Autor |
Příspěvek |
Pjp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1908 Registrován: 12-2005
| Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 16:57:03 |
|
Zdravim, tak se zda, ze v HH doslouzila cihlova estakada/viadukt mezi hbf a Veddel v ramci pokracujici vystavby "Hafencity" v prostoru Spiecherstadt a "Magdeburgskeho" nadrazi + prilehla cast pristavu. Ale tam je cil az 2012 ... Takze, kdo zavahal ... ;-) http://www.panoramio.com/photo/4175607 Docela se cela prilehla oblast za ty dva roky co tu vegetim promenila a je to uz moderni "nuda" ... Pavel |
Václav Š. David Neregistrovaný host Odeslán z: 158.196.48.137
| Odesláno Neděle, 06. ledna 2008 - 12:45:45 |
|
Jezdí ještě někde v běžném provozu v Německu dvounápravové motoráčky? Hlavně 771/772, Ürdingen apod.? A vyrábí se stále dvounápravové motoráčky? |
Jirka_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 12:05:41 |
|
Přátelé, chci v sobotu odpoledne nastoupit ve stanici Bad Schandau do EC směr Praha. Bohužel kasa je zavřená a automat prodává jízdenky jen na regionální dopravu. Dá se koupit úsek BSch - Děčín ve vlaku? |
Václav Š. David Neregistrovaný host Odeslán z: 158.196.48.137
| Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 23:38:27 |
|
Jirka_j: U ČD by to možné bylo. |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 9-2007
| Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 21:20:08 |
|
Jirka_j: Otázka zní, čí průvodčí ve vlaku chodí. Nevím kdo má přeshraniční službu na Drážďanské,zda němci, nebo češi. Němci by si účtovali 40 Eur pokuty, neboť v Bad Schandau je automat. V automatu jízdenka koupit jde-nacakejte 9999, zaplatte 10 eur a ve vlaku by vám měl průvodčí poté zůčtovat (a vrátit/chtít doplatek),ale otázka je jak by se na tuhle jízdenku tvářil českej ptrůvodčí |
Pjp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1939 Registrován: 12-2005
| Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 21:30:26 |
|
Nektere typy automatu zdejsi maji sice tlacitkove predvolby, ale nechaji se tam i navolit jine stanice pres abecedni seznam na displeji. Z hlavy si postup presne nepamatuji, ale je tam nejaky kod, ktery ten seznam aktivuje a pak se ciselnou volbou postupne prokousete kam treba. Ale melo by to tam byt napsane (min na displeji pred prvni volbou), ale netusim, jak jste na tom jazykove. Akorat jest otazka, zda tento seznam zohlednuje i oblast na te druhe strane cary ... Pavel |
Jirka_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 13:58:49 |
|
Chodí tam čety DB. Minule jsem našel na seznamu stanic Děčín, tak jsem si ji radostně koupil, cena 1,9 EUR mi přišla sice podezřelá, ale až ve vlaku jsem si přečetl, že to je jen na regionální dopravu. Na tu volbu 9999 jsem nepřišel, no, díky za tip... |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 6-2003
| Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 19:26:52 |
|
Jsou tam 2 typy automatů: modré pro IDS VVO vydavají levné jizdenky pro regionalní dopravu - ten asi použival Jirka_j - a červené DB. Jsou tak sprosté, že i pro regionalní dopravu žadají z Bad Schandau do Děčína za osobák 5,40 € ! Jinak, stačí u toho červeného hledat konkretní spojení - automat stanice Děčín zná i bez kodu 9999 - a ten bude žádat za EC 8,40 €. |
Václav Š. David Neregistrovaný host Odeslán z: 77.48.58.2
| Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 00:17:30 |
|
A jak je to tedy s řadami 771 a novějšími dvounápravovými motoráky v běžném provozu DB a soukromníků v BRD? Mj. 771 ještě nedávno jezdily okolo Bad Schandau a Sebnitz. |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 20:22:26 |
|
Ad automaty: červenej automat má tu nevýhodu, že je často jen na platební kartu a nevím jestli DB dotují i převod peněz ze zahraničních kont, já používám německou Geldkarte a tam mám nákup jízdenky bez přirážky. Ale zpět k automatům- ty červený mívají občas i dírky na mince a bankovky, ale to zpravidle jen v DB centrech. Co se týče regionálních jízdenek, ty je lepší kupovat v automatu "na heslo", nebot vám automaticky nabídne slevu Verkehrsverbundu, pokud ona dotčená trasa v nějakým je, červený to rád nedělá - tam musíte přímo chtít jízdenky na ten určitej Verkehrverbund - a pak bývají v ceně markantní rozdíly |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 20:24:52 |
|
mimo jiné i v automatu "na heslo" jde někdy koupit jízdenky na Fernverkehr, ale záleží na tom, zda je tam tlačítko EC/IC/ICE |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 6-2003
| Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 20:26:25 |
|
Bad Schandau - Sebnitz - Neustadt(Sachsen)-Pirna jezdí Desira řady 642. Přehled zachovaných 771/772 v muzejních spolkách je na http://www.ferkeltaxe.de/museum.html. V pravidelném provozu DB už nejsou. Podle http://www.baureihe772.de/ jezdila jedná jednotka do 13.1.2008 na trati Rottenbach - Katzhütte. Případné další nasazení bude oznamován na straně http://www.obs-info.de/likecms/164-likecms-neuigke iten.html . |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 15. ledna 2008 - 20:30:37 |
|
Tady jsem našel ve svých fotkách jeden automatovej exponát |
Redbird Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 08:57:55 |
|
Ještě jednu poznámku k automatům VVO. S těmi kolem Drážďan lze komunikovat česky.
redbird Nevymýšlej důvody proč to nejde. http://www.home.karneval.cz/00009480/Ferda-Morris-Redbird.htm |
|
Malý_hektor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 3-2005
| Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 12:32:39 |
|
Můžu jet EC z Bad Schandau do Děčína na Regionet DB? |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 6-2003
| Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 15:18:27 |
|
Malý hektor: Nemůžes, protože : http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=17558 jízdenka platí ve 2. vozové třídě osobních a spěšných vlaků ČD a v Německu ve vlacích kategorie S (Stadt Bahn), RB (Regional Bahn), RE (Regional Express), IRE (Inter Regio Express) a VBG (Vogtlandbahn) |
Rick_hunter
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 181 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:40:55 |
|
Měl bych otázečku: které firmy patří do koncernu DB? Člověk aby se v tom vyznal
Mě by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu.(Pelíšky) ICQ:423-810-243 |
|
S200
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 22:06:39 |
|
Rick_hunter: Do koncernu by měly patřit tyto společnosti: DB Fernverkehr AG CityNightLine AG DB AutoZug GmbH Ameropa-Reisen GmbH DB Vertrieb GmbH DB Dialog Telefonservice GmbH DB European Railservice GmbH DB Regio AG DB Regio NRW GmbH DB RegioNetz Verkehrs GmbH DB ZugBus Regionalverkehr Alb-Bodensee GmbH Burgenlandbahn GmbH DB Heidekrautbahn GmbH Elbe Saale Bahn GmbH Usedomer Bäderbahn GmbH Autokraft GmbH Bacchus-Reisen GmbH BahnBus Hochstift Bayern Express & P. Kühn Berlin GmbH BRN Stadtbus GmbH Busverkehr Märkisch Oderland GmbH Busverkehr Oder-Spree GmbH Busverkehr Ostwestfalen GmbH Busverkehr Rheinland GmbH Busverkehr Rhein-Neckar GmbH Busverkehr Ruhr-Sieg GmbH DB Stadtverkehr GmbH Friedrich Müller Omnibusunternehmen GmbH Georg Schulmeyer GmbH Haller Omnibusbetrieb GmbH Hanekamp Busreisen GmbH Heider Stadtverkehr GmbH KVB Sigmaringen GmbH Nahverkehr Ostwestfalen GmbH Omnibusverkehr Franken GmbH Omnibusverkehr Rhein-Nahe GmbH Regional Bus Stuttgart GmbH Regional- und Stadtverkehr Bayern GmbH Regionalbus Braunschweig GmbH Regionalbus Ostbayern GmbH Regionalbus Saar-Westpfalz GmbH Regionalbusverkehr Südwest GmbH Regionalverkehr Allgäu GmbH Regionalverkehr Dresden GmbH Regionalverkehr Kurhessen GmbH Regionalverkehr Oberbayern GmbH Regionalverkehr Euregio Maas-Rhein GmbH Regionalverkehr Niederrhein GmbH Rhein-Mosel Verkehrsgesellschaft mbH Südbadenbus GmbH Verkehrsgesellschaft mbH Untermain Westfalen Bus GmbH Weser-Ems Busverkehr GmbH Sumava Bus s.r.o. Zentral-Omnibusbahnhof Berlin GmbH S-Bahn Berlin GmbH S-Bahn Hamburg GmbH DB Bahnbau GmbH DB Netz AG DB RegioNetz Infrastruktur GmbH Deutsche Bahn Gleisbau GmbH Deutsche Gleis- und Tiefbau GmbH Deutsche Umschlaggesellschaft Schiene-Strasse mbH Ibb Ingenieur-, Brücken- und Tiefbau GmbH MOS Mobile Oberbauschweißtechnik GmbH DB Station & Service AG DB Energie GmbH DB Dienstleistungen GmbH DB Fahrzeuginstandhaltung GmbH DB FuhrparkService GmbH DB Services Technische Dienste GmbH DB Rent GmbH DB Services Immobilien GmbH DB Services Nord GmbH DB Services Nordost GmbH DB Services Süd GmbH DB Services Südost GmbH DB Services Südwest GmbH DB Services West GmbH DB Sicherheit GmbH DB Systems GmbH und DB Telematik GmbH DB BahnPark GmbH DE-Consult Deutsche Eisenbahn-Consulting GmbH DB Gastronomie GmbH DB JobService GmbH DB Media & Buch GmbH DB ProjektBau GmbH DB Zeitarbeit GmbH DVA Deutsche Verkehrs-Assekuranz-Vermittlungs GmbH Railion GmbH Railion Deutschland AG Mitteldeutsche Eisenbahn GmbH RAG Bahn und Hafen GmbH Anterist + Schneider GmbH Anterist + Schneider Automotive Service GmbH Anterist + Schneider Logistik GmbH Anterist + Schneider Möbel Logistik GmbH Anterist + Schneider Versicherungs-Vermittlungsgesellschaft mbH ATG Autotransportlogistic GmbH Bax Global GmbH EASY - Express Air Systems GmbH ECO-Trucking GmbH Elsped Speditions-Gesellschaft mbH Emder Lagerhaus Gesellschaft mbH Emder Verkehrsgesellschaft AG Europac GmbH EVAG Automotive GmbH Fertrans AG Hangartner AG Inter-Union Technohandel GmbH Johannes R. Weichelt GmbH Mair Spedition & Logistik GmbH F.W. Neukirch Speditions GmbH Railog GmbH Roll Spedition GmbH Schenker (BAX) Europe Holding GmbH SCHENKER AIR TRANSPORT GmbH Schenker AG Schenker Automotive RailNet GmbH SCHENKER BETEILIGUNGS GmbH Schenker Deutschland AG Schenker Industrial Logistics GmbH SCHENKER INTERNATIONAL AG SCHENKER INTERNATIONAL DEUTSCHLAND GMBH Schenker Night- Plus GmbH SBV Schenker Beteiligungsverwaltungs AG i. L. Spain-TIR BTS Kombiwaggon Service GmbH BTT BahnTank Transport GmbH EVB Handelshaus Bour GmbH Intertec GmbH Intertec Retail Logistics GmbH GVV Gesellschaft zur Verwaltung von Vermögenswerten mbH Nieten Fracht Logistik GmbH NUCLEAR CARGO + SERVICE GmbH Stinnes AG Stinnes Beteiligungs-Verwaltungs GmbH Stinnes Holz GmbH Stinnes Immobiliendienst Verwaltungsgesellschaft mbH Stinnes Montan GmbH i. L. TLS Transa Logistik & Service GmbH TRANSA Spedition GmbH Trilag Geschäftsführungs GmbH DB Akademie GmbH DB Magnetbahn GmbH DB Systemtechnik A teď čerstvě koupilo DB v Británii Laing Rail a Chiltern Railway. |
Rick_hunter
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 22:11:25 |
|
S200: Děkuju, že toho je tolik, to sem nečekal...
Mě by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu.(Pelíšky) ICQ:423-810-243 |
|
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20 Registrován: 9-2007
| Odesláno Neděle, 27. ledna 2008 - 20:07:33 |
|
Prosím vás nevíte, zda vůbec ještě platí německý Schones Wochenendticket v Čechách, popř. na kterých tratích a kterých kategoriích? V brožurce,co měli v DB centru bylo jen psáno, že tu platí na vyznačených tratích, na webu DB se zminují jen o Polsku a na webu ČD tradičně ani zmínka (Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_Mydlaque.) |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55 Registrován: 6-2003
| Odesláno Neděle, 27. ledna 2008 - 22:27:51 |
|
Louis, neplatí. Za to vynalezli takové drahší veci jako Sachsen-Böhmen-Ticket, Bayern-Böhmen-Ticket a Elbe-Labe-Ticket. |
Bobo Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7007 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 10:34:07 |
|
ale platívalo to... asi souvislost s příplatkem k sone+
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
|
Malý_hektor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253 Registrován: 3-2005
| Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 17:13:01 |
|
V neděli jsem byl v Drážďanech a úplně si zamiloval Německo. Teď chci do Lipska a Magdeburku, existuje kromě IR ještě nějaká lepší nabídka? Děkuji. |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213 Registrován: 3-2006
| Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 20:25:10 |
|
Malý hektor: Sachsen Ticket Single. |
Sants
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 333 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 06. února 2008 - 13:43:28 |
|
Zkusil jste ženskou? Lepší než celé Německo... |
Malý_hektor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254 Registrován: 3-2005
| Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 11:57:33 |
|
Sants: člověk si od těch slečen taky musí někdy odpočinot... |
Chich Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143 Registrován: 1-2007
| Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 04:04:50 |
|
Sants:Což takhle ženskou v Německu?Ale Češku....jináč Německo je Německo a tady je Krakonošovo..
|
Chich Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144 Registrován: 1-2007
| Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 04:14:46 |
|
No a když už o tý Říši mluvím...tak něco z "Packova".
|
J_p Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 432 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 12:28:33 |
|
Nasel jsem velice kuriozni fotku ICE Takhle nejak by mohl vypadat historicky vlak za 50 let.
|
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 20:13:41 |
|
Chich: Ony Nemecky holky taky obcas nejsou k zahozeni a kdyz uz jsme v tom Schenghenu Jinak tomuhle se v Nemecku rika Pendolino: Jde o radu 611. Jeji naslednici je rada 612, ktera jezdi i v Bavorsku a Sasku a zajizdi snad i do Liberce. Rada 611 je kompletne v Ulmu a muzete ji potkat po celem jihu Baden-Würtemberg. |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466 Registrován: 10-2004
| Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 23:28:42 |
|
a zajizdi snad i do Liberce. 4 páry spojů denně, o víkendech prodloužené do Tanvaldu. Sic v poněkud nevhodné časy, takže s přestupem v Zittau je to stejně lepší. Potvrdím však, že 612 Regioswinger je skutečně nejlepší zug v širokém okolí.
|
wiener schnitzel Neregistrovaný host Odeslán z: 85.160.135.27
| Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 07:57:53 |
|
Nemecky holky taky obcas nejsou k zahozeni Na to musí být hodně zvrácený vkus, aby se někomu líbily Němkyně. Když už je Němka pěkná, většinou se jmenuje Nowatschek nebo Jelinek |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31 Registrován: 9-2007
| Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 14:23:27 |
|
wiener schnitzel: V Německu existuje 5 typů holky: 1) Češky , 2) Turkyně - pořádně zahalené do šátku, 3,4)jsou Němky, z toho tak 3/4 pěkně ošklivé ,ale najde se tady i pořádný kus ženský no a 5) zbytek světa-ty jsou jak kdy Serqeilbc: To máš pravdu, na české poměry je to až moc luxusní vozítko a to i ta starší verze (611). Tak mě napadá, minulou neděli jsem měl čest se svézt "historickým" motorákem Stutgarter Roessle. Bohužel jsem s sebou neměl foťák,ale když jsem do toho vlezl, tak jsem si připadal,jak v Bdt279 po rekonstrukci Přidávám ještě jeden řídící vůz a lokotraktor: |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478 Registrován: 10-2004
| Odesláno Neděle, 10. února 2008 - 17:08:29 |
|
Proč mi do nicku čím dál více lidí přisuzuje "q" 612 je vskutku jinší standart, před ní na REčkách se může "supermoderní" česká 680 na slavných "SC" zahrabat. Taky, že jezdila na IC (a teď nevím, zda ještě jezdí, nebo už všechny IC s 612 přeznačili na IRE).
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4071 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 09:35:22 |
|
Rád bych se svezl ICE 3 z Norimberku do Mnichova. Může mi někdo poradit, kde a jak seženu nejlacinější zpáteční jízdenku pro dva? Jezí na této trati i jiné ICE než trojka? Slyšel jsem, že nejlacinější je koupit si jízdenky na mezinárodní pokladně ČD, ale minimálně 2 měsíce předem. Může to nekdo potvrdit/vyvrátit? Díky |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 21:08:36 |
|
Martin: Já bych doporučil koupit min. 3 dny předem přes net jízdenku Dauer-Spezial u DB. Tam se dá najít docela dobrá nabídka na určitej spoj, ale pozor jde jen o vnitrostátní spoje Segeilbc: Za to se omlouvám, já tam vidím q-doufám, že teď to píšu dobře Ty 612 (611) jsem v poslední době potkal jen na IRE. Bohužel v místech, kde se pohybuju je všechny přeznačili už před několika lety (nevím přesně, já tu ještě tehdá nežil,ale město Tubingen vyvíjí iniciativu, aby některé spoje zase zpátky přeznačili na IC |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2486 Registrován: 10-2004
| Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 16:55:25 |
|
"q" - podtržítko mate, no. Přeznačení na IC - jak kde - třeba u IRE Franken-Sachsen Express bych to nechal takhle, ať se tam dá nadále jezdit na příhraniční slevu (Regionet+DB atd..)
|
Caf_c3k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 124 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 19:07:48 |
|
Dnes mě překvapilo při mém výletě do Riesy.Nějaké zkušebni ICE 1 s jednim vloženým vozem.Na východě Německa jsem ICE 1 viděl poprve.Asi slouží k měření trakčního vedení.
|
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 21:23:09 |
|
Sergeilbc: Já bych osobně nepřeznačoval žádný ze současných IRE, protože bych řekl, že vlakem, který jede cca 150-200 km daleko a navíc by nikdo za IC příplatek nejezdil. Spíš bych do destinací, který si IC žádají zavedl nové spoje - ale nechme to na DB, ty přeci jenom ví, jak se umí na železnici správně hospodařit (narozdíl od ČD) (Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_Mydlaque.) |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2497 Registrován: 10-2004
| Odesláno Středa, 13. února 2008 - 21:10:59 |
|
ale nechme to na DB, ty přeci jenom ví, jak se umí na železnici správně hospodařit (narozdíl od ČD) Přesně tak, tohle bych zarámoval.
|
Fantomasdc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1448 Registrován: 7-2002
| Odesláno Středa, 20. února 2008 - 17:47:01 |
|
Nevěděl by někdo, kdy, kde a na čem u DB dojezdily ponorky řad 219 a 229 a důvody?
Gyllene Tider – Moderna Tider |
|
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pondělí, 25. února 2008 - 11:59:19 |
|
Včera jsem se musel smát: RE (RegioExpres) z Tubingenu do Stutgartu odjel o 17 minut zpožděnej (podle hlášení mělo být zpoždění 18 min, ale odjel "dřív"). Důvodem bylo podle rozhlasu, že si nějaké turecké děti hráli na trati, takže tam musela být poslána MUVka, která zkontrolovala zab.zař. Jakmile se ozvalo ve vlaku i na nástupišti hlášení o zpoždění, tak se kolem budky rozhlasáka shlukl dav lidí, který byli šokovaní, že má vlak tak dlouhé zpoždění. Když se vlak rozjel, průvodčí hlásila rozhlasem, aby ti, kdo chtějí stihnout přestupy, přestoupili na další zastávce (Reutlingen hbf) do IRE, který bude vypravenej hned za tímto vlakem a nebude nikde stavět (=předjede náš RE). Když si představím, že by takhle bláznili ČD kvůli každám 20 min zpoždění, tak se musím smát |
Dj_tisíc_sluncí Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244 Registrován: 7-2005
| Odesláno Pondělí, 25. února 2008 - 23:49:40 |
|
No nevím, já jsem loni v září zažil docela brutální zpoždění ICE Frankfurt - Drážďany (brutalita nespočívala ani tak ve velikosti - cca 60 minut - ale v tom, že v Drážďanech pochopitelně ujel poslední večerní vlak na Prahu), a němečtí železničáři se rozhodně s žádným přehnaným informováním neobtěžovali. Lépe řečeno se neobtěžovali konat vůbec nic. Takže bych tu Velkoněmeckou dráhu zas tak neidealizoval.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně... |
|
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57 Registrován: 6-2003
| Odesláno Úterý, 26. února 2008 - 18:19:24 |
|
To jak kdy a kdo. Jednou jsem napsal stížnost, protože jsme věčně stali jednu zastávku před nádražim Dresden-Neustadt. Viděl jsem, jak strojvůdce telefonoval s ústřednou, potom si zapalil cigaretu a čuměl na červené návěstidlo. Ani neráčil hlasit, co se stalo. Kdyby nás informoval, mohli bysme vedle pokračovat tramvají. Někdy jindy po přijezdu se hlasilo 'Srdečmě Vás vítame. Máte ještě přípoj na S-Bahn S1 do Schöny. Má dneska mírné zpoždění a za chvilku dorazí do nástupiště 5.' Po přestupu do S1 potom hned opak: 'Slyšite Váše přípoje na hlavním nádraží ... S3 do Tharandtu v 10:07 h'. Cože? Jen protože S1 má 3 min zpoždění, nestihnu přípoj v 9:37 h ? Stihl jsem, aniž bych nemusel utíkat. Anebo jednou jsem slyšel s údivem hlašení 'Máte přípoj v Dresden-Neustadt v 16:31 h do Königsbrücku z 1. nástupiště'. Vtip byl v tom, že vlaky do Königsbrücku kvůli přestavbě nádraží mimořadně končili a začínali v Dresden-Klotzsche. Tak kdyby to někdo bral vážné, by potom pěkně nadával. Když jsem tu žensku při kontrole jizdenek na to upozornil, že by musela spravně hlasit, že at' lidé v tom vlaku až do Dresden-Klotzsche zůstali, zčervenala a rychle zmizla. To už je zlé, když cestující musí upozornit průvodčího. jak jedou vlaky |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 26. února 2008 - 22:06:39 |
|
Wxdf: tady (Stuttgart a okolí) když dojede vlak zpožděnej, tak hlásí, že "Bohužel běžné přípoje jsou pryč" a že máme poslouchat rozhlas o dalších možnostech cesty. A to dělají i při 5 min zpoždění |
Bram
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1063 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 29. února 2008 - 09:18:59 |
|
Mel bych prosim dotaz, vi nekdo, kde se najde mapa zeleznic s provozovanou os. dopravou v Nemecku? ja zapomnel netovou adresu, ale byla to mapa, kterou delaji DB. Predem dekuji zapomoc. |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58 Registrován: 6-2003
| Odesláno Sobota, 01. března 2008 - 20:09:00 |
|
Bram: http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe/dn?rt=1&m ainframe=IK_strecken |
Kájík Neregistrovaný host Odeslán z: 158.194.202.100
| Odesláno Sobota, 01. března 2008 - 22:19:53 |
|
Wxdf: A existuje někde mapa v pdf ke stažení? Tahle je "jen" interaktivní. V mém výtisku Kursbuchu ji zapomněli vložit... |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59 Registrován: 6-2003
| Odesláno Neděle, 02. března 2008 - 14:26:57 |
|
Bohužel jsem našel jen pro regionalní dopravu: http://www.bahn.de/p/view/planen/reiseplanung/stre ckenkarten_nahv.shtml a pro dálkovou dopravu: http://www.bahn.de/p/view/planen/reiseplanung/stre ckenkarten_fernv.shtml |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41 Registrován: 9-2007
| Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 20:19:06 |
|
V pondělí se bude konat další generální stávka strojvedoucích u DB. Postihne to v dálkové dopravě polovinu spojů, v regionální na západě polovinu spojů, na východě země vyrazí někde pouze 10% spojů. Dráhy plánují nasadit až 5000 náhradních autobusů, ale podle osobních zkušeností z předešlé stávky bude značné množství spojů určitě zrušeno bez náhrady. |
Dusanh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 09. března 2008 - 19:25:00 |
|
Stavka nebude. Viz: http://ekonomika.idnes.cz/nemecti-strojvudci-odvol ali-chystanou-stavku-fqm-/eko-zahranicni.asp?c=A08 0309_173955_zahranicni_jan Co se tyce zpozdeni na DB, zazil jsem taky, nejvice me vytocilo cekani mezi DD-Neustadt a DD-Hbf. kvuli na 13. koleji (kam melo pravidelne toto ICE prijezd). Vzhledem k 10 minutam na prestup na EC371 mi pochopitelne vlak do Prahy ujel, nicmene dalsi jel za dve hodky. Co me nastvalo, chtel jsem si posedet v moderni a nove nadrazni restauraci, ale tahlo tam tak, ze jsem dopil prvni pivo nekolika kravskymi hlty a vyrazil do mesta... |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 13. března 2008 - 19:41:46 |
|
Aha, to jsi stal obětem toho cvoka, co občas zavolá na policii, že sem tam je bomba a za chvilu sám přizná, že to byl on. Bohužel ještě nikomu nenapadlo, ho umístit v cvokarně. Měli jsme i druhý případ, když našli kufr připojen zámkem na zábradlí a když vyklidili staniční budovu, přiběhl 23-letní Jihokorejec, že to je jeho a že ho tam prý jen umistnil proto, ře neměl drobné do uschovny |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48 Registrován: 9-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 10:44:07 |
|
Tak to tady zase oživím trochou fotek: Nejprve několik 143 v Ansbachu na trati Nürnberg-Crailsheim (-Stuttgart): Dále přihazuji nádražíčko Murdhardt na trati Crailsheim - Swabisch Hall - Stuttgart A nakonec 2 fotečky z Tübingenu: |
Pavel/PjP Neregistrovaný host Odeslán z: 62.240.183.70
| Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 11:06:40 |
|
Caf_c3k -> sice asi trochu pozde, ale zase prece, zkuste na netu pohledat ICE-S. Pavel |
Caf_c3k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 18:52:27 |
|
Jo diky.V únorovém DB-mobil o tom byl celý članek. |
Mbican
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 352 Registrován: 1-2004
| Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 15:28:37 |
|
moze mi niekto napisat vsetky kategorie vlakov - skratku a aj rozpisat cele meno skratky - ktore jazdia v GVD 2008 u DB??? a tiez by ma potesil nejaky odkaz na jednotlive kategorie vlakov... ale aktualny a v anglictine. vdaka |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55 Registrován: 9-2007
| Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 13:17:25 |
|
Mbican: Tak základní kategorie DB jsou následující: Fernverkehr (dálková doprava: EC (eurocity), IC (intercity), ICE (intercity expres), D (schnelzug = rychlík - užíváno docela málo, hl. na nočních vlacích na východ), EN - Euronight, CNL (city night line), TGV(TGV jezdí z Paříže do Stuttu a Mnichova), Tha (thalys), Regionalverkehr: RB (Regionalbahn - osobák), RE (regionalexpres=něco jako spěšnák), IRE (Inter regio expres - kategorie vzniklá z bývalého IR=interregio, tím, že se šoupla pod regionálku a zrušil příplatek+vznikly nové relace, např. Stuttgart-Tübingen-Sigmaringen-Aulendorf, jezdí hl. v Baden-Würtemberg, ale také v Bavorsku, či Sasku - př: Sachsen-bayern-express z Norimberka do Dráždan) Dále jsou soukromé vlaky označovány podle společností: Hzl(Hohenzollerische Landesbahn), VBG (Votlandbahn-včetně spojů do Chebu), ALX (Alex- vlaky Praha-München, OSB (Ortenau S-Bahn), atd. Těch soukromníků je děsný množství: viz odkaz http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe/dn?rt=1&mainframe=AI_bah ngesellschaften tady ještě přidávám odkaz na ty standartní druhy vlaků: http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe/dn?rt=1&mainframe=AI_zei chen A zde jsou jednotlivé kategorie v Angličtině: http://www.bahn.de/international/view/en/mobility/trains/trains.s html |
Mbican
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 354 Registrován: 1-2004
| Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 14:10:25 |
|
v tej anglickej verzii som nasiel este tento typ vlaku, ale v prehlade vlakov nie je uvadzany... plati to este? Stadt-Express (SE) |
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pátek, 18. dubna 2008 - 21:54:23 |
|
Mbican: Co já vím, tak kategorie SE (stadt-express = rychlej s-bahn), ICN/ECN (noční EC/IC), IR (interregio, místo něj IRE), NZ (nachtzug- noční vlak)-nejsou v současné době turnusované. |
Tomala
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32 Registrován: 3-2008
| Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 20:59:49 |
|
www.tomi-foto.webgarden.cz |
|