K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 26. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 26. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4971
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 21:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Já zkusím hádat, nevím, jestli se úplně trefím. Podle toho kousku JŘ, na něž lze odkaz najít o pár příspěvků výše a s ohledem na polohu Ex a IC směr ČT a Pendolin, u nichž lze očekávat, že budou podobné jako letos, tak odhaduji, že navžené spěšňáky budou v polohách dnešních Sp 166x s tím, že musí stihnout být v celou v Lichkově. z toho pak plyne, že se ty spěšňáky musí hodně zrychlit. Pokud to tak bude, tak ten spěšňák zastaví jen ve větších místech, nebude čas na to, aby nahrazoval osobáky na koncových větvích. K razantnímu omezení zastavování pak bude muset dojít i na 010, protože ten vlak bude muset stihnout příjezd do Ústí o 6-8 minut dříve, než dneska. Pokud zůstane dvouhodinový základ osobáků na 010, tak je to akceptovatelné. Při křižování v Těchotíne by však ten spěšňák mohl jet minimálně z Letohradu, ale možná i z Ústí jako osobák. Při dvouhodinovém taktu by se pak dokonce mohl počet vlaků v úseku Lichkov-Letohrad oproti návrhu ještě snížit, o víkendu by mohlo stačit cca 9 párů (v návrhu jich bylo trošku více). Dokonce by pak bylo možné vést spěšňáky Hradec-Letohrad jako osobáky opět ve dvouhodině, do Letohradu by mohli přijet někdy ve S:32. Za ušetřené peníze by se pak dal nechat provoz na 025 v cca dnešním rozsahu s odjezdy kolem L:10 z Lichkova a v L:47 v Hanušovicích (vlaky do Králík a Lichkova by mohly být spojeny). Myslím si, že pak by se daly dokonce uspořit i nějaké souběžné busy, které to nezastavení budou muset nahradit.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Úterý, 24. května 2011 - 21:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

Drábek, Záruba a spol. Vy pro mě nejste žádní odborníci i kdyby jste měli vystudovanou 4x ČVUT. Zvláště ten Drábek, vyjadřuje se ke všemu, ačkoliv vůbec ničemu nerozumí, podle hesla všechno znám a všude jsem byl. Odborníkem je pro mě každý člověk s VŠ vzděláním, který dokáže s disponibilními finančními prostředky zlepšit dopravu.

Prostě mamlasové z OREDA, kteří se svou mylnou vizí pokazí dopravu v PK, k následkům se pochopitelně hlásit nebudou. K tomu na KCOD sedí modrá guma Štěpán, takže dílo se daří. Tohle nám byl čert dlužen.

Dávám za pravdu především Orkymu a většinou souhlasím i s T. H. I pro mě je 71Kč za sólo 810 moc, viděl bych reálně na 55-60Kč.

Kravinou jsou Sp na 024 a neobjednání dopravy na 025, o 018 ani nemluvě.
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.145.219
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 06:59:35    Odkaz na tento příspěvek  

Kdysy stály myslim u žst. Stéblová v křoví na nepoužívané koleji zelené vagóny zřejmě z pracovního vlaku, neví někdo komu patřily a zda tam jestě stojí? Dík.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 07:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:Hlavně že vy jste odborník zdá se na všechnu dopravu v ČR
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 08:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad XFI:Pane,kolego přesné označení již nevím,ale byly to tzv.kurzáky,které jezdily na tzv. raketách např Pardubice-Liberec i jinde po ČR,přepravovali se v nich kusové zásilky,většinou to byli vozy z HK(Stéblová)a cca před 2 lety je po nezbytné bezp. a tech.prohlídce,protože za léta postávání z nich občané ukradli kabely VSET a jiné kovové součástky,putovali na poslední cestu na Ostravsko,kde byly rozpáleny.Např.ucelenka sypáků z Předměřic se již několik měsíců nachácí v Dlouhé Třebové-důvod propadlá revize a asi nejsou potřeba!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4709
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 25. května 2011 - 14:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.XFI - kolega zřejmě myslí"v křoví" nedostavěné napojení semtínské vlečky do kolejiště žst.Stéblová.Tam stály historické vozy patřící společnosti Ajax Hradec Králové.Nyní je najdete v obvodu kolejiště Signalmontu v HK(jinak muzeum zab.zař.)a projekt obnovy prvorepublikového rychlíku R148 na webu společnosti Ajax.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Kamil Nenutil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.165.143
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 16:16:12    Odkaz na tento příspěvek  

Vážený (zjevně lehce zakomplexovaný) T. H.,
nechával jsem nějakou dobu volně plynout zde rozvíjející se diskusi na téma přínosu OREDO pro veřejnou dopravu v Pardubickém kraji. Názor nechť má každý svůj, nicméně po chvíli váhání jsem se rozhodl ohradit proti Vašim výrokům směrem ke složení pracovní skupiny organizátora, zejm. jejich adresné kritice.
Do společnosti OREDO jsem se, podobně jako můj kolega Martin Hájek, dostal na základě standardního výběrového řízení, citované slinty o „něčích známých“ ve mně opravdu budí úsměvy. Erudici, zejm. autobusovou, již zmiňujete dále, mám, mohu ji dokázat mj. svým vzděláním, praxí a pracovními výsledky.
Zatím mám z Vašich příspěvků pocit, že jste typickým příkladem jednoho z těch, kteří rádi protestují ve chlívku, ukájejí se nad jízdním řádem a jeho nedostatky, a hlavně: neustále si stěžují – zejména pod skrytou identitou – ale to je tak jediné, čím umějí ohromit tenhle svět.
Ano, bude to (r)evoluce v dopravě, která se v Pardubickém kraji chystá za půl roku. Třeba budete překvapen, a příjemně.
Ale do té doby, prosím Vás, přestaňte už konečně kydat hnůj a znečišťovat ovzduší, když o tom evidentně nic nevíte.

Kamil Nenutil
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4978
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 17:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamil Nenutil: Všechna čest, že poměrně dost lidí z OREDA je tady ochotno diskutovat. Já si toho cením. Ale upřímně, já budu příjemně překvapen, když to, co vylezlo ven, trochu změní svojí podobu. Klidně ať se zastaví doprava do Štítů, okolí Chornice apod., ale bychl bych docela vděčný za to, kdyby ze zbytku páteřní dopravy nevznikl paskvil plný zrychlených vlaků se souběhy autobusové dopravy, řekl bych v mnoha případech zbytečnými. Dále bych byl vděčný za to, kdyby OREDO přestalo vymývat mozky starostům kalkulacemi pracujícími z krajskými průměrnými dotacemi. To si může dovolit student 1. ročníku dopravní fakulty, který nemá příslušné údaje k dispozici. Ale vy, jako koordinátor byste je mít měli a nebo byste je měli být schopni celkem přesně spočítat.
Musím říct, že sice mám i v královehradeckém regionu k práci OREDa nějaké připomínky, obzvlášť potom, co se vyřádilo na trati 020. Ale utržky toho, co jsem četl v zápisech, viděl na různých stránkách obcí Pardubického kraje, mě upřímně děsí.
Skutečně jsem zvědav na kompletní návrh jízdních řádů. Ale střípky zatím vypadají špatně.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.4
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 17:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

OK, počkám si na tu revoluci - já spíš předpokládám průser, úbytek lidí ve veřejné dopravě a řev na všech stranách, jaktože "švýcarské" teze nefungují. To, co je aktuálně veřejně k dispozici (včetně těch lží a manipulací kolem, kterým doufám sami úředníci nevěří) mě o opaku nepřesvědčilo (naštěstí se ty největší zhovadilosti už podařilo potlačit). Dál to řešit nehodlám, je to zodpovědnost zastupitelů, ne moje.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3631
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 25. května 2011 - 20:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není OREDO jako OREDO. Zatímco IDS v KHK se dá přiřadit do těch lepších systémů, kterými kraje disponují, tak ten v PK spíš ve mně budí určité rozpaky. Já prostě zírám, jak někdo chce za pouhý rok překopat celou dopravu v kraji, která se budovala několik desítek let? Prostě není v silách jednotlivce vše uhlídat. I KORDIS dělal(á) boty a to na podstatně menších územích, která se integrovala postupně a celé to trvalo mnoho let. Je ale možné, že jste geniální... Nebo to bude jedno velké fiasko.

musíme nechat i volnou kapacitu i pro nákladní expresy
No pokud jde o nákladní expresy, tak největší službou jim by bylo totálně rezignovat na zastávkové spoje po 010. Resp. dále nezahušťovat provoz.

Dále říkám, že místo minimalizace přestupů přestupy maximalizujete. To je základní chybou zvlášť třeba patrnou na spojení Poličky a Pardubic, kde kdyby se chtělo, tak by to šlo bez přestupu.

Ano, bude to (r)evoluce v dopravě, která se v Pardubickém kraji chystá za půl roku. Třeba budete překvapen, a příjemně.
Jo zvlášť při cestě z Havlíčkova Brodu do Poličky budu chrochtat blahem. Resp. budu, ale za volantem
Vy totiž nezlepšujete současný systém (jak se to děje ve většině IDS), vy ho rovnou znásilníte. A to je špatně.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 21:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: To je právě chyba zavádění spěšňáků tam, kam nepatří. To vytváří další a další přestupy. Já si myslím, že spěšný vlak Pardubice-Lichkov z Ústí nebo alespoň z Letohradu zcela zástávkový by mohl být skvělou páteří, byť v tomto směru v některých obdobích zbytečně nákladnou. Ale pokud by nahradil částečně skoro hodinový takt osobáků Pardubice-Ústí, bylo by to obhájitelné. To není nic jiného než spěšňáková posedlost a neschopnost najít lepší řešení! Samozřejmě, je tu i problém síťového rozpadu díky rušení spojek (třeba Ždárec-Pustá Kamenice) s přestupními body v pustině, které ve jménu úspor donutí přestupovat většinovou frekvenci. Pokud je obsazenost na 261 tak špatná, tak se měl nechat jenom úsek Polička-Svitavy, tedy mezi dvěma velkými uzly s vysokou cílovou dopravou nebo dopravu na 261 zastavit zcela a vytvořit autobusovou páteř třeba Svitavy-Polička-Skuteč-Chrást. Holt zase zvítězí spěšňáková mánie, dle času to vypadá, že se zastaví jen Svitavy a Polička, dál i možná všude, do P.Kamenice by se to mělo stihnout.
Jsou tratě, kde je vhodné nechat jen rychlíkovou vrstvu, a to v případech, kde je silný tranzit projíždějící okolím s minimálním osídlením, nebo jsou obce hodně vzdálené od trati. taková trať 160 je krásným případem a její koncepci mezi Blatnem a Žatcem schvaluji.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 25. května 2011 - 21:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

810 přijíždí do H.Městce a odjíždí (ještě zatím) směr Kostelec a Prachovice.
http://www.youtube.com/watch?v=w6SKxnbVyqc
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 25. května 2011 - 22:32:32    Odkaz na tento příspěvek  

Výborně, stativ dorazil. Že je to na tom zoomu hned lepší? Teď by to ještě chtělo ohlídat ty svislice, aby byly svisle (je-li to aspoň trochu lepší stativ, bude mít vestavěnou všesměrnou vodováhu, jinak holt podle oka).
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 01:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Optimalizace": Opočinek a Svítkov
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:10:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zvláště ten Drábek, vyjadřuje se ke všemu, ačkoliv vůbec ničemu nerozumí, podle hesla všechno znám a všude jsem byl.
Jo, Drábek, to je potvora...
Ale kupodivu je tak nedůsledný, že na rozdíl od anonyma od Libochovic dává svým oponentům možnost, aby mu hezky od plic vynadali po mailu. Zatím toho využili jen asi dva...

Odborníkem je pro mě každý člověk s VŠ vzděláním, který dokáže s disponibilními finančními prostředky zlepšit dopravu.
Více takových odborníků!
Bohužel lidí s diplomem přibývá geometrickou řadou, ale za to důsledně fungují páky, jak zabránit jakékoliv změně v zasmrádlém rybníčku veřejné dopravy.

Bohužel Boloňský proces generuje jako vedlejší a jistě nežádoucí produkt i nepřizpůsobivé jedince, kteří jezdí na Západ, mají oči otevřené, a ač vzhledem k věku neoplývají zkušenostmi, dovolují si český systém veřejné dopravy kritizovat. Teprve manažerské řízení VŠ zástupci průmyslu a bank tyto křiklouny konečně umlčí...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:21:01    Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
No pokud jde o nákladní expresy, tak největší službou jim by bylo totálně rezignovat na zastávkové spoje po 010. Resp. dále nezahušťovat provoz.
Konečně si tu někdo vzpomněl nejen na vesničky o desítkách obyvatel, ale taky na nákladku, kterou by asi každý příznivec železnice viděl rád na kolejích...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4983
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odborníkem je pro mě každý člověk s VŠ vzděláním, který dokáže s disponibilními finančními prostředky zlepšit dopravu.
Přesto jsou lidi s příslušným vzděláním, a někteří dokonce s praxí, kterým by se měla práce v příslušném oboru zakázat.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že zahrnutí MHD do integrovaného dopravního systému by bylo dobré,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Tichý.
Docela zajímavý poznatek, ještě na něco podobně objevného na kraji přišli?

Nápad zrušit zastavování vlaků ve Svítkově, to je klasická ukázka, jak optimalizaci připravují lidé, kteří o tom vědí naprostý prd. V překladu do srozumitelného jazyka totiž tohle znamená jediné: Namísto 3 minut ve vlaku pojedete 10 minut autobusem MHD, ve špičce se doba přepravy autobusem protahuje na 20-30 minut, protože kolony na nadjezdu Paramo jsou dost dlouhé. A až bude zanedlouho nadjezd na řadu měsíců uzavřen, bude cesta ze Svítkova do centra po objížďce přes Duklu a Skřivánek trvat hodinu.
Pokud někdo vůbec dokázal vypustit do světa takovou ptákovinu, jakou je zrušení zastavování vlaků ve Svítkově, tak já osobně už nepotřebuji žádný další důkaz o tom, že autoři optimalizace nemají o reálných podmínkách provozu ani potuchy a celý návrh je nastřelen z kanceláře od stolu stylem "Svítkov? Jo tam jezdí MHD, tak tam můžeme vlaky zrušit."
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 12:28:32    Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
...kterým by se měla práce v příslušném oboru zakázat.
To dělal minulý režim. Chcete se tam vrátit?
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 12:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Samozřejmě, není o čem diskutovat, že stativ je stativ. Jak jsem psal, vlastnil jsem doposud analogovou kameru, která začala zlobit, proto místo opravy jsem koupil novou. Kvalita rozlišení je v dnešní době už někde jinde, ale díky miniaturizaci se v ruce neudrží tak, jako ta analogová, trojnásobně veliká. A právě při "zkušebním natáčení" vzniklo několik záznamů, kde je vlnobití. Se starou by to tolik neházelo.
Ještě mám nějaká videa s houpáním, ale nechci je mazat, tak se omlouvám předem, až je zveřejním.
A teď otázka pro všechny:
Zajímalo by mě, kolik diváků ze 100, kdo chtějí shlédnout nějaký pro ně zajímavý klip (v našem případě "mašinky"), jej shlédnou a ohodnotí především to, že vidí v "akci" svoji oblíbenou řadu nebo vlak jede pro ně známým místem atd. A nakolik (třeba v %) uberou z pomyslného žebříčku hodnocení ono houpání, nedokonalou kompozicicí a dalšími nedostatky.
Příklad: Chci se podívat na amatérský klip lokomotivy, která je zachycena na pro mě známém místě. Bude-li kamera na stativu, kompozice výborná podle všech pouček, ostrost perfektní, světelné podmínky ideální atd., hodnotím 100%. A co případ točeno z ruky, nějaké chyby, nad kterými profi kameraman by se červenal, ale vypovídající hodnota je především v tom, že někdo zachytil událost pro jiného zaznamenáníhodnou, byť ne dokonale? Pokud to nebude vysloveně např.tmavé, jako v noci, celé neostré, ne houpání ale přímo tsunami, pak osobně odečtu 10-20%, ale těch 80% mi zůstává a něco mi to přineslo, rozumíte-li mi. A kolika divákům ze sta to podle jejich mínění nepřinese vůbec nic. Jistě, budou takoví nebo ohodnotí klip ne 80, ale 50, 30%.
Michal Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 129.132.96.157
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 12:56:08    Odkaz na tento příspěvek  

Tass:
Namísto 3 minut ve vlaku pojedete 10 minut autobusem MHD
Ať už to zaměstnanci objednatele vědí, nebo ne, NĚKDO (ne oni) na obsluhu nebohých obyvatel Svítkova nedal dost peněz. A NĚKDO jiný se snaží zase jezdit co nejmíň výkonů za co nejvíc peněz. Prostoje vozidel je nevzrušují, když dostávají cash...

Plánovači jsou tady za největší vyvrhely jen proto, že se snaží z dost omezeného balíků peněz (a čistě administrativně omezených výkonů!!!) zajistit atraktivní obsluhu co nejvíce obyvatel. Až si vylobbujete i prostředky na kvalitní obsluhu menších sídel a zároveň na hospodárné vynakládání techto peněz (Svítkov 180 obyv. dle stránek města Pardubic), pak si kritizujte.

Ať jsou pracovníci OREDA, jací chtějí, OREDO není žába na prameni, ani brzda rozvoje.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další skvělý nápad OREDA - projíždění Opočinku asi vzniklo po kouknutí do mapy a určení vzdálenosti obce od koridoru...ale pánové, hned u zastávky je průmyslová zóna, kam mhd zajíždí jen na začátek a konec směny a mimo tu dobu se člověk z těch končin dostal krásně vlakem...vyndejte si už hlavu z Prostě vše pro lidi, že?!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to prostě kocourkov. Nechápu to, že se tak rozmáhá projíždění zastávek vlaků a obslužnost těchto projetých zastávek se zajistí autobusovou dopravou????
Zatím mi to nebyl ještě nikdo schopný vysvětlit!
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(Svítkov 180 obyv. dle stránek města Pardubic)

No tak pokud pracujete s tímhle číslem, tak je mi zcela jasné, kde jste sebrali argumenty pro zrušení svítkovské železniční zastávky. Abyste věděl, Svítkov má zhruba 17x více obyvatel, než tvrdíte, vy odborníku.
Konkrétní číslo k 1. 1. 2008 je 3000 obyvatel, vzhledem k rozsáhlé výstavbě to dnes již bude o dalších pár stovek víc.
Mimochodem, víc než 180 obyvatel má i Opočínek, fakt by mě zajímalo, kde jste to hausnumero sebral.

Nicméně děkuji za názornou ukázku, jak pracujete s daty. Argumentovat takhle zavádějícím údajem, to jsem už dlouho neviděl.

Obyvatelstvo MO Pardubice VI
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednou takhle jeli vlakem přes Svítkov a při té příležitosti spočítali viděné obyvatele...To jsou odborníci
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Drábek: ...kterým by se měla práce v příslušném oboru zakázat.
To dělal minulý režim. Chcete se tam vrátit?

Nikoliv. Pokud dneska někdo dělá svojí práci špatně, tak mu hrozí, že přijde o místo. A nejhorší je, když někdo dělá nějakou práci špatně a myslí si, že je v té práci nejlepší na světě.

Návštěvník: Zatím mi to nebyl ještě nikdo schopný vysvětlit!
V každém koordinátorovi najdete alespoň jednoho šotouše. Bohužel, OREDO má šotouše zaměřeného na spěšňáky a zrychlené vlaky. To, že je výsledkem nutně dražší systém, ho už zřejmě nezajímá.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 15:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Bohužel, OREDO má šotouše zaměřeného na spěšňáky a zrychlené vlaky. To, že je výsledkem nutně dražší systém, ho už zřejmě nezajímá.
Díky, aspoň vím, že si tohle nemyslím jen já...
Docela mě šokuje s jakými daty opravdu OREDO pracuje. V sousedním Královéhradeckém kraji se integrovaná doprava docela podařila. Samozřejmě se najdou taky chyby, ale není to zas tak zlé a naopak spíše dochází k redukci spojů autobusových.
Myslím si, že v Pardubickém kraji je trochu jiná politka. OREDO asi dostalo hlavní úkol zlikvidovat železniční dopravu, a proto vytváří totální nesmysly a chce lidé z vlaků dostat pryč.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení šotouši,

uvědomte už jedno: dneska není nikdo zvědavej na běhání na vlak búchvikam. Buď mu jede něco přímo od baráku a často, nebo se doveze něčím dál od baráku (místní bus, auto, kolo) a pak očekává, že to bude svištět.

Tzn. model husté místní dopravy, vzhledem k velikosti obcí provedené pořevážně autobusem, a návazné rychlé meziměstské dopravy, provedené pokud možno převážně vlakem, to je jediná šance pro nesociální veřejnou dopravu.

Vaše představa, že se má každý erekci při pomyšlení na jízdu autobusem do nejbližší zastávky vlaku a odtud na jízdu zastávkovým vlakem, je úsměvná.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:17:23    Odkaz na tento příspěvek  

těch 80% mi zůstává a něco mi to přineslo, rozumíte-li mi
Pane Jamamoto, já jsem prostě takovej bulík, že se vás pořád snažím postrčit k nějakému zlepšení i proti vaší vůli a i přesto, že jsem to dostal už pořádně sežrat (od takových, co na moje jméno startují obvykle, takže si z toho nic nedělám).
Uděláme to takhle: pokud máte zájem si o tom povídat (nejsem žádný učitel, ale nutné základy dohromady dáme), přihlašte se v tématu "fotografování" (kam už jste tuhle svou anketu natapetoval), že máte zájem. Jinak se nezlobte, že jsem si dovolil vám naznačovat nedostatky.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: V sousedním Královéhradeckém kraji se integrovaná doprava docela podařila.

Tak si prosím všimnětě, ži i v Královéhradeckém kraji tvoří páteř systému vlaků Sp vlaky na linkách Pce - HK - Paka, CnC - HK - Trutnov/Broumov, HK - Letohrad, CnC - Trutnov. Doufám, že se dožiju doby, kdy i oni bodou jezdit v intervalu 1h.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec: Ale o tom tu právě hovoříme, Plho! V případě Svítkova je zde snaha zrušit vlak jedoucí od baráku a nutit cestující k až několikanásobně delší cestě na autobus.

Návštěvník: Myslím si, že v Pardubickém kraji je trochu jiná politka. OREDO asi dostalo hlavní úkol zlikvidovat železniční dopravu, a proto vytváří totální nesmysly a chce lidé z vlaků dostat pryč.

Obávám se, že jste uhodil hřebíček na hlavičku. To samé se výše snaží naznačit Michal Drábek, který ovšem evidentně nechápe, že ten, kdo se nechá najmout na špinavou práci, obvykle sklízí ještě větší odsouzení, než ten, kdo to platí.

Skutečně to ovšem vypadá, že se kraj rozhodl zaříznout železnice a přejít v maximálním možném rozsahu na autobusy. Dokud se likvidovaly lokálky s minimálními počty cestujících, dalo se to aspoň obhájit ekonomicky. Ale tady se ruší zastávky na I. koridoru. Ty vlaky tam jezdí a dál jezdit budou, jenže budou zastávky jen projíždět. Mimochodem, kolik jsou náklady na jedno zastavení vlaku? Skutečně je to víc než cena jízdy autobusu, který pošleme souběžně s vlakem na stejnou trasu?
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec: To si rád všimnu - v úseku Pardubice - Hk - Jaroměř jezdí mezi rychlíy osobní vlaky, stejně tak Jaroměř - Stará Paka (na této trati jich je už sice málo, ale pořád jezdi. V úseku Chlumec n/C - Stará Paka se prokládájí taky spěšné vlaky a osobní vlaky. Stejně tak taky díkybohu jezdí osobní vlaky na trati Trutnov - Jaroměř, Broumov - Meziměstí - Náchod - Týniště n/O. A není potřeba žádný nesmyslný autobus, který by nahrazoval vlak, jenž zastávku projede.
Takže Váš argument není vůbec, ale vůbec na místě.
Zajímalo by mě, jak obhájíte právě systém, který se v Pardubickém kraji chystá. Spousta přestupování, projíždějící vlak nahrazen busy. Snad si nemyslíte, že vám za tohle lidi poděkujou a kraj ušetří...

(Příspěvek byl editován uživatelem Návštěvník.)
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně tak taky díkybohu jezdí osobní vlaky na trati Trutnov - Jaroměř, Broumov - Meziměstí - Náchod - Týniště n/O.

a že je jejich obsazenost závratná
třeba dopolední 9:20 nebo 11:20 z NA směr Týniště viděno v prac. den cca s 10 lidmi
C734.1340
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4986
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: Osobní vlaky na 031 snad mají být od prosince pouze ve dvouhodině (+něco málo navíc ve špičkách). Místo nich budou zavedeny (opět spěšňáky) Trutnov-Pardubice.

Pinec: Pokud někdo navrhne projíždět pustinu vzdálenou od obce 2 km, nelze proti tomu až tolik namítat. Pokud však někdo navrhuje průjezd Dlouhé Třebové, 1300 hlavé obce na dvoukolejné trati, tedy nenáročnou na křižování, se zastávkou na kraji s dostupností centra 500 m, tak to mi normální nepřijde. To je jenom umělé snižování počtu spojů do obce.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Spěšňáky do Pardubic pamatuju, vozily to 852/3. Něco jsem o tom už slyšel. Co by na tom mělo jezdit? Katry? A vůbec, to nahradí osobní vlaky v úseku Jaroměř - Trutnov? Neříkám, že lidé nepřivítají přímé spojení Trutnova a přilehlým měst a obcí s koridorem, ale záleží, jak se to naplánuje.
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuzl: Obsazenost je jak kdy, nedá se to říct podle jednoho vlaku. Pro tohle se už dělají jiné výzkumy a to dost často. Pořád to ale není důvodem udělat z osobáku spěšňák a přilehlé obce obsloužit busem
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 17:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: Zrovna na trati 026 (zejména na její jížní části) by zcela jistě přibylo cestujících, pokud by osobní vlaky byly nahrazeny spěšnými (nejlépe po 60 min). Nikdo není zvědavý na pětiminutový pobyt v NMNM, zastavení v Bohuslavicích hlaváku (průměrná obměna na vlak 0,5 cestujícího=výpravčí) a ještě ke všemu příjezd do Týniště 10 minut před skupinou.

Takže vést Sp po hodině (zastávky Václavice, NMNM, Bohuslavice-vesnice, Opočno, Bolehošť), příjezd do TNO na 00. A Týniště - HK po půlhodině vždy v 00 a 30 (nutnost zřídit výhybnu na Blešně).
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3632
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobní vlaky na 031 snad mají být od prosince pouze ve dvouhodině (+něco málo navíc ve špičkách). Místo nich budou zavedeny (opět spěšňáky) Trutnov-Pardubice.
Tomuto návrhu dávám jasně palec nahoru. Na tuto relaci by se Sp velmi hodily, takže snad minimálně v 2 hodině?

Bohužel, OREDO má šotouše zaměřeného na spěšňáky a zrychlené vlaky.
viz 4980, Souhlasím. Já jsem sice pro zavádění zrychlených vlaků, které skutečně dokáží oslovit potenciální zákazníky a jsou segmentem, který česká železnice potřebuje. Ale ne všude a ne za každou cenu. Ona jedna projetá prdel ve výsledku může znamenat propad tržeb v řádech jednotek procent na slabých relacích.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: Asi by to tak bylo nejlepší. Ale co s těma ostatníma zastávkama? Na trati Trutnov - Chlumec byly spěšňáky taky velkým přínosem, ale kdyby se na 026 nahradily osobáky spešňákama po 60 min., tak by byl asi problém s obsluhou těch ostatních zastávek. Přece jen tam lidé nastupujou. Třeba v Černčicích. Ale nejezdím tam zase tak často, takže nemám o té trati takový přehled.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuzl:a že je jejich obsazenost závratná

Pšt! Já před měsícem viděl sobotní Os 15h47 z NA ve Žďáře a v 854+054 byli 3 cestující, z toho jeden prokazatelně režista. Ale nechtěl jsem to psát, abych někomu nezkazil radost.

Návštěvník: Pořád to ale není důvodem udělat z osobáku spěšňák a přilehlé obce obsloužit busem

No to zcela jistě ne.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: Ale co s těma ostatníma zastávkama?

Nejlépe rozbrat, aby už nikoho v budoucnu nenapadlo zpomalovat vlaky. Drtivá většina regia pojede do Nováče (= autobusem, jede často a do centra). Drtivá většina dálkovější pojede nejspíš do (nebo alespoň skrz) HK (= taky busem, neb je to rychlejší). Ponechání eventuelního ranního školáku do Náchoda a dvou odpoledních zpět by bohatě stačilo.
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Pokud však někdo navrhuje průjezd Dlouhé Třebové, 1300 hlavé obce na dvoukolejné trati, tedy nenáročnou na křižování, se zastávkou na kraji s dostupností centra 500 m, tak to mi normální nepřijde. To je jenom umělé snižování počtu spojů do obce.

To může být pravda a taky nemusí. Ona je Dlouhá Třebová opravdu poměrně dlouhá a to už i ta Česká Třabová není nic krátkého. Takže tak ideální docházku na vlak nemájí všichni.

Třeba se autor podíval do statistiky prodaných jízdenek v Dlouhém Munu a zjistil, že třeba 40% cestujících jede do Ústí, 40% do Třebový, 10% za Třebovou a 10% za Ústí.

Takže si řekl, že pro drtivou většinu bude lepší zahustit bus Ústí - Třebová do podoby MHD, kterou Třebová potřebuje jako sůl. 80% lidí to bude mít blíž jak doma, tak pravděpodobně i v cíli. 10% cestujícch za Třebovou si musí přestoupit tak jako tak (takže to bude mít blíž aspoň doma) a možná pouze těm 10% cestujících za Ustí přibude přestup (ale budou to mít doma blíž). A to pouze v případě, že by tam z Os stejně nepřestupovali na R, jinak by to bylo čisté zlepšení i pro ně.

Výsledek tedy taky může vypadat tak, že projetí bude lepší pro 95% místních (a poochopitelně 100% projíždějících).

Nebrat za slovo, skutečné hodnoty já neznám. Jen chci ukázat, že věc nemusí být tak jednoduchá jako vyjet si počet obyvatel z gůglu.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústí nad Orlicí, Dlouhá Třebová a Česká Třebová tvoří zcela typickou konurbaci, tedy souvisle zastavěné území, rozkládající se podél silnice I/14.

Dovolil bych si zpochybnit zastavování vlaků v Dlouhé Třebové za podmínky, že bude zavedena páteřní linka MHD v trase:
Rybník, konečná - Rybník, OÚ - Rybník, odb. (při ústí silnice do I/14) - Terminál - Trávníky - Tyršovo nám. - Parník (min. 2 zastávky) - sídliště Lhotka, rozc. - Lhotka (min. 2 zastávky) - Dlouhá Třebová (po silnici "vnitřkem", 3 zast.) - Hylváty (2 zast.) - Ústí, žel. zast. město - Ústí, žel.st. - Kerhartice (2 zastávky).

Interval alespoň 15 minut, ve špičce zahustit. Užitek daleko větší než u Os, který zastaví v Dlouhé Třebové. Plnou tarifní integraci v rámci IDS snad není nutno připomínat.
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 18:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úplně stejně "s nadhledem" se dá podívat i na tolik kritizované Sp Pce - Králíky, resp. Lichkov.

Ty by skvěle a bez přestupu spojili nejvetší města na lince. Všem Vám příšerně vadí, že lidé z vesniček by nově museli přestupovat z busu na vlak. A to ani ne zdaleka všichni, neb většina z nich by jela pouze busem, neb by nekončil šotoušsky na první vlakové zastávce, ale v nejbližším cíli většiny cestujících.

Že byste ale navrhovaným řešením R + Os z Ústí nutili přestupovat úplně všechny, to už se moc neřeší. A že by cestující z přípojných autobusů z vesnic mimo dráhu přestupovali z pomalého vesnického busu na pomalý vlak a pak teprv na normílní vlak, tedy dokonce dvakrát, to už se tady radši nezmiňuje vůbec...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar:Tak 15min. mimo špičku je už trochu velkej luxus ale jinak mě to taky a nejen mě napadlo.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výsledek tedy taky může vypadat tak, že projetí bude lepší pro 95% místních
Tak to je pitomost na kvadrát. Jak může být pro občany Dlouhé Třebové dobré projetí? To nebude nikdy.
A pro koho jsou ti regionální vlaky, když Třebová má pomalé rychlíky a EC, a další větší sídla mají rychlíky po (téměř) hodině, ústí dostane RJ. Ty regionální zastavující vlaky jsou právě pro ty Dlouhé Třebové! Takže MHD Třebová i do dlouhé Třebové může být pro místní vztahy a ten osobák pro ty dálkově-regionální (třeba do krajského města).
Na 010 musíte pěstovat právě tyto vztahy, pokud tam chcete mít regionálnější vlaky, protože dálkovou frekvenci si rozebraly ostatní vlaky. Takový spěšňák bude vozit ještě méně lidí než dnešní osobáky. Tady právě dochází k tomu, že se na úkor regionálních vztahů zahušťují už dostatečně husté vztahy - tedy zbytečně vyhozené peníze. Pokud projedete největší obce na trati, pro které ty vlaky jsou, protože tam dálková vrstva nestaví, ztratí smysl.

Radekedar: Dovolil bych si upozornit, že dokud budou pražské rychlíky v celou v Hradci, měl by se logicky sledovat uzel v Týništi o půl. Jinak při hodinovém základu, který tam o víkendech a sedlech je, nebude jeden uzel vycházet.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Dovolil bych si upozornit, že dokud budou pražské rychlíky v celou v Hradci, měl by se logicky sledovat uzel v Týništi o půl. Jinak při hodinovém základu, který tam o víkendech a sedlech je, nebude jeden uzel vycházet.

A kdo z 026 chce tudy do HK? Severní část jede přes Starkoč, jižní autobusem (je to rychlejší). Smysl těch Sp je ve spojení okresu Náchod s rychlíky v Chocni, a tam je třeba být ve 30.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ÚnOr/ČT: Klidně by v sedle stačily 2 spoje za hodinu, ale přeci jen jde o spojení pro necelých 40 tisíc lidí...

ad uzel v Týništi: bohužel to s těmi spěšňáky jinak nepůjde, 30 je potřeba ve Václavicích. Narvat víc peněz do dopravy, případně někde ušetřit, a zaplatit mezi HK a TnO půlhodinu by nešlo?

A projetí Dlouhé Třebové by teoreticky mohlo znamenat nulové vedení Os mezi ÚnOrem a ČT.

(Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A pro koho jsou ti regionální vlaky. Na 010 musíte pěstovat právě tyto vztahy, pokud tam chcete mít regionálnější vlaky, protože dálkovou frekvenci si rozebraly ostatní vlaky.

A chci tam mít couráky? Proč mít střídání R a courák, když můžu mít za stejnou cenu defacto R a R, aniž by to významnou část cestujících poškozovalo? Zrychlení vlaků a zahuštění intervalu naláká cestující vždy. Otázkou je jen to, jestli je víc těch, co "se na to vykašlou" nebo těch, které začnou nově jezdit.

Vy máte jasno, já to tak jednoznačně nevidím. I po zkušenostech na 026 a 032.

Projetí nepotřebných zastávek je nejlevnější modernizace infrastruktury...

(Příspěvek byl editován uživatelem pinec.)
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec: Jaký zkušenosti na 032 máte namysli?
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Porovnejte si obsazení rychlých vlaků s pomalými. A svezte se osobákem a dívejte se, kolik lidí vystupuje v R zastávkách a kolik ve zbytku (Bohuslavice, Suchovršice, Řešetka, Jesenice, Rychnovek). Uvidíte sám.
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 19:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Rychnovku hodně lidí nastupuje a jede do Hradce Králové. V Jesenici většinou tak jeden člověk, z Olešnice jezdí docela dost lidí a tejně tak docela lidi vystupujou ve Rtyni zastávka od Trutnova. A takle bych mohl pokračovat. Tuhle byla jízdenka ze Suchovršic až do Prahy a zpáteční. Takže ty lidi to využívaj ten vlak. Když tam ten vlak jede, proč by tam neměl zastavit... A zastávka na znamení dneska hodně pomáhá
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud budeme chtít na 031/032 model "každou hodinu rychlý vlak, z HK v celou", tak si budeme moct dovolit zastavit v Rychnovku/Olešnici/Rtyni zast. jedině tehdy, dojde-li k nasazení živějších souprav nebo ke zvýšení rychlosti. Za současného stavu to nevypadá dobře.

Klidně může zůstat dvouhodinový základ R od Prahy s těžkou soupravou, který zastaví jen minimum; k němu pak proklad Sp (také dvouhodina), který zastaví i Smiřice, Rychnovek, Olešnici, Rtyni zast., Velké Svatoňovice. To vše ale na znamení a se soupravou typu 612 aj.
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: A jsme u toho, teď dochází zase na tu suprovitu našich moderznizací jako třeba Regionova.
Takle by to bylo ideální, s tím naprosto souhlasím Třeba takový vlak 1784 projíždějící Jaroměř taky hodně na 032 staví a docela toho lidi jedoucí z HK využívaj.
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 032
a tím se člověk taky dostává k dalšímu základnímu kameni úrazu - že je člověk (zatím) odkázanej na dopravce, kterej nabídne buď 854 nebo modernizovaný lenochod
C734.1340
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvník: A proč myslíte, že jsem vypisoval právě ty zastávky, které jsem vypisoval a ne jiné...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pinec: Jenže smyslem uzlu není jen vazba od Opočna na Hradec, ale vztah z každého směru do každého. Pokud linky na průsečíku tratí jedou jedna v celou a jedna v půl, je někde něco špatně.

Radekedar: a zaplatit mezi HK a TnO půlhodinu by nešlo
Zbytečně drahá sranda. hradec není ani Brno ani Praha.

Pinec: A chci tam mít couráky? Proč mít střídání R a courák, když můžu mít za stejnou cenu defacto R a R
Ježkovy voči. Už dneska je dálková doprava ve Třebové značně nadstandardní - rychlík každou hodinu, co toho po hodině EC od Olomouce (v GVD 2012 zřejmě zůstane) + po dvouhodině EC do Brna. Do Pradubic tak jede rychlý vlak průměrně každých 24 minut. Proč další rychlík? Ústí nad Orlicí - rychlík každou hodinu + plánovaný RJ po 60-120 minutách. Rychlík každou hodinu, do Pardubic mnohdy po půl hodině. Ve srovnání s ostatními stejně velkými městy na koridorech luxus. Proč přídávat další rychlík na úkor menších míst? To není nic jiného, než zbytečně drahá spěšňáková mánie, která stojí zbytečné peníze, které chybí jinde v kraji. Já tady vidím dvě možnosti: Buď osobáky, které zajistí vazby do míst, kde rychlíky nestaví a nebo nic.

Porovnejte si obsazení rychlých vlaků s pomalými.
Možná by stálo za to porovnat i cílové stanice. Zatímco ty osobáky končí v Jaroměři, dálkové vlaky jedou do Hradce, do Prahy a dalších velkých uzlů. Ukončete rychlíky na 032 v Jaroměři a osobáky pošlete do Hradce. Poměr se otočí.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3633
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A chci tam mít couráky? Proč mít střídání R a courák, když můžu mít za stejnou cenu defacto R a R
Jenomže je potřeba uvážit, kolik těch dalších zrychlenek na 010 užiju a kolik jich tam navíc procpu na úkor třeba nákladní dopravy. Pardubice- ÚnO nyní v hodinovém taktu R, což bohatě stačí a není nezbytně nutné systém přesycovat dalšími vlaky obdobné kategorie. Bohužel nám tím zůstane přestup v ÚnO, ale lidé se dostanou i na Kolín a Prahu.
Takže defacto stačilo systém upravit tak, aby v ÚnO byla najetá souprava dvou spřažených motoráků (jako přípoj od R od Pardubic) a jeden by dojel do Hanušovic a druhý do Králíků (či dál). 024 není kdovíjak rychlá trať, takže jízdní doby Sp versus Os by nebyly příliš odlišné při nasazení svižných DMU. Není potřeba systém prodražovat a komplikovat.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:Já tady vidím dvě možnosti: Buď osobáky, které zajistí vazby do míst, kde rychlíky nestaví a nebo nic.

A to se s Sp vlakem, který projede některé zastávky, vylučuje? Já myslím, že ne. I nejpomalejší segment dopravy přeci nemusí zastavovat nutně všude. Děláte jak kdyby mezi Třebovou a Pardubicema byla krom rychlíkových zastávek už jen Dlouhá Třebová a Bezpráví...

Happy:Jenomže je potřeba uvážit, kolik těch dalších zrychlenek na 010 užiju a kolik jich tam navíc procpu na úkor třeba nákladní dopravy.

Ale zrychlený Os místo pomalého Os snad nákladní dopravě neškodí.

Orky:Ukončete rychlíky na 032 v Jaroměři a osobáky pošlete do Hradce. Poměr se otočí.

Ale především prudce klesne celkový počet cestujících, protože na courání osobákama není dneska nikdo zvědavej.

(Příspěvek byl editován uživatelem pinec.)
Návštěvník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 20:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, Regionova moc lidí do vlaku nepřivede a 854 je zase pro starší občany dost vysoká...
Vždycky se mi líbilo různé spojování a rozpojování vlaků. Vím, pro nádražáky to je něco strašnýho, prodlužuje to pobyty, ale tohle lidi ocenili (příklad). Lidem vadí hlavně přestupy, to odrazuje. Spousta lidí neví kudy kam na nádraží, nevěří, že stihnou přípoj. Každý není dráhy znalý... Takže vlak, který by jel Pardubice - Hradec - Jaroměř jako Sp a dál pokračoval se zastávkami po 032 do Trutnova bude mít obsazenost velice slušnou! A s prokladem dvouhodinového taktu rychlíku Trutnov - Praha mám z trati 032 udělanou dost slušnou dopravní obslužnost, kterou spousta lidí ocení. Nějaké přestupy v Jaroměři atd. lidi odradí stejně jak nesmyslné přestupování v Letovicích, kde se přestupuje už delší dobu, a v jiných dalších stanicích, jak se plánuje v Pk kraji