K-report
 

Archiv do 01.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 01.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 22:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Polabský, až rozeznáte 423.0 a 433.0 a naučíte se psát výjimka a ne vyjímka tak se můžete zase ozvat.
jinak, pouze, s rozběhem a snožmo.

Jinak 411.019 měla v provozu kompresor a tlakovou brzdu. Takže by šlo pouze o návrat do určitého stavu. 310.006 nikdy v provozu kompresor neměla a byl dosazen až v roce 1989. A vadilo to někomu?
Pravda nebyl ještě K-report.
Get
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 22:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhled 1905? A proč ne 1935?
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.9
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 23:10:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravapara: Drahý pane lingvisto, pokud Vám Vaše ješitnost dovolí, zamyslete se prosím hlavně obecně nad tragikomickou situací "nostalgie". Stejně tak i úroveň filmové "nostalgie". O to hlavně jde!! Jinak mi prosím polibte, políbením úst svých (jak praví klasik). A třeba s rozběhem! 411.019 měla v Hodoníně taky chvíli místo komína kus příšerné litinové (snad kanalizační) roury, tak jí tam posadíte, aby to bylo nostalgický. Proč se snažit o návrat, co nejvíc do historie, kam si to tento velmi vzácný stroj zaslouží. S tlakovou brzdou a litinovým fujtajblem už může tahat opravdu cokoliv a kdekoliv ale chce to samozřejmě i el. osvětlení a dodělat uzavřenou budku. Je mi líto všech, co příjdou po Vás. Hezký den.
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.18.9
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 23:19:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FŠEM: Omlouvám se ouplně Fšem na furt, uklep sem se, 433 : 423, Polepčym se a vyckrad to uš neudělam. Ahojky.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 00:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý stroj prochází časem určitým vývojem a rekonstrukcí k usnadnění obsluhy,zvýšení výkonu a ekonomiky provozu..Čili tím pádem v každém období vypadá trochu jinak a postupně se časem dostane na vyšší úroveň.Fotkou z cihelny myslí kolega Polabský předpokládám níže uvedený záběr od ing.Beka.Co dodat - ta roura je komín,ale bez "báně",kompresor pravda stroj má,ale jednostupňový jednoválec(takových už moc není,má ho např.pardubický Ludvík)vzduchojem na skříňovém kotli sice moc estetický není,ale co naděláme(možná by šel schovat někam do rámu).Osvětlení elektrické s použitím svítilen zřejmě ex.555.0.Tam by opravdu slušely bez debaty jen klasické svítilny.Tlaková brzda je v současnosti nutností,tak když už ji ta mašina má,asi by byla blbost ji demontovat pokud má jezdit a ne stát někde v hale muzea..ale to už se tu probíralo.Problém vozů ale zůstává otevřený..
 
..pořádná mašina má kotel a komín..
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 09:04:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravapara: nenechte se odradit panem Polabským, já vám s Conradem V. držím palce. Jen se chci celkem laicky zeptat - V Rakousku u Licaonu, nebo jak se ta potvora jmenuje, tahají kompresor i vzduchojemy pro tlakovopu brzdu ve zvláštním voze za lokomotivou - ta není "antihistoricky hyzděná" a vlak přesto bezpečně brzdí. Nedalo by se to u C.V. taky zkusit? Fakt se jen ptám, není to imperativ.
Já nevidím problém v tom, že by za sebou tahal Conrad rybáky - třeba deset "antihistorických akcí" vydělá na opravu jednoho dvou historických nákladních vozů, kterých je v Jaroměři celkem dost. Třeba se pak té "dobové" soupravy dočkáme.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.67.208
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 09:06:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Polabský a spol.:Nechte na pokoji ty, kteří na rozdíl od vás něco dělají a pokud chcete aby se něco dělalo jinak tak co vám brání se do spolku přidat. Myslím, že tam uvítají každou pomoc. Prostě v Jaroměři chtěli Conrada tak ho dělají. Je to jejich rozhodnutí a JEJICH PRÁCE, ne kecy na K-reportu!!!
Ps:Taky raději fotím provoz, čili třeba brejlovce, než páry a ten cirkus okolo. Na druhou stranu mám páry rád a fandím lidem, kteří je zprovozňují a udržují v provozu. To jsou praví příznivci železnice, srdcaři, a ne nějací šotouši, kteří si dojedou, nejlépe autíčkem, ke štrece a tam fotnou nějakého brejláka.
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.50.132
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 14:24:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, pokud si pečlivě přečtete pátou odbornou restaurátorskou zprávu Výtopny Jaroměř, pochopíte, že vaše úvahy o C.V., jsou pouhé slaboduché šotokecy! K tomuto unikátnímu stroji nelze přistupovat jako k šotokamnům. To měla bohužel jedna nejmenovaná mašinka velkou smůlu. Jeho prezentace veřejnosti, bude velikou událostí evropského významu. Jeho provozní nasazení musí podléhat zvláštnímu režimu, např. včetně provozního používání ssací brzdy. Komarek brzdí též ssací brzdou a jak dobře! A průkaz způsobilosti, díky rozumnému a prozíravému přístupu úředníků, obdržel! K tomuto stroji (C.V.) nelze přistupovat nezodpovědně. Po silnicích taky dodnes jezdí veřejně veteráni (př. T 11 - T 57), s mechanickými brzdami a nikdo je nebastlí hydraulickými. Proto nerozumím nemístné zpruzelosti nejmenovaných osob. Ti se musí zamyslet a budou se muset asi uspokojit s provozem jiných, běžnějších, třeba malých průmyslových kamen. Problém vhodných tažených vozidel k C.V., se musí řešit následně. Chci vyjádřit hlubokou poklonu přístupu Výtopny Jaroměř. Nejmenované vyhlášené strojírny by se asi takto neangažovaly v této renovační reinkarnaci. Přeji jaroměřským mnoho úspěchů. Fšem heskí den!!
P.S. Ta namontovaná roura na komíně skutečně nahrazuje sežraný jiskrojem a prodlužuje ho.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 15:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč, ale mám takovej pocit, že se tu vede několik nezávislých naříkajících monologů, než diskuze.

Podívejme se na věc pragmaticky: pokud bude na Vorlaufovi tlaková brzda, může jezdit celkem bez problémů na vlacích složených z toho, co mají Jaroměřáci na dvorku, a tedy vydělávat - většině prostých občanů je cirkusoidní složení soupravy buřt, hlavní je, že to šíšá, kouří, je cejtit uhlím a olejem a ve vagónkách jsou dřevěný lavice, okna stáhnutelný až dolů a suchý záchody. Pokud na něm bude Saugluftbremse, asi dojde k tomu, že bude překážet v hale a bude se na něj prášit, pokud vyjede, projede se tak maximálně sólo po stanici, najde-li se vůbec blázen, kterej mašinu roztopí, protože pochybuju, že je v republice vůz se sací brzdou (kromě komára, samozřejmě), řadit za to vozy nebržděný smrdí průšvihem, ať už technickým, nebo marketingovým - nebo ještě existuje řešení na druhej konec soupravy nakuplovat bangli, aby foukala do brzd, ale to už je z toho zase cirgus. To už je pak mnohem jednodušší doplnit viditelně chybějící části, odrezit, nově natřít a naleštit vnější plechy a šoupnout ho někam "bezpečně" pod střechu.
Mmch. spousta firem by byla určitě ochotná takovou opravu i financovat, ale určitě to neudělají, když se jim řekne, že za to není co zapojit a tedy to nebude jezdit... A ze srdce fakturu nezaplatíte, ani za obyčejnou tužku.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 16:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy hodně úspěchů do Jaroměře!
Nedávno si jeden kolega postěžoval, že když se dělá retroakce C.a K. monarchie, vždycky má špinavé prapory na čele (a kdo příjde na to proč....!?) Třeba by se mu to už nemuselo s Conradem již více opakovat...
Dle platných předpisů musí být každý vlak průběžně bržděn. Snad by mohla být úleva nebo technické řešení jako v Rakousku - viz předchozí příspěvek - a to naprosto elegantně. V dobách Rak-Uh musel mít každý vlak služební vůz.
Komárek může tahat přípojný vůz?
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 17:47:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mister Polabský, zpruzené šotokecy o cirkusových soupravách tu máte široko daleko právě Vy (viz příspěvek z 22. června 2007 - 21:55:36)- Ale je to celkem Vaše právo.
Byla by někde on-line ta restaurátorská zpráva? Na stránkách Jaroměře jsem ji nenašel.
Měl CV někdy sací brzdu? Já myslím, že ne (můžu se mýlit), proto mi uniká, proč Vám vadí tlaková a chtěl byste mocí mermo tu sací. I když na Vás, ani na mně to skutečně asi nezáleží. To budou řešit kompetentní. Dobrý den.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 21:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

většině prostých občanů je cirkusoidní složení soupravy buřt

A dokonce i podstatné části veřejnosti částečně zasažené dráhou. Například já ocením hlavně to, že se podařilo udržet dotyčný stroj v chodu, a nikoliv zda má kompresor nebo ne a podobně. Ale to jsem psal už při tématu hvězda ano či ne.

 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
365024
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 12:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď už nie je skutočná tak aspoň model.
 
 
 
 
Patrik_koplík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 13:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dotaz: Jaktože je zpět v Lužné 534.0432, když byl donedávna v depozitáři v Chomutově?? Co je v Chomutově momentálně za páry? Co vím tak:
210.001
354.1217
475.1142
477.060
498.106-nevím z jakého důvodu je rozpojený tendr od lok.
524.184
a 556.0510
354.1217- byla jsi kouzelná, nikdy nezapomeneme!!!
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 17:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba proto, že 534.0432 patří ČD, a.s., nikoliv NTM ... Seznam deponovaných exponátů byl tady probírán, možná by to chtělo si dát trochu práci a hledat... ale ono je jednodušší se zeptat, že? A přidat jedno kouzelné slůvko, to už je fakt nad lidské/Patrikovské síly...:-(
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak na okraj dodám, že vypiplanou soupravu třeba z roku 1905 dnes můžete až na velmi vzácné vyjímky provozovat na infrastruktuře na hony vzdálené tomu, po čem se jezdilo před sto lety.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 06:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá mi to abych něco nenapsal. Především podrobné podmínky opravy Conrada Vorlaufa jsou věcí dohodnuté mezi NTM, jako majitelem a Společností železniční výtopna Jaroměř , jako opravcem a provozovatelem.
Stručně: uvedení do stavu cca 1908, tedy před zestátněním ONWB a do doby dosazení současného kotle.
bez tlakové brzdy,s možností zařízení dodatečně instalovat(bude nataženo potrubí, bez spojovacích hadic).
Naší snahou bude úplné brzdění vlaku pomocí sací brzdy i u vozů.
Tolik co chci říci.
Mandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 07:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Patrik Koplik:Jak si přišel na to že 498.106 má odpojený tendr ?Ten seznam jak jsi psal je správný 534.0432 táhl do Lužné sergej T679.1600.Kdyby si měl zájem pošlu ti foto z té jízdy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:06:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče 498.106 a jeho (možná?) odpojeného tendru (935.2291) v Chomutově: Jestli to nebylo tím, že chomutovská točna je pro albatrosa i s tendrem příliš krátká, takže na příslušný paprsek museli 498.106/935.2291 zasunout "per partes"? Ostatně, dle www.ntm.cz/cs/zpravy/2007/95 si to již o nejbližším víkendu při Dni otevřených dveří budete moci ověřit, opsat si čísla přítomných parních lokomotiv - a snad i tu točnu (resp. točny) si svým skládacím metrem budete moci přeměřit.
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mandy : Mohl bych tě poproit o nějakou tu fotku z přepravy 534 0432.dík
Mandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 13:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak Albík je v Chomutově na montovně tzv,hříži takže nebyl důvod ho rozpojovat.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 07:31:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se znovu zeptat, asi v tom mám terminologický guláš. Měl Conrad někdy sací brzdu pro vlak? Našel jsem jen to, že měl "protitlakovou" a jen pro lokomotivu. To je sací nebo něco úplně jiného (brždění protitlakem páry ve válcích)?
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.252
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 12:50:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ukončení nesmyslných úvah o 411.019:
mašina půjde do stavu kolem roku 1905, bez kompresoru, pouze s ruční brzdou na tendru. Vlaky budou brzděné ručně a nebudou na vydělávání peněz. Nasazení lokomotivy bude velmi vzácné, jak se na takový unikát sluší.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to bude takový Komarek v podání Jaroměře... Bravo!!!!
Kdy se chystáte zprovoznit Engerthku?

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKA.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdo se chystáte zprovoznit Kladno?
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:20:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vždyť Kladno je lokomotiva systému Engerth.
Předpokládám, že až své brány po dlouholeté a velmi drahé rekonstukci opět otevře Národní technické muzeum v Praze na Letné, uvidíme tuto lokomotivu v perfektním podélném názorném řezu. A to zásluhou Nadace Ochmýřené Ohanbí.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha
a s tím názorným řezem to myslíte vážně?
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Poté, co NTM mělo tu drzost prezentovat coby náročnou opravu dvojplošníku Tractor, jež byla provedena formou několik záplat, a údajnou cenou opravy v řádu desítek tisíc,
- Poté, co jednoho pracovníka napadlo, že je zbytečné pořizovat do sbírek celé automobily, když postačí uchovávat pouze motory, na níchž je vidět vývoj automobilu,
- Poté, co se tehdejší pracovník NTM podepsal pod naprosto zbytečné zprovoznění vozu Komarek,

nemyslím si, že by se Engerthka musela nutně dožít v celku a ve zdraví dalšího desetiletí.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně lokomotiva ONWB 340 Conrad Vorlauf, kkStB 171.20, ČSD 411.019 byla vybavena zřejmě pouze ruční brzdou na tendru. Později byla dosazena tlaková brzda na tendr a pro vlak. Že by měl Conrad sací brzdu, příp. protitlakovou brzdu Le Chatelier se zatím neprokázalo. Mohly takto být vybaveny lokomotivy jiných sérií.
Tak mě napadá, zde někdo nemá historický obrázek konkrétně Conrada? Zatím jsme vypátrali dost jiných, ale tuhle ne.

Pamatuji také nápad zprovoznit 252.008.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 16:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové trochu to upadlo v současných diskuzích pod stůl ale i když je to malá úzkokolejná, přece jen je to pára.Oznamuji všem že po celkové opravě na Zlíchově vyjela vlastní silou loko BS 80 č. 10 ex Králův Dvůr na 600 mm rozchodu řepařské drážky u Kolína.První nesmělé krůčky v pátek v podvečer a v sobotu a neděli s pravidelnými vláčky.Celkem najezdila o víkendu 140 km.Po skoro 30 letech rezavění a částečně rozkradená opravena a jezdí.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 16:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatuji také nápad zprovoznit 252.008.

A to byl jako čí nápad?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 20:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirku super!Tak ať vám BS spolehlivě jezdí!Ostatní diskuze o oživení archaických strojů jsou o ničem..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jl_zdice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 02:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Kovářmirek:Jen pro zajímavost,měl jsem tu čest se na těchto mašinkách se v Králodvorských železárnách povozit se,jako strojvedoucí,půjčený tam dočastně z depa Zdice Jezdil jsem na č:1,15,16.Ta 10 byla výhradně elitní mašinka,která jezdila pod vedením strojv.p.Mandy.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 07:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 252.008. Ten člověk ještě žije, občas se tady vyskytuje, ale v Jaroměři už nepůsobí.

ad není trať z roku 1905. Můžeme podporovat návrhy ČD na výstavbu tangenty Hradec Králové-údolí Trotiny-Hněvčeves-Hořice-JIčín-Liberec. http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=37061


Potom se nám uvolní trať Jaroměř-Stará Paka a zde můžeme spokojeneě demonstrovat provoz v úseku Jaroměř-Kuks-Dvůr Králové v období 1908 a v úseku Dvůr Králové-Bílá Třemešná-Mostek v období 20.let 20. století. Zbytek už moderna, nebo 50. léta.

Ty co nevěří upozorňuji na pravidlo. Čím větší ptákovina, tím větší šance na realizaci.
Danny151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 08:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím kohokoli jestli by mi mohl sdělit kdy se 498, nejlépe 022 objeví v Pardubicích? Děkuji za odpověď. danny151@seznam.cz
AŤ ŽIJE PÁRA! AŤ ŽIJE 498.022!
ŠOTOUŠI SOBĚ
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:34:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepřijde-li hora k Mohamedovi, musí jít Mohamed k hoře. Zkuste se podívat na www.steamstoryagency.eu
Nic pro Vás tam není?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 11:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čím větší ptákovina, tím větší šance na realizaci.

Tak se teda ptám: Když už jste se pustili do 411.019, kdy konečně zprovozníte Engerthku?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 12:31:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč zprovozňovat Engerthku (Kladno) když je možné postavit repliku stroje Čechy/Böhmen, který r. 1845 přivezl první vlak do Prahy? (I tento nápad tu už byl, chtěli to uskutečnit ke 150. výročí roku 1995.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6307
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 12:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čechy/Böhmen s tlakovou brzdou?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo : s tlakovou ? To nee ! To by nebylo dost histerické. Ta bude mít buď R+Mg a nebo buben s lanem a kotvou ... (pozor, to není Heberlein!)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6310
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to by ale nemohlo komerčně jezdit s Ci po kurvidoru
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím se právě počítá, že mohlo - brzdilo by se zachytáváním se kotvou za okolo míhající se stožáry TV....
Chyba by ovšem byla pokud by se kotva hodila a místo stožáru by sebou vzala za stožárem se ukrývajícího šotouše... to vše bude řešeno výjimkou v předpisu V25-15KoTV
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_Reiser: Žádného šotouše kotva nevezme, protože nebude mít tuším že od Fýry šotopas.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Deka: opravdu v Jaroměři neplánujeme zprovoznění Kladna ani cokoliv jiného dalšího. Pokud to někdo tvrdí, je zralý na psychiatra.
pořadí je: udržet v provozu 423.0145, zprovoznit Conrada Vorlaufa a dát opět dohromady 310.006.
A mít pořádné soupravy a expozici.

Připadá to někomu málo?
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:58:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Den otevřených dveří Chomutov. http://www.ntm.cz/cs/zpravy/2007/95
V depu Turnov bude NTM. Otázkou zda páry nebo dýzly, zda depozit nebo expozice.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 20:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud Vás zajímá, jak to vypadalo posledních pár dní před otevřením Řepařky a jak se uvedla naše , račte do našich na http://zeleznicka.bloudil.cz . motorová myš
MTN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.35.43
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 21:20:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejža: V Turnově NTM určitě nebude, to spíše zabere Chomutov úplně celý, včetně motorárny - montovny.Expozice v Turnově nikoliv, nebylo o tom nikdy jednáno.
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 06:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaslechl jsem, že zmizela CP600 z pomníku v Jablunkově-Návsí. Víte o tom někdo?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 10:25:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že už to tady někde proběhlo, že ta CP 600 (ČKD 3243/1953) byla převezena do Ostravy-Vítkovic (do depa). Jejím novým majitelem je Vítkovice Doprava a.s. Po vzhledové obnově by měla být postavena před ředitelství této dopravní společnosti (tedy aspoň v hlídaném areálu). Transport (na hlubinovém voze) se uskutečnil již před měsícem (29.5.2007).
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: To je, myslím, docela dobrá zpráva. Díky.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravapara: na tu uchylku z předpisu o sací brzdě se těším... Ale přeju Vám hodně štěstí v dalším opravování a provozování hist.vozidel.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Vlamu842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 23:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 20:57 odjela z Turnova do Tanvaldu 310.0134 kde bude o víkendu jezdit pro veřejnost při konání oslav 105 let ozubnicové trati
 
Parádní svezení a spolehlivé? Přeci 842 a 843! Kdo nevěří ať ověří :-)
www.kvatra-foto.goo.cz
www.foto843.ic.cz
Motor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 09:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V jakém stavu je 475.1142? Kdy se odvezla z Přerova?
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 16:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor:475.1142 je ,pokud vím,pěkně ubohým a smutným stavu,co se týče kotle,ten je uplně v háji.Prorezlé a prohnilé.......jeho oprava se počítá asi na 15 000 000Kč.Byla odvezena 28.12.2006
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 18:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle souvisí s parními lokomotivami jen nepřímo, ale je to dost zajímavé.
Proč byl před vodárnou v Branné (trať Hanušovice - Ramzová - Jeseník) nově vybudován vodní jeřáb? Dnes jsem se tam byl podívat a nevycházel jsem z údivu - nově vybetonované základy, odtokový kanál svedený do potoka, svislá část jeřábu přišroubována velmi, velmi krátce (podle "lesklosti" šroubů. Plechový "chobot" (nálevka) je uzamčen v objektu vodárny, evidentně připraven k montáži. Po likvidaci objektů výtopny v Hanušovicích je to jako z jiného světa.
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 20:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vodárna v Branné je dosud funkční, protože voda do nádrže přitéká sanospádem ze zdroje v protilehlé stráni a není třeba čerpadlo. Při snesení manipulační koleje to vypadalo, že bude odstaněno i potrubí a základ vodního jeřábu. A je dobře, že se stal pravý opak. Na ramzovské trati jiná funkční vodárna není.
Otázka je,zda bude tato novinka k čemu platná - zájem o parní vozbu na Jesenicku je nulový. Kde jsou ty časy, kdy jsme vozili pravidelné Sp vlaky Olomouc - Jeseník v parní trakci na zahájení/ukončení lázeňské sezóny, rychlík Šerák.... Lidé na Jesenicku na podobné výlety asi nemají peníze. Zvl. vlaky narozdíl od jiných regionů tam jezdí poloprázdné. To nakonec odradilo i sponzory.
Jsem zvědav, kolikrát se dožívající 464.202 do Jeseníku ještě dostane...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 23:28:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potrubí i základ jeřábu skutečně odstraněny byly, ale byly úplně nově vybudovány, to mě právě příjemně zarazilo. Jeřáb tam co si pamatuju (20 let zpět) nebyl.
Vodárna nebyla demolovaná prý jenom proto, že se z ní voda používá k přímému chlazení motorů u řady 831 před stoupáním na Ramzovou. Konec dunihlavů se blíží, tak bych rozhodně nějakou rekonstrukci vodárny nečekal. A teď najednou tohle.
Šerák a spol. byla špička, škoda, že to takhle dopadlo. 464.202 dožívá?
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 10:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk:No prý jí má asi za rok a pul propadat kotel nebo se mýlím?
Patrik_koplík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 16:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

202 má tlakovku od 4.7.2003. Ale určitě bude ještě o rok prodloužena, při poslední opravě se měnily všechny trubky, tak by měla projít.
Letos končí kotel bufanu- 556.0506, ten byl dělaný 6.12.2001. Kdo ví, jak to všechno dopadne ....
354.1217- byla jsi kouzelná, nikdy nezapomeneme!!!
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 18:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor, Hools: Foto z nového domova 475 1142

 
 
http://vrbam.ic.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace