Autor |
Příspěvek |
Zmatkař
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:32:50 |
|
čau liďové.borisi mám stejný názor jako ty ale zas je lepší říct holkám ať to sundají je to vážně hezčí než nějaký výtvor od mongola co se neumí vyjádřit jinak než sprejem a ke všemu hnusně |
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1083 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:33:56 |
|
V tom se bohužel nečiní DPO, ale pár konkrétních lidí, kteří pořád dokola čistí a natírají to, co někdo počmáral. Taková pracovní náplň je poněkud ponižující a každá vyčištěná plocha je pro čmáralisty akorát ještě větší výzvou. Odpověď vandalům by měla vypadat trochu jinak, ale to bychom v tomhle státě nesměli mít zákony udělané ve prospěch grázlů. Ne všechny čmárance se dají odstranit. Některé fixy se dokonale zažerou a podle toho co jsem slyšel, není nápis viditelný okamžitě, ale až po několika minutách. Ten, kdo tohle svinstvo vyrábí, by měl jít hned do basy a bez diskuse. Je to jednoznačně výrobek pro vandaly. (Příspěvek byl editován uživatelem boris.) |
Jožo_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 20:58:34 |
|
Ad Boris:Správne, máš moje symfónie a ostatným všetko dobré do nového roku! |
Slimman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:03:35 |
|
Boris: Jak to vypadá když se kašle na odstranování vandalsých výtvorů jsem viděl před lety např. v Bratislavě. Stačilo mi to. Ne to fakt není cesta. |
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1084 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:13:04 |
|
Udělal bych reklamu na vandalismus. Několik vozů bych zvenčí opatřil "posprejovaným" nátěrem hlásajícím nějaká protivandalistická hesla. Už jsem to navrhoval, ale zjevně se to neujalo. Asi je to jeden z případů, kdy krátkozraký ekonomický mozek vítězí nad vůlí něco udělat. |
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:26:04 |
|
Hoši, poslal jsem vám mail, kde si můžete udělat lepší představu o představě některých lidí, jak by asi mohl vypadat ostravský unifik...
|
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1085 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:52:46 |
|
Kdyby se to takhle zřízené spreji nechalo pár dnů jezdit centrem, určitě by se ozvaly protesty i z vyšších míst a možná by to byl způsob, jak město přinutit, aby se o dopravu skutečně staralo a ne aby nám jen před volbami všichni slibovali. Takhle nás každý akorát přesvědčí, že kandiduje na teplou židli jenom kvůli pěnězům a ne proto, aby něco udělal pro voliče, obyvatele, cestující. |
Silesia
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:53:02 |
|
No já nevím snad by to byla cesta necht ty vozy tak, jenže proč mají trpět slušní cestujicí? Nejde použít tpři barvení takovou směs na kterou se dalši vrstva nechytí tak jako to dělají ČD u vlaků vyšší kvality?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze.. |
|
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 247 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:54:59 |
|
Silesia: Kdyby jsi byl ochoten to dotovat, tak by to určitě bylo proveditelné...
|
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 21:58:05 |
|
Už jeto nesnesitelné ten vandalismus přechazi to veškeré meze a také mě to štve, mělo by se něco vymyslet proti vandalum
Tramvaje všech zemi spojte se Lepší tramvaje fotít nežli ničít |
|
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:07:22 |
|
Tož jedině do každé tramvaje hodit dvě vočka (jedno vnější a jedno vnitřní) a pachatele pak vypátrat a uřezat jim zaživa ruce, aby se poučili a nebyli schopni své činy zopakovat... Když mohl pan Čunek beztrestně vystěhovat ze Vsetína Romy ven z města, proč by DPO nemohl beztrestně trestat sprejery a další vandaly za to že ničí cizí majetek.
|
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:16:00 |
|
Vlado_msts stym souhlasim měly byt větší tresty a řidiči by měli mít nějaké pravomoce, jeto hrůza co se to dějě
|
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:20:19 |
|
Dodo: Jenže sprejer Ti nevleze na tramvaj, když je v ní řidič, zas tak vymaštění nejsou, to si uvědom. Vždycky to schytají odstavené vozy, kde nad nima v danou chvíli nemá nikdo dohled, takže pravomoce řidiče jsou v tomto směru omezené. A co se týče vandalismu uvnitř vozů, často se tak děje v soupravách T+T ve druhém voze, kde to řidič ani nevidí. Ale obvykle je to podle mně těžko viditelné i např. v KT8.
|
Martins
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 622 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:26:34 |
|
Vlado msts : Pěkný humus, za to bych strkal ruky do kyseliny dusičné ať hezky zežloutnou. Proti vandalům existuje jediná cesta - nedát jim šanci pro jejich reklamu. Sice je to cesta na dlouhou trať a chce hodně velkou trpělivost (hezky se mi to říká v teple u počítače), ale kdyby jsme nechali po Ostravě jezdit jednu nebo dvě posprejované tramvaje, určitě by se našla spousta sprejerů, kteří by taky chtěli tramvaj se svoji vizitkou. Mnohdy se jedna o jedince s pocitem méněcennosti, kteří se takto snaží ukázat světu, že taky existují a zveřejňování jejich díla by bylo vodou na mlýn pro jejich ego.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o) |
|
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:27:36 |
|
Ad Vlado_msts měly by mít ve vozovnách kamery které by byly napojene na dispečink a také na městskou policii, častečne by se aspoň omezil vandalismus
|
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 250 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:31:24 |
|
Dodo: Dobrý nápad, ale finančně asi těžko realizovatelný.
|
Martins
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:33:50 |
|
Vlado msts : Možná by ses divil jak jsou sprejeři drzí. Ti nejodvážnější si klidně troufnou posprejovat polovinu řízeného vozu stojícího na točně, když si řidič čte v kabině noviny. V Plzni nebo Praze o takových případech vědí své.
|
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:35:50 |
|
Vlado_msts ale vyplatilo by se to kolik ročně daji za čisticí prostředky a finace za kamery by se vratili
|
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2238 Registrován: 7-2003
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:36:53 |
|
Hmm, divili by ste se ,ale uz byly zbombeny i vozy v zastavce a to i full (rt6. k8) ono kdyz jich je vic, tak si malokdo troufne vylezt proti nim
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál . |
|
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1086 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:39:43 |
|
Počmárané tramvaje jsou sice škaredé, ale slušní ani jiní cestující tím netrpí. Na spolehlivost ani jízdní dobu to nemá vliv. Kamery nic moc neřeší. Pokud něco zachytí, tak je to většinou v kvalitě, která neumožňuje nic prokázat. Naše zákony jsou v tomhle pořád ještě ubohé. Delikventi jsou mnohdy i pod hranicí trestní zodpovědnosti. Překvapivě jsem slyšel o případu, kdy vandal, který byl chycen, byl synem někoho velice vlivného a věc byla velmi rychle zahrána do autu. Ano, jsme ve skutečném právním státu! Chtělo by to definovat nové zákony proti vandalům a zcela nekompromisní tresty. Jsi přistižen při čmárání? Budeš okamžitě sám počmárán tím největším svinstvem od hlavy až k patě a přidělen na prospěšné práce pod dozorem. Žádný soud. (Příspěvek byl editován uživatelem boris.) |
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 251 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:42:50 |
|
A jo, to máte oba pravdu. Je fakt, že když je jich víc (a sám by asi nešel nikdy nikdo), je na ně jeden řidič krátký. Navrhuju, aby každý z aktivně diskutujících navrhl nějakou strategii pro boj proti vandalům. MHD mám rád, a tramvaje obzvlášť, a nesnesu pohled na některé exempláře. Nejlepší obrana je prevence, je to asi stejné jako u nemoci.
|
Martins
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 624 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:45:41 |
|
Možná mě budete po této otázce považovat za blbce, ale přesto si jí neodpustím. V tomto případě evidentně došlo k posprejování vozu, který stál před (za) budovou vozovny Křivá. Nešlo by těch pár vozů, které jsou před vozovnou odstaveny strčit jednoduše do vozovny jak se tomu děje v Porubě ? Odpověď asi bude, že se do vozovny jednoduše nevlezou. Nebo se přeje jen pletu ?
|
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1087 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:45:54 |
|
Vandali měli vždycky náskok a budou ho mít, pokud proti nim nebude účinná legislativa. Pokud vyvineš něco, co odolává čmárání, najde se někdo jiný, kdo to hravě zničí úplně jinak. Tramvaje byly posprejované přímo i v hale porubské vozovny, protože hlídat celou vozovnu prostě nejde. Na Křivé navíc není ani tolik místa a něco musí stát venku. (Příspěvek byl editován uživatelem boris.) |
Mayg
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1110 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:47:08 |
|
ad Ostravak: kdybych zrealizoval původní plán tak bych měl asi stejnou fotku jako ty jenže jak jsem viděl ty davy lidí tak jsem si raději našel svoje místečko. Sice to nemá s dopravou moc společného (tedy kromě toho že mám na každé fotce kus trakčního vedení) ale dám sem pár fotek aby viděli Ti co tam nebyli o co přišli
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky ) Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Bobr je mrtev, ať žije bobr? Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova |
|
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:47:33 |
|
Také mám rád tramvaje měl by se vyhlasít boj proti vandalum protože dál už to tak nelze trpět, nevím jestli to není kravina ale v nočních hodinách by měli jezdít měštaci v civilu ve vozech
|
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1088 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:53:27 |
|
Maskování policejních orgánů civilem není špatný nápad. Je to lepší, než aby seděli zašití v autech. Otázka ale je, kolik takových lidí by se muselo soustředit čistě jenom na dopravní prostředky (není to jediné, co má policie na práci). Pakliže vandal v nestřeženém okamžiku použije neviditelný sprej, který se zbarví až za deset nebo kolik minut, jste tam, kde jste byli, protože chlapa potřebujete chytit přímo při činu, jenomže on už je dávno pryč. Ale jak říkám, za úmyslné ničení majetku, které se podaří prokázat, bych stanovil ty nejpřísnější tresty, třeba zmetka zmlátit gumovým káblem až do bezvědomí a zabodnout mu jeho vlastní fix do hřbetu! (Příspěvek byl editován uživatelem boris.) |
Dodo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 597 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 22:59:54 |
|
Boris bylo by to v převažně v nočních spojích těch moc nejezdí
|
Martins
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 23:03:05 |
|
Dodo : V nočních spojích by se dal tvůj záměr jaktakž realizovat, spojů není až tak moc. Co ale dělat proti sprejerům, kteří využívají liduprazdných tramvají třeba krátce po výjezdu z točny nebo naopak pár zastávek před točnou v denních a večerních hodinách, kdy jsou vypravovány desítky kurzů ? To by každý občan musel být policajtem. K tomu po Ostravě nejezdí jen tramvaje ...
|
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 23:03:15 |
|
Boris: Máte opravdu drsné frky. Ale jako trest by to bylo odpovídající. A propo: Kdybych soustředil do každé noční tramvaje 2 civilní orgány, v pracovní den mi to vychází v průměru na 26 lidí, a o víkendu asi na 16. No vzhledem k aktuálnímu snížení platů státních zaměstnanců až o 3500,- na hlavu nepočítám, že se do této profese lidi nějak pohrnou a že aktuální stavy by toto asi nedovolovaly. Ledaže by DPO zaměstnal nějaké ty lidi, kteří by se hlídáním tramvají v civilním maskování mohli živit, taková obdoba revizorů...
|
Hnidopich
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315 Registrován: 6-2004
| Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 23:52:42 |
|
Boris: Tak nevím, na jednu stranu si stěžujete, že nejsme v právním státě, a na druhou stranu beyste trestal tvrdě... bez soudu... Jak rozumíte slovu právní stát? Právní vakuum? Nejpřísnější tresty za úmyslné poškození? Nevím, kde jste v poslední době žil, ale v České republice (ač to osobně považuji za absurdní) máme ("díky" iniciativě jednoho pana poslance KDU-ČSL) extra zákon na poškození cizí věci sprejem, s extra sazbou tuším až osmi let, což může být taky více, než vyfasujete za znásilnění. Šotouši a devianti vrní blahem, ostatní kroutí hlavou. Dovolil bych si nesouhlasit, že ČD volí správný přístup (malby neodstraňovat... a pro jistotu moc neuklízet, stejně to ta prasata cestující zase zaneřádí). Mj. je to jeden z důvodů (vedle pravidelné nedochvilnosti a bohorovného ignorování, až vymetání se zákazníkem), proč již několik let nevolím ČD jako poskytovatele dopravních služeb. Neudržovaná věc více láká k její další demolici. Těch, co se nedokáží ubránit nutkání počmárat novou tramvaj nebo fasádu je, dle mého, méně než těch, kteří se takto projeví na starém, špinavém, oprýskaném, již poškozeném voze, který se pokusí "vylepšit". A jenom na okraj. Vandalové nejsou české specifikum, jak se někteří domnívají. To spíše ty ČD... Ono jde o to, si dovolit luxus trochy toho nadhledu a zjistíte, že tramvaje jsou sice sužovány mnohými problémy, ale kolem se děje ještě mnohem více věci hodných povšimnutí. Možná byste přestal požadovat sekání rukou za nápis na tramvaji. |
Bart Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2958 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 00:05:03 |
|
Já jsem pro odstraňování škod způsobených vandali.
|
Norton Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1154 Registrován: 12-2004
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 07:44:13 |
|
Kdopak dnes jezdí zkušebky křiváckým (-i) RP? Mmch: to se tu, zase, pánové rozjelo...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí... solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz |
|
Pako Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1694 Registrován: 6-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 08:14:47 |
|
Dobré ráno. Souhlasím s Borisem. Prevence je sice možná někdy lepší než represe, ale pokud je prevence neúčinná, pak represe nechť bolí a je exemplárním odstrašujícím příkladem pro ostatní. Pokud zde má být právní stát, pak jedním z rysů je snadná vymahatelnost práva. Sprejerství je poškození cizí věci, proto by se vůči vandalům mělo postupovat nekompromisně a tvrdě. Žádné Veškrnovy kecy o humanitě, ale tvrdé sankce. Marná sláva, je to bohužel jediné účinné opatření, protože slušní lide nečmárají, i kdyby za to nebyl žádný trest, a na lumpy domluva neplatí... Mimochodem, strážník městské policie v civilu je řadovým občanem, viz zákon o obecní policii. Může vykonávat svou funkci pouze v uniformě.
Vznik tram.provozu v Ostravě: Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována. |
|
Boris
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1089 Registrován: 6-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 09:47:42 |
|
A to je právě ten náš právní stát. Zákony jsou k ničemu. Jak rozumím právnímu státu? Jednoduše. Udělal bych zákon, který by umožňoval policistovi, který přistihne vandala při činu, aby dotyčného na místě zřezal tak, že už to nikdy příště neudělá. Náš právní systém je ubohý a darebáci se smějí slušným a poctivým lidem drze do ksichtu. Kdybychom měli zákony nekompromisně postihující zločin, stačilo by několik odstrašujících případů a někteří by si dali pokoj. Taky prevence! Zavřít někoho za vandalismus na 8 let je zase jenom výsměch poctivým lidem, protože odsouzenec nemá ve výkonu trestu prakticky žádné povinnosti, nic dobrého se tam většinou nenaučí a bez jakéhokoliv přičinění navíc žije z peněz poctivých občanů. Říkám ne tomuhle pseudohumanismu. Prokázaný zločin je třeba trestat tvrdě. |
Koďas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121 Registrován: 10-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:03:03 |
|
Já bych to udělal jednodušeji (bohužel to ale není možné). Zastavil bych výrobu sprejů a zakázal je prodávat. Bohužel, to se nikdy nestane. A jen tak mimochodem, viděli jste, jak je 1313 uvnitř počmáraná? Mám z toho chuť blít.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz Papoušek PaPa 1515-nejlépe ,,zrekonstruovaný" a nejhezčí vůz na focení. Tak rychle foťte, než se i mu probadne bříško. |
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 6-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:10:14 |
|
No seřezat by ho nemusel, já jsem dost proti násilí, ale podle mě by měl mít policista možnost, když uvidí sprejera na MHD, okamžitě ho sebrat a hned na další den mu napařit nějakou úklidovou činnost. Nebo lépe noční, třeba mytí vozidel MHD. Ve škole neomluvenej celej den. On ho pak seřeže fotr. Alternativně možná k tomu dát nějakou rozumně vysokou pokutu, třeba 10 000 za jedno sprejování.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš. |
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129 Registrován: 6-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:16:40 |
|
Koďas: Jasně. Lihové fixy v interiéru jsou ještě horší než spreje zvenku. A je to na spoustě vozů a už se nám to bohužel na rozdíl od sprejů objevuje i v Liberci.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš. |
|
Manil
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305 Registrován: 4-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 10:38:14 |
|
Mno, oni si sprejeři většinou neuvědomují, jak snadné je jejich výtvor odstranit. Pokud to není vyryté do skla nebo nepoužívají nějakou kyselinu, stačí na jejich čmáranici nastříkat příslušné "sračky", nechat chvilku působit a pak jen setřít pár tahy hadrou a není poznat, že tam kdykoliv něco bylo. |
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2239 Registrován: 7-2003
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:20:23 |
|
no, v nekterych pripdech tam neni ani lak (starej / po reklame) v nekterych vozovnach ani vuz )
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál . |
|
Jenki Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2344 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:20:44 |
|
On ho pak seřeže fotr. Kéž by. Znám případ, kdy Městská policie přistihla nějakého náctiletého vandala při činu, dala mu trošku gumoléčbu a přitáhla ho za límec rodičům. Místo aby tito v gumoléčbě pokračovali tak nelenili a podali na MP trestní oznámení. |
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 801 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:31:36 |
|
Já sem jednou vandala chytil, na smyčce čekala městská, ta to předala státní a sepsal se protokol. Vše skončilo tak, že rodiče dotyčného si na mě stěžovali pomocí dopisu na DPO, že sem obvinil jejich syna, který je nevinný jako okvětí bílé lilie. Ale nejzajímavější na tom bylo to , že když tento případ upadl v zapomění, ozvala se PČR, že podle autogramu už na něho mají více věcí a už to bude stačit v součtu na trest. Takové neviňátko. Ale asi v tom uměl chodit, protože při příjezdu na konečnou při policejní prohlídce už fix neměl u sebe. Asi ho vyhodil oknem. |
Vlado_msts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253 Registrován: 2-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:51:33 |
|
Já takové lidi opravdu nechápu... Nejde mi do hlavy, proč existujou jedinci, kteří mají nutkavou potřebu všude psát svoje ?tagy?, trhat madla na sedadlech, škrábat nějaké nesmysly do okenních tabulí a stříkat cosi nepochopitelného na vozidla MHD... Asi to nemají v hlavě úplně v pořádku.
|
1313
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30 Registrován: 12-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:55:35 |
|
A ty čmáranice fixy ve vozidlech MHD nejdou odstranit? lihem?
www.ostramvaje.estranky.cz |
|
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 11:56:47 |
|
Řešení: zrušte v tramvajích okénka (otevírací) a zaveďte klimatizaci. Fix nepůjde vyhodit oknem a v létě se konečně bude kulturně jezdit. ...pokus o vtip, ale cosik by na tom mohlo být |
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 802 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 12:17:25 |
|
Některé nejdou, to je bohužel chemie a barva z fixu se ráda vpije do pórovitého plastu. To jsou ty nápisy ve vozech na plastech světle šedo-hnědou barvou. To už je pozůstatek po umytí. Pak pomůže již jen štětka a bílá barva nebo nový plast. |
mirdas Neregistrovaný host Odeslán z: 85.92.62.66
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:34:17 |
|
Vlado_msts : Čunka moc nepomlouvej, ti cigáni dělali stejný bordel jak ti vaši vandalové v Ově, akorat že nesprejovali, ale chovali se jak hovada( ale kdo nezažil, neuvěří) a vystěhovaání...no jako on je mohl nechat podle zákonů na ulici, tak moc nedržkuj. A a ti slušnější bydlí kousek za městem, tak z toho nedělejte takovou tragédii( pěšky je to cca půl hodky do centra a zavedli jim tam mhd), pouze 3 rodiny bydlí v Olomouckém kraji. |
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 256 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 14:09:14 |
|
přikládám fotky z loňska zmiňované výhybky ve Svinově. V místě je zřetelná i část původní cesty včetně obrubníků, kostek a asfaltu a dokonce zbytky 3 trakčních stožárů. Mít lopatku tak by šlo určitě objevit více kolejí.
www.helax.cz dance music radio |
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 29041 Registrován: 4-2003
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 14:46:10 |
|
Díky!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Zmatkař
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19 Registrován: 10-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 15:37:06 |
|
kluci trochu jsem serfoval a nevím jestli o této stránce víte ale koukněte se je to vcelku fajné http://ostravaci.cz/fotka.php?alb=53&c=6&sekce=0&od=1&do=16&id=793 |
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3983 Registrován: 5-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 15:41:04 |
|
Tady se to rozjelo. Denny: Díky za fotky. Hned mám lepší představu. Pod sněhem to není ono.
|
Koďas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122 Registrován: 10-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 16:22:06 |
|
Denny: A já si říkal, co to bylo, o co jsem loni (teda vlastně už předloni) přeletěl na kole přes řídítka.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz Papoušek PaPa 1515-nejlépe ,,zrekonstruovaný" a nejhezčí vůz na focení. Tak rychle foťte, než se i mu probadne bříško. |
|
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 257 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 16:52:00 |
|
tentokrát něco z 15-ti leté historie, souprava 983+979 s reklamou na již zmiňované NH autokola.
|
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 16:55:48 |
|
souprava 981+985 na začátku 90 let, bohužel sluníčko tuto fotografii značně znehodnotilo - reklama na Masokombinát Martinov (981) a Drůbežářské závody (985).
|
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 17:09:16 |
|
tentokrát něco staršího:
|
Dada
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 17:37:02 |
|
Denny:Krásné fotky,zvlášť povedena je ta z parním vlakem do Poruby.Škoda že již není úsek mezi Vřesinskou a Svinovským nádraží,tramvaj u rybníka |
kpt Hejl. Neregistrovaný host Odeslán z: 217.196.213.131
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:06:59 |
|
Super fotky,Denny.Jinak co se týče těch kolejí ve Svinově.Jestli tomu dobře rozumím,tak to byla odbočka do Svinova z tratě Hulváky-poruba.Celkem by mě zajímalo kdy se tato trať stavěla.Linka č.9 prý původně začala jezdit do Poruby po staré trati od Svinovkého nádraží na Kyjovice.Kde tam ale začínala???Další koleje byly kdysi k vidění v tom skladě vedle OK elektro,(ale už prý nejsou)a pak vykukovaly donedávna koleje před vrátnicí do Vítkovické kotlárny na ul.1.máje.Byla to stará trať po ul.Výstavní do Vítkovic.Byly částečně zality asfaltem,při opravě ul.1.máje asi před 2 lety byly odkryty a pak odstraněny.Je docela možné,že by se ještě našly někde na té části nádvoří závodu pod asfaltem v místech kde původně vedla trať.Každopádně jsou zde jasně patrné původní nástupní ostrůvky na zastávce před starou vrátnicí Kotlárna na ul.Výstavní.Ještě by mě zajímalo,ale to už je silná spekulace,zda by se nenašly nějaké pozůstatky úzkokolejné trati na nábřeží Ostravice.Konkrétně jde o úsek u Spořitelny na Slezské Ostravě.Pamatuji tam ještě trakční stožáry (dřevěné),místo je od zrušení tratě nevyužívané. |
Hnidopich
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 317 Registrován: 6-2004
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:22:37 |
|
Boris: Vaše důvěra v policii je pěkné, ale obávám se, že ne na místě. Jsou to taky jenom lidi, a v právních státech se to tak, jak píšete nedělá mj. proto, aby byla ochrana před tím, že policista někoho zmlátí a pak řekne, že ho přistihl. Oddělení soudní a policejní práce je určitou pojistkou proti některým selháním. Ona "gumoléčba" je prostě nepřípustná, byť u krvežíznivých davů obvykle populární (dokud se někdo v uniformě nerozhodne pod jakoukoliv záminkou léčit práve je), |
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:29:42 |
|
Byla to trať Poruba - centrum a vypadá to že se jedná o kolej směr centrum s odbočkou do Svinova. Údajně ve svinově zůstaly koleje pod asfaltem i v místě bývalé smyčky. kolej vedle okay snad ještě je,alespoň jsem ji tam nedávno viděl. donedávna u zastávky Bytostav (bus 37,45) bylo poměrně hodně vidět pozůstatky tratě Svinov - Kyjovice, stály tam dokonce stožáry včetně příčníků. Bohužel už to taky vzalo za své. na trati do Klimkovic lze na starém tělese najít údajně i kilometrovníky a zbytky patek stožárů. Šlo by najít nějaké pozůstatky hlučínské trati? Krom obrubníku na Hlučínské. Počítám že jestli jo tak jen v Petřkovicích byly pilíře mostu a možná by se něco našlo před hlučínským nádražím.
|
Denny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:42:36 |
|
|
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3984 Registrován: 5-2005
| Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 18:44:50 |
|
Možná mohlo něco zbýt někde před Hlučínem jak silnice 56 odbočuje z původního tělesa tramvaje. Nevím. Stálo by to za projití. Napsal jsem ti mail
|