K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 12. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 12. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 07:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď ke kasičce v SORce 6933. Co s PeS udělá ČSAD když prijde k SORce s nabitou PK a dejme tomu 1000.- Kč na smetanovém papíře?
Dám kartu a děj se vůle Aláhova [happy] Nebo 1000 Kč, ale prostě pojedu, nebo ten autobus neodjede!!!
No, jak se řeší třeba obyčejné poruchy hi-tech Milokasiček? Máte také hlášenku??
Na kterou napíšete cestujícímu jízdenku+přirážku po předložení dokladů a on si zaplatí do 14 dnů na nádraží.
I to je opruz, kdyby POP nedokázal přečíst IN a cestující neměl hotovost, ale mají to alespoň nějak ošetřené... U ČSAD tipuju, že by mě řidič nejradši prostě nevzal a kdybych řekl že budu stát s nohou ve dveřích třebas do večera a volám policii, tak by mě vzal zadarmo. I když pak riskuju že přijde povedenej revizor. Ale věřte že to už bych ho hnal k šípku HaDně razantně!!

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7531
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 08:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já zažil nefunkční čtečku karet 2x, pokaždý u jinýho busdopravce. V obou případech jsem chtěl jet na jednotlivý placený z EP což jsem i zahlásil a v obou případech byl odvezen zdarma s tím, že "to není můj problém že to nefunguje". Ba moje nabídka že to dám hotově byla odmítnuta.

Podobně průvodčí ve vlaku s nefunkční POPkou se spokojil s tím, že jsem mu sdělil co na kartě mám. Zcela jistě bych ale neplatil hotově když mám roční předplatné a "dopravce neumí přečíst svou vlastní kartu" - to by končilo maximálně taky tou hlášenkou. Má mobil a zajisté jde dohledat podle čísla karty co na ní je.
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 10:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na IN100 by asi fakt stačilo zavolat na callcentrum inkarty. V nejhorším ta hlášenka.
Ale v praxi si ani průvodčí nepotřebuje dělat zbytečné problémy...

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7533
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 11:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak na mnoha lokálkách kde je 0-0-S a kontroluje třeba před odjezdem fíra mu stačí říct co mám. Mnohdy ani nenosí POPku...

Ono dle zkušeností jew dnes naprostá většina průvodčích velmi vstřícná. Tedy když se jedná slušně...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16207
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 23:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, jak se řeší třeba obyčejné poruchy hi-tech Milokasiček? Máte také hlášenku??

Obecně mívají řidiči bločky na ručně psané jízdenky a když nefunguje strojek, píšou se lístky ručně. Mijoly zas umí to, že k nim přiložíte kartu (jedno, jestli ČSAD nebo PK), obrazovka zezelená a strojek umře. Viděl jsem to dvakrát. Na lince Merklín - Stod jel řidič na přípoj k vlaku, takže restart, lidi si nastoupili, do další vesnice strojek naběhnul a řidič prodal ty tři lístky. Podruhé ranní školní spoj někde na severním Plzeňsku. No a tak ten autobus stál a čekal a dav dětí stál a čekal, než strojek naběhne. A nikdo si nestěžoval - copak do školy se spěchá? A řidič seděl a čekal a jen tak mimochodem průběžně nadával na Poved, protože Poved může za všechno zlo v tomhle kraji, které se stalo, které se děje a které se stane v budoucnu. Myslím, že by si s Maxipsem skvěle rozuměl [happy]

Na kterou napíšete cestujícímu jízdenku+přirážku po předložení dokladů a on si zaplatí do 14 dnů na nádraží.

Jo, něco takového existuje, ovšem s tím rozdílem, že přirážka je 500 při platbě na místě, jinak za 1000. Vychází to z tohohle dokumentu (hledej v pravém sloupci nahoře) a stanovilo to tak přímo ČSAD, žádný Poved jim do toho nemluvil. Mimochodem, podobně to funguje i u jiných dopravců, jen s tím rozdílem, že výše těch přirážek "na místě" a "dodatečně" se může lišit. Platba "do 14/30 dnů se sníženou přirážkou" funguje třeba u DP MarLáz nebo u AKV, ale zde pouze na MHD v CH a SO. Extrém je linka provozovaná městem Kašperské Hory, kde je přirážka 30, slovy třicet korun.

kdyby POP nedokázal přečíst IN a cestující neměl hotovost, ale mají to alespoň nějak ošetřené

Revizor má čtečku, takže kartu přečte i v autobuse s nefunkčním strojkem a umí dokonce i poznat, kolik peněz je v peněžence a kdy se z ní naposledy platilo. Pokud kartu nepřečte, může si ověřit přímo v centrálním mozku lidstva, co na té kartě je. Pokud zjistí, že na té nečitelné kartě bylo předplatné naposledy v červenci a aktuálně je říjen, má cestující problém.

Krom toho je takové pravidlo: "Když se ti ten cestující nezdá, radši si ho napiš. Pokuta se dá v odůvodněném případě zrušit a odpustit vždycky. A jestli si nejsi jistý, jestli si ten cestující pokutu zaslouží, napiš si ho a předej to k řešení nadřízeným. Oni rozhodnou určitě správně."

I když pak riskuju že přijde povedenej revizor.

Zkus se mu představit jako Maxipes Fík z K-Reportu. A uvidíš [wink] Co je K-Report, vědí všichni, dokonce i ta jedna revizorka.

U ČSAD tipuju, že by mě řidič nejradši prostě nevzal

Hm, to je zajímavá otázka... Když nezapomenu, zkusím se řidičů někdy poptat, jak by to řešili a jestli na to mají nějaké instrukce. Já osobně jsem měl v autobuse podobný problém asi před měsícem, strojek jízdenky tisknul, ale karty přestal číst. Napřed jsem to zkoušel řešit tím, že jsem si karty nosil ke čtečce u prostředních dveří, když bylo cestujících moc, tak jsem to vzdal. Nakonec jsem někde v klidu restartoval celý autobus až do úrovně vypnutí baterek, samotný restart počítače nestačil.

Podobně průvodčí ve vlaku s nefunkční POPkou se spokojil s tím, že jsem mu sdělil co na kartě mám.

V osobáku Plzeň - Plasy jsem zažil průvodčího s nefunkční POPkou, který statečně předstíral, že je vše v naprostém pořádku a každou kartu přiložil k POPce. Prozradilo ho to, že POPka nevydávala žádné zvuky a že tam tu kartu přikládal na moc krátkou dobu.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16208
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 01:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napadlo. Kdybych byl řidič a použil bych selský rozum, tak...

I to je opruz, kdyby POP nedokázal přečíst IN a cestující neměl hotovost, ale mají to alespoň nějak ošetřené... U ČSAD tipuju, že by mě řidič nejradši prostě nevzal

Pokud půjde o autobus se strojkem, který neumí číst Plzeňské karty, s cestujícím bych se vůbec nebavil. Určitě je někde veřejně vyhlášeno a dáno ve známost, že placení Plzeňskou kartou je možné jen v NĚKTERÝCH autobusech. Stejně tak třeba karty ČSAD pro Rokycansko nejsou kompatibilní s EMtestem a karty ze zbytku kraje se zas nedají použít v rokycanských Mikroelektronikách.

Pokud by ve voze nešlo číst žádné karty kvůli nějaké momentální poruše, buď si řeknu o hotovost a nebo nad tím mávnu rukou, ať cestující jede zadarmo. On chce platit kartou a nemůže za to, že mu to nebylo umožněno.

Pokud strojek ve voze nenačte jen tu jednu kartu a ostatní ano, je to jasně problém cestujícího, protože nepečoval o tu kartu tak, jak měl.

Je na výše popsaných postupech něco špatně?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 10:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a nebo nad tím mávnu rukou, ať cestující jede zadarmo.

v Praze u arrivy (dříve veolie - ale ono to tak veoliácky funguje stále) jsem zažil - a ne jednou, že sice strojek nefungoval, ale vůle restartovat ho nebyla...takže všichni zadarmo, nebo zase lezly lístky dovnitř do tiskárny a zase byla cesta zadarmo...

jinak jsem zrovna minulý týden zažil nefungující mikroelektroniku, p.řidič se k tomu postavil profesionálně, restartoval strojek, cestující si počkali a odjeli jsme s pětiminutovým zpožděním, které jsme stejně dohnali...

a k špatnému nebo nedobrému spojení - zítra se potřebuju dostat z Radnicka na vlak do Kařeza, protože šukafony nenavazujou, tak pojedu na kole do Terešova - a neremcám [pozor] [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 19:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak se řeší v busu třeba 1000.- Kč. Ve vlaku by to po snaze o rozměnění dopadlo buď zdarma, případně doporučení nákupu v nejbližší obsazené žst., nebo opět hlášenka +400 na OP atd...

Co je K-Report, vědí všichni, dokonce i ta jedna revizorka.

Někteří vědí i co je Fík z K-Reportu [proud]

...průběžně nadával na Poved, protože Poved může za všechno zlo...

Můj člověk [biggrin]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9074
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 19:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a neremcám
Remcání je takový český zvyk. Něco jako nošení fuseklí v sandálích...
Horst_fuchs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Remcání je takový český zvyk. Něco jako nošení fuseklí v sandálích...

...a který řeší zase jenom češi, včetně fen.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes: Jestli máš zítra čas a budeš v Plzni, najdi si jízdní řád 440055 do 14:30 a zastav se.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16211
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes: u PMDP se to řeší tak, že řidič má u sebe dlužní úpisy, takže na bankovku řekneme 5000 Kč dá cestujícímu lístek za 30 a dlužní úpis za 4970 Kč. Kupodivu pak každý těch 30 Kč najde :-)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poměrně efektivní způsob, jak přičarovat drobné do úplně prázdné kapsy. Z vlastní zkušenosti: funguje to naprosto spolehlivě.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9075
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 22:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no, snížit počet linek z 5 na 1. Trasa Blovice-Přeštice
Nejsem si jist, jestli 1 linka by vyřešila všechny problémy, zda-li by se na ní dali dát všechny zastávky, aniž by utrpěla přehlednost. A co přímé spojení s Plzní?
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 17. listopadu 2013 - 08:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes 1 spoj... A na Relaci Skašov-Přeštice-Plzeň POVED poslední přímej spoj do Plzně snad ruší!
Ten dlužní úpis se mě líbí, ale i tady když řeknu že ve vlaku je na 5000.- odbaví na OP a zaplatí si to později, skutečně drobné najdou. Někdo je vyčůranej a někdo prostě blbej.
Nicméně když chci platit kartou, počítám s tím, tudíž nemám odpočítané drobné a pak to má kasu která karty neumí...
Jo 55 jsem jel naposledy s PMDP, ale tam alespoň dává ČSAD slušný a zajímavý auta. Když je to ten trucpodnik [happy]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 17. listopadu 2013 - 08:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No u DPP netuším, v tramvaji lístky naštěstí neprodávám a kolegů od busů, také jich dost znám, jsem se neptal. Ale to je jen doplňkovej prodej.

A když už tady píše Martin o Pardubicích, tak trolejbus by mě také lákal, ale to D... Nicméně jsem se toho dost najezdil na zadním nárazníku 9 Tr, když se s Luďkem projíždělo různé nepojížděné oblouky, nebo z tratě na trať když to šlo, apod. V Jihlavě jsem tohle provozoval také.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9076
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 17. listopadu 2013 - 10:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak relace přes Přeštice bude možná dál, jen s přestupem. A jezdí 669.
Steamfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 21. listopadu 2013 - 13:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na znalé: Řeším žákovské jízdné v trase Holýšov -H.týn a zpět. Co je nejlepší (nejvýhodnější) pořídit? Týdenní, měsíční, nebo roční jízdné??, nebo nějakou slevovou kartu..existuje něco takového ? BUSem jsem nejel 20 let a neznám to, jak to dnes funguje. Za každou odpověď díky!!

Motto: Zkušenost je nepřenositelná.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. listopadu 2013 - 14:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žákovské jízdné: odkaz

plus k tomu platební čipová karta, na kterou je ještě další sleva: odkaz

Formulář průkazky na žákovské jízdné si žák vyzvedne někde na stanici ČD, na CANu v Plzni nebo na ČSAD v Domažlicích. Předvyplní, následně ji nechá potvrdit školou a pak ještě potvrdit kdekoliv u těchto dopravců. Pak teprve na ni může jezdit.

Ćipovou platební kartu ČSAD si lze objednat a obdržet přes kteréhokoliv řidiče ČSAD. Viz více na stránce.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 09:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to samé by měla umět i PK. Proč vůbec ČSAD vydává nějaké vlastní karty a dělá ze systému ještě větší bordel?
Nebylo by účelnější, kdyby všechny autobusy konečně uměly platbu PK???
Nebo i plzeňskou jízdenku, což by na jednotlivé jízdné bohatě stačilo.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16221
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 23. listopadu 2013 - 15:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD vydávalo své karty už v době, kdy ještě Plzeňská karta neexistovala.

Vybavit všechny autobusy novými strojky je poměrně drahá sranda, řádově desítky milionů a do toho se plzeňskému ČSAD nechce, když nemá pro ty strojky perspektivu dlouhodobého využití. Pak se taky mluvilo o tom, že měl nové strojky koupit kraj (speciálně pro Maxipsa dodávám, že kraj je ta instituce, co stojí o stupeň výš nad Povedem), ale z toho po volbách pravděpodobně definitivně sešlo.

Navíc se ke mě doneslo, že to firma EMtest zabalila, což by byl průšvih, protože strojek je věc, u které spolupráce zákazníka a prodejce rozhodně nekončí prodejem.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 10:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, ale pak tady ani nelze mluvit o nějakém IDS, nebo IDP. Když ten tarif ani nejde použít na rádoby integrovaných linkách.

Viz. OMdra a fotka jízdenky. Tohle i to bláznivé Oredo mělo dořešené. Zdejší plzeňská hra na IDS je zkrátka poněkud nePOVEDená...

No a místní ČSAD si žije samo pro sebe, než pro lidi, nikdo si nestěžuje, tak že je všechno v pořádku!!!

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 10:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a místní ČSAD si žije samo pro sebe, než pro lidi, nikdo si nestěžuje, tak že je všechno v pořádku!!!

Ćekáme prostě až nastoupiš TY a pak to jistě půjde jedna báseň....[proud]

P.S: Čipové karty jsou myslím od roku 1998 a ČSAD je nepoužívá jen pro cestující, ale také interně - docházkový systém, závory, tankování...

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16223
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 10:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když ten tarif ani nejde použít na rádoby integrovaných linkách.

Jak to, že ne? Pokud je na kartě předplatné, dá se na to jet vždy a všude, jen s tím háčkem, že v některých autobusech platnost karty neověřuje každý den řidič, ale nepravidelně náhodně revizor.

Pro zajímavost, na stříbrské lince se lidi naučili fungovat tak, že pro úsek z Plzně na hranice IDP ukážou řidiči Plzeňskou kartu a pro zbytek cesty do Stříbra si koupí lístek z karty ČSAD, kterou měli už dávno před nějakým IDP. Takže i tak je to pro ně zlepšení, jinak by jezdíli na kartu ČSAD celou trasu a neobtěžovali by se s pořizováním Plzeňské karty.

Ale tam už jsou teď taky dost rozšířené Mijoly, takže problém odpadá...

ČSAD je nepoužívá jen pro cestující, ale také interně - docházkový systém, závory, tankování...

Což mimochodem umí Plzeňské karty taky. V Cukrovarské se na ně tankuje, otevírají se pomocí nich vrata do Depony (pro neznalé: odstavná plocha autobusů přes ulici naproti s automatickými vraty), v budově vedení DP se přes karty řeší vstupy do budovy i do jednotlivých pater, na kartu se vyzvedávají stravenky (paní načte kartu, ví, že jsi to opravdu ty a hned ví, kolik ti má dát stravenek), atakdál...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 11:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíš, to u DPP mám jednu kartu na vstup do vozoven, budov, dílen. Takovej elektronickej služební průkaz. Ale jako jízdenku mám Openkrad od Pavla Béma asi za 140.- korun s roční jízdenkou za 50.- Kč. Ještě že se tramvaj netankuje.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16224
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. listopadu 2013 - 23:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám u PMDP karty dvě. Jednu jako svojí soukromou jízdenku, druhou na to ostatní. Nahrát to všechno na tu první prý nešlo...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 25. listopadu 2013 - 16:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prý by od 15.12. měla začít jezdit nová školní linka Švihov - Kamýk. Nevíte někdo o tom něco?
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4688
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 25. listopadu 2013 - 18:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
http://www.flickr.com/photos/754049/

verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 11:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco aktuálního z povedu[kiss]http://www.poved.cz/Files/poved/RIDP/20131125145037.pdf ze včerejška , tak jsem dala odkaz jenom na soupis změn, zdraví verča[happy]
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 4-2013

Odesláno Úterý, 26. listopadu 2013 - 11:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 27. listopadu 2013 - 23:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16249
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 14:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Plzni vzniká dispečink regionální dopravy

...aby jeden raději nejmenovaný "pes" věděl, že i tady se něco děje [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 07:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na znalé: Má revizor právo začít revizi jízdenek v čase odjezdu autobusu z CAN a nechat tento autobus stát, než revizi dokončí? Stalo se mi to včera poprvé, odjížděli jsme s šesti minutama zpoždění, což při přípojných vazbách (čeká do příjezdu spoje linky X nejvýše 5 minut) už je trochu na krev...

Železniční síť je jako živý organismus. Čím rychleji ji osekáváme, tím rychleji umírá.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 10:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Revizor na to právo má, je v době kontroly nadřízeným i řidiči. Na druhou stranu, je také odpovědný za případné komplikace. V případě stížností pak musí prokázat, že zdržení spoje bylo skutečně nezbytné a že kontrola nebo řešení problému s černým cestujícím (řidičem) nešlo udělat jinak.

Dělat kontroly v jedoucím autobusu má svá úskalí. Nastoupíš na CANu, zasekneš se řešením problému (dohadováním s černým pasažerem) a pak ti nic jiného nezbyde, než vystoupit kdesi v lesích, odkud spoj nazpět jede třeba až za 2 hodiny (nebo až ráno). Mějte proto přiměřené pochopení...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)

Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16254
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 12:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tenhle postup si občas stěžují i řidiči. Na druhou stranu toho revizor tímhle způsobem zkontroluje víc, než kdyby kontroloval za jízdy a musel si předem plánovat, čím odkud kam pojede a kde přestoupí. S rizikem, že nastane problém, takže připravený plán může zahodit.

Naopak, pokud je v autobuse pár lidí, dá se to zkontrolovat na místě, kolikrát stačí i seznam prodaných jízdenek z pokladny od řidiče. Je to zkrátka o kompromisu mezi oběma postupy.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 15:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další otázkou je, kdy tu kontrolu provádí. mě se stalo asi pře třemi týdny, že mě přišel "zkouknout" v pátek půl minuty před odjezdem ve 14:55 na 440606/9(39). To je dost blbá doba, Plzeň zacpaná a honíš každou minutu, protože na konečnou v Plánici musíš dojet na čas. Tam se dělá kvůli digitálnímu tachografu 15 minut pauzy. A bohužel o co dýl se dojede do Plánice, o to dýl se z Plánice vyjíždí. Těch 15 minut se musí dodržet, ostatních 30 minut se dělá zase v Plzni.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 19:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V takovém případě by asi bylo dobré po příjezdu projednat se svým nadřízeným (? dispečerem, ? vedoucím provozovny), aby nějak ovlivnil vykonavatele kontroly a vysvětlil mu, že kontrola v tomto místě a v této době může mít za následek narušení bezp.přestávek nebo nějaké důležité návaznosti apod. To není nic proti kontrole. Revizor tam ale není proto, aby řidiči svou činností narušoval BP.

Nám se například podařilo ovlivnit hlídku Policie ČR + pracovníka kontroly dopravního úřadu Stč.kraje, kteří mají ve zvyku provádět kontrolu odpočinků v Praze, Na Knížecí a na Roztylech, aby kontrolu prováděli s ohledem na vzorové rozpisy směn řidičů, které právě kontrolují, resp. aby řidiče nezdržovali, pokud mají právě odjíždět na linku (v létě zdrželi řidiče klidně 45 minut po plánovaném odjezdu.)

Náš požadavek vůči Stč.kraji nijak nezpochybnil právo provádění kontroly kdykoliv, ale kraj vyhověl, a hlídku usměrnil tak, aby sice kontrolovala, ale nenarušovala běžný provoz autobusů. Kontroly probíhají často, ale v tomto směru už nijak konfliktně.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.245.171
Odesláno Neděle, 01. prosince 2013 - 15:53:22    Odkaz na tento příspěvek  

MJ tak třeba fčera ve Třemce stál takový bílý, hranatý, vošklivý vetřelec (výrazná přední světla) u nádraží. Něco tak hrozného snad nevyrábí ani sám sebe požírající delfín... [crazy]
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 03. prosince 2013 - 18:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad disPeSčink: Jediné co mě uklidňuje, že to nebude provozovat Poved, jako v Praze Ropid, ale PMDP. Celkově u většiny DP vidím daleko lepší úroveň "všeho" než u ČSAD či různých pochybných firmiček, jak dopravních, tak organizátorů, atd.

Ad revizoři: Pokud jsou i z Plzně do Plánice tak volné JD, jako Blovice-Přeštice, nevidím v 15 min. problém. Jednou jsem jel Jarov (PJ)-Plzeň, dokonce to zajíždělo i do nějakejch vesniček mimo silnici I/20. Času to mělo spoustu.
Nicméně dělat kontrolu v času odjezdu je békovina.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4865
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. prosince 2013 - 20:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes_Fík: Technicky je dispečink PMDP na velmi dobré úrovni a podnik se ho stále snaží zdokonalovat. [ok] Na druhou stranu ti lidé co tam sedí mi dělají vrásky a už vidím, jak bude jedna RegioNova otáčet celej den se zpožděním (jako tramvaje), protože dispečera PMDP nenapadne jiné řešení... [crazy]

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 03. prosince 2013 - 21:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuší někdo, kdo je majitel? Spatřeno dnes odpoledne v Plzni

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 03. prosince 2013 - 23:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NJN, tady se zkracování zpoždění otáčením na nácestném obratišti moc nepraktikuje.
Na 4 to ani nejde, jedině Sady 35.
Ale 1+2 bych na Mikul., Frunzeho a Males. rovnal hravě. Kdysy pamatuju, jezdím do Plzně dobře 25 let. Že první nejvíce zpožděnej spoj dal na točce za sklo MIMO PROVOZ a frčel do centra. V seznamu byly i čísla tel.: Světovar točka [happy]
Na a na Doubravce se muselo čekat na 414, 9Tr spíš pamatuju na 13 v Černicích.
A z Prahe mě poprvé bral vlakvedoucí v Ds a v každé stanici mě nesli k vlaku razítko.
Také mám zážitek ze zkušebek 246 v areálu vozovny, jezdila tam dokola a pár koleček mě nechali odřídit. Sice už jsem měl pár výpůjček za sebou, ale byl to zážitek. Později na vlastní oprávnění jsem se svezl mimo Prahu už jen s T2R v Brně.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 4-2013

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 09:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://portal.idos.cz/Data/pdf/L310880_121209_122599.pdf současný jizdní řád, http://portal.idos.cz/Data/pdf/L310880_131215_141008.pdf a nový jízdní řád od 15.12 2013, firma LEXTRANS bus,[auto] na lince Rakovník- Kralovice zdraví verča[kiss]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16259
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 10:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ehm... [happy]



Axer 4A5.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16260
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 11:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jinak... To je úžasné... Maxipes Fík sice plzeňské dispečery v životě nepotkal, ale zato ví naprosto přesně, že jsou lepší, než potencionální dispečeři Povedu, kteří ani neexistují [happy]

Já osobně tu plzeňské dispečery pomlouvat nebudu (a pokud bych měl chválit, pochválím dle své=ho subjektivního názoru dva z nich), ale řekl bych snad tolik: V tom DP jsem zažil něco přes deset dispečerů. Byli mezi nimi takoví, kteří na dispečinku čekali na důchod a a jakoukoliv nadstandardní pracovní aktivitu se snažili omezit na maximum. Zažil jsem případy, kdy řidiči na trati byli schopní zorganizovat se líp, než kdyby to řešili přes dispečera. A bylo tam i pár schopných, kteří dokázali nemožné na počkání a zázraky do tří dnů. No... A pokud tohle všechno vidíte, slyšíte a zažijete, jak byste hodnotili takový dispečink? Jako dobrý, špatný nebo průměrný? Vždyť vše závisí na tom, který konkrétní jedinec tam sedí...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16262
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 16:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava: "V tom DP " = "V tom DP na východě"

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 19:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O PMDP vím prdlajs a v DP na východě jsem jen stahoval klacky na jedoucí 9 Tr. Co je asi díky panu P. velké plus na východě je kvalitní trolejové vedení. Ve srovnání tehdá s Jihlavou, ale i Plzní... Výhybky na 50 i s pohyblivou "srdcovkou", nebo jak se tomu kříži říká u vzdušných výhybek.

Jinak u DPP je to také kus od kusu. Někdo řeší všechno, někdo řeší co musí, nebo neřeší. Ostatně i u [vypravci] je ivence u každého trochu jiná [proud]
Ale pokud bude POVED i nadále, asi kromě tebe, složen z lidí co ví o dopravě hovno. No uvidíme, stejně je to ještě na X let, než se něco pohne.
Mě by to možná i bavilo [happy] A taky by mě mohli zaplatit D, abych jim vypomohl nejen na tram, ale i na Tr. Takovej dispečer, co byl pár let v reálném provozu rozHaDuje dost odlišně než kancelářskej. Ostatně ty jsi také z částečně z provozu a na Povedu nevyužitej...

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10045
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 19:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Takovej dispečer, co byl pár let v reálném provozu rozHaDuje dost odlišně než kancelářskej." - neplatí obecně. Znám docela dost dispečerů, kteří nikdy nic velkého (myslím bus) neřídili a troufám si tvrdit, že dispečerskou funkci zvládali výborně. A naopak znám dost lidí, kteří jezdili, ale dispečersky byli dost neschopní.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 04. prosince 2013 - 19:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá se to paušalizovat, to je jasný, každej jsme originál [wink]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6074
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 19:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké fotky modrých SORek z okolí Boru by nebyly?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16264
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 00:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaké modré SORky?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2013

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 09:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VKJ autobusy:http://portal.idos.cz/Data/pdf/L143104_131215_141301.pdf Praha-Klatovy , štáhlich nezklamal, už šoupnul odjezdem z Prahy z 9.00 na 8.30, před čsad, tak jsem se celkem tomu zasmála[lol] , nakonec co jiného mohlo čsad čekat, když to v září dalo na 8.45, před VKJ, připomíná mi to staré časy,[crazy] kdy se takhle blblo při každých nových změnách j.řádů[vypravci] a http://portal.idos.cz/Data/pdf/L143440_131215_141302.pdf Praha-Sušice od 15.12, zdraví verča[kiss]
verča
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 4-2013

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 09:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale historicky vzato, štáhlich si začal první,[satan] s tím šoupáním svých odjezdů 10-15 minut před čsad a jiné libůstky, co se nadělal, ta mě ta výše mnou zmíněná změna snad nemůže ani překvapit[blush]
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 10:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jak bude jezdit ČSAD Plzeň je asi zatím tajemstvím... A to nejen na lince do Prahe.

www.csadplzen.cz/?ob=jizdnirady&ls1=menu_jizdnirady

Ani na CISu dosud nejsou nové JŘ zdejšího dominantního dopravce [happy]
Jen na nePOVEDu byly pdf tabulky linek kde se něco omezuje a že nebudou spoje na zavolání (asi z okna).

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16265
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 11:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela jsem zvědavý, co se stane, až do Klatov začne jezdit Student Agency... Tenhle týden ve středu proběhl jakýsi přepravní průzkum a sčítání cestujících v autobusech VKJ v úsecích Praha - Plzeň a Plzeň - Přeštice, nějaké kompletní a definitivní výsledky se mi zatím do ruky nedostaly (ale dostanou), ale co jsem tak měl zatím možnost vidět a slyšet, některé ty spoje jsou fakt tragédie...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 11:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje máti, důchodkyně bez IN karty, jezdívá do Přeštic busem VKJ. Je to levné, ale co je k nasrání, že ač mají v JŘ jeden spoj, v Plzni je přestup na jinej busík. Což pokud je to takhle pravidelně, jako že je, je nefér mít v JŘ jeden spoj.
Právě kvůli tomu přestupu by spousta lidí nakonec zvolila ten vlak...

Ale už jsem jí naučil kombinaci s akční jízdenkou, nebo se svezeme z Romcikán autem.
Vona je to hodina úspora, než se vlak proplete Plzní. Sice najedu o 44 km více autem (cesta tam i zpět, 2x22 km navíc než k vlaku do Přeštic/Blovic), ale mužů z Prahe čímkoliv a neřeším přípoje apod.

Sám se vezu vláčkem, ale když je spěch, vezu děti, babičku...

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9090
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 12:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

štáhlich nezklamal, už šoupnul odjezdem z Prahy z 9.00 na 8.30
Taky ale některé spoje zmizely nebo byly posunuty časově (třeba první ranní z Kt).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16266
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 13:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S přestupy je to tak. Zatímco slušné firmy mají zpracované turnusy a rozpisy služeb jsou tak nějak pravidelné, logické a předem publikované, u téhle firmy šéf sestavuje turnusy a rozpis služeb pro každý den zvlášť. Takže řidič bydlící v Plzni začne jeden den tak, že vyjede v 6:15 na Klatovy, druhý den vyjede v 5:30 do Prahy s tím, že lidi z Klatov do Plzně přiveze jiný bus, který v Plzni skončí. A třetí den to bude ještějinsk. Dělá se to tak už kolik let a neznám jinou českou firmu, která by to dělala stejně.

Rozpis služeb se publikuje tak, že šéf dnes večer obvolá zaměstnance a řekne jim, co jezdí zítra.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6079
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 14:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: Hrbaté.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16268
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. prosince 2013 - 17:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z tebe to leze jak z chlupatý deky... Pokud modrý, napadá mě, že předtím jezdily U vás doma na 109, pokud Bor, napadá mě, že Pajer.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!