K-report
 

Archiv do 20. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 20. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18153
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 22:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šlo o dopravce, co má k dispozici jak 1116, tak i 1216.

No ale že do Znojma s 1216 nedojede snad věděl i bez telefonátu tamnímu výpravčímu , nebo ne?
A se "soukromnickou" 1116 by do Znojma byl taky problém? Ona není "rakouská schválená 1116" jako "rakouská schválená 1116"?
No aspoň, že jsme konečně vyloučili řadu 1016...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 10:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem včera mluvil s jedním člověkem,který se účastnil několika jednání k elektrizaci Znojma,a zjistil jsem pár zajímavých věcí.To,že se Znojmo dělalo tak,aby se tam nedalo projet, pro mě nebyla žádná novinka,ale prý se uvažovalo o zadrátování alespoň jedné koleje pro náklady,aby to nebylo tak moc do očí bijící a nebylo to žalovatelné jako bránění konkurenci.Nakonec prý zvítězil pocit nedotknutelnosti,a nic se pro nákladní dopravu nezadrátovalo(asi si mysleli,že pár dobře rozmístěných lidí,kteří budou pořád dokola tvrdit,že by přes Znojmo stejně nikdy nikdo nejel,bude stačit).
Dále musím přiznat,že jsem ČDC trochu křivdil.ČDC totiž nebyl jediný subjekt,který měl na nepropustnosti Znojma zájem.K této myšlence mě přivedl Mcbain,když vyzdvihoval situaci,kdy vlak nejel přes Znojmo,a proto jel delší trasou po našem území.Trochu jsem si zakalkuloval,a zjistil jsem několik zajímavostí.Jako podklady jsem použil tento graf z jednoho článku tady na k-reportu,kde jsou vidět poplatky za DC v jednotlivých zemích, a tabulky z této stránky,kde se dají nalézt tarifní vzdálenosti v celé Evropě.Představil jsem si vlak 2000 tun a propočítal jsem si ceny několika tras,které jsou přes PPS Znojmo reálné.Jako výchozí body na našem území jsem si tedy zvolil: PPS Děčín,Most,Nymburk,Kolín,Mladou Boleslav,Havlíčkův Brod.Vlak z těchto stanic do Slovinska(přes nejpoužívanější přechod Spiefeld Strab-Maribor) vychází suvereně nejlevněji přes PPS Znojmo.V průměru by dopravce ušetřil asi 200 € na vlak,kdyby použil PPS Znojmo namísto PPS Břeclav,respektive 150-300 € kdyby použil PPS Znojmo namísto PPS Horní Dvořiště.Vlak z výše uvedených stanic do Slovinska by dokonce také vyšel levněji přes PPS Znojmo,kdyby jel do Slovinska přes druhý přechod Rosenbach-Jesenice(tady ale ten rozdíl oproti Dvořišti není tak markantní). Přepravy z výše uvedených stanic kamkoliv do Maďarska a dále pak Rumuska a kamkoliv dál,vycházejí přes PPS Znojmo ještě mnohem levněji než přes Slovensko nebo PPS Břeclav.V průměru dopravce ušetří na vlak až 500 €,když použije PPS Znojmo a přechod Nickelsdorf-Hegyeshalom nasmísto trasy přes PPS Lanžhot a přechod Rusove-Rajka.Oproti přechodu Břeclav-Hohenau to přes Znojmo vychází do Maďarska levněji o těch klasických 200 €.
Přes Znojmo všechny ty trasy vychází levněji nejen proto,že je to tudy kratší,ale hlavně proto,že je to tudy nejkratší po našem uzemí a delší po rakouském území.Krátká cesta po "drahém" území a dlouhá cesta po "levném" území.To je přesně ten kámen úrazu.Proto byla nejvyšší priorita zabetonovat Znojmo,aby tudy nikdo nemohl projet,a musel to po našem území objíždět nějakou delší cestou.Delší cesta po našem území = více najetých km po našem území = vyšší příjem z poplatků za DC na našem území.Takže ta "rekonstrukce" posloužila pouze tomu,že si z peněz daňových poplatníků posichrovali svoje "zisky"(schválně to dávám do uvozovek,protože zisk to může být pouze pro někoho,kdo nevidí dál jak na 5 minut dopředu).
Zatím to vypadá,že vyhráli a nikdo jim nic nemůže,ale nebyl bych si tou jejich nedoknutelností tak jistý.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5975
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 11:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i kdyby se zadrátovalo ZN,stejně nebudou na to vhodné lok. Horko těžko se udržují modrý Lamina na Velenice a Dvořiště.
Navíc přetahovat tramvaj do BV a zpět kvůli EO mi přijde jako šaškárna. To už je levnější využít 742 od Rn,která by jinak při E provozu měla prostoj.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18156
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 11:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk - .Jako výchozí body na našem území jsem si tedy zvolil: PPS Děčín,Most,Nymburk,Kolín,Mladou Boleslav,Havlíčkův Brod.Vlak z těchto stanic do Slovinska(přes nejpoužívanější přechod Spiefeld Strab-Maribor) vychází suvereně nejlevněji přes PPS Znojmo.V průměru by dopravce ušetřil asi 200 € na vlak,kdyby použil PPS Znojmo namísto PPS Břeclav,respektive 150-300 € kdyby použil PPS Znojmo namísto PPS Horní Dvořiště.Vlak z výše uvedených stanic do Slovinska by dokonce také vyšel levněji přes PPS Znojmo,kdyby jel do Slovinska přes druhý přechod Rosenbach-Jesenice(tady ale ten rozdíl oproti Dvořišti není tak markantní). Přepravy z výše uvedených stanic kamkoliv do Maďarska a dále pak Rumuska a kamkoliv dál,vycházejí přes PPS Znojmo ještě mnohem levněji než přes Slovensko nebo PPS Břeclav.V průměru dopravce ušetří na vlak až 500 €,když použije PPS Znojmo a přechod Nickelsdorf-Hegyeshalom nasmísto trasy přes PPS Lanžhot a přechod Rusove-Rajka.Oproti přechodu Břeclav-Hohenau to přes Znojmo vychází do Maďarska levněji o těch klasických 200 €.

K téhle (na první pohled zajímavé úvaze) bych měl pár dotazů:

1. kolik myslíte, že vlaků o hmotnosti 2000 jezdí v relacích, co jste si tak hezky nadefinoval? Hlavně směrem Slovinsko?
2. do těch nákladů uvažujete kromě ceny za DC ještě co?

To,že se Znojmo dělalo tak,aby se tam nedalo projet, pro mě nebyla žádná novinka,ale prý se uvažovalo o zadrátování alespoň jedné koleje pro náklady,aby to nebylo tak moc do očí bijící a nebylo to žalovatelné jako bránění konkurenci.Nakonec prý zvítězil pocit nedotknutelnosti,a nic se pro nákladní dopravu nezadrátovalo(asi si mysleli,že pár dobře rozmístěných lidí,kteří budou pořád dokola tvrdit,že by přes Znojmo stejně nikdy nikdo nejel,bude stačit).

Zcela otevřeně řečeno: pro ČD Cargo skutečně nemá elektrizace "cancouru" Retz - Šatov - Znojmo žádný význam. A to z jednoduchého důvodu: vyrovnávka výkonů, kdy do Břeclavi jezdí RCA, a ČDC to horkotěžko vyrovnává ostatními přechody (Retz, ČV, HD). A pořizovat si vlastního tauruse nebo další pasqil 340 opravdu kvůli Znojmu nikdo nebude. A k tomu, že by to nějak pomohlo jiným dopravcům fakt nemám co dodat. Kdyby někdo tak nutně chtěl jet tudy, tak klidně může přepřáhnout v Retzu. Myslím, že Petr B. to vysvětlil jasně.
A navíc sám říkáte, že v noci se ve Znojmě přepřáhnout dá i dnes, tak nevidím důvod, proč by tam rakouský soukromník nemohl s vlastní 1116 dojet. Mají je všechny rakosuké významné firmy, CargoServ, LTE, WLB.

Takže - kde je problém v ježdění přes Znojmo "soukromníky"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
januch1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.160.52
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 12:07:33    Odkaz na tento příspěvek  

Včera nastala jedinečná situace ve Znojmě. Ráno přijel z Retzu taurus v čele a muselo se objíždět, zkapaný řidičák za ním. Bohužel v první koleji stála 010 od osobáku, tak si taurus musel ještě uvolnit cestu. Jinak výše avizovaný náklad s 2x750 potkaný v Božicích.

Jwwen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 12:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

januch1: Úžasné fotky! Jestli se ale spíš nehodí sem: https://www.k-report.net/discus/messages/28/11553.html?1279112161

Btw: Jaktože byl řazen jednopodlažní řidičák? Nějaká vyjímka nebo pravidlo?
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 13:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

januch1: bomba fotky:-) díky za dokumentaci;-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18160
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 13:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte to, jaké se dají s Taurusy provádět ve Znojmě složité manévry .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 14:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k onomu přechodu Znojmo- Retz pro nákladní dopravu. Chtěl bych se zeptat, kolik by se těch přechodů pro nákladní dopravu mělo uživit? S Rakouskem máme o kus dál vedle koridorový přechod Břeclav- Hohenau, na jihu Čech Dvořiště- Summerau, Velenice- Gmünd. Všechny jsou zadrátované.

Srovnejte stav s Německem. Tam si s nákladní dopravou v závislé trakci musíme vystačit pouze na přechodu u Dolního Žlebu.

Dále máme dva hlavní přepravní proudy sever- jih a východ- západ (a opačně).

*Pro sever- jih, tedy Polsko- Rakousko (mmj. zemí v tom směru) máme II. tk, tedy uplatnění přechodů u Bohumína a dále po trati 270 a 330 pohodlně do Břeclavi. Pokud by bylo nutno použít přechodu Mezilesí- Lichkov, tak opět na Břeclav po trati 260. V tomto tranzitním směru je přechod Znojmo- Retz, jak všichni vidíte, téměř nepoužitelný.

Můžeme uvažovat i severní část Němceka, tedy přechod u Dolního Žlebu. Dále směr Rakousko. Ouha pro směr Linec i Vídeň opět máme přechody u Velenic a Dvořiště. V tomto jediném případě by šel použít i přechod Znojmo- Retz. A to pouze v noci. Čili to hatí zastaralost infrastruktury a její malá propustnost v denních hodinách. Primárně se dnes klade důraz na čas. Je sice hezké, že po önwb by to bylo nejkratší, ale na druhou stranu to, co se ušetří na kilometráži, to se propálí v dieslu na naftě na stoupáních.

Druhý z hlavních tranzitních proudů východ- západ, Slovensko- Německo (mmj. zemí v tom směru) nemá přechod Znojmo- Retz žádný význam.

Přechod Znojmo- Retz má v současnosti význam jen pro regionální nákladní dopravu. O tranzitech o 2000 tunách si nechte jen zdát. Celý úspěch ÖNWB závisel na spojení, kdy se vozilo kvanta uhlí z Děčínska nejkratší cestou do Vídně.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5980
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 14:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: souhlas
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 16:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:Já bral vlak 2000 t,abych mohl vycházet z toho grafu,na který jsem odkazoval.Nevím,jestli je ve všech zemích přímá úměra (1000 tun = 100 kč/km,2000 tun = 200 kč/km),a proto jsem se držel dat z té tabulky.A i kdyby tam byla nějaká exponenciála,tak by to podle mě nemělo žádný významnější vliv na cenové rozdíly na jednotlivých trasách.Jestli mi dáte odkaz na nějaké přesné ceníky za DC,tak budu rád a klidně to propočítám znovu na jiný vlak.
Každopádně vlaky kolem 1500 tun už do Slovinska posílá ČDC pravidelně (z okolí těch stanic,které jsem uváděl v předchozím příspěvku,vše nejdelší možnou cestou přes Břeclav).Stejně jako jezdí přes Břeclav vlaky H.Brod-Vídeň.V průměru bych řekl,že jezdí minimálně 2 páry každý den,které objíždějí Znojmo přes Břeclav a na kterých by soukromník ušetřil 100-200 € za poplatek za DC,kdyby je vozil přes Znojmo.
2. do těch nákladů uvažujete kromě ceny za DC ještě co?Nic.V noci se za současného stavu dají klidně natrasovat 2 páry nákladů z Jihlavy až do Vídně s minimálním počtem zastavení.Žádné rampy tu nejsou,stanice dlouhé,rychlost ideální(80-120 km/h),traťové zatížení ideální(D4).Spotřeba nafty tu bude maximálně stejná,troufám si říct i nižší jak z Brodu do Vídně přes Břeclav.Absolutně mě nenapadá jediný důvod,proč by měl soukromník jezdit přes Břeclav,jako to dělá ČDC.I ty elektriky už nejsou o tolik výhodnější jako dřív.Cena vysoká,rekuperace nemožná.
Břeclavi jezdí RCA, a ČDC to horkotěžko vyrovnává ostatními přechody (Retz, ČV, HD). Toto mi teda vysvětlete.Jak můžou tyto 3 přechody stačit na vyrovnání výkonů v Břeclavi?
ČDC musí dopácet tak jako tak a klidně mohlo nechat vozit náklady ve Znojmě Rakušáka(Taurus se znojemským fírem z osobáku,jak to bylo původně plánováno).
Kdyby někdo tak nutně chtěl jet tudy, tak klidně může přepřáhnout v Retzu A co když bude z nějakého důvodu potřeba předat vlak na naší straně?HV nebude mít povolení do Rakouska.Strojvedoucí nebude mít poznání a vlak se bude ve Znojmě předávat RCA,pro který si přijede Taurus se znojemským strojvedoucím.Může nastat jakákoliv situace a můžou mít jakýkoliv důvod pro přepřah ve Znojmě a Vám to může být úplně jedno,protože těch pár metrů drátu tam prostě mělo být,i kdyby se to mělo využít jednou za 10 let.I tak by se ten kousek drátu zaplatil.Napsal jsem dost potenciálních tras,které se dají využít,protože přes Znojmo vycházejí suvereně nejlevněji.Levněji než přes Velenice,Dvořiště,Břeclav,Kůty.To je přesně to,podle čeho se dopravce bude řídit.Né podle názoru pana Mcbain,pana Happyho nebo "pana" 750371.
Ta možnost tu byla i v době elektrizace.I kdyby se Znojmo mělo používat jen v případě odklonů,kdy běžně Znojmo vypadalo takto,tak už jenom kvůli tomu se měla elektrizovat celá stanice,i kdyby ta situace nastala jen jednou za 1000 let.
Co se stalo?Došel drát?Špatně to propočítali?Ne.Je to sabotáž za peníze daňových poplatníků.
A navíc sám říkáte, že v noci se ve Znojmě přepřáhnout dá i dnesAno.Už dříve jsem to označil za kiks a čekám,co vymyslí,aby se do Znojma v noci nedalo dostat.Kdyby to věděli,tak by zadrátovali jen polovinu jedné koleje,na které stojí v noci souprava(i toto někdo navrhoval).

Happy:Dopravce si neřekne:"Máme hodně přechodů,jeden nebudu používat,aby to těm ostatním přechodům nebylo líto".Hledá nejlevnější možnost,a je v zájmu správce cesty,aby měl širokou nabídku tras pro uspokojení co možná největšího počtu zákazníků(dopravců).Vidíš to tu sám.Tam jedou přes Domažlice,zpátky přes Cheb.Vždycky hledají nejlevnější řešení.
Čili to hatí zastaralost infrastruktury a její malá propustnost v denních hodinách. Primárně se dnes klade důraz na čas. Je sice hezké, že po önwb by to bylo nejkratší, ale na druhou stranu to, co se ušetří na kilometráži, to se propálí v dieslu na naftě na stoupáních. V denních hodinách se tam dají namalovat pěkné trasy.V tom žádný problém není.Soukromníci pálí naftu i pod drátama,asi to o tolik dražší není,když se tak rozrůstají.A o nějakých stoupáních si nech zdát při cestě po 240.
Přechod Znojmo- Retz má v současnosti význam jen pro regionální nákladní dopravu. O tranzitech o 2000 tunách si nechte jen zdát. Celý úspěch ÖNWB závisel na spojení, kdy se vozilo kvanta uhlí z Děčínska nejkratší cestou do Vídně. Zjisti si nejdřív,co a jak se přes Znojmo vozilo.Toto je naprostá blbost.Přes Znojmo jezdil vždycky hlavně tranzit Německo-Rakouko-(Jugoslávie).Dneska z těchto mega-přeprav,které chodily před rokem 89,nejezdí přes ČR ani kolo.A proč si mám nechat zdát o vlaku 2000t?To si jako soukromník řekne:"Je to sice nejkratší přes Znojmo.Je to i nejlevnější přes Znojmo,ale Happymu se to nelíbí,tak tam nepojedem".
A zjisti si,kolik toho kdy chodilo přes Velenice a kolik přes Znojmo,když chceš teda ničit nějaký přechod.Když se jednalo o elektrizaci,tak přes Znojmo chodilo 3-4* více zboží a 3*více osob než přes Velenice.Před Rokem 89 jezdilo přes Znojmo 4* více zboží,než přes Velenice.Dokonce i dnes,po cíleném utlumování,je Znojmo silnější než Velenice.Nevím,proč by se nějaký z těch přechodů měl uzavírat.Můžou se klidně doplňovat.Přes Velenice je taky pár zajímavých tras,které vychází levněji než kudykoliv jinudy.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5985
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 16:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no jo,před r.89 se vozilo všude.
To je jako chtít používat Vojtanov a nebo Ebersbach....

Na co vláčet vlak s 2x742 přes Jhl do ZN,když to vezmu jedním esem nebo laminem přes Brno do Bv.

Ani soukromník už nemá zájem, viz třeba vlaky ITL přes PPS Rumburk/Ebersbach.

Stejně by se mohlo argumentovat v případě relace Jestřebí-Nemšová, naštěstí to nikoho z Brna ještě nenapadlo,jinak už by tu byl měga oběh pro 3x750 na "Nex" přes Bylnici.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5986
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 17:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě otázka: až se dodělá trať Praha-ČB a zadrátuje Třeboň,tak ZN nebude absolutně konkurence schopný. Sklonové poměry, použití E lok. to všechno hraje ve prospěch Velenic.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3253
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 18:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme hodně přechodů,jeden nebudu používat,aby to těm ostatním přechodům nebylo líto
To jsem založil na elementární logice, protože máme n vlaků a x přechodů. Čím víc je přechodů, tím méně vlaků přes některý z nich projíždí. Na spojení do Vídně mám dokonce 3 přechody a mezi ně se to dělí.
Ve skutečnosti jsou nejexponovanější přechody dva. A to Břeclav (na Vídeň) a Dvořiště (na Linz). Ve směru na Vídeň jsou Znojmo a Velenice v tranzitní dopravě víceméně alternativou.
Tam jedou přes Domažlice,zpátky přes Cheb.Vždycky hledají nejlevnější řešení.
No proč ne, když se jim to vyplatí. Až se to někomu vyplatí přes Znojmo, tak pojede přes Znojmo.

V denních hodinách se tam dají namalovat pěkné trasy.V tom žádný problém není.Soukromníci pálí naftu i pod drátama,asi to o tolik dražší není,když se tak rozrůstají.A o nějakých stoupáních si nech zdát při cestě po 240.
Prosím? A kde se dají namalovat? Snad jen z Retzu do Okříšek. Okříšky- Havlíčkův Brod, tam to přes den je solidně plné. Leda by skákal náklad od klacku ke klacku. To by bylo žůžo na tranzit o 2000 t.

Zjisti si nejdřív,co a jak se přes Znojmo vozilo.Toto je naprostá blbost.Přes Znojmo jezdil vždycky hlavně tranzit Německo-Rakouko-(Jugoslávie).
To doporučím já tobě. Mluvím o ÖNWB a ty do toho komponuješ země jako je Rakousko či Jugoslávie. Já mluvím o účelu, pro který byla trať stavěná. Elementárně: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rakouská_severozápadní_dráha
Navíc od roku 1989 se jaksi změnilo prostředí v oblasti dopravy a navíc se realizovaly tranzitní koridory. Tranzitní od slova tranzit....

Je to sice nejkratší přes Znojmo.Je to i nejlevnější přes Znojmo,ale Happymu se to nelíbí,tak tam nepojedem
Co to tu vypouštíš za nesmysly?! Já sám bych rád, aby toho více přes Znojmo jezdilo. Navíc v minulém příspěvku jsem se snažil analyzovat, proč Znojmo není atraktivní. Navíc ta tvá věta se dá otočit takto:" Ta štreka je pro nás soukromníky i ČDC nezajímavá, ale kvůli nějakému Koudskovi tam hned všichni pojedem."

,když chceš teda ničit nějaký přechod.
To jsem hergot napsal kde???!!!

Nevím,proč by se nějaký z těch přechodů měl uzavírat.
Boha jeho...... (raději no coment)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 18:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už som to tu raz písal, ale skúsim znova. Má niekto možnosť zaslať ZCP trate 240, alebo je to veľmi interná záležitosť ?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18162
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 19:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. - Každopádně vlaky kolem 1500 tun už do Slovinska posílá ČDC pravidelně (z okolí těch stanic,které jsem uváděl v předchozím příspěvku

Z kterých třeba?

2. do těch nákladů uvažujete kromě ceny za DC ještě co?Nic.

Což je chyba. Poplatky za DC u nás tvoří asi 1/4 nákladů. Zbylé 3/4 jsou tvořeny jinými faktory.

Napsal jsem dost potenciálních tras,které se dají využít,protože přes Znojmo vycházejí suvereně nejlevněji.Levněji než přes Velenice,Dvořiště,Břeclav,Kůty.To je přesně to,podle čeho se dopravce bude řídit.Né podle názoru pana Mcbain,pana Happyho nebo "pana" 750371

To ale znamená, že všichni dopravci jsou blbí a já, Happy a 750.371 máme na železnici dost velký vliv, protože ti blbí dopravci jezdí podle našich představ .

ČDC musí dopácet tak jako tak a klidně mohlo nechat vozit náklady ve Znojmě Rakušáka

ČDC musí doplácet tak jako tak (to je pravda), takže samozřejmě nemá nejmeší důvod si platbu ještě zvyšovat zajížděním RCA do Znojma...

Tam jedou přes Domažlice,zpátky přes Cheb.Vždycky hledají nejlevnější řešení.

To je prosím případ jaké přepravy a jakých dopravců?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 19:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

januch1: Včera jsem viděl objíždění taurusu v Břeclavi taktéž kvůli vadnýmu řidičáku, nemohla to být stejná souprava?
Nevezl jsi náhodou 810 na předposledním a posledním vlaku do Hevlína? Kamarád si ten vlak pak fotil při odjezdu z Božic do Znojma a říkal: ,,Ten fíra mi ještě zastavil a zablikal, to musel být sám januch."
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 20:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím? A kde se dají namalovat? Snad jen z Retzu do Okříšek. Okříšky- Havlíčkův Brod, tam to přes den je solidně plné. Leda by skákal náklad od klacku ke klacku. To by bylo žůžo na tranzit o 2000 t.Není problém tam namalovat 2 slušné a rychlé páry od 6:00 - 18:00.V noci tam klidně přidám dalších 5 rychlých párů.Jinak teoretická propustnost té traťe za současného stavu a provozu je cca 40 nákladů za den.Do grafikonu se mi jich povedlo naházet cca 48,ale to už je extrém.Jo a za současného provozu není jediným omezením úsek Jihlava-Okříšky.Úsek Znojmo-Olbramkostel omezuje úplně stejně.Zajeď se podívat na hlavní tah mezi Kolín a Třebovou.Soukromníka tam přes den sotva uvidíš,ale v noci je to jeden za druhým.Tam se tahá 2000t motorem a stojí se u každého klacku.Tady by to byla úplná pohodička.
Navíc ta tvá věta se dá otočit takto:" Ta štreka je pro nás soukromníky i ČDC nezajímavá, ale kvůli nějakému Koudskovi tam hned všichni pojedem."
Já ale řekl argumenty,proč by pro soukromníka bylo výhodné jet přes Znojmo.To co tu říkáš Ty,jsou jen nějaké domněnky a ukazuješ na přepravy staré 140 let.Jesli máš nějaké konkrétní výpočty,proč se tudy nic nevyplatí,tak to sem napiš,jinak se tu můžem handrkovat donekonečna.Já sem nějaká čísla dal,dal jsem i podklady,ze kterých jsem vycházel,a jediná argumentace co tu čtu,je nějaká demagogie o neexistujících sklonech a nějaké naftě.Vypočítej mi přesnou spotřebu třeba 2*ER20 z Brodu do Hohenau a z Brodu do Znojma s vlakem 2000t.Jestli to opravdu dělá rozdíl 200 €,které se dají ušetřit za poplatky za DC při jízdě přes Znojmo.Vsadím se,že spotřeba přes Znojmo nebude stejná,ale bude nižší,a těch 200 €, bude jako třešnička na dortě.
Navíc od roku 1989 se jaksi změnilo prostředí v oblasti dopravy a navíc se realizovaly tranzitní koridory. Tranzitní od slova tranzit....No to je zajímavé.Tehdy tranzit od slova tranzit nebyl,a vlaky přes nás tranzitovaly.Teď máme koridory a tranzit přes ČR z Německa do Rakouska = čistá 0.
A ještě mi prosím napiš,proč by se měla elektrizovat trať Veselí-Velenice,a Znojmo Okříšky ne.To mě opravdu zajímá.Z Děčína do Vídně jsou sklony úplně stejné jak přes Znojmo,tak přes Velenice a trasa je o dost kratší přes Znojmo.Navíc,když se podívám na zatížení za posledních 50 let,tak mi vychází suvereně perspektivnější trať Okříšky-Znojmo.A to,že za posledních 5 let tam toho moc nejezdí,neznamená vůbec nic.Navíc,jestli tam bude z (Děčína)-Prahy do Veselí 160 km/h,tak to určitě nákladní dopravě moc nepomůže.Zatímco trať z Děčína až do Brodu je přímo ideální pro nákladní vlaky.Jednokolejné úseky na těch dvou tratích jsou přibližně stejně dlouhé a stanice dobře stavěné.A ještě k té výhodnosti přeprav-Uhlí z Ostravska do Lince přes Dvořiště:Objíždí to levné Rakousko(objíždí to tranzitní koridory) přes drahou ČR,navíc to jezdí po jednokolejkách,tahá se to na 2-3 laminy a je to tudy o více jak 100 km delší.A jde to,stačí jen chtít a musí být schopný člověk na správném místě.Pak nezáleží na délce trasy,sklonech,propustnoti,jízdní době ani na poplatcích za DC.Stačí jen chtít.

Jinak trocha statistiky:Před r.89 byl suvereně nejzatíženější přechod H.Dovořiště,o pěkný kus dál byla Břeclav,o kousíček dál Znojmo a o pěkný kus dál Č.Velenice.Určitě se přes Znojmo nejezdilo,protože by to bylo jinde ucpané.A čekám na to,až mi někdo napíše,že byla ucpaná štreka z Břeclavi do H.Brodu.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 20:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:Z kterých třeba Třeba písek z Jestřebí 3* za týden.
Což je chyba. Poplatky za DC u nás tvoří asi 1/4 nákladů. Zbylé 3/4 jsou tvořeny jinými faktory. Tak to by mě zajímaly ty poměry mezi jednotlivými faktory.U ČDC to bude asi kapánek jinak než u soukromníků.
To ale znamená, že všichni dopravci jsou blbí a já, Happy a 750.371 máme na železnici dost velký vliv, protože ti blbí dopravci jezdí podle našich představ Viz výše.
ČDC musí doplácet tak jako tak (to je pravda), takže samozřejmě nemá nejmeší důvod si platbu ještě zvyšovat zajížděním RCA do Znojma... To Vás to RCA tak vysává?O kolik to vyjde levněji s 2*742,než s jedním Taurusem?Předpokládám,že tady je rozdíl elektrika-diesel zanedbatelný.Zatímco jinde je to vždycky hlavní argument.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
januch1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.160.52
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 20:21:44    Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Hevlíny nejezdím, páč nemám komerci, ale též jsem se tam ten den pohyboval. Vlak do Znojma vezli služebně starší kolegové
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 22:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes na 24510 souprava 3x 842+954, předpokládám kvůli výluce jezdí soupravy až do Znojma
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18165
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 10:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. - Třeba písek z Jestřebí 3* za týden.

Ano, Jestřebí - Rogatec. To je totiž jediná relace, která takto jezdí. 2x až 3x za týden, to je pravda. Takhle nepravidelný vlak ale opravdu nikdo nikam přetrasovávat nebude, ani ČDC, a už vůbec RCA (schválně jim to navrhněte).

O kolik to vyjde levněji s 2*742,než s jedním Taurusem?Předpokládám,že tady je rozdíl elektrika-diesel zanedbatelný.Zatímco jinde je to vždycky hlavní argument.

Teď nevím, co je pointa? Že by ČDC mělo místo 2x742 na Retz nasadit vlastního Tauruse nebo aspoň 340?

Hele, tahle debata nikam nevede. Pan Koudsk je zjevně lokální patriot, který si nepřeje nic jiného než intenzivní nákladní dopravu na své oblíbené trati. To celkem i chápu .

Jenom bych vám pane Koudsky doporučil hledat vysvětlení, proč tam nikdo nejezdí i v něčem jiném, než je cena za DC a nemožnost přepřahů ve Znojmě. Jinak jste odsouzen k věčnému zklamání.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18166
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 10:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom taková perlička na závěr - v pátek jel český soukromník , firma BFL, s obilím z Hodonic do Brna-Maloměřic. Samozřejmě jeli přes Břeclav, pochopitellně v celé trase s T-lokomotivami.
Víc snad není třeba dodávat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5987
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 10:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s takovou Znojmoteorií by asi každý u svého bydliště chtěl mít PPS s x páry Pn za 24h.

Jen namátkově: Glucholazy,aby se lož. vozy z LL netahaly přes Lichkov, pak třeba Lubawku,protože se Trutnovákovi bude zdát schůdnější než Mezár,a to pro relaci vozů z Hostinného.

Pak tu máme Dojčland. Ebersbach - je to blíž směr Zittau, Vojtanov, Aš-Selb, jo a co Vejprty?

To by si pak Cargo muselo sehnat X traktorů. Viz návrh na Znojmo. Přes den 2 páry vlaků navíc a v noci pomalu "taktová doprava" (když je možnost až 40 tras) Jenže ta údržba 742 je mnohem nákladnější než u nějakého lamina.
"Teď se s tím Pn šourat po jednokolejce a každou druhou stanici těžký rozjezdy 2x742, proti další Pn to samé,to by byla slast pro šotouše"
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Jestřebí - Rogatec. To je totiž jediná relace, která takto jezdí. 2x až 3x za týden, to je pravda. Takhle nepravidelný vlak ale opravdu nikdo nikam přetrasovávat nebude, ani ČDC, a už vůbec RCA No pak ještě jezdí uhlí z N.Sedla někam směr Slovinsko.Jezdí samozřejmě nejdelší možnou trasou přes Břeclav.A pak je tu ještě plno dalších přeprav,které jezdí trasu (Kolín)H.Brod-Vídeň přes Břeclav.Např. 3 dny zpátky třeba 1650 tun z Mostu do Vídně.Štěpka ze Ždírce.Nevím jestli ještě jezdí auta z M.Boleslavi,ale za povodní chodily i 2 vlaky za den.Každopádně bych řekl,že v průměru jezdí 2 páry za den,které by to měly přes Znojmo kratší.
(schválně jim to navrhněte).No já si myslím,že hlavní zájem na tom,aby to všechno jezdilo přes Břeclav,má ČDC,protože to jezdí delší cestou po našem území.Zatímco Rakušák z toho přes Břeclav tolik nemá.Kdyby to jezdilo přes Znojmo,tak to veze skoro o 20 km delší trasou na svém území.Z Vídně až do Retzu není absolutně žádný problém.Dálkově řízená štreka 24 hodin denně.Ve Znojmě by to třeba od RCA mohl přebrat nějakej soukromník,který by za tu kratší trasu mohl nabídnout výhodnější cenu.Ale je tu samozřejmě problém s nědodělanou elektrikou ve Znojmě.
Teď nevím, co je pointa? Že by ČDC mělo místo 2x742 na Retz nasadit vlastního Tauruse nebo aspoň 340?Ne,já to myslel tak,že by to ČDC nechalo vozit RCA s jedním Taurusem a znojemským fírem,a platilo za to RCA.Ale asi se vyplatí 2*742.Mimochodem není tam nějaká přirážka za jízdu pod trolejí s motorem?
Jenom bych vám pane Koudsky doporučil hledat vysvětlení, proč tam nikdo nejezdí i v něčem jiném, než je cena za DC a nemožnost přepřahů ve Znojmě. Jinak jste odsouzen k věčnému zklamání
Pokud vím,tak žádný soukromník na trase (Kolín)H.Brod-Vídeň zatím nejezdí.Až bude jezdit přes Břeclav,a né přes Znojmo,tak budu hledat vysvětlení i v něčem jiném.Já to vidím tak,že je to jen otázka času,a při elektrizaci Znojma tomu vůbec nepomohli,ale snažili se tomu přidělat další překážky.Jestli máte něco propočítané,tak to napište.Pokuď nemáte konkrétní čísla,tak to nemá cenu.Taková debata tu může být donekonečna.
Jenom taková perlička na závěr - v pátek jel český soukromník , firma BFL, s obilím z Hodonic do Brna-Maloměřic. Samozřejmě jeli přes Břeclav, pochopitellně v celé trase s T-lokomotivami.
Víc snad není třeba dodávat.
No to jsem si nemyslel,že přejdete k takové demagogii.Nejen,že to vezli s lokomotivou 770,která nemá přechodnost na trati 244.Nejen že to bylo tak dlouhé,že by to v těch krátkých staničkách ve špičče nemělo absolutně žádnou šanci projet.A váha těch 2 vlaků (2360t a 2500t) myslím mluví za vše.Nevím,co má toto společného s tratí H.Brod-Retz,ale taky si přihodím pár příkladů.Když jel soukromník z Břeclavi do Šlapanova,tak jel přes Znojmo(pro ČDC něco nemyslitelného).Když jezdí soukromník z Břeclavi do Kojetic,tak jezdí přes Znojmo(pro ČDC,které ty stejné vlaky vozí přes Brno a Brod o 130 km delší trasou,něco nemyslitelného).Tak snad chápete,že když mi říká zaměstnanec ČDC,že někde něco nejde,tak mě zajímají jen čísla.

PS:Ten ocásek vás následuje ve všech diskuzích,nebo jenom tady?
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5988
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cargo má 742 tak akorát na pokrytí této vozby,ještě tahat nějaké průvozy v úseku BV-HB + navyšovat počet vlaků. Ani ta kmenová Rn z HB není využitá. Tedy přesměrování některých vlaků by mělo za následek nárůst potřeby vozidel a to by se zas opět prodražilo.
Traktory pod trolej můžou normálně a u 753.7 je stejná cena jako u E lok.

To mi trošku připomíná dobu před r.89,kdy se musela propálit nafta ať to stojí co to stojí. Dnes se může pálit také,ale nejsou stroje,protože jich polovina z celkového počtu dávno umřela.

Ale jak říkám,je to stejný jako s jinými přechody.

Koudsk má prostě nějakou vysněnou představu maga Znojma a nejraději by viděl provoz jako před revolucí. Tohle se prostě už nikdy,opakuji nikdy nevrátí. Bohužel tabulkový teoretici neznají nic jiného o provozu a s tímto myšlením můžou dál snít o 40 párech Pn přes ZN za 24h.
Jo a lidi si vycucáme z prstu! nebo je přesunem z těch lamin?
Zn bude ucpaný a Bv prázdná :-)))))
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5990
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není lepší třeba tu ucelenku ze směru KH provézt s dvojčetem lamin až do BV, PP střídání fírů někde na ose.
Dle modelu Koudsk by musel být v HB přepřah na 2x742 popř. ještě postrk 742, tedy další vozidla, další fíra,který to poveze do ZN, zde asi opět střídání. Celkově sice třeba kratší trasa,ale nákladově na HV a fíry se to prodraží. Nutno taky brát v potaz údržbu 742,která je o dost dražší než u lamin.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co říct na tuto diskuzi no coment nezúčastnuji se.Jinak kluci v noci prej byla ve Znojmě mela před půlnocí jak obstálo nádraží.Od nas byla do Znojma sirénou povolaná jednotka dobrovolných hasičů.Prej bylo Znojmo celkově pěkně vyplavený.Za info díky
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5991
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 13:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

debata je o ničem,protože se provoz nikdy nezvýší...
jen čekám až se někdo ozve,že chce tahat náklady po Vláře. Třeba Jestřebí-Nemšová by byla jasná volba! Už jenom sehnat 3x750 a namalovat tvrdý mega oběh. A nafta teče, traktory po 25ti letech služby umírají, fíři odstavují E lok a přelejzají na traktory,kterých se nedostává.
To je paráda!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5992
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 13:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Než vymýšlet magahovadiny o změně tras,spíš bych řešil jak eliminovat přepřahy a zaručit dodržení termínů doručení zásilek. (nikoliv vymýšlet opak!)

Viz třeba relace z Libuně a docela povedený průvoz do Řetenic. Mít více 753.7, krásně by se dala točit relace Jestřebí-Kyjov. (ušetří se 2-3 přepřahy,počet fírů) V tomto bych hledal úspory. Nicméně tohle s Mcbainem řešíme už hodně dlouho,bohužel za současných podmínek a vozovým parkem jsme rádi,že vůbec jezdíme.
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: A kdo říkal, že se v Šatově nesmí křižovat? O tom teda nic nevím. Vždyť je křižování nakreslený i v GVD.
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: Křižování vlaků není zakázaný. Chlape, ty bys to měl přece vědět!!! Jen se musí nějakým způsobem zjistit konec vlaku od Retzu a to se dá udělat několika způsoby. Legálními... :-)
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MCbain+Koudsk: ČDC bych z obstrukcí Znojma vůbec nepodezříval. Vedení ČDC totiž předvedlo jaké má tady záměry. Nejraději by tady vyklidilo pozice... Během 3 let drasticky omezilo provoz, zaměstnance a nechalo utéct lukrativní zákazníky ke kamionům nebo exter. dopravcům.
Zvýšení přepravy nákladů proto vidím leda v možnosti seznámení exter. dopravců s touto možností, tak jak to např. zjistili BFL, Viamont atd. Např. Viamont byl nadšen jízdou z Ústí n/l do Hodonic, odjezd z Ústí cca ve 22.00 a příjezd do Hodonic 04.00!!!
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy a 750371: S tou propustností tratě Zn - Wien nemáte úplně pravdu. Pokud byste to chtěli vědět přesně Koudsk to má statisticky zmapovaný jak za povodní (tuším r. 2006) jezdily "přetahy kvůli uzavřené Břeclavi. V noci 6 párů, to samé ve dne. A 2000t tam bylo taky.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5994
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZN-Vídeň ano,ale musíš to dostat z HB do Okříšek.
2tis. tun to je na 3x742. Ty se vezmou kde?
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 16:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feedy_speedy Křižování vlaků není zakázaný. Chlape, ty bys to měl přece vědět!!! Jen se musí nějakým způsobem zjistit konec vlaku od Retzu a to se dá udělat několika způsoby. Legálními... :-) Já to sem už psal. To krizovani v Satove je sice zakazane,protoze se musi hlidat konce,ale neoficialne se tam pry da vykrizovat.Kdyz je na osobaku ochotny vlakvedouci,tak se muze jit podivat na konce vlaku z Rakouska a zavolat to do Znojma.Pry uz se to tak parkrat i udelalo.To jen abych to uvedl na pravou miru.Kazdopadne pred rekonstrukci se konce od Rakouska hlidat nemusely,po rekonstrukci se konce hlidat musi.Jakze byla ta veta?....Uz vim!:Pokrok nezastavis! Já to sem původně nechtěl psát,protože jsem si nebyl jistej,jestli je to úplně košér,a že by z toho někdo mohl mít problém(čte to tady dost papalášů),tak jsem se chtěl nejdřív ujistit,jestli to sem můžu napsat.Každopádně to křižování je tam nakreslené už od začátku GVD,kdy konce v Šatově hlídal člověk.Mám pocit,že pak došlo nařízení,že Rn44057,která se má v Šatově křivoat,má jezdit z Retzu později.Přeci jen nemůžou postavit GVD na ochotě vlakvedoucích z protijedoucího osobního vlaku.Ti prej sotva stihnou ten vlak proběhnout tam a zpátky po té cestě ze Znojma do Retzu.
Jinak na "uživatele" 750371 vůbec nereaguj.Ty napíšeš 1 příspěvek o voze,a on je schopen napsat 10 příspěvků o koze.Já tu celou dobu píšu o soukromnících ze Znojma na Jihlavu,dávám jim 2*ER20 s vlakem 2000t,a on mi tu píše o ČDC,nějakých traktorech a že laminátky ČDC budou stát,že ČDC nebude nikde vozit,o nějakých dalších traktorech,a já nevím co ještě.Poslední jeho 2 příspěvky už jsem ani nečetl,těch 5 sekund mi za to už nestojí.
Jo a od Jihlavy jezdívaly úplně běžně vlaky 2400 tun.Já bych to viděl tak,že 2*2016 by měly z Brodu do Znojma T 2200 tun a 2 *1016-1216 ze Znojma do Retzu T 3800 tun s průjezdem v Šatově.
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5995
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 16:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od Jihl. náklady běžně 2tis tun a více... se soukromníkama a před rokem 89...

Neplácáš páté přes deváté? Jednou brečíš,že nejezdí Cargo,pak zas,že nejezdí soukromník. Už se rozhodni komu vlastně chceš dělat poradce na těch 40vlaků za 24h
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5996
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 16:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně Cargo tam asi těžko bude jezdit ve větší míře než nyní a soukromník také moc zájem nemá. Leda tak KoudskCargo-Znojmo sro.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 19:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a dost nebo nechám přes Adminy smazat všechny příspěvky od uživatele co se zde hádají.
750371:Koudsk má pravdu dokud byli v Jihlavě Cecky 751a749 tak ty vlaky opravdu dosahovali tonáže kolem 2000tun z Brodu a zpět do Brodu.Jenže pak přišel Brnák a sebral a zrušil Jihlavu a poslal cecky na šrotiště a bylo vymylováno.Brnák už v té době měl strach že veškerá zátěž pude přes Brod a Jihlavu na Znojmo tak udělal tohle zrušil Jihlavu a ted dou veškeré naklady přes Brno.
Koudsk:Máš pravdu slyšel sem že soukromník bude vozit nějaké kotle a chce starou typickou trasu Děčín-Havlíčkův Brod-Znojmo-Retz.Po našem území by to měli vozit Ponorky 730 ve dvojčeti.Takže držme palce at se to povede.Vozba po 241 by probíhala v noci.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5997
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 19:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před 10ti lety byla nákladní doprava silná všude. Teď se nevytíží ani blbá Rn od HB. Lepší to prostě nebude. Jihl. až tak zrušená není. Stroje udržuje HB a personálně je z Jihl. obsazován Mn. Na co držet velké Cargo pracoviště pro 1-2 742.

730 ve dvojčeti, to opravdu snad jedině v noci, protože při zátěži na normě má 730 kritickou rychlost 13-14km/h. Z toho by přes den osobka nadšená nebyla!
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 19:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a dost nebo nechám přes Adminy smazat všechny příspěvky od uživatele co se zde hádají.

To je zase výplod . Tomuhle se říká diskuze, víme
Přestože většinou uznávám názory Koudksa, tentokrát mi přijde, že díky jeho šotoušskému srdci obhajuje neobhájitelné.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 21:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se hádate? Přece rozhodující je dostat přepravy na železnici, a je fuk, jestli státní nebo soukromí dopravci, a to je ten zásadní problém.V okamžiku, kdy se překročila kritická hranice počtu kamionů, tak se firmy houfně zbavovaly technologií spojených s kolejemi a bylo vymalováno. Není prostě dost zboží. Až bude jezdit toho tolik, abychom měli ten luxus se hádat, která PPS je nejméně vytížená, prosím, ale obávám se, že za mého života to nenastane...
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslel, jak si po dlouhé době nepočtu zajímavé příspěvky a neuvidím aspoň pár krásných nákladů a zatím zde nacházím jen počátek urážení a nadávání a debatu, kde si každý mele to své ( bez urážky ) a každý má svou pravdu.

Tak trošku rozvířím tuto hustou atmosféru. Při čtení jedné starší knihy, nebo spíše brožury z roku 1986, 130 let Brněnsko-rosické uhelné dráhy ( Brno-Zastávka u Brna ) jsem narazil na zajímavý odstavec, pojednávající o výtopně a zásobování lokomotiv vodou ve Střelicích:

"...další zajímavou stavbou je kamenná stěna( hráz ) asi 600 metrů dlouhá, postavená při stavbě trati do Vídně. Tratě do Zastávky a do Hrušovan vycházejí ze Střelic vedle sebe, avšak liší se výškově. Zatímco horní trať do Zastávky stoupá 10 promile, dolní trať směrem na Hrušovany vede zpočátku po rovině a poté klesá. V místě kde se tratě rozcházejí, je zeď asi 6 metrů vysoká. Tuto zeď stavěl ( včetně tunelů mezi stanicemi Střelice a Silůvky ) velký počet italských dělníků, jejichž potomci se usadili v okolních vesnicích, hlavně v Bosonohách, kde se ještě dnes vyskytují typicky italská příjmení, jako Rossi, Del Favero a podobně.
Zároveň se stavbou výtopny byla postavena i vodárna, avšak atypickým způsobem ( při otevření trati Brno-Zastávka zde voda pro lokomotivy nebyla ). Samotná vodárna byla asi 1,5 km za Střelicemi, vedle největšího mostu tratě Brno-Zastávka ( dnes po rekonstrukci je tento klenutý most, respektive velká propust z původně dvoubarevného cihlového zdiva zčásti zasypán a nahrazen betonovou propustí menších rozměrů ). Odtud byla voda čerpána do podzemních bunkrů ( rezervoárů ), dříve pomocí parního stroje, později pomocí elektromotorů. Tyto podzemní rezervoáry byly v části navršené při kopání zářezu, a sice přímo nad poslední výhybkou ve Střelicích, u začátku výše zmíněné kamenné stěny. Odtud voda samospádem tekla k vodním jeřábům umístěným na nádraží. Proto ve Střelicích postrádáme budovu vodojemu, typickou pro ostatní stanice, kde byly vodní jeřáby. ..."

"Ve Střelicích, původní konečné stanicina trati StEG, byla postavena poměrně veliká ( na tehdejší dobu ) výtopna, která se však údajně nikdy nepoužívala, jelikož ještě před otevřením tratě Střelice-Hevlín-Stadlau došlo k převzetí provozu Brněnsko-rosické dráhy StEGem a lokomotivy této společnosti jezdily až do Brna a do výtopny na Dolním nádraží."


Ještě jsem to nestihl přečíst celé, tak třeba na něco zajímavého ještě přijdu a napíšu to sem.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3254
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 11:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Prdík83: Super :-)

ad Koudsk: Myslím si, že hádat se tu nemá cenu. Soukromníci i ČDC počítat umějí a o štrece přes Znojmo vědí. A je lepší, než se tu s námi hádat, napsat či jinak podložit soukromým přepravcům tvoje závěry. Pokud by si nějakého soukromníka přesvědčil, aby jezdil tudy, byl by to úspěch.
Bohužel se obávám, že s konstatováním, že je to tudy blíž a za nejmenší poplatek DC, neobstojíš. Faktorů je mnohem více a dopravci je mají dobře propočítané. A špatná zadrátovanost Znojma, či křižování/nekřižování v Šatově na to prostě vliv mají minimální.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: Chtěl jsem ti napsat něco do diskuze na tvý stránky, ale nějak to nefunguje... :-(
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 13:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnešní náklad dopoledne z Rakouska do Znojma ve znamení dvojčete 742 426+742 212+15 vozů+6kotlů UNIDO na konci.Takže je možné že večer bude Pn 62220 vytížená a bude mít maxla pokud ty kotle pudou na Jihlavu
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 14:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: Nevim, nevim, já napočítal těch vozů 23... :-)
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 15:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feedy speedy:Tys tam byl někde na nádru já stál u pošty a fotil sem si 742 328 a najednou se objevil náklad tak sem ho cvakl narychlo a vagony jsem nepočítal.Vim jen že to byla směska easů a roos a na konci byly ty kotle UNIDO
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 15:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: Jj, to jsme se museli vidět...
27.7. by mělo jet z Retzu do Znojma KŽC se svou vymazlenou 830!!!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6002
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 16:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"830 KŽC přes Znojmo"
že by nová přeprava, soukromník do Retzu? pak že nic nebude...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 16:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feedy speedy:kde jsi byl já tě neviděl teda ty máš přehled.27.7. mám narozeniny dostanu hezkej dáreček
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6004
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 16:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to já bych k narozeninám raději flašku rumu,než se podívat na jedoucí 830. Po požití jejího obsahu bych následně mohl vidět nejenom tu 830,ale i těch propagovaných 40 nákladů za 24h.
Marek T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.116.103
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:10:43    Odkaz na tento příspěvek  

ad KŽC: v to úterý budou mít velice nabitý program, obávám se tedy, že z Retzu to vyjede až pozdě večer, tedy za snížených světelných podmínek.

Jinak jedna taková zajímavost: v horním Kauflandu ve Znojmě se za celý minulý týden prodaly jen dvě tzv. Elfíkovy krabičky (2 jízdenky SONE+ a další dárky, celkem za pouhých 500,- Kč) - i to svědčí o tom, jaký mají lidé ze Znojemska vztah k železniční dopravě
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: Já byl na peróně, přiběhl jsem pozdě...
Marek T.: Otázka je, jestli byla dostatečná propagace a jestli lidi vůbec tuší co to je. Mám několik kamarádů nádražáků i "civilů" a všichni se shodují na tom, že tarify ČD jsou velmi nesrozumitelný a komplikovaný. Teď jsem byl velice mile překvapen tarify OeBB. Tam mají o cestujícího zájem!
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek T. :Jj, KŽC pořádá něco jako prázdniny ve vlaku, měl by to být výlet Lednice, Břeclav, Rakousko a někdy kolem 22.00 z Retzu do Zn. Potvrdil mi to kamarád z KŽC.
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Rum je dobré anestetikum.Doporučuji nosit všude s sebou.

Něco k provozu:Až bude v tom Rakousku výluka,tak osobáky mezi Znojmem a Šatovem mají být nahrazeny autobusem
http://www.koudsk.estranky.cz/
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já myslím, že pojedou autobusy až do Retzu, čímž naberou pěkný zpoždění. Vyjíždět se bude dle výluk. JŘ s náskokem, čímž zase bude o pár vytočených cestujících víc...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 17:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feedy speedy:Na peronu jsem viděl jen výpravčího který se šel kouknout asi na ten náklad co mu přijížděl do Znojma.Pak tam stála 742 427+polskej uhlák a osobák do Břeclavy.Rum piju ale ne zase takové množství ale lék je to vynikajícíTak pokud sem se trefil tak zdravím
Feedy_speedy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 18:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: Ne, ne. To bych přece nemohl sedět u netu...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 18:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feedy speedy:Tak to už opravdu nevím nikoho krom oranžovích mužíčků posunovačů sem tam neviděl