Autor |
Příspěvek |
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1052 Registrován: 2-2009
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 18:17:14 |
|
Ck -eram- to ne ale napadlo mě, že pokud bys měl Zenit TTl tak ten hezky měřil i parazitní světlo z okuláru a tak se expozice měnila podle toho kolik ho zrovna okulárem proniklo. Ale takhle to nepřichází v úvahu - zase vedle. Neprorazím, ale Charyho vysvětlení bych byl v pokušení podepsat. Když už nedokážu vymyslet nic lepšího. Topič - Kdybych nebyl tak starej nechal bych si od Charyho nějakou vrazit třikrát denně místo jídla, jen kdyby to účinkovalo..... |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 21:39:55 |
|
Šari: Vidím, že je zbytečné chtít po Tobě věcnou odpověď na několikrát položený dotaz, který je zcela jasný. Co se dá dělat. Mě na Tvé fotce ešusu zaujala jedna věc. https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1732685 Proč má ešus vypálené čelo, když je dle Tvého tvrzení focený proti slunci? To by snad měl mít čelo tmavé, ne? |
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7186 Registrován: 11-2005
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 21:55:20 |
|
Já už nevím, co po mě chceš Fotky sem ti seřadil, ukázal jak sem to myslel. Tečka. Úplně stejně to popsal kolega CK_eram zde . Tak snad už to konečně pochopíš... Proč máš Ešus vypálené čelo? Protože je bílé
|
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 235 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 22:06:31 |
|
Šari: A proč by měla být bílá vypálená notabene, když není nasvícená? Píšeš, že jsi fotku neupravoval, takže to nemohlo vzniknout editací. |
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7187 Registrován: 11-2005
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 22:32:14 |
|
To je to, co výše popisoval Chary: Slunce zeshora nasvítí mraky a ty pak "září". Ale krz ně už nenasvítí krajinu(vlak). A to je to, o čem tu celou dobu mluvím. Je zataženo, ale Slunce se prodírá zkrze mraky. To jsou ty dva případy, na které se mě furt dokolečka ptáš. No tak asi kdyby tam byla modrá, tak vypálená nebude.(na tom čele).Ale bílá je světlá, tak se to odráží. Toto už je vyšší liga, tomu nerozumím. To už víte přeci vy. My se rádi necháme poučit, proč k tomu došlo
|
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 236 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 21. března 2010 - 22:45:03 |
|
Šari: Tak se zeptám ještě jinak, když máš dojem, že se ptám pořád dokola i když tomu tak není. Proč je vypálená bílá i na této Tvojí fotce, kde je násvit takříkajíc přesně podle pravidel žp a slunce se neprodírá skrze mraky? Předpokládám, že ani tato fotka baruny není nijak editována (kromě zmenšení a doostření).
|
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1055 Registrován: 2-2009
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 06:59:47 |
|
Topič - nejsa Šari přece bych se zeptal - fotka se mi líbí v té bílé je tedy kresby míň. Šacoval bych to, že expozimetr si ,,chytil" hodnoty někde na tmavších partiích. Podexpozice o 1/3 EV by to asi zpravila. Ale co s tím,když je to uložené v jpg ? Je tedy řešení i v tomto formátu - optimalizace, křivky ? Nemohl bys to zkusit upravit a dát v plen ? |
Mihyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 12:43:15 |
|
Něco na tom bude Neboj, již tak činím. Právě proto čekám, co z této diskuse vznikne, abych se mohl přiučit. Nezkrývám, že jsem začátečník a nehodlám se za to stydět. Jen jsi mi nepředvedl jak jsi chytrý ty. Zkus to alespoň na mail ať to tu neplevelíme. A klidně mi říkej Michale, když nemůžeš správně opsat můj nick. (Příspěvek byl editován uživatelem mihyl.) |
Krokodyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 14:45:58 |
|
Odpovím možná za Šariho, ale já mám expozimetr stále nastaven na -1/3 EV a pokud přepal vznikne, tak dokud mi ho neukáže editor, tak ho na fotce nenajdu a nevadí mi. Mám hafo fotek s nějakými malými přepaly a neřeším to. Hlavně že jsou kompozičně OK a pak můžou jít na stěnu 20*30Cm
Najbrt-Neberem do šrotu s ním Najbrt-Vyvrchol nevkusu Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali |
|
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 237 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 15:12:23 |
|
Krokodyl: Sice jsi neodpoveděl za Šariho, ale máš zajímavý způsob exponování. A co takhle v zasněžené krajině? To máš taky -1/3EV? Nevím, jaký máš aparát, ale řekl bych, že většina zrcadlovek, EVFek a trochu lepších krabiček indikuje přepal v náhledu fotky na displeji, některé již v Live View. No a nejlepší indikátor na přepal je oko. Na té Šariho fotce jsou vypálená místa bez kresby vidět velmi výrazně bez jakýchkoliv pomůcek. |
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7194 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 15:32:58 |
|
že většina zrcadlovek, EVFek a trochu lepších krabiček indikuje přepal v náhledu fotky na displeji Tak to, bohužel, u mě se neukazuje. Tak když si tu moji fotku opět vytáhl, tak mi poraď/ukaž jak se vypálené bílé zbavit, popř, jak tomu předejít? Zapínám šotošop... Jak kolega Krokodyl, stále mám taky nastaveno -1/3EV...
|
Krokodyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 15:35:25 |
|
Topič: Ano u mých aparátu Canon EOS350D a pak jeho nástupce 500D se ukazuje přepal už i v náhledu a tu je několik foto na sněhu a dokonce bez přepalu. Je to jen zmenšeno bez editu. Na Šariho foto je vidět přepal, ano je ho tam dost, ale dá se na to kukat
Najbrt-Neberem do šrotu s ním Najbrt-Vyvrchol nevkusu Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali |
|
Krokodyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 16:06:36 |
|
No abych nekecal, tak tu mám i foto na sněhu, kde mi editor ukazuje přepaly ve všech kanálech
|
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 238 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 16:12:36 |
|
Šari: Pokud fotíš pouze do JPEGu a výpaly jsou už na originálu, tak se s tím už moc dělat nedá. U RAWu se dá při konverzi "hýbnout" s expozicí a pak třeba ve vrstvách nebo složením dvou odlišně exponovaných výstupů z RAWu (nejlépe TIFF formát) získat fotku bez výpalu. Ovšem pro Tebe, jako zatvrzelého odpůrce editace a všeho co jen trochu smrdí želpage to bude asi nezkousnetelné sousto. Proč fotit do RAWu a co tím získáme je velmi dobře pospáno zde: http://www.zelpage.cz/clanky/budte-raw-aneb-proc-se-vlastne-kupuj e-zrcadlovka A zde se můžeš podívat, jak se provádí prakticky, krok po kroku, eliminace výpalů: http://www.zelpage.cz/clanky/fotoskola---vrstvy-a-vypaly Oba odkazy poslouží lépe než sáhodlouhé vysvětlování zde v diskusi. U této fotky s barunou je možné výpaly eliminovat, ale jsou to takové dost nouzové metody. Buď klonovacím razítkem nebo "kýblem s barvou" (Zoner) přemalovat vypálené plochy. Je to trochu pracné a výsledek je dobrý pro malé fotky na web. Elegantnější a hlavně účinnější řešení je to v nalinkovaném článku. A vůbec nejlepší je naexponovat fotku tak, aby výpaly nevznikly. Někdy to je sice velmi obtížné až nemožné, ale v tomto případě s fotkou v Zádveřicích to možné bylo. Světelné podmínky nebyly nijak náročné, stačilo jen více kompenzovat expozici do minusu. Neviděl jsem původní fotku a tak mohly výpaly vzniknout i při její editaci, což ovšem nekoresponduje s Tvým odporem k editaci. Ale zdráhám se věřit tomu, že jsi s fotkou nic nedělal, protože červená na mašině je na hony vzdálená tomu jak vypadá ve skutečnosti. Nezdá se Ti? |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 17:04:26 |
|
Šari: Když to neukazuje přepaly v náhledu fotky, tak histogram určitě ukazuje, že ano? |
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1057 Registrován: 2-2009
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 18:47:45 |
|
Chary - tykání absolutně nevadí. Děkuju za ukázky - je zřejmé.že své poznatky budu muset,alespoň pro digitální fotografii, značně zkorigovat.... Ale je zřejmé,že jedna ukázka je poučnější než půl stránky teorie. Takže díky za osvětu a námahu. Zas vím o něco víc. |
David_jaša
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1739 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 19:10:32 |
|
Pár poznámek: - spousta canoních krabiček od mýdla se dá k zobrazování histogramu, přepalů a ukládání rawů pomocí CHDK. - raw fakt není nutno psát velkými písmeny, vzhledem k tomu, že to je anglické slovo celkem přesně odpovídající českému "surový" (případně "syrový") - pokud se někomu nechce dělat s rawem, tak na Šariho fotofleku by se hodila zkušební fotka dopředu, dalo by se tak zjistit, že se kostel přepálí a o kolik je potřeba vykompenzovat expozici směrem dolů - pak by tam (narozdíl od tauří fotky v želpedžím článku) byly všechny hodně světlé plochy ostře ohraničené. Pak se to dá spravit bez vrstev - fuzzy výběrem světlých ploch, jejich selektivním zesvětlením ke hranici výpalu, inverzí výběru a zesvětlením zbytku - v poslední době jsem objevil sílu světel a stínů, pro Gimp k dostání tady. Na jedné z mých nedávných fotek jsem tenhle přístup využil: vyvážení barev ve stínech mi sice trochu ulítlo do modra, ale furt lepší, než to nechat do zelena, jak to bylo v originále.
|
Chary Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 3-2010
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 19:26:32 |
|
Davide jašo, pak by tam (narozdíl od tauří fotky v želpedžím článku) byly všechny hodně světlé plochy ostře ohraničené. Pak se to dá spravit bez vrstev - fuzzy výběrem světlých ploch, jejich selektivním zesvětlením ke hranici výpalu, inverzí výběru a zesvětlením zbytku Na ostře ohraničené plochy omítky kostela a střechy domů možná, ovšem u cecíku berty bych si už nebyl tak jist výsledkem, resp. dosažitelnou uvěřitelnou plasticitou přechodu, pokud chceš vybírat jen hranově. Příklad s vytažením stínů na fotce tramvaje je pěkný, názorný, a zdá se, že zásuvný modul funguje. Otázka vyvstává, jak by si poradil s daleko tvrdší scénou, jako je třeba ta Šariho berta, ta má křivku kontrastu strmou jak Gerlachovský štít. |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 19:40:23 |
|
David Jaša: Radikálnějším použitím funkce Světla / Stíny a zesvětlováním světlých ploch jsi poničil kresbu a plasticitu původního snímku. Dobře patrné je to na střechách a fasádách. Také velkým zesvětlením stínů dostala fotka trochu nereálný vzhled a světlé plochy z fotky trochu "razí". Postup s "nástřelovou" fotkou na fleku a kontrolou histogramu a následnou potřebnou kompemzací je správný postup. (Příspěvek byl editován uživatelem topič.) |
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1058 Registrován: 2-2009
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 20:07:16 |
|
Chary- jo a zapoměl jsem maličkost- možná mi to z textu vypadlo ale mělo tam být modrá / jasná/ obloha. O téprví literatura,že má služnou porci polarizované složky ergo zmavení by bylo logické.Difuzní světlo zatažené oblohy asi polarizák nechává chladným. Musím kajícně konstatovat, že barevný negativ mi byl srozumitenější / svým počínáním/. |
David_jaša
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1740 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 21:18:42 |
|
Chary: u ceckaté by to chtělo vyfotit podexponovaný snímek, aby se dala vybrat celá světle šedá plocha - díky jasnému ohraničení od zbytku by to pak dalo odděleně zesvětlit. Topič: když se na střechy pořádně podíváš, zjistíš, že se neliší. Stíny sice fasádám napravo trochu ubraly, ale zase hodně přidaly domům nalevo, až to finální zesvětlení celkově ubralo na kresbě. Osobně se mi nejvíc líbí druhá verze a taky nejlíp odpovídá tomu, co jsem viděl před a po zmáčknutí čudlíku spouště.
|
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 23:31:29 |
|
David jaša: Ano, ta prostřední verze vypadá věrohodně. Z praxe mohu říct, že Tebou popisovaný způsob jsem dříve používal v analogiclém postupu při úpravách pomocí Zoneru a jak píše Chary u hodně strmého barevného kontrastu to vypadalo dost okatě. Prostě ta bílá plocha ohraničená výběrem z fotky svítila, protože přechod mezi světlou plochou a oklím byl příliš ostrý. Úpravy byly viditelné na první pohled a to není dobře. V APS se dá přechod zjemnit pomocí tvrdosti gumy, zeslabením efektu nebo mírou krytí. |
Špáňa Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3171 Registrován: 9-2007
| Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 23:35:49 |
|
Máte někdo zkušenosti s teleobjekvivem Sigma 70-300/4,0-5,6 DG Macro ? díky
Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic. |
|
Dennis
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1851 Registrován: 10-2007
| Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 00:00:57 |
|
Špáňa, mám Sigma 70-300/4,0-5,6 DG APO někdy blbne ostření, jinak ho doporučuji, barvy jsou v pořádku a aberuje míň jak Tamron. Fotky pořízené tímto sklem, snad jsem nějak pomohl
|
Tomt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3126 Registrován: 5-2006
| Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 01:13:08 |
|
Špáňa : Měl sem ho,a spokojenst velká. Pár šotek focený tim sklem :
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
|
|
Bubakb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77 Registrován: 3-2009
| Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 02:01:41 |
|
Mad_noodle2 Reakcia na: Link Ja si za tým jednoznačne stojím. I keď pravda, možno som to nepovedal príliž sugestívne. Ale inak úplne priamo povedané, nie? Inak si myslím, že sú to pekne priamo položené otázky. Takže smelo môžeš/te hovoriť. Ja sa pýtam. ( https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1726376 ) Koďas a Chary: Také zbežné na všetko čo ste tu vy dvaja napísali. To protisvetlo a slnečná clona. Tak s polarizačným filtrom sa dosť clona používať nedá, nie je to určite flexibilné. Ešte keď sa aj posúva predný člen objektívu, vrr. =) Inak okrem ruky (to je vážne posledná možnosť) a používajú rôzne typy tienidiel od rôznych speciálnych dosiek na to určených až po tú ruku. Vlastne prakticky k tomu môže slúžiť čokovek čo sa neodráža do objektívu. Tak zvyčajne má fotograf buď to volnú tú ruku, prípadne odrazovú dosku (pozor, nie na "odrážanie" svetla, to je niečo iné na čo je primárne táto vecička určená), alebo niečo iné čo používa pri fotografovaní. Prakticky by som si ako tienidlo vedel predstavil aj kamión s prívesom. Potom napríklad pri makre či niečom takom inom, keď svieti slnko. Kedže je Slnko malý svetelný zdroj (on je veľký, ale ďaleko :D ), vytvára neželané ostré tiene, sa dá nejaká "plachta" prípadne niečo čo prepúšta svetlo a "tlmí" ho, respektíve teda vytvára veľký svetelný zdroj (ten už také ostré tiene nemá, teda skoro žiadne). To je napríklad práve zatiahnutá obloha. Ja sa inak celkom čudujem, že pindáte všetci keď je zatiahnuté, veď vtedy je najlepší čas. I keď i to má svoje nedostatky. |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242 Registrován: 9-2006
| Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 09:55:56 |
|
Bubakb: Co to je za nesmysl, že se clona společně s polarizačním fitrem flexibilně používat nedá? To je nějaká nová teória? |
Krokodyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 154 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 22:02:13 |
|
Špánˇa: U Sigmy bych byl velmi opatrný. Je třeba vybírat z několika kusů, bo Sigma má nekonzistentní výrobu a asi 50 procent jsou zmetky se špatnou kresbou apod. Tu je několik recenzí http://digiarena.zive.cz/default.aspx?server=1&article=5380 a http://www.fotoradce.cz/recenze-teleobjektivu-sigma-70-300mm-f4-5 -6-apo-dg-macro-clanekid40str1
|
Bubakb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82 Registrován: 3-2009
| Odesláno Středa, 24. března 2010 - 01:55:34 |
|
Bohužiaľ skôr pravidlo Topiči. Tele objektívové clony určite nie, a tie čo majú "okienko" tu pravdepodobne veľa ľudí nemá (nemyslím, že by sa to tu hemžilo 70-200 F2.8 či pevnými 200vkami,300,400,500,600 či zrkadlovými). Alebo má niekto také ruky aby ním spokojne hýbal ak má clona aj 5-6cm? Veru ja mám malé ruky aj tenké dlhé prsty ale toto fakt nedokážem. Pri základných zoomoch je to jednoducho neflexibilné a nie dosť rýchle. Pri širokouhlých aj áno, ale tam skôr je možno problémik v tom, že sa niekedy rieši väčším priemerom a redukciou aby nevznikala zbytočne vinetácia, takže to vypadáva vlastne samé. No a kompakty tiež to samé. Priorita je jednoznačne rýchlosť a rentabilita. Žiadne že dám dole clonu, posuniem filtrom, zasa nasadím clonu. I keď výnimka potvrdzuje pravidlo, niektoré sú fakt použiteľné ale všeobecne ani dosť nie. btw: Snáď som nenahneval? |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245 Registrován: 9-2006
| Odesláno Středa, 24. března 2010 - 06:50:07 |
|
Bubakb: Ruku mám hodně velkou a prsty dlouhé a štíhlé nemám, ale při troše cviku není příliš obtížné pootočit filtrem na telezoomu či základním zoomu i s nasazenou clonou. Rozhodně to není tak nešikovné, aby to byl důvod k nepoužívání. To mi přijde nesnadnější nasazení či sejmutí víčka z objektivu s nasazenou clonou. |
Veruvytopnazdice
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18 Registrován: 9-2009
| Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 21:28:53 |
|
Topič: Ruku mám hodně velkou a prsty dlouhé a při pádu ze štaflí už lecos zachránily |
Topič
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 00:10:18 |
|
Veruvytopnazdice: No jejda a ne jednou a nejen ze štaflí. Clona je užitečná věc. |
Špáňa Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3202 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 30. března 2010 - 23:32:49 |
|
Dennis, Tomt, Krokóš: Díky pánové za ukázky, vypadá to, že fotí dobře, ty neostrosti v rozích vypadají podle recenzí na kvalitu cenové skupiny, nikoliv na vadu, ale 300mm bych ani nepotřeboval, do 200mm ostří celkem obstojně což by mi stačilo. Jen škoda že není motorizovaný.
Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic. |
|
Knapido
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 531 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 15:55:40 |
|
Dobré odpoledne. Chtěl bych se zeptat. Mám Olympus SP 560-UZ. Má cenu si k němu pořídit objektiv ? A měl by někdo tip jaký ? (Příspěvek byl editován uživatelem knapido.)
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Už Jára Cimrman předpověděl příchod Najbrta! Vzpomeňte si na Emilku Najbrtovou.... Sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo....... |
|
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1079 Registrován: 2-2009
| Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 18:28:10 |
|
Knapido - a není to náhodou EVF ultrazoom ? Tam už jinej objektiv nedáš a nedáš ,protože ten starej je tam přimontovanej napevno. Pokud jsi se nepřeklep a mě nešálí paměť..... |
Knapido
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 534 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 14:08:23 |
|
Ano je to ultrazoom. EVF ? Tak tuhle zkratku slyšim prvně. To jsem netušil, koukal jsem totiž že na objektivu je takový malý závit.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Už Jára Cimrman předpověděl příchod Najbrta! Vzpomeňte si na Emilku Najbrtovou.... Sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo....... |
|
Payus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 424 Registrován: 10-2006
| Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 14:44:30 |
|
Knapidlo: to je závit na filtry nebo taky na telekonvertor
>>> http://www.payusworld.7x.cz <<< >>> http://www.flickr.com/photos/payus/ <<< |
|
Knapido
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 16:38:17 |
|
Takže pokud dobře chápu mam utrum. A budu si muset vystačit s tím co mám.
|
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1082 Registrován: 2-2009
| Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 17:47:53 |
|
Knapido - chápeš velmi dobře. A co bys ještě chtěl když to máš od 28 min. do 400mm? To Ti nestačí ? |
Knapido
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 536 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 18:44:57 |
|
Stačí. Jen jsem se ptal, a navíc mi byl záhadou ten závit. Filtry mě vůbec nenapadly. Všem zúčastněným děkuji
|
Parofot
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57 Registrován: 10-2009
| Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 21:08:51 |
|
Tady je jeden šotouš přistižen při činu v ČT.
Internetové stránky o železnici v České Třebové: www.klubfoticu.estranky.cz Ať žije Najbrt!!!! |
|
Atmák
Moderátor
Číslo příspěvku: 1811 Registrován: 10-2006
| Odesláno Středa, 07. dubna 2010 - 11:11:50 |
|
Takhle už poněkolikáté vypadá předpověď na dny út, st, čt, kdy se nedá moc dobře trhnout a někam vyrazit . Předpověď na víkend je tam vidět taky
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
|
|
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6122 Registrován: 10-2004
| Odesláno Čtvrtek, 08. dubna 2010 - 20:23:43 |
|
Klasika...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr |
|
karllo
Neregistrovaný host Odeslán z: 85.193.4.14
| Odesláno Čtvrtek, 08. dubna 2010 - 20:28:22 |
|
Ahoj dnes odpol viděni 2 šotouši se štaflema v polepech nebyl to někdo z vás?:-D |
Medvedcz
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240 Registrován: 4-2009
| Odesláno Neděle, 11. dubna 2010 - 20:39:24 |
|
Parofot: šotouš v Najbrtím prádle...
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat... |
|
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7317 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 13:25:54 |
|
Nenabídne někdo k prodeji starší Panasonic FZ7 (8) ? Nebo podobný strojek, za rozumnou cenu ? Dík
|
Zeleznicni
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1780 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 13:51:35 |
|
Šari: Měl bych tu FZ5, ovšem neni plně funkční. Jde zapnout, ale nefotí. Objektiv je stále vysunutý a nereaguje na zoom, nezaostřuje (asi je pryč servo pohonu nebo co já vím)... |
Tulák Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85 Registrován: 3-2010
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 14:07:13 |
|
To mně povídejte s tím počasím. V sobotu jsem . Když už jsem měl hotovo,tak mě chytnul déšť. A to tak,že jsem měl mokré i trenky.
ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ? |
|
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7323 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 14:09:55 |
|
Zeleznicni: Tak to Ale díky za nabídku
|
Fagat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294 Registrován: 9-2008
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 16:15:52 |
|
Šari: mám FZ8, ozvi se mi pls na mail nebo icq (422108694)
http://blatenske-lokalky.huu.cz/ - web o blatenských lokálkách http://www.flickr.com/photos/fagat/ |
|
Šari
Moderátor
Číslo příspěvku: 7328 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 12. dubna 2010 - 18:38:08 |
|
Viz mail
|
Klokan Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23 Registrován: 11-2007
| Odesláno Úterý, 13. dubna 2010 - 12:51:15 |
|
Přátelé, už hodně dlouho jsem na K Rep nezabrousil Koukám, že se tady o focení železnice velmi jadrně diskutuje. Je pravda, že jsou určitá pravidla pro fotku a taky je pravda, že se k těmto pravidlům každý staví jinak. Každý autor má svobodný výběr, kde bude svá dílka prezentovat, a svou zodpovědnost zda dostane pochvalu či naopak. Jsou i jiné železniční galerie než ta ta zmiňovaná... Zkuste se podívat k nám na www.railgallery.cz
WWW.RAILGALLERY:CZ Železnice Vaším objektivem |
|
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1110 Registrován: 2-2009
| Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 18:46:26 |
|
Klokan - dobrá, jen se v ní obtížně pohybuju. Asi nezvyk. |
Redbird Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 316 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 07:25:45 |
|
Mad noodle2: Konkrétně, poradím.
redbird Nevymýšlej důvody proč to nejde. http://www.home.karneval.cz/00009480/Ferda-Morris-Redbird.htm |
|
842
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213 Registrován: 12-2005
| Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 20:32:17 |
|
Milý neznámý šotouši, dnes ráno jsi mne v Brně na nástupišti předběhl ďábelskou rychlostí, abys za téměř neprůhledného šera pořídil snímek stroje 350.002 těsně před odjezdem EC176. Omlouvám se, že jsem Ti ten snímek zkazil svojí přítomností, potřeboval jsem cosi bleskově projednat se strojvedoucím. Vzhledem ke světelným podmínkám a faktu, že jsi chtěl fotit bez stativu, soudím, že fotka roku by z toho stejně nebyla...
|
Jnd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4351 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 22:21:41 |
|
842 Zrovna jsem se vrátil z podvečerního šotu. Ještě šero,ale lampy svítily ... už se těším až to naleju dokompu. Ten z Brna,ale nejsem,a stativ jsem měl |
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1111 Registrován: 2-2009
| Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 15:46:46 |
|
Redbird- misto přechodu jinam si to většinou slavnostně zavřu. Ale snad to bude jen rukama. Jinak děkuju a každou radu vděčně přijmu. |
Fagat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302 Registrován: 9-2008
| Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 12:00:54 |
|
Neměl by někdo na prodej tělo D80?
http://blatenske-lokalky.huu.cz/ - web o blatenských lokálkách http://www.flickr.com/photos/fagat/ |
|
Portabohemica
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1495 Registrován: 2-2004
| Odesláno Čtvrtek, 29. dubna 2010 - 06:47:00 |
|
páni kolegové, jaký máte názor na stroj NIKON D 3000 ve spojení s objektivem 55-200 AF-S, či 18-55 II AF-S DX popřípadě pokud ho někdo máte, sdělte mi zkušenosti a pokud by byly i nějaký ty fotoukázky jak fotí díky (Příspěvek byl editován uživatelem portabohemica.)
www.hval-trainz.websnadno.cz virtuální brejlovci na mnoho způsobů |
|
Pilatus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 384 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 29. dubna 2010 - 16:39:33 |
|
Pánové, kdopak dneska šotil lichýho Praděda? Jednu partu (cca 4) jsem viděl před Ramzovou, druhou (a možná to byla stejná) o kus dál před Lipovou Lázně. |