K-report
 

Archiv do 28.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 28.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.139
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 23:27:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladeňák: ZDO samozřejmě existuje. Nikde ale není psáno, že ZDO musí být za každou cenu vlak. K dopravní obsluze území je potřeba přistupovat podle skutečné poptávky. Vemte dvě diametrálně odlišné tratě, 120 a 170.

Na 120 je největší poptávka ze stanic Kladno,město a Kladno do stanic Dejvice a Masaryčka. Součet poptávky ze všech ostatních stanic do Prahy ani zdaleka nedosahuje té z Kladna. Při slušné nabídce rychlého spojení bude poptávka z Kladna ještě výrazně růst, zatímco z jiných stanic by rostla jen omezeně. Mimo Kladna má podstatnější růstový potenciál jen Hostivice, zde závisí především na intervalu a pravidelnosti. Jako převažující druh vlaku pro 120 je tedy vhodný vlak zrychlený či spěšný. Zastávkový osobák má v úseku Kladno-Praha poměrně malý význam.

Na 170 je poptávka strukturována zcela jinak. Největší poptávka směrem ke Praze je (s trochou zjednodušení) z Plzně, Rokycan, Hořovic, a hlavně z Řevnic až Radotína. Zde zastávkové osobáky přepraví absolutně nejvíc cestujících, a jsou naprosto nezastupitelné.

Pokud chcete na 120 zavést opravdu přitažlivé spojení Kladno-Praha, tak je půlhodinový takt po většinu dne minimální podmínkou. Do půlhodinového taktu zrychlenek už se ale žádný osobák nevejde. V půlhodinovém taktu lze stavět jen ...-Kladno-Hostivice-Dejvice-Bubny-Praha.

Jako kompromis by šel udělat obousměrný proklad hodinových taktů zast./zrych. na zhruba půlhodinový, ale musela by se projíždět Ruzyně. A stejně by to bylo náchylnější ke zpožďování než takt jen zrychlenek. A ještě k tomu by muselo jít o takt nesymetrický, protože k této variantě jsou třeba obě koleje na Negrelláku, čili by se musela vyžít mezera 091. Užitečnost tohoto kompromisu pro cesty z Kladna do Prahy by oproti variantě jen se zrychlenkami byla výrazně nižší.
Autobusová obsluha Jenče, Pavlova, Přítočna by mi přišla jako výrazně menší zlo než současná malá konkurenceschopnost celé trati, resp. než upatlané kompromisní varianty.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 23:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu 23.5. pořádají Zelení v Praze 6 debatu na téma "Vlakem po Praze". Přijďte tam, aby to tam neuřvali metrochcáci.

Ad Kladno. Taky bych byl pro to, aby se provoz na 120 postavil na zrychlenkách nestavících mezi Kladnem a Hostivicí. Tenhle nápad ale asi bude muset počkat až na zprovoznění R6, protože v současnosti by byl nesmysl hnát další autobusy skrz ucpanou Hostivici. Leda, že by přestup z busu do vlaku se konal už v Jenči
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.240
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 00:07:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Souhlasím, že projíždění Veleslavína by byl určitý problém. Myslím si ale, že počet cestujících přilákaných rychlým spojením Kladno-Praha by v krátké době výrazně převýšil počet těch vyhnaných do autobusu.


ad kruhová pásma IDS: mám takovou chimérickou přestavu IDS zahrnujícího Prahu a celý středočeský kraj, včetně úplných okrajů jako Rožmitál pod Třemšínem či Bělá pod Bezdězem.
Čili si přestavuju, že by mělo dojít ke sloučení PID a SID.
Kruhová pásma jsou podle mě použitelná tam, kde je tangenciální pohyb poměrně slabý.
Z tohoto pohledu myslím, že je pásmo 1 bez problému. Říčany nejsou nijak výrazným centrem, ostatní nestojí za řeč.
V pásmu 2 leží Brandýs a Neratovice. Tam už je zaznamenatelný tangenciální pohyb, ale to by se "v zájmu vyšší ideje" nejspíš dalo obětovat.
Kruhové pásmo 3 považuju za neúnosné, protože Kladno má i po zániku mnoha pracovních míst poměrně velké spádové území. A to i ve směru, který je z pražského pohledu tangenciální.
Ve čtyřce jsou Mělník a Beroun se svojí spádovostí, a tak dále.

Můj názor tedy je, že by se pásma měla dělit na zóny už od 3, a ne až někde od 8. No, na toto téma se asi jen tak úplně neshodneme ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.99
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 00:23:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: kdy a kde?

ad 120: pokud ty zrychlenky mají být v půlhodinovém taktu, tak musí Jeneč bezpodmínečně projíždět. Ve všední den v ranní špičce (po celou dobu nesymetrického provozu) by tam některé mohly stavět. Takže by šel kombinovat přestup v Jenči v době největší ucpanosti silnice, a přestup v Hostivici po zbytek dne a o víkendu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 01:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS:
Zrušit Os? Vy jste se zbláznili!!!

Naopak. Smysl má vozit cestující mezi zastávkami, kde jich je hodně. Na diskutovaných zastávkách nevystupuje ani nenastupuje často vůbec nikdo, pouze se vyhazují peníze z okna za rozjetí soupravy. Jako například dnes, kdy jsem jel z Prahy - Pavlov a Přítočno jsme mohli klidně projet.

já osobně doufám, že ne

Co máte proti dvoukolejné trati? Provoz na ní je bezpečnější a plynulejší.

Kladeňák:
rozdíl v jízdní době Os oproti R,Sp je naprosto minimální.

Nemohu souhlasit. Hlavně jízdní řád zastávkového vlaku musí mít vatu u každé zastávky a musí se počítat s rozjížděním a bržděním vlaku. Velice často se v nácestných stanicích čeká, což cestující, zvlášť u večerních spojů, občas hlasitě komentují.

A navíc existuje něco jako ZDO.

Jeneč - více než dostačujícím způsobem zajištěno autobusy vč. přímé linky na Kladno. Nádraží je stejně za obcí.
Pavlov - leží na hlavní silnici, není problém zajistit autobusem
Malé Přítočno - zajištěna autobusy MHD Kladno a příměstskými linkami, a to i večer. Nádraží stejnak leží za železničním přejezdem mimo obec.

Tomášk:
Současný systém se jakž takž zažil

Spíš bych řekl přežil. Už dávno ROPID nic neintegroval, protože prostě narazil na realitu. Domnívám se, že současný systém PID je potřeba okamžitě zrušit, aby se mohlo pokračovat v integraci. Tím rušením myslím samozřejmě jen tarif PID, linkové vedení a JŘ bych ponechal, pokud vyhovují. Ceny jízdného by se prakticky nezměnily, jedinou změnou by tak byla existence karet, ale ty se stejně i v hl. m. Praze plánují (tzv. Pražská karta, už v pilotním provozu).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 01:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Bručouna i pro ostatní:

Veřejná debata Vlakem po Praze
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 06:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veřejná debata PO PRAZE VLAKEM!!!
Představte si: Evropská ulice bez rychlých aut, Vítězné náměstí osvobozené od množství autobusů... Z Veleslavína a Liboce do centra města za 15 minut... Krásné náměstí u stanice metra Hradčanská... To vše je možné během několika let. Klíčem ke změně je modernizace železniční trati Praha - Kladno s odbočkou na letiště.
Základní organizace Strany zelených v Praze 6 si Vás dovoluje pozvat na

VEŘEJNOU DEBATU

na téma

VLAKEM PO PRAZE!
aneb poznejte výhody městské železnice

Klíčovým tématem debaty bude modernizace železniční trati Praha-Kladno s odbočkou na letiště.

V diskusním panelu zasednou:
Ing. Petr Šlegr, náměstek ministra dopravy ČR
Ing. arch. Ivan Lejčar, urbanista
Mgr. Petra Kolínská, zastupitelka MČ Praha 6 a HMP za SZ

Debata se koná ve středu 23.5.2007 od 18:30 v ZŠ Bílá, ulice Bílá 1, Praha 6.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.13
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 10:02:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... Vítězné náměstí osvobozené od množství autobusů... Krásné náměstí u stanice metra Hradčanská..."

Předesílám, že jsem velký příznivec "rychlodráhy" Kladno/letiště-Praha. Co ale zásadně nesdílím, je záměr rušení autobusových stanovišť. Je známo, že existuje záměr zrušit parkoviště busů na Hradčanské. Stejně tak záměr zrušit stání na Dejvické. Bez prodloužení metra je takový záměr (z hlediska motivace používání VHD) zcela kontraproduktivní.

Záměr zrušit stání a zázemí na Hradčanské je od samého počátku chybný, protože Hradčanská je významný přestupní uzel. Autobusové stanoviště by tam mělo trvale zůstat pro dálkové linky a pro některé významné regionální linky.

S rušením významné části autobusových stání na Dejvické bych souhlasil za podmínky, že se postaví náhradní stanoviště ve Veleslavíně.

Variantu úplného vytěsnění busů na okraj města považuju buď za oranžový populismus, modrou aroganci vůči dojíždějícícm, nebo zelený fundamentalismus. Osobně jsem pro zmenšení významu busů kvalitnější nabídkou kolejové dopravy. Tedy jejich omezením až v důsledku poklesu poptávky. S násilným přesměrováváním přepravních proudů nemůžu souhlasit, protože jde o "výborný" způsob, jak lidi nahnat do aut.

Docela by mě potěšilo, kdyby se zelení oprostili od fundamentalismu a předkládali rozumná řešení. Stanice rychlodráhy se pro přestup z busů na okraji Prahy nehodí. Ve zkratce: delší intervaly oproti metru současně s nemožností čekat na všechny přijíždějící busy, a menší počet stanic vlaku ve městě oproti metru.

Co naopak je žádoucí, je vytvoření přestupních vazeb z busu na vlak na Kladně. A to z MHD i z meziměstských a příměstských linek. Tato kombinace je pro cestující výhodná, protože by se zcela vyhnuli zácpám, které se pravidelně či nárazově tvoří před Prahou. Podotýkám, že tím mám na mysli úpravy existujících linek, nikoli preventivní rušení přímých autobusových spojů do Prahy.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 14:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Škoda, že tady není smajlík aplaudující vestoje. Máte pravdu. Pro některé ultrašotouše nepříjemnou, ale přesto, nebo právě proto, pravdu.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 16:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ale asi to bude jediné, na co budou obyvatelé dolní části P6 slyšet...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 04:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Smyslem rychlodráhy by mělo být přetažení lidí z aut do veřejné dopravy. Rychlost by měla oslovit ty, kteří kvůli úspoře času jezdí autem. Snížení automobilového provozu je snad dostatečným argumentem pro místní obyvatele. Přesun autobusových konečných na Veleslavín nebo tak někam by vedl k prodloužení jízdní doby do Dejvic o cca 15 minut a pro lidi jedoucí do Dejvic nutnost platit za ty 4 km 14 Kč navíc. 1 autobus = 40 osob = 12 metrů = 150 metrů když pojedou všichni svým autem. Autobusy je potřeba naopak dostat co nejrychleji k metru, tj. spíš bych to viděl na vyhrazený pruh od letiště až na Dejvickou.
Novotná Jana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.0.138
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:01:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký den, chci se zeptat, nevíte někdo, kudy by měla jít plánovaná trasa rychlodráhy? Jedná se mi o vesnici Dobrovíz, jak moc by tím byla ovlivněna. Děkuji moc, Novotná

xxxx1@seznam.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novotná Jana: Modernizovaná trať Kladno - Praha prezentovaná převážně jako "rychlodráha" nijak výstavbou Dobrovíz neměla neovlivnit, v podstatě bude ve stávajících místech. Doporučuji se podívat na tento odkaz je tam i taková přehledná mapa kde kromě stávající trasy je i přeložka modernizace tratě Kladno - Praha a rychlostní silnice R6 na Karlovy vary.
18.5.2002 - 18.5.2007 pět let na K-Reportu
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 14:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun a tarifní pásma: Nechte mi Kladno ještě v prstenci a nechám se přesvědčit
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.178
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:47:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: "... pro lidi jedoucí do Dejvic nutnost platit za ty 4 km 14 Kč navíc ..."

Na tom sice něco je, ale kulaťák opravdu není vhodné místo pro větší množství končících autobusů. Jako rozumný kompromis by mohla být možnost zastavení pro všechny busy jedoucí na Hradčanskou i z Hradčanské (resp. pro dálkové busy na Florenc).

Stejně si myslím, že až bude metro do Veleslavína, tak tam ve směru od Kladna vystoupí 90% lidí, a že většina busů tady bude pro nezájem lidí o cestu busem víc do centra ve Veleslavíně končit. Možná, že určujícím motivem autobusových firem nebude nezájem lidí, ale vyšší náklady (jak nafta, tak mzdy/km při jízdě městem).

Třeba SA jezdí značnou část spojů z Plzně jen do Zličína, i když jim nikdo nebrání jet na Florenc. Na druhou stranu rychlíkové spoje z Berouna jezdí do Nových Butovic, a ne jen do Zličína, což znamená úsporu 5 min. při každé cestě.

Tomášk: Ani ne. Abyste v tom nebyl sám, tak bych klidně nechal kruhové jen pásmo 1 ...
Stejně se bavíme o fikci. Ropid i kraj. úřad jsou zabetonované na svých pozicích a jen tak nic s nima asi nehne. Ke škodě mnoha tisíců cestujících.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 00:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
ježdění se SA Plzeň - Zličín je az od tohoto roku, předtím se jezdilo na Florenc

cesta do Prahy znamenala rapidní úbytek cestujících ve Zličíně a pak jízdu skoro prazdného busu do vnitřku Prahy, v opačném směru to nebylo tak drastické
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 15:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Beztak se nejvíc těším na to, až mi bude jezdit ešus z Kladna na Smíchov - bude mi stačit jen vlak, PID průkazku nechám v šupleti, nakoupím čtvrtletku do jedničky a pásma/zóny my budou volné. Akorát nevím, jestli se toho dožiju jako zaměstnanec, nebo jako klient Správy sociálního zabezpečení. Nebo vůbec
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
kulaťák opravdu není vhodné místo pro větší množství končících autobusů

Proč ne? Místo tam je a autobusy nikomu nepřekážejí. ROPID tam také končí řadu svých příměstských linek: 312, 316, 340, 350, 355, 356, 359, 604.

S přestupem ve Veleslavíně jsem skeptický. Kdo bude spěchat, sveze se až na Dejvickou (Hradčanskou) i za cenu, že pak bude v metru nejspíš stát. Souhlasím s Vámi, že lepší by bylo nechat to na dopravcích než někomu něco nařizovat.

Ropid i kraj. úřad jsou zabetonované na svých pozicích

Moc nechápu, proč je pozice ROPIDu tak silná. Pochybuji, že dopravu na území Stč kraje platí z pražských peněz. Míč je ovšem na straně Stč kraje, od kterého bych očekával rázné vyřešení problému. Protože cestující ve špatně integrovaných oblastech doplácejí na tento stav odhadem 2000 Kč čtvrtletně/osoba.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:35:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čsad zastávka: Kulaťák je dnes hnus jak architektonický, tak dopravní. Už za první republiky se počítalo s jeho zástavbou (před areálem VŠ naproti MO a v tom segmentu naproti co byla ta asijská tržnice). Mě osobně se nelíbí a rachitektům určitě taky ne, mělo by to být živé centrum a ne jen lokální křižovatka a parkoviště busů. Co se týče ukončení busů, to je právě vyvolané absencí dalších stanic metra za Dejvickou, případně neexistencí tram. tratě to Suchdola. Bude-li to, lze tyto busy "vymést" pryč a místo využít jinak (placené parkoviště IGK, zeleň atd.), vše dle celkového řešení náměstí.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Tomu já říkám plán ... Vyhnat veřejnou dopravu a místo ní udělat parkoviště pro auta ...

Kulaťák je dnes hnus především kvůli množství aut. Pokud jde o architekturu, tak bych nevynášel obecné pravdy - jde o Váš subjektivní pocit. Například mně se až na pár drobností líbí a žádné sklobetonové "živé centrum" bych tam nechtěl.

Mimochodem, zeleně je na kulaťáku docela dost a jakýkoliv zásah jí bude jen ukrajovat ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
mělo by to být živé centrum a ne jen lokální křižovatka a parkoviště busů.

Živé centrum? Tato lokalita je ale přirozenou dopravní křižovatkou. Dnešní architekti rádi zastavují okolí dopravních tepen tzv. živými centry (tedy kancelářemi), např. u metra Roztyly a Chodov nebo BB Centrum na Brumlovce u dálnice D1, aniž by mysleli na ty chudáky, kteří tam budou pracovat. Parkoviště autobusů jsem si také nevšiml - mají před hotelem Diplomat 2 jízdní pruhy, často navíc využívané autobusy s hotelovými hosty. A ty autobusy odvezou víc lidí než IGK, která tam chcete parkovat.

absencí dalších stanic metra za Dejvickou, případně neexistencí tram. tratě to Suchdola. Bude-li to, lze tyto busy "vymést" pryč

No, podle mého názoru by Dejvická měla být konečná metra a obsluhu Červeného vrchu, Dědiny atd. má řešit rychlodráha, tramvaj a kde to nepůjde jinak, tak autobus. Doby, kdy autobusy končily u tramvajových obratišť, jsou doufám už pryč. Ze šotohlediska jsou takové přestupní uzly zajímavé, pro praktické denodenní používání ovšem zcela nevyhovující. V Praze je potřeba cestující co nejrychleji vozit ke kapacitnímu metru. Pokud teda nestojíte o dopravní kolaps veřejné i individuální dopravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že v historicky dohledné době dojde k zástavbě toho "parčíku" před VŠ (já si tam ještě pamatuji ohrady plné materiálu a strojů a různých ligusáků atd. coby ZS stavby trasy A když jsem chodil na techniku), tak to bylo vždy provizorní řešení (podívejte se někdy na původní regulační plány z 1. republiky). Evropská, Svatovítská atd. dnes suplují chybějící segment R1 (úsek MÚK Ruzyně - Březniněves, nejbližší most od Barikádníků je až v Kralupech), po jeho dostavbě dálková osobní tranzitní doprava určitě poklesne. Co se týče IGK, přepokládám, že do několika let budou na kulaťáku a okolí placené parkovací zóny jako důsledek zpoplatnění centra a to co je tam dnes, nezlobte se, ale to není centrum, to je periferie
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:05:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jeden dodatek. Dneska je ta Evropská už ráno a v odpoledních špičkách tak přecpaná IGK a autobusy, že nevím co je to za výhru se plazit z kulaťáku po křižovatku na Horoměřické narvaným autobusem krokem když metro by to ujelo za minutu z Dejvické a ten autobus by třeba jen otočil na Bořislavce (viz 312, 316 atd.) A bude hůř přátelé, stavba hadrhausu u Tuchoměřic zdárně pokračuje, příští rok otevírají takže lze předpokládat dlší mraky busů (zájezdy, PID), mraky IGK atd. Už dneska bývá R7 až od Kladna min. jednou týdně ucpaná a náhradní trasa přes Tuchoměřice, Přední Kopaninu a Nebušice taky už začíná být na maximu. A to ječtš nejsme s investiční výstavbou v této okalitě u konce (viz další domy Buštěhradě).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Píšete, že po dostavbě okruhu poklesne tranzitní doprava po Evropské a přilehlých ulicích. Asi jo. Pak ovšem bude výhra jet tím meziměstským BUSem co nejdál, protože pojede plynule durch, zatímco přestup kdesi bude akorát zdržovat a otravovat.

Ucpávky R7 - ano jsou. Až otevřou chybějící úsek R6, tak se to trochu zlepší. A pokud by se podařilo postavit železnici, která by lidi z Kladna přepravila do Prahy bez zatížení silniční sítě (a která by byla natolik atraktivní, že by ji lidé využívali), pak by se ty zácpy mohly zase výrazně zlepšit.

Pokud ale postavíte dopravu na nucené jízdě po R7 a P+R kdesi v polích a halách, tak se kolon na R7 a dalších nezbavíte.

BUS zájezdy do prodejny textilu - přání je otcem myšlenky ... Pokud tedy soudruzi nevyšvihnou v Tuchoměřicích excelentní kopii polského tržiště, především v cenovém slova smyslu.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 14:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali má pravdu v tom, že pokud povede metro souběžně s Evropskou, bude ve špičce určitě rychlejší než autobus na ucpané silnici a neni důvod nepřestupovat ve Veleslavíně namísto Dejvické. Horší by to bylo, kdyby se výhledově nutili lidé přestupovat na Dlouhé Míli s metrem jedoucím přes Motol apod.

Ohledně Buštěhradu si nemyslím, že těch pár desítek domů způsobí nějaké obzvláštní zahuštění provozu. U "hadrhausu" bych si taky nebyl moc jistej, už Šestka netrpí nadbytkem zákazníků, takže další obchod ještě dál od Prahy na tom asi nebude líp.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:17:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer. Železnice pomůže, pokud bude v intervalech podobných metru a bude mít stanice podobně situované jako metro, čili uvnitř zástavby a ne bokem. Pak bude samozřejmě efektivnější dojet IGK či busem na P+R i za Prahou a jet vlakem (spíš S-bahnem), nebude-li limitním přesně stanovené doby ala každých 30 min. ale třeba interval pouze 5 až 8 minut. Pak to funguje, protože železnice není limitou (zdržím-li se o jednu červenou nebo budu čekat o minutu déle než vyjedu na hlavní, pak mě čeká "trest" v podobě půlhodinového čekání na vlak - radši pojedu IGK či busem. Tkže když vlak, tak musí lítat v intervalu srovnatelném s metrem, jinak se dál bude jezdit IGK a busy.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, vy to zřejmě nechápete. Na vlak není nutné jezdit BUSem, nebo autem. Na nádraží/zastávku lze dojít pěšky. A věřte, že nabízí-li vlak rychlé spojení, lidé si na něj dojdou mnohem dál, než by šli na metro. Viz dolní poberouní, kde se běžně a ochotně chodí na vlak přes kilometr daleko ....

Autobusový a parkovací terminál nechť je u metra.

Vlak zkrátka nemusí lítat v intervalu srovnatelném s metrem, koukněte na JŘ S-bahnu třeba ve Vídni.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já netvrdím, že to musí obsluhovat železnice. Já jen tvrdím, že pokud vymisťovat dopravu na periferii, tak na takovou odkud je rychlé a přímé spojení do centra. Osobně nesdílím nadšení těch, kteří si myslí, že se bude na DM přesedat z aut do vlaku.. alespon ne do té doby než (pokud to vůbec někdy nastane) se přizpůsobí jízdní řády, vlaky začnou jezdit častěji, rychleji a stavět blíže k přestupům na MHD.

Rovněž nevěřím, že budou lidé nadšení případným nuceným přestupem do Metra dále od centra než je Veleslavín.

A v neposlední řadě, dokavad bude kladenská trať končit na M.N. nikdy nebude tak atraktivní jako kdyby jezdila někam na druhý konec Prahy (nebo ještě dále).
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:36:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer. Ano, 100 % souhlas. Jenže to mnoha "šotoušům" nedochází. V tak bohaté společnosti va jaké žijeme, vás k přesednutí do VHD (pokud nejste zarytý ekolog či fanda VHD) donutí v podstatě pouze tři věci a to: 1. nemožnost financovat dopravu IGK a tudíž existenční nutnost změny prostředku - to ještě příliš nenastalo, 2. problémy s parkováním IGK v cíli cesty a s tím spojené riziko pokut či neúměrných nákladů (parkovací zóny, mýto atd.) a nebo 3. výhoda v úspoře času a odstranění případných dalších problémů. Na rozdíl od dob socialismu (které dobře pamatuji), dneska cestující VHD by neměl být kaštan či substrát, ale klient, ketrý hodlá utratit svoje peníze za tuto službu ta by měla konkurovat IGK nejen cenou, ale taky rychlostí a kvalitou (nemusí mí supemoderní vozy ale měly by být bezpečné a např. Ohne homeless). Dneska je železnice v Praze díky stoletému vývoji těžce hendikepovaná a proti metru určitě. Takové Německo je jiné kafe - tak byla vždy součástí městských systémů.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Pokud bude metro na Bořislavce, tak ať tam klidně autobusy 312, 316 končí. Pokud ještě nějak vyřešíte přestup z tramvaje, proč ne.

Na Veleslavíně je problém s ukončením v tom, že není kde, resp. obratová smyčka "Nádraží Veleslavín" je opravdu obratová - substrát vystoupí, autobus se otočí, nový substrát nastoupí a spoj musí odjet. Navíc je to v blízkosti sídliště. Ono je otázka, kde vlastně bude ta stanice metra. A celé to tam přestavovat za stovky milionů, aby tam za pár let obrovským terminálem sem tam projela PID 216, to mi připadá trochu neefektivní. Navíc, jak už jsem psal, řada lidí jezdí jen do Dejvic a okolí, tj. ukončení na Veleslavíně by jim cestu neúnosně prodražovalo (nová nebo dražší jízdenka).

Souhlasím s Kladnauerem, že nová nákupní centra dnes nepředstavují dopravní komplikaci - lidi nakupují tam, kde jsou zvyklí. Šestka, TESCO Stodůlky, Nové Butovice, atd. - v lepším případě je z nich neplacené P + R. Problémy při dojíždění po R 7 z Kladenska vyřeší pouze rychlodráha. Autobusoví cestující ze zastávek mezi Kladnem a Prahou budou mít možnost do ní na letišti přestoupit a bude-li v ní platit tarif SID, myslím, že to bez váhání udělají.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.180
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 20:59:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: ad Ropid: na linky PID zásadně doplácejí i obce, čímž se do systému dostávají i jiné než krajské peníze. Ty dodatečné peníze jsou nutné mj. proto, že lítačky PID jsou levné. Otázka je, zda je to dobře nebo špatně. Historickou zásluhou Ropidu je rozšíření intervalové dopravy za hranice Prahy. (Bohužel dopravy koncipované jako předlouhé zastávkové linky MHD.)
Dopravní odbor krajského úřadu je naprosto impotentní a zjevně není schopen žádný opravdový IDS stvořit. (O jeho neschopnosti vyvořit přestupní vazby a proklady linek jsem psal někde výše.) Ropid za krajský úřad dělá kus práce, kterou by kr.úř. měl dělat sám.

ad Veleslavín: poloha stanice už je plusmínus známá, podrobnosti myslím, že lze najít na metrowebu. Je tam naplánováno nové "dočasné" autobusové stanoviště.

"Doby, kdy autobusy končily u tramvajových obratišť, jsou doufám už pryč."

Dobrý postřeh. Když vezmu, kolik těchto konečných už není (Podbaba, Kotlářka, Lihovar, Pelc-Tyrolka), tak myslím, že je v zásadě odnesl čas. Některé, jako třeba Bílá Hora, ještě přežívají, ale už to zdaleka není masová záležitost.

Stejně tak pomalu, ale jistě mizí konečné vlaků jinde než v centru. Pamatuju, že vlaky končívaly v Bubnech, Dejvicích, Vysočanech, Braníku, Smíchově sev.nástupišti, ... Osobák ze Smíchova na hlavák byl téměř svátek. Vlaky z Pacifiku jely nejdál do Vršovic. Když na to přijde, tak debilní návrh mr. Chalupy na konečnou vlaku na Dlouhé míli je vlastně pokusem obrátit tok času.

Pevně věřím tomu, že čas odnese i mamutí autobusová stanoviště pro dálkové autobusové linky na samé periferii města a vrátí je tam kam patří, t.j. do centra.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.180
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:01:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "... lze tyto busy "vymést" pryč a místo využít jinak (placené parkoviště IGK, ... "

Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.180
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:07:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: "... po dostavbě okruhu poklesne tranzitní doprava po Evropské a přilehlých ulicích. Asi jo. Pak ovšem bude výhra jet tím meziměstským BUSem co nejdál, protože pojede plynule durch,...

... pokud by se podařilo postavit železnici, která by lidi z Kladna přepravila do Prahy bez zatížení silniční sítě (a která by byla natolik atraktivní, že by ji lidé využívali), pak by se ty zácpy mohly zase výrazně zlepšit.

Pokud ale postavíte dopravu na nucené jízdě po R7 a P+R kdesi v polích a halách, tak se kolon na R7 a dalších nezbavíte.
"

100% souhlas
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusy nepatří do centra, ale je rozdíl mezi ukončením linky na Staroměstském či Malém náměstí (to není fór, na Malém náměstí končily například první autobusy z Roztok v 30. letech) či u Hlavního nádraží (70. léta) a ukončením na zatím imaginární Dlouhé Míli, Černym Mostě nebo na Zličíně - v té díře jsem jako rodilý Pražák vlastně ještě nebyl, asi že od Berouna a Plzně jde preferovat vlak.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
lítačky PID jsou levné. Otázka je, zda je to dobře nebo špatně.

Podle mého názoru je VHD u nás používána hlavně z finančních důvodů. Vlastnictví automobilů se od dob socialismu obrovsky rozšířilo, tj. velká většina cestujících by mohla používat vlastní auto. Tzn. že oblíbené argumenty některých šotoušů o nutnosti rozpouštět amortizaci auta do ceny dopravy pak nejsou relevantní. Narozdíl od západní Evropy je u nás VHD levnější než PHM do auta. Různými nesmyslnými mýty (např. v Rakousku autobusy mýtné nehradí), očekávaným růstem DPH k jízdenkám apod. se pomalu ale jistě ceny srovnávají. Takže jsem pro "levné" lítačky. A pokud obce chtějí, aby v nich lidé v produktivním věku s rodinou mohli reálně bydlet, tak by také o kvalitní VHD měly stát.

tak myslím, že je v zásadě odnesl čas. Některé, jako třeba Bílá Hora, ještě přežívají

Z denních linek, které vozí cestující k tramvajím, mě napadá jenom PID 173. Velmi blízko k tomu má linka PID 230, resp. to tak dělá jeden její konec. Kvůli tramvajím udělá závlek PID 164 a 186. Zvláštní je PID 347 - končí sice u tramvají, ale myslím, že to není její primární účel, že spíš bylo potřeba ji co nejdřív za motolskou nemocnicí ukončit. Jinak nápad vést vlaky rychlodráhy pouze na DM je opravdu hloupý, snad nic takového neprojde. No ale pokud bude Stč kraj tak aktivně podporovat integrovanou dopravu jako dosud, vyloučit to asi nelze.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
včera jsem se zúčastnil akce Strany zelených "Městská železnice pro Prahu", v níž se především diskutovalo o budoucnosti Buštěhradky. Starosta MČ Praha 6 Chalupa uvedl několik podmínek pro železnici přes Prahu 6, např. upřesnění, kde bude hlavní koncové nádraží této dráhy - Masaryčka, hlavní nádraží, Florenc, Bubny apod., dále že bude železnice sloužit pouze pro osobní dopravu, v určitých oblastech (mezi Dejvicemi a Veleslavínem) by měla být zahloubená a také požadoval pouze jednokolejnou železnici. Bohužel potom odešel, takže už nemohl reagovat na můj příspěvek, že jednokolejná trať znamená výrazné omezení provozu této železnice. Bouřlivě se tam diskutovalo o zachování Masaryčky, zástupce Českých drah byl pro její zachování, expert Strany zelených by chtěl dovést dopravu na hlavní nádraží. V zásadě došlo ke shodě v tom smyslu, že prodloužení metra na západ je nutné (Strana zelených prosazuje na Petřiny, já spíše na Dlouhou Míli). Zazněly zde logicky zdůvodněné příspěvky, že na letiště je vhodné zavést vlak. Zástupce Českého a Slovenského dopravního klubu navrhoval, aby na Buštěhradce mezi letištěm a centrem byla provozována také nákladní doprava, což však nikdo nepodpořil. Stejně tak nebyl podpořen návrh jiného řečníka, který si myslí, že doprava po Semmeringu vyřeší dopravní problémy Prahy 6 (žádné prodlužování metra na západ). Tento návrh nebyl podpořen také proto, že v současné době je kvůli zástavbě v okolí Dlouhé Míle prakticky nemožné propojit letiště s pražským Semmeringem. Lze diskutovat o tom, zda všechny předměstské vlaky do Kladna je vhodné vést mimo letiště nebo přes letiště. Student Dopravní fakulty uvedl, že podle jeho výpočtu by ve špičkách měly být provozovány soupravy ve společném úseku jak pro Kladno, tak pro letiště asi v intervalu 5 minut. Pokud se týká integrované dopravy primátor Kladna uvedl, že oni mají moderní elektronický systém odbavování a proto se nechtějí vracet ke starému systému, který je praktikován v PIDu.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem se tak včera taky podívat.

Pan starosta Chalupa nezklamal, sice se tváří, že je mu v podstatě jedno čím bude území obslouženo, ale vzápětí začne hromovat, že nezná horšího správce majetku než je SŽDC a podobně.. Myslím, že dobře ví co dělá, ale já nevím, proč to dělá.

Korunu všemu nasadila ke konci paní Trnková, která nebyla schopna zdůvodnit požadavek na jednokolejnost trati a nakonec řekla, že na tom ani netrvají. Na přímou otázku jestli je nebo není jednokolejnost podmínkou pak odpověděla tak, že jsem to nebyl schopen pochopit.

Možná jsem moc podezíravý, ale skoro to tak působilo, že oni jsou proti nové trati, ale důvody proč jsou proti ní, budou vyřčeny teprve po jejím dalším zamítnutí.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodatek: Vypadá to, že se v současné době vážně uvažuje o zahloubení trati v úseku Dejvice-Veleslavín a celý projekt je konzultován s P6. Do konce roku by prý mohlo být jasno (ale to už tu bylo mnohokrát...)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 10:47:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celé Praze 6, ale zejména známému škůdci kolejové dopravy, manipulátorovi s veřejným míněním a otrlému vymývači mozků, totiž starostovi Chalupovi, ze srdce škodolibě přeji tu záplavu IGK, která nastane po zprovoznění rozpracovaného úseku rychlostní silnice R6 západně od Prahy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 11:37:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tenhle odkaz http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Chalupoida znáte?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý

Možná neni daleko doba, kdy už nepůjde o nadsázku..
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 16:06:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel. Ano, v roce 2009 bude dostavěna R6, současně se v té době zahájí stavba IV. A. Dejvická - Motol. To ucpání urychlí stavbu metra, protože následná politicky akceptovatelná restrikce "vidláků" získá u voličů v P a P6 body (aneb mazej s tím IGK a busem k metru). Vsadím se, že nejpozději v roce 2012 budou placené zóny parkování až někde na Červeném vrchu. Železnice nezhyne, nicméně díky svému takřka impotentnímu managementu jí bude ještě chvíli trvat, než pochopí, že pod tu zem zaleze a taky proč ne, nakonec se zrealizuje i ten plán, který tu někdo prezentoval, na podzemní diametr napříč centrem Prahy s přestupy na metro a další železnice jež zcela nahradí buštěhradku, následně bude likvidována Masaryčka jako nádraží (historicky cenné budovy budou konvertovány na hotely, byty, kancly, kšefty atd, zbytek zbourán a zastavěn) a tento vřed centra města se změní v město (ty podívné hostely a ohrady na Florenci doopravdy jsou jak z někaého slumu). Chalupa má pravdu, SŽDC je mizerný vlastník a nestará se např. o údržbu pozemků, zeleně atd., je to čím dál tím víc vidět, zatímco město tyto bývalé areály čistí (Karlín, Smíchov atd.) mění v živé čtvrti, tak na dráze se zastavil čas. Nakonec budeme mít něco jao RER či S-bahn a ne resuscitovanou průmyslovou uhelnou dráhu.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 16:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

expert Strany zelených by chtěl dovést dopravu na hlavní nádraží.

Odkdy mají zeleni zm*di experty?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 16:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ale, myslel jsem si, že je to tu slušná debata.

Dali: Pokud se v roce 2009 ucpe ulice Milady Horákové (a ona dneska ucpaná není???), pak tak jako tak bude trvat deset let, než se metro doplazí někam na okraj města.

Ohledně komerční zástavby v centru - taky mne začátkem devadesátých let těšilo, když jsem viděl, jak se leckteré prostranství nebo jiný prostor zastaví obchody, kancelářemi, atd... ale dneska (jsem si myslel) jsme již o něco dál a dokážeme si vážit míst, která má svoji duši (a nejsou jen fabrikou na generování zisku).. A Masaryčka jakkoli zabírá místo, je to oáza uprostřed komerce.. pro mne osobně příjemná.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 17:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši bych Masaryčku viděl srovnanou se zemí jako Těšnov,než aby v ní bylo nějaký pitomý obchodní centrum!

(Příspěvek byl editován uživatelem Kladeňák.)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 18:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC je mizerný vlastník a nestará se např. o údržbu pozemků, zeleně atd a ještě tam cosi z úst Chalupy zaznělo o ubytování homelessů (to je opravdovej dráhofóbista). Ale copak ta ŠZDC, kdyby měla finanční prostředky, nepojala tu údržbu sama velkoryseji? Tady je pan starosta mimo, protože to je o penězích ne o schopnostech firmy. Možná to vypořádádní homeless by ještě šlo řešit důsledným odstraněním opuštěných objektů.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:08:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC je mizerný vlastník a nestará se např. o údržbu pozemků, zeleně atd a ještě tam cosi z úst Chalupy zaznělo o ubytování homelessů (to je opravdovej dráhofóbista).

Debaty jsem se bohužel nezúčastnil. Nicméně z toho, co tady čtu, nemám až tak špatný pocit.
Vzhledem k politickému vývoji v poslední době v této věci se asi dalo jenom těžko si představit, že by na debatu přišel Chalupa a začal "rychlodráze" nadšeně tleskat.

Ovšem fakt, že zřejmě (nebyl jsem na debatě přítomen) nenašel odvahu k argumentům typu "vše vyřeší metro, rychlodráha není potřeba", "rychlodráha rozdělí Prahu 6", "lidé si podle průzkumů rychlodráhu nepřejí" atp. a jeho rétorika se nesla jen ve znamení kritiky obecných nešvarů na železnici (no něco zkritizovat musel), považuji za pozitivní (i když to samozřejmě ani zdaleka neznamená, že by bylo vyhráno).
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:20:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Korunu všemu nasadila ke konci paní Trnková, která nebyla schopna zdůvodnit požadavek na jednokolejnost trati a nakonec řekla, že na tom ani netrvají.

Víc takovýchto debat! Tuto blbost (požadavek na jednokolejnost a zároveň požadavek na maximální zahloubení trati) si totiž Praha 6 nedávno odhlasovala ve svém usnesení.
Pokud tedy skutečně Trnková nakonec řekla, že na jednokolejnosti až tak netrvají, je to zase posun vpřed.

Teď tu vypadám jako naivní optimista, který si myslí, že teď už půjde vše hladce. Nikoli.
Ale argumenty Chalupy a spol., nad kterými se někteří rozhořčují, se mi už nezdají být až tak vyhrocené. Už fakt, že Praha 6 modernizaci Buštěhradky vůbec připouští (byť za nějakých podmínek), je podle mého názoru úspěch (byť je jasné, že na debatě "Metrochcemáků" by Chalupa mluvil krapet jinak).
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 21:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono už o rychlodráze toho bylo nakecáno moře asi cca 50 let je to samé. Tak můj názor je ať si třeba P6 v tom smradu chcípne a pak uvidíte jak to půjde fofrem
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 01:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vidět, že vůbec nesoucítíte s rodinami rozdělenými rychlodráhou např. do Veleslavína a Řep a nechápete, že obyvatelé zvyklí na klidnou Evropskou třídu jsou zděšeni projíždějícím železným ořem. Hm... Teď vážně. Diskutovala se i myšlenka, že po rychlodráze budou pokračovat vlaky vyšší kvality z centra Prahy na letiště nebo možná první a poslední spoje až na Kladno, čímž mj. skončí nesmyslný podnik zvaný Airport Express? Jaký smysl má zakopat vlak pod zem, kromě toho, že finanční náklady na toto pravděpodobně ukončí celou výstavbu dříve, než začne?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 08:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, byla zmíněna i možnost dálkových vlaků, ale ono bylo zmíněno skoro všechno od ukončení trati na DM až po znovuzavedení nákladní dopravy (záleželo na diskutujícím).

Nicméně oficiálně se dálkové vlaky neplánují. Zato se plánují i vlaky od Kralup na letiště (nejen z centra a Kladna).

Ještě k té paní Trnkové. Mne to opravdu spíš přišlo, že byla trochu mimo než, že by P6 na jednokolejnosti netrvala. Přípomíná to kladení umělých překážek (právě proto se těžko pamatují, protože jsou umělé).

Jiné vysvětlení, které je optimističtější je, že podmínka jednokolejnosti platí jen pro úsek Dejvice-Veleslavín.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 08:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu diskusi o tom, že by měly vlaky pokračovat z letiště přes centrum do krajských měst, jsem prosazoval já. Myslím, že by to posloužilo k většímu zájmu o železniční dopravu mezi Pahou a krajskými městy. Samozřejmě takové vlaky by v obvodu Prahy a mezi Prahou a Kladnem musely mít v 2. třídě tarif PIDu. Já prosazuji spojení z letiště do krajských měst, zatímco Airport Express jede do Holešovic, kde kromě Pendolín končí nebo zastavují zpravidla pouze mezinárodní rychlíky. Při dnešním provozu na komunikacích je ale otázka, zda se vyplatí používat z Holešovic na letiště AE linku, či zda není výhodnější v úseku Nádraží Holešovice - Dejvická využít raději metro. Pokud se týká vlaku v podzemí, určitá úzká hrdla (na Ořechovce, v Liboci) současná Buštěhradka určitě má. Je otázka, co je lepší, zda dalších 20 let bojovat pouze za nadzemní část železniční tratě na letiště bez uspokojivého výsledku, nebo zda zahloubit tuto trať a případně jí i napřímit. A to ještě nikdo nepřipoměl ohyzdné protihlukové stěny, které se stavějí okolo koridoru Praha - České Budějovice, a které by mohly hrozit modernizované železnici na letiště a Kladno.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 09:24:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ideový návrh, jak by také mohla vypadat "modernizovaná železnice na letiště a na Kladno":
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33676
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_w:
Ohyzdné PHS bohužel nejen hrozí, ale asi i obklopí jakoukoliv trať. :-(
Jen k Holešovicím - krom mezinárodních spojů tam jezdí i dálkové vnitrostátní. A od nového grafikonu též expresy z Brna.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 20:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: To skoro vypadá jako projekt "Veleslavinské radiály" upravený pro zachování buštěhradky.

určitá úzká hrdla (na Ořechovce, v Liboci) současná Buštěhradka určitě má

Jedno takové je zajisté místo je v ulici "U dráhy", tam bych i souhlasil s přeloženim tratě do tunelu kdyby začínal hned za "prašnym mostem" a končil u těch zdevastovaných zahradnictví na Dlouhém lánu nemuselo by to být špatné.

Chalupa má pravdu, SŽDC je mizerný vlastník a nestará se např. o údržbu pozemků, zeleně atd.

O panu chalupovy jsem si udělal vlastní názor a jak vidět moc se nezmílil. On je to pěknej ptáček (dokonce modrej) do SŽDC se mu to pěkně rejpe že má bordel na svých pozemkách, ale to že ten bordel je také na pozemkách chatových osad kde bezdomovci také jsou to už nevidí a přitom se jedná mnohdy o pozemky ve vlastnictví MČP6. Konec konců když jsem četl jeho proslov o cyklostezce podél evropské tak jsem skoro nevěřil vlastnim očim. A pokuď jako tu cyklostezku si i představuje prodloužení Metra z Dejvické, tak to poteš .
M1 - Maracaibo
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vidím, že Chalupovi jde nejvíce ze všeho o zahloubení trati v úseku Hradčanská - Veleslavín, tím se zbaví hluku, a potom klidně povolí dvoukolejnost. Metro minimálně na Červený vrch (ale spíš na Petřiny nebo do Veleslavína) bude, takže většina "Chcememetráků" je spokojená, Metroprojekt, Metrostav a podobné existence by jej chtěli až na letiště, ale to Chalupu nebolí. Naopak ví, že kapacitní spojení Prahy a Kladna potřebné je, a je mu celkem jedno, jak. Třeba jeden směr přes Zličín, Smíchov a Wilson do Libně a druhý přes Dejvice a Masaryčku tamtéž by mu jistě nevadil. Nákladní vlaky by asi posílal přes Rudnou, a obsluhu pro Siemensu Zličín by vyhradil proluky dopoledne a večer ...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: Tak jak to píšeš, by to bylo více než přijatelné, snad tam ale nejsou nějaký postranní úmysly.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 09:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: Vycházíte z trochu idealistického předpokladu, že cílem pana Chalupy je dopravní obsluha... pochopitelně se tak tváří, ale jestli je to jeho hlavní cíl to si nejsem vůbec jistej..

Mimochodem dneska jsem jel autobusem a počítal na Evropské kolik projede aut dříve než potkáme 10 autobusů. Bylo jich 146.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:26:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

146 aut na 11 busů, to je celkem optimistické. Viditelně jezdí busem víc lidí, než autem, a to tu jsou ještě tramvaje.

Chalupa dopravní obsluhu chce, ale jen pro Prahu 6, venkov ho nezajímá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.233
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:15:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Chalupa dopravní obsluhu chce, ale jen pro Prahu 6, venkov ho nezajímá."

Jsou lidi, svým způsobem trochu blázni, kteří šli do politiky prosazovat své vize.
Chalupa myslím patří k těm druhým, které zajímají jen vlastní kšefty a vlastní znovuzvolení, a pro ně jsou schopní doslova všeho.

Mmch. požadavek na zakopání "rychlodráhy", současně s požadavkem jednokolejnosti, mluví za vše. Něco tak stupidně podlézajícího mínění většiny voličů Prahy 6 může pronést jen politik Chalupova kalibru.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace