K-report
 

Archiv do 23. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Archiv do 23. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul 1544:
Hmm, zajímavé. Dík za zveřejnění.
Ale myslím, že ne úplně všechno bylo zodpovězeno - např. možná záměna 1A8 a 1AB. Řekl bych, že o tom na MD nikdo dosud nepřemýšlel.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2008

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 18:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, Rule, za dopis. Já jsem tu reportáž sice neviděl, ale kámoš říkal že prý nejspíš vynechají kombinaci písmen SS (jako to udělali u jednoho poválečného Jaguara, kde změnili typové označení).

(Příspěvek byl editován uživatelem goga.)
Goga
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 22:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (1544):

Už jsem myslel, že ani neodepíšou
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 08:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul :
Nevím, jestli poštu vyřizuje "mediální hvězda" pan Pokorný sám, nebo jestli ti těch pár řádků sesmolila sekretářka, jisté je to, že je to jedno :
Mám dojem, že podobným stylem by ti asi odpověděl z MD kdokoliv na cokoliv. Od pana ministra až po topiče a uklízečku, i když se jich na chodbě zeptáš třeba jenom : "...Simvás, kolik je hodin" nebo "Jaký bude zejtra počasí".
Tedy sice uctivě, ale mlhavě a nejasně. Ono je to v podstatě taky umění...Především ti poděkujou za tvůj zájem, protože je jim vtloukáno do hlavy,
že když už ti nic konkrétního z různých důvodů říct nemůžou, musejí být ve styku s veřejností pokud možno zdvořilí. Navíc, i kdyby nedejbože něco konkrétního o svých rozpracovaných projektech věděli, tak ti běžným způsobem tuto informaci nesdělí, ani kdybys je mučil.
Svědčí o tom i fakt, že jedinou konkrétní věc, kterou ti objasnili, je právě ta jediná, která se objevila i ve zprávách televize Nova. Tam pan Pokorný osobně a názorně na tabulkách demonstroval, kterak si na příštích cca 12 až 15 let MD geniálně poradilo s přifouknutím kapacity systému některých klasických "černobílých" RZ. Tedy že po 9A9 přijde 1AA a následně 1AB. To je úžasný, to jsme teda netušili...
To hlavní - tedy odpověď na eventualitu možných komplikací, s tím spojených, na něž se zcela právem upozorňuje v tvém mailu, se jinak zvědavým plebejcům napíše ve stylu: "...neuvažuje se,...nepředpokládáme, ...eliminujeme"
Otázka je, do jaké míry jsem tímto stylem naučen odpovídat právě proto, že sám moc "neuvažuju" a tím pádem ani nemusím nic "přepokládat" a "eliminovat".


(Příspěvek byl editován uživatelem Dědek.)
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 09:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad značky na přání :
..."Musíme si pomáhat" , aneb :
Pokud budou těmto značkám první tři znaky "nadiktovány", (což se předpokládalo) pak by jim pomohlo, aspoň dle mého, k relativně lepší rozlišitelnosti oproti značkám v běžných řadách jakési "sjednocení pod jednu střechu" - taková speciální, jim vyhrazená "předvolba".
Protože asi fakt není možné předem přesně určit, jaký o ně kdy (a kde) bude v budoucím reálném Česku reálný zájem, začal bych prozíravě řadou
9AX (9SX, 9BX, 9TX,...9EX ), s možným pokračováním směrem ke konci abecedy . V některých krajích by samozřejmě možná stačil formát typu 9KZ.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 09:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dědek (2282):

Já taky ani z MD žádnou jinou odpověď, než právě diplomatickou, nečekal.

Jak jsem již psal Vámosovi do mailu, alespoň vidíme, jak schopní lidé to tam řídí a jak díky nim "iteligentní" současný systém funguje a bude fungovat.

Myslím, že je na čase sesadit toho kašpárka Pokorného z MD a dosadit tam někoho schopnějšího s místní diskuse.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 09:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dědek:
Autorem ministerské odpovědi je Ing. Petr Musil, je to uvedeno v hlavičce.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 11:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt bych nechal stranou KDO odpovídal, pro nás je spíš důležité, JAK se tomu stalo. Jistá diplomacie se určitě dala předpokládat, ALE...
Například na konkrétní otázku : "Jak zamezíte zaměnitelnosti kódu 1T8 s 1TB", bych očekával konkrétní odpověď, protože to snad, proboha, není nic "tajného"??? .
Stačilo jednoduše napsat - teď plácnu :
"Písmeno "Bééé" se na třetí pozici používat nebude" Tečka.
Místo toho jsme se dočkali kouzelného slůvka "eliminujeme".
Ano, pochopitelně. To je v pořádku - podle toho to vypadá, že jste se tím na MD snad opravdu zabývali. Ale otázka zněla, pokud eliminujete, tak JAK? (Tedy za předpokladu, že v současné době opravdu víte, jak "eliminujete"). V opačném případě bych očekával alespoň tohle :
"Bohužel, prozatím nevíme, jak "eliminujeme", ale usilovně na tom pracujeme." (..."Zůstaňte nám na telefónu, dáme vám vědět" )

A dost dědku .

Ještě mě napadlo, že těm různým duchaplným variacím ve stylu "KING", "ONE1" , "LOVE", "PEPA", "PIPI", "HIHI", nebo "BUBU" , které nás
v budoucnu asi už neminou, bych hned pro začátek spíš vyhradil všechna třetí písmena X. - tedy např. v Praze 1AX, 2AX...až 9AX.
Rozhodně to není úplná eliminace , ale jenom určité snížení rizika zaměnitelnosti.
Prostě by někdo kompetentní (což jsme MY, pak dlouho nic a nakonec i policajti ) věděl, že jen u těchto sérií, vpravo od "sněhuláka", existuje možnost záměny číslice s písmenem. Což už se dá pak v případě potřeby (třeba koukání z mostu nebo pátrání po vozidle) mnohem snadněji prokombinovat.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 11:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dědek na MD
tvoje názory vypadají rozumně:-)
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 11:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak tady již několikrát zaznělo, připojuji se k názoru, že takovéhle paskvily jsou na nic. Kdybych si v roli mafiána měl na svou Audi A8 vybrat mezi 9A9 BLB1 a 9A9 9999 zvolil bych samozřejmě tu druhou variantu. Nechápu v čem je problém, aby se na ministerstvu zabývali něčím užitečnějším? Již dnes se vesele pod rukou obchoduje s pěknými RZ, tak proč jednoduše nenásledovat třeba mobilní operátory a jasně nestanovit dražbu např. platinových, zlatých, stříbrných a bronzových kombinací stávajících RZ?

Já osobně bych spíš viděl větší užitečnost v uzákonění tzv. "Wechselnummer", tedy takových, které mohu střídat na jednotlivých vozidlech, mám-li třeba dvě atd. Další praktickou věcí by byla "recyklace" neboli skutečnost, že RZ se přiděluji osobě, nikoliv vozidlu. Pokud jedno auto prodám, RZ mi zůstanou. Otázkou jen zůstává, jak by český vynalézavý človíček mohl výše uvedené věci zneužít...
http://RZ.zde.cz/ - AussigerBobykova tabulka nejvyšších značek

Trustno1 = trust no one ~ nevěř nikomu!
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 11:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trustno1
Já osobně bych spíš viděl větší užitečnost v uzákonění tzv. "Wechselnummer", tedy takových, které mohu střídat na jednotlivých vozidlech, mám-li třeba dvě atd. Další praktickou věcí by byla "recyklace" neboli skutečnost, že RZ se přiděluji osobě, nikoliv vozidlu. Pokud jedno auto prodám, RZ mi zůstanou. Otázkou jen zůstává, jak by český vynalézavý človíček mohl výše uvedené věci zneužít...

Tato varianta se mi moc nelíbí.. Tím by byla celá povinná registrace v p*****. A navíc: Má sbírka vozidel ČR (ve které mám např.v souboru T už 2.500 RZ) by ztratila smysl... Naopak souhlasím s tvarem RZ 4A SUPER atd.
Nevíc se mi líbí zparcování soukromých RZ Polska a Slovenska: D2 VIBRA, D7 KENEDY... BA-VODKA, CA-QUEEN. Poláci to mají vůbac nejlepší... Nejdřív kod vojvodství, pak povinné číslo a potom... od tří do šesti znaků. (viděl jsem min.3 a max.6)}
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 11:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych dodal, že by se "problém zaměnitelnosti" asi neměl moc zveličovat - obecně vzato jsou si prostě vzájemně hodně podobné mnohé "kulaté" a mnohé "špičaté" znaky a určité riziko zaměnitelnosti tady existovalo vždycky. Kdyby se vyloučilo všechno, co si je "docela podobné", moc by nám z arzenálu "alfanumeriky" nezbylo.
Ale "Béčko" s "Osmičkou" je asi extrém, proti tomu bych byl - pokud by to v budoucnu mělo být vpravo od sněhuláka masovým jevem a navíc zařazeno
k běžně vydávaným sériím - na lávce přes D1 asi zcela bezmocný .
Teoreticky se riziko záměny rapidně zvětšilo až od roku 2001, kdy byla v původní verzi novým značkám dána do vínku nejen takřka absolutní "svoboda pohybu" jejich znaků ale i takřka libovolně proměnný poměr číslice : písmeno. Je vidět, že aktuální podoba RZ se řeší neustále za pochodu, takže nakonec to "nebylo tak hrozný" a jak vidno, i nadále se "TO" postupně jaxi "umravňuje". Teda až teď na to jejich "BOBO" a "BUBU", jejichž zavedením se nekalým kšeftíkům stejně moc nezabrání - jen se tím pozná, komu se víc líběj "hezká písmenka" než "hezké číslice". Chci čtyři osmičky? Tak co bych platil zbytečně deset litrů za značku na přání, když mi to ta ochotná paní přiklepne z normální řady za polovinu, že. Spokojenost je na obou stranách.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3862
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 12:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta největší vyhoda, jak ji Dědek nazval Svobodou pohybu, tedy volnost posunu písmen a číslic s jedním jediným pravidlem krajského písmene, ta výhoda, kterou nám mlátili různě inteligentní úředníci z ORP či přímo z MD do hlavy, se nakonec stala paradoxně břímětem, ani tak ne pro nefukčnost, ale prostě proto, že je to spíše chaotická blbost.

Nakonec se tedy posunovat nebude, ale na české poznávací značky se po několika „zkušebních“ letech budou vracet zpět písmenka místo číslic. Neb písmena se líp pamatujou a je jich víc, což ví už žáčci v první třídě. A taky je lepší když mají věci řád, zvlášť ve věcech úředních. Tedy, že značky nejsou šachová partie a rošáda se tudíž konat nebude...

Muselo to stát tolik sil a let? Muselo se čekat na to až Praha bude na prahu změn? Muselo neb ouřední blb zůstane ouředním blbem. to platilo už za Švejka...

RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 12:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já jim nedám pokoj, jen ať se potí :

Dobrý den,

děkuji za Vaši stručnou odpověď, neodpověděli jste mi však na jisté zásadní dotazy. Zeptám se tady znova:

Jaká písmena z nového kódování budou vynechána a proč?

Jak hodláte vyřešit zaměnitelnost s kombinacemi 1AO - 1A0, 1AI - 1A1, 1AZ - 1A2, 1AS - 1A5 a 1AB - 1A8 (vynecháte tyto kombinace)

Závěrem poslední dotaz: Ve zpravodajství TV Nova se pan Pokorný zmínil, že se vynechá kombinace písmen SS pro středočeský kraj. Hodláte vynechat i kombinace AH (Adolf Hitler), KZ (Konzentrationslager), SA (Sturmabteilung) a jiné kombinace evokující zkratky z 2. sv. války? Jen chci připomenout, že kombinace písmen SS se běžně používá na tabulkách ve Španělsku, v Itálii i v jiných státech Evropy dodnes.

Děkuji

Rostislav Uhlář
Ostrava
www.czech-plate.cz

Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 17:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (1547): Když jsem tu novou stodvojku (5T5 4876 )viděl ,hned jsem si vzpomněl na to, co jsi mi psal o 5T5 5555, tak mě napadlo, jestli to bude Ostrava, která začne po zmiňované 102.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 18:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha (47):

Tento rok bude zlomový v atypech a předělech jednotlivých sérií, protože ku 31.12.2007 skončil výdej bezproužkových RZ, a proto bude velice důležité monitorovat všechny nové atypy s europruhem, kterých secsakramentsky přibude.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 19:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul(1552) : Znamená to, že všechny atypy bez europruhu, nebudou vydány a série nebudou dokončeny? Takže někde kombinace nebudou vůbec použity? Máš nějaký odhad , kolika cca RZ se to bude týkat?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 19:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha (48):

Ano, je to tak 31.12.2007 bylo černé datum pro všechny nevydané RZ bez europruhu, všechny šly na skartaci. Kolik jich bylo ani raději nechci vědět, ale určitě hodně. Nejvíce se to týkalo typů 103, 104 a 105, kterých muselo být skladem neuvěřitelné množství, nejméně na 5 let dopředu.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 08:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

všechny šly na skartaci.

Nevím jak to funguje. Někdo 2.1.2008 objel všechny ORP a posbíral bezunijní značky? A když ano, tak sám prošel regály? Nebo to udělali samotné ORP a odeslali kamsi?

Myslím, že by nám v tomhle pomohl Zdeny...
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 08:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 (3864):

Já jen tiše doufám, že některé výdejny toto nařízení nebraly v potaz a bezunijní atypy si ještě ponechaly na skladech.

Více, než Zdeny, nám určitě časem prozradí náš "úřední špeh" Tomcat. Třebas milý pán na konické výdejně určitě tuto informaci poskytne.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 10:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Určitě se pokusím zjistit více, samotnýho mě to docela zajímá. Bohužel (nebo spíše bohudík) v Tišnově žádné bezunijní Rz nezbyly. Nadruhou stranu, Hicon se to musí nějakým způsobem dozvědět...

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdeny.)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3865
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 11:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hicon se to musí nějakým způsobem dozvědět... teď mě ještě napadlo, že nevydané bezunijní kódy by se mohly obsadit výrobou unijních atypů. Ať je trošku guláš v RegioMap...
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 11:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: nevydané bezunijní kódy by se mohly obsadit výrobou unijních atypů. Ať je trošku guláš v RegioMap...

Ještě větší guláš by nastal, kdyby se nevyrábělo stylem klatovská unijní 103 za klatovskou neunijní 103, ale kdyby se jednoduše sepsaly volné intervaly a v příští krajské objednávce se vyplnily. Blovice by tak dostaly stojedničky 1P2 0850 - 1100...
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze Navštivte Fakultu stavební: Den otevřených dveří 18.1.2008

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3866
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 12:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: přesně tak jsem to myslel... Ostatně abychom se nedivili...

Aspoň by se proflákly ZMP mezi atypy
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 12:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třebas takový ostravský typ 105 jsem zaznamenal v těchto variantách: 1T1 3301, 3331, 3333, 3354, 3377, 3390 - takže všechno většinou ZMP. (Stejný případ i u kopřivnických 105: 2T1 5112, 5151).

Zbytek neZMP tabulek šel do tavírny.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 17:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ptal jsem se tedy na bezunijní Rz, které koncem roku půjdou na skartaci a zjistil jsem, že i vedoucí nemá o některých věcech zase až takový přehled.
Rozhovor vypadla asi takto.....
: Co se bude dít s bezunijními Rz ted po novým roce??

Otec: Musí se sepsat který to přesně jsou a ty se pak vyřadí, Minulej týden to (jeden jeho podřízený) sepisoval.

: COŽE!!!! Vždyť jsi říkal, že už žádné bezunijní nemáte, že jste je vypráskali naposled někdy před rokem.

Otec: No já to nemám na starosti, přesně jsem to nevěděl a jelikož se objednávali nové atypy, tak jsem myslel, že už jsou všechny pryč. Ale ještě jich tam pár zbylo.

: No výborně.... A kolik jich je??

Otec: Teď přesně nevím, ale moc jich nebylo.

: Aha. A co se s nimi teď bude dít?? To je pošlete zpátky do Hiconu na zlikvidování??

Otec: Ne, proč by jsme jim to tam posílaly??

: No nevím, co s ními??

Otec: Prodáme je dál...

: Prodáte???

Otec: Každá značka se rozstříhne, zaeviduje a pak se prodají do kovošrotu.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 17:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny (153):

Každá značka se rozstříhne

To zní krutě, už jen při představě kolik takových tabulek bude rozstříhnutých.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 17:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZDENY: díky za info

Každá značka se rozstříhne, zaeviduje a pak se prodají do kovošrotu.

Sběratelé: Hurá do kovošrotu Apropo, jaká je kovošrotová cena bezunijní tišňácké RZ? Měl bych klidně zájem i o takovou přestřihlou stopětku.

...a jelikož se objednávali nové atypy, tak jsem myslel, že už jsou všechny pryč. Ale ještě jich tam pár zbylo.

Takhle nějak to funguje. Manželka nedávno objevila ve sklepě prošlá mléka, kupujeme je totiž po šlapanicku do zásoby. A i když ta starší dávám nahoru, tak přesto jsme brali nějakou dobu unijní mléka a na ta bezunijní jsme narazili v jiném regálu později.
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3869
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každá značka se rozstříhne
Espézetková interupce

A naopak vrchol espézetkové gravidity:


Espézetková promiskuita:


PS: jinak jsem pořád normální
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Měl bych klidně zájem i o takovou přestřihlou stopětku.
No to nevím, stopětky v Tišnově neobjednávali, jen stošestky a stotrojky.
Jediná možnost je jít do kovošrotu a tam něco splašit, protože úřad musí všechno řádně vyfakturovat a mít taky vše doloženo.
Nedejbože kdyby ne, to by pak z toho mohl být pěkný poprask např. kvůli jedné Rz. To víte pořádek musí být.
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky něco přihodím 3260. Včerejší surfování na netu přineslo svoje ovoce.



Takovouhle trvale manipulační jsem teda ještě naživo neviděl.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3870
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny: zjisti, kam do kovošrotu to budete z Tišnova dávat, já se tam vypravím.
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3871
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u těch 3260: moje zatím zjištěné JM-děti:

RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Ok poptám se.. Kam to budou asi dávat z Kuřimi?? Žeby do sběrného dvora v Kuřimi za policejní stanicí?? Jednou jsem tam byl s kámošem něco vyvážet a v kontejneru našel starší německou spz.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3872
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny: je to možný, tento dvůr je kousek od výdejny. Třeba ale v Kuřimi nic nezbylo...
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 13:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navrhuji, aby se tato komora přejmenovala na "Všebecnou diskusi o poznávacích značkách", ať zde můžeme řešit i konflikty s Minorem a nesvinit tak jiné příslušné komory.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 13:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jak dokonalý tu je přehled o typech 155 ve formě tzv. McB paradoxů a atypů s mezerami uprostřed čtyřčíslí, proto sem víceméně "na blind" hodím pár nálezů z internetu:

B00 13 77, E00 10 43, H00 10 68

J00 09 03, K00 07 08, L00 11 52

M00 12 12, P00 06 54

1S0 9369, 1S1 4577

SPZ analýza okresu Břeclav- verze 7.1.2008
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 14:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Téma", které tady výše zmiňuje Rul, vzápětí načnu svým příspěvkem a zároveň slibuju, že tím je pro mě celá záležitost vyřízená.
Dále se k tomu tady vyjadřovat rozhodně nebudu, protože vše podstatné už do této chvíle zaznělo. Teď už podle mě zbývá vyřídit jediné :


Přečteno ( a bohužel, nejen to ) v "Zahraničních SPZ" :

Závěrem - celý příběh musel proběhnout tak jak proběhl, protože v něm figurovali právě ti lidé, které tam osud chtěl mít.

Ano: To je skutečně hluboká pravda.
A protože se zde navíc píše v minulém čase, jsem za taková rozumná slova obzvlášť rád :
Konečně nastal ten správný čas loučení, čas za tím vším napsat tlustou tečku.

Nevím, jak ostatní, ale já za sebe Vám při té příležitosti, pane spisovateli, přeji ve Vašem vskutku různorodém životním snažení mnoho tvůrčích úspěchů.
Nejméně takových, jako byl (a stále je) prodej jedné, nyní již takřka kultovní příručky.
Aneb - v úterý, dne 10. dubna loňského roku to (bohužel mojí) fotkou začalo :

...dnes to, (zapaťpámbu) stejně tak - aspoň pro mě určitě - končí :

...ne ne , to není z obchodu Bambule, to je interiér knihkupectví NeoLuxor, nevšední nabídka na předvánočním trhu.
Jak milé, ale mám takový pocit, že mě v dubnu tak trochu ošidili... - ale co, plastový se mi stejně nelíběj .
Měl jsem Vás rád.
Bděte.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 14:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (1561): 5T3 4567 je celkem hezká značka, skoro bych řekl, že ZMP . Vzhledem k tomu , že předchozí rekord byl 5T3 4010 se o ZMP asi nedá mluvit, co?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha (49):

Mě se třebas nelíbí, ani ji za ZMP nepovažuji, spíše jde o KMP. Ostatně krabice mimo pořadí jsou v Ostravě běžné, pamatuji, kdy jsem byl na výdejně podívat se na výdej jisté série (myslím, že 4T8). Paní v okýnku podávala 4T8 58xx, pak jsem z výdejny jel do Shopping Parku a ejhle, co nevidím - 4T8 62xx svítící na špinavém Golfovi, pochybuju, že paní během 30 minut stihla vydat 400 kusů tabulek. Ale není se čemu divit, na výdejně je myslím 8 okýnek a každé vydává značky s různým rozestupem.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha, č.49, Rul, č.1564: 5T3 4567 je podle mého dělení protekce IV.B třídy, zvaná "postupka". U IV. (poslední) třídy je pravděpodobnost protekčnosti označována jako "nízká", nicméně stále existující.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze Navštivte Fakultu stavební: Den otevřených dveří 18.1.2008

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že jste ty protekce kdysi dělili do skupin, mohl bys to nějak zrekapitulovat?

?:
Kat. I MegaZMP (1T1 1111)
Kat. II SuperZMP (1T2 1212)
Kat. III NormálZMP (1T3 5555)
Kat. IV LehkáZMP (1T4 0612) - pro smrtelníka neZMP, ale pro mě třebas datum narození
.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver :
Ty mezery jsou snad jenom v první? objednávce a tabulky tehdy byly výrobcem dodávány dvě.

Mcb. paradoxy :
1S0 9369 ... KH (celý interval 9331 - 9390)
1S1 4577 ... MB (celý interval 4551 - 4610)

Je zajímavé, že všechny mě známé paradoxy , což jsou komplet kraje A , J , M a S mají stejný rozsah intervalu - 1 krabici, 60 kusů.
Až na jeden jediný okres. A to je okres Olomouc, který si jich dokázal nasyslit 120. Holt dobrej traktorovej oddíl, no.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul, č.1565: Samozřejmě, zde je kompletní dělení:
Názvosloví: "Protekce x-té třídy" Posuzuje se podle "kvality" čtyřčíslí, serie, tedy znaky před mezerou nebo v prvním řádku jsou doplňujícím znakem.

I.třída: čtyřčíslí složené ze stejných cifer. Pravděpodobnost ZMP: Značně vysoká.
I.A všech šest číslic shodných (2P2 2222)
I.B pět posledních číslic shodných (3P1 1111)
I.C čtyřčíslí složené ze stejných číslic (2P8 4444)


II.třída shodné trojčíslí. Pravděpodobnost ZMP: Vysoká.
II.A poslední trojčíslí shodné (2P6 8000, 1P1 5444)
II.B shodný 4.-6. znak (2P9 0001, 1P8 7774)


III.třída dvojice. Pravděpodobnost ZMP: Středně vysoká.
III.A dvě dvojice ze stejných číslic (2P6 3366)
III.B opakující se dvojice (3P3 0303)
III.C dvojice uprostřed (1P5 7003, 2P4 5445)


IV. třída ostatní případy. Pravděpodobnost ZMP: Nízká.
IV.A jedničkové kombinace (2P7 2001)
IV.B postupka (1P4 5678)
IV.C letopočtové (2P3 1988)
IV.D individuálně atraktivní kombinace (den a měsíc narození, ev.čísla apod.)


Čím vyšší třída, tím vyšší pravděpodobnost, že se jedná o ZMP. Samozřejmě se můžou vyskytnout i další možnosti, pak je ale otázka, zda-li už nehledáme protekce všude...
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin L (1964):

Díky. Myslím, že je na čase vydat učebnici, popř. ve školách zavést hodiny espezetkologie.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul
Navrhuji, aby se tato komora přejmenovala na "Všebecnou diskusi o poznávacích značkách", ať zde můžeme řešit i konflikty s Minorem a nesvinit tak jiné příslušné komory.


Rule, jestli máte nutkavou potřebu řešit se mnou nějaké konflikty, tak laskavě používejte přímé kontaktní cesty na mně a nesviňte s tím žádnou komoru.
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 21:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l :
Kam by si vo svojej analýze zaradil značku
8A4 4484 čo som videl tento piatok v Bratislave (o.i.je to Ford Focus). Ja by som to dal aspoň do druhej kategórie.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 22:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen bych chtěl upozornit, že rozhodně mých 50% příspěvků nejsou fekály, které znečišťují žlučí jinak poklidnou diskusi (jak tomu je u jistého jedince na tomto fóru), ale povětšině se týkají tématu, ke kterému je toto diskusní fórum určeno. Závěrem bych chtěl podotknout, že své nutkavé potřeby řeším zásadně na toaletě.

Tímto bych uzavřel své 1% ze svých nehezkých příspěvků, které jsem zde napsal během pár dní (kvůli jistému provokatérovi) a poprosil bych administrátora fóra, aby všechny (nejen) mé příspěvky, které se netýkaly tématu, smazal. Děkuji, tečka.
Regiomap Moravskoslezského kraje ku 19.12.2007.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 07:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l (1964): Děkuji za dokonalý přehled. Mám v tom teď jasněji a RZ mého služebního vozu 1P6 5669 zařazuji do kategorie V.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3877
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 07:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ož jsou komplet kraje A , J , M a S mají stejný rozsah intervalu - 1 krabici, 60 kusů.

Tak si k nim připiš i B-kraj - všichni také 60 ks MCB-pradoxů
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 10:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden úsměvný článek k tématu:
Škoda ukázala nový superb s cizí značkou
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 10:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: 218 (1191)

Ano, je to úsměvné, jako konečně většina podobných článků zejména o tzv. celebritách. Osobně to považuji spíš za neomalenost - snad by stačilo si zjistit na některém registru, která RZ je odhlášena a tím pádem použitelná pro podobné reklamní účely.
Bývalému majiteli takovéto RZ by to zřejmě nevadilo.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 11:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat:
Taky mi neleze do hlavy, proč nevyužijou pro tyhle účely třeba značky nějakého z podnikových vozidel nebo na tu značku nedají jen cedulku "Škoda"

Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 11:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že se ve Škodě jen někdo seknul. Normálně na to používají značky svých vozidel, tj. RZ patřících jejich vozidlům (a těch mají hodně), proto mají většinou boleslavské RZ. Ten Superb má ale z neznámých důvodů rakovnickou RZ
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 11:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plate, č.119: 8A4 4484 bych zařadil do II. třídy.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 14:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat:

Že by strašný osud "rozstřihnutí" potkal i zbytek jesenické série 1M1 0025 - 0605 a taky 1M2 685x - 78xx?? snad to ukáže čas... Ještě jsem tady žádné nové atypy 104,105,106 s eproužkem neviděl. Jen tu 103 co je v rekordech..
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 16:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na téma Superb 7S2 5292
Možná by zase stálo za to zauvažovat, zda-li by po vzoru někdejšího MBS neslušelo našemu největšímu výrobnímu podniku vyhrazení nějaké zvláštní serie. Napadá mě třeba 9SA, jako Škoda Auto...
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 20:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218 výtah z článku - Škoda se podle oslovených právníků nedopustila zřejmě ničeho nezákonného. Teoreticky by podle nich mohlo jít o zásah do cizích práv, prakticky si ale takový případ nedokážou představit.
Pravdu má Tomcat, je to prostě neomalenost a na tu nejsou paragrafy. Příslib lepších časů lze zaznamenat u televizních stanic, kde se snaží PZ nezůčastněných vozidel nějakých nepříjemných událostí rozostřit k nečitelnosti. Nemusí samozřejmě, ale dělá se to stále častěji a to už je pokrok. Ti hoši co "kreovali" PZ na superbu byly klasičtí užiteční idioti, umějí grafický program ale souvislosti, co, jak, proč, to jaksi neznají - nepěkná vizitka renomované automobilky....
Martin_I
..zda-li by po vzoru někdejšího MBS neslušelo našemu největšímu výrobnímu podniku vyhrazení nějaké zvláštní serie

Úplně by stačilo, kdyby takový podnik používal manipulační tovární sérii F 9999. S europroužkem je velice elegantní, krátkostí alfanumer až noblesní. Může se ovšem stát, že v rámci glajšaltování všech tzv. RZ bude upravena na tvar 99F 9999 a to je veškerá elegance ta tam...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3890
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 13:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ti hoši co "kreovali" PZ na superbu byly klasičtí užiteční idioti, umějí grafický program ale souvislosti, co, jak, proč, to jaksi neznají - nepěkná vizitka renomované automobilky....

To se zas ozval ten pravej, kerej umí použít bez mrknutí oka cizí fotky
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 31.12.2007
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Úplně by stačilo, kdyby takový podnik používal manipulační tovární sérii F 9999

F patří na prototypy a zkušební vzorky, to už by se více hodilo S 9999. Ale na reklamách je snaha používat běžné poznávací značky, některý reklamní specialista by možná i zodpověděl proč.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)