kecat když zjednodušeně řeknu že izolační stav měří odpor zpětného vedení zab. zař. když hodnota oporu klesne pod stanovenou mez(někde jsem slyšel jak se hodnota počítá) tak prostě indikace svítí a zvoní,ale nechť odborníci doplní a případně opraví já jsem "jen obsluhující zaměstnanec".
http://www.darujkrev.cz/
RAMSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.222.254
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 01:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to M_v: Ano EFCP má technické schválení a zaváděcí list SŽDC pro KO 75 a 275 Hz (typy KO a podmínky nasazení jsou v ZL). A loni před vánoci byl jimi vybaven rekonstruovaný úsek trati Brandýs nad Orlicí - Ústí nad Orlicí v počtu cca 20 ks.
RAMSák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.222.254
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 02:05:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té dokumentaci všeobecně. Nejdříve se sestaví předběžné technické podmínky PTP a na základě PTP (a ještě další dokumentace, kterou si vyžádá schvalovatel) je vydáno předběžné technické schválení PTS. Toto je základ k tomu aby jste mohli zahájit ověřovací provoz, o který požádáte provozovatele dráhy. Při kladném vyhodnocení ověřovacího provozu se vytvoří platné technické podmínky TP (viz u toho EFCP web dodavatele) a ty jsou základem vydání technického schválení TS a zase další dokumenty k tomu (jako je např. analýza rizika, bezpečnostní rozbor, návod pro obsluhu, návod pro údržbu, pokyny pro projektování atd. atd. určují to normy EN 50126, 50129). No a když už máme TS tak můžeme žádat u provozovatele dráhy o zaváděcí list ZL, kde si provozovatel ještě vymyslí další a další dokumenty. Takže na webu dodavatele jsou jen TP a TS se ZL listem tam bohužel nejsou i přesto, že je mají. ZL by se možná dal najít na webu SŽDC, ale to jsem nezkoušel. Sice EFCP nemá parametry 1A a více odolnosti, ale všude kde je nutné vyměnit DSŠ (EFCP stojí stejně jako DSŠ a je lépe k sehnání) je to nejlepší volba. Nebo se na objízdných trasách budou budovat jiné KO (neříkám KOA, ty to ani být nemusí, třeba taky nebudou splňovat TSI), které by však nebyly zadarmo ?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 08:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlídače izolačního stavu (HIS) se používají pro hlídání izolačního stavu napájecích soustav - každá soustava musí mít proti zemi minimální odpor. Při jeho poklesu zareaguje HIS. V praxi např. síť, akumulátory, napájení návěstidel, přestavníků, KO atd. Ne žádného zpětného vedení
IV.koridor-2.etapa aktualizace 27.1.2007
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 08:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zv94: Kolovraty by mohl mít kolega Kolotomik. Zkus mu napsat mail
IV.koridor-2.etapa aktualizace 27.1.2007
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 11:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zv94: foto zab.zař z hradla Rybníku někde mám, pokusím se ho vzkřísit a pošlu ti...
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolotomik: Dík
důraz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.163.2
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 10:49:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hradlový přístroj na hr.Kolovraty-rybník:
 
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

důraz: To provizorní RPB nemáš?
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 13:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RAMSák: Zaváděcí list pro EFCP je na webu TÚČD - ZL-32/2006-SZ
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 11:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: neměl by ten protizemní odpor být maximální...?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5897
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 12:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neměl. maximální svod = minimální odpor. když to moc prosakuje do země, má to malej odpor.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 16:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: no a proto si myslím, že v pořádku jsoucí soustava musí mít proti zemi odpor maximální, ergo kladívko svod minimální...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 16:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se dozvěděl, že v obvodu Praha Hl.n. ude nějaká stanice degradována na hlasku. Má tam být staniční dozorce z hláskařskou zkouškou. Neví někdo kde to?
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 17:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Stejně jako pevnost řetězu je závislá na pevnosti nejslabšího článku, tak i odpor soustavy vůči zemi závisí na tom bodu, který má vůči zemi nejmenší odpor. A to je ten minimální odpor.

(Příspěvek byl editován uživatelem mikulda.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace