Autor |
Příspěvek |
Arakain
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 567 Registrován: 8-2003
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 08:00:14 |
|
add Geoge a ostatní. Až mě zase budete kritizovat za šílenosti, ta to samé jsem navrhoval už před 1-2 rokama. Ale teď už je pozdě, prachy nejsou a za zbytek se koupí souravy pro regiony díky fondům EU. Tam je časový limit 2013. Za humanizaci šly prachy oknem, protože do 2 let budou jezdit soukromníci, s novou či alespoň nezastaralou technikou a ČD pak budou vyhrávat kulové, pokud ji nenakoupí taky. |
Kubam
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 08:08:08 |
|
Qěcy: k těm dveřím mezi nástupním prostorem a oddílem, pokud je vše dobře uděláno, nevadí, že nejsou. Např. u souprav OeBB Dosto (lasiček) taky tyhle dveře nejsou a vůbec to nemá vliv na pohodu ve voze. Tím samozřejmě nechci říct, že je to lepší bez dveří, to asi ne, jen říkám, že to jde ;-) |
Strejcekms Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306 Registrován: 11-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 08:45:29 |
|
Malý_fotograf: No, jenže ty vozy Bdmtee na těch osobácích budou nahrazovat jednotky a co pak s tim, jsou to relativně mladé vozy a máme jich dost, mají podvozky GP200, které se dají doupravit až do rychlosti 200km/h, mají kotoučové brzdy a tvar skříně UIC-Z, jo a má to CZE, které by se asi kvůli klimatizaci měnilo. Tohle staré A nemá a nemá cenu do A-ček a B-ček investovat, vzhledem k jejich stáří a morální zastaralosti. Srb v Břeclavi? Tak buď jde o nějakou objednanou jízdu, nebo jde o přistavení na rekonstrukci do českého podniku, nebo je to vagon armády (cvičení? Pár jich tu bylo), nebo přes ČR jen tranzituje někam dál (Německo, atd..) (Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.) |
Javy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1076 Registrován: 9-2003
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 09:52:32 |
|
Řekl bych, že je to vyřazená správka z AVALY |
Vláďa_2
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290 Registrován: 8-2006
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 10:15:31 |
|
Osobně si myslím, že Bdmtee budou nahrazovat dožívající Bt a následně Bdt. Ale doufám, že jim aspoň dají nové sedačky s většími roztečemi. Ono v budoucnu nebude potřeba tolik klasických vozů pro rychlíky. V klasikách zůstanou nejspíš jen EC/IC a pár R, a většinu rychlíků budou tahat jednotky. |
Číslo příspěvku: 307 Registrován: 11-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 10:16:43 |
|
Jávy: No to mě nenapadlo, to bude pravděpodobnější. |
Kalous65
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412 Registrován: 10-2008
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 11:48:23 |
|
Tadis:Proč tam stojí nevím ale stojí tam už dlouho,já byl v Břeclavi 15.1 a stál úplně na stejném místě!Asi nějáká porucha na vozu a Srbové nejsou schponí si zajistit odvoz...ale jinak fakt nevim.. |
Myšák_tom
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293 Registrován: 10-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 11:51:32 |
|
Dnes jsem měl opět "štěstí" na B249 20-41 570-2 RIC na R 818, z čehož jsem byl opravdu "nadšen": - koženka prosezená, místy až děravá - kufry cestujících v uličce - obložení "ala sušenka" (olámané) - zobáček zajišťující okno v prvním oddílu ulomen - z důvodu absence zajištění okna se okno na každém styku nastevřelo, takže na mne chvilkama padal sníh - přední pravé dveře ve směru jízdy šly otevřít pouze za použití "mírného" (mírně silnějšího) násilí
249 dolepen nalepovacími cedulkami s čísly" onClick="otevri('534806.jpg')"> Vzpomněl jsem si na leták ČDSki - asi vím, proč změnili nadpis (z původního "Bezstarostně z Plzně na Špičák") - z Hojsovky v tom oddílu budete moci lyžovat. Chtělo by to ale doplnit ještě ČDBonus! (Příspěvek byl editován uživatelem myšák_tom.) |
Malý_fotograf Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3693 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 12:29:42 |
|
Strejcekms: Ty věříš tomu, že jednotky nahradí Bdmtee na osobácích. A co třeba že tady máme spoustu krajů, kde na osobácích jezdí vozy Bt ze sedmdesátých let a pak tu máme také vozy Bdt, které mají být modernizovány na rychlíkové. (a to ve větší míře než má být dodáno nízkých elefantů) Asi bych zahnal snění... To že se do B a A nemá cenu pouštět je pouze něčí názor. Z maďarských Bh taky vznikly Aee, Apee, Bee, Bpee a ty ještě budou jezdit hoodně dlouho. Přičemž Bh byly v době takové modernizace podobně staré vozy jako jsou nyní staré B.
Každý je šotouš, ale v jiné věci... poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net |
|
Číslo příspěvku: 309 Registrován: 11-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 13:13:40 |
|
Malý_fotograf: Jenže kolik se do těch Bh investovalo, aby z toho vznikl slušnej vůz. Z toho vozu zůstal jen podvozek a skříň a ten podvozek se stejně musel předělat, aby tam šly kotoučové brzdy, jako jo, neříkám raději nic, podobně se to bude teď dělat s jídelákama WRm(ee), kde také zůstane jen skříň a podvozek.. Já bych šel raději cestou nakupování zánovních ojetin ze zemí, kde jsou trošku dál. Co mám informace, tak ČD do kompletní rekonstrukce A, B a BDs vozů nepůjdou, náklady jsou moc velké, za tu cenu už by se dalo uvažovat o novém vozu.. A Bdmtee, spousta souprav kde Bdmtee jezdí bude nahrazeno jednotkama, neříkám, že všechny. Třeba zrovna v Plzeňském kraji se uvažuje o pár panťácích, ale nebudou, protože si Plz. kraj vybral obnovu vozového parku na trati 180. To znamená, že vozy Bt a Bdt tu budou jezdit ještě delší dobu a jsem pro, aby část vozů Bdmtee, co je nahradí jednotky přešla třeba sem a aby se s nima pár Bt-ček nahradilo. Ano, o předělávání na dálkové vozy se můžeme dohadovat, až ty vozy nebudou potřeba v osobce, tedy až tu nebudou vozy Bt. O modernizaci Bdt na rychlíky nevím, jen se z části dělají řídící vozy. A rekonstruovat se budou Bp, které na rychlících už stejně jezdí. |
Magnat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 10-2007
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 14:43:06 |
|
Když už je řeč o rekonstrukcích, tak zde na Ústeckém deníku konkrétně v 7. odstavci píše o modernizaci osobáků pro trať Ústí n/L - Lysá nad Labem. Je tam popsána poměrně zásadní rekonstrukce a osobně nevěřím tomu že by ze 60ti rekonstruovaných Bdt nasadili 12 vagónů na osobáky zvlášt již do konce roku. Netušíte o jaké reko vozů by se mohlo jednat? Zde je odkaz: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20110218_pantograf_novevlak y_skodavagonka.html |
Bugear Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1881 Registrován: 8-2005
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:28:24 |
|
@Magnat: Jenom letos by mohlo být okolo 15 Bp a 20 Bdt, takže mi zas tak nereálné nepřijde. Ale překvapuje mě zmínka o oknech a WC, pokud by tomu bylo skutečně tak, pak .
|
Amnouz156a
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25 Registrován: 1-2011
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:33:28 |
|
Magnat: Že by nové řídící vozy 961? |
Magnat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 10-2007
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:37:10 |
|
Mě to právě také přišlo dost zvláštní, a na to aby to byly humanizace nereálné. Ovšem sestavit z 961 čtyři třívozové soupravy mi příde ještě více uhozené... |
Ondra_h
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 790 Registrován: 4-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 17:07:42 |
|
Nevím jestli jsem vaši debatu dobře pochopil ale jedná se o tohle: http://www.zelpage.cz/zpravy/8073 tzn. žádná rekonstrukce ale novostavby řady 455.
Kometa je v , ale jsem stále komeťák! Dost dobrá hra:http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.swf (musíte chytit tu kočku aby Vám neutekla). Tykejte mi a oslovujte mě Ondra_h nebo OH. Dík |
|
Číslo příspěvku: 1882 Registrován: 8-2005
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 17:15:29 |
|
@Ondra_h: Ono je občas potřeba si obsah na tom odkazu přečíst. Modernizované vlaky budou do konce roku jezdit také na další lince. „Na lince Ústí západ – Štětí / Lysá nad Labem jsou České dráhy povinny modernizovat interiéry, okna, vodní hospodářství a WC, a to v počtu čtyř třívozových souprav,“ uvedla Hanáčková. To rozhodně nebudou 445.
|
Ondra_h
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 791 Registrován: 4-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 17:35:57 |
|
Víš co nevináři dokážou překroutit ku obrazu svému, ale je to moje chyba že jsem si to nepřečetl. (Příspěvek byl editován uživatelem ondra_h.)
Kometa je v , ale jsem stále komeťák! Dost dobrá hra:http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.swf (musíte chytit tu kočku aby Vám neutekla). Tykejte mi a oslovujte mě Ondra_h nebo OH. Dík |
|
mot Neregistrovaný host Odeslán z: 46.135.52.16
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 18:10:24 |
|
Kubam:to tedy nevím,jak to udělat,aby ten vagon nevyluftoval,když se ve stanici otevřou současně přední a zadní dveře.Pamatuju když začínaly Blm/010 Baafx.Ty taky měly jen nějaké přepážtičky.Myslím,že nebyly k podlaze ani ke stropu.V zimě,když se otevřely oboje dveře,to byl nářez.Zde naštěstí ČSD dostaly rozum a nechaly to předělat. |
Mirda23 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777 Registrován: 5-2008
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 22:04:44 |
|
Pod jakým číslem jezdí vůz AB 51 54 39 410 041-3? Ď.
|
Alex2111
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 23:20:59 |
|
Myšák_tom: Eh ty kufry jsou jistě objektivní názor na stav vozu dopravce. A mimochodem, informoval jste třeba vlakovou četu, napsal SMS nebo maila na info@cd.cz ? Nebo jenom tlacháte?
|
Číslo příspěvku: 311 Registrován: 11-2010
| Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 23:27:46 |
|
Alex2111: No nevím, ale řekl bych, že někteří cestující těchto křápů mají dost, kdyby to B - éčko bylo alespoň v ucházejícím stavu, tj. čistej a plně funkční vůz, tak by to asi tolik cestujících nesralo, že jedou ve 30 let starém voze. A to že je v uličce překážková dráha, toho by si měl všimnout především průvodčí, zas tak dlouhej ten vlak neni.. |
Vantju
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866 Registrován: 9-2007
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 16:11:20 |
|
Mirda23: Myslíte index? Ten je 349
|
Myšák_tom
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299 Registrován: 10-2010
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 16:54:16 |
|
Alex2111: Kufry: Však si je taky vlakvedoucí srovnala! Vagon brala jako první, hned po odjezdu z Klatov... Okna a vůz obecně: U B249 570 celkem jakš takš dobrá věc. Jel jsem jenom v úseku, kde je odbavení jako v Sp, kde jsem zažil horší věci. Takovej fajnovka nejsem a na EC/IC/Ex to (snad) nejezdí... (Příspěvek byl editován uživatelem myšák_tom.) |
Číslo příspěvku: 794 Registrován: 5-2008
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 18:01:25 |
|
Vantju: myslím pod jakým pořadovým číslem vůz jezdí? Jestli není přečíslovaný a pod jakým DKV/Dom.St jezdí?
|
21272 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6967 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 21:21:00 |
|
Teda... co jsem teď pozoroval, do hodně Áček okny táhne (i po humanizaci), Ampz "porucha klima"... záchody nesplachují, voda neteče... jojo zima je tu . A ač jsem zarytý odpůrce modromodré, musím říci, že ty nové barvy v interiéreh nejsou tak hrozné, ty fotky to opravdu zkreslovaly. B je barvené vcelku dobře a A, mno tady ta béžová.. Ale jo jde to, je tam i ta modrá, ale stejně nějvíc bych řekl, že pasuje modrý potah sedaček v 1.tř. a modré podhlavníky . (Jo červená je nejlepší, ale ta nebude.)
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem. |
|
242_216__0 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000 Registrován: 3-2007
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 21:29:04 |
|
Pokud byl myšlen vůz AB349 5154 39-41 041-3, tak jezdí v domovské stanici Plzeň hl.n. |
Faigja_162
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 452 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 21:40:38 |
|
21272 - Můžu se zeptat, které to áčko je na fotce?? Není to 057-3 z Děčína? |
Alois_negrelli
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31 Registrován: 5-2010
| Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 21:55:37 |
|
Nevíte někdo jaká je obsazenost 1. voz. třídy na vlaku EC 111 Praha z Prahy hl.n. v sobotu?
Email: krystof.bartusek@centrum.cz, Skype: comenius119 |
|
21272 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6968 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 09:17:40 |
|
Faigja_162: Nene, je to A 006 (dával jsem to do popisku, ale ukazuje se to jen v náhledu...). Ještě smrdí/voní novotou.
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem. |
|
Canopus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118 Registrován: 7-2009
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 13:01:10 |
|
21272: tudíž je to A151?
http://www.youtube.com/user/xp5610 Moje Videa na Youtube |
|
Canopus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119 Registrován: 7-2009
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 13:05:12 |
|
Vůz AB349 025-(6) byl před 2-3 týdny zahlédnut po řádění vandalů, sedačky v kupé bez molitanů a rozřezané potahy, v pátek s tímto vozem jel můj známý na EX 354 Franz Kafka a vůz měl již nové potahy a nově vycpané sedačky.
http://www.youtube.com/user/xp5610 Moje Videa na Youtube |
|
Kříž Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 13:29:28 |
|
21272 Není to spíše A 003? |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3001 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 13:30:42 |
|
Do diskuze o kupé/velkoprostor: Brno, pátek, EC70 Gustav Mahler směr Pce - vůz Bmz (1. gen). Závěsy zatažené, sedačky u oken zablokované lodními kufry, prostřední sedačky v lůžkové úpravě a tam natažená osoba ženského pohlaví přikrytá kabátem, tvrdě spící. Kupé pro šest lidí zablokované jediným člověkem. Přitom v uličce lidi stáli a celkově bylo dost plno. Já jsem si neomaleně přisedl, naštěstí v Bmz nejde kupé zamknout. Průvodčí při kontrole jízdenek ani nemrkl. Pondělí, Česká Třebová, EC Avala směr Brno - Bee. První kupé zamčené, zatažené, uvnitř natažení dva borci. Vlak plný, viděl jsem borce, co stál v uličce z ČT až do Brna, já se vešel do kupé, kde se jiný rozvalený borec s vestou ČD Telematika uráčil probudit a zabrat jen nednu sedačku. Je tohle opravdu normální? A proč průvodčí nezasahují? Copak se jako cestující musím svých práv domáhat, copak je nemohu dostat automaticky? Kupé za to nemohou, ale podporují to. |
Semolina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2934 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 14:40:09 |
|
Je tohle opravdu normální? A proč průvodčí nezasahují? Řekl bych, že to je případ od případu. Já naopak narazil na průvodčího, který cestující směřoval do vedlejšího vozu, když tento už byl obsazen, dokonce je zavedl až na místo. Také jednomu z cestujících, který měl nohy na sedačce, slušnou formou sdělil, zda by si toto dovolil v restauraci. |
Číslo příspěvku: 319 Registrován: 11-2010
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 14:48:09 |
|
Ano, kupé k tomu svádějí, ale pořád je tam od toho ten průvodčí. To že ze všeho uděláme velkoprostor je jen laciné zbavení se problému, ale ty průvodčí to nenaučíte, stejně budou lhostejní. Já vím, že je to trošku blbé, ale prostě bych na to toho průvodčího upozornil, i za cenu, že bych se s nim měl zhádat přes celej vlak bych mu nedal pokoj, rozhodně to neni problém kupé, ale průvodčího. Kufr na sedadlo nepatří a průvodčí to může pokutovat. |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3002 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 15:06:35 |
|
Kufr na sedadlo nepatří A kufr před sedadle, blokující ono sedadlo? |
Swariner
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108 Registrován: 8-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 15:13:53 |
|
Strejcekms: nemám absolutně problém se domáhat svých práv, ale přece nebudu apriori pravidelně nasedat do vlaku s tím, že se zase zhádám s průvodčím nebo někým jiným. Prostě budu příště preferovat takovou dopravu, kde toto nehrozí. Nejezdím vlakem moc, přesto si myslím, že bych měl být právě tou skupinou, na kterou by mohly dráhy cílit - mám sl. auto, přesto občas vlakem jedu a jezdil bych i častěji, pokud bych neměl neblahé zkušenosti (a to jako fanda dokážu ledasco tolerovat, na rozdíl od mnoha svých kolegů). Drtivá většina nepříjemných zkušeností mne potkala v kupé - výše, předřečníkem popsaná situace xkrát jinak. Prostě je to negativní zkušenost i v případě, že se svých práv domůžu.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom... |
|
Jacek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 579 Registrován: 9-2003
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 15:15:34 |
|
Že se na sedadlech vozí tašky a lidi stojí? To není o průvodčím, ale o lidech. A můžete stokrát někoho napomenout, stejně si tam tu tašku dá znovu. Kufry blokující sedadla a uličky? Bohužel, kdysi se přepravovaly ve vozech BDs, apod. Dnes hytláky stojí v kopřivách a kufry jsou na sedadlech.
Stránky o skutečné a modelové železnici http://modely-tt.wz.cz |
|
Amnouz156a
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27 Registrován: 1-2011
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 15:31:35 |
|
Honzasl: Já nevím jak ty a vy ostatní, ale občas mám pocit, že někteří lidé ani nechtějí sedět. Je to častý úkaz na Hungárce, ale viděl jsem to i na Vindoboně. Přitom místa v obou vlacích bylo ještě poměrně dost ( myslím, že v jednom z případů byla i naprosto volná kupéčka ). Ale toť můj názor. |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3004 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 16:05:17 |
|
Amnouz156a No, spíš si myslím, že se stydí se doprošovat místa. Málokdo má koule na to, aby vlezl do zastíněného kupé, udělal tam čístku ("nohy dolů, kufry nahoru") a usadil se. Druhá otázka je také ovzduší v kupé - sundané boty k němu rozhodně neprospívají. |
Číslo příspěvku: 320 Registrován: 11-2010
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 16:13:24 |
|
Honzasl: Kufr patří na police, která jsou k tomu určená. Nebo někam, kde nebude překážet ale budu ho mít na očích. Swariner : Chápu, když jezdíte občas a každý na to nemá náladu, chápu že to je špatná zkušenost. Problém je to skutečně lidí, ale zpět k průvodčímu, kterej když projde kolem a ani nepípne, tak je to špatnej průvodčí a proto bych se zaměřil na průvodčí a vlakvedoucí - "jednou upozornit a podruhé pokutovat"! Průvodčí přechováte snadno, ale cestující, tam je to složitější. Kam si myslíte, že ten kufr dají v tom velkoprostoru, do uličky je to špatně, na sedadla - špatně, takže na police, nebo k topnému kanálu (pod okno), ale místa tam bude pořád stejně a v letadlové úpravě o trošku méně.. |
Číslo příspěvku: 802 Registrován: 5-2008
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 16:39:30 |
|
242_216__0:dík.
|
Tadis
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49 Registrován: 9-2010
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 17:09:48 |
|
Tak, přínáším (ne)aktualitu, protože je už aspoň dva dny stará. Postupná Najbrtizace vozů si, už došlápla i na rychlíky Praha-Česká Třebová-Brno-Zábřeh n. Moravě-(a dál) a tak v pátek a v sobotu jste se mohli setkat i s tímto rychlíkem 362/363, Bdmtee, Bdmtee, B, BDs, AB, Bc Dvě fotky z Bc A ještě jedna odpočinková z Aee na EC Slovan, kterým jsem se měl tu čest svést prakticky poprvé, teďkom o víkendu
350 004/005...lásky mladé plavovlásky!! |
|
Marek3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2568 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 18:42:18 |
|
Plánuji cestu vlakem z Bohumína do Krnova někdy v neděli, jenomže vůz s rozšířenou přepravou spoluzavazadel, především jízdních kol odjíždí pouze v 5:15, což je dost blbé. Chci proto využít rychlíku relace Bohumín - Brno, a tak potřebuji schéma vozu BDhmsee448. Děkuji. Můžete zaslat buď tady a nebo na mail boh-trans@seznam.cz.
Andulka "Ančí" = + 21.8.2010 - NEZAPOMENEME !!! |
|
Jirka_m
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1170 Registrován: 5-2006
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 19:46:26 |
|
V Přerově u DPOV stojí BEER 273. Je tam pouze odstavený nebo se čeká na reko?
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci. Michael Jackson |
|
Mirec_037
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 20:28:28 |
|
Tadis: Nevím jestli to souvisí s najbrtizací, ale Bdmtee už jezdí na rychlích 14 dní. Jelikož je hodně vozů B odstavených čekající na soustruh.
|
Myšák_tom
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302 Registrován: 10-2010
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 20:43:39 |
|
Zavazadla: SPPO: 179. Cestující s platným jízdním dokladem může vzít s sebou do vozu bezplatně jako ruční zavazadlo věci snadno přenosné, které lze umístit nad a pod místem, které cestující zaujímá. Zavazadlo, které nelze mimořádně umístit nad a pod místo, které cestující zaujímá, ale nepřekročí ani jeden z rozměrů 900 x 600 x 400 mm, se také považuje za ruční zavazadlo, v rámci IDS platí v ostatních prostředcích veřejné osobní dopravy rozměry v souladu s cenovým výměrem Ministerstva financí ČR. Pokud cestující nemůže umístit ruční zavazadlo nad a pod místem, které zaujímá, uloží ho vhodně tak, aby nepřekáželo dalším cestujícím, popř. postupuje podle pokynů pověřeného zaměstnance ČD. Zajišťování bezpečné manipulace s ručním zavazadlem a dohled nad ním přísluší cestujícímu. Odpovídá rovněž za případnou škodu vzniklou z toho, že vzal ruční zavazadlo s sebou. Já si běžně dávám batoh či tašku na sedadlo vedle nebo před sebou, ale jen když je málo lidí. Když je tlačenice, letí na polici (v případě igelitky na věšák). Nejvíce mne dovede naštvat, když vidím, jak jsou vozy narvané zavazadly a oddíly s úschovou během přepravy jsou prázdné. Holt tam se musí platit, tady je šance, že se vlakvedoucího podaří "ukecat". Marek3: Sehnal jsem nákres vozu BDmeer, mělo by to být původní označení z výroby... (Příspěvek byl editován uživatelem myšák_tom.) |
Marek3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2569 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 21:16:27 |
|
Myšák_tom: Díky. Takže to má uzavřený oddíl pro kola nebo volně přístupný?
|
Myšák_tom
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304 Registrován: 10-2010
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 21:20:53 |
|
Marek3: Kde máte v názvu "d" ? Je tam jen "D", tzn. služební oddíl (zavazadlový vůz). Je to jako u BDs - uzavřen... fotky |
Číslo příspěvku: 1006 Registrován: 3-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 21:22:27 |
|
Marek3: Uzavřený, přeprava kol formou ÚBP. |
Marek3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2570 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 21:41:04 |
|
242_216__0: Takže ta sleva už neplatí? Před chvilkou mi odpověděli přímo z ČD, že za 15 Kč mám místo pro kolo jisté. A když chci jet pouze z Bohumína do Ostravy-Svinova, vyplácí se ho tam schovávat a pak zase vyndávat?
|
Číslo příspěvku: 1007 Registrován: 3-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 21:54:52 |
|
To jsem si ani nevšiml, že to nemají opravený. Na R Bohumín-Brno není povinná rezervace pro kola, tudíž si rezervaci kupovat nemusíš a pochybuji, že by to v této době bylo na full. Pokud chceš s tím kolem jet tak si tam kolo budeš muset dát, jiná možnost tam u R Boh-Bo není. |
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 59868 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 22:05:18 |
|
Jiná možnost občas je, ale musel by trefit to jedno(?) B RIC s oddílem na kola... A hlavně se snad dá ject osobákem, ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 3-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 22:18:29 |
|
Taky myslím, že rozumné by bylo požít Os, kde je to celkem bez problému. To upravené Béčko na kola je 907? |
Zamracenej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 957 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 22:19:28 |
|
Třetí možnost je dojet z Bohumína do Krnova na kole...
Brejláky a Barči, ty já mám nejradši. Akvárko ve šrotu je dobrá služba cestujícím! |
|
Číslo příspěvku: 1892 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 23:34:18 |
|
@Jirka_m: Ne, obyčejná správka.
|
Honzaloko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1412 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 13:59:40 |
|
Zdravím, jsou ještě provozovány/fyzicky existují nějaké vozy B250, Bg, nebo AB350? Počítá se se zachováním nějakých těchto vozů pro historické účely? Podobné vozy A150 ještě pravidelně vídám.
|
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 59876 Registrován: 4-2003
| Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 14:11:04 |
|
AB350 jezdí běžně (rameno Pha - Brno - Jeseník a asi i Brno - Bv - Oc), zbylé odporáky už ne. I těch A150 ubývá (škoda těch sedaček, jimž většina nových nesahá ani po kolena ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3005 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 14:26:17 |
|
Spekulace: Co se stalo se stahovacími okny z vozů Bee po rekonstrukci v Trnavě, kde byla tato okna po instalaci klimatizace nahrazena pevnými? Takové vozy Bdmtee by jimi jistě nepohrdly..... |
Číslo příspěvku: 325 Registrován: 11-2010
| Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 14:38:48 |
|
Honzasl: To je docela zajímavá připomínka - co se vlastně dělá s komponenty, které jsou ucházející, můžou se použít pro jiné vozy? Myslím centrální zdroje, sedačky (což bude případ slušnejch sedaček z Bmee/BDhmsee), determální okna, klimatizační agregáty, vaku. wc, baterie atp..? |