Autor |
Příspěvek |
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8607 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 12:25:02 |
|
Ad: 2z5 0409 (3950) To Ontario je super, jejich značky prostě můžu.. Myslím že jediná země na světě co používá čtyři sériová písmena vedle sebe.. Je to tak, provincie Ontario zavedla tento alfanumer v roce 1997 a zahájilo se od AAAA 001. A co říkáš jako estét na Alabamu ? Toto provedení bylo zavedeno v roce 2009. Polské značky jsou proti tomu procházka rajskou zahradou. Dodávám, že první číslice, resp. dvojčíslí označuje administrativní celek (county); 3 = Montgomery, 43 = Lee. |
Vámos Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4975 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 12:29:55 |
|
Rul: Za co dám ruku do ohně, tak že ve Štýrsku má majitel nově registrovaného vozidla možnost zvolit si mezi formátem AB 1 CDE nebo AB 123 CD, je to do očí bijící hned při průjezdu zemských hranic. To se mi nějak nezdá, ale dlouho jsem tam nebyl a tak se nebudu hádat. Podle mě jsou to spíš recyklace. Ale zeptám se takto: Viděl jsi formát XY 1 ABC na značce s kódem nějakého nového okresu (HF, MT nebo SO)?
|
Minor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1961 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 13:24:41 |
|
ad Jef Proti gustu není dišputátu. Přehlednější a systémově lepší PZ než Italové mají, podle mne, např. postsovětské republiky, nemluvě o Skandinávii atd. Všiml jsem si, že někteří hodnotitelé shlížejí na francouzské, kde každý pes jiná ves (CY, v menším rozsahu IRL a GB) a zároveň brojí proti unifikovanosti v rámci EU co se demonstruje EU-pruhem. Takže je to v designu věc vkusu, v praktické rovině (hodnocení profíků = policie, záchranářu a dalších relevantních) celkem ložené...
www.czechplates.cz Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw) |
|
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7810 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 14:35:44 |
|
Vámos (4975): Viděl jsi formát XY 1 ABC na značce s kódem nějakého nového okresu (HF, MT nebo SO)? Ne, pouze HF čč HF, takže tím jsem si vlastně i odpověděl.
|
Jef Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4474 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 17:01:14 |
|
Jinak jsem jednu srpnovou sobotu navštívil saské Krušnohoří a kromě jiných věcí koukal po staronových regionálních kódech. Byl jsem v okresním městě Annaberg-Buchholz a okolí, německá wikpedie podobně jako u dalších měst v okolí vzorně vyjmenovává všechny platné Kfz-Kennzeichen, tj. ERZ, ANA, ASZ, AU, MAB, MEK, STL, SZB, ZP (slušná nadílka). Naproti tomu z české verze se dovíme jen o ERZ . No a jak je to s praktickým výskytem sérií - všude se dají potkat mraky ERZ a ANA, mírnou převahu má asi ERZ, a pak už prakticky nic jiného. Asi to se staronovými sériemi bude (časem) zajímavější v nějakých bývalých okresních městech, ale v okolí Annabergu jsem potkal leda tak dvakrát AU, v obou případech však ve spojení s písmeny "DI" za pomlčkou, takže spíš jakási součást tuningu : Co se týče starých DINových značek, v těchto oblastech jich skutečně je vidět jen naprosté minimum, ale když člověk hledá, tak najde (odhadem tak každé dvousté auto, spíš ještě míň): Starší auta než ta na snímku se samozřejmě vyskytují, ale mají buď novodobé značky s omezením na vybrané měsíce v roce, nebo (méně často) s "Háčkem" na konci. Poblíž konečné úzkokolejky v Cranzahlu proti mě jela i třeba krásně zrenovovaná osobní IFA F9, značku ale měla červenobílou... |
Knuudl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 195 Registrován: 8-2012
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 14:15:56 |
|
|
Lovecvraků
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662 Registrován: 10-2010
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 17:02:13 |
|
Feudal : Díky za postřeh ,už tam to J vidím taky,nevim proč mi to přišlo jako C.
www.lovec-vraku.cz www.spz-rz.cz
|
|
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7818 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 20:05:12 |
|
SLOVINSKO část 1. Země o něco menší, než Morava, na západě s přímořským klimatem, na severu zvrásněná vysokohorskými štíty Julských Alp, na východě placatá jako Maďarsko a na jihu mírně kopcovitá se spousty hrádků a klášterů. Země, kterou většina z vás jen projede dálnicí do Chorvatska a ani si jí pořádně nevšimne, přitom má toho tolik co nabídnout. Slovinsko bych si dovolil označit za "malé Rakousko". Dvě věci, které bych však Slovinsku vytkl, tak přehnanou drahotu a oproti Itálii a Chorvatsku naprosto nudný autopark. Připadalo mi to, jakoby Slovinsko trpělo Napoleonovským komplexem. Každopádně se snaží ze svých přírodních krás a historických památek vytěžit maximum a sází hlavně na turismus. Nudný autopark složený z 90% z aut mladších 10 let bych si vysvětlil vysokou životní úrovní, která ostatně jde hned po přejetí čáry s Chorvatskem vidět na každém rohu. Nicméně jak krásná země, tak i překrásné značky, z kterých se vám ale díky jejich chaotickému kódování zatočí hlava a po dvou dnech marného analyzování vás začnou nudit. Slovinsko je tvořeno z 11 městských občin, tedy jakýchsi krajů, pod které spadá dalších celkem 212 občin a jen ty největší z nich mají na značkách svůj městský znak. Seznam slovinských "krajů", v závorce pak uvedeny města, které pod ně spadají a mají na PZ svůj erb a lze tak na slovinských značkách spatřit 58 městských erbů: CE - Celje + (Laško, Mozirje, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Velenje, Žalec); GO - Nova Gorica + (Ajdovščina, Idrija, Tolmin); KK - Krško + (Brežice, Sevnica); KP - Koper + (Ilirska Bistrica, Izola, Piran, Sežana); KR - Kranj + (Jesenice, Radovljica, Škofja Loka, Tržič); LJ - Ljubljana + (Cerknica, Domžale, Grosuplje, Hrastnik, Kamnik, Kočevje, Litija, Logatec, Ribnica, Trbovlje, Vrhnika, Zagorje ob Savi); MB - Maribor + (Lenart, Ormož, Pesnica, Ptuj, Ruše, Slovenska Bistrica); MS - Murska Sobota + (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer); NM - Novo mesto + (Črnomelj, Metlika, Trebnje); PO - Postojna; SG - Slovenj Gradec + (Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne nad Koroškem). Zde mapa občin. Abych na pravou míru uvedl, jak se ve Slovinsku značky vydávají - vezmu v příklad chronologii výdeje v "kraji" Ljubljana hezky od začátku... 1. typ LJ A0-001 - LJ Z9-999 LJ 00-01A - LJ 99-99Z 1. a 2. typ LJ A0-01A - LJ Z9-99Z LJ 00-1AA - LJ 99-9ZZ 3. typ LJ AA-001 - LJ ZZ-999 ...přičemž jednotlivé série LJ putují do okolních podokresů tohoto "kraje", takže lze provádět analýzu a lze vidět v daných podokresech jisté bloky sérií spolu s dvouřádky a řeknu vám, je to jen pro otrlé analytiky. Byť to vypadá, že v současném kódování s formátem AB-CD123 je pořádek a začalo se hezky od XY-AA001, tak opak je pravdou, skáče se od AA až po ZZ a rozhodně se nevydává v abecedním pořadí, a to ve všech okresech! 1. typ slovinských značek je střízlivý a vypadá nepřeplácaně, nezdobí jej EP a má jen zelené olemování a městský znak. Fotogalerie 1. typu: Značky na přání: Dvouřádek a již nevydávané zemědělské registrace: V současnosti se na zemědělské a pracovní stroje vydávají běžné jednořádky nebo tabulky v motocyklovovém formátu. Pokračování v 2. části...
|
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7820 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 01:21:51 |
|
SLOVINSKO část 2. 2. typ slovinských značek charakterizuje zavedení EP, nový nezaměnitelný font, černé olemování a nepřehledné kódování. Obrazem běžné série spolu se ZNP: NM H4-426, že_by dovýroba? LJ RTV-xxx zdobí celý autopark slovinských radiotelekomunikací, LJ HPP-xxx mají všechny autobusy ljubljanské MHD. LJ CD-10 by mohla být nějaká zvláštní série, poblíž budovy parlamentu a nedaleko ambasád v Ljubljaně stál celý autopark těchto značek LJ CD-xx. Dvouřádky: 2. typem skončily prohozené návěsové série (nyní jednotné kódování): Zajímavostí je, že přívěsy mají stejné číslo, jako tažné vozidlo, zajímalo by mě, jak se to řeší, když má majitel např. dvě tažná vozidla. 3. typ sjednotil kódování do formátu AB CD-123 a vrátil se k původnímu fontu a zelenému olemování z 90. let, značky se tak staly přehlednějšími. Začnu zajímavostí v rozdílné šířce fontu: Těchto úzkých verzí fontu jezdí pramálo, přesto nevím, co si o nich myslet. Běžné registrace 3. typu: Limit vkládání obrázků překročen, pokračování v 3. části tedy 2. 9.
|
Kapitán Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 796 Registrován: 6-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 11:19:30 |
|
V minulém týdnu jsem pracovně navštívil pobaltské republiky. Tamní PZ jsou všem známé, tak jen pár obrázků LITVA Vzor 1992-2002 s vlajkou, druhé písmeno v pořadí (u dvoupísmených první) znamená okres N KN 241 = Kaunas Z MD 948 = Marijampolė Z PH 948 = Panevėžys U VB 832 = Vilnius V roce 2003 bylo zrušeno okresní kódovaní, na PZ zůstala vlajka a byla vystředěna vpravo Od r.2004 výdej s europruhem bez regionálního kodování Na závěr exportní, dealerská a armádní PZ LOTYŠSKO Série s vlajkou 1992-2004, s eurpruhem od 2004 a značka na přání ESTONSKO Přímo v Tallinnu mi udělal radost tento VAZ se značkou z éry Sovětského svazu Novodobé PZ bez eurpruhu (1991-2003) a s europruhem (2004+), první písmeno označuje okres, A + B znamená Tallinn Bagry mají značky ve tvaru čččč Tp, jestli "T" znamená jen "traktor" nebo okres Tartu, netuším. Nakonec armádní EST Závěrem mix PZ Ruska, Španělska a Polska |
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8614 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 16:24:50 |
|
Ad: Kapitán (796) Bagry mají značky ve tvaru čččč Tp, jestli "T" znamená jen "traktor" nebo okres Tartu, netuším. Pracovní stroje mají značky i v jednořádkovém provedení, první písmeno je vždy T, začalo se od TA. |
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7824 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 03:50:44 |
|
SLOVINSKO část 3. Pokračování 3. typu slovinských značek ze 2. části. Dvouřádky: Otazníky visí nad těmito registracemi, tyto PZ jsou podezřele číselně blízko od sebe, mají vzhled 3. typu, ale kódování 1. typu: Může jít o dovýroby nebo nějakou vynechanou sérii a dodatečně vydanou. Zde již jasné dovýroby: MB A0-01A je naprostá pecka, neb jde o první mariborskou z tohoto stylu kódování. Tři verze motocyklových značek (velké+malé moto, motocykly s nízkým obsahem): Žluté trojřádkové tabulky mají duplicitu s 1. typem a jsou vždy ve formátu AB C1-234. Značky na přání: Zkušební značky jsou něco jako náš typ 400, raženy jsou zcela výjimečně, vyskytují se převážně v papírovém provedení: Motocyklová zkušebka má zde na K-reportu světovou premiéru. Policejní a vojenské série: Vyfotit stojící policejní auto mimo stanici je ve Slovinsku mission impossible. Co jsem potkával armádní vozidla, tak všechny měly černé tabulky, zato tahle se nějak vymykala normálu. Diplomaté - používají se kódy CC (konzulové), CD (diplomaté), CMD (diplomatická mise popř. mezinárodní organizace) a M (administrativní a technický personál): 20=Itálie 56=Venezuela 60=Rusko 70=USA Až se mi chtělo brečet, když jsem šel kolem opevněné americké ambasády a viděl ty šperky za plotem, které se nedaly fotit. Dokonce tam stály vedle sebe diplomatické mopedy, což jsem viděl poprvé v životě. Malý kvíz na závěr: Schválně jestli zjistíte, co je na této značce špatně? Starou koperskou přívěsovkou (použitou z recese) bych se rozloučil se Slovinskem, tak snad zase někdy zde zavítám...
|
transit01
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 616 Registrován: 9-2012
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 09:03:04 |
|
Kapitán Žigo asi už něco pamatuje
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte Děkuji jakub (IQ+LOVE= ŠKODA AUTO) |
|
šmolko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3009 Registrován: 10-2008
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 09:04:07 |
|
Rul: Nebude to zly erb? Zkušební značky jsou něco jako náš typ 400, raženy jsou zcela výjimečně, vyskytují se převážně v papírovém provedení Tak to si mal celkom stastie, ze si ich vyfotil v razenej podobe. A velky "like" davam tvojej 3. fotke. Krajinkar sa vo mne nezapre.
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8615 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 11:48:18 |
|
Ad: Rul (7824) Chválit tvé fotky a analytické snahy ze zahraničních dovolených je nošení dříví do lesa ... Ke Slovinsku: Vojenské značky podle Europlate : Defence force vehicle plates are similar but with the prefix SV (Slovenska Vojska). Staff cars have black on white plates and purely military vehicles white on black or camouflage coloured plates. Díky za premiéru motocyklové zkušební a zejména za policejní kód 06, který v seznamu z Europlate chybí ... Kde jsi to fotil ? |
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7825 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 12:07:57 |
|
Tomcat (8615): Aha, takže bílé SV se vydávají na normální vozidla a černé SV v rámci maskování na vše, co je určeno do případného boje, díky za upřesnění. Policejní 06 je přímo z Ljubljany. Škoda, že jsem policejních značek viděl tak málo, jinak bych taky zkusil rozlousknout ty jejich kódy. Šmolko (3009): Nebude to zly erb? Přesně tak, správně by tam měl být erb města Radovljica, pod který Bled spadá. Asi je to hrdý "Bleďan". Tak to si mal celkom stastie, ze si ich vyfotil v razenej podobe. No já jich právě mohl nafotit více, ale ty papírové se mi vůbec nelíbily.
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8617 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 12:29:10 |
|
Ad: Rul (7825) Díky za informaci; připojuji opravený /doplněný/ přehled z Europlate, který s kódem 01 uvádí také Ljubljanu. Až tam pojedeš opět, tak se na to v Ljubljaně podívej ... 01 Ministry of the Interior ? 02 Celje 03 Koper 04 Kranj 05 Krško 06 Ljubljana 07 Maribor 08 Murska Sobota 09 Nova Gorica 10 Novo Mesto 11 Postojna 12 Slovenj Gradec |
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7826 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 13:06:22 |
|
Tomcat (8617): No vida, takže to jde hezky podle abecedy. Zbytek světa z cest... Belgie: Lichtenštejnsko: Lotyšsko: Makedonie: Německo: San Marino: Francie a Švýcarsko: Monako a Rusko: (Příspěvek byl editován uživatelem Rul.)
|
Renegade
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 684 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 13:28:15 |
|
|
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7828 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 17:38:14 |
|
Kolikátou bělehradskou v pořadí jsem to v Terstu vyfotil? Ani borci na Facebooku se nedokázali shodnout, jestli je 4. nebo až 26.
|
Minor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1966 Registrován: 6-2007
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 18:09:30 |
|
Ani jedno ani druhé. V srbské cyrilici (A - Š) je Ć na 23 místě...
|
Gapa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 834 Registrován: 8-2006
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 19:31:19 |
|
Jedna velmi aktuální francouzská dnes na Proseku... CX 004 MN
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat. chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů |
|
JohnyTDI
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271 Registrován: 1-2013
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 20:23:35 |
|
jelikož jsou na fotce samé zahraniční značky tak si to dovolím vložit sem... ještě je to ve fázi beta verze jelikož tam jedna značka ještě chybí a taky to půjde vyrovnat a lehce posunout aby to nějak vypadalo |
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1397 Registrován: 1-2012
| Odesláno Středa, 04. září 2013 - 10:51:33 |
|
Jedna ilustrační ze Smíchova: |
M6564xp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43 Registrován: 6-2011
| Odesláno Středa, 04. září 2013 - 14:18:37 |
|
Dnes rozšířena sbírka o tyto 4 kousky domnívám se, že to je Jižní Austrálie dokázal by někdo určit z jaké doby zhruba ty SPZ pochází? plech je to pořádný a poctivý |
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8620 Registrován: 12-2006
| Odesláno Středa, 04. září 2013 - 16:47:13 |
|
Ad: M6564xp (43) Domníváš se správně ... Značka SUF-455 pochází z období 1974-1981, ostatní značky s logem SA.The Festival State jsou z období 1981-2009. |
Gapa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 835 Registrován: 8-2006
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 07:45:55 |
|
Zachyceno včera na Argentinské v Praze. Tento typ (krátká a ještě červ.vývozka) jsem viděl snad prvně...
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat. chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů |
|
Schreiber Tomas Neregistrovaný host Odeslán z: 90.178.68.105
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 09:16:12 |
|
Zdravím... Omlouvám se,že otravuju,ale měl bych prosbu. Stavím model tahače s návěsem z období tak přelomu 70-80tých let. Jedná se o vůz v barvách polské firmy ,,Transbud Nowa Huta". Model je čistě fikce a bez podkladů.Ale ať hledám jak hledám,nikde nemůžu najít SPZ které by mohli odpovídat nákladnímu vozu,té době a okresu. Prosím zdejší odborníky...nebyl by nějaký nápad? Díky a s pozdravem Tom. |
Číslo příspěvku: 4981 Registrován: 6-2002
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 10:41:07 |
|
Schreiber Tomas: Na polské SPZ existuje literatura: Jacek Jaruga: Historia polskich tablic rejestracyjnych. Můžeme to konzultovat mailem - spz.rz(zavináč)seznam.cz
|
Minor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1968 Registrován: 6-2007
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 12:38:16 |
|
ad Tomas Schreiber Na http:// wptr.pl to je detailně popsané
|
Schreiber Tomas Neregistrovaný host Odeslán z: 90.178.68.105
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 20:43:14 |
|
Díky moc za odkaz. Bohužel jsem z toho ale jelen I přes překladač jsem nenašel co bych potřeboval. Ach jo Na prosbu do zahraničí si netroufám,už takhle si připadám jako trouba. Dobře mi tak....manželka říkala že si zas vymýšlím ptákoviny. |
Nestle
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 766 Registrován: 5-2006
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 22:38:04 |
|
Scheiber Tomas: Nevim, co je na tom k nepochopeni. Tady je konkretni stranka tykajici se obdobi 1976 az 2000. Nowa Huta je dnes soucasti Krakowa, takze wojewodztwo krakowskie (KR KK KV nebo KW), pak pridas treti pismeno serie a ctyrcisli. Detailnejsi popis vcetne vzoru znacek je tady |
Číslo příspěvku: 4983 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pátek, 06. září 2013 - 10:06:25 |
|
Schreiber Tomas: Jak jsem už psal: Stačí se mi ozvat mailem na spz.rz(zavináč)seznam.cz Psát do zahraniční není třeba. (Příspěvek byl editován uživatelem Vámos.)
|
Minor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1971 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 06. září 2013 - 12:06:19 |
|
ad Tomas Schreiber Každou zahraniční webovku (a případný jednoduchý text do mejlu) si snadno přeložíš do češtiny/z češtiny pomocí http://translate.google.com
|
miso
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 9-2013
| Odesláno Pátek, 06. září 2013 - 23:45:12 |
|
v svojej zbierke mám ešte túto neznámu značku |
Knuudl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212 Registrován: 8-2012
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 00:31:32 |
|
miso: Z toho čichá francúzsko. Modrý podklad je používaný pre Francúzske vojská v Nemecku, žlté písmená zas využívajú značky diplomatické, avšak so zeleným podkladom!!! Podľa kódovania by to bol department Guéret. Môže to byť aj bývalá kolónia napríklad Senegal ktorý tiež používa modrý podklad. Celkové vyriešenie nechám na znalcov Tomcata a Monsieur Peugeota
Pre najväčšie kuriozity som tu JA! |
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8630 Registrován: 12-2006
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 06:55:54 |
|
Ad: miso (2013), Knuudl (212) Je to Alžírsko, diplomatická; 99 = administrativní a technický personál (bez rozlišení příslušnosti ke konkrétní zemi). |
miso
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4 Registrován: 9-2013
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 12:41:17 |
|
ten pán od ktorého ju mám povedal že je francúzska takže ďakujem za objasnenie |
šmolko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3016 Registrován: 10-2008
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 16:57:56 |
|
Nissan Quest z Ontaria asi nadobro uz na Slovensku:
|
svetr1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 9-2013
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 21:57:12 |
|
|
šmolko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3017 Registrován: 10-2008
| Odesláno Sobota, 07. září 2013 - 22:26:29 |
|
Po nejakej dobe som videl znacku s kt si neviem rady. Bola to Fabia ktora kt mala znacku s bledomodrym pozadim a striebornym pismom. Presne v style franuzkych vojsk na uzemi Nemecka, ale nemalo to ani francuzky font, ani europruh a nezacinalo to ani cislom. Bolo to JU 59 AU Dik za tip.
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8635 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 08. září 2013 - 19:24:19 |
|
Ad: svetr1 (1) Ahoj Svetře, vítám Tě mezi námi ... Moc mne zajímá, ze kterého zdroje pochází informace, že 046 = pozorovací mise EU ? |
2z5_0409
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3969 Registrován: 12-2007
| Odesláno Neděle, 08. září 2013 - 22:19:13 |
|
Archív Morkovice mini zahraniční část: (D) KF-SL 80 asi Opel, okres Kaufbeuren z Bavorska na návštěvě v ČSSR.. (SU) 59 90 PEL Ikarus, družba JZD v Sovětském svazu.. PE je jaký okres a která svazová republika?
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem.. Okres Kroměříž - databáze všech typů spz.. |
|
Eross
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 833 Registrován: 12-2011
| Odesláno Neděle, 08. září 2013 - 22:28:41 |
|
2z5: to prvé bude Audi 100 coupé
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8637 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 09. září 2013 - 00:01:13 |
|
Ad: 2z5 0409 (3969) PE je jaký okres a která svazová republika? ПЕ = Penzenská oblast, Ruská SFSR |
3260
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8803 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 09. září 2013 - 18:36:19 |
|
Známá je na 3 týdny v USA. Poprosil jsem o věnování pozornosti i značkám a ona to vzala zodpovědně - rovnou detaily: na té poslední fotce je pěkný odraz všech účastníků dobrodružné cesty v nárazníku vozu. Ještě bych se měl zeptat někoho zkušeného (např. Voye) jestli je bezpečné fotit podobné značky. To je nějaká armáda, Tomcate? (Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8641 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 09. září 2013 - 19:47:54 |
|
Ad: 3260 (8803) ... To je nějaká armáda, Tomcate? Znak a motto používají speciální jednotky americké armády ("zelené barety"). Tabulka na fotce je velmi pravděpodobně neoficiální a dekorační. |
Martin_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5794 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 09. září 2013 - 21:48:24 |
|
Rul: CD (diplomaté), CMD (diplomatická mise popř. mezinárodní organizace) Kód CMD na slovinských diplomatických značkách označuje vozidlo vedoucího mise, mezinárodní organizace používají stejně jako ostatní držitelé diplomatické imunity kód CD. Otazníky visí nad těmito registracemi, tyto PZ jsou podezřele číselně blízko od sebe, mají vzhled 3. typu, ale kódování 1. typu Já bych se přikláněl k názoru, že jejich číselná blízkost je čistě náhodná a jde o běžné dovýroby. Těchto úzkých verzí fontu jezdí pramálo, přesto nevím, co si o nich myslet. Mám dojem, že jde o první značky ve vzoru 2008, které se vyráběly krátce a brzy se přešlo na širší font. Něco jako naše krajské traktorové s mezerou ve spodním řádku. Zajímavostí je, že přívěsy mají stejné číslo, jako tažné vozidlo, zajímalo by mě, jak se to řeší, když má majitel např. dvě tažná vozidla. Pokud majitel tahá přívěs střídavě za dvěma vozidly, tak musí střídat i tabulky se značkou na přívěsu. LJ RTV-xxx zdobí celý autopark slovinských radiotelekomunikací Jen na upřesněnou, Radiotelevizija Slovenija nejsou radiotelekomunikace, ale veřejnoprávní rozhlas a televize.
|
Jef Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4492 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 10. září 2013 - 09:47:22 |
|
Tabulka na fotce je velmi pravděpodobně neoficiální a dekorační. Tam v Severní Americe, kde se používá jen zadní SPZ, je celkem obvyklé, že si do předního prolisu někteří šoupnou cokoli - reklamu na dealera, logo sportovního klubu, nebo dokonce nějaký nápis. Není to úplně šťastné - vozidla se v provozu většinou mísí s těmi ze států, kde přední značku používají, takže to může být matoucí - ale je to tak. (každopádně bezpečné fotit by to být mělo ) |
Rul
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7839 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 10. září 2013 - 16:27:44 |
|
Martin_L (5794): Díky za doplnění a dodatečné informace.
|
3260
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8805 Registrován: 10-2003
| Odesláno Úterý, 10. září 2013 - 19:15:48 |
|
Další foto z USA: A ještě auto, kterým cestují: V amerických značkách se nevyznám, tak připojuji jen obrázky.
|
3260
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8806 Registrován: 10-2003
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 06:11:52 |
|
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8644 Registrován: 12-2006
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 12:31:06 |
|
Ad: 3260 (8803, 8805,8006) V amerických značkách se nevyznám, tak připojuji jen obrázky. Já rovněž moc ne, ale i tak díky za zajímavé fotečky ... ----- Ilustrační - britská diplomatická v dnes již neexistujícím státě, uhodnout název je velmi snadné. |
Knuudl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222 Registrován: 8-2012
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 14:16:37 |
|
Tomcat (8644): Mám dojem že to je Vietnam. Každopádne pekný obrázok.
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8646 Registrován: 12-2006
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 19:43:15 |
|
Ad: Knuudl (222) Mám dojem že to je Vietnam. Každopádne pekný obrázok. Ano, správně ... Upřesňuji jen, že je to bývalý Jižní Vietnam. |
Voy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 991 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 20:59:01 |
|
Nevíte, co je toto ? Na tenkém AL plechu jsou čísla a písmena nalepeny. Nejspíš nějaké italské samorobo. |
Knuudl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 8-2012
| Odesláno Středa, 11. září 2013 - 22:26:36 |
|
Tomcat: Nevedel som ktorý z nich zanikol. Ale mohlo ma napadnúť že teraz je to komunisktické, tak to mal byť Južný. Voy: Podľa zloženia kódu to vyzerá na taliansko. Systém funkčný 1905-1994. Skratka prináleží kraju Reggio Emilia. Zrejme teda Talianske Samo-domo
|
Gapa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 838 Registrován: 8-2006
| Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 19:57:40 |
|
Copak se to po Praze prohání za diplomata? Omlovám se za kvalitu, je to výřez z velké foto... Nejdříve spatřen v úterý a dnes znovu.
|
Tomcat
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8649 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 20:14:57 |
|
Ad: Gapa (838) Copak se to po Praze prohání za diplomata? Je to ukrajinská diplomatická značka; 048 = Česko. |
jsmb Neregistrovaný host Odeslán z: 195.144.106.218
| Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 07:43:30 |
|
Saratovská (snad to hádám správně) oblast v Praze. Slušný bikerský výkon (cca 2700 km). |