K-report
 

Archive through 14.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektronický dopravní deník » Archive through 14.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 20:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, kolik je tu výpravčích a traťových dispečerů, ale přesto si dovolím založit další téma.
To proto, že údajně SŽDC požaduje ve všech stanicích kde se vede dopravní deník, mít tento v on-line elektronické podobě. Instalace počítačů již začala a bude probíhat ve třech fázích. Během příštího roku tak zmizí z celé sítě SŽDC papírové dopravní deníky (budou jen jako záložní pro případ poruchy).

O el. Dopravním deníku

Dodavatel elktronického dopravního deníku (APM DK) - fa. Oltis

(Příspěvek editován uživatelem qěcy prosinec 21, 2005)
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 18:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco na tom bude, "zaslechl" jsme podobné zprávy....
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Nap
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj už ho asi měsíc máme a používáme ho. Určitě už jsou deníky ve stanicích v úseku Záboří - Choceň.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 22:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky mezi Brnem a Břeclaví, resp. vim o některých stanicích, a to minimálně od července... Zatim se používají i elektronický i papírový (ten je jen tak pro srandu králikům)...
Proč???
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 07:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nap:
A jaký to je v rutinním provozu?
Nám to bude chodit přes podělanou telefonní dvojlinku, tak jsem zvědavej, jestli ty vlaky nebudou rychlejší než data. V sousední stanici tím nahradili ISOŘ a CEVIS, jenže jaxi do toho DD neleze např. doprava.

Dejvice:
Jsem si myslel, že na JOPkách je to součástí JOP. To tam ty vlaky musejí klofat růčo?
Elektronický a papírový se musí používat ve zkušebním provozu do doby, než to schválí kádéčko a než z toho vyzkouší všechny výpravčí.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 12:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Napíše se tam jen vlak a časy a ostatní se vyplní "samo". Doufám, že to, co mají u Břeclavi, není něco jiného...??? Vypadá to jinak (možná novjší verze) než ve výše uvedených odkazech, ale plní to stejnou funkci...
Proč???
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 18:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na školení z EDD jsem byl, taqím, jaqypadá. Ale mne zajímá, zdali se musejí růčo klofat vlaky i na JOP s přenosem čísel vlaků. Nebo se snad na koridorech čísla vlaků nepřenášejí?

(Příspěvek editován uživatelem qěcy prosinec 23, 2005)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 20:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo se snad na koridorech čísla vlaků nepřenášejí?
Jak kde, na 1.koridoru v podstatě vůbec. Záleží samozřejmě na tom, jaké máš SZZ - např. v Uhersku, Zámrsku je to technicky nerealizovatelný (SZZ AŽD 71 s číslicovou volbou) a nedělá se to ani ve stanicích s ovádáním JOP - např. Kostěnice, Moravany (ESA 11), Pečky (ETB), ale nevím, jestli na to software "má" a bude se to do budoucna používat. Přenos čísla vlaku se provádí v dálkovině Pha-Kpy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A třeba na 2. koridoru je přenos čísel?

Mohl by mi někdo vysvětlit, jaké různé sítě pro řízení provozu a pro přepravu jsou? K čemu je ISOŘ, CEVIS, CDS, proč je ISOŘů víc, proč je taky Analýza. Nebo je to jedna síť? Nebo to není síť, ale jen aplikace, programy? A proč se tomu všemu nějak obecně říká IS CEVIS? Nejsem počítačový technik (prakticky jsem na to blbej), tak kdyby mi to mohl někdo polopaticky objasnit. Např. proč do toho DD neleze doprava, ale informace o pohybu vlaku si to bere.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 16:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže: ISOŘ a CEVIS je něco úplně jiného. ISOŘ je aplikace spřažená s provozníma/vlakovýma dispečerama, takže jsou tam všechny údaje o vlaku, tzn. lokomotiva (kolik ujela km, depo), strojvedoucí (jméno, nástup resp. konec směny), počet vozů, hmotnost, délka. Dál jsou tam všechny žst. který zadávaji do ISOŘe, ať už přímo nebo přes EDD. Dál si tam dispečer plánuje přepřahy, střídání strojvedoucích. Jsou tam výluky, strojové jízdy...
Zato CEVIS je spíše záležitostí starající se o vozového dispečera. Tzn je tam např. oběh vozu, resp. dá se najít kde se konkrétní vůz právě teď nachází, samozřejmě i s historií. Je tam rozbor vlaku s tím, že lze nalézt odkud kam konkrétní vůz na vlaku jde. Samozřejmě se tam nachází i vlaky, tedy spíš jejich poloha, ale nejsou tam přímo údaje jako v ISOŘi. Většina se však dá pomocí dalších dotazů najít. Ovšem nenajdete tam např. lokomotivu, která vlak veze, natož údaje o ní či strojvedoucím. Podle mně je tedy jeho velké využití právě pro vozy (jenom nákladní...). CDS je informační systém, který si bere data z ISOŘe, a používá je pro údaje o poloze vlaku pro civilisty = tedy pro cestující a spol.
Není to samozřejmě plně vyčerpávající popis. Taky ale doufám, že jsem snad nezveřejnil nějaké firemní tajemství...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 19:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Lipniku nad Becvou je sice JOPka, ale pokud ma vypravci stanici na mistni ovladani, vede denik v papirove podobe a dava predvidane odjezdy i pres to, ze pocitac registruje odjezd, resp. postaveni v sousedni stanici (vcetne skut. odjezdu). Za to v Radotine se (RZZ AZD 71, cestova volba, dalkove rizena odbocka, hradla na vsechny strany) zavadi EDD, je sranda poslouchat ty keci kolem toho. Je to kravina, protoze EDD nepozna odhlasku z hradla, zavedeni telefoniky a spoustu jinych dulezitych udaju... a vsechno datluji rucne. A telefonni zapisnik vedou stejne rucne. RZZ lze sice ovladat pomoci JOPky, ovsem nejsou penize...
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 20:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EDD nejni zabzař, a podle toho to taky vypadá. Tzn, že nemůže ani poznat zavedení telefoňáku, apod. Proto jsou tam tzv. červený a modrý zápisy. Kromě toho si tam musíš navolit bezpečnostní štítek, výluku, hlášení o postavení výměn...
Ten Lipník mně ale udivuje, myslím si však, že to záleží na KD. U nás je dokonce TEST, a taky máme EDD. Nejni to závislý na typu zabzař! Určitý výhody to má, ale ručně to je rychlejší. Pamatujete si ale na zavádění, resp. rušení lepenkových jízdenek a přechod na elektronický výdej? Kdo uměl prodávat lepenky, taky nadával, že ručně je to rychlejší. No a dneska to už skoro nikdo neumí... Tim nechci EDD nijak obhajovat, nemyslím si, že to má nějakej přínos. Prostě je to jen o tom, že co se do teďka dělalo ručně, bude se mlátit do pc...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 09:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavádzanie každej novej techniky alebo zariadenia sa stretáva s ťažkosťami. Treba vychytať detské choroby, nastaviť na optimálny režim. Aj ja som niekedy na tú techniku nadával, keď nefungovala. Bol som na našom pracovisku prvý, ktorý napríklad na bývalom Bevoze využíval také veci ako záťažové prúdy, rozbory vlakov, polohy vlakov výkaz vozidiel a p., ktoré boli po určitom čase sprístupnené aj prev. pracovníkom a nie len p. prednostom. A teraz, keď vypadne IS, tak už noví a mladí zam. nevedia ani bez toho robiť. U nás mladá prípravárka už nedokázala bez toho ani vypočítať brzdiace %, a vystaviť ručne brzdenku, čo starí prípravári spravili za dve minuty. Technika pokračuje, a ešte viac obmedzuje správnu činnosť v tom, že keď vypadne, alebo elektrina alebo IT, všetko postojí. V dávnych časoch sme vytiahli petrolejky a išlo sa ďalej. Však návestidlá sme mali tiež na petrolejky, a výmeny na ruku, telefóny na baterku.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 10:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau lidičky, na Zličíně zatím EDD není, nečekaně, to jenom pro info...
PeS
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 11:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Ano, taky to znám... Je jasný, že pokrok nezastavíš, ale asi bych se pořádně rozmejšlel, než bych všude nacpal počítače (a to nejen na dráhu, ale např. i do bank...). Za prvý je docela snadný vniknout do jejich systému a tím je přinejmenším vyřadit, dál existuje řada lidí, kterým dělá potěšení počítače všelijak napadnout a data buď stahovat nebo pozměňovat. Ale hlavně: jsou závislé na nepřetržité dodávce proudu. Nepředpokládám, že bychom se dostali do válečného stavu, ale stačí jakákoliv náhlá nedostupnost elektřiny, a počítače nefungují!!! Když byla na stanicích elektromechanika a páky, dalo se jezdit i když elektřina nešla. Teď se všude strká ESA a podobné nesmysly, a stačí aby se pc nepohodly a vlaky stojí. A obsluha jen kouká, protože NIC nemůže dělat!!! Podle mně jsou pc dobrá hračka, lepší psací stroj - prostě spíš zábavní stroj. Rozhodně bych ho nevyužíval v režimech, kde jde o bezpečnost a ochranu údajů...
Pomalu se začínám bát, abysme fakt nedopadli jako v některých sci-fi románech...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 13:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dava predvidane odjezdy i pres to, ze pocitac registruje odjezd, resp. postaveni v sousedni stanici (vcetne skut. odjezdu).

Aneb co mi na ČD hodně moc vadí...

(Příspěvek editován uživatelem Desiro prosinec 26, 2005)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 08:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a to nejen na dráhu, ale např. i do bank...). Za prvý je docela snadný vniknout do jejich systému a tím je přinejmenším vyřadit, dál existuje řada lidí, kterým dělá potěšení počítače všelijak napadnout

Jak pronikne hacker do uzavřené sítě zabezpečovacího zařízení ? A s tou snadností vniku do bank - no to je taky s prominutím pěkná ptákovina.

ale stačí jakákoliv náhlá nedostupnost elektřiny, a počítače nefungují!!!

No představte si, že stolní počítač ze kterého byl napsán tento příspěvek nepotřebuje několik hodin dodávku proudu z veřejné sítě. A s tou ESou je to +- podobně.

Teď se všude strká ESA a podobné nesmysly, a stačí aby se pc nepohodly

Jo a hlavně to na rozdíl od výhybkářky nepřinese do vytopené dopravní kanceláře svačinu. A hlavně §1 - nikdy se to jinak nedělalo.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 13:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:
Co to meleš?
Když zfialoví počítač ESA, tak obsluha nemá co čumět, ale má stavět vlakové cesty náhradním způsobem. Za použití telefonického dorozumívání, ambulanťáků a písemných rozkazů. Úplně stejně, jako když zhasne reléovka.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 14:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ale dyť to ber jako nadsázku. Já nejsem ä priori proti počítačům. Jenom mám někdy takový obavy... Jenom pár poznámeček - neřekl jsem hacker, ono je totiž dost lidí, kteří s tim zařízením pracujou, a kteří si myslí, že pc nějak ošálí. Proto zkouší všechno možný. Mohl bych vyprávět - ale ne tady... Dál: i ten notebook, laptop apod. se musí potom nabít, resp. jeho baterie... A nakonec: máš pravdu, nepřinese svačinu, ale ani nic jinýho... :-) :-) :-)
Qěcy: Jó? Tak se přijeď někdy podívat... Zvlášť když nejsou lidi, to jde jak po másle. Fakt!
Ještě jednou opakuju, nejsem nepřítel pc. Aspoň si to o sobě nemyslím, a asi si to nemyslí ani nikdo jinej, když mi dali tu funkci administrátor EDD... Mmch dnes v noci jsem zprovoznil vysílání z EDD do ISOŘe/CDS a jsem na to patřičně hrdej :-)
Tak do mně tak moc nekopejte :-(
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 15:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Jak pronikne hacker do uzavřené sítě zabezpečovacího zařízení ? A s tou snadností vniku do bank - no to je taky s prominutím pěkná ptákovina.

To bych neviděl tak jednoznačeně. Napadnou lze JAKÝKOLIV PC, který je propojen (třeba i přes jiné počítače) z veřejnou sítí-internetem. (vůbec není rozhodující, že se z něj třeba na internet nedostanu) Tzn.ESA je například propojena z dopravní kanceláří a ta s dispečerem a ten už má ve svém PC třeba přístup na web. A už to jede.... O těch bankách platí to samé. Rozhodně to asi není snadné, tyto zařízení napadnout, ale také to není nemožné.
Nap
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 16:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: Zatim fungujeme ve zkušebním provozu. Jako výhoda se mi jeví veliký úbytek telefonování, můžu se tím více věnovat jízdě vlaku to je určitě veliká výhoda a asi ta největší. Přestalo se telefonovat a musim si víc hlídat náklady hlavně kvůli PLM a rychlostem. Taky už se povedlo kolegovi projet s končícím nákladem. Hodně často se deník kouše a potom se musí restartovat (někdy až 4x za směnu). Navíc mi docela dost vadí nepřehlednost. Podklad je šedý, údaje o vlaku jsou sice o něco tmavší, ale hrozně to splývá a při většim počtu vlaků je to hodně nepřehledné(povedlo se mi vynechat vlak ve sledu). Celkově hodnotím deník kladně až na výše popsané problémy, které doufám programátoři opraví.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 06:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzn.ESA je například propojena z dopravní kanceláří a ta s dispečerem a ten už má ve svém PC třeba přístup na web. A už to jede.... O těch bankách platí to samé.

Promiňte, ale nevíte o tom vůbec nic.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ...Tzn.ESA je například propojena z dopravní....

Víte, co znemá slovo například?
Já samozřejmě nevím, jak je to s tou zabezpečovačkou ve skutečnosti. Chtěl jsem jen říci, že napadnout lze KAŽDÝ komp, který je třeba i přes síť a jiné počítače byť nepřímo propojen s internetem. Byste koukal, co dokáže např. Trojský kůň. Už jsem řekl, že to není vůbec snadné, ale také to není nemožné! Ale o tom už by zde museli vyprávět hackeři, co o tom ví mnohem víc, než já.
Jak je po této stránce řešeno moderní zab. zař, přesně nevím a budu rád, když mě poučíte.......
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

esa používá dos nebo wokna?
a pokud jsou data nějak přenášeny ven, je tam určitě opto-el. oddělení. jak chceš naučil led diodu přijímat info a fotodiodu něco vysílat?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Pokud je tam to, co říkáš, tak jednosměrným přenosem těžko. Znovu opakuji, nevím, jak to mají ČD. Ale kabely či bezdrát -to je pro hackery přímo ráj.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4388
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 12:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do jakého koliv zabzař. mohou vstupovat info pouze:
od obsluhy, z k.o nebo p.n, kontroly výhybek, výkolejek a jiných ovládaných prvků, z jiného zab.zař.
tečka.

(Příspěvek editován uživatelem bobo prosinec 28, 2005)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 18:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esa má 2 technologický compy a na jednom by měli běžet Wokna a na druhém DOS. Když pak ty compy něco řeší a k něčemu dojdou, tak se provede komparace (jestli došli ke stejnému závěru) a pokud ano, tak se to udělá.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 20:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DESIRO: ano, tzv. 2 ze 2.... Jeste navic myslim jedna vetev bezi inverzne.......
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 21:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nemýlím, na technologických počítačích neběží ani DOS, ani Wokna. Obávám se, že vlastnosti těchto operačních systémů zdaleka neodpovídají požadavkům na bezpečnost a spolehlivost pro takovou činnost, jakou je řízení železniční dopravy. Naproti tomu uživatelské jednotné klikací rozhraní už zřejmě na Windowsech bude.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18200
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 01:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky ale doufám, že jsem snad nezveřejnil nějaké firemní tajemství...

Těžko - mnohem podrobněji to máme ve skriptech, které jsou volně dostupné (i když věřím, že někteří by to nejradši zakázali).
Škoda jen, že to asi neexistuje v digitální formě, drážní IS (včetně DZV, MOP a jiných kokotin) tam jsou pro laiky docela dobře popsány.

Docela pěkně je to ale zpracováno i na http://www.oltis.cz/, základní IS tam najdete také (nejen o EDD, jak odkazoval Qěcy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 02:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď bysme ještě potřebovali příručku "Jak správně odbavit cestující do SCP"... Nějak v tom nejni jasno a nepanuje jednotný názor. Někdo říká: jedna jízdenka do Prahy, druhá na SCP z Prahy do Ostravy; jinej: jízdenka na celou trasu + příplatek na SCP...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18206
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 02:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možné asi bude obé, ale měl bys doporučit tu levnější variantu.
Tedy buď jízdenku z XY do Ovy plus doplatit místenku za 200, nebo jízdenku z XY do Phy a pak jízdný na SCP z Phy do Ovy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 02:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jistě, to jsem si prosazoval, a nakonec jsem tak cestujícího i odbavil, ale to dohadování nebralo konce. Takže levnější je jízdenka + příplatek na SCP!
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18210
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 03:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně to ale platit určitě nebude; trochu jsem si to teď propočetl a na realci ČB - Ova je to takhle (snad):

Zlodějské jízdné (celá trasa+doplatek/po částech) - 786/704
Zákaznické jízdné - 562/626
Děti -15 (zlodějské) - 493/352
Děti -15 (zákaznické) - 381/313
Děti -15 (žákovské) - 376/183
ZTP a spol. (zlodějské) - 346/176
ZTP a spol. (zákaznické) - 291/157
Studenti (15 - 26) - 453/338

Takže vlastně jen u zákaznickýho je to tak výhodnější (první třídu si počítejte někdo jinej )...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18212
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 03:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě jen na týhle relaci, Aš - Ostrava, nebo Volary - Opava může být zase docela jinak; mmch už vidím to nadšení, jak kvůli tomu někdo bude vypisovat nesouvislou jízdu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 10:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAREK: právě že ale na TPC1 a 3 JE DOS a na TPC2 a 4 JSOU Windows, konkrétně myslím NT.
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 22:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se nějak rychle změnilo téma... Až bude EDD nějak komunikovat s ZAB.ZAŘ nebo bude data přenášet přímo k dispečerovi, budu chápat nějaký smysl. Pokud ne, papír stojí mnohem méně než PC (a dá se opravit, už se těším, jak se 60ti letý výptavčí učí s EDD...)
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 23:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 171 je EDD už osazena celá, mimo Beroun a Smíchov, ty přijdou až v poslední fázi. Teď to ještě rozchodit. Karlštejn a Radotín přes optokabel ČDT, zbytek přes modem+dvojlinku ČDT.
gp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.145.79
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 03:28:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slaňák:
Rozhodně je snazší hacknout analogový telefon, reléovou reléovku, elektromechaniku, noční výpravku nebo taky edmonsonku. Ve všech případech přináší počítač vyšší bezpečnost proti zneužití.

ad Ježíšek:
papír: médium 0,4 Kč/kB, zápis 20 Kč/kB, trvalá spotřeba energie 40 W, archivace 0,5 GB/m3.
PC: médium 0,00015 Kč/kB, zápis 10 Kč/kB, trvalá spotřeba 80 W, archivace 23 TB/m3.

Vyjma toho, že počítač žere víc elektřiny než žárovka ve stolní lampě nevidím, že by papír stál "mnohem méně".
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 10:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze někde sehnat EDD jako demo?
Bude hůř,dobře už bylo.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 15:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno jsem používal při mimořádné výluce EDD i "PDD" a ještě si sám házel výhybky. Docela slušný fofr. Kdybych ale ještě musel psát rozkazy, tak bych to nestíhal.
Jinak EDD má ve výlukách opačně uvedeno závádění telefoniky pro jízdy po nesprávné koleji. To je docela slušný úlet.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 16:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: Možná by se to dalo u výrobce :www.oltis.cz. Ale já bych o to tak nestál. Nakonec možná bude nejlepší si zajít do některé dopravní kanceláře. Brzy bude všude ;-(
Qěcy: No to je dobrý. Mmch chodí vám do něj doprava od dispečerů, nebo si musíte zavádět a odříkat vlaky ručně?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 18:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravu EDD ani WIC (WIN-CEVIS) neumí, ale je to prý dočasné. Příprava na to je. Ten WIC mě ale pěkně sere, kromě toho, že je to kvůli modemovému připojení mnohem pomalejší než CEVIS DOSovský, mi vadí to automatické odhlašování po určité době (odhadem půl hodiny). Takže se musím skoro vždy přihlásit, když něco ve WICu chci.
Bolča
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 13:59:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zkusím zapojit a snad odpovím na některé z dotazů. Na II. koridoru (nejen tam) funguje přenos čísel vlaků, na jehož základě se automaticky vede dopravní dokumentace a odesílají informace do ISOŘe. Má to na svědomí aplikace GTN. Komunikace se ZZ je jednosměrná pouze ze ZZ do GTN (jednosměrné oddělení), tedy jakékoli napadení z Internetu opravdu nehrozí. Komunikace s ISOŘem je obousměrná - z ISOŘe se přijímají informace o nákladních vlacích (zjednodušený rozbor + poloha) a z CDS o vlacích osobní dopravy (poloha). Demo GTN je k dispozici zde. Pokud jde o EDD, tam se zadávají informace ručně. Pro doplnění k TPC - jedna větev - DOS nebo PharLap, druhá větev - WinNT.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 16:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tady nikdo přímo nemluvil o napadení aplikace DK-DD... Nevím taky jakej by měl kdo k tomu důvod, nejni tam nic zajímavýho. Jenom to zdržuje, na papír napíšu např. PMD několikrát rychleji než do DK-DD, stejné je to s výlukama.
...se automaticky vede dopravní dokumentace..., takže se tam DK-DD, nebo jiná dokumentace nepoužívá? Z čeho se tahaji data např. při nehodě? V ČB je taky GTN, a dopravní dokumentace se vede... Jak je to vůbec na II. TŽK s dálkovým ovládáním?

Komunikace s ISOŘem je obousměrná - to je asi všude, kde ISOŘ je, ne?

Podle dokumentace (a podle toho co bylo na školení) by měly do DK-DD přicházet informace od dispečerů (=tedy z ISOŘe) týkající se výluk a tzv. doprava (směnový plán).
Myslím, že do DK-DD se zadávaji informace ručně všude, kde je...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 02:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se to tu nějak zaseklo. Takže se zeptám těch, kteří s ElDD pracují: a) chodí vám do ElDD doprava, neboli směnové plány vlaků?
b) kolikrát za směnu vám ElDD, resp pc zatuhne?
c) kolikrát za směnu vám vypadnou komunikace?
Ptám se proto, že u nás jsou s dopravou neustále nějaké problémy, pc zatuhne minimálně jednou za šichtu, a stejný je to s komunikacema. Tak bych rád věděl jak jsou na tom jinde?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PC nám netuhne. Minimálně jednou za šichtu je problém s komunikacema, který řeším zapnutím komunikací, když to nepomůže, tak vypnutím programu EDD a jeho opětovným spuštěním.

Asi 4 dny nám však jednostranně program nekomunikoval, odesílal, ale nic nepřijímal. Nějak to dálkově opravili až včera.

Doprava ani nic jiného nám do EDD nechodí, taháme to z intranetu. Sere mne též, že se spolu s číslem vlaku nepřenáší i druh vlaku.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě trochu jinak: oni totiž experti z firmy, která EDD vymyslela (resp. vymyslela ten software), neznají pojem DOPRAVA. Vůbec neví vo co go. Když se jim to polopaticky vysvětlí, tak sice trochu chápou, ale stejně jsou bezradný. Takže podle nich je to plánování. To by mělo chodit v EDD automaticky. Poznáš to tak, že si najedeš na menu "Plánování / Podle GVD" tam si najdeš nejbližší vlak (=teda ten co nejdřív pojede nebo jede - nákladní, myslím, že osobní to zatim neumí) - a klikáním na "Další" přejedeš až na třetí obrazovku. Pokud je tam něco vyplněno, doprava vám chodí, pokud je všechno prázdný doprava nechodí. Správně by mělo bejt vyplněný všechno - tzn. kompletní rozbor vlaku. A jestliže EDD i přijímá pak velmi pravděpodobně doprava chodí.
Vlaky si i zavádíte a odříkáte?
Nikdo jinej nemá problémy?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Náběžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:00:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má zkušenosti s EDD v této záležitosti ?
Ve stanici, kde chodí zjišťovat volnost koleje II.výpravčí a stvrzuje v DD volnost koleje svým podpisem. Jak se toto praktikuje v EDD.
Dá se posílat pošta (obdobně jako ve Win Cevisu) i z EDD do jiné stanice než sousední ?
Díky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náběžník:
Jestli myslíš poštu jako mejly, tak samozřejmě to jde úplně normálně.
Náběžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 21:00:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: nemyslím mejly, myslím takovej CHAT (čet) jako je ve Win Cevisu rychlá zpráva (žlutá obálka). Zkrátka, když budu chtít sousedovy nebo ob několik sousedů něco napsat - ale nemá Win Cevis, má jen EDD.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 22:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náběžník:Ve stanici, kde chodí zjišťovat volnost koleje II.výpravčí a stvrzuje v DD volnost koleje svým podpisem. Jak se toto praktikuje v EDD. Zeptej se svého KD...
...pošta (obdobně jako ve Win Cevisu)... To EDD neumí...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Náběžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 02:18:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Milý Zdeňku, samolitr, že se zeptám KD (u nás DK...), ale jen jsem se ptal, zda s tím náhodou někdo už nemá zkušenost. Snad to z té otázky je dobře pochopitelné. Přesto Děkuji.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 18:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náběžníku, omlouvám se. Dost jsem chvátal, tak jsem odpověděl pouze tak stroze jak jsem odpověděl...
Každopádně mně vůbec nenapadá, jak by se to provedlo. Zřejmě vám zavedou nějakej Zápisník volnosti dopravní koleje...
Tady na jihu je taky (i když trochu jinej) problém, a to s dálkově ovládanou odbočkou Dobřejovice (pro znalé = ano je to odbočka...). Chotýčanští výpravčí dávají předvídané odjezdy (a zapisují předvídané i skutečné do DD) do Zámostí až z této odbočky. Z opačného směru píšou příjezdy do Chotýčan. Papírově celkem v pohodě, ale jak se s tím vypořádat v DK DD? Anebo budou dva DK DD, jeden pro Chotýčany, jeden pro odb. Dobřejovice, a výpravčí v Chotýčanech si budou posílat vlaky z jednoho pc na druhý a pak teprve přijedou/odjedou ze/do Zámostí... Provozní pracovníci nám navrhli řešení, ovšem zatím to takto nemůžeme řešit. Prostě stanice Chotýčany by končila vjezdovým návěstidlem do odb. Dobřejovice ze Zámostí. Z odjezdových a vjezdových návěstidel z/do Chotýčan do/od Dobřejovic by se staly cesťáky... Sice by narostly Chotýčany do délky, ale kolik by se ušetřilo papírování, a jak by se zjednodušil provoz, např. PMD... Potom by byl DK DD prostě pro žst. Chotýčany. Jenom nevím kolik by to stálo korunek? To by snad mohl říci někdo, kdo je znalý v oboru zabzař.

(Příspěvek editován uživatelem zdeněk únor 12, 2006)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19629
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 01:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jak by se pak řešilo AHr (je tam, doufám...)? Sice asi koridor jen tak nebude, ale asi už to nemá cenu řešit, aby to ještě stálo něco navíc...
Nebo by se dalo papírově z toho udělat jednu stanici s předsunutým zhlavím Dobřejovice a z hlediska zabzař provozovat současný stav?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdeňek: K tomu problému s diaľkovo obsluhovanou odbočkou, tak u nás je podobný prípad. Nemáme síce EDD, ale aj u nás vonk. výpravca podpisuje osobne v klasickom dopr. denníku volnosť vlak. cesty za svoj obvod. Odbočka je asi 2,6 km od stanice, je obsadená signalistom a je závislá od riadiaceho hr. prístroja v dop. k. v stanici. Sú tam svetelné návestidlá, v smere od st. je odchodové a merom do stanice sú dve vchodové, každé pre jednu trať. koľaj. Po 2.6 km je návestidlo , mechanické, ktoré kryje samotnú stanicu a to je určené ako cestové - vchodové. V st. smerom na odbočku je cestové - odchodové. Volnosť vl. cesty sa zisťuje správnou činnosťou hr. st. zab. zar. Na riad. prístroji je trojité tlačítko , ktoré okrem náv. vložky, hr. zarážky má ešte tzv. opakovaciu zarážku, ktorá kontroluje volnosť spojovacej koľaje smerom ma odbočku. Podobne, ako súhlasové hradlo na hradlovom traťovom bloku. Z opačnej strny, zase ako je opakovacia zarážka červená, t.j. spoj. koľaj je obsadená zase je odpojený prúdový okruh od induktora, čím je znemožnené uvolniť náv. vložku, aby sa nedal poslať vlak oproti na obsadenú koľaj. Okrem toho táto odbočka je prehlásená ako výhybkáreske stavadlo, t.j. samotný obvod stanice začína už vchodovým návestidlom na odbočke a končí tak isto týmito vch. návestidlami. Keďže odchodové a vchod. náv. obsluhuje signalista, ktorý zároveň aj zisťuje koniec vlaku, môžeme dávať odhlášku už keď prejde vlak na odbočke a signalista uzavrie náv. vložku. Okrem toho signalista na telef. príkaz sám môže obsluhovať Pn, čo sa nám nepáči, ale tatiaľ je to tak.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 20:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine Jo, je tam AH 88. To AH je odbočka Dobřejovice... Funguje to tak, že chotýčanskej nedává souhlas na Hlubokou, ale do Dobřejovic (a to pro oba směry - tedy když jede vlak na Zámostí, ale i ze Zámostí), a teprve pak na Hlubokou. Opačně - Hluboká dává souhlas do Dobřejovic a chotýčanskej si dá souhlas z Dobřejovic do Chotýčan, jinak by vlak zůstal na Dobřejovicích. Takže to chceme předělat na vjezdy/odjezdy.
Ale jde o schválení...
Ale oni si nějak poradí... Ale nejsou penízky, takže se i další rozvoj moc dopředu nepohne...
Rk_kn: No na elmechanice to musí bejt ňamka. Pamatuju si, jakej to byl "zázrak" v Boršově když se jelo do papíren. Hradlovina šílená, ale to nebylo ještě nic proti tomu, když se jelo na letiště. To se taky stalo, že tam odjela vlečka a za chvíli se vraceli, protože to prostě neuměli obsloužit. Ale abych pravdu řek, už jsem to (a rád) zapomněl. Dneska je tam JOPka a letiště je součástí Boršova, stejně jako vlečka do papíren je součástí ČB. A vše je jednoduché a hlavně vyřešené...
A jestliže signalista obsluhuje i vjezdové a odjezdové návěstidlo, tak bych se nebál obsluhy PN. Přece musí mít taky nějakou odpovědnost, ne?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19721
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 21:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udělat z těch dvou kolejí staniční by snad problém nečinilo, ale jak by se pak jezdilo na Zámostí? Na telefon? Může být na staniční koleji předvěst? Nevím, ale tohle by snad vyřešilo předělání na opakovačku.
Snad ale bude lepší se na nějaký změny vyfláknout než sem postoupí koridorizace, i když to třeba nebude rok, ani pět, ale deset... Jako by nestačily ty současné zbastlenosti :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Zámostí by se jezdilo tak jako doteď - z AH Dobřejovice by se stalo AH bez návěstního bodu. Tím pádem by činnost traťového souhlasu zůstala. Stejně se jezdí ze Zámostí do Dobřejic, a z Dobřejic do Chotýčan. Potom by se jezdilo jen do Chotýčan/Dobřejovic... Předvěst na staniční koleji snad být může, ale pokud by to byly z jedný strany cesťáky a na druhou strany odjezdy, tak si myslím, že nejni takovej problém předvěsti vytrhnout, nebo aspoň zakrýt nebo zneplatnit...
Ne - nebude lepší počkat no koritor. Protože toho se nikdy nedočkáme... Úsek Veselí n/L - Nemanice bude kdovíkdy, jestli vůbec někdy... Dobřejovice jsou jedna velká zbastlenost, tak nevidím důvod proč to tak nechat.
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19734
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vytrhnout, nebo aspoň zakrýt nebo zneplatnit

A to by se pak návěst předvěstila už (a pouze) z Chotýčan? S tím AHr by to tak snad šlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace