K-report
 

Archiv do 04.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční muzea a spolky » Staré archivy » Archiv do 04.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 14:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že téma této diskuze se objevuje tak každých půl roku s tím, že se neudělá a asi ani nemůže udělat, žádný závěr, krom toho, že se nelze sjednotit na jednom názoru :o)

Dovoluji si doporučit, před vynášením kategorických soudů, jak by co mělo a nemělo vypadat, návštěvy muzeí v zahraničí, osobně doporučuji Mylhauzy ve Francii a Luzern ve Švýcarsku (ten víc). Obojí jsou příklady moderních muzeí, kam se dá zajít s celou rodinou, pořád se tam něco děje, kromě vzácných statických exponátů, je tam celá řada exponátů "hejbacích", na které si buď můžete šáhnout, nebo po obsluze tlačítka něco začnou předvádět - např. fci převodovky, motoru, vnějšího pohon nápravy s vypružením vahadly atp. Zkuste chvíli postát u modelového kolejiště a pozorovat, z čeho mají nešotouši radost a prckové vůbec :o)

Jsem zastáncem rozumného přístupu. Provozní udržujme to, co provozní je. Už to je "záhul" a nestíhá se. Mrkněte do diskuze o parních lokomotivách, kolika propadl či propadá kotel, kolik jich zůstalo bezprozorních, protože se o ně "jejich" lidi přestali starat, ať už z důvodů ryze současných kapitalistických, nebo z důvodů na straně NTM, ČD, zákona schválnosti atp.

Akademické diskuze, co by se mohlo, kdyby..., jsou z říše snů a já je nekritizuji, snít je třeba, ale pak je třeba se postavit nohama na zem.

Souhlasím s tím, že jsou nepřiměřeně favorizována hnací vozidla, ale nemáme za nimi, co tahat. U nákladních vozů je to možná ještě horší než u osobních.

KLADNO nechme spát. Daň za zprovoznění a "výnos" z toho, že to ne až zase tak moc lidí ocení (budou jich desítky nebo stovky? - a oceněním nemyslím, hele ta divná černá mašina nemá budku, kouří, smrdí a hejbe se!), je příliš velký nepoměr.

Škoda, jestli se nepodaří Masaryčka. Taková parní nebo motorová jízda mezi dvěma muzey do Lužné... Konec snění :o)
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 22:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudu akademický, vytáhnu něco ze zkušeností 11 muzejních sezón. Přestože muzeum považujeme pro fotiče za nepříliš zajímavě, laiky nejvíce zajímá: primitivní ovál s jezdící soupravou od ETS. Toto zařízení musí být v provozu za všech okolností. Páková drezína, kterou si mohou vyzkoušet, často dost brutálně. Kytky v truhlíku za okny. Uklizené a upravené prostředí. Možnost posedět v klidu a "nasát atmosféru". Funkční výstražník VÚD a SSSR, ktrý si každý chce vyzkoušet. Přátelský a vlídný přístup obsluhy muzea. Vyčerpávající informace i o zdálnivě banálních věcech. Pak dlouho nic a až v té druhé půlce se zkoumá, jaká kolejová vozidla jsou vystavena. Roční návštěvnost - kolísá kolem 10 000 osob. Muzeum samo o sobě je ziskové a dotuje jiné, zatím nevýdělečné aktivity. Významnou část lidí k návštěvě motivuje také skutečnost, že zařízení je soukromé a státem nedotované.
Ponurost některých městských, obecních muzeí je často dána tím, že vznikly před rokem 89 a dnes nikdo nemá odvahu je zrušit, současně nikoho nezajímá jejich budoucnost. Např. Muzum města Ústí n.L. po roce 1989 ze stálé expozice odtranilo nejzajímavější období let 1820 - 1980 pro ideovou tendenčnot. A také mělo zavřeno v neděli. S tímhle přístupem se tam moc lidí, pokud tam nebudou nahnáni jako školní akce, moc nepohrne.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 07:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin kašpar: Tvůj text je shrnující a dost dobrý až na tuto větu: "Významnou část lidí k návštěvě motivuje také skutečnost, že zařízení je soukromé a státem nedotované."
Myslím si, že drtivé většině návštěvníků je jedno, zda muzeum, které se rozhodli navštívit je státní, nebo soukromé. Prvním předpokladem je určitě propagace a reklama, různost akcí a oslovení co nejširší veřejnosti. Samozřejmě, ti, kteří mají určitý zájem v našem případě o železnici (nejsou to šotouši, nebo skalní fandové) a navštívili v tomto oboru už nějaké státem dotované a řízené muzeum, v našem případě NTM, pak při návštěvě soukromých muzeí strovnávají a srovnávat budou.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 08:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sleduji jak se zde rozpoutala polemika zda zprovoznit Kladno nebo ne. Stojím si za svým "Ale provozní Kladno by nebylo zase tak špatné" z 15.3.Ale nejsem mimozemšťan a stojím pevně na zemi. Zprovoznění Kladna by stálo dost a dost peněz, muselo by se vyřešit několik technických problémů, aby lokomotiva odpovídala současným predpisům a tím by zcela určitě ztratila svoji historickou hodnotu. Také by se k ní musely postavit vozy odpovídající té době a to jsou další peníze. A těch na železniční muzejnictví u nás není nikdy dost. Kladno jsem si měl možnost ze studijních účelů velmi důkladně prohlédnout, je v dobrém stavu, možná by si zasloužilo menší omlazovací kůru a zbavení letitého prachu a provozní špíny. Zprovoznění nepředpokládá ani vlastník NTM, takže se v této věci není vlastně o čem bavit. Před více jak 10 lety byl úmysl k blížícímu se výročí 150.let Olomoucko-pražské dráhy postavit repliku lokomotivy BÖHMEN / ČECHY, stroje, který zahajoval provoz. K tomu měly být postaveny repliky vozů z té doby. Zájem o tuto lokomotivu byl i v zahraničí, zájem o prezentaci projevili Rakušáci, ale zájem byl i v Americe. Bohužel jak víme replika nebyla postavena, i když výkresová dokumentace, včetně výpočtů byla zpracována. Nenašly se peníze, ten, kdo mohl rozhodnout tak se postavil proti.
Současná situace je co se týče financí, přístupu vlivných lidí, sponzorů atd. ještě horší než před rokem 1995. A problém jak udržet provozní alespoň to co je provozní dává malou naději na výrobu takové repliky.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 19:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já nevím... Z mých zkušeností vyplývá, že lidem, co se přijdou povozit parním vlakem je uplně jedno, co tam dýmá za lokomotivu. Hlavně, že je parní a za to si zaplatí. Jestli je to Kladno nebo nějaká průmyslovka (i třeba nepříliš elegantní) je jedno. Hlavně, že se před ní mohou vyfotit a děti se podívat do budky na místo, kam se hází uhlí. Být ortodoxním šotoušem je sice hezké, ale šotouš fotí-šotí a obyčejní návštěvníci platí. Šotouši chtějí většinou všechno zadarmo. /osobní zkušenosti/

My máme zkušenosti s provozem Musea zatím jenom 6 let. Pravdou je, že lidi víc přitahuje vše, co se hýbe, nebo na co se dá sahat. Úplně souhlasím s Martinem Kašparem na téma modelová železnice. My máme LGB obohaceno některými svými prvky a vždy je obležené. Jsme muzeum malé, máme otevřeno jen v sobotu, ale 2500 lidí za rok 2006 není zas tak málo. Na rozdíl od jiných expozic nemáme ani parní lokomotivu skutečnou. Ale lidi třeba zaujme oobyčejné DVD, kde pustíte nějaké koukavé záběry. Upozorńuji, že to se šotoušením nemá nic společného. Lidi zaujme něco jiného než šotouše. A další drobný postřeh - musíte mít něco pro malé děti. My máme mimo jiné např. barevné křídy. Loni v létě si dva prckové vydrželi malovat celé dopoledne. Náklady minimální, spokojenost maximální. Výsledkem byla návštěva několika tříd mateřské školy za smluvní vstupné.
Co chci tedy vlastně říci. I malé muzeum se statickou expozicí je životaschopné. Záleží to na přístupu k veřejnosti. Naše jízdy motoráčků jsou sice hojně navštěvované, ale dojde-li ke zhoršení počasí, pak proděláváme tisíce. Proto se nám osvědčily jízdy na objednávku pro ucelené skupiny nebo pro někoho jiného. Ono to pak není už ta pravá historická jízda, ale nejdražší provozuschopné vozidlo je to, které stojí. :-)

Ještě něco málo k Jaroměři. Jejich vrakoviště je pořád lepší, nežli dát vozy do šrotu. Sice si vzaly sousto, na které zatím nestačí, ale zbytečně bych je neodsuzoval. Co mne trochu mrzí, že vozy rozebírá Romošrot a uhlídat to je nadlidské. Nechci se jich nijak zastávat (mám na mnoho věcí jiný názor), ale je to cesta menšího zla. Pokud by došlo k renovaci nějakého vozu do vystavovatelného nepojízdného stavu, asi budou mít problém, kam ho dát. A s tím se potýkají snad všechny spolky. Nedostatek místa a Romošrot.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Mir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 21:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dotázek ohledně toho Chomutova, která E422 to je?? Tuším že 001 je v Táboře, 004 sešrotovaná, 003 v Lužný, tak zbývá 002??
Čmelák 770001?? A měl by tam být ještě brejlovec 753016??
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 22:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě mechanické - ručně poháněné záležitosti, jedna z Děčína východu a druhá z Velkého Března. Ta první je dobře ukrytá a nepoužívaná několik desetiletí, jde o ruční portálový jeřáb používaný zřejmě k překládce rozměrnějších zásilek. Přestože jde o zařízení nepoužívané několik desetiletí a také dost očesané, řada prvků se díky mohutnosti zachovala dodnes. Ta druhá záležitost je taky ručně poháněný jeřáb, který stále a dobře pracuje, naposledy dnes při překládce dílů výhybky.
 
 
 
 
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 00:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mir: E 422.002, 770.069, 753.016

770.001 stojí v druhé tamější rotundě ve společnosti 720.139. v Lužné by jim byla totiž zima
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 15:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Kašpar a motoráček: díky, konečně se i něco dozvíme.
Pokud jde o Jaroměř - já je neodsuzoval, pouze ostře kritizoval. Mám-li nějaký majetek (jak tady někdo rád občas zdůrazňuje), musím se o něj starat, čímž nemyslím hned opravu, na kterou asi těžko mají. Když to nezvládnu a jde o unikáty (těch je tam jen pár), měl bych přemýšlet, co s nimi dál (než skončí v Romošrotu či díky počasí). Cílem muzea by přece nemělo být něco vlastnit, ale něco zachovat a zpřístupnit (v tomto pořadí).
Ad Past: diskuse o Kladnu něco ukázala (což je dobře), proti replice soupravy s Böhmen v čele by asi nikdo nic neměl.
ad motor: pokud profesionál není zároveň aspoň trochu nadšenec, v některých oborech jeho práce nebude rozhodně špičková. A peníze v tom hrajou roli pouze do úrovně (v případě zaměstnání) "abych uživil rodinu". Znám takových lidí desítky. To je možná odpověď i na otázku místních muzeí - tuším v Písku je expozice opravdu na úrovni, "svépomocí" s minimálními náklady si ji dělali kdysi i v Netolicích a nemám pocit, že by se na ni nedalo koukat. Opačné extrémy si dosaďte sám.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 20:25:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Expozice Prácheňského muzea je opravdu kvalitní a zábavná (to se nevylučuje, ale neznamená to hned televizní podbízivost - to jen tak na okraj pro některé diskutující...). Trochu mě tam vadily jen figuríny, které měly hlavy jak z výlohy obchodního domu Prior. Jinak Písek může sloužit jako příklad města, které si váží a dokáže využít všech zajímavých památek - most a elektrárna atd...
Jirak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.31
Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 22:10:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: muzete mi prosim upresnit o jake expozici v Netolicich piste? O nicem zde nevim, ale nejsem mistni(pokud se jedna o jizni cechy). Existuje jeste? Jsou nejake kontakty (web aj)
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 22:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirak: městské Muzeum O.Kudrny (http://www.netolice.cz/netolice06.htm). Na malou obec slušné, navíc jedna z největších sbírek pohlednic v ČR.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky z hlavního města Polabí http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . motorová myš
M.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.40.40
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 20:21:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin Kašpar:Dvě mechanické - ručně poháněné záležitosti, jedna z Děčína východu a druhá .....

No a druhá přece taky z Děčína.Tento jeřáb byl do Zubrnic předán z Děčína ,přesné datum si už ale nepamatuji.Jenom pro pořádek.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 21:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.T.
Ta druhá je skutečně z Děčína (Podmokel), kde byl fotografován ještě na jaře 1990. Záhy byl našimi státními předchůdci v rozebraném stavu převezen do Zubrnic, kde se z něj pár věcí stihlo ztratit. Éra projevování státu v Zubrnicích rychle skončila a oprava jeřábu byl jeden z prvních projektů ZMŽ (1995 - 96). Přestože bychom dnes k opravě možná přistupovali jinak, některé věci se zcela nepodařilo uschopnit (zejména mechanický posuv závaží), přesto zařízení pracuje k naší plné spokojenosti. Kdybychom si na zdvihání měli zvát stávající techniku, hromada ušetřených peněz by nebyla zrovna malá.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.239
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:29:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O prodlouženém velikonočním víkendu zahajuje Klub přátel lokálky již desátou provozní sezonu na trati Česká Kamenice - Kamenický Šenov.
Vlaky vyjedou podle platného jízdního řádu (trať 901)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 10:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplnění malého bobše kompletní informací: http://zelpage.cz/clanky/velikonocni-otevirani-sklarske-lokalky
http://praha14.vhd.cz :: Doprava a dopravní stavby nejen na území MČ Praha 14
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.239
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 10:53:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jste snad zaslechli, že doprava na lokálce do K. Šenova byla definitivně zastavena, moc tomu nevěřte;
foto ze sobotního odpoledne
 
 
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 12:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijeďte k nám!
V sobotu 5.5.2007 pořádají pardubáci železničně trolejbusovou akci. Kromě jízdy obou M131.1, trolejbusů 9Tr a sanos bude k vidění i mnoho dalšího. Pojede přímý autobus RTO z Hradce Králové, který pak přes den zajistí spojení s centrem Pardubic a přípojem na hist. trolejbus.
Vše nejen o této akci na http://www.pshzd.cz/akce.html
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stále stejně http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . motorová myš
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu nějak mrtvo, tak zase něco od nás. Závidím úzkokolejníkům titěrnost materiálu. Na obrázku je záběr z opravy výhybky č.105 ve V.Březně. Jde o výhybku tvaru T s úhlem odbočení 6°. Měnilo se 25 pražců, celkem jich má 43. Správně by to měly dělat ČD, ale to by tam už byl dávno červený terč. Větší pakárna snad není, zejména to vkládání a vyndavání pražců, nelze to dělat jednotlivě a stranou, ale po skupinách, pak postupně natáčet o 90° a pak středem vyjmout. Více podrobností je a v dohledné době bude na www.zmz.cz v sekci aktuality.
 
 
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky něco málo přidám, jeden železniční spolek pořádá tuhle zajímavou akci http://www.doupovskadraha.cz/RudaStrela.pdf . Ještě přidám další plakátek přímo sem
 
Těšíme se na Vaši hojnou účast. motorová myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 20:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přidám i něco více od nás z hlavního města Polabí http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . motorová myš
vodník z Labe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 14:08:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tak to vypadá když si někdo poplete města.Mašinky barvy bílé kávy a k tomu mazanec...P.S. není náhodou Polabí také u Hradce Králové či Pardubic??Dokonce částí Hradce jsou Polabiny.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 11:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vodník v Hradci o Polabinách nevím, ale v Pardubicích by to už bylo o něčem jiném ...
vodník z Labe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, samozřejmě, omlouvám se perníkovému městu, já zapomněl na Polabiny v Pardubicích.V Hradci jsou kousek nad soutokem.Aspoň se tomu místu tak říká.Vodáci se tam báli...brekeke asi vědí proč.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé,

protože se mi kvapem blíží třicetiny, přemýšlel jsem, jak to netradičně oslavit. Stále více ve mně hlodá myšlenka zorganizovat pro své blízké, kteří se rekrutují především z "nešotoušské" veřejnosti a samozřejmě i pro sebe jízdu zvláštního vlaku v okolí Prahy. Akce by proběhla některou sobotu či neděli v září, nejlépe 15/16, nebo 22/23. Má představa je dohodnout celodenní pohodovou jízdu na atraktivních tratích s nějakými fotozastávkami dle možností. Zatím uvažuji o trase Praha - Beroun (zřejmě po Hrbaté) - Rakovník - Lužná - Kolešovice - Lužná - Praha (Semmeringem). Vzhledem k mé finanční situaci budu muset otáčet každou korunu, všichni mě od toho odrazují, ale moc rád bych takovou netradiční oslavu uspořádal. Na rovinu říkám, že jsem vstoupil do jednání s Posázavským pacifikem, ale již delší dobu se v naší vzájemné korespondenci nic neděje, což mě lehce znervózňuje. Chtěl jsem se zeptat na názor, případně nabídku některých z vás, kteří máte bohaté zkušenosti s organizací podobných akcí. Na výše uvedené trase netrvám, nebráním se třeba jiným návrhům, možná i netradičním. Vy, co nejste z daleka, prosím ozvěte se na mail.

Zdraví Michal Řezka
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 14:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle zkusit oslovit Zlichov?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 15:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to budou drahý narozky
Jak jste to jeli ????
edaemil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.225.3
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 17:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plákat na Zahájení sezony v Lužné (12.-13.5.)
 
Firazrako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 18:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na stránky www.kphv.cz, jde o náš spolek, nyní sídlící v Lužné. Bližší popis na stránkách. Jen upozorňuji, že na stránkách se stále pracuje! Takže omluvte různé nedodělky. A námitky můžete posílat na mail. Díky. JK

PS: najdete zde také upřesnění ohledně nasazení Všudybylky o blížícím se Zahájení sezony v Lužné.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.127.165
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 18:20:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ministr kultury odvolal z funkce ředitele Národního technického muzea Tomáše Kupce !! To by se mělo oslavit ! Ne, že by bylo rázem vše v pořádku, ale je tu opět šance, že by mohlo realizovat Železniční muzeum na Masaryčce.
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.222
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 19:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by ještě někdo musel odvolat mistra makléře Sýkoru z postu ředitele Železničního muzea při NTM,kterého tam den před svým odvoláním mistr Kupec jmenoval....
ramz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.119.180
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:04:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je tu opět šance, že by mohlo realizovat Železniční muzeum na Masaryčce.
... ovšem na odvolání poslance Burgermeistera ministr kultury páky jaksi nemá. Ten pán se vůbec netají tím, že na místě Masaryčky bude obchodní centrum. A jsou v tom takové peníze, že tam to centrum jednou skutečně bude. Zatím tam je stavební uzávěra a díky tomu tam žádné muzeum být ani nemůže. Pánové od developerských firem dobře vědí, jak na to.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 22:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákupní centtra.....k čemu to je?Dyt je jich dost.................vidět,že si cchou páni soudruzi pěkně nahrabat.........
Jindřich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 00:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad hopla:Je vidět,že jsi zcela mimo.Nebýt Sýkory, byla by většina vozidel NTM pořád roztrkána po celé zemi. Konečně někdo schopný, který dává do pořádku spáchaný nepořádek po minulém vedení
www.holiday.cz/lokomotiv
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.222
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 06:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jindřich: Mimo jsi asi ty,hochu,když tu je řeč především o Masaryčce a žel muzeu apod.Nikoliv o vozidlech.Ale když se chceš bavit o vozidlech prosím,proč teď mistr Sýkora tolik usiluje např o 751.004,když jsi ji mohl vzít,když ještě nejezdila a čekal až po opravě,proč tak moc chce provozní 464.102 zrušením pronájmu u KHKD,aby jste konečně měli provozní čoudu tam u vás,když napíšeš jedno,tak napiš i druhý....Depozirář v Chomutově,prosím,ale když tu věhlasně píšeš o záchraně,proč jako první tam do Chomutova nebyl převezen 498.014,kterému to rozkrádání a postupné likvidování hrozí nejvíce,mimoni....
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 07:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár spolků se na 498.014 přiživilo náhradními díly.Toto by měl osvětlit pan Golda a Mejzr alias Juliana,jak to vůbec začalo a hlavně jak se různě přetahoval sem a tam.Kdy pojezd je totálně zničený a hnací osa ohnutá,ložiska naprosto v zoufalém stavu a o rámu vůbec nebudu řikat..jinak se připravuje jeho náročná přeprava do depozitáře.
Jindřich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 09:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad hopla: Uvědom si základní věc. Vozidla jsou NTM a to si s nimi může nakládat jak uzná za vhodné. Co se týče 751.004, pokud vim již jezdí hodně dlouhou dobu.A pokud se nemýlím NTM jí zase dlouho nemá.Ale u tohoto si nejsem jist. A celá slavná 464.102 více stojí než jezdí.O 498.014 bylo již vše řekl Bdlm. Uvědomit by sis měl, že takovéto škody vznikly za bývalé diktatury pana profesora K.Z. Takový nepořádek není nikde jinde!Sýkora to naštěstí dává do pořádku,což se samozřejmě nemůže líbít některým příslušníkům Schotoush family.
www.holiday.cz/lokomotiv
Dvavašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:25:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a páníčci.Již delší dobu se diskutuje o umístění depozitáře NTM.Tak osobně si myslím,že je jedině dobře když bylo rozhodnuto o Chomutovu.Zcela jistě je dobře,že jsou vozidla pod střechou.(pod dobrou střechou,ne jak Hanušky!!!)V depu jinak stále panuje život a není zcela opuštěné což skýtá také jisté záruky,které jsou jen k užitku.To,že mašinky nejezdí je sice škoda,leč jsou stejně již neprovozní a to je též škoda.Nicméně jejich uložení jim život prodlouží a případné zprovoznění není tedy nikdy vyloučeno.Bohužel takový 830 012 se asi nikdy již díky trhlině nerozjede.Škoda že nedošlo k z jeho dílů ke zprovoznění jiného placatého,který zde mohl býti uložen s občasným výjezdem třebas do Lužnej.Cestující by se našli a motor by měl proběh.To by jej také pomohlo držet provozním.Také fírové by tento vlak odvezli.Mohl to být buď vlak pravidelný nebo zvláštní a to i s vozem Bix post ala bufet předisponovaným z DKV Břeclav.Tím by došlo k propojení obou (muzeí).Z depozice se jinak do Lužné vozí na sezónu i jiné exponáty.(Serža,čmelda...)
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče 751.004, pokud vim již jezdí hodně dlouhou dobu.

751.004 je NTM??
Jindřich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že se o T 478.1004 mluvilo, že je NTM.
www.holiday.cz/lokomotiv
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 11:01:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepletete si to s 751.010-0? Ta je ukryta v Chomutově již delší dobu.
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 11:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751.004 NTM nepatří, ale mají o ni enormní zájem. Vršovice ale řekly NASRAT!
Důvodem ke zprovoznění 1004 bylo primárně to, aby měli vhodnou doprovodnou lok. k 434.2186. Bylo rozhodnuto: dokud bude 1004 potřeba, do žádného NTM nepůjde. No a potřeba bude tak dlouho, dokud ve Vrškách bude 2186. Takže asi ještě dlouho. Óooo jak šalamounské....
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.222
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 14:16:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jindřich: No o tom,kdo se pokoušel zprovoznit 498.014 a postupně z ní cše mizelo,jsi uvedl až poslední dva,předtím to byla Plzeň a ještě předtím.....chyba byla,že se vůbec odvezla z Velenic. Proč si nezprovozníte něco svého,máte toho tam dost,karkulu,věžák,404.407....A když už chce mít mistr Sýkora provozní 751,tak tam má 751.010.Ano souhlasím naprosto s Chomutovem,je to lepší než aby se to postrácelo. Také teď mě napadla ještě ta tisícovka průmyslovka ve Veselí.....751.004 není NTM a rozhodně nebude. Pokud vím,tak to vše začalo s Masaryčkou,prosím,když to muzeum prodá,budíš, dá se s tím souhlasit,pokud ty peníze za prodej půjdou do obnovy vozidel a pod,nesměli by ovšem končit v kapsách prodejců realit a podobné verbeži...a o tom celá Masaryčka je.
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.222
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 14:17:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pardon 414.407
Jindřich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 14:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hopla: Chci jen upozornit, že v žádném případě nemáme nic společného s NTM. Spolupráce mezi muzeem a námi se neplánuje a nejsme ani nijak zvýhodňovaní. Lokomotivu 524.184, kterou jsme na Křimově měli, jsme již také vrátili NTM a dnes se nachází v depozitáři. Jinak co se týče muzea na Masaryčce, jsem realistou. Prostory jsou značně zmenšené. Ideální prostory by byli v Děčíně východ nebo i v Chomutově. Rotundy jsou zde velké, opravené a hlídané.
www.holiday.cz/lokomotiv
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 17:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak asi změníme téma, ne? Rozjezd Doupovandy a rychlík Rudá střela - v hlavní roli M 286.1008
http://www.fotomysak.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie&fs=zeleznice . motorová myš
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 18:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný report Myšáku, chválím!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 18:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, děkuji, jsem jen prostý dělník objektivu... motorová myš
VVP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 20:14:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maximouses:Tak foto z akce jsem dával na trať a do krokodýlů.Motor byl plně obsazen díky zajímavému programu pořadatele.(Byla to jejich 1 akce) takže blahopřeji.Krokodýlek vše zvládl.Takže ještě jednou:Kadaň předměstí 1.5.2007.
 
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 20:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VVP: rozhodně to nebyla první akce pořadatele. První akcí byly oslavy 135 let trati Kaštice - Krásný Dvůr, poté rozloučení z pravidelným provozem a naposledy Vlakem na Masopust do Kadaně.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 20:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě přidám obrázek z Radonic
 
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 23:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse byla promazána. Podobné výlevy budou příště řešeny rovnou zablokováním IP adresy.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 23:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Komotauer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.26.42
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 06:27:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: taktéž díky
konrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 09:54:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Quex.Nechápu proč jste mazal můj příspěvek,když obsahoval pouze doložitelná fakta o činnosti pana Sýkory.Pro obhájce dotyčného pána: Na všechna včerejší tvrzení jsou věcné důkazy a to jak kopie písemností včetně interních dokumentů NTM,tak i svědecké výpovědi zainteresovaných lidí v celé kauze.Znovu konstatuji p.Sýkora je bez odborného muzeologického,nebo historického vzdělání a je bez diskuzí po odborné i morální stránce nezpůsobilý k výkonu ředitele železničního muzea.Jinak veškeré písemnosti již mají k dispozici média,kompetentní odbory ministerstva kultury a rovněž orgány činné v trestním řízení.
Tačud
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 12:04:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konrad: asi jste toho napsal moc najednou okolo Masaryčky. Ono to asi kolem ní a chování radních, není tak jednoduché.
Konrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 12:24:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Tačud.
Souhlas,kolem lukrativního obchodu je vždy šrumec a je naprosto jasné,že duo Kupec-Sýkora by samo o sobě asi těžko něco zvládlo.Nicméně na svých pozicích by měli hájit odborné hledisko bez ohledu na mocensko-ekonomické zájmy kohokoliv a už vůbec by neměli přispívat k jejich iniciaci.
Tačud
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 12:59:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konrad: Nedivme se, každá vopice urve, kam došáhne. Do toho nevidíš. Ten co ví mlčí, nebo je umlčován!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace