K-report
 

Archiv do 11. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 11. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6514
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijde mi to docela úsměvné - už asi 5 let se mluví o tom, že "elektrizace tratě č. 240 začne příští rok". A to se před těmi 5 lety hovořilo snad o celé trati jako celku, pak se to smrsklo na úsek Brno - Rapotice, a pak na Brno - Zastávka. No uvidíme, jestli uvedený "oficiální začátek" (Kolikátý už? Minimálně čtvrtý - září 2008, konec roku 2009, červenec 2010, jaro 2011...) bude pravdou.

Jak jsem tu psal už asi před rokem, považuji elektrizaci byť jen menší části tratě č. 240 víceméně za vyhazování peněz, které navíc reálně může přinést zhoršení "kultury cestování".
Ale možná, že jak má na něco přispět EU "evropskými" (tedy českými, německými, francouzskými atd.) penězi, tak se to musí udělat, že.

Jestliže má rozpočet být 1,1 mld., tak po rozpočítání na 1 km to při cca 20 km stavby znamená 55 milionů Kč na km.
Když uvážím, že cena za 1 km dvoukolejného "koridoru" je podle tohoto zdroje v dnešních cenách 177 mil. Kč (pokud se tam nestaví tunely), tak to mezi Brnem a Zastávkou asi nevypadá alespoň na pořádnou rekonstrukci typu výrazné zvýšení rychlosti, 2. kolej, bezkolizní křížení směrů Zastávka - Brno a Brno - Moravské Bránice; nebo se pletu?

K trochu jinému tématu - mám dotaz k hr. Troubsko. Kdy tam došlo k vybudování automatického hradla a tím pádem zrušení původního hradla obsluhovaného zaměstnanci?
Jedna vzpomínka z konce července roku 1994 mi napovídá, že tehdy v tom domku několik metrů nad tratí ještě nějaký dopravní zaměstnanec byl, ale nejsem si už jist.
V roce 1997 už tam bylo určitě všechno automatické, tak snad někdy mezi těmito lety?
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dik za informace ale moc tomu taky nevěřím.
David: aby to neskončilo nakonec jen úsekem Brno-Střelice.
už vidím co tam bude jezdit. brejle se na rychlících nechají a na osobákách bude žehla + 2-3 bdmtee.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David:
Ano neustálé posouvání termínů. To koneckonců je i případ revitalizace 227 a nejen jí, atd. atd.
Bohužel to vypadá, že ta 240 bude pěknej paskvil. Hlavně, že elektrizovanej. Takže nepojedeme 60 s brejlovcem, ale pojedeme 65-70 s plecháčem (po ex. místní dráze StEGu).
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6516
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radec5:
už vidím co tam bude jezdit. brejle se na rychlících nechají a na osobákách bude žehla + 2-3 bdmtee.
Přesně, vidím to taky tak.

Přece nebudou v Zastávce rychlíky na cca 10 minut zastavovat a na ten kousek přepřahat, takže elektrizaci nevyužijí.
Nákladní vlaky ji také využijí jen těžko, z těch současných by možná připadal v úvahu denní Mn z Brna do Tetčic, ale tam je otázka, jestli nedojde k "racionalizaci" (nahrazení jedné z dopravních kolejí ostrovním nástupištěm?) žst. Tetčice tak, že tam nebude moci ten Mn přes den ani na chvíli stát.
Osobní vlaky pokračující ze Zastávky kamkoliv dál na západ elektrizace také nevyužijí. Stejně tak jí nebudou moci využít žádné vlaky osobní přepravy, pokračující ze Střelic směrem na trať č. 244.

Zbývají tedy pouze a jen vlaky v relaci Brno - Zastávka. Tam vidím několik možností:
- Počet vlaků zůstane na současném stavu, pak té elektrizace ale využije jen menší počet (a to pouze zastávkových) vlaků.
- Zvýší se celkový počet zastávkových vlaků. Otázkou je, kdo je zaplatí; a také, jestli budou mít kudy projet (postaví se za průměrných cca 55 mil. Kč/km ta 2. kolej Střelice - Zastávka)?
- Počet vlaků se oproti dnešní době nezvýší, ale zavede se přestup v Zastávce. To považuji za jeden z prvků toho zhoršení kultury cestování, o kterém jsem psal v předchozím příspěvku. V tomto případě bych rovnou uvažoval o náhradě vlaků, které mají nyní cílovou stanici Náměšť nad Oslavou, autobusem (v tom úseku Zastávka - Náměšť).

V jiných krajích (minimálně Vysočina, Karlovarský; snad i Plzeňský) je trend přesně opačný - tam mají jezdit vozidla nezávislé trakce i "pod dráty". Soudobá vozidla nezávislé trakce (Desiro Classic, případně Regioshuttle - které ale není na úsek Brno - Zastávka kapacitně vhodné) jsou dostupnější a jejich dodání je u nás reálnější, než dodání soudobých vozidel závislé trakce pro systém 25 kV 50 Hz; takže místo kvater, katrů + na několika vlacích klasických souprav, bude na některých vlacích - pokud k elektrizaci dojde - jezdit možná ta "žehla s 2 - 3 Bdmtee". A co se stane s "kulturou cestování"?

Elektrizace obecně má také tu nepěknou vlastnost, že se musí dokončit určitý smysluplný celek, aby měla celá akce nějaký efekt.
A když během stavby "dojdou peníze" nebo přijde "příkaz k šetření", tak se bude šetřit na ostatních částech stavby, které mohou být samy o sobě užitečnější; aby vůbec zbyly peníze na samotné dráty.

Happy:
Takže nepojedeme 60 s brejlovcem, ale pojedeme 65-70 s plecháčem
Spíš nepojedeme 80 km/h s 842 nebo 854 (výjimečně 850), ale možná (nevím, co se dá zvládnout vylepšit za 55 mil. Kč/km, když odečteme náklady na dráty, ostrovní nástupiště, protihlukové stěny atd.?) pojedeme stejných 80 (a to ještě sotva, protože na víc se nerozjede) s tou žehlou.

P. S. Možná berou někteří můj pohled na věc jako "kverulantství za každou cenu", ale myslím, že to je reálný pohled na věc, navíc s ohledem na zkušenosti odjinud (drátizace Velenic budiž příkladem).
Je mi jasné, že psaním na K-R věc nijak neovlivním, přesto považuji za vhodné tento pohled na věc takto "nahlas" vyjádřit.

P. S. č. 2: S jakoukoliv rekonstrukcí, přinášející výraznější zlepšení oproti současnému stavu (tedy - zvýšení rychlosti, zvýšení kapacity tratě, nová nástupiště; autobusové terminály včetně P+R nejen v dosahu IDS JMK, ale i v části na Vysočině, atd., samozřejmě souhlasím. Ale to není případ elektrizace.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 18:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: když chtěla posledně SŽDC stavět, nedal jim JMK tuším ÚR právě kvůli tomu, že chtěli škrtnout druhou kolej do Božího Požehnání.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Ano, kaju se, blbě jsem to napsal. JMK to pouze velmi silně protlačuje, nikoliv platí..
Atsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: AH 83 bylo v Troubsko instalováno již v roce 1992
Marek T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.116.103
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 18:45:31    Odkaz na tento příspěvek  

Před nějakou dobou zde padl dotaz na obývání výpravní budovy v Hevlíně. Objekt je již prodán, nový majitel v současné době začal s rozsáhlou rekonstrukcí. Chátrání je tedy zastaveno, zůstává však otázka, zda si tento drážní objekt zachová svou architektonickou hodnotu.
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 19:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježišmarjááá už je to tu zase! Projekt se sice jmenuje Elektrizace Brno - Zastávka u Brna, ale elektrizace je jen část nákladů stavby, při které dojde k podstatné zvýšení rychlosti, (místy posuny osy koleje) zvýšení komfortu jízdy (posouzení GPK na bezstykovce) a i zvýšení bezpečnosti (zabzař., mimoúrovňová nástupiště a spol.). Úsek Střelice - Zastávka se zdvoukolejný, dojde ke zvýšení kapacity. Prosím, kdo neznáte projekt podrovněji, jeho dopravní technologii, notož současný stav svršku a současnou technologii a výhledovou dopravu, nesnižujete jeho naléhavost!!! DĚKUJI
http://kubickaparabola.wz.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6525
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 20:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projekt se sice jmenuje Elektrizace Brno - Zastávka u Brna, ale elektrizace je jen část nákladů stavby, při které dojde k podstatné zvýšení rychlosti, (místy posuny osy koleje) zvýšení komfortu jízdy (posouzení GPK na bezstykovce) a i zvýšení bezpečnosti (zabzař., mimoúrovňová nástupiště a spol.). Úsek Střelice - Zastávka se zdvoukolejný, dojde ke zvýšení kapacity.

Skutečně?

Rozpočet akce je 1,1 mld. Kč (viz info od Baile_Athy zde). Původně plánovaný rozpočet přitom byly 4 mld. Kč (viz příloha na konci příspěvku).

Jiné srovnání - délka celého úseku je cca 20 km (Brno-Horní Heršpice mimo - Zastávka u Brna včetně).

Pro srovnání - elektrizace + modernizace 13 km dlouhé tratě Zábřeh - Šumperk měl celkově schválené náklady projektu 1,754 mld. Kč, viz odkaz.
Tedy víc peněz na méně km (i když počet dotčených stanic je stejný, ale naopak tam nedošlo k žádnému zdvojkolejnění, které vyžaduje práce navíc)!

Takže mohu znovu položit otázku - opravdu má ke stavbě té 2. koleje a podstatnému zvýšení rychlosti během této stavby s tímto rozpočtem dojít?

Jestliže zní odpověď "ano", pak bude toto zvýšení rychlosti a zdvojkolejnění přínosem (když tedy zanedbám mé výhrady k tomu, že tam tak jako tak bude propad rychlosti v oblouku mezi Omicemi a Tetčicemi).
Samotné "pověšení drátu" ale podle mě žádným přínosem, a nijak "naléhavé" rozhodně není, protože této elektrizace využije buď jen malá část vlaků, anebo dojde k (podle mě nepříliš šťastnému) rozlomení vozebního ramene u regionálních vlaků v Zastávce u Brna. (Třetí možnost neexistuje!)

Jestli ale zní odpověď "ne" (jak bylo dle informace Davida Jaši - viz několik příspěvků výše - minimálně jednou vážně navrhováno), pak:
- v podstatě se vyhodí 1,1 mld. Kč (pravda, s 0,793 mld. Kč příspěvkem EU)
- víc vlaků se na ty koleje stejně nevejde
- jestliže dojde ke zrušení jedné z dopravních kolejí v Tetčicích kvůli výstavbě ostrovního nástupiště (což je reálný předpoklad), tak může dojít i ke snížení kapacity tratě (což by nebyl první případ - viz opět drátizace tratě č. 199)
- opět tu bude výše uvedené dilema, jestli je lepší elektrizaci využívat jen malým počtem vlaků, anebo jestli se má větší část regionálních vlaků ve směru od Brna utnout už v Zastávce u Brna.

Takže - kde je pravda?

application/octet-stream
Harmonogramvystavby20102015.rtf (255.6 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 21:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubomír: To je jako kdybys hrách na stěnu házel...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6527
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 22:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell:

Něco víc k věci bys napsat nemohl?

O tom, že "SŽDC opouští myšlenku na zdvoukolejnění 240", jsi psal sám 2. června 2009: odkaz; tato informace z Tetčického zpravodaje pravděpodbně navazuje na jednání zastupitelstva obce Tetčice ze 14. května 2009: (odkaz, na konci bodu "Ad2"); a na tom, že bez zdvojkolejnění úseku Střelice - Zastávka (kterému nasvědčuje hned několik věcí, za prvé výrazné snížení rozpočtu - pokud je tedy info o výši rozpočtu od Baile_Athy přesné, za druhé tebou již loni odkazované a Davidem Jašou rovněž zmiňované informace) nemá smysl do tratě jakkoliv sahat, protože se tím nadělá víc škody než užitku, respektive snižuje užitek na minimum, se snad můžeme shodnout, ne?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6528
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 22:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abych taky přispěl nejen slovem, ale i obra(ázk)em, přidám dvě střelické vzpomínky na loňský podzim:


Tak mě napadlo - "obousměrná" šestivozová souprava jedoucí jen v trase Brno - Zastávka, a pro cestu dál nutný přestup v Zastávce - aby se to za několik málo let nestalo opět skutečností, a to na daleko více než 8 dní.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 22:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všem: neberte mě za slovo, jen cituji čísla, které přečtu, je možné, že 1,1 mld. Kč je jen částka pro výstavbu v letech 2011 a 2012, dokončovat se má 2013, takže to třeba ještě poskočí nahoru. Nevím.
Lubomír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2009
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 07:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná je jen potřeba správně číst tabulky.
Přesné informace z aktuálních tabulek SFDI jsou zde:

http://www.komora.cz/pomahame-vasemu-podnikani/pripominkovani-leg islativy-2/nove-materialy-k-pripominkam-1/nove-materialy-k-pripom inkam/191-10-nazev-rozpocet-statniho-fondu-dopravni-infrastruktur y-na-rok-2011-a-strednedoby-vyhled-t-23-8-2010.aspx
http://kubickaparabola.wz.cz/
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím:

5003720004 60 c1 F3.1 Elektrizace tratě vč. PEÚ Brno - Zastávka u Brna 4 557 170 tis. Kč (do roku 2013)
sportovecbrno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.169
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 16:03:25    Odkaz na tento příspěvek  

Dle informací ze Sudopu se v Tetčicích počítá se dvěma kolejema..
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 18:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2-10.9 je výluka Brno-Rakšice . Neví tu někdo co jezdí s Os mezi Rakšice-Hrúšovany ? Mohli by tam běhat solo 842 nebo je tam zase turnusová 810 ?
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
januch1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.160.52
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 20:55:03    Odkaz na tento příspěvek  

Bránice - Hrušovany sólo 842, pár vytížených vlaků 842 + 050 (např. 4410/4478)
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 22:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč má Retz od 30. 8. 2010 ZAN? Info dle stránek Koudska.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.167.178
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 23:12:20    Odkaz na tento příspěvek  

Nuts: Že by byl ZAN na Retz se mi nezdá. Aktuálně je ZAN z provozních důvodů pro přechod Tarvisio a pak Rakušák nepřebírá na důvěru napevno spojené "dvojvozy" (autovozy, Laapsy, atd).
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.167.178
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 23:26:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tak malá oprava. Laapsů se to netýká, jen autovozy. Tam se dělá v PPS technická.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: jednalo se o příspěvek v Tetčickém zpravodaji. Nevím, co k tomu chceš vědět víc? Dnes vypadá zase situace jinak...
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 12:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Bez zdvojkolejnění je to samozřejmě nesmysl, ale Kordisu jde HLAVNĚ o to zdvojkolejnění, takže bych se v tom pořád nerýpal... Podle informací, co mám od lidí z SŽDC a Sudopu se ta stavba dělat bude ( zdvojkolejnění + elektrika ), jen se neví přesně kdy. Podle toho, co mi bylo řečeno by se měly přípravné práce zahájit letos na podzim. Do peněz tady nevidíme nikdo ( doufám, že jsem se nikoho nedotknul ) a tak bych to nechal koňovi...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6530
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 01:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Huffnagell:

Jestli v tom má důležité slovo Kordis (tedy mj. nepřipadá v úvahu možnost, že by se neudělala 2. kolej), pak se mi zdá o to divnější, proč se má dělat samotná elektrizace, která - jak jsem už několikrát napsal - bude znamenat ukončení většiny regionálních (elektrických) vlaků ve směru od Brna už v Zastávce (anebo v opačném případě ty dráty využije jen menšina všech regionálních vlaků), když linka S4 pokračuje až do Náměště, a v Rapoticích na ni navazuje bus linka do Oslavan.
Jednou z možných odpovědí je, že Kordis očekává pověšení drátů až do Náměště (?), ale toho se opravdu jen tak nedočká.

Pozn. Zejména po zkušenostech odjinud - opět zmíním jako příklad trať č. 199, kde po více než 3 letech od zahájení prací, několika měsících nepřetržitých výluk, faktickém snížení propustnosti tratě (snížení počtu dopravních kolejí v Nové Vsi u ČB ze 3 na 2, zrušení hl. Vyšné bez náhrady), bez obnovy mezistaničních úseků a zvýšení traťové rychlosti; je výsledek takový, že místo 2 párů přímých vlaků ČB - Wien (které by po dokončení elektrizace mohly jezdit přímo bez přepřahu) nejezdí žádný (+ po dokončení elektrizace začal platit jiný, docela "paskvilní", jízdní řád) - jsem k dalším takovým projektům docela nedůvěřivý, zejména když je jejich součástí právě elektrizace a zejména tehdy, je-li samotná elektrizace v podstatě nepotřebná.

Těch otázek tam podle mě zůstává nezodpovězených hned několik, ale O. K., "nechám to koňovi" a sám se nechám překvapit, jestli tento, z mně známých termínů v pořadí čtvrtý "oficiální termín zahájení", bude pravda, nebo ne.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8308
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 13:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to je zase samá utopie

Tak co takhle něco reálného, třeba motorák řady 850 do Šatova? Hm ?
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3454
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 14:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Pokud si dobře pamatuju, tak by se měl interval zastávkových vlaků Brno-Zastávka zkrátit až na 15 minut. Může se tak stát, že 2 ze 4, možná i 3 ze 4 vlaků za hodinu budou skutečně v zastávce končit. (viz)
Já bych si dokázal představit i variantu změny provozního schematu, která oddělí příměstkou dopravu Brno-Zastávka a vlaky za zastávku budou motorové a do Zastávky nebudou stavět nikde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 16:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Ok, já nejsem nikdo, kdo by měl nějaká rozhodovací práva pro tuto, či jakoukoliv jinou podobnou akci. To co píšeš je logické, ale v této zemi se mnoho logických kroků nedělá. A jak už jsem tady několikrát napsal, dokud neuvidím v kolejišti bagr, tak tomu nevěřím.
Možná to bude znít utopisticky, ale třeba je tato akce pouhým začátkem uvažovaného zdvoukolejnění a elektrizace celé trati 240. Vše na železnici bude záviset na dopravní politice státu a ta mi není zatím dostatečně známa. A pochybuju, že někomu je.
Howgh!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6532
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 17:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Jestli má být interval regionálních vlaků mezi Střelicemi a Zastávkou 15 minut ve špičce, pak by bylo podle mě rozumné, aby se zkrátil interval Zastávka - Náměšť na 30 minut i po celou odpolední špičku (ráno + v jednom případě po 14. hodině už tam je).
Když k tomu připočteme R Brno - Náměšť - Třebíč - Jihlava, u kterého by se jistě hodilo, aby alespoň v úseku Brno - Třebíč ve špičce jezdil rovněž každou hodinu (dnes jezdí celodenně každé 2 hodiny, s jednou čtyřhodinovou "dírou"), tak tu máme 5 vlaků za hodinu v jednom směru, ale z toho jen 2, které budou moci drátů využít.

Když by došlo k realizaci konceptu, který uvádíš ve druhém odstavci, pak by elektrizace využily 4 vlaky za hodinu z celkových 7. To je o něco víc ale když si položím otázku, jaká vozidla na to reálně chceme nasazovat, tak co se reálně nabízí?
Při intervalu 15 minut by na všechny vlaky mohly kapacitně stačit buď současné soupravy 842 + 954 (dnes, při 30-timinutovém intervalu, tam jezdí 2-3vozové soupravy s hnacím vozidlem 842, 854, případně jako záskok i 850; plus na několika spojích ráno do Brna a odpoledne z Brna jezdí 4-vozová "klasická souprava" tažená brejlovcem), anebo Desira Classic, která jsou u nás schválena a mohla by začít jezdit prakticky hned. Zatímco elektrické jednotky podobné kapacity u nás nejsou ani v současné době, a ani žádná z nich, pokud vím, není pro provoz u nás schválena...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3456
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 17:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Já si myslím, že 240 by se měla elektrizovat celá včetně zvýšení rychlostí. Při potenciálu, který ta trať má v příměstské, dálkové i nákladní dopravě, to význam má.
Pokud půjdeme dál cestou, že to nemá cenu řešit, protože..., tak se nedostaneme nikam.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 17:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David, Orky: v případě částečné elektrizace a čtvrthodiny by dávalo smysl vymetat všechny zastávky pouze elektrikama a motory nechat stavět jen v SL - vzhledem k mnohem lepší akceleraci elektrik (ať už je to plecháč se třema bymákama, nebo nová jednotka) by tak měly oba vlaky stejnou jízdní dobu. Motor by pak nebral příměstskou frekvenci, tedy by mohl mít o vůz míň a neflákal by se tolik v krpálech mezi Zastávkou a Okřechama, a díky "zrychlení" u Brna by byl pohodlnější pro cesty z větší dálky.

Orky: trať 240 bude mít význam v nákladní dopravě pouze pro nadměry a zásobování JE Dukovany - všechno ostatní celkem spolehlivě zabijou Studenec a Rapotice.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6533
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 18:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

V úplně ideálním případě by se možná měla elektrizovat celá 240, ale - tím "úplně ideálním případem" mám na mysli výrazné zvýšení traťové rychlosti i za cenu přeložek včetně tunelů (včetně tunelu na úseku Omice - Tetčice), přestavbu nádraží v Náměšti (i když tam by šlo o přestavbu sotva dokončeného autobusového terminálu + asi 5 let starých nástupišť), Třebíči a možná i v Okříškách; a v neposlední řadě k výstavbě spojky Malý Beranov - Jihlava město, a to ve dvoukolejné podobě.
Plus za současného nárůstu počtu vlaků.

Ale tento ideální případ má do reality podle mě daleko, protože:
- I současný počet vlaků se zdá být neudržitelným a škrtá se. V případě tratě č. 240 například došlo s nástupem letošního JŘ k omezení jízdy R 669 tak, že 3/4 roku jezdí 4 z 5 pracovních dní z Třebíče směrem na Náměšť vlak ve 12:40 a pak až ve 14:40. Dvouhodinová díra zrovna v době, kdy to není moc vhodné.
Další různé návrhy na omezování provozu také už byly na stole.

V tomto světle se zdají být různé úvahy o výraznějším navyšování dopravy opravdu utopickými.

- Jestliže není ochota investovat peníze na přeložku včetně tunelu mezi Omicemi a Tetčicemi, dá se čekat, že by byla vůle dát peníze na podobné přeložky v jiných místech tratě?
Totéž platí pro případnou realizaci spojky na jihlavské městské nádraží, která by znamenala výstavbu dvou nových mostů.

- Ve chvíli, kdy si řekneme, že chceme zadrátovat celou stokilometrovou trať, tak může nastat průšvih ve chvíli, kdy přijde příkaz k úsporám. Mohlo by hrozit, že se bude šetřit třeba na počtu kolejí, zvýšení traťové rychlosti atd., jen aby "zbylo na dráty".
Však jak dopadly podobně dlouhé stavby - PlCh se zabetonoval prakticky ve stejné stávající stopě a zvýšení rychlosti nebylo tak velké, 4. koridor se dělá po kouscích v úsecích, kde trať téměř neopouští stávající stopu, a drátizaci Velenic (i když tam je ta trať kratší) jsem tu dával jako špatný příklad už několikrát.

- Ošklivé ekonomické zamyšlení nakonec: I když zkrátíme jízdní dobu rychlíků Brno - Jihlava (město) z dnešních cca 2 h 5 min třeba na 90 - 100 min, stanou se relace jako Brno - Jihlava nebo Brno - České Budějovice konkurenceschopnými oproti silnici, aby se dala takováto případná investice "ospravedlnit"?

P. S. Nákladní doprava na větší části 240 během posledních let téměř zanikla a těžko se dá čekat výraznější změna k lepšímu; navíc tranzitní úlohu bude v této oblasti vždy mít dvoukolejná a méně sklonově náročná trať č. 250.


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 18:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David 6533: V úplně ideálním případě by se možná měla elektrizovat celá 240, ale - tím "úplně ideálním případem" mám na mysli výrazné zvýšení traťové rychlosti i za cenu přeložek včetně tunelů (včetně tunelu na úseku Omice - Tetčice),
...
- I současný počet vlaků se zdá být neudržitelným a škrtá se.

To protože vlak není konkurenceschopný ani tam, kde by mohl být - do Náměště a Třebíče. Ale k tomu je potřeba rychlost a ta bez přeložek a PZZ nebude. A jsme v začarovaném kruhu...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6534
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 18:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem nestihl editaci předchozího příspěvku, tak to dopíšu do nového - ještě mě napadá další možný argument proti elektrizaci celé 240, a to, že úsek tratě č. 240 mezi Jihlavou a Třebíčí je jedním z tratí v kraji Vysočina, kde mají jezdit nové Regioshuttly.

I zde by to reálně mohlo dopadnout tak, že by elektrizace buď využila jen menší část vlaků, anebo by mohlo opět dojít k nasazení jiných, méně moderních a pohodlných souprav.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3457
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 19:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: A proč vůbec řešit rekonstrukci, když vlastně můžou jezdit Brno-Zastávka i Brno-Jihlava jezdit nedotované autobusy každou chvíli? :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6535
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 20:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Ano, v úseku Brno - Rosice - Zastávka/Ivančice ve špičce jezdí autobusy každou chvíli, ale jde o dvě linky IDS JMK, tedy v rámci ZDO.
Dva příspěvky náhodně zaznamenávající odpolední špičku na těchto spojích jsem dával do autobusových diskusí, konkrétně sem a sem.

Proč tak příkré soudy?

Příměstská železniční doprava určitě má budoucnost, však já nejsem proti rekonstrukci úseku Brno - Zastávka. Ba naopak - chci, aby se udělal ve všech směrech (traťová rychlost, bez propadů rychlosti, bezkolizní křížení atd.) naprosto perfektně (s tím, že když už se musí drátovat, tak ta elektrizace má být "třešničkou na dortu", a ne prvořadým bodem stavby), a aby nedošlo k nedodělkům a polovičatým řešením, jako tomu bylo v některých jiných případech (a proto dávám nahlas najevo pochybnosti, když se objeví nějaké zprávy naznačující opak).
Pak se dá případně hovořit o dalších úsecích, ale otázku, jestli má taková velká akce vůbec smysl (viz otázka jízdních dob po případné rekonstrukci se současnými jízdními dobami po silnici), podle mě (a snad ani podle těch, kteří o tom rozhodují? ) jen tak zatratit nelze.

Mmch. Protože by z úprav infrastruktury těžila téměř pouze osobní doprava, nejlepší by asi bylo předem stanovit nějaký rozumný provozní koncept, a pak podnikat úpravy na infrastruktuře, k realizaci tohoto konceptu směřující.
Ale tak se to u nás nedělá, že.

David Jaša:
K té konkurenceschopnosti vlaku v relacích Brno - Náměšť a Brno - Třebíč to podle mě není jen o rychlosti, ale i počtu rychlých (tzn. mezi Brnem a Náměští pokud možno nikde nestavících) vlaků.
Jeden rychlý vlak za 2 hodiny, to je ve špičce (a hovořit se dá jen o odpoledni, protože ráno jede první takový vlak až okolo 8. hodiny) málo.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 21:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco elektrické jednotky podobné kapacity u nás nejsou ani v současné době, a ani žádná z nich, pokud vím, není pro provoz u nás schválena...
Proč pořád počítat jen s Černou Dírou? Co když to po rekonstrukci vezme někdo, kdo bude schopen sem dodat něco kapku jinačího?
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 21:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mířila do Hodonic k nakládce souprava dvounápravových Tagns, viděno v Praze-Bubeneči kolem 16hod
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6536
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 22:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell:

Buďme realisty - ČD mají smlouvu do roku 2019, a asi nedojde k jejímu vypovězení.

Ale i kdyby - tipnul bych si, že soukromý (nebo i "soukromý") dopravce by tím spíš by hledal nejjednodušší cestu - tedy dodávku již schváleného vozidla (tedy pravděpodobně dieselové Desiro Classic), kterého by se mohl po případném hypotetickém uplynutí kontraktu snáze zbavit (i kdyby dostal jiný dopravce smlouvu na 10 let a po těch 10 letech ji znovu neobhájil, tak dieselovou jednotku může prodat téměř kamkoliv. To zdaleka neplatí o jednotce elektrické).

Jinak jsem si teď pročetl archivy této diskuse z let 2006 a 2007, tedy z doby, kdy jsem tyto stránky ještě nesledoval, a objevil jsem, že v současné době probírané téma se tu přetřásalo už před cca 3 - 4 lety. Jen s tím rozdílem, že tehdy byla "doslova na spadnutí" elektrizace celé tratě Brno - Jihlava, a to s podobným rozpočtem, jaký má nyní plánovaná elektrizace (+ modernizace) úseku Brno - Zastávka u Brna.
Zajímavá diskuse, zejména s ohledem na pozdější vývoj.

Edit k předchozímu příspěvku - ty odkazy na příspěvky dokumentující autobusy linek č. 405 a 406 (Brno - Rosice - Zastávka a Brno - Rosice - Ivančice) jsem uvedl nepřesně, tady je jeden odkaz a tady druhý odkaz přímo na ty dva příspěvky.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 08. září 2010 - 07:46:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Jamessn.
no jo, včera byla Rn44055 po dlouhé době pěkně dlouhý vláček...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6541
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 08. září 2010 - 11:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik postřehů ze včerejška:

- Nové znojemské autobusové nádraží už týden slouží veřejnosti, úplně dokončeno však ještě není, mj. zbývá vydláždit krátkou cestu spojující autobusové nádraží s 1. nástupištěm vlakového nádraží.
- V zastávkách Citonice a Vesce není instalován označovač jízdenek IDS JMK, ale místo něj je zde cedule upozorňující, že cestující s jízdenkou IDS JMK se mají přihlásit u průvodčího, který na jízdenku zapíše potřebné údaje.
- Dva postřehy obsazenosti vlaků: Z Os 2206 (Wiener Neustadt - Znojmo) vystoupilo v jeho cílové stanici (příj. v 7:34) 5 lidí + 2 jízdní kola; a z R (regionálního vlaku) 2414 (Wien Pratestern - Laa a. d. Thaya, jela souprava lok. Taurus + 5 patrových vozů CityShuttle), vystoupilo v jeho cílové stanici (čas příjezdu 19:22) 7 cestujících.
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 08. září 2010 - 12:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: jen doplním, že nový znojemský autobusák je ve zkušebním provozu a plně předán bude někdy v říjnu.
Označovač IDS jízdenek dále není ve stanici Olbramkostel.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 08. září 2010 - 15:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: to téma elektrizace se tu bouřlivě řešilo dlouhá léta, myslím že už v letech 2004-2005. Tehdy měla elektrifikace velké množství zastánců ve zdejší diskuzi, můj antinázor byl v silné menšině. Narcisticky mě těší, že časem dostávám za pravdu
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8321
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 14:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moravský hrozen 2010

a) Sv 1. nsl. 4402 Brno-Horní Heršpice - Miroslav
Brno HH - 8.37
Miroslav - 9.35

b) Os 1. nsl. 4470 - Miroslav - Hrušovany n.Jev.
Miroslav - 9.58
Hrušovany - 10.15
Pozn: spojen s vlakem Os 4472

c)Os 1. nsl. 4508 - Hrušovany n.Jev. - Znojmo
Hrušovany - 10.17
Znojmo - 10.43

Znojemnský hrozen
a) Sp 1. nsl. 2225 - Znojmo - Šatov
Znojmo - 11.00
Šatov - 11.11

b) Sp 1. nsl. 2234 - Šatov - Znojmo
Šatov - 16.00
Znojmo - 16.11

odvoz soupravy:
Sv 1. nsl. 4521 v úseku Znojmo - Hrušovany n.Jev.
Sv 1. nsl. 4479 v úseku Hrušovany n.Jev. - Miroslav
Sv 1. nsl. 4413 v úseku Miroslav - Brno-Horní Heršpice

Znojmo - 16.33
Hrušovany - 17.05
Brno HH - 18.15

- motorový vůz 850.001
- přeprava cestující veřejnosti je vyloučena
- 17.9. 2010

Takže pánové Bardotak, Koudsk (byt fotí jen Kargo), Krokodyl (uchýlný zvlášť na 001) snad se vydáte na shot a uvidím tu pak nějaké fotky
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 18:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 240:

FOTO GALERIE:http://www.flickr.com/photos/51447776@N06/

POSUN BEZTLUMIČOVÉ 751: http://www.youtube.com/user/MrTom754#p/a/u/0/tauz-3Y1NP0
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3523
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 21:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 09:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, jestli letos na Znojemské vinobraní bude zase nasazen nějakej brejlovec jako posila, nebo jak to dřív bývalo. Díky
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 13:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukesvoboda: Taky mně napadlo se tu optat, ale když nikde nic neni psané, tak asi nic . Já o ničem nevím, možná Šari něco dohodí.

Šari: Dík za info. Budu se snažit tu 850.001 někde zdokumentovat. Čistě náhodou nevíš či nepojede i s 050.001 nebo len tak solo ?
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8325
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 13:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Solo, kdyby byl vlek, tak bych to napsal
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Marek T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.116.103
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 18:32:52    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych otázku k výstavě 140 let železné dráhy na Znojemsku. Může se expozice fotit?
(vím, že co je třeba v rakouských muzeích naprosto běžné, se u nás moc nenosí, třeba bude Znojmo výjimkou)

Jinak je škoda, že letos v rámci výročí zahájení provozu na trati StEG nepojede žádná pára. Před deseti lety vezla zvláštní vlak "všudybylka" (jestli mi tedy paměť slouží). Nemá někdo z té akce foto?
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 09:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukesvoboda: Do Mikulova jede dnes Special Vlak z Brna v 9:40 a zpět z Mikulova 18:46. Zjistil jsem to až včera večer v časopisu Železničáři a už se mi nechtělo zapínat pičítač. Dle aktualní info od jistého kolegy je na tom 750.143 . Jdu po tom
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 12-2009

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 09:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krokodyl: Děkuju za info, ale je to bohužel dost bokem, kdyby to jelo do Znojma, tak by to šlo, ale i tak ze Znojma nejsem, ale dnes tam jedu.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 10:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem slyšel já tak letošní mimořádnej vlak na vinobraní do Znojma nejede z jednoho důvodu.Lonský zavedený vlak v úseku Jihlava-Znojmo byl silně prodělečnej.Obsazenost cestujícími byla nulová v celém úseku jela prázdná souprava,proto letos nebyl vypraven mimořádnej vlak a návoz na vinobraní zajištuje řada 810+vlek v celém úseku 241 na pravidelných osobních vlacích dle jízdního řádu.Jen večer jede ve 22:40 posilovej vlak do Moravských Budějovic v čele s loko 714.Zpět z Budějovic se vrací soupravově.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 12:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co jsem viděl tak večerní vlaky do MB a HnJ byly 714 + 3*021 (+ 809 do HnJ), do Retzu samo souprava OeBB

Jinak k loňsku, Znojemským expresem dojelo do Zn cca 50 lidí a ze Znojma do Mikulova jelo okolo 200 národa. Mikulovskej expres dovezl do Znojma taky asi 200 lidí. Večerní obsazenost nevím, to jsem byl na hokeji a ohňostroji.
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 19:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Palavský Express z Brna do Mikulova. 750.143 + 7Bymee . Akurvát zrovna dopoledne muselo svítit slunko, které pak za hodinu zalezlo takže foto najprd len tak dokundamentačně, když už mi to jelo za barákem. Zpět ted večer len s 5ti vozy a eště to pojede asi s tím zbytkem (2vozy) o půlnoci z Mikulova

Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2009

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 19:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krokodýl: přesně jak říkáš, teď jen s pěti a pak kolem půlnoci se dvěma. S čím to povezou ale nevím.
Večerní 4565 ze Znojma 22:29 ve složení 842 + 2 x 021. Včera k tomu dali aspoň 810, dnes jen tohle. Na 241 na vybraných spojích operuje 742 a 2 x 010, třeba jsem ji viděl na 24809 a nyní na 24824. Na něčem se to možná zítra ráno bude vracet.
V Mikulově taky slušnej nával lidu. 4559/4523 totálně natřískanej a přes 50 lidí tam ještě zůstalo, proto jel na 4561/4527 jeden 021 navíc. Tolik dnešní dosavadní postřehy. Jsem zvědav jak bude 4565 plnej. Včera prý nic moc, jenže to byl noční program vinobraní v plným proudu, dnes to končí ohňostrojem v deset a pak šlus.
Kronika žst. Znojmo 1869-2009, pomozte s její kompletací.
771068
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 20:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady máte rozjezd spěšňáku z Krokodýlova http://www.youtube.com/watch?v=V3OHBnPakNo
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 20:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

771068: To jsme byly kousek od sebe. To jsi mně musel vidět tam dole vlevo nad zastávkou jsem dojel na kole a taky jsem to točil, bo na foto už nebylo
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
771068
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 20:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krokodýl: Já jsem přjechal autem z vrchu a přes to zelenisko jsem tě neviděl...
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 20:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuná je video ode mně http://www.youtube.com/watch?v=ZzNZ3H6v_O0 Dojel jsem na poslední chvíli, tak jsem nestíhal posekat to křoví
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali