Autor |
Příspěvek |
21272 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7650 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 17:07:42 |
|
Na MHD Trutnov řádí Solaris Urbino 18M, polská červená předváděčka. Dnes dopoledne na lince 1. Když jsem ho objevil u aut. nádr. odpočívat, tak jsem udělal pár fotek, ale nepodařilo se mi zjistit, na kterou linku jel potom, takže mám jen ty z nádraží. Dodám je v neděli, až se dostanu ke čtečce karet.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ... MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ... Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley) |
|
Fandačsad
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6 Registrován: 7-2011
| Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 13:40:58 |
|
Tak já koulal a Praha-Hradec 97 Kč, to podobný ne? Na inzerátu je ale opravdu, že to budou jezdit s PKS, doufám, že tam nenasadí Autobus značky Autosan:-) |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7090 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 18. září 2011 - 18:44:17 |
|
No mě by spíš zajímalo zda budou Poláci jezdit vratnou cestu naprázdno.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
Kuzl Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1115 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 10:57:25 |
|
Normálně se budou PKS s CDSkou na spojích obden střídat, s tím, že si CDSka ráno najede do Kudowy a PKS večer přejede z Náchoda
|
Radekedar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 752 Registrován: 6-2008
| Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 16:40:18 |
|
Jako Náchoďáka by mě zajímalo, proč ten ranní nemůže jet rovnou už z Náchoda, ale co se dá dělat...
Sledování trutnovských brejlovců - radekedar.xf.cz/brejlovci11 || Baimy.jdem.cz | Bdtn756.jdem.cz | Bdtn757.jdem.cz |
|
Číslo příspěvku: 7664 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 17:58:16 |
|
Protože to jezdí (nejpíš) Poláci a nechce se jim zajíždět do Náchoda. Už to takhle funguje nyní ten spoj. Nebo aspoň fungoval donedávna, teď ho nějak nemohu dohledat. Ale taky mne to štve, protože na 6. se do Náchoda dostanu, ale pak aby si to člověk dal pěšo do Kudowy .
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ... MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ... Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley) |
|
Číslo příspěvku: 7665 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:09:48 |
|
Slíbené Turbíno:
|
Číslo příspěvku: 1119 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 19:43:18 |
|
Protože to jezdí (nejpíš) Poláci a nechce se jim zajíždět do Náchoda Jako Náchoďáka by mě zajímalo, proč ten ranní nemůže jet rovnou už z Náchoda, ale co se dá dělat... v příspěvku výše to píšu. Neboli, ráno z Náchoda by to jelo cca po+st+pa+ne lichý týden, ut+ct+so sudý týden a večer by to jelo taky tak blbě
|
Dotaz neznalého Neregistrovaný host Odeslán z: 85.132.159.234
| Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:05:19 |
|
Je pro zakoupení týdenní jízdenky IREDO potřeba nějaká průkazka, která by se při nástupu ukazovala spolu s jízdenkou? Děkuji za informaci. |
Msafiri Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162 Registrován: 8-2010
| Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:39:45 |
|
Při nákupu obyčejné týdenní jízdenky ne. Průkazka se musí předkládat při nákupu žákovské nebo studentské týdenní jízdenky. Bez průkazky je jízdenka neplatná, takže se musí průkazka ukazovat zároveň s jízdenkou. |
Budouci_mrtvola Neregistrovaný host Odeslán z: 89.24.154.235
| Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 13:53:26 |
|
Někde výš se vzpomínalo na busy ORLOBUSu, tady jsou fotky z jednoho FB profilu, on mě ten řidič stejně jednou zabije, ale je škoda, je schovávat. :D |
-ds- Neregistrovaný host Odeslán z: 90.178.76.213
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 19:19:00 |
|
Jako Náchoďáka by mě zajímalo, proč ten ranní nemůže jet rovnou už z Náchoda, ale co se dá dělat... v příspěvku výše to píšu. Neboli, ráno z Náchoda by to jelo cca po+st+pa+ne lichý týden, ut+ct+so sudý týden a večer by to jelo taky tak blbě jak píše Kuzl, byl by to jízdní řád jedna nepřehlednost. Ale domnívám, pokud bude Vaše potřeba v den, kdy bude první ranní spoj z Kudowy do Wroclavi zajišťovat CDS a pojede tak přesunem do Kudowy, lze se minimálně dotázat na firmě, zda nelze toho přesunu využít k vlastní dopravě již z Náchoda. |
Radekedar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 753 Registrován: 6-2008
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 19:54:42 |
|
Předpokládám, že každodenní začátky v Náchodě a tím pádem i nájezdy Poláků do Náchoda jsou asi mimo realitu. Bohužel.
Sledování trutnovských brejlovců - radekedar.xf.cz/brejlovci11 || Baimy.jdem.cz | Bdtn756.jdem.cz | Bdtn757.jdem.cz |
|
Mauricio Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6476 Registrován: 4-2005
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:01:36 |
|
Prosím pěkně... Měl by někdo rozpis či tip, kde lze potkat v pracovní dny a o víkendech CN 8.5 a LC 10.5 CDS? Případně, sedmistovky Orlobusu (pokud ještě něco je) a CDS, minibusy CDS (krom MHD), SORky ČSAD ÚO... Případně další zajímavý věci v HK kraji... Díky. |
Halbstadt Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 951 Registrován: 9-2006
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:06:10 |
|
V sobotu jsem jezdil na skupinovou síťovku. 2 dospělí, 2 děti a pes. Měl jsem několik problémů. Hronov - Červený Kostelec CDS bez problému Čer. Kostelec - Trutnov ČD, paní průvodčí po mně požadovala jízdenku pro psa. Po mé reakci že od června byla změna v tarifu OREDO, prohlásila něco ve smyslu že by se divila, ale jízdenku již nepožadovala. Trutnov - Svoboda TAD bez problému. Pec - Svoboda OSNADDO. Při ukazování síťovky semně pan řidič ptal kam jedu, a vydal mi jízdenku za 0 kč. Prý kvůli evidenci? Když jsem se zeptal proč, že jsem se s tím u žádného jiného dopravce nesetkal. Bylo mi řečeno že to musí a že asi málo cestuji. Svoboda - Trutnov Viamont. bez problému. Trutnov - ČK ČD bez problému ČK - Hronov |CDS, autobus přijel o 15 minut později oproti JŘ. (Příspěvek byl editován uživatelem halbstadt.) |
Číslo příspěvku: 952 Registrován: 9-2006
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:09:11 |
|
Když už se podařilo dohodnout tuto linku je velká škoda že to nebude jezdit ráno z Náchoda. Takhle to nemá moc smysl. Už se ví cena Náchod - Wroclaw? |
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1669 Registrován: 5-2005
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:19:46 |
|
Halbstadt: Zkus stránky dopravce
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik... |
|
Trolejtom
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645 Registrován: 5-2010
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:20:10 |
|
Mauricio: Sedmistovky od CDSky se minimálně o prázdninách hojně rojily v oblasti od Náchoda směrem k Červenému Kostelci a Rtyni.
|
Vlakynachod
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 501 Registrován: 12-2007
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:50:35 |
|
Mauricio: SOR CN8,5 bývá dost často k vidění třeba na lince Náchod-Nový Hrádek, sedmistovky zase často jezdí mezi Náchodem a Broumovem (pokud to není linka třeba z Prahy, tam bývá MAN). Nejlepší je postavit se v Náchodě na nádraží a chvíli čekat, CDS busy se to tam hemží a hned za nádražím mají odstavnou plochu ve svém areálu Mikrobusy se zase rozjíždějí z Hronova od vlakového nádraží jako přípoje od Sp vlaků směrem na Vysokou Srbskou, Stárkov atd.
|
Číslo příspěvku: 7680 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:53:24 |
|
Mauricio: Během prázdnin CN 8.5 CDS jezdila stabilně na lince 330 - 16.55 z NM, 18.30 z Jaroměře opačně, řekl bych že to jezdí i teď. 700 Orlobusu vídávám docela na linkách 263 a 330, tuhle jedna jela po 10. z HK do Dobrušky. Pak jednou jela na 330 v 20.30 z Jaroměře, během prázdnin to byl skoro vždy 2H2 2032, tak je možné, že tady to bude zase pořád 700. Ale neručím, nesleduju to denně. SOR ÚO taky býval na 263, ale tam se to dost točí s Conectem a tím mikroBenzem (ale fotil jsem ho tam).
|
Číslo příspěvku: 7681 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 20:57:50 |
|
Halbstadt: řidiči si už docela zvykli, už to znají. Neměl jsem ani jednou problém na to jet. Se zakoupením v bus to byo horší, ale po menší nápovědě z mé strany se to povedlo. Jinak i já u OSNADO dostal evidenční - je to patrně kvůli tomu, aby věděli, kolik lidí vezou. Teď se to nepozná. Jinak, co se to děje na linkách kolem Jaroměře? Je to už asi dva týdny, ale spoj linky 330, 16.30 z Jaroměře jezdí pořád opožděn, už z Jaroměře. Přijede odněkud do Jaroměře zpožděn, dá si 5 minut pauzu a pak jede na 330. Tuhle to bylo +10', pak +18' a teď v pátek +25'. Jiné spoje ani ne.
|
Radekedar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 755 Registrován: 6-2008
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 21:05:25 |
|
CDS SOR CN 8.5 v pracovní dny Náchod (6:20) - Nový Hrádek - Nové Město (7:20) - Náchod (7:51) Náchod (13:20) - Nový Hrádek - Nové Město (14:30) - Nový Hrádek (15:05) - Náchod (15:40/16:20) - Nový Hrádek (16:55/17:05) - Náchod (17:40) Nové Město (13:40) - Nový Hrádek (14:05) - Náchod (14:40/14:50) - Propast (15:30) - Dobruška (15:49) víkendy Náchod (15:20) - Nový Hrádek (15:55) - Nové Město (16:30/17:30) - Nový Hrádek (18:05) - Náchod (18:40) Časy jsou po paměti, takže zejména u Nového Města silně orientační. Vše je vypozorováno z linky 308, jinde se tolik nezdržuji, takže bohužel nevím. Mikrobusy jsou zejména Iveco First, Mercedes Benz Sprinter. K vidění na lince Police-žel.st.-Mýto-Bezděkov-Machov, Hronov-VysSrbská-Žďárky-Malá Čermná, Hronov-Stárkov. (Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.) (Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)
|
Mauricio Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6477 Registrován: 4-2005
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:16:08 |
|
Super, díky. Až nebudu mít zase co dělat... :-) |
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:34:39 |
|
Přijede odněkud do Jaroměře zpožděn přijíždí z Náchoda, odj 15:45, kam má před tím dojet z HK v 15:20. Bohužel situace v Náchodě je už několik dní kritická, co se týče průjezdnosti, v inkriminovaný pátek pravděpodobně jeden z kamiónů zkolaboval na kruháči a nehlo se vůbec nic... |
| Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:37:39 |
|
Předpokládám, že každodenní začátky v Náchodě a tím pádem i nájezdy Poláků do Náchoda jsou asi mimo realitu těžko říct, to musí říct dopravci, PKS zejména. Asi když bude linka extra rentabilní, třeba přistoupí i k tomuto... |
Číslo příspěvku: 1124 Registrován: 9-2006
| Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 08:31:00 |
|
ČK - Hronov |CDS, autobus přijel o 15 minut později oproti JŘ. pokud to byl spoj 13:17 nebo 17:17 z žst., tak ty jedou v podstatě v kuse kolečko Náchod - Studnice - ČS - Hořičky - ČK- Hronov. v ČK jsem je viděl 2x asi s 10 minutama, tak to bohužel nebude náhoda
|
Číslo příspěvku: 954 Registrován: 9-2006
| Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 07:39:18 |
|
jj, byl to ten autobus v 17.17 s Kostelce. |
Martinhd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 314 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 14:55:44 |
|
Snažíme se pro účely www.seznam-autobusu.cz zmapovat osudy jednotlivých podniků ČSAD a rád bych se zeptal na nějaké detaily ohledně ČSAD n. p. Hradec Králové. Podle mých dosavadních informací došlo asi v roce 1994 k následujícím změnám: - dopravní závody Hradec Králové, Chotěboř, Chrudim a Pardubice byly sloučeny do ČSAD Bus Chrudim (později transformovaného se začleněním d. z. Kutná Hora do Connexu VČ a následně přejmenovaného na Veolia Transort VČ) - d. z. Náchod, Rychnov, Svitavy a Vysoké Mýto byly sloučeny do ČSAD Ústí nad Orlicí (krátce asi název ČSAD Bus) - d. z. Jičín a Semily byly sloučeny do ČSAD Bus Semily (později ČSAD Semily a Bus Line). A mé dotazy: 1) Je v informacích výše nějaká nepřesnost? 2) Kdy došlo k vyčlenění CDS Náchod a Orlobusu z ČSAD UO? V roce 2001, kdy to koupil ICOM? A převzal vůbec Orlobus vozový park provozoven Nové Město a Jaroměř, nebo to je zcela nově vzniklá firma? 3) D. z. Trutnov se jen přeměnil na Osnado? A z provozovny Vrchlabí vznikla KAD Vrchlabí? 4) Existuje ještě nějaký další "malý" dopravce, kterého lze považovat za přímého nástupce nějaké provozovny ČSAD z 80. let. Všem díky za informace. |
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3448 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 18:15:54 |
|
Martinhd: V případě KADu jde skutečně jen o přeměnu původního závodu ČSAD. Osnado byl zprvu soukromníček, působící okolo Staré Paky, kde se mu povedlo schramstnout nejprve tamní ČSAD a pak i ČSAD Trutnov. CDSka je ještě zajímavější případ - autobusovou dopravu na Náchodsku mělo svého času jen ČSAD UO, zatímco CDSka byla zprivatizovaná kamionka náchodského ČSAD. Ovšem brzy po svém osamostatnění CDSka nakoupila i autobusy a začala ČSAD UO z Náchodska vytlačovat. Orlobus je úplně nově vzniklá firma, která na začátku skoupila převážně ojeté 700 Karosy a linkovou dopravu rozjela ve velkém stylu - jak dálkovky, tak i dotované linky (což je samo o sobě podezřelá věc - že dopravce, vzniklý prakticky od nuly, dostal zakázku na dotovanou dopravu v takto velkém rozsahu). ČSAD UO to tehdy nějak nemohlo překousnout a snažilo se Orlobus zničit tím, že jezdilo souběžně s orlobusími linkami a odebíralo mu cestující. Myslím, že tehdy zasáhl kraj a vyjednal příměří, které bylo vlastně vítězstvím Orlobusu. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7101 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 24. září 2011 - 23:06:26 |
|
ad Martinhd Semily vznikli jako první Jíčín se připojil o chvíli později. ČSAD ÚO je původně ČSAD bus ÚO součást skupiny okolo Zdeňka Zemka. Jejím členem bylo i ČSAD bus Semily, kde byl pan Zemek vystrnaděn a vzniklo ČSAD Semily nyní BusLine. dalšími členy byli ČSAD Slaný,ČSAD Benešov,ČSAD Jindřichův Hradec,ČSAD Vsetín,ČSAD Plzeň(později dělení na ČSAD Plzeň a AKV.) Pak pan ZZ dost dlužil a ČSAD JH,ÚO,SL,BE. musel pustit a v tu chvíli je přebírá Icom transport.V tu chvíli vlastně padá dálková linková doprava skupiny pod vedením Icom se začne omezovat. Jak píše Jenda Osnado (osobní a nákladní doprava) vzniká ve Staré Pace v garážich Stará Paka. O dost později přebírají do té doby státní podnik ČSAD Trutnov. Později dochází o oddělení nákladní dopravy a také jejímu skomírání. Dnes se jmenuje VK speed. Sídlo je Staré Pace. Po Odkupu Arivou autobusy opouštějí St Paku. D ČSAD Trutnov patří ještě střediska Úpice které později zaniká a Hostinné kde sou garáže dodnes. Osnado také opouští areál v Trutnově a odchází do Svobody nad Úpou. Kad vzniká skupinou 6 zaměstnanců dz Vrchlabí. (v tu chvíli se Kadu přezdívá Krach autobusové dopravy ) V jedné chvíli díky dluhúm dokonce přichází o autobusy(jezdili tu autobusy ČSAD sp HK převážně Karosy s Náchodskými SPZ.) Po druhé se Kad dostal do problému když mu kvuli dluhům jistý pán z Turnova zabavil vozy.Byli to tehdy 2 Varia a 2 734. Proto byli kdysi na RZ Libereckého kraje. Vím pouze o jedné fotce z Florence kde je 734 s RZ 1Lxxxx. Pak se vrací do majetku Kadu. Později zemře jeden z majitelů a ostatní se rozhodnou to prodat. To už poněkolikáté učiní nabídku ČSad Semily. Ale díky dluhům opět se na scéně objeví jistý pán z Turnova a stává se majitelem Kadu. Do té doby byl vlastníkem čerpacích stanicí Kontakt a prodejcem vozů Renault. Majitelem je dodnes. ad Jenda a pamatuješ kdy jezdili na linkách Orlobusu ČSAD bus Chrudim? Konkrétně vozy Bus Turist?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 02:20:36 |
|
a nemělo v původ KAD sro i nějaké procento město Vrchlabí? Svého času prý byly v garažích Vrchlabí busy čsad hk závod Vrchlabí i KAD sro. ---------------------------------------- pěkná fotka pod nikem ares1 to je 5704?? dneska jsem na lince Pha- Mísečky viděl 5489, co to? Nevíš? |
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3450 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 07:30:55 |
|
Ares1: O nasazení vozů Bus Turistu na linky Orlobusu nevím. Ale i ty vozy, které Orlobus ve svých začátcích vlastnil, byly zajímavé... Dost atmosféráků, taky letištní dvoudveřové B732 a kupa 735/6 skoupených od různých soukromníků. Bus Turist znám hlavně z HK jako zájezdovku a pak taky z linek, které začali jezdit "na vlastní triko", i jako najatého dopravce na nějaké lince z Prahy na Slovensko. |
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1838 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 09:45:58 |
|
Pánové, když se tu tak pěkně probíráte historií, můžu mít dotaz ve stejném duchu ještě na Audis bus? Děkuji.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3451 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:23:25 |
|
Audis vznikl jako zcela nový dopravce, jehož prvním počinem v autobusové dopravě bylo zavedení MHD Rychnov nad Kněžnou s ojetým pidiIkarusem. K jeho vstupu do regionální dopravy významnou měrou přispěl spor kraje s ČSAD UO ve 2. půlce 90. let, protože tehdy se dotace na linky platily paušálně na kilometr a ČSAD se rozhodlo, že slabě vytížené spoje v Orlických horách prostě nebude jezdit. Ale ono to bylo postupné - nejdřív Audis přebral jen vybrané "slabší" spoje na trasách, kde jinak stále dominovalo ČSAD. Ty spoje jezdil s nízkokapacitními vozy (SORky C7.5 lili), což byla tehdy velká senzace. Pak nakoupil ojeté 700 Karosy a některé linky přebral kompletně. S Audisem mám spojenou kvalitní informovanost ve sdělovacích prostředcích - např. o zavedení MHD Rychnov, o spojích obsluhovaných malými autobusy, pak i o Radiobusech... Zkrátka se už tehdy snažili být co nejvíc vidět. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7102 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:24:33 |
|
ad Kad pokud vím tak město ne. Ale to nevylučuji. Ano v době přerodu na Kad tomu tak bylo. Ale zajímavější bylo když se objevili vozy ČSAD s.p. Většina měla značky NAA a byli tu i dvě B732 klasickém městském nátěru. Jezdili normálně na linkách. Jel sem v ní i do Trutnova.(jo kde sou ty časy když tu jezdili čabajky na MHD) pod nikem to není 5704 ale bývalá uďova 4L0 3098 Regio 1L0 5489 je zpět je totiž nedostatek vozů, byli dny kdy byli všechny v provozu (výluky ČD) Ale je to jen dočasně měla by zase odejít. ad Jenda tak to mě překvapuje. trvalo to cca půl roku jezdili to zájezďáky co kdysi stáli v HK na tý ploše naproti dnes již bývaleho úřadu práce. Jinak ano Orlobus měl zajímavý park v počátcích. ty letištní sem kdysi fotil v Náchodě. ad Audis o tom nevím nic takže se rád přiučím historii tohoto dopravce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1840 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:27:36 |
|
Děkuji. Mám na něj vzpomínky, když jezdil s jejich "amerikou" kolem Deštného, na přelomu století jsem se tam vyskytoval několikrát do roka.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 13:58:51 |
|
v ČK jsem je viděl 2x asi s 10 minutama, tak to bohužel nebude náhoda je pravda, že to zmiňované kolečko je hodně na krev, ale že by to byla nenáhoda? podívejme se na srpen 2011, odjezdy z ČK as, kde je pravidelný odjezd 17:20. 6. 17:23, 7. 17:22, 13. 17:21, 14. 17:24, 20. 17:21, 21. 17:22, 27. 17:28, 28. 17:22. Tedy načas se nejezdí, ale "pravidlo" 10 minut není pravidlem. Se změnou v prosinci budou spoje protrasované z Hořiček +5 Kostelcem, tak jak to funguje i v opačném směru |
Číslo příspěvku: 1127 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 21:13:34 |
|
k Orlobusu: kdybyste se podívali okolo toho přelomu 2000/2001 (čili nějaký ten měsíc po převzetí ICOMem) na jména ve vedení celého střediska Náchod ČSAD UO a nově vzniklé firmy Orlobus, nastala by obdivuhodná shoda. Orlobus měl najednou i garáže v garážích ČSAD v Novém Městě i Jaroměři místo ČSAD, řidiče, asi všechno krom busů. Od března 2001 začali jezdit, pronajaté měli i vozy z BODOSu, ČSAD BUS Chrudim. Co se týče zdvojování, z počátku to byl Orlobus, kdo na některých linkách např. okolo Červeného Kostelce jezdil 5minut před ČSAD UO. ČSAD začlo zdvojovat Orlobus na linkách Rychnov-Náchod, Dobruška-NMnM -Náchod a Opočno-NMnM-Náchod, ale to bylo až někdy v r. 2004/2005 a spor o tyto linky byl urovnán zásahem z kraje, přeci jenom, v té době už bylo rozběhnuté iredo na Broumovsku a rýsoval se i Rychnov. k CDS: Při privatizaci 1998 nákladky s.p.Náchod, byly v majetku s.p. i nějaké busy (možná ty, co jste viděli ve Vrchlabí s SPZ NAA) a ty si začli nárokovat taky a dostali je. Některé z nich ještě jezdí. S těmi pak začli od Broumova vytlačovat postupně z linek ČSAD, už v r.1999 jezdili do Machova, něco na Náchod - Broumov, a linky okolo Police. Garáže měli v Polici nad Metují, které byly v majetku nákladky ČSAD s.p., který také koupili.
|
SORRY 1 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.176.238.78
| Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 19:46:11 |
|
Taky provozovna ČSAD n.p. Dobruška patřila pod Rychnov nad Kněžnou,kdy krátce po revoluci byla sloučena pod značkou nového majitele ČSAD ÚO,při vzniku Orlobusu přešla většina řidičů tam a středisko bylo zrušeno. |
Číslo příspěvku: 1131 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 20:47:38 |
|
Taky provozovna ČSAD n.p. Dobruška patřila pod Rychnov nad Kněžnou,kdy krátce po revoluci byla sloučena pod značkou nového majitele ČSAD ÚO,při vzniku Orlobusu přešla většina řidičů tam a středisko bylo zrušeno. myslím dva autobusy Orlobusu tam parkují doteď, vlastníkem objektu je myslím ČSAD s.r.o. Rychnov n.Kn. (nákladní dopravce)
|
SORRY 1 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.176.206.108
| Odesláno Úterý, 27. září 2011 - 19:46:40 |
|
ad Kuzl: ano ,tak to je možné,nákladní doprava byla součástí tohoto detašovaného pracoviště ČSAD Rychnov n/kn,jinak ta osobní doprava tam už není,je to škoda poměrně slušný areál s dílnami,čerpačkou atd. |
Číslo příspěvku: 956 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 07:54:19 |
|
Výluku Náchod - Nové Město, Starkoč. Jezdí ARRIVA - OSNADO. |
Fandačsad
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7 Registrován: 7-2011
| Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 18:47:19 |
|
Trutnováci , kdopak Vám tam jezdí výluku? |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7127 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 20:42:16 |
|
v Trutnově jezdí pro změnu CDSka. dnes 2 Axery,bastl a min 3 Sořice.
|
|
Fandačsad
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8 Registrován: 7-2011
| Odesláno Sobota, 08. října 2011 - 12:10:34 |
|
Klasika, všechno naruby.. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7136 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 00:57:18 |
|
KAD má opět půjčený Sor LC 12 modré barvy. Je to už snad desátý půjčený. Většina předchozích odputovala do Libchav předčasně nemocná. ad New KAD má Iveco Daily patrně ojetý kousek s klimou. Rz 5H0 xxxx foto jindy
|
|
photonozicka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 10-2011
| Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 15:32:34 |
|
Dobrý den, poslední dobou, teda už do mala se zajímám o železnici a tolejbusy, poslední dobou ještě o trochu více, už třetím rokem fotografuji Cyklus Hradecké Nádraží a měl dotaz zda by někdo od Vás tad nevěděl o nějakém výstavním prostoru kde by se dali fotografie vystavit. A také bych se chtěl zeptat jestli nezná někdo někoho u hradeckého nádraží kdo by mi umožnil fotografovat z "věže" a abych docílil trochu "jiné" fotografie. Děkuji Vám, a jsem rád, že jsem na Tento server narazil hezký den s pozdravem Jan N. |
Msafiri Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163 Registrován: 8-2010
| Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 20:19:22 |
|
To vůbec není špatný nápad, udělat výstavu nejlepších fotek. Kolik toho je a jak jsou velké? |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 14:22:58 |
|
ad KAD taky už bylo na čase...... Někdy se divím, že kraje který platěj si nekontrolujou s jakým vozovým parkem dopravci jezděj. |
photonozicka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3 Registrován: 10-2011
| Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 14:54:40 |
|
fotografií je z mé stray spoustu, ještě jsem je moc nezveřejňoval, jelikož cyklus stále fotím a ještě čekám, že příjde den kdy se dostanu na místa kam se málo kdo dostane. jinak bych si představoval výstavu svých fotografií v rozsahu kolem 40 ks v rozměrech 30x45cm (A3+) |
photonozicka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 10-2011
| Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 16:24:44 |
|
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150251059110848.319658 .364164610847&type=1 foto, které ale budou v černobílé, pokud je použiji do cyklu ;-) |
Kuba_j Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2191 Registrován: 8-2005
| Odesláno Neděle, 16. října 2011 - 21:07:50 |
|
Dneska jsem viděl SA na lince HK - Praha, že jelo v HK po II.silničním okruhu přes Labskou kotlinu a dále po Rašínově třídě (I/37) a pak zřejmě u Opatovic zahlo na té nové křižovatce na R35 vedoucí k dálnici D11. Není to poprvé v poslední době co jsem SA takto viděl jet. Z autobusových dopravců jezdících mezi HK a Prahou je SA asi jediné, kdo touto trasou jezdí.
|
Tajnyinformator Neregistrovaný host Odeslán z: 93.153.44.40
| Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 15:27:04 |
|
SA tam jel proto, že cestou nabíral stévardku Jinak tamtudy občas jezdí i Berkhof od Orlobusu. |
Číslo příspěvku: 7752 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 19. října 2011 - 18:45:28 |
|
MB O.345 Conecto IT Global:
|
Číslo příspěvku: 1135 Registrován: 9-2006
| Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 09:53:05 |
|
MB O.345 Conecto IT Global: IT Global, Pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor, adresa: Jihlava, Jiráskova 1424/78, Jednatel (chvilka napětí) Zdeněk Kratochvíl. Přepis autobusů mezi vlastními společnostmi asi bude mít nějakej finanční důvod, nejspíš stejnej, proč některý nový busy jsou s jilavskou RZ a některý Pardubickou popř. Středočeskou
|
Číslo příspěvku: 7753 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 17:12:50 |
|
Nový autobusy s Jihlavskou RZ jsou prý jenom v pronájmu od IT. Jak to je s tím Globalem nevím...
|
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1690 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 16:25:09 |
|
Chodí to tak, že provozovna (dcera), která má rozbitý bus musí do Jihlavy na opravu a když se to neopraví, tak si pronajmou náhradní bus a platí matce nájem. Tak asi si najímají od IT Globalu.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik... |
|
Vlakynachod
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 506 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 18:01:25 |
|
1.11.2011 se otáčí směr jízdy v některých náchodských ulicích. Jak budou řešeny linky Náchod-Kramolna-Česká Skalice/Červený Kostelec a MHD Pavlišov-Branka, když nebudou moct do zastávky Parkány? Pojedou přes Okresní úřad v obou směrech?
|
Číslo příspěvku: 7757 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 19:01:20 |
|
Parkány budou přehozeny na druhou stranu ulice.
|
Vlakynachod
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 507 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 19:35:23 |
|
Aha, takže směrem z nádraží přes Okres a směrem na nádraží přes Parkány, díky
|