Autor |
Příspěvek |
Izzy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1054 Registrován: 6-2005
| Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 22:09:10 |
|
Pánové, nevím zda-li se to tu už řešilo, ale má 1594 odpovídat nějakému období? Nebo to bude takový mix pro všechny?
Did you say it? I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life. Did you say it? Make a plan, set a goal, work toward it. But every now and again, look around, drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow... http://nakresy.webnode.cz |
|
VH Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.211.66
| Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 22:29:47 |
|
Pánové, nevím, co tu řešíte. 1594 má odpovídat období po předělání na výzbroj TV1. Pokud to někdo neví, finance do muzejnictví a jakýchkoli podobných aktivit (vyjma církevních), téměř neputují. Buďte proto rádi, že alespoň z toho mála jde občas něco solidně upéct. Těm, co 1594 tlačí kupředu Ad Rhomosapienc: V řadě měst byly doby, kdy už jen zachování, natož nějaké opravy historických tramvají, byly sci-fi. A fandové tehdy jásali při každé další zachráněné a opravené historické tramvaji. Ba co víc, alespoň příležitostně se při takových počinech snažili přidat ruku k dílu. Dnes se při takových počinech začne spíše hanit a kritizovat. Takže by bylo lepší žádné tramvaje nezachovávat a neopravovat? |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188 Registrován: 9-2012
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 00:54:13 |
|
Od včerejšího dne stojí v Pisárkách již poslední letošní krátké Vario LF 1541... |
TMB
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290 Registrován: 3-2013
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 10:46:51 |
|
On ten vůz taky mohl skončit ve šrotu. Sedadla jsou z Bratislavy všechna. A zkuste třeba sehnat originální spojky madel. Mimo jiné dostal opravené trakční motory (původní byly velmi špatné) a opravený orig. T3 motorgenerátor - což už taky v DPMB běžně není k sehnání. Vůz je prostě dle možností ve stavu z první poloviny 80.let vč. většiny detailů, takže tu opravdovou GO může dostat kdykoliv pozdějí. Na tu jsou ale v Líšni další tři adepti vozů řady T. (Příspěvek byl editován uživatelem TMB.) |
Tady su v Brně Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.43.255
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 11:46:54 |
|
Názorem šmejda, které krade fotky a dáva si je na svůj pochybnej fejsbúk, bych se vůbec nezabíval. Ať si táhne do cajzlu, tady sme v Brně! Všem, kteří dělají na 1594 hodně zdaru. |
Pepola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 765 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 14:07:49 |
|
Jak je možné, že v Praze jezdily T3 s krémovým nátěrem i nad 1. a 3. dveřmi, a byly čisté. A v Brně se to štětkou zaplácalo na každém voze jinak, aby "se to nešpinilo"... |
Jmb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1043 Registrován: 12-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 14:27:26 |
|
V Praze nepoužívali uhlíkové lišty na pantografech, měly hliníkové lišty mazané uhlíkovou vazelínou, tak asi střechy se méně špinily. Otázka je, jak to dělají teď po zavedení uhlíkových lišt. Že by dnešní uhlíkové lišty máně "špinily"? |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5984 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 17:14:31 |
|
Imho má právě uhlík menší otěr než kdysi hliník, jelikož teď máme tramvaje skutečně o dost čistější...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku... Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
|
Maxipes_Fík Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2216 Registrován: 12-2005
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 18:09:19 |
|
Ne, hliníkem či uhlíkem to opravdu není. Hliník špinil více... Je to za a) že se v Krně nemejou tramvaje jako v Praze a za b) že používáte nějaké pochybné a nekvalitní nátěry To jak vypadá čerstvě natřená muzejní 1594 je otřesné a pak si to provnejte s 6102, 6340, nebo téměř vetšinou vozů co po Praze jezdí.
|
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5987 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 18:43:55 |
|
Maxipes: Je ti jasný, že za tohle tu pochválenej nebudeš ? Každopádně pro porovnání si stačí rukou "pohladit" hliníkovou lištu, pak uhlíkovou a porovnat stav. Součinitel tření mezi mědí a hliníkem je o dost vyšší než u mědi a uhlíku, takže na střechách tramvají tak za kratší časovej úsek skončí mnohem víc částic obou materiálů.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku... Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku. |
|
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 769 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 18:59:57 |
|
Tady su v brně. To označení šmejda mělo putovat ke mě ? jinak rámci názoru to na muzejní T3M se rozodně nemělo jednat o hambení nýbrž o nastolení diskuze k přístupu různých organizací zabývajících se zachováním nejenom tramvají
TRAMVAJE V ČESKÉ REPUBLICE NA FACEBOOKU MÁME NOVÉ LOGO } |
|
Jmb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1044 Registrován: 12-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 20:34:35 |
|
Imho má právě uhlík menší otěr než kdysi hliník, jelikož teď máme tramvaje skutečně o dost čistější... - neplést si pojmy s dojmy - něco jiného je otěr a něco jiného obrus. Něco jiného je styk troleje s nemazanou hliníkovou plochou, něco jiného s mazanou hliníkovou plochou a něco úplně jiného s uhlíkem. Hliníková lišta při nedokonalém styku s trolejí při odběru proudu navaří kapičky hliníku na trolej a ta pak působí jako pilník, byla snaha tomuto zabránit pomocí uhlíkové pasty (měl být lepší kontakt a na namazané troleji se kapky neuchytily). Hliník byl obrušován, byly to spíš piliny, než otěr. Uhlíková lišta je pojivem spojený čistý uhlík, z kterého se otěrem stává velice jemný prach, který se zažere do laku, či barvy. |
Ms222
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627 Registrován: 5-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 23:21:33 |
|
http://www.veselykrokodyl.webnode.cz music production |
|
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5840 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pátek, 07. listopadu 2014 - 12:01:50 |
|
Mistře, a proč to dáváš do brněnské diskuse, když všeobecná tramvajová je jinde? |
Filip_daněk Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671 Registrován: 12-2005
| Odesláno Pátek, 07. listopadu 2014 - 13:10:45 |
|
Vojtik: protože Šmerda? :D |
Anti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 08. listopadu 2014 - 16:41:50 |
|
Náhodou ten štětkový nátěr přesně vypadá přesně jako všechny vozy po dílnách z období které má reprezentovat. Nepřirozeně naleštěný stroj jako tenkrát byly funglovky ze Smíchova by tomu rozhodně neodpovídal. Kolega TMB : Kdyby byly zapotřeba nějaké dobové prvky k dovybavení interiéru (cvikače,obtisky, směrové tabule) dejte vědět. PS: Platí pouze pro kol. TMB , né že se seběhnou všichni šotouši jak hladoví vlci ...
Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej .. ..." Do Pekla Máme Blízko "...
|
|
Janatak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8381 Registrován: 9-2004
| Odesláno Sobota, 08. listopadu 2014 - 17:29:17 |
|
Některý cedule by se mi hodily nalepit do auta, třeba "Postupte dále do vozu", nebo Nemluvte za jízdy s řidičem" . Super je i "Cestující jsou povinni se za jízdy držet", a tak podobně...
Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty! 10 let na K-reportu |
|
Marek_kubík
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 10:02:59 |
|
Anti: Moc pěkná sbírka.
Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-) ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci Moje ICQ: 639-165-615
|
|
M2359
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385 Registrován: 10-2012
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 11:46:53 |
|
Janatak : je to tak, všechny tyto cedule se dnes nepoužívají - je to velká škoda, proto to vypadá tak, jak to vypadá. |
Jmb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1045 Registrován: 12-2007
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 11:58:51 |
|
Náhodou ten štětkový nátěr vypadá přesně jako všechny vozy po dílnách z období které má reprezentovat ... -nevím, kde jste všichni přišli na ten "štětkový nátěr", v Brně, co pamatuji (a pamatuji toho dost), tak se vozy stříkají (štětkou jen podkladní a vyrovnávací vrstvy). Při renovaci historických vozů v 70. letech snad pokusy o původní technologii provádění nátěru vozů, kdy prováděny nátěry, včetně linek, ručně štětcem a finální úprava byla stříkání úplně nezaschnutého nátěru bezbarvým lakem. Tato technologie dávno opuštěna projejí náročnost, zvláště časovou (nutno stříkat přesně v daný čas). Dle fotek, které jsem viděl, tak vůz 1594 prodělal klasickou proceduru, tedy nátěr nastříkán. |
Janatak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8383 Registrován: 9-2004
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 12:22:54 |
|
nevím, kde jste všichni přišli na ten "štětkový nátěr", v Brně, co pamatuji (a pamatuji toho dost), tak se vozy stříkají (štětkou jen podkladní a vyrovnávací vrstvy) Tak určitě zvnějšku se vozy stříkají co do nátěru. Nicméně uvnitř, třeba dveře nebo i jiná místa se pořád natírají štětkou. Viz např. nedávná VP u 1080.
Pokud se cyklista v provozu chová asertivně, je to většinou kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty! 10 let na K-reportu |
|
1927
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 6-2013
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 12:46:58 |
|
Pěkné nedělní poledne, chtěl bych se tu někoho zeptat na to, zda jsem správně zaznamenal, že se nějak organizovaně přestalo svítit během dne uvnitř vozů mhd nebo to je jen můj špatný dojem tmy z podzimního počasí. Mám totiž pocit, že se dřív vždy svítilo; mně, jako člověku, který trpí šeroslepostí, je to dost nepříjemné. Děkuji. |
očař. Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.41.145
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 14:46:03 |
|
Přes den si nikdy nesvítí. Jen při vyjímečně hnusném počasí, kdy je výrazně snížená viditelnost, což teď rozhodně není, by se mělo svítit. |
Jmb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1046 Registrován: 12-2007
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 16:21:03 |
|
Nicméně uvnitř, ... se pořád natírají štětkou - v Praze to snad dělají jinak? Ještě bych připomenul, viz citace příspěvku TMB "... opravdovou GO může dostat kdykoliv pozdějí.", že to není GO |
-OndraS Neregistrovaný host Odeslán z: 94.112.1.94
| Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 22:42:13 |
|
1927 - svícení je plně v moci šoféra. Podle mě je to teď takovej psycho-efekt. Řidiči jezdí denně, jsou zvyklí tak nějak "automaticky" rožínat třeba o půl šestý, a najednou se o hodinu posune ciferník (vynález století), ale najednou je holt potřeba rozsvítit o hodinu dřív. Popravdě se mi to stalo taky párkrát, člověk tak nějak jede, sedí v té své pološeré kabině a najednou dojede třeba na Husitskou mezi vysoký baráky, odbaví vůz a ve zpětným zrcátku do interiéru tak nějak najednou zjistí, sakra, vona je vevnitř docela tma. Bohužel jsou mezi námi kolegové, na každé trakci jich zepár je, kteří by nejradši jezdili potmě i o půlnoci, a vůbec vlastně ty lidi jak tam nastupujou, je to otravuje, a nebo např. přišla na jednoho šoféra stížnost, že invalidovi po neochotném sklopení plošiny v dešti řekl "žes radši nezůstal doma kriple". Po takových šoférech bohužel nemůžeme chtít, aby mysleli hlouběji a uvědomili si, že ne všichni lidi mají 100% zrak |
Izidor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 437 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 07:15:38 |
|
A co je to za nesmysl blikat se zářivkama pod každým mostem za bílého dne. To těm zářivkám fakt svědčí... |
Focus1976
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 694 Registrován: 4-2011
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 07:43:56 |
|
A co je to za nesmysl blikat se zářivkama pod každým mostem za bílého dne. Jo, mezi Celní a Krematoriem se to dělá i v létě, což fakt nechápu. Ten průjezd trvá ani ne deset sekund. PS: Ty samolepky jsou super. Ani si člověk (skoro) nevšimne toho děsného potahu gauče. |
Algida Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 178 Registrován: 12-2010
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 11:50:39 |
|
S těma zářivkama je to v "D1" (Organizování městské hromadné dopravy). Ale taky si myslím, že to není zas tak nutné.
brňáci = nejrozmazlenější cestující v ČR |
|
Anti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 16:36:31 |
|
Fokus1976: Potah gauče je mi schuma-fuck, navíc to není v bytě ale v tzv. depozitáři, neobytné části domu určené především a právě k uskladnění šotoarchiválií ...
Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej .. ..." Do Pekla Máme Blízko "...
|
|
Rem Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 691 Registrován: 11-2008
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 17:01:09 |
|
-OndraS: Na druhou stranu, v místě kde není venkovní osvětlení, je možno při jízdě vypnout osvětlení interieru vozu, případně jet s nouzovým osvětlením, no a na zastávce jej zas zapnout. Ono není dvakrát příjemné, když se ti odráží do čelního skla vnitřek vozu a nic nevidíš. A já osobně v místech jako je jundrovský trojúhelník, nebo sjíždění tras d-8 a d-10 zářivky krátkodobě vypínám, abych viděl, jestli se na mne něco zprava (ne)řítí.
Část poruch se vyřeší přestartováním vozu. Zbytek vyřeší autogen.
|
|
Pepola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 766 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 18:05:57 |
|
K těm nápisům (omluva za OT): Když jsem přešel na vůz 3251 a točili jsme se na dnešní Koniklecové, tak tam byl na stavbě sídliště provizorní rozvaděč a u toho takové ty bezpečnostní tabulky. A jednu z nich jsem chtěl uloupnout a dát ji na kabinu zvenku - od cestujících: VSTUP JEN V OCHRANNÉ PŘILBĚ |
Janatak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8386 Registrován: 9-2004
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 19:23:32 |
|
Pepola - to by bylo náhodou super, první cestující, co by ti do kabiny vlezl s dotazem nebo pro jízdenku, bys pěkně vypakoval ven s lakonickým zdůvodněním - nemáte ochrannou přilbu .
|
Anti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1554 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 20:09:10 |
|
Kdysi dávno jsem někde viděl na lince česanskou Karosu, která měla za čelním oknem malou smaltovanou cedulku z nákladního výtahu : Jízda osob zakázána .... Sorry za OT , ale napsat to do vtipů by momentálně nedalo smysl...
|
|
zelenázářivka Neregistrovaný host Odeslán z: 83.240.50.169
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 20:46:05 |
|
Když už se tu probírá svícení, tak mě napadá, proč mají některé KT8 u prvních/posledních dveří zelené zářivky? Může to souviset s tímto? když se ti odráží do čelního skla vnitřek vozu a nic nevidíš |
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2862 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 22:25:18 |
|
Ad tabulky a cedulky. V práci mám na starosti mimo jiné i chirurgické/ortopedické vrtačky, tak jsem k nim přiložil starou tabulku, ještě od Práce n.p. "Zásady bezpečnosti práce na vrtačce" :-)
|
ReZ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 882 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 10:31:24 |
|
zelenázářivka: myslím, že je to tak.
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí. |
|
Domis
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212 Registrován: 4-2010
| Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 23:22:42 |
|
Ad nálepky: Minimálně přesně tato nálepka "Zazní-li signál, opusťte dveřní prostor" se v pražských ceduláčích dodnes nachází nad všemi dveřmi. A myslím, že i další jsem tu viděl. Ad světla: Já jsem naopak rád za co největší tmu ve voze, aby bylo aspoň trochu vidět ven. V kombinaci se zatmavenými okny je to úplná hrůza. Normu pro osvětlení nechápu, takové intenzivní světlo nemůže být ani cestujícím příjemné. A se týče rozžínání světel pod mosty, to jsem kromě Brna opravdu jinde neviděl. |
Tomaseq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1867 Registrován: 7-2003
| Odesláno Středa, 12. listopadu 2014 - 18:55:54 |
|
Moc dobře si pamatuju jednu slatinskou 9Tr, kterou jsem jezdíval domů ze štatlu. Naproti prostředním dveřím byl nápis " Cestující jsou povinni se za jízdy držet" upraven na "Cestující jsou povinni za jízdy držet hubu" . Bylo to v něm dost dlouho, ale číslo si už nepamatuju. |
Izidor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 438 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 07:25:32 |
|
" Cestující jsou povinni se za jízdy držet" , což by se dalo chápat a může vyznít i tak, že se musí držet mezi sebou navzájem, např. za ruce... Jinak taky jak býval u předních dveří u té dvojice sedadel v Karosách B73X nápis :"Neobsazovat dětmi do 12 let", tak si pamatuju, že jeden vůz to měl hodně dlouho pozměněno na : " Neobsasovat dědky do 99 let", což chápu, proč to tak dlouho vydrželo. (Příspěvek byl editován uživatelem izidor.) |
Mkzb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857 Registrován: 5-2009
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 07:49:46 |
|
Já bych takové výroky radši právnicky nepitval. Např. v dopravních předpisech dlouhou dobu bylo, že motocyklista musí mít přilbu řádně připevněnou a nebylo uvedeno kde. |
B01 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 767 Registrován: 5-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 08:10:31 |
|
Tomaseq: Tohle podle mě bylo v mnoha vozech Mkzb: Podobně je to nyní u reflexní vesty (u osobních aut), kde je uvedeno, že řidič musí mít vestu v autě, ale už není specifikováno, zda a kdy ji musí mít na sobě. |
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2869 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 09:12:09 |
|
Podobně je to nyní u reflexní vesty (u osobních aut), kde je uvedeno, že řidič musí mít vestu v autě, ale už není specifikováno, zda a kdy ji musí mít na sobě. Řidič je povinnen... ... mít na sobě oděvní doplňky s označením z retroreflexního materiálu stanovené prováděcím právním předpisem podle § 56 odst. 8, nachází-li se mimo vozidlo na pozemní komunikaci mimo obec v souvislosti s nouzovým stáním; to neplatí pro řidiče motocyklu, mopedu a nemotorového vozidla.
|
Manil
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4592 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 16:11:20 |
|
zelenázářivika: Ty zářivky nejsou zelené, ale oblepené zelenou průsvitnou fólií, která tlumí intenzitu vnitřího osvětlení (omezení odlesků v čelním skle řidiče). Zkušební zelená zářivka je pouze ve voze 1704, nicméně efekt je nulový. Řešení této problematiky je poměrně složité - v žádném případě nesmí být přijatým opětřením omezen výhled řidiče (např. zatmavením plexi na dveřích kabiny) a intenzita vnitřího osvětlení musí vždy odpovídat normě ČSN EN 13272 (Elektrické osvětlení v kolejových vozidlech...). |
Rutak11 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 847 Registrován: 9-2009
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 22:06:12 |
|
Princezny by měly zůstat zazděný. |
|
Pavel_v
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 759 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 13. listopadu 2014 - 22:40:06 |
|
Rutak11: vypadá to, že nebude žádný problém ta vrata přelézt, takže ráno budou tramvaje nejspíš zmalované od střechy až dolů. Nevím, jestli se to čištění vyplatí víc, než ty přejezdy do vozovny. |
9001
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3682 Registrován: 6-2004
| Odesláno Pátek, 14. listopadu 2014 - 00:23:48 |
|
Manil: Opět stejná ptákovina jako u tramvají s koženkovou sedačkou vs. autobus? Busy přece taky mají standardně přelepenou první zářivku u řidiče... Pavel: Neviděl bych to jako extra problém. Navíc v Olomouci už takhle nějakou dobu fungují a problémy snad nejsou. (Příspěvek byl editován uživatelem 9001.) |
Pepola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 767 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pátek, 14. listopadu 2014 - 06:56:02 |
|
Rozsvěcování pod mosty v Brně je proto, aby lidi mohli číst časopis Šalina bez přerušování |
| Odesláno Pátek, 14. listopadu 2014 - 15:12:28 |
|
Když už tu řešíte ten potenciální vandalismus na Jírově; mě se zdá že nějak v podniku zapadly ty kamery do vozů. Proběhla velká sláva, že v Porschetech už se může nahrávat a může to sloužit jako důkazní materiál, ale je nějak "ticho" po pěšině. Je to takový celý divný. V podstatě asi tak všichni jsou toho názoru že jestli má něco "zamezit", rovná se omezit vandalismus, jsou to prostě jenom a jenom kamery, a z nálepek "no tag" a podobných kampaní, kterým věnují pozornost jenom slušní lidi, mají vandalové jenom prdel. |
Kobra Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pátek, 14. listopadu 2014 - 23:54:36 |
|
Ticho po pěšině značí, že kamery plní svůj účel, co je na tom divnýho? |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189 Registrován: 9-2012
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 01:29:44 |
|
Jedno Porsche jsem zničený už viděl ( vyleptané okno kyselinou), jen si nemohu vzpomenout na číslo. Nicméně je pravdou, že se špitá o dalších Poršatech příští rok ??? |
Číslo příspěvku: 278 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 09:09:03 |
|
To byla nejspíš 1925.. všemu samozřejmě zabránit nejde Šeptá se o spoustě věcech, podstatný je ale to, co schválí vrchnost (zaplatit dluh vs. nakoupit další krámy). Jen informaci z takového zdroje pak lze brát vážně.. |
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:10:46 |
|
Kobra - no, člověk by očekával, že proběhne instalace kamer i do jiných vozidel; třeba KT8, nebo i do nových autobusů atd... |
Číslo příspěvku: 279 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:58:37 |
|
To by ovšem nesměl být na scéně ÚOOÚ. Znáš úředního šimla.. Ostatně, nová Varia už záznam připravený mají.. (Příspěvek byl editován uživatelem Kobra.) |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191 Registrován: 9-2012
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:02:22 |
|
Kobra: Ale jen ty poslední Varia... |
prototyp401
Neregistrovaný host Odeslán z: 89.177.247.158
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 16:30:49 |
|
Když už má ta Škoda u vás v Brně nějaké "předplatné", co si myslíte o nových 30T, co si objednala Bratislava? Ve vztahu k Brnu jako? Viz odkaz. Na to, že jsou od Škody a jsou obousměrné, tak mi přijdou povedené. |
3903 Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.49.16
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:14:31 |
|
Myslime si o tom to, že je Brnu celkem jedno že si to Bratislava objednala. |
Janatak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8390 Registrován: 9-2004
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 18:22:03 |
|
3903 - ten dotaz asi stál na myšlence, kolik parády by 30T udělaly v Brně.
|
3903 Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.35.127
| Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 19:46:26 |
|
Tak měl být na té myšlence i položen. |
prototyp401
Neregistrovaný host Odeslán z: 89.177.247.158
| Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 00:39:07 |
|
3903: Proto je tam ta ta věta Ve vztahu k Brnu jako?. Dobře, zeptám se jinak - i kačeny budou jednou potřebovat náhradu. Mohla by být 30T adekvátní náhrada? Jen v teoretické rovině. Jestli není něco třeba, kvůli čemu by byly tyto tramvaje objektivně nevhodné? Nebo u vás panuje obecná nenávist ke Škodě kvůli 13T? |
Manil
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4594 Registrován: 4-2005
| Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 09:46:05 |
|
Ondra: V plánu je osadit kamerami (salonu i přední "nehodovou") i např. T6A5 při GO nebo Anitry při VP (od příštího roku). 9001: Jestli nějak očekáváš moji reakci - drážní vozidlo = jiné normy, jiný úřad, pod které spadají... |