K-report
 

Archiv do 15. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 15. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 20:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čert vem maximálku, tu i u desir omezuje spíš mezizastávková vzdálenost, ale zrychlení to má lepší, než všechny české elektrické jednotky... Kapacita se sice dá zvětšit středním článkem, ale tím si právě dopravce zmenší ty krásné kW/t.
Martin007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 22:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Racionalni fakta hovori i v pripade kombinovane dopravy systemu RO-LA a tez se tento system v cesku nepouziva, protoze okamzite naklady jsou o neco malo vyssi nez kdyz jede kamion celou trasu z bodu A do B. Nicmene fakta jsou takova, ze tento system by se vyplatil a v EU je jiz efektivne vyuzivan...v cesku jsme trosku zaostali. Stejne tak hovori fakta i pro zeleznici "regionalni". Nestaci porovnavat pouze okamzity ekonomicky prinos/ztratu ale strategicke, dlouhodobe hledisko prinosnosti a vyuzitelnosti v horizontu desitek let dopredu. Ekonomickou stranu veci si da dohromady kazdy prumerny student SŠ, ale to je jako argument ke zruseni trate zalostne malo.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 22:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007 -

Racionalni fakta hovori i v pripade kombinovane dopravy systemu RO-LA a tez se tento system v cesku nepouziva, protoze okamzite naklady jsou o neco malo vyssi nez kdyz jede kamion celou trasu z bodu A do B. Nicmene fakta jsou takova, ze tento system by se vyplatil

Tak nechápu, jak by se mohla RoLa vyplácet těm, co rozhodují, když je pro ně dražší.

... a v EU je jiz efektivne vyuzivan...

Jo - tam, kde zařídili, aby byl kamion na silnici dražší, než kamion na vagóně. Zkuste to u nás prosadit a nenarazit na Česmad. Mimochodem tam, kde to tak udělali, nedostali většinu kamionů na koleje, ale do sousedních zemí. Jestli je to opravdu ta pravá TM cesta k menší celkové spotřebě energie, to si opravdu jistej nejsu.

Nestaci porovnavat pouze okamzity ekonomicky prinos/ztratu ale strategicke, dlouhodobe hledisko prinosnosti a vyuzitelnosti v horizontu desitek let dopredu. Ekonomickou stranu veci si da dohromady kazdy prumerny student SŠ, ale to je jako argument ke zruseni trate zalostne malo.

No jo, když ti tu na jednu stranu nestačí středoškolská ekonomie/matematika, a na druhou stranu je rozdíl mezi zastavením provozu a zrušením tratě pod tvou rozlišovací schopností, to je pak s tebou těžká diskuse.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 22:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin007: sám tahám za slovíčka a pak spletu nick, tak se tímto omlouvám.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 23:24:08    Odkaz na tento příspěvek  

K tomu co tady zaznělo tak v Hevlíně je podobná cihelna Heluz jako u nás a co já vím, tak ta firma bohužel s železnicí (jakýmkoliv dopravcem)naprosto nepočítá a raději zaměstná řidiče kamionů. Pohled na věc může změnit nové vedení společnosti, záleží na subjektivní pocitu vedoucích, jak si obstarají logistiku, ale tak hlavně že to aspoň trochu prosperuje, ty cihly kvalitou jsou dobrý. Ačkoliv cihly jsou komoditou, které by tím vlakem jet mohly.

Někdo jsem zatáhl Ro-la a kombinovanou dopravu. Asi takto, páč jsem mluvil s jedním chlápkem z MD, tak náš stát kombinovanou dopravu příliš nepodporuje a aby se takové vlaky vyplatilo zavést, tak by ucelenky musely jet obsazené v obou směrech alespoň na 80%. Dál bych to tady neřešil.

Kubam: No jsi šikovnej ten tvůj návrh GVD se mi líbí. Sympatizuji s lidmi, které hledají cesty jak by to mohlo jít a nevymýšlejí proč to nejde.

David: Spokojil bych se s i těmi 4 páry R Havlbrod-Znojmo, furt lepší než nynější stav 0 nic. Obecně vlaky by měly jezdit tak, aby byla poptávka po dopravě v souladu-rovnováze s nabídkou. Jen bych si odpustil hypotézy za kolik jak by se to mělo zajet a hledání věcí proč to nejde. Co se týče infrastruktury tak úsek HB-Jihlava je po modernizaci v perfektním stavu a přesto je tam nízká rychlost kolem 70 km/h traťovka asi nemá zájem o zvýšení rychlosti a údržby. Prostě do stejných poloměrů oblouků se na částech koridorů jezdí rychleji než tam a to platí o dalších úsecích 225.

trať 246: Tak i já bych si přál rekonstrukci tratě 246, přepravní potenciál na ní nemůže nikdo zpochybnit. Nejsem kolejář, abych posoudil co všechno by se muselo na ní změnit (jako použití druhů kolejnic, pražců a jejich počet na 1km) aby se místo 80 dalo jezdit alespoň 100 km/h, což by moc nestálo.
Mojí představou by byla neelektrifikovaná trať s rychlostí 120 a stanice s výhybkami zabezpečenými na traťovou rychlost a nikoliv těch 40 km přes stanici. To by si vyžádalo stavbu autobloku, protože bez něj se víc jak 100km/h nesmí. Vyšší rychlosti jako 160km/h mi připadá finančně nereálný. V současnosti jsou největší tragédií vozy 021Btx s kterými i těch 80km/h je otázkou času vykolejení. Být DU tak to prostě zakážu provozovat. Jen ať se ČD koukaj starat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6243
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 00:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin007:

Pokud jde o systém RO-LA ("kamiony na kolejích"), tak proti němu zaznívají "racionální fakta", že u tohoto systému je mizerný poměr hmotnosti nákladu ku hmotnosti vozidel, který jej činí energeticky a tudíž i ekonomicky a také ekologicky nepříliš výhodným a nekonkurenceschopným.
Nevím, do jaké míry to je pravda.

Ale i kdyby se měl tento systém u nás rozvíjet, tak by se to velmi pravděpodobně týkalo jen "koridorů" plus několika málo dalších hlavních a elektrizovaných tratí. Ne přechodu Hrušovany - Hevlín - Laa (kdyby byl obnoven), a rozhodně ne žádné lokální tratě.

Znovu připomenu mapu tratí mezi Vídní a rakousko-českou hranicí, dokládající poměrně velký počet tratí bez osobní dopravy nebo tratí již dokonce zrušených.

Občas tu padá chvála na rakouskou stranu, jak mají pohodlné čisté vlaky, upravená nádraží a železnice tam je na dobré úrovni.
Bylo snad zastavení osobní dopravy/zrušení některých tratí (zdaleka ne jen v prostoru mezi vídní a rakousko-českou hranicí) "krokem vedle"?
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 00:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: jo, díky, to potěší...já nesnáším tu typickou českou povahu jen něco kritizovat a zhazovat, snažím se něčeho dosáhnout a být hlavně něčemu prospěšnej. Samozřejmě i takt po 4 hodinách by byl super...snad to nějak klapne a ne jenom tím směrem. Za chvíli bude studie, tak se uvidí ;-)

Už jsem aji párkrát "zavinil" změnu v jízdních řádech IDS, teď jsem ještě něco vymyslel k IDS, nemám teď moc času, ale v neděli nikdy nepracuju, takže si udělám čas a dám to sem:-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6244
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 00:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:
Jen bych si odpustil hypotézy za kolik jak by se to mělo zajet a hledání věcí proč to nejde.
Odlišujme přání a skutečnost.

Já mám různá přání, včetně toho, aby se aspoň ty 4 páry rychlíků HB - ZN opravdu zavedly a aby se k těm současným vlakům vešly.
Ale v příspěvcích na toto téma jsem zkoušel nastínit, jak by to mohlo být ve skutečnosti - tedy že ty rychlíky HB - ZN se do stávajícího i mírně upraveného konceptu horko těžko vejdou (v tom lepším případě); a s tím zvýšením rychlosti se opravdu moc počítat nedá.

Každý z nás tu píše o různých přáních, jako o upgradu tratě č. 246 na úroveň 21. století nebo třeba obnovení tratě z Hevlína do Laa, ale mezitím tu máme skutečnost, že na trati č. 246 se v některých stanicích stavějí výhybky ručně, jezdí tam převážně nevyhovující soupravy; a na nedalekém, zgruntu opraveném přechodu, jezdí pouze sedm párů vlaků osobní přepravy denně, přičemž zvýšení tohoto počtu o několik párů navíc by nemuselo být tak složité.

Hypotéza "za kolik by se to mělo zajet" je podle mě na místě. Zejména v situaci, kdy prospekty Regiojetu hovořily o nereálné jízdní době Jihlava - Havlíčkův Brod za 20 minut (tedy průměrná rychlost 81 km/h!).

Kubam:
Spíš než prodloužení pobytů bych viděl posunutí jízd cca o 3 - 5 minut.
Taky by to mohlo být řešením, ale pak to znamená (jestli jsem to tedy dobře pochopil) těsné ujetí přípoje ve směru Jihlava - Žďár, což by nebylo zrovna vhodné.

Ale třeba se nakonec ukáže, že moje pochyby jsou zbytečné, a že se ty vlaky opravdu na současnou infrastrukturu vejdou. Anebo se SŽDC trochu "pochlapí" a problém se vyřeší tímto způsobem.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 09:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: ne, máš recht, chtělo by to prodloužit čekačku o cca 3 minuty. To byl nesmysl to posunout a nechat ujíždět.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 12:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nakonec se mi z toho horka nechce nic dělat, hodím sem teda jeden můj návrh (štve mě, že jsem neměl čas to udělat dřív, teď už je to na poslední chvíli:-/). Přemýšlel jsem o linkách S 82 a 818, spojení Znojma, Šatova a všech dalších obcí.
Nynější stav je takovej:
S 82
818
což je spojení (beru jen pracovní dny) 7x Zn-Šat. a zpět vlakem (Šatov je dlouhá obec a nádr na okraji) a 9x Zn-Šat a zpět busem včetně vesnic "po cestě".

Podle mě docela ubohý a jde to vymyslet takto, při nezvýšení nákladů:
application/force-downloadnávrh S 82 a 818
šatov.pdf (11.1 k)

To co je v závorce může a nemusí být. Což znamená prodloužení většiny busů až do žst. Šatov (v jízdím řádu zastávka je, ale obsloužena jen směšně) a možností ubrání jedno páru busů (nemusí se udělat, tím líp) a vznikne takovéto spojení: 7x Zn-Šatov a zpět vlakem s přípojem do/od středu Šatova a všech dalších obcí po cestě busu a 8x (9x) Zn-Šat a zpět busem. Všechny obce by tímto dostaly hodinové spojení se Znojmem, vyjma dopoledního sedla. Je to stejná zóna, žádný problém a je to další možnost, jak naplnit vlaky, který nabízí skvělý komfort a časy. Jak je vidět, čas do středu Šatova a zpět by byl 16 minut, což je o půlku míň. Obyvatele Hnanuc, Popis, Konic, Havraníků by si mohli vybírat mezi spojení jen busem nebo vlak+bus každou hodinu na střídačku.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 12:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam:Dobrý návrh Toto koukej nějak protlačit :-)
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 12:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: už se na tom pracuje, dík :-) rozešlu to na obce a na KORDIS a uvidí se, bohužel je to na poslední chvíli, ale snad při nejbližší možný změně k tomu dojde, jinak nevím...
sotous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.250
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 18:03:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k rychlíkům ZN - HB - ještě tu nepadlo že přípoje v HB by byly k tzv pomalým rychlíkům , tzn že jízdní doba by nebyla nijak kokurenceschopná k busům po dálnici. Možná by poblémy s rychlostí i s kapacitou mohla vyřešit linka Ex /Kostelec u Jihl/ - Jihlava město - Jihlava - HB - Ko - Praha, který by zastavoval jen v uvedených stanicích.Teď nevím ale SJD Jihlava - Prahy by se měla vejít do 2 hod, obsloužilo by to Ji - město, a při vhodných přípojích by mmohl vyjíždět už z Kostelce u Jihlavy. kde by byl přípoj ze Slaovnic.Tím by rychlík ze Znojma stačil jen Znojmo - Jihlava, nebo nejlépe Břeclav - Zn - Jihlava.Určitě by postačoval cca 4 hod takt. Jestli je to reálné zkuste někdo nakreslit. Samozžejmě je otázka zda by MD přidalo EX linku na 230, ale pokud by se střídala R linka s Ex linkou Praha - Jihlava byl by to přínos i pro HB a okolí.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6246
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 20:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sotous:

Co mě k tomu napadá:
- Předně - i zavedení těch několika párů vlaků navazujících na ty "pomalé" rychlíky od Znojma do Havlíčkova Brodu by bylo úspěchem. Raději bych se nesnažil přidávat v té souvislosti nějaké další vlaky. Kdo toho chce moc, nemusí mít nic.

- Jestli vůbec má takový "expres" smysl, tak snad jeden, maximálně dva páry vlaků, ráno směr Praha, během odpoledne zpět. V jiném období to je podle mě nesmysl.

- Projíždění kteréhokoliv vlaku Kutnou Horou nebo Čáslaví, kam je ta dojížďka do Prahy celkem velká - nevím, bylo by to vhodné?

- V době, kdy jezdívaly po 230 vlaky EC, měly jízdní dobu HB - Kolín okolo 1 hodiny.
Traťová rychlost na 230 se od té doby (pokud vím) nezvýšila. Jízdní doba by tedy asi kratší nebyla (ostatně - projetí 4 stanic navíc oproti těm rychlíkům by mohlo znamenat rozdíl asi těch 12 minut).
Minimálně v současné době je součet jízdních dob Praha - Kolín a Havlíčkův Brod - Jihlava větší než 1 hodina.
Do vámi uváděných dvou hodin jízdní doby by se tak ty vlaky zřejmě nevešly.

- Pro cesty Znojmo - Praha by (viz výše uvedené) vlaky nebyly časově konkurenceschopné s autobusy, i kdyby ty "expresy" existovaly.
Dálkové autobusy Praha - Znojmo dnes mají jízdní dobu většinou těsně nad 3 hodiny.
Případné spojení Znojmo - Praha s přestupem na rychlík v HB by mělo jízdní dobu necelé 4 hodiny.
Ani zavedení těch expresů, i kdyby zkrátilo jízdní dobu Havlíčkův Brod - Praha ne o 12, ale třeba i o 15 minut, by nesnížilo jízdní dobu vlakového spojení na úroveň jízdní doby autobusů.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6251
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 23:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád autobusové linky č. 104 IDS JMK, která je i náhradou vlaků na trati č. 245:
http://www.idsjmk.cz/rozsirovani/jrady/104.pdf

Tento jízdní řád mj. uvádí zajímavou možnost uplatnění slevy na vstup do termálních lázní v Laa (u kterých má mít tato autobusová linka konečnou zastávku) při předložení jízdenky IDS JMK, dokazující, že návštěvník přijel do lázní právě autobusovou linkou č. 104.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 15:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: dobrá práce.

Při včerejší bouřce došlo k poškození tratě u Oslavan, doprava nahrazena autobusy. Včera také došlo k výpadkům proudu v některých stanicích, například Mor. Bránice, Mor. Krumlov a Rakšice. Včerejší ( sobotní ) 4416 byla z důvodu popadaných stromů a mimo jiné problémy s převodovkou ( 842 033-3 ) opožděna cca 30 minut.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Marek T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.116.103
Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 18:13:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád autobusové linky č. 104 IDS JMK
Též je sympatické, že je zde doporučována cenově velmi zajímavá síťová jízdenka (především o víkendech). Je to vlastně taková obdoba SONE+, která ale platí (sice jen v rajónu IDS) nejen ve vlacích, ale i v autobusech. Škoda jen, že verze za 150 Kč je nepoužitelná na cesty přes Brno (zóny 100, 101 lze projíždět pouze s dražší verzí za 190,-)
Mne zaujal i název zastávky Hrušovany st. statek - ani zavedení IDS nesmetlo tento zavádějící název do propadliště dějin :-)
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 19:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešila se tu nákladní doprava na Hevlínce. Možná je to hloupý dotaz, ale zeptám se. Do roku 89 byl podíl železnice osmdesát procent, dneska je něco přes dvacet. A prý to zlepšit jen tak nejde. Nerozumím tomu. Proč to tehdy šlo a dneska ne? Děkuji za odpověď:-)
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 08:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý Hektore, prodože dopravní politika ČR, je tak nastavená.
Za použití kolejí se platí a silnice se můžou používat zadarmo. A přece každý, kdo se může rozhodnout, radši platit nebude a tak se veze vše na silnici. Tím se ovšem na udržbu, opravy a výstavbu do silnic cpe neúměrně více než by tomu bylo, kdyby se část přepravovalo po želeleznici.
http://kubickaparabola.wz.cz/
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 09:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír: přesně tak. Jak jinak si vysvětlit, že u nás mohou kamiony jezdit s nákladem až 48 tun ( s výjimkou Ministerstva Dorpavy až 56 tun ), kdežto v Rakousku a Německu pouze 40 tun. Placení mýtného na silnicích? Totální výsměch, když placené úseky spousta kamionů objíždí po okreskách a ničí tak daleko víc silnice nižších tříd. Ale to už je do jiné debaty.

Od nového GVD by se mělo přestat jezdit vlakem z Ivančic do Oslavan. Lidé budou mít náhradou autobusy IDS. Neznám rozsah škod po víkendovém dešti, ale snad to na toho půl roku opraví a nezavřou to už teď.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Darwa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.210.45
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 11:37:35    Odkaz na tento příspěvek  

Malý hektor: a navíc kamionem se dostaneš až do fabriky, kdežto vlakem někdy ne. A taky vlakem je to často pomalejší, a jak víme, čas jsou love. Zkrátka přeprava vlakem byla jaksi vytlačena ,,pokrokem", ikdyž nevím, zda - li se tento výraz pro ty odporný a všedevastující kamióny hodí. Kdyby bylo po mým, zboží se vozí vlakem a kamionem maximálně něco z města do sousedního města.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 16:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík: V návrhu jsou vlaky do Oslavan jen o víkendech od dubna do října.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 16:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za zmínku taky jistě stojí víkendový (o prázdninách denně) spěšňák z Brna do Šatova.
Pepa Závora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.103
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 16:34:19    Odkaz na tento příspěvek  

Fotky z uzavřené tratě Ivančice - Oslavany.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 16:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka:Koukal jsem na to a ten Sp do Šatova má psáno"jede v sobotu od 14.5. do 25.6. a od 3.9. do 24.9" Nikde tam denně nevidím...Tak to bude asi k nějakým akcím...
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 16:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa Závora:Tý jo to je maso....
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 17:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: Omlouvám se za dezinfo, omylem jsem kouknul do špatné poznámky. Sypu si popel na hlavu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6258
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 17:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za zmínku také stojí uvažovaná náhrada prvního spoje ze Znojma do Retzu a posledního spoje z Retzu do Znojma autobusem (s jízdní dobou o cca 15 minut delší, než má vlak), takže se má počet vlaků v relaci Znojmo - Retz dále snížit ze sedmi na šest.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 17:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návrh Břeclav - Lednice
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 17:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřímně moc nechápu, proč se vlastně stavěly Silůvky. I kdyby to bylo jen kvůli stabilitě, ale kvůli pár hodinám v ranní špičce mi to přijde zbytečně drahé. Trochu jsem čekal, že se KORDIS vytasí s půlhodinovým taktem ve špičkách.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6263
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 18:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Já bych se na to díval z opačného pohledu - díky výhybně v Silůvkách bude realizovatelný (když ne teď, tak třeba za rok, nebo i později) i půlhodinový interval, aniž by se tím zcela vyčerpala kapacita tratě.

Možná by se tím mohli inspirovat i v Praze a z někdejší žst., nyní již pouze zastávky Praha - Hlubočepy vytvořit opět výhybnu, protože tam dnes při půlhodinovém intervalu spojů už ve špičce pracovního dne neproklouzne ani myš.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 19:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: o tom půlhodinovém intervalu jsem cosi zaslech, že kvůli tomu se to dělá. No, překvapilo mne, že to není už v tomto návrhu, ale je to jen první návrh, anebo se dočkáme napřesrok.

Dle mé letmé prohlídky návrhu JŘ postrádám význam Sp vlaků z Brna do Šatova, navíc jedoucí jen 11x v roce. Asi nějaká akce, jak někdo napsal. A noční ze Znojma do M. Budějovic ( odj. 22:40 ) jen kvůli vinobraní? Skoro výsměch to dávat do JŘ ( jede jen 2x ). Ale osobně jsem to čekal horší. Takže celkem dobrý.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 20:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: V jízdním řádu jsou i vlaky co jedou jenom jednou za rok a obsazenost těchto vlaků bývá dost vysoká.
Requiescat in pace.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 20:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Monte walsh: já vím, třeba Pálavský okruh a další podobný, ale tohle si myslím nebude ten samý případ. Pochybuju, že by na tom jela každou sobotu nějaká .
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. června 2010 - 23:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: tak to je fraška fakt největší, to snad nemyslí vážně, na Retz jsem teda omezení dopravy nečekal, spíš jsem tiše doufal v rozšíření nabídky :-/ To si ze mě dělají zadek :-/
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 00:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: Pálavský okruh jsem neměl na mysli,ale večerní silvestrovské vlaky do Bystřice pod Hostýnem.
Requiescat in pace.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 00:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To David: Stálo by za úvahu jezdit klasikou z Vídně do Havlíčkova Brodu (Pardubic) ve Znojmě s přepřahem.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 00:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neuvěřitelné!Tak oni zadrátujou a zmodernizujou štreku za 1 200 000 000 kč.A výsledkem je,že náklady musí jezdit motorově a místo osobáků bude jezdit autobus.Bravo!
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 01:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: je to tak, jak píšeš, myslel jsem, že už hůř být nemůže a přecejen je...už nevím, kam se s takovou obrátit, je to zlý...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 10:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk,Kubam:Souhlasím sváma já si myslel že po rekonstrukci bude trat Znojmo-Retz více spojů a dokonce více nákladů v obou směrech a ono to vypadá na opačnou tendenci.Dokonce jsem zaslechl že ze Znojma do Rakouska chtěl vozit nákladní vlaky nejmenovaný soukromník a nebylo mu to umožněno.Nechápu proč v noci přece po štrece nejezdí skoro žádné vlaky.Soukromník chtěl všechnu svoji zátěž tahat v noci.Alespon nějaké využití trati v noci by tu bylo a SŽDC by určitě vydělalo taky za použití dopravní cesty.Nechápu to a dost možná ještě nepochopím je to přesně jak psal Koudsk
Darwa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.31.217
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 10:21:21    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa Závora: vidíš, tu skálu jsme před měsícem dokumentovali (geologicky, ne inženýrsky). A jaksi hapala...
Jirkac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 10:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty autobusy na relaci Znojmo-Retz jsou jako špatný vtip. Pro město Znojmo je to výsměch všemu, o co se nyní s incomingovou turistikou snaží. Budu to interpelovat na kraji.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 11:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan11111: přímou klasiku nebrat nebrat, protože:
- by jela s mizivou obsazeností
- buď by byla neskutečně žravá, nebo neskutečně líná
- čas nutný na přepřah by zabil možnost ty ostré JŘ vyjet.

Přestup hrana-hrana na nějaké Desiro nebo lépe Itino (odkaz o archiv výš) by za stejné peníze udělal mnohem víc muziky, třeba nějaký ten pár vlaků navrch.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkac: nechce se mi tomu věřit, pořád si říkám, kdy se z toho snu probudím...tohle už hraničí se zdravým rozumem. Tím spíš, že tento vlak ráno patřil k hodně využívaným školákama a i dalšíma. Ne-li nejlíp ze všech spojů. A prodloužit jízdní dobu na dvojnásobek, si z nás fakt už dělají ... zadek :-/ Dobře, že to dáš vědět dál...
To je snad taktika rušit nejvytíženější spoje...a pak udělat pěkně škrt, škrt. Nehledě na to, že ty autobusy pojedou po prázdnu zpět a pak zas tam.

Každopádně vsadím se, že do Břeclavi, kam osobákama nikdo nejezdí, páč tam jezdí EC, bude pořád jezdit 10 párů a možná ještě přidají...
Mimochodem ještě je v tichosti zrušenej jeden pár vlaků mezi Hr a Mir (ve všední dny), ale tam to tak neva.

Milan11111: to by bylo sice pěkný, ale stačilo by to bohatě, jak píše David jaša. Sice mám taky takovej sen, aby přes Znojmo jezdil někdy zase mezinárodní rychlík, ale jak vidíš v příspěvcích výš, teď jsou jiný starosti, aby nám tu nezavřeli nádraží...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6266
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě několik postřehů z návrhu (a jako námět na možný podnět pro Kordis, aby to třeba změnil):

- Má dojít k mírné úpravě časových poloh toho odpoledního spěšného vlaku Brno - Hrušovany nad Jevišovkou.
Pořád to ale vychází tak, že má mít v Moravském Krumlově cca 9-minutový prostoj, aby vyčkal křižování s protijedoucím vlakem.

Kdyby v MK nečekal a jel hned dál směrem na Hrušovany, stihl by (jestli má mít jízdní doby stejné jako ostatní, zastávkové vlaky) dojet do Rakšic v 16:13. To je jen o minutu později, než má pravidelný odjezd z Rakšic protijedoucí osobní vlak.

Snad by bylo možné ten odjezd toho protijedoucího Os z Rakšic o minutu opozdit, a tím zkrátit jízdní dobu onoho spěšného vlaku cca o těch 9 minut.

Bylo tu nadhozeno téma případného rozšíření půlhodinového intervalu na 244 i na odpolední špičku, tak mě napadá, že by to vlastně ani nemuselo znamenat zvýšení provozních nákladů, protože už dnes stejně jezdí soupravy spojené (při půlhodinovém intervalu by se spojovat nemusely a mohly by jezdit střídavě směr Moravský Krumlov/Ivančice, čímž by se zkrátil pobyt v Moravských Bránicích a tím i celková jízdní doba), a už z Brna jezdí se dvěma strojvedoucími a také i se dvěma průvodčími, stejně tak jsou, tuším, obě hnací vozidla činná.
Rozpojení těchto souprav do půlhodinového intervalu by provozní náklady zvýšilo snad jen o poplatek za dopravní cestu (?)

Když už sahá kraj do konceptu na rameni Moravské Bránice - Oslavany (tj. že z Ivančic do Oslavan mají jezdit vlaky jen o víkendech v "letním" období), tak se do toho dalo podle mě sáhnout ještě trochu víc - poslední vlaky jedoucí z Moravských Bránic ve 21:31, 22:31 a 23:31 nahradit autobusem, který by kromě obsluhy samotných Ivančic stihl dopravně obsloužit ještě něco dalšího - třeba Dolní Kounice, kam dnes jezdí z Moravských Bránic poslední autobus od vlaku ve 20:36, později už ne.

Zatímco jeden vlak dnes udělá v tuto pozdní dobu dopravní obsluhu pouze pro Ivančice (kde pak prostojí půl hodiny, než se vrátí do Moravských Bránic), autobus by mohl udělat - možná i za srovnatelnou cenu - užitku víc.

S tou trasou Znojmo - Retz - souhlas, když už se to zadrátovalo, a pro Rakušáka navíc neznamená prodloužení souprav do Znojma potřeby soupravy navíc, tak by tam mělo jezdit minimálně osm párů spojů (současný rozsah plus ranní spoj s odjezdem ze Znojma cca v 5:30, a večerní spoj s příjezdem do Znojma cca ve 22:40 - ostatně ten ranní spoj po mnoho let jezdil, a to až do loňského prosince).
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: no s těma Sp jsem to už jednou řešil, ale je to nějak netrápí, prostoje jsou v obou směrech, i když ve směru na Brno se teď zmenšil, odjezd o 3 minuty později a zastavování v Rakšicích. Hlavně by chtělo, aby byl někam přípoj i v Hrušovanech, žádnej bus ani vlak nikam nejede v době jeho příjezdu.

Jsem rád, že se shodnem na Zn-Re, přesně ty spoje, cos napsal už dnes chybí, a teď to chcou ještě zničit...snažím se najít příčinu toho busu, pokud nechtějí, aby souprava ve Znojmě nocovala (nevidím k tomu jediněj důvod!?!?!?), tak ať přidají další spoje a ten bus jede třeba ve 4 a zpět o půlnoci, ale toto je humus...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-Kraj nemůže v rámci ZDO zaplatit přeshraniční dopravu.
-Rakouský moloch ÖBB má velké finanční problémy a asi dojde k dalším výrazným škrtům u spojů, které pro něj nejsou důležité či ziskové. Samozřejmě že prvně se nabízí přeshraniční doprava.
-K dalším škrtům podle mě ještě dojde. Čili by nakonec reálně mohly zůstat cca 3-4 páry spojů.
-Souhlasím s Davidem_J, že v mnohém by bylo lepší mít menší jednotku. Otázkou je, co je lepší. Jestli bez přestupu mít naddimenzovanou soupravu vídeňské příměstské nebo mít přestup navíc.
-Mně by se spíše zamlouvala varianta, kdy z nějakého směru (Jihlava, Břeclav, Brno) přijede vlak do Znojma a dál by pokračoval do Retzu. Ovšem v tom případě by drátizace byla kontraproduktivní.
-To už jsou ale fantasmagorie. Spíše mě zajímá, jak dlouho to takto bude fungovat.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6267
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(jen lehce sarkastické sci-fi ON)

Správa železniční dopravní cesty ve spolupráci s rakouskou stranou vyslechly volání regionálních představitelů po obnovení kdysi zaniklého přeshraničního železničního spojení Hevlín - Laa a. d. Thaya.

Nákladem několika set milionů korun byl prakticky znovu postaven úsek Hevlín - Laa a. d. Thaya. Úsek Hrušovany nad Jevišovkou - Hevlín prošel generální rekonstrukcí. Traťová rychlost nyní činí 100 km/h. Celá trať byla elektrizována soustavou 15 kV 16,7 Hz, což umožňuje vedení přímých vlaků z Vídně až do Hrušovan nad Jevišovkou. V zastávkách Hrabětice a Hevlín byla vybudována nová nástupiště délky 200 metrů, umožňující zastavení dlouhých vlaků jedoucích z Vídně.

Celá stavba jistě přispěje ke zlepšení přeshraničních vazeb, a to jak ekonomických, tak i společenských a v cestovním ruchu.


(o několik měsíců později)

Návrh nového jízdního řádu počítá se zavedením pouze dvou párů vlaků v úseku Hrušovany nad Jevišovkou - Hevlín - Laa a. d. Thaya denně. Ostatní spoje budou nahrazeny autobusy. Důvodem jsou vysoké náklady na provoz těchto vlaků a neochota české i rakouské strany se na tomto provozu finančně podílet.

(jen lehce sarkastické sci-fi OFF)

(Omlouvám se za tento lehce sarkastický příspěvek, ale nějak mi to nedalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6268
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 12:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a teď už jen vážně.

Bardotak:
Dokonce jsem zaslechl že ze Znojma do Rakouska chtěl vozit nákladní vlaky nejmenovaný soukromník a nebylo mu to umožněno.
Že by to byl jeden ze střípků mozaiky odpovědí na otázku, proč má silniční nákladní doprava navrch nad železniční nákladní dopravou (což někteří zjednodušeně svádějí pouze na poplatky za dopravní cestu)?

Kubam:
Nehledě na to, že ty autobusy pojedou po prázdnu zpět a pak zas tam.
Neříkej to moc nahlas. Aby se pak nestalo, že se autobusem nahradí i spoj v 7:15 z Retzu a spoj v 18:57 ze Znojma (aby ten bus, který snad bude muset mít odbavovací zařízení pro IDS JMK, tedy asi český bus(?) nejel naprázdno).

Každopádně vsadím se, že do Břeclavi, kam osobákama nikdo nejezdí, páč tam jezdí EC, bude pořád jezdit 10 párů a možná ještě přidají...
Myslím, že je logičtější, když ty zastávkové vlaky od Vídně dojedou až do Břeclavi, než aby zbytečně končily v zastávce Bernhardstal, odkud musejí rychle odjet na odstavné nádraží směrem na Rabensburg, aby zbytečně neblokovaly dopravní cestu.

A hlavně - zanechme sci-fi představ o mezistátních rychlících jedoucích přes Znojmo nebo o obnově spojení z Hevlína do Laa, a snažme se mít rozumné spojení na existujícím (a čerstvě zmodernizovaném) přechodu, který má daleko větší potenciál jak v dopravě osobní, tak i v dopravě nákladní.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 13:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidé,kteří se podíleli na plánování elektrizace Znojma,se vůbec netají tím,že hlavní prioritou bylo zamezit vstupu soukromníků,udělat vše tak,aby tu investici za 1,2mld. nemohl nikdo využívat.Ti lidé o tom dokonce otevřeně mluví.Říkají,že si ČDC nemohlo dovolit nechat "trčet" 15 kV 16,7 Hz do vnitrozemí.To by znamenalo konkurenci úpně nových dopravců,o kterých dříve ani neslyšeli.Všichni,kteří například do ČR nezajíždějí,protože na to nemají lokomotivy,by najednou měli otevřenou cestu do Znojma,kde by klidně ve velkém mohli přebírat zátěž od soukromníků na území ČR.
Naplánovali si to celkem dobře:Elektrizovali jen 2 koleje před dopravou,což při absenci podchodu a současném jízdním řádu znamená nemožnost přepřahu nějakého nákladního vlaku za celý den.To je opravdu mistrovské dílo.Kdyby například elektrizovali 1. a 4.(3.od budovy)kolej,tak už by se tam náklady v pohodě přepřahat daly.
Jenže s pár věcma nepočítali.Náklady klidně můžou ve Znojmě přepřahat v noci a přes den můžou přepřahat v Šatově.Když se objevil první soukromník,který chtěl Znojmo využít,tak zavládla hysterie.Okamžitě se začal připravovat nový balíček obstrukcí,a výsledkem bylo,že zakázali z Retzu do Znojma všechny lokomotivy kromě 1116 a v Šatově zakázali křižovat.To vše bylo hotovo snad do 10ti dnů od prvního požadavku soukromníka.
Ještě pořád nemůžu uvěřit,že si takto někdo může vytřít zadek s takovou hromadou peněz,a nic se mu nestane.Žádné pokuty,sankce,vězení.Oni o tom dokonce otevřeně všude mluví.Neverým tomu.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 16:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk, Kubam: to je děs. Včera jsem byl potěšen leteckou mapou republiky z padesátých let a dnes se dozvím o JŘ na 248, jež je dělán snad jen proto, aby to zavřeli.Stále více studujících v Retzu přechází na vlastní auta, protože jim nesedí spoje do Znojma a naopak. Co teprve po tomhle?
To snad nemůžou myslet vážně?
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6271
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 16:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu to téma bylo nakousnuto - kolik stojí třeba taková týdenní studentská traťová jízdenka pro trasu Znojmo - Retz? Jaký přeshraniční tarif se na takové jízdenky vztahuje?

Koudsk:
Chápu, že se dá znemožnit vjezd na trať jiným lokomotivám než "vyvoleným". Ale jak se dá znemožnit křižování v Šatově?
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: ceny nevím, ale můžu je zjistit. Pokud by to moc spěchalo, tak tady je telefon na mezinárodní pokladnu ve Znojmě, kde tyto informace poskytnou: 972 634 438. Ostatně tam bych se ptal taky a pak to sem psal.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 16:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:To ti přesně nepovím.Ale slyšel jsem něco,že by v Šatově musel být nějaký člověk a hlásit konce vlaků.
Neoficiálně jsem zaslechl,že naši schválně nechcou uznat rakouskou zabezpečovačku za spolehlivou(mohl by padnout další monopol).
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6272
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 17:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83:
Nutně to vědět nepotřebuji, nicméně mě zajímalo, jestli za tím možným příklonem k osobním autům, o kterém píšete, nestojí také třeba výše jízdného, která bývá, bez použití nějaké speciální slevy, v přeshraničním "styku" většinou docela vysoká.

Koudsk:
slyšel jsem něco,že by v Šatově musel být nějaký člověk a hlásit konce vlaků.
Rozumím tomu dobře, že kromě zadrátování několika dalších SK ve Znojmě je tu další nedodělek?
Na jiných tratích s "dálkovinou" a stanicemi bez dopravních zaměstnanců něco takového přece problém nedělá.
Klayman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 18:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: Nešiřte tu nesmysly, že naši nechtějí uznat rakouskou traťovinu za spolehlivou!
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 18:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klayman: neznám přesné podrobnosti tohoto problému, ale faktem zůstává, že po drátizaci v Šatově skutečně byl zaměstnanec hlásící vysílačkou do Znojma výpravčímu, že vlak v Šatově od obou směrů ( jak z Retzu, tak od Znojma ) má konce a je celý. Myslím, že to už skončilo, ale pár měsíců to tak bylo určitě.
Po dopravní stránce mě to tolik nezajímalo, takže přesně nevím. Doplňte mě někdo.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 19:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:Rozumím tomu dobře, že kromě zadrátování několika dalších SK ve Znojmě je tu další nedodělek? Přesně tak.

Klayman:Nešiřte tu nesmysly, že naši nechtějí uznat rakouskou traťovinu za spolehlivou! No já si to z prstu nevycucal.Samozřejmě je mi jasné,že oficiálně to je odůvodněno úplně jinak,ale toto už jsem slyšel od více lidí.Jestli do toho nějak vidíte,tak budu rád,když mě vyvedete z omylu.

Prdík83: neznám přesné podrobnosti tohoto problému, ale faktem zůstává, že po drátizaci v Šatově skutečně byl zaměstnanec hlásící vysílačkou do Znojma výpravčímu, že vlak v Šatově od obou směrů ( jak z Retzu, tak od Znojma ) má konce a je celý Od Znojma to bylo v pohodě.On hlásil konce jen od Rakouska,protože tam to navazuje na rakouskej systém,a tam je ten problém(takto jsem to slyšel.Prodávám,jak jsem koupil).
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 19:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: proč to hned nazývat sci-fi? Trochu to zobecním, ale lokálkových přechodů, které u nás fungují a vozí lidi je dost. A ještě před časem se obnovení Lubawky a Harrachova zdálo taky jen jako sen..Zkusme prostě hledat cesty, jak by to šlo a ne jen pořád zdůvodňovat, proč by to nešlo.
Klayman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 20:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: Důvod je jednoduchý a to požadavek definování rozhraní mezi zařízeními, aby bylo možné garantovat bezpečné chování.