Autor |
Příspěvek |
Wlasta
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1660 Registrován: 5-2006
| Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 20:36:18 |
|
MJ: hezky jsem ti ho zaparkoval, viď? Nevím jestli nebudu požadovat pár procent spoluautorství :-P |
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16181 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 21:16:49 |
|
Vyděrači! Ale já mám co říkat, dostalo se mi do ruky tohle... ... a už jsem zjišťoval u nejmenovaného jižně moravského sběratele, jestli by to ode mě případně neodkoupil
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci! |
|
šotek Neregistrovaný host Odeslán z: 82.145.209.147
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 09:53:36 |
|
Tak jak smrdí autobusy čsad plzeň nemá obdoby. To jezdí na nějakou lesní směs? |
Malý_fotograf Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4832 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 19:25:51 |
|
Lesní směs... Nne kecám jmenuje se to Fame. A když cítím co se line ze starých karos, nechápu jak něco takového může být schváleno k provozu.
Na každou svini se n?kde va?í voda. I na m?. |
|
6120
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4308 Registrován: 4-2005
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 19:42:51 |
|
Vždyť je to ekologická bionafta - Fatty Acid Methyl Ester a vyrábí se to z řepky olejné. PS: Za přimíchávání biopaliv do nafty (v současnosti 5%) poděkujte EU, má to udájně spoustu výhod...
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8230 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 20:44:09 |
|
ad 6120 za přimíchávání biosložky poděkuj nejenom EU, ale také české straně zelených. Protože oni lobovali za to, aby ČR přidávala nejvyšší % této " nafty" A ještě léta budeme za zelené platit elektřinu solárníkům.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
|
|
šotek Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.32.72
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 21:07:12 |
|
ať je to co je to, smrdí to strašně ((( |
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4196 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 21:59:01 |
|
Fatty Acid Methyl Ester a vyrábí se to z řepky olejné. Po česky MEŘO - metylester řepného oleje. Nicméně je to defakto poddruh FAME. Zdrojem nemusí být jen řepka, ale i další plodiny včetně cizokrajných. A ještě léta budeme za zelené platit elektřinu solárníkům. Poněkud zjednodušený pohled. Zpackaná podpora soláru je především dílem ODS+ČSSD.
|
Petr_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9479 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 22:23:52 |
|
FAME 100, na kterou jezdí nejen ČSAD Zemkowo, ale mj. i DP Praha, je směs MEŘO (96 %) a metanolu (4 %). Smrdí to jak spálený, tak při tankování a zanáší to jak sací, tak výfukový trakt, rozežírá to plastová potrubí a hadice a zrychluje korozi kovových dílů. S minerální naftou to nemá vůbec nic společného. Bionafta je směs MEŘO a klasické minerální nafty, v poměru cca 30 % lisovaných kytiček a 70 % zlé ropy. (Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
|
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4197 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 22:30:19 |
|
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8232 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 22:55:49 |
|
Mk mýlíš se, tehdy proti hlasovala pouze OdS. Pro byla ČSSD KDU A US. Bohužel později to šlo ještě zastavit, ale nátlak zelených nakonec vyslyšela i ODS. Protože zjistili, že to bude dobrý byznys. Podobně budeme platit i za Bioplynky, které zažívají boom. Bohužel čistá nafta se již koupit nedá. Povinný podíl musí přimíchávat už rafinerie.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
|
|
Aresák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1687 Registrován: 1-2007
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 01:09:15 |
|
Jen to trochu poupravím, ve FAME je použito odpadů z kafilérie ( přeložte si to jak chcete), kdežto MEŘO je opravdu rostliného původu. |
Venca21
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1010 Registrován: 6-2010
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 01:35:56 |
|
Pánové, povinné a nesmyslné přimíchávání biosložky do benzínu a nafty si vyloboval pan Babiš, ano, ten pán, co nám slibuje, že bude líp. Takže poděkujte za o cca 2 Kč/l dražší palivo i jemu. A všimněte si, jak se pan Babiš často a rád vymezuje vůči Svobodným, kteří chtějí (nejen) tento nesmysl zrušit. Ale kdo by chtěl přijít o pohádkové příjmy na úkor druhých, že Andreji? |
šotek Neregistrovaný host Odeslán z: 82.145.208.38
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 04:18:30 |
|
ale já ten smrad nechci čuchat.podám podnět na životní prostředí,ať to prošetří,na jakej jed jezdí. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8233 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 08:48:10 |
|
AD šotek nechci ti brát nadšení, ale bude ti to houby platné. ad Venca zrovna svobodné bych vůbec nezmiňoval, jejich nápady patří tak akorát do Bohnic. To přimíchávání opravdu vymyslela EU. Na to je pan Babiš opravdu krátký. To že vlastní skupinu Agrofert je fakt, ale být na jeho místě budu lobovat také. Lobing totiž není nijak nezákonný. Zkus se venco zamyslet zda bys to na jeho místě také neudělal. a věř že udělal. On totiž Babiš není takový ten ekonomický teoretik jako ty šašci z ODS, ČSSD atd.
|
|
Číslo příspěvku: 9481 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 09:38:41 |
|
lobbing není nezákonný - nicméně Babišovy metody v případě lobbingu za biosračky byly silně podezřelé a jako takové byly vyšetřovány, dokud se tohle prolhané pako nezačalo cpát do politiky - nic jiného než mandát poslance, spolu se sněmovnou ovládanou jeho korporátně-fašistickými análníky, mu imunitu před takovouhle "nežádoucí" činností policie nezajistí. Svobodní jsou v politicky dětském věku, spousta ideálů, silácké řeči a výhled do vzdálené budoucnosti. Ale až dospějí, tak všechny staré struktury, které těží z toho, že prostý občan potřebuje nasytit, zabavit a nechce řešit, ostrouhají. Nicméně bude to ještě chvíli trvat, změna musí začít zezdola, od občanů, kteří nebudou líní si k řešení najít dostatečné relevantní informace, zpracují si je a pak budou konat...
|
Libor_hh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1853 Registrován: 2-2005
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 09:46:17 |
|
Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny. |
|
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4198 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 10:01:17 |
|
ad LH: Těš se, FAME možná dorazí brzy i k vám...
|
James_bond
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 632 Registrován: 1-2009
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 11:49:05 |
|
Odpady z kafilerie...O něčem podobném bylo pojednáno v americké reality show Experiment kolonie II, před časem dávali na Primě Cool. Soutěžící našli náklaďák s uhynulými jatečními zvířaty. V obrovské kádi z nich vařili tuk a lisovali olej či co. A výsledný produkt dali do nádrže starého traktoru. Ono to čmoudilo, smrdělo to, ale jelo to. |
Venca21
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1011 Registrován: 6-2010
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 13:16:58 |
|
Ares1: Já jsem netrvdil, že přimíchávání vymyslel Babiš, ale že si ho proloboval. A to je fakt. Zkus se venco zamyslet zda bys to na jeho místě také neudělal. a věř že udělal. Věř tomu, že neudělal. Jako budoucí člen Svobodných jsem proti jakýmkoli dotacím, regulacím a nesmyslům typu povinné přimíchávání apod. Takže neudělal bych to, to bych popřel sám sebe, svoje přesvědčení, svoje ideály. A představ si, že Svobodní jsou postaveni na myšlenkách a ideálech, nikoli na penězích podnikatelů a mediálně známé osobnosti. Musím s Tebou souhlasit, že asi patří do Bohnic, protože do parlamentu dneska přece nepatří myšlenky a ideály, ale prachy, lobing, boj o koryta a xindlové typu Babiš. Petr k: Naprostý souhlas, včera zrovna v politickém spektru Hanig ze Strany zdravého rozumu chválil Svobodné, že pracují na vybudování strany jako Baťa, odspoda a dlouhodobě. A výsledky už se dostavují - v nynějších volbách měli více jak 3x více voličů, než v roce 2010. A to s minimálními prostředky na kampaň a za naprosté ignorace ze stran médií (narozdíl od médii protlačované SPOZ - a jak dopadlo). Takže o Svobodných v budoucnuvšichni ještě uslyšíme, ať se to někomu líbí, nebo ne. |
Pštros Neregistrovaný host Odeslán z: 89.103.42.55
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 17:09:37 |
|
Jak je například řešena oblužnost obce Hůrky, kde je nejbližší stanice pro autobusy 3,5 km a vlaková stanice Svojkovice také 3,5 km to opravdu místním nezbývá nic jiného, než každý den šlapat 3,5 km na zastávku veřejné dopravy? |
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9050 Registrován: 12-2007
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 17:16:08 |
|
A co linka 470510 se zastávkami Hůrky a Hůrky, ObÚ? |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8234 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 17:36:18 |
|
ad Venca to ti nevěřím. Jinak např pokud by do zemědělství nešli dotace, tak by ses divil. Chleba bochník 75,- rohlík za 9,- maso cca 500-600,-za kg To není výmysl, to jsou reálné náklady. Bohužel to mám z praxe, v rodině máme farmu takže o dotacích vím až až, bo ve volných chvílích tyto věci zpracovávám. Pokud si myslíte, že to jde bez lobingu, tak je to naivita. To by jste ho museli zakázat na celém světě, jinak vezmete konkurenční výhodu. S dotacemi je to totéž. Svobodní mě nijak neberou. Pokud sem viděl předvolební myšlenku o zrušení placení daní, tak větší píčovinu jsem neslyšel. By mě zajímalo co bys potom dělal. Nebyla by totiž doprava,zdravotnictví prostě nic. Ten stát z daní žije. Babiše sem sice nevolil, protože jsou věci, které mi vadí. Ale je to vítěz voleb a tak mu asi lidé věřili. A já nemám problém sledovat, jak si bude počínat dál. A možná mě přesvědčí, že mu v předčasných volbách ten hlas dám. Stále ti říkám, že Babiš byl na přimíchávání biosložky malý pán. Že mu to přišlo vhod pravda je, ale nařízení přišlo z EU. A přimíchávalo by se to i kdyby Babiš nebyl. Až mě překvapuje nenávist k podnikatelům. Nikdo nikomu nebrání podnikat a být úspěšný. Ale žvanit jak to někdo ukradl umí každý. P.S. pokud by se snad někdo chtěl ozvat že vítěz je ČSSD tak to sice je, ale pravým vítězem je ANO. Kdyby voliči ČSSD věděli co na ně po volbách strana chystá tak skončili jako ODS a tam také obě strany patří. Do dějin. Svobodní nikdy přes 5% nepřejdou, stejně jako např Piráti,Bobošíková atd.
|
|
Pštros Neregistrovaný host Odeslán z: 89.103.42.55
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 17:37:29 |
|
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9051 Registrován: 12-2007
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 17:50:24 |
|
Obec má kolem 200 obyvatel, co víc by mohli chtít? |
Venca21
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013 Registrován: 6-2010
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 18:32:15 |
|
|
6332
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1252 Registrován: 6-2011
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 19:13:40 |
|
Pštros: na 200 obyvatel je linka 470150 tak akorát, podívej se na jiné podobně obydlené obce v kraji - je to dostačující
--Žába-- Žabotlam nejlepší vlak!!! tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu |
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16188 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 21:39:06 |
|
Martine, ta linka se jmenuje 470 150. Za to může ještě pořád ta "příčina", cos o ní psal ráno na FB? to bych ani nepočítal, protože to jede minimálně V souvislosti s přípravou výběrového řízení na dopravce v rokycanském okrese byla i tato obec (tak jako všechny ostatní) oslovena s žádostí vyjádření k jízdním řádům, které navrhl Poved ztělesněný v tomto případě mou maličkostí. Připomínka byla jedna a týkala se něčeho úplně jiného, než počtu spojů. Takže asi tak
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9052 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 07:14:43 |
|
Za to může ještě pořád ta "příčina", cos o ní psal ráno na FB?
Ano, je to v háji... Jinak vše nejlepší k svátku, pane kolego, hodně zdraví, štěstí, lásky, úsměvu, však to znáš |
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4201 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 07:19:49 |
|
Jinak vše nejlepší k svátku, pane kolego, hodně zdraví, štěstí, lásky, úsměvu, však to znáš S tím bílým koněm by ale mohl jít do háje!
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16189 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 09:06:39 |
|
S tím bílým koněm by ale mohl jít do háje! [happy] Aspoň jsem se ráno svezl Crosswayem a originál hranatou C734 v bílém nátěru se zelenými proužky Pro MMM: Jo, tobě taky Dáreček máš na klávesnici. (Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9053 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 10:57:01 |
|
Dáreček máš na klávesnici.
Děkuji, Tvůj dáreček byl objednán dnes na devátou hodinu, tak buď prosím doma, ať tam dotyčná nemusí čekat dlouho... |
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4202 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 11:15:30 |
|
Že by slečna B v dárkovém balení?
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16191 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 21:10:16 |
|
Tvůj dáreček byl objednán dnes na devátou hodinu Je 21:10 a nic. Koukám, že tvůj dáreček si s dodržováním jízdního řádu moc hlavu neláme Ale aby se neřeklo, mám tu aspoň jeden dáreček pro ctěnou veřejnost: http://seznam-autobusu.cz/dopravce/obec_Chanovice Pan řidič si stěžoval, že fotky jeho nového autobusu ještě nejsou na S-A, takže jsme mu musel slíbít, že to napravím.
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16192 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 21:40:07 |
|
Vyšťouráno v PC: Jen dokumentačně, ale evidentně to přijelo do Plzně po nějaké lince.
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9054 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 21:58:46 |
|
mám tu aspoň jeden dáreček pro ctěnou veřejnost:
A těšíme se na ČSAD Plzeň, má nějaké zpoždění... |
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16193 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 22:58:01 |
|
Správce databáze k tomu uvádí, cituju: 1) jsou tam provozní vozy, které provozní nejsou - díky neodhlašování z čkp se to dost blbě zjišťuje a těch vozů je hodně 2) není zdaleka dokončeno přepisování na staré ČSAD - to je tak Klatovstko díky kolegovi M.H. a část ČSAD Domažlice 3) chybí zapsat dost nátěrů - zde je stále položena otázka, od kdy se používají tři šikmé pruhy, které mají na sobě LC 936, zatímco C 934E některé jezdily ještě ve starém nátěru (obecně byly ty C934 asi nějak divně namíchané) 4) Pan J. tam vůbec nedal fotky Tož tak
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16195 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 23:34:01 |
|
Pro zajímavost - z neveřejné sekce seznamu autobusů... Ke každému z těchhle dopravců je přiřazen aspoň jeden autobus. Zveřejněni jsou ti zelení dopravci. Jak vidíš, práce dost a jakékoliv doplňující informace jsou vítány. Za sebe říkám, že budu rád, když dáme dohromady firmy provozující nějakou formu linkové dopravy. Tedy: Data Expres, Dobrá služba, Peter Stašák, Seko Bus, Pavel Pajer K tomu připočtěte Virach a Eurolayn, které tam ani nejsou, k tomu tu taxislužbu, co jezdila linku Rokycany - Praha. Asi by šlo zveřejnit Město Kašperské Hory a Plzeňský express. Proberu s hlavním správcem databáze. A všechny zúčastněné poprosím, ať se zkusí zamyslet, jestli k těmhle dopravcům něco mají a mohli by poskytnout. Další problém, který řešíme: Spousta těch malých dopravců má poměrně malý vozový park, takže tam máme celkem jasno a dalo by se to publikovat. Bokr, autoškola Sládek a další. Jenže: Pak se na titulní stránce vytvoří strašlivý chaos, kde budou mezi sebou namícháni velcí a malí dopravci na stejné úrovni a celé to bude takové nějaké nepřehledné, takže velké firmy typu Arriva v tom úplně zaniknou. Řešením by bylo inspirovat se u našich východních sousedů, kteří mají každý kraj na samostatné stránce a tam je to ještě rozděleno na dopravní a nedopravní firmy. Uměl bych si představit rozdělení na dopravní firmy s pravidelnou linkovou dopravou (DP, ČSAD apod.), dopravní firmy bez pravidelné veřejné linkové dopravy (Bokr, Bláha a další), nedopravní firmy, které mají autobus jaksi mimochodem a jen pro vlastní potřebu (univerzita, plzeňský městský bibliobus apod.), muzejní instituce a podobně... Celé to vázne na tom, že technickou stránku webu dělá jeden člověk, který má své priority a řídí se vlastní úsudkem, kde zvažuje, jak moc je to potřebné a jak moc je to pracné. Pokud je mi známo, aktuálně dělá na tom, aby spolu byly česká a slovenská databáze kompatibilní a mohly se případně sloučit a sjednotit. No a pak samozřejmě tradiční problémy typu "Není čas" (Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)
|
6332
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1256 Registrován: 6-2011
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 09:46:23 |
|
Ta B932 od Seko Busu co stála v Praze už vzala za své a teď tam stojí kloubák Taxislužba co jezdila do Rokycan, jezdila většinou s dodávkou s RZ XPX 4174, zdali měla ještě nějakou "záložní" nevím A u laků bych myslel, že tomu bylo tak, jako je to teď s "plynulostí" pruhů na nově příchozích vozech, nové mají plynulé (sorky) a staré mají lomené (recrea) - a tehdy mohly dostávat nový nátěr ty "lepší" autobusy (ale nemám to nijak oficiálně podložené)
--Žába-- Žabotlam nejlepší vlak!!! tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu |
|
Stokr556
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286 Registrován: 11-2007
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 15:28:40 |
|
Chtěl bych se optat zdejších. V posledních 4 týdnech jsem objel v okolí plzně všechny autobusy/přestavby autobusů/vraky řady Š11. Ještě mi zbývá jeden, ale nemám potvrzeno, odkud je. Nebyl by někdo ochotný pomoci? Neznáte někdo tuto Š11 na koně? Údajně by měla patřit někomu ze St.Plzence, a občas snad jezdí do Božkova ke splavu na pastviny. To je veškeré info co o ní mám. Znáte ji někdo? Jinak jsem objel tyto vozy: přepravník ŠD na Valše, Vrak ŠD v Liticích, vrak ŠD ve Lhůtě a přestavěnou ŠM ve Sladovnické. Je tady v okolí popř. ještě něco?
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic |
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16197 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 21:53:09 |
|
Nějaký vrak byl před pěti lety v Bělé nad Radbuzou, spolužačka ze Stříbra zas kdysi přinesla fotky nějaké Š11 kdesi u nich za městem, ale myslím, že už to mají tyhle vozy za sebou. Ještě je jedna ŠM u PMDP, polovrak určený k renovaci.
|
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4208 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 21:59:19 |
|
Bělá je pryč určitě 2 roky.
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9061 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 22:16:48 |
|
Spousta těch malých dopravců má poměrně malý vozový park, Tenhle problém je dost vzdálený, ne? Když za rok není schopnost zveřejnit ani takřka hotové ČSAD Plzeň na hlavní stránku. A důvody ohledně ČSAD neberu, to jsou marginálie. |
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16198 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 22:39:18 |
|
Věc názoru. Řekněme, že lidé, kteří se o tu databázi starají už několik let a strávili na tom stovky hodin práce, mají právo mít svůj vlastní názor, odlišný od tvého. A zrovna nachystat evidenci malého dopravce s pár vozy je mnohem snazší, než nachystat a zkompletovat evidenci firmy, která tam má aktuálně 1067 vozů, přičemž celý Seznam autobusů eviduje 40 tisíc vozidel a plzeňské ČSAD je jeden z největších dopravců hned po DP Praha (3494 vozů), DP Brno (3275 vozů), Arrivě Morava (1413 busů) a DP Ostrava (1237 vozů). Ta čísla udávají počet vozidel v evidenci, nikoliv počet vozidel od "roku nula". Kdyby tam bylo všechno, co kdy prošlo pražským dopravním podnikem, myslím, že by to šlo do desítek tisíc (hodně odhadem RTO 500, Ikarus 500, ŠM 2200, Karosa 2500-3000, starých tramvají 1800, T1+T3 1300, trolejbusů 500, vozů metra 700, ...) Jenže on to tam kupodivu taky nikdo nedoplnil, asi na to nikdo nemá čas. Dále nenápadně připomínám, že jsem ti před časem naznačil, že bys mohl něco udělat s jedním dopravcem z města, které znáš a kde máš kontakty, vysvětlil jsi mi, že nemáš čas. Já ho taky nemám, protože mi hodně času zabere předstírání toho, že dělám nějakou práci, nemám čas ani třídit a věšet tam fotky a za poslední čtyři roky fotím obvykle jen na služebních cestách, protože na soukromé výlety se prakticky nedostanu, hlavní správce databáze zaznamenal teď nějaké změny v osobním životě, díky nimž už na to taky nemá tolik času.... Takže navrhuju, že se na to všichni vykašlem, rejpaly a stěžovatele odešleme tam někam, kde je musculus gluteus maximus a půjdem dělat něco užitečnějšího (Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)
|
Stokr556
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287 Registrován: 11-2007
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 00:08:39 |
|
A ta ve stříbře taky, to vím, již tam není. v Bělé byla rozřezána, viz foto
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic |
|
Libor_hh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1855 Registrován: 2-2005
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 06:00:26 |
|
ad Stokr: pamatuju si, jak v nedávné minulosti jsem jí fotil, kde se vzal, tu se vzal v teréním autě psychopat s brokovnicí a musel jsem vyndat film z foťáku že to byl totální magor, o tom nebylo pochyb, stav a konec ešelky to jen dokumentuje.
Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny. |
|
Ú.Di.Š. Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.245.171
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 15:48:55 |
|
půjdem dělat něco užitečnějšího - HDP nebo děti... |
Maxipes_Fík Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553 Registrován: 12-2005
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 16:25:12 |
|
Dotaz na ČSAD? EMtest 1262499 neumí platbu nabitou plzeňskou kartou? Pak se samozřejmě složitě hledalo 161.- na vrácení. No a jelo SE krokem, přesto odjezd z mé výstupní zast. -4. Obsazenost 1!!! Osoba, no a já + 2 děti ovšem zcela náhodně. (450602/19, lupen 6690 a 6691). PS: Úplně nová SORka a každejch 20 vteřin si to prdne, divné
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. |
|
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4209 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 17:00:07 |
|
Pokud se nepletu Em test 126i Mijola by to měl umět. P.S.: To ostatní - pokud ti to vadí, stěžuj si tak, jak jsem tu už několikrát psal. Tj. oficiální cestou.
|
Číslo příspěvku: 9496 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 17:23:00 |
|
1262499 ještě nebude mijola.
|
Dobroděj Neregistrovaný host Odeslán z: 109.80.243.73
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 17:23:45 |
|
jedna ŠMka byla svýho času na Valše, kde je jí konec nevím |
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9063 Registrován: 12-2007
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 17:43:10 |
|
No a jelo SE krokem, přesto odjezd z mé výstupní zast. -4. Obsazenost 1!!! A odkud? |
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4210 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 17:54:12 |
|
Pokud to nebyla Mijola, tak ostatní strojky číst Plzeňskou kartu neumí.
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16201 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 18:59:53 |
|
EMtest 1262499 byl dřív čistě náhodou v nepomuckém Crosswayi 3P5 1036, je to EMtest 126 a Plzeňskou kartu opravdu neumí. Předěl mezi 126 a Mijolami je někde mezi 12625xx a 12634xx. Pro představu: Mijola je tohle - pozor, důležitý je na tom ten počítač, ne ta tiskárna. Viděl jsem v nějakém buse z Domažlic, že měl sice novou tiskárnu, ale starý počítač. (Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
|
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 11-2006
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 20:38:44 |
|
A dokonce to byl mě přidělený autobus a strojek. Teď je v tomto buse Mijola, protože denně jezdí linky do Plzně v IDP a EMtest 126i dostala nová SORka 5P76933, kde je šance potkat cestujícího s PK minimální. K tomu jak říkáš prdění řeknu jen to, že odfukuje přetlak ze vzduchové soustavy. Úplně normální jev. EDIT: To, že nejsou ve všech autobusech Mijoly, poděkuj kraji, který je měl (slíbil) dodat. (Příspěvek byl editován uživatelem pilot_frenk.) |
verča
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175 Registrován: 4-2013
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 20:47:17 |
|
|
Číslo příspěvku: 1556 Registrován: 12-2005
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 21:27:58 |
|
Jo, to byla ona. Na lince 450602 je nejen šance potkat cestujícího s PK minimální. Ale bohužel i šance vůbec potkat cestujícího mimimální. Koukám že se od GVD ruší spoj 2 a většina spoje 1, u zbytku je tam něco na zavolání, či co... Někdy v roce 2006 jsem spojem 2 párkrát jel a měl jediného pravidelného cestujícího z Tč 10 do Blovic.
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. |
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16203 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 23:27:30 |
|
Asi před rokem jsem se na téhle lince svezl spoji 9 a 8 - viz odkaz. Počet lidí? Pět a čtyři.
|
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9065 Registrován: 12-2007
| Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 23:32:03 |
|
Já jsem na této lince jel spoji 13 a 16 a žádná sláva to nebyla. Obecně mám pocit, že v oblasti Letin je linek spousta, ale cestujících málo. Maxipes Fík by měl určo nějaký nápad, co s tím (myšleno vážně, ne jako provokace). |
Číslo příspěvku: 1557 Registrován: 12-2005
| Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 06:52:26 |
|
Ano, snížit počet linek z 5 na 1. Trasa Blovice-Přeštice, čímž by každý spoj byl odvoz od vlaku i návoz k vlaku. A dejme tomu při intervalu 4 hodiny by byl do Plzně spoj každé 2 hodiny. Obsloužil by to (možná nejen tuhle linku) jedinej SOR s kasičkou co umí chroustat PK. Ale nesměl by bejt tarif IDP tak blbej, že pro cesty z Letin do Plzně je potřeba asi 5 zón, aby se daly využít všechny varianty z toho mála spojů. Vzor hledejte v PIDu Kruhy možno dál od Plzně nakouskovat, ale nikdy ne tak, aby to znemožnilo variantní dojíždění. Nicméně škoda slov když v tomhle kraji SE nechce... Tedy kromě snižování nákladů počítáním útržků toaleťáku. No a taky se bojím, že lidi SE do autobusů jen tak nevrátí, co byli vyhnáni zoufalou nabídkou, tarifní politikou, nespolehlivostí, atd. Vlakama SE naštěstí zatím celkem slušně jezdí.
|