K-report
 

Archiv do 7. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 7. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 08:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Když jsem se dozvěděl, kolik to Oebb stojí, ty vlaky do Znojma, zaplať Pán Bůh za to
O kolik si ÖBB po české straně za ten provoz vlaků řekly? Jestli to nechceš psát sem, tak když tak do mailu.

Myslím ale, že kdyby byla oboustranná vůle, tak se mohly obě strany domluvit na nějaké rozumné ceně. Tak jako tak - ty soupravy, které nepojedou z Retzu dál směrem na Znojmo, prostojí v Retzu hodinu, než pojedou zpět; myslím, že za nepříliš vysoké náklady navíc (vlastně "jen" ty variabilní) se mohlo dosáhnout celkem velkého užitku (tj. toho většího počtu vlaků). Ale možná je to ve skutečnosti docela jinak...

Anebo by tu byla ještě jedna možnost - nasadit mezi Znojmem a Retzem jen nějaký motorák, třeba 842 anebo ten rakouský. Cena za vlkm by pak snad měla klesnout a "zbyly by peníze" na víc spojů, byť s přestupem v Retzu. Souhlasit by s tím mohla i rakouská strana, obec Unterretzbach by byla obsloužena větším počtem spojů. Ovšem to by se zase stala zbytečnou stavbou ta elektrizace.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír:Tak to zkusím vysvětlit jinak.
Z Hrušovan po Krumlov jsou čekárny více mémě tam,kde se stejně musí dojet busem.Např. Hrušovany,Miroslav,Rakšice,Krumlov.
(Takový Pravice,co si vybavuju nemají ani ten mini přístřešek)
Takže mě to přijde divný vyzdvihovat jako výhodu a mít jako pomocný argument pro vlaky Znojmo-Brno.

Jinak já sem nejdu proto abych nějaké trati pomohl nebo uškodil,ale jen píšu svoje názory,tak jako ostatní,který nikomu nevnucuju.
A Sp.Znojmo - Brno považuju za stejnej nesmysl,jako např. zavádět busy Blansko - Brno.

A k Šatovu:Mluvilo se o 15 párech vlaků,né busů.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no já klidně doplním, že byl dokonce návrh i 22 párů, ten ovšem padl s tím, že by se muselo zadrátovat 5 kolejí a vybudovat "fekální" koleje - šetření, tak se to změnilo na 15 párů, ovšem kvůli krizi to šlo holt dolů, ale je tu příslib, že jen dočasně.

David: hodím ti to na mail, s tím motorákem je to kravina, k takový myšlence se raději nevracet...

Lubomír: jak píšeš, člověk tu chce diskutovat o těchto tratích, co by se třeba dalo dělat, ale jiní mu sem pořád přidávají příspěvky ze sekce "autobusová doprava"...ale holt jsme na diskuzi o těchto tratích ve Znojmě, se kterýma je potřeba něco dělat - 241 zavést zrychlený spoje, 246 změnit vozidla a proložit Sp.

Jak tu někdo argumentoval tím, že třeba u rychlíků přes Písek je důležitá úseková frekvence a že ani o spojení těch dvou koncových měst vůbec měst nejde, tak já říkám, proč neudělat spoj Vídeň - Praha přes Znojmo? Pro úsekovou frekvenci je tu 2x více obyvatel, který nemají náhradní řešení, krom auta, velká města při cestě. Jak už jsem jednou psal jde o 209024 obyv. (bez Třebíče). Neříkám dvouhodinovej interval, ale třeba dva, tři páry. Kdyby se v budoucnu udělala modernizace 241, nemuselo by to pak mít už ani o těch 22% delší jízdní dobu. Taky tu někdo argumentoval tím, že to nejde udělat ve Znojmě, protože na celou trasu nemůže být stejnej počet vozů - což si trošku protiřečí, protože to je argument pro tyto vlaky, protože by nestačila jejich kapacita. Toto by šlo vyřešit jednoduše - buď při přepřazích lokomotiv (Zn a Ji) by ve Zn nějaký vozy odpojili a v Jihlavě by s loko připojili. Nebo by byl ve Znojmě přestup a v Jihlavě přepřah. Nejde tu jen o samotnou relaci Vídeň - Praha nebo Znojmo - Praha, ale o dalších mnoho a mnoho kombinací slušně velikých měst. Přípoje od dalších směů by byly samozřejmostí.

Zzz: Pravice mají přístřešek;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír, Kubam: naprostý souhlas. To, že dnes nikdo vlaky po 244 za Bohuticemi nejezdí, to je výsledek velmi špatného JŘ v posledních deseti letech - a to se dá názorně ukázat a dokázat. Po přečtení posledních příspěvků mně taky přijde, že některým diskutujícím tu jde primárně o ty autobusy. Ono totiž tato debata stojí i v rovině ochrany životního prostředí a plynulosti silniční dopravy. Čím více nasadíme frekventovaných autobusů, tím více bude silnice Zn-Br přecpaná, zasmraděná, a tím pádem i nebezpečná. Ideální šancí je vyzkoušet potenciál železnice v době, kdy se bude rozšiřovat silnice Zn.-Poh. To budou řidiči nadávat, to bude objížděk! Pokud by tratě 241, 246 a 244 (s návazností na obnovu Hevlín-Lava) byly v budoucnosti modernizovány tak, aby se zvýšila traťová rychlost, autobusy by šly v relaci Zn-Br do kytek. Jednak obslouží větší území, poberou více cestujících (což autobus nikdy nedokáže). Potom rozdíl 67 km autobusem versus 89 km po železnici mezi Znojmem a Brnem nebude hrát až tak zásadní roli. Centrum Brna bude vždy zacpané, autobusy budou dojíždět pouze na Zvonařku, což je od centra ještě kus. Vlaková nádraží jsou v centru Znojma i Brna. Zatímco autobus obslouží pouze pár dědinek podél státní silnice a Pohořelice, u vlaku to jsou větší sídla a městečka (Hruš, Mir., MK,Ivanč.).

60 minut autobusem z centra Znojma do centra Brna, jak tu někdo tvrdil, bude vždy nereálných. Ve špičce to je vždy mezi 70 až 80 minutami!

Jde teď o to vyzkoušet to. Pokud by vlak docílil 90-95 minut, každý si rozmyslí dát přednost autobusu před komfortem vlaku. Nechápu, že tu někdo stále tvrdí něco o nekonkurenceschopnosti vlaků. Když tam v současnosti žádné nejezdí (šílené couráky se "skvělou" 20minutovou návazností v Hrušovanech nestojí za řeč), tak jak by mohly konkutrovat? A pozor - ještě jeden argument hraje ve prospěch železnice - se zavedením IDS bude setřen cenový rozdíl mezi busem a nesmyslně drahým jízdným ČD. To by hrálo v rozhodování cestujících také velkou roli. Dráha si totiž svojí cenovou politikou hodně uškodila...

Město Znomo jako samopsráva v současné době vyvíjí silný tlak na KrÚ JmK, aby se tento model alespoň na dva tři roky vyzkoušel (modernější soupravy, rychlejší časy pro alespoň dva páry spěšňáků denně s patřičnými návaznostmi na rychlíky v Brně). Pokud se ukáže, že vlaky vozí vzduch, celou tuto argumentaci opustím. Přijde mi ale nefér, aby se to nevyzkoušelo jen kvůli tomu, že zastaralou trať někdo předem odepisuje.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: (Takový Pravice,co si vybavuju nemají ani ten mini přístřešek)
Měl by tam být, aspoň na jaře (a myslím, že i pak v srpnu, když jsem tudy jel znovu) tam ještě byl:


Ovšem ono je to stejně jedno, protože takový Sp Brno - Znojmo by v Pravicích stejně nezastavoval, pro cesty do Hrušovan je stejně potřeba autobus, a pro cesty do Znojma si budou lidi moci dokonce vybrat mezi cestou přímým autobusem (ovšem hodně pomalým a s průjezdem jedné zóny navíc), kombinací bus/vlak (s přestupem na hrušovanském nádraží) nebo kombinací vlak/vlak (taktéž s přestupem na nádraží za Hrušovany).
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Přestup v Retzu - jen to ne, prosím. To je opět ta politika, jak tu cestu cestujícím co nejvíce zprotivit. A smysl té elektrifikace byl jediný - přímé vlaky Znojmo-Vídeň.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5163
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informace z provozu
Na "výlukových pendlech" mezi Brnem a Zastávkou jedou opět obě "zamračené", 751.001 na vlacích jedoucích z Brna v sudou hodinu (v čele soupravy jede ve směru Zastávka - Brno), 751.002 na vlacích jedoucích z Brna v lichou hodinu (v čele soupravy jede ve směru Brno - Zastávka).
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5164
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: V tom, že se tu stáčí diskuse i k autobusům, nevidím problém, vlaky a dotované autobusy se mají v regionální dopravě doplňovat, a ne si zbytečně konkurovat.
Myslím, že IDS JMK to dělá většinou dobře, a tam kde to jenom trochu jde, tak že preferuje železnici. Podle mnoha cestujících ji preferuje až moc (viz Brno - Hodonín atd.)...

K možným vlakům Praha - Jihlava - Znojmo - Wien: Relace Praha - HB - Žďár - Brno a Wien - Retz - Znojmo jsou prakticky pevně dány a asi by nemělo smysl s tím hýbat, a jejich logickým doplněním, když už tedy by se mělo něco takového zavést, jsou spěšné vlaky Havlíčkův Brod - Znojmo. Jezdily by samozřejmě v dieselové trakci, je nesmysl kvůli nim trať č. 241 "drátovat".

Jirkac:
Pokud by tratě 241, 246 a 244 (s návazností na obnovu Hevlín-Lava) byly v budoucnosti modernizovány tak, aby se zvýšila traťová rychlost, autobusy by šly v relaci Zn-Br do kytek. Jednak obslouží větší území, poberou více cestujících (což autobus nikdy nedokáže).
Na druhou stranu ale může jet na jednom spoji více vozidel, anebo autobusy mohou jet v kratším intervalu, než vlakům dovolí železniční infrastruktura.

A pozor - ještě jeden argument hraje ve prospěch železnice - se zavedením IDS bude setřen cenový rozdíl mezi busem a nesmyslně drahým jízdným ČD.
To sice ano, ovšem tak jako tak znamená cesta z Brna do Znojma vlakem průjezd většího počtu zón (vlak 12, bus 10), takže i na jízdenku IDS by cesta vlakem byla dražší.

Centrum Brna bude vždy zacpané, autobusy budou dojíždět pouze na Zvonařku, což je od centra ještě kus. Vlaková nádraží jsou v centru Znojma i Brna.
V případě Brna je nutno uvést slovo "zatím". Můžeme s tím nesouhlasit, leč je to tak.

Přestup v Retzu - jen to ne, prosím. To je opět ta politika, jak tu cestu cestujícím co nejvíce zprotivit. A smysl té elektrifikace byl jediný - přímé vlaky Znojmo-Vídeň.
Tak tady je otázka, co je lepší - jestli 7 párů přímých spojů s rakouskými jednotkami, anebo třeba 12 párů spojů vedených nějakým motorákem (ne šukafon, ale třeba 842) a s přestupem v Retzu. Která z těchto možností by byla pro lidi větším přínosem?
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 09:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: teď musím malinko oponovat a zastat se ČD, cena jízdenky Zn - Brno a zpět dnes vyjde na 99 Kč pro jednoho (regionet) a na 75 Kč, jedou-li dva (SONE+), což je cena oproti autobusu mnohem levnější. Jinak ve všem souhlas. A ještě něco přidám...

Jak se tu mluví o docházkových vzdálenostech, tak bus Zn - Bno má v podstatě jen čtyři zastávky bez docházky - Znojmo, Lechovice, Pohořelice a Brno, takže tady moc argument, že lepší pobere lidi taky moc nefachčí a kdyby zajížděl, tak dojezdí...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: Raději, než dvakrát denně nějaké nesmyslné přímé spojení Praha - Znojmo - Vídeň bych uvítal spíše čtyři páry Sp vlaků Havlíčkův Brod - Znojmo při současném zrušení všech osobních vlaků mezi Okříšky a Znojmem a jejich plnohodnotné náhradě autobusy (aby měl KÚ vůbec nějakou motivaci něco začít dělat....). Při vytvoření návazností na vlaky od a do Vídně nebude nikoho, kdo by si mohl stěžovat.

Kubam: Nezlobte se na mne, ale slyšel jste někdy, že pod pojem Veřejná hromadná doprava patří také autobusové spoje? Proč nutně někde i při jednoznačné nevýhodnosti vlaku se za něj bít a vnucovat ho lidem, ač o něj z objektivních důvodů nemají zájem?

S tou úsekovou frekvencí coby hlavního důvodu pro zavedení rychlíků (rozuměj převlečených Sp vlaků z důvodu objednavatele - MD nikoliv kraj) na trati 200 jsem tu přišel já. Ovšem také jsem vyzdvihl jednu skutečnost, která pro tyhle vlaky je podstatná - nádraží ve městech (krom Milína), přes které jsou vlaky Praha - Písek - ČB vedeny, nejsou dva tři kilometry za městem někde v poli. Také měst je tu více a jsou větší, než ty kolem trati 244 (krom Brna a Znojma, samozřejmě). Pánové, zkuste se na tyhle fakta, se kterými nikdo z nás nic neudělá, podívat trochu rozumným a nezaujatým pohledem.................
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Zrušením všech osobních vlaků Okříšky - Znojmo by došlo k definitivnímu zrušení všech zastávek a některých stanic. Já si naopak myslím, že by bylo vhodné vybudovat u Znojma 2 nové zastávky.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: to bohužel nemůžu souhlasit, přestupy nebrat! To Znojmo pohřbívá...v podstatě i teď se mohou krásně 14x denně dostat do Prahy s přestupem v Břeclavi....nene, potřeba jsou přímý vlaky.

Bram:
- o tom přímým spojení jsem psal já, ne Jirkac. Jinak souhlasím s raději čtyřmi páry Sp, však jsem to i nazančoval výše.
- nemám v úmyslu někomu vnucovat, na rozdíl od těch co tu píší jen pro autobusy. Právě tací vnucují lidem pouze autobusy. Já jsem zastánce toho, aby si lidi mohli vybrat a ještě k tomu, bus a vlak jezdí jinudy, takže no problem!
- nemá nikdo zájem...:-D ten byl dobrej, ještě nějakej vtip by byl:-) To už jsme tu psali několikrát, kdo by měl zájem jet 130 minut...ale já jsem ze Znojma, znám strašně moc lidí, kterým vadí, že se nemůžou nikam pohodlně dostat...pokud jsi ze Znojma, tak se schválně poptej normálních lidí.
- spoje přes Písek jsem uváděl v kontrastu se spoji Vídeň - Zn - HB - Pha, ne Zn - Bno, takže nemá cenu na poslední odstavec reagovat, ale přece jen...pro objasnění - zastavovalo by se Šumná, MB, JnR (přiznám trošku problém), Okř, Ji, HB....taky nic v polích a sídla ještě větší než na trati 200. Na 200 jsou jediný dvě větší města Písek a Příbram, tady je to Znojmo, Jihlava, Havl Brod...pak na 200 zastavují vlaky v mnoha obcích do 1000obyv, tady by to byla jen Šumná...

Lubomír: samozřejmě, na 241 by byla potřeba Znojmo - Sever (nevíš náhodou, jestli už je nějakej projekt? Chvílema se o ní mluví a pak zas nic:-/), která by byla vedle nemocnice a blízko tří středních škol. Další zástávka Žerůtky přímo nad obcí a zrušení zastavování v Olbramu. Pak už se to týká hlavně vysočiny - nová zastávka v MB, taky se o ní mluvilo - tuším někde u koupaliště a dál nevím, ještě se podívám.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5167
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Mezi MB a Starčí by teoreticky přišly vhod zastávky Lukov, Bohušice, Lesůňky, Horní Újezd, Kojetice obec (a současně přestat zastavovat na kojetickém nádraží) i Čechočovice (a přestat zastavovat na stařečském nádraží).
Ale to všechno by mělo smysl jenom v případě, že by existovala spojka ze Starče do Červené Hospody, tj. aby vlaky jezdily ne do Okříšek, ale do Třebíče.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kubam: regionet a Sone+ jsou nabídky podmíněné jízdou v jednom dni, ale co když někdo jede na noční a vrací se druhý den, nebo k rodině přes noc? Pak mu zbývá jen koupit dva regionety ( 198,- což se stále o fous vyplatí ) nebo zpáteční jízdenku za 210,-. A to už si každý rozmyslí a většinou použije autobus.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: to je sice pravda, ale kolik lidí dojíždí do Brna na den a kolik na noc, studenti a většina zaměstnanců jede normálně ráno a odpoledne nebo večer zpět. Pokud přes noc, tak pak už spíš jízdenku idsjmk.

David: to máš pravdu, proto jsem to neuváděl, jednak jsou to menší obce a druhak se spádovostí do Třebu...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 11:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Jenže vtip je v tom, že pod 90 minut to v současnosti mezi Znojmem a Brnem zajet nejde, reálnějších je spíše díky úvrati v Hrušovanech 100 minut, což je o 30 až 35 minut více než u autobusu.

Pokud výše uvedené spojení budu považovat za analogické spojení Prahy a Příbrami (coby do velikosti měst a vzdáleností), tak zjistíte asi tohle: Většina autobusů ujede trasu Praha, Na knížecí - Příbram za 61 minut, vlak z Prahy - Smíchova do žst. Příbram dojede za 1 hod a 15 minut. Ta čtvrthodina je ještě jakž takž snesitelná, půlhodina už nikoliv. Navíc musím opět zopakovat, vlaky Praha - Písek - ČB z téhle frekvence nežijí, u vlaků Brno - Znojmo by měla tahle frekvence být tou hlavní, protože při jakémkoliv neúměrném zvýšení počtu zastávek ( krom nutných Hrušovan a akceptovatelného Moravského Krumlova) se jízdní doba opět protáhne. Počítejte se mnou: Znojmo - Hrušovany: 20 minut, dále alespoň 5 min při úvrati v Hrušovanech a alespoň 65 minut na úsek Hrušovany - Brno. Jenže pokud zůstanou na trati Hrušovany - Brno a Hrušovany - Znojmo vlaky tak, jak budou v následujícím GVD, tak přibyde křižování. Určitě v Hodonicích a mnohde jinde. Tak opět připočítáváme nějaké ty minuty a 95 minut celkové jízdní doby je tu hned, možná i více, neboť předpokládám dvouhodinový takt přímých vlaků (na nesystémové dva tři páry za den není dnes nikdo zvědavý) Do GVD jsem si přímé vlaky Brno - Znojmo dosud nekteslil, takže to přesně spočítané nemám, jde jen o odhad.

Ještě ke spojení Praha - Znojmo - Vídeň: Mají OeBB o něj nějaký zájem (nabourání jejich systému na trati Vídeň - Retz)? Silně pochybuji, stejně tak pochybuji o jakémkoliv nabourání dvouhodinového taktu Praha - H.B. - Brno. Proto ty Sp vlaky H.B. - Znojmo.

Znovu: Nejsem ze Znojma a opravdu neupírám Znojmu právo na lepší spojení s Brnem (a jinými městy), naopak si myslím, že když už jsem znova vytáhl myšlenku trati Vranovice - Novosedly na světlo boží, by už mohlo svědčit o opaku. Jen prostě nejsem přesvědčen, že vlak při současném stavu infrastruktury vůbec něčemu pomůže.......
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 11:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram a 244:Tak nějak bych to viděl taky.

Kubam:A protože to vidím podobně jako Bram a spíš o nějaký ty minuty hůř,tak nevěřím tomu, že by lidi ze Znojma ale i z Hrušovan na vlak přešli v DOSTATEČNÉM množ.,jednotlivci určitě ano,ale to je málo!
No a právě proto sem ty autobusy tahám.

A někdo sem tahal ekologii,jenže tady výhoda vlaku taky bohužel nebude,když budou jezdit na 108 vytížený EURO4,5.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír: Je snad důvodem pro existenci vlaků Znojmo - Okříšky potřeba umožnit zachování všech stanic a zastávek na této trati plus přidání nějaké další? A nikoliv reálné potřeby cestujících? To snad proboha ne! To snad je něco jako důkaz sám sebe dokazující!
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aha, takže někde je o 14 minut delší jízdní doba (o 23%) přípustná a jinde je o 15 minut delší (20%) nepřípustná, dobře...

Při jízdní době 64 Hr-Bno před reko Střelice - Her by šance přetáhnout lidi byla. Počet obyvatel v Hodonicích, Tasovicích, Šanově, Hraběticích a možná taky Hevlíně a Hrušovanech není zrovna nejmenší. Ale tohle je začarovanej kruh, se tu můžeme dohadovat pořád dokola:-D já raději diskutuju...

Bram: s těma rakušákama je to dost možný, proto jsem tam navrhoval i pouze přestupy ke stávajícím spojům od Sp vlaků do vnitrozemí na 241 a od Os vlaků na 246.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: dle mého Lubomír myslel zastávky na území Znojma. O jedné se začalo uvažovat již kolem roku 1925. Tehdy s názvem Znojmo-Horní předměstí ( nyní v místech křížení tratě s ulicí Přímětickou-pod mostem ). Druhá se zdá být prospěšná postupným osídlováním a rozrůstáním se zahrádkářské kolinie na Cínové hoře, v místech bývalého kamenolomu.

Pokud se mýlím, tak Lubomíre promiň a oprav mě.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 12:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Jenže i Zzz ti píše, že i já vidím jízdní dobu 90 minut mezi Znojmem a Brnem hodně optimisticky, odhaduji proto spíše 100 minut. Pokud pro tyhle vlaky fakt nakonstruuješ JD 90 minut, tak počítej s tím, že musíš ostatním vlakům jízdní doby protáhnout, protože tyhle přímé vlaky budou při křižování s ostatními vždy stanice projíždět. Je ti doufám jasné, jak moc je tenhle systém labilní, zejména pokud by se netýkal pouze jednoho páru vlaků, ale třeba šesti sedmi párů vlaků? A připustil by to vůbec jejich objednavatel? U trati 200 je to trochu navatované, navíc zamračená se dvěmi, třemi vozy je jízdní doby schopná krátit, tohle by souprava 854 + 054 + 954 také moc schopná nebyla - zkušenosti z trati 200.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3897
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex. 754 a nově 714:
Os Brno-Zastávka 4838/49/44/55/56 a prestižní výkon do Jihlavy na 4802/11. Platí od nového GVD.
Druhá 714 na Vláru,oběh ve vedlejší ds.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: ex. 754 a nově 714

ex 842 ty jane
Krokodýl M286.1032 pojede 5.12.2009 na Mikulášskou jízdu kolem Brna !!! Více informací zde
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spěšňáky Zn-HB od příštího roku: snad bude na ministerstvu dopravy či kraji vyjednáno. Zvlášť s ohledem na skutečnost, že Jihlava tím získá napojení na Vídeň s jedním přestupem.

Zastávka Znojmo-sever: musí být zanesena do nového územního plánu Znojma. Studii jsem ještě neviděl, ani nevím, jestli existuje.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3898
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Nesovice jsou za výkon 754,jinak dnešní turnusová potřeba v X dny je asi 17x 754 a po novu to bude 14x 754 + záloha IDS. Nepočítám nedělník do VM a na Vláru. Takže se počet vystavovaných 754 snížil. Volný motor samozřejmě nahrazuje klasiku jinde.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 13:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac:
Kolik uvažujete JD Jihlava - Znojmo, kolik na přestup ve Znojmě a jak dlouho bude trvat cesta ze Znojma do Vídně?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 14:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Os Brno-Zastávka 4838/49/44/55/56 a prestižní výkon do Jihlavy na 4802/11.

Pokud píšeš v tomhle tématu o těchto výkonech, pak tam žádná 754 nemá co dělat !!!!!
Krokodýl M286.1032 pojede 5.12.2009 na Mikulášskou jízdu kolem Brna !!! Více informací zde
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 15:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: spěšným vlakem z Jihlavy do Znojma na současné zanedbané trati to vychází na 105 minut včetně povinného křížování. Autobus to zvládá za 90 minut. Znojmo-centrum Vídeň (Wien-Mitte) 90 minut (na rozdíl od Südbahnhof, kam dojíždějí vlaky z Břeclavi, který je velký kus mimo centrum).
Takže 105+90+5-10 minut na přestup přes hranu nástupiště ve Znojmě= 200 minut.
Autem jedu Jihlava Znojmo ve špičce 80-90 minut, do centra Vídně 100-110 minut. Vůči autu a busu je to tedy plně konkurenceschopné a navíc pohodlné.
Přes Brno je to časově delší a cenově o hodně dražší.

Nevýhoda: vzdálená poloha nádraží od centra v Jihlavě.
Výhoda: vlak ze Znojma projížídí celou Vídní jako pateřní městská doprava (Floridsdorf, Handelskai,Praterstern,Mitte,Süd,Meidling)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: Autobus to z Jihlavy do Znojma zvládá za 80 minut, nenatahujte mu zbytečně JD. I když tady mi ta JD přijde taková Boblickovsky zkrácená,tj. vylhaná. Párkrát jsem do Znojma z Jihlavy po silnici jel a spíš bych se přikláněl k těm 90 minutám, jak uvádíte. Spěšný vlak by to z Jihlavy do Znojma při odplevelení trati 241 od osobních vlaků mohl zvládnout snad i rychleji, možná i lehce pod 100 minut. No a to už je slušné. Jen ještě něco udělat s cenou, aby si Sp vlaky klientelu vůbec našly.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 16:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: Kolik lidí reálně potřebuje cestovat z Jihlavy do Vídně?

Dále je pravdou, jak zde správně poznamenal jeden diskutující, že na trati Znojmo-Jihlava-HB-Kolín... je více velkých měst jak na trati "200". Jenomže mezi Jihlavou a Znojmem je velké hluché území.
Už jsem zde tento názor psal, ale Znojmo je fajn průjezdní město, ale jako koncová stanice nikdy nevygeneruje tolik potencionálních cestujících, kolik by bylo potřeba na pravidelné "Sp" či "R" spoje.
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 17:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Ano, to vím, ale 80 minut je opravdu - jak píšete - vylhaných. Je to vždy o trochu déle, zvlášť když jedou pomalejší kamiony...

Baile atha: Časy se mění. Za poslední tři roky narostl počet návštěvníků Znojma, turistů, o 100 procent (ne-li více). Vím, je to sezónní záležitost (květen-září), ale přesto to vytváří jistý potenciál pro využití 241 i 244, zvlášť cyklistů, pro které je Podyjí rájem. Momentálně, když do Znojma z vnitrozemí žádný slušný spoj nejezdí, leží tento potenciál vlaku u ledu.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 19:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: jen doplním, že mnoho cykloturistů z Čech by rádo poznalo krásy Znojemska a Podyjí, ale jak se sem dostat, když autobus kola nebere a vlak v podobě sólo 810 jich taky moc nevezme, zvláště, když jede v takových intervalech co dnes. A aby si kvůli tomu dělali zajížďku přes Brno? To si dovolí jen režijkář, kterému je jedno kolik to stojí, páč má vlak zdarma a navíc během jízdy vlakem může doplňovat tekutiny ( pivo, víno, vyjímečně limo ). Alespoň sezonní posila by byla jistě vhodná, to se jistě shodneme, když se to v zimě nemá šanci zaplnit. Ale to by museli páni na kraji chtít dělat něco pro lidi ( převážně kraj Vysočina, jež se k vlakové dopravě staví jako nafintěná blondýna k žebřiňáku s hnojem, a co může, to zruší ).
7540164
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 20:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Nesovice jsou za výkon 754,

Nemel pitomosti, 754 na Nesovicích zůstává i příští rok, stejný počet vlaků ve stejných časových polohách, jen pod jinými čísly. 714 bude jezdit místo 742, protože 742 je "nadbytek" a provozní stroje se za podivných okolností prodávají do pryč, což se už probíralo jinde.
714 na Jihlavu - neva, aspoň bude akčnější IDS.
K princeznám se nečuchá!
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 22:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac, Prdik83: pánové, neberu vám vaši jistě chvályhodnou snahu a úsilí o zlepšení vlakového spojení na Znojemsku, ale dívejme se na to realisticky. Ti cykloturisté mířící vlakem na Znojemsko se budou etablovat maximálně z okruhu Jihlava/Třebíč/Brno. Vzdálenější destinace využijí k dopravě automobilu s držáky na kola. Ač velký příznivce žel.dopravy, v létě jsem na Šumavu ke Klatovům také cestoval autem, nedokážu si představit, že bych se plácal s malými dětmi, bágly, 5 hodin v neklimatizované soupravě.

Určitou příležitost k rozvoji cyklodopravy v regionu vidím teď kolem postupně budované cyklostezky Jihlava-Třebíč-Moravské Budějovice-Jemnice-Raabs. Některé její úseky jsou již hotové a je to parádní záležitost.
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 07:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak ex842 a kam
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3902
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 08:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4144 v 5.22h z Nesovic je určitě býv.výkon 754. Ale to je jedno,každopádně se opět podařilo snížit turnusovou potřebu 754 v Brně. Třeba se 714ky na Vláru a na Jihlavu osvědčí?
Alespoň bude víc 754 pro Jeseníky.
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 08:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile atha: Z Tvých reakcí na modernizaci tratě Zastávka - Okříšky a s nesouhlasem zavedení jakýchkoliv Sp do Znojma usuzuji, že se bojíš. Kdyby totiž železnice nebyla zanedbaná a fungovala by tak, jak má, asi by silniční doprava neměla valnou šanci. Asi jsi naprostý silničář. Proč tedy chodíš do této diskuze? Copak všichni turisté budou jezdit na kole? Nám se jedná o zavedení např. do Znojma pouze dvou párů, které busdopravu neohrozí, ale vytvoří lidem rozumnou alternativu, jak do Znojma (a třeba já si myslím, že i poněkud lidštěji) cestovat. Tím, že člověk pojede autem, moc si napomůže, Brno je a bude ucpané. Je nutné vytvářet alternativy, jinak se zadusíme v prachu, smogu a chaosu.

PS: Prostou metodou statistickou jsem zjistil, že 90% vězňů, kteří se svépomocí dostali ze svěrací kazajky, jezdilo v minulosti pravidelně busem. Zbylých 5% pracovalo v cirkuse.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 08:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír: Ale no tak, podle Vašich měřítek bych byl silničář už i já, ačkoliv já už se o dění na železnici zajímám od mala a železniční obor mám vystudovaný. Nebuďte v hodnocení tak příkrý k těm, co se snaží vidět situaci poněkud jiným, řekl bych nepatrně realističtějším pohledem, než je ten Váš.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Třeba se 714ky na Vláru a na Jihlavu osvědčí?

Na Jihlavu rozhodně. Na odpoledních pendlech do Zastávky se dvěma Bmx nebo Bdtn to bude snad v pořádku, ten kopeček od Střelic do Omic to snad nějak zvládne a témeř "noční" Os 4802 s jedním vozem snad do rapálu uchladí i v létě, za předpokladu, že bude otočená dlouhým představkem ku Jihlavě.

Alespoň bude víc 754 pro Jeseníky.

Taková 754.026 v Najbrtu tam může jít z fleku
Krokodýl M286.1032 pojede 5.12.2009 na Mikulášskou jízdu kolem Brna !!! Více informací zde
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak se mi zdá, že ten záměr někoho nahoře, se podařil víc než dobře...Znojmo lidi berou za mrtvý město, který nemá právo na železniční napojení se zbytkem světa...ale to je takovej blud...:-/

Bram: jak píšeš výš, cesta Sp Ji - Zn se dá zvládnout za 95 min, co jsem počítal a to i při současným stavu Os vlaků.

Až budu mít trošku času, zkusím ještě něco propočítat...
7540164
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

371: pardon, tak to nebude ve stejných časových polohách, nýbrž bude oběh té 754 o hodinu posunutý. Každopádně 3 páry vlaků v klasice do Nes zůstávají stejně jako letos. Snižování potřeby velkých motorových lokomotiv je obecný trend už někdy od 80. let, rok od roku jejich celková turnusová potřeba klesá prakticky ve všech regionech (vyjma huráakcí typu expresy do Trutnova), myslel jsem, že sis toho při tvém přehledu stihl všimnout, akorát druzí obvykle nemají potřebu radostně onanovat nad informací, když někde jinde jeho kolegové defuckto přijdou o práci... Ač mimo téma, jsem nucen rejpavě poznamenat, že počet klasik v Liberci bude redukován daleko výrazněji, turnusová potřeba padá na jediný stroj 750 a nějaká nulka jako záložka by se do Jeseníků taky asi hodila...
K princeznám se nečuchá!
januch1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.160.52
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:33:08    Odkaz na tento příspěvek  

Včera do Znojma dorazila 810 433-3. První "Najbrt" ve Znojmě. takže můžete začít
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak letos to padne všude: Plzeň bude na 3 strojích + 3 v KT, Trutnov jde o 1 dolu, Liberec je malá ryba,to jsou jen nulky,ty dnes nikoho netrápí,ty stejně časem půjdou do šmelce.
Nakonec v Brně nikdo o práci nepřijde. Vlaky zůstávají jen s jinou řadou. Volné 754 pak můžou nahradit dožívající 749 v Jeseníkách,což je lepší řešení než nechat mašinu po MH hnít někde v depu.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nechci rejpat, ale ve vlárské diskuzi sám 750.371 píše, že 714 pojede na 4142 a 4153, což je samozřejmě (ošizený) oběh letošní 742 (nejčastěji 044, nyní 320). Letos kocour mimoto veze i 4147 a z5 4152, takže pro okouny spíš +
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 09:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomaseq: Správný postřeh
Krokodýl M286.1032 pojede 5.12.2009 na Mikulášskou jízdu kolem Brna !!! Více informací zde
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3906
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 10:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ten oběh vypíšu do ds. k Vláře.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5176
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 19:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco včera jezdily na dvou výlukových soupravách mezi Brnem a Zastávkou obě prototypové "zamračené", dnes nejezdila ani jedna, na obou koncích souprav byli "brejlovci":
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 19:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Jednička koza dnes jela do Přerova
Krokodýl M286.1032 pojede 5.12.2009 na Mikulášskou jízdu kolem Brna !!! Více informací zde
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5177
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 20:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odjezd této soupravy ze žst. Tetčice i jako video: odkaz
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 14:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


V některém z těchto domků prý v dětství bydlel, za prvé buržoazní republiky, scénarista a režisér Vladimír Svitáček, jehož otec byl železničářem. V té době nahoře byl prý les. Malý Láďa cestou do školy, prý chytal na "pešunku" cvrčky a tatínek radioamatér poslouchal prvé radiové vysílaní.
Nespouštěj oči z tratě!
Darwa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.31.217
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 14:43:09    Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, dnes ještě 751 002+754 075!! V 15.33 a 17.33 (dopoledne jsem ji chytl na 11.33 v HH a byl to točr).
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5183
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Darwa: Nakonec to bylo jinak, dopoledne sice jezdila souprava se "zamračenou" 751.002 (na druhém konci soupravy 754.075) z Brna v liché hodiny a souprava se dvěma "brejlovci" (754.022 A 754.043) v hodiny sudé, ale odpoledne došlo ke změně, kdy souprava se dvěma brejlovci přijela do Brna hl. n. ve 14:20, ale zpátky do Zastávky odjela až v 15:33; stejně tak souprava se "zamračenou" přijela v 15:20, ale zpět se vydala až v 16:33.
Na Os 4836 jela souprava ve složení 754.007 + 3 Bt (počet cestujících byl vyšší než počet míst k sezení) a jela až do Okříšek, stejně tak Os 4813 jel již v trase Jihlava - Brno a v Zastávce se nepřestupovalo.

O půl čtvrté odpoledne tedy stály u 6. nástupiště v Brně hl. n. obě "výlukové soupravy":
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 20:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes kolem 14.15 jel koucour s Krokodýlákama přes Třebíč
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5185
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 21:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video - Střelice dolní, průjezd vlaku se "zamračenou" na konci soupravy: odkaz

Ještě jedno video ze Střelic: odkaz
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 21:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Koukám, že sme se dneska asi viděli. Já sem byl ten kdo v tý červený bundě fotil tu 754 007-3 s osobákem do Okříšek jestli si mě teda viděl...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5188
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 21:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukyy: Myslím, že ano, pak jsi nastoupil do prvního vagónu tohoto vlaku?
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 22:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Přesně tak

Ještě přidávám tu 754 007-3
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5189
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 10:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě tabulky s údajem o nadmořské výšce ze dvou stanic na někdejší "alternativní spojnici" Brna s Vídní:
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2009

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 12:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové, nevíte někdo, co se chystá v Silůvkách? Včera jsem tam viděl složené kolejnice, stavební buňky a nějakou techniku-bagr, dva jeřáby. Že by chystaná obnova výhybny?

Jinak v Dyji proběhla výměna oken a úprava čekárny, možná dojde i na fasádu. V Šatově taktéž vyměnili okana a dodělají fasádu. V Břežanech vyměnili okna a dojde na novou fasádu. Jak je vidět, termín nutného vyčerpání peněz se blíží a tak se na poslední chvíli dělají rekonstrukce a obnovy všeho druhu.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 13:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco ke Znojmo-Brno:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=mfjiznimorava&v=260&c=1285658