K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 25. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 25. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ale_úplně_jiný_host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 18:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD dneska jezdí na EC s jedním strojvedoucím a i s jedním pracovníkem obsluhy vlaku, zatímco LEO jezdí s vícepočetným personálem

To jo, ale zase nemá ředitelství na Pobřeží
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 18:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby ČD provozovalo 10 vlaků po hlavní trati, tak by taky mělo jen několik "úředníků". Naopak, kdyby Jančura, nebo Leo převzal komplet železniční síť od ČD, tak by si určitě nevystačil s počtem "úředníků" co má teďka ........... [lol][crazy]
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 18:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav_Zikmund: Opačný postup navozuje podezření z možného chytračení ... průvodčí nepřijde ... ušetřím ...

Ziki, typické modrogumní uvažování, každý cestující je potenciální lump a je potřeba ho řádně prolustrovat. Tak si to holt Dráha neměla dávat do SPPO.
A jinak samozřejmě kecáš, co ti nepokryje FIP-ka, na to si určitě nekouíš TCV jízdenku u kasy v ČR.
Holt někdo ušetří na tom, že nepřijde průvodčí (chyba dodavatele služby), někdo na tom, že nanakupuje heyselpapír v obchodě ale v EC-čku, někdo místo hostelu přespí v čekárně na nádraží...

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 19:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Nebyl bych si tak jist, ČD mají Nábřeží a mají nějaké pole působnosti. Třeba u RJ to pole působnosti ale znamená celý Holding a přesto špičky SA mají dohromady možná to co jen GŘ státní firmy. Stejně tak ti dva nemusí mít odboráře v dozorčí radě, kde jsou ty místa taky u státního dobře placená atd atd
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 19:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to říká "zdravý rozum"
U dopravce, kde vrácení nebo výměna jízdenky je v zásadě neřešitelný problém, mi velí zdravý rozum koupit jízdenku co nejpozději.

průvodčí nepřijde ... ušetřím ...
Pokud nepřijde během hodinové cesty, tak si snad ty peníze ani nezaslouží.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 20:23:58    Odkaz na tento příspěvek  

ad T_._H_. : porušování soutěžního práva jak ? Tím, že se chová podle zásady "neviditelná ruka trhu" a přizpůsobí své ceny konkurenci.
Nebo teorie o dumpingové ceně "pod náklady". Vy jste schopen spočítat skutečné náklady na jízdu vlaku na trase Praha - Ostrava, na níž jezdí třeba vlaky Beroun - Úvaly, Praha - Kolín, Hamburg - Villach, Praha - Brno, Praha - Vídeň, Praha - Humenné, Šumperk / Jeseník - Brno, Břeclav - Přerov, Přerov - Bohumín, Villach - Warszawa atd., lokomotivy & vozy & personál zahraničních dopravců ... Do toho náklady na provoz pokladen apod.
Prostě v podmínkách dopravce ČD objektivně neexistuje účetnictví pro trasu Praha - Ostrava / Bohumín, na rozdíl od kalkulovatelných nákladů černého dopravce, který zná obsazenost každého vlaku a má možnost porovnání ...
Což neplatí v případě ČD, kdy obsazenost jednotlivých spojů není sledovatelná. Tržby jsou ovlivněny i nemožností detailně vyčíslit tržby s ohledem na síťové jízdenky různých forem ...

To je podobné, jako srovnávat výrobní náklady na týž výrobek dělaný drobným živnostníkem a velkým strojírenským gigantem ... i když velký podnik bude určitý produkt vyrábět dráž, tak ho v rámci komplexní nabídky prodá za stejnou cenu jako drobný výrobce nebo i pod ní, protože si ztrátu dožene na jiných výrobcích ...
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 22:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Náklady na jízdu každého konkrétního vlaku stanovit lze - náklady na DC zná, na energie taky, hodinovou mzdu vlakového personálu vlaku taky (+nějaká ta přípravná/odstavná doba) a náklady na pobřeží a pokladní se rozpočítají dejme tomu podle ujetých vlkm pro všechny vlaky. Jen chtít. Co však není možné stanovit až tak zcela snadno je ztráta/zisk konkrétního vlaku. Neplést si pojmy.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 22:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

porušování soutěžního práva jak ?
Tím, že dlouhodobě jezdí pod své náklady, což dominantní subjekt nemůže. Ale to už se tu několikrát rozebíralo, nevěřím že by vás to minulo.
Vy jste schopen spočítat skutečné náklady na jízdu vlaku
No tak to zcela nepochybně, to je triviální. Ale to není přece úkol pro mě, ale hlavně pro ÚOHS popř. soud, co to nechat na nich? Nebo to má být nějaké alibi předem? Nebojte se, já si myslím, že se to zahraje do autu (oba noví dopravci dostanou jako úlitbu nějakou státní zakázku a bude).
Oni modří tak dlouho tvrdili, že to nejde, až je někde postavili před hotovou věc "buď řeknete, kolik to je, nebo si sbalte fidlátka" - a najednou to šlo.
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 08:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V LEO Expressu by se klidně vešlo 8 cestovních tříd : Gold, Economy,Premium,First, Business, Fun,Relax,Family

Blog o Autobusech http://www.karosa.blog.cz Icq 492-225-937
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5260
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 09:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Tak hlavně si nepřipustil (-i, oba noví dopravci) myšlenku stran porušování soutěžního práva dominantním dopravcem a tak se jeho naplnění domáhá soudně... co kdybyste to nechal na něm? Nebo už teď máte "jasno"?

No hlavně že už teď máte jasno Vy.

Tím, že dlouhodobě jezdí pod své náklady Howgh. Na čo je vojakovi ÚOHS, že?
Vaše schizofrenie pak opět pobublala na povrch výrokem Ale to není přece úkol pro mě, ale hlavně pro ÚOHS popř. soud, co to nechat na nich?

MZ: Naprostý souhlas, ale koho to tady zajímá, že?
Urpín:se rozpočítají dejme tomu tady bych právě viděl kámen úrazu, protože pod dejme tomu se právě skývá nějaká ujednaná metodika rozpočtení těch nákladů, které se nevztahují ke konkrétní trati a spoji a tady je navždy pro Jančuru zlatý důl pro odvolávání se proti jakémukoli rozhodnutí, protože ta metodika dle úhlu pohledu někomu přilepšuje, někomu bude škodit, kdyby se zvolil jiný způsob propočtu, vyjde to jinak...
Doufám, že se zase najde blb, který mě teď obviní, že chci předem zamlžovat čísla ČD a dělat alibi, že je nedají nebo dají nepravdivá.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 09:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A náklady na pobřeží nejsou pro každý vlak v síti na 1 vlkm stejné? Ano, do puntíku přesné to samozřejmě nebude, ale bude se to velmi blížit a bude-li chtít jít dopravce do nějakého VŘ, taky si musí stanovit náklady na vlkm na konkrétní vlak a od toho poté odvodit nabídkovou cenu. Co se nestanoví jednoduše je ztráta/zisk jednoho vlaku což jsou (-)EON+tržby a právě ty tržby na 1 vlkm konkrétního vlaku určit u dopravce, který nemá vázán tiket na konkrétní vlak, nelze. A to z toho důvodu, že nevíme kterým vlakem který cestující jel, jiný počet jich pojede v úterý, jiný v pátek, jiný v sudou neděli za hezkého počasí, když se dobře vyspinkají, do toho různé IDS, SONE, Interraily apod.

Takže rozpočítáním všech IN100, SONE, IR, .... mohou být ostravská EC na nule.


Že s tím RJ nebude souhlasit a bude rozporovat, že tenhle člověk s IN100 je z Volar a těmi EC vůbec nejezdí a tenhle člověk s IR vůbec nebyl v ČR atd. je jeho problém.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: když někam jedu, tak si kupuji jízdenku na celou přapravní cestu ... to říká "zdravý rozum"
No to se pak ale "zdravý rozum" nesmí divit, že ho ten "nezdravý rozum" zfackuje, protože zaplatil třeba o dvě stoffky více, než kdyby si to koupil na dvou papírcích.
(Zkuste si, čistě teoreticky, koupit jízdenku z Prahy do Dětmarovic najednou, a pak si koupit jízdenky Praha - Bogumin a Bogumin - Dětmarovice)
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk.: Plus je v tomto případě cena, mínus, že v případě zpoždění a ujetí posledního přípoje nemá cestující nárok ani na prd a už vůbec ne na nějaké TAXI :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5264
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 12:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urpín: Ale já nemluvím o ceně za Pobřeží, tam se asi dají vydělit kilometry a je to jednoduchý. Ale dejme tomu u nákladů na provoz nádraží se dá diskutovat v mnoha variantách, jestli vydělit celkovou sumu kilometry a vztáhnout poměrně na kilometry pendolina, nebo jestli se bavit o nákladech jen na ta nádraží, které pendolino využívá, případně jakou část z nákladů těch nádraží vztáhnout na pendolino,naopak jestli uklízečka má být započtena vyšším poměrem do nákladů pendolina, která dejme tomu v pendolinu stráví dvojnásobek času a je zahrnuta v totál režii firmy...a koneckonců i na tom Pobřeží nejspíš sedí samostatný opovědný referent nebo referenti starající se jen o pendolino, mají být zahrnuti v totálu za Pobřeží nebo to je zvýhodnění pendolina, protože by se mu měli napařit celí? Krásnej škandál, velebnosti, kdyby se toho domákl Jančura...Nechytejte mne za pysk s žádným z těch příkladů, je to jen ilustrace toho, že je nespočetně možností ke konfliktu a napadení právě toho modelu kalkulace,který by byl zvolen.
Analogicky k tomu lze diskutovat, jestli náklady na Jančurovu mzdu a Q7 jsou zahrnuty v bilanci SA nebo jestli se nějakým poměrným podílem objevují i ve ztrátě RJ...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.141.102
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 21:01:56    Odkaz na tento příspěvek  

Urpín:
Tak si zkuste koupit jízdenku Praha - Dětmarovice u ČD na jednom papírku a na dvou papírcích.
A potom si zkuste to samé ještě v relaci Kladno - Dětmarovice s jedním, dvěma nebo třemi papírky u jednoho dopravce (ČD). A myslím si, že to jde udělat i tak, aby vás v případě ujetí [masinka] v Bohumíně odvezli do těch Dětmarovic [auto]
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 21:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: Co nechápeš na větě "Plus je v tomto případě cena", že mě nutíš tiket do Dětmarovic?

A to TAXI udeláš jak, když přepravní smlouva byla splněna? Nejeden už na tom zaplakal.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 07:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to TAXI udeláš jak, když přepravní smlouva byla splněna?
To si jednou za uherák (nebo chcete říct, že Dráha jezdí zpožděná furt?) zaplatí sám z těch pravidelně ušetřených "dvou stovek"...
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 08:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: A Vy myslíte, že jsem tak blbej, že tohle řešení mě nenapadlo?

Ovšem já jaksi vycházím z věty "A myslím si, že to jde udělat i tak, aby vás v případě ujetí v Bohumíně ODVEZLI do těch Dětmarovic", že? Takže nějaký konkrétní tip nebo jsme si prostě jen museli rejpnout a ukázat, že já T.H. první všechno vím a ostatní jsou blbci?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5818
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 08:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co by řekli modrobijci na vlak, který je komplet špinavý a okna má popsaná prsty do špíny, nefungují mu jedny dveře, je mu slyšet obě převodovky na 100m při rozjezdu.?
[wink]
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 08:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to TAXI udeláš jak, když přepravní smlouva byla splněna?
Jak splněna? Pokud mám lístek do Dětmarovic a zůstal jsem viset v Bohumíně, tak splněna není.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 08:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže nějaký konkrétní tip
Že si třeba místo Bogumin - Dětmarovice holt koupí Přívoz-Dětmarovice, pak má úplně stejně potřebu dodržení přípoje (a nárok při nedodržení), jako když jede až z Prahé.
P.S. Nemyslím si, že jste tak blbej, že tohle řešení vás nenapadlo, jen jste si potřeboval něco kompenzovat.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 10:10:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: že je to součást podnikatelského záměru a že je to tak vlastně správně, protože jde o soukromý vlak jehož majitel bojuje se zlým státním molochem, takže nějaký Ford Transit na služebních přechodech v kolejišti nebo rozbité 1. nástupiště jsou vlastně součást konkurenčního boje. A taková žaloba o ušlý zisk je naprosto oprávněná, zatímco vymáhání odškodnění z pozůstalosti po skokanovi je satanův záměr[satan]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5267
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 11:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Nemyslím si, že jste tak blbej, že tohle řešení vás nenapadlo, jen jste si potřeboval něco kompenzovat
Tak. Když mám mindrák jdu na káčko a rejpnu si do T.H. Hrozně to pomáhá, svět je hned veselejší a pyj o pár čísel delší. Jak tohle řešíte Vy?
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 11:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: A taková žaloba o ušlý zisk je naprosto oprávněná, zatímco vymáhání odškodnění z pozůstalosti po skokanovi je satanův záměr
A jak se správně nazývá člověk, který souhlasí s vymáháním odškodnění z pozůstalosti i se žalobou na ušlý zisk? [happy]
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 12:42:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: realista.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5271
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 17:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Tentokrát bych spíš souhlasil s Vámi, jen s jedním dotazem - ta hovadina s tím vymáháním ušlého zisku a škody po Rychtářovi je výplod bulváru nebo to má nějaký prokazatelně reálný základ?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5819
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 20:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

má nějaký prokazatelně reálný základ?
Ano, dopravce se připojuje k dědickému řízení.

I když se to zdá nemorální, logické to je. Když sebevrah, případně zloděj elektrického kabelu přežije, je nemorální po něm požadovat náhradu škody?
Snad jen v případě, že dopravci či provozovateli zařízení nevznikne škoda.

Když pojedete k letadlu, někdo něco udělá a letenka vám propadne, mávnete rukou v případě,že znáte viníka?
gp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.224.7
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 10:43:19    Odkaz na tento příspěvek  

Sebevrah není příčetnej, nemůže být viníkem. Pindy o zpoždění a padajících kufrech jsou pindy. Vlak jedoucí na člověka je případ krajní nouze.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5274
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 11:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl. Logické ano, morální těžko. Navíc bych striktně rozlišil sebevraha od zloděje kabelů nebo ožralý hovado, co vjede na přejezdu pod vlak.

Ostatně peníze, které případně takto dráha horkotěžko získá, nepochybně nevyváží negativní PR efekt takového kroku pro veřejnost.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 13:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sebevrah není příčetnej, nemůže být viníkem.
To zkuste říct pojišťovnám. Pokud někdo spáchá sebevraždu, můžou si pozůstalí jeho životními a úrazovými pojistkami leda vytapetovat. V tomto směru mají pojišťováci zcela jasno o tom, zda sebevrah je za svůj čin zodpovědný či nikoli.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 16:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Sebevrah není příčetnej"

Prosim? On je naopak ve většině případů příčetnej až moc.

TH: Ne tak nahlas, to mělo zůstat v tajnosti. Ale když už je to venku, tak je to pravda no. Vzhledem k tomu, že nemám nic jiného na práci a navíc mám malé péro, tak si chodím na káčko kopnout do jakéhosi TH, aby mi povyrostlo [wink] Zatímco Vy to děláte z čisté lásky k železnici [kladivo]
pojišťovna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 17:05:25    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci do toho kecat, ale nemaj náhodou pojišťovny v životních pojistkách ustanovení, že se plnění pojistky netýká "sebevraždy" ???
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 20:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pojišťovna: Samozřejmě mají, nazývá se to "výluka z pojištění". U některých pojišťoven to platí po celou dobu platnosti pojistky, u jiných výluka sebevraždy může po několika letech skončit (předpokládá se, že kdyby chtěl někdo spáchat sebevraždu už v době uzavření pojistky, tak nevydrží tak dlouho čekat). V podstatě je to ochrana pojišťoven před tím, aby někdo neuzavřel životní pojistku na několika mega a v první den platnosti neskočil (z okna, pod vlak). Proto taky pojišťovny tak zajímají výsledky vyšetřování incidentů na železnicích, protože pokud vyšetřovatel dojde k závěru, že šlo o sebevraždu, pojišťovna může ušetřit nemalé peníze uplatněním výluky z pojištění.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná se jen špatně dívám, ale když si prohlížím to předběžné slovenské GVD 2014/2015 tak tam Leošův vlak nevidím ani jeden, zato u Radima 6 místo nynějšího 1, pokud nebudu počítat to co jezdí v závazku. Dívám se jen blbě a nebo to zatím takto je?
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2014
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: A co ty Ex 135X, ty jsou podle Vás co? Bude tam jezdit ve kooperaci se ZSSK.
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 2-2012
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radimek a Leošek by si měli ve svých vilkách postavit v jednom prázdném pokojíčku kolejiště HO a tam si šíbovat svoje Regiojety a Leoexpresy, když v reálu tak prodělávají...státní moloch je za naše prachy stejně vždycky utře a to vyzobávání nejlepších autobusových tratí Radimovi sice nějak tak vyšlo,ale co tam vydělá,naleje na koleje,takže je to asi o ničem...ale Leošovi fandím,ten jeho panták je docela hezký...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

belka6v: Jéžiš, ty už zase hulíš?[crazy]

Řídící systém INTELO
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 2-2012
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 23:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intelpetr...nehulim,jsem na to starý...ale mlsám třetí plzen...jo a proč se do mně navážíš,synku,pročpak se nepřidáš několika moudrými větami do diskuse? Nebo máš pocit,že už si řekl všechno? Jdu o patro níž,tam je větší sranda [lol]
Zacker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2012
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 23:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždycky jsem si myslel že lomit jízdné je specialita, která se vnitrostátně vyplatí výhradně u služeb "národního dopravce".
Momentálně to ovšem vypadá, že Leoše tarifní zákoutí TR10 poněkud inspirovala.

Aktuálně je smile cena Ostrava hl. n.- Praha v 18:17 na neděli 15. a 22.6. shodně 263 Kč.

Stejné spoje pro smile jízdné z Bohumína ovšem vykazují poněkud odlišnou cenovou úroveň.
zatímco 15.6. vyjde jízda na vskutku "sympatických" 303 Kč,
22.6. už je zase na standardních 271 Kč.

Bonbónkem na závěr je fakt, že 15.6. jde koupit smile jízdenku Bohumín - Ostrava hl. n. za 24 Kč, takže se jízdné opravdu vyplatí radši lomit.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 23:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vystresovaný otec: Bude tam jezdit ve kooperaci se ZSSK.

Tak to bude spolupráce jak sviňa, když Ex 1359 odjíždí ze Žiliny 19:47 a IC 507 Kriváň v 19:46...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 00:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: Leoš jim tedy bude asi dělat méně pohodlnou posilu :-)
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 11:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zacker: Pssst, to se nesmí říkat. Pro Jančuru taky ušetřím 30Kč, když jízdenku ČT-Žilina rozlomím v Ostravě. A když ji rozlomím už v Olomouci, tak dokonce 60 korun [biggrin] Ale problém je to jen u modrých. Zajímavé [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Urpín.)
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 12:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když si koupíte jízdenku z Prahy, tak ušetříte rovnou celou stovku... A ještě vyblokujete jedno místo...
680 001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.226.108
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 12:27:14    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si přečetl článek Leoše v HN z pátku. As jsem blbej, je to fakt, nemám pardubickou univerzitu a ani jiný podobně dobře a kvalitně vyučující subjekt, ale tak nějak tomu nerozumím. Stát mu má zaplatit penízky, aby byl v zisku, protože on nemohl vydělávat. Jasně si spočetl ty penízky a udělal si dobrý vejvar, to samé Radimek. Proč by to měl proboha stát dělat? Leoš píše, že ČD nesmí jezdit za podnákladovou cenu, která je dle něj 700 Kč do Ostravy. A když se ho tedy zeptají za kolik bude jezdit když bude tedy po jeho a ČD nebudou smět jezdit pod náklady, tak bude jezdit za 250-400. Takže jako stát má nařídit své firmě, aby jezdila o cca v průměru 300 dráž, tím aby "zkrachovala" na své lince a on aby vydělával? Tak já nevím jestli tohle je normální podnikatelský plán [crazy]
Proč by stát měl cíleně likvidovat svou firmu. To je krásný projekt, nesmíte zlevnit, my budeme levnější a tím vás donutíme krachnout a pak je to vše v pořádku.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 12:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura s Novotným to jen zkoušejí, jednoduše vlastní neschopnost a přecenění svých možností svalují na třetího. Když velká pekárna bude dodávat do velkého obchodního řetězce pečivo, kde neustojí konkurenci stejného subjektu, také přeci nnebude řvát do médií že bude chtít nahradit ušlý zisk. Tohle, co tady tito dva pánové předvádí, je čistě jen krmelec pro ovce. Jančura je mediální exhibicionista, Novotný se veze už jen s ním.

Kdyby na té trati jezdil se stejným počtem vlaků jako mají ČD jiný soukr. dopravce, to mu také budou vyhrožovat? Žádný soud tohle nemůže snad uznat.. doufejme!

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 13:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_z: Já jsem tvor nenáročný, mě stačí těch -60,- [biggrin]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 13:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

680 001: Tohle téma týkající se zákazu podnákladových cen u subjektu v dominantním postavení už tu bylo vysvětleno tolikrát, že musíte být blbej, abyste se mohl dopouštět nesmyslných zjednodušení o státu a jeho podniku. Nechte to rozhodnout ÚOHS (i když se mu do toho nechce), popř. soud.
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2010

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 14:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: a bylo tu taky hodněkrát napsáno, že se stále čeká na konkrétní data od těch co si stěžují a ne že se do toho UOHS nechce
680 001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 14:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

ad T.H. - děkuji za vysvětlení, jen doufám že stát (přes ÚHOS) pošle tyhle další vyžírky, kteří pod záminkou zlepšení služeb jen chtějí podojit stát, tam, kam patří.

Spíš by mne zajímalo, jaká je obsazenost spojů Leo a další zkušenosti z provozu. A pokud je tu někdo od fochu, tak jaká je spolehlivost jejich jednotek. Tím myslím opravy a další.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 19:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: to co ti dva pánové předvádí je přesně to stejné co předváděl Litvin a kde mu spousta lidí přála úspěch. Tedy i těmto 2 by měl být úspěch přán, a neměl by se měnit názor jen podle toho, na které straně stojí Student Agency.
By mě zajímalo, kdyby přišel někdo se silným kapitálem ze západu a začal jezdit od ráno do večera od pondělí do neděle za 99 z Prahy do Ostravy, dokud by se ČD nesebraly a nevyklidily pole, zda by to bylo v pořádku

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
680 001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.226.108
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 20:40:41    Odkaz na tento příspěvek  

ad Glory: Zajímavá myšlenka, někdo silný ze západu, jezdit nyní Ostrava - Praha půl roku za 100, vyžrat všechny cestující konkurenci, nechat je padnout na hubu. Pak zmizet, přepsat firmu na někoho jiného, jezdily by zase jen ČD jako dominant, nechat zvednout ceny a pak se za dva měsíce vrátit a nechat cenu už níž než dominant, ale vydělávat a máme to. To by šlo a bylo legální ne?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 11-2010
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 21:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve včerejších HN velmi obsáhlý rozhovor s Leošem.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 21:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Ale vždyť už to tady několik hodin řešíme Mlho!!
680 001 Odesláno Sobota, 24. května 2014 - 12:27:14.
Tak jsem si přečetl článek Leoše v HN z pátku.


A nějaké závěry jste vyvodil, nebo to byla jen poznámka, že "konkurence" taky něco vydala?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 00:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem si chtěl ověřit míru nenávisti :-)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 01:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

680 001: ale ono dojde jednou na všechny, včetně ČD - pro ně je to, že teď jsou nedotknutelnou státní firmou vlastně hodně špatně. Protože tím, že jsou víceméně v pohodě a mají své jisté se nedokážou řádně připravit na to až ta doba skončí. A že skončí, to jisté je - oni totiž ti soukromníci na západě narozdíl od našich odborů tlačí v evropském parlamentu, ne jen na domácí vládu.
Tak jak zatopili mobilním operátorům, automobilkám a dalším, zatopí i dopravcům jak na silnici, tak na kolejích.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 01:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: že nějaký národní dopravce brzy skončí, je nejspíš velkým přáním soukromníků, napojit se na státní vemeno, a v podstatě vystřídat státní monopol za soukromý. Jak se to daří u žlutého cirkusu, vidíme už i dnes. Přečtěte si tohle:
http://www.manager-magazin.de/politik/artikel/eu-parlament-bremst -bahn-wettbewerb-aus-a-955867.html

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 08:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: tak tam se nepíše nic nového a já taky nic nového neočekávám v roce 2015, ale tak v letech 2020 - 2025 - jsou holt oblasti, kde to půjde těžce a pomalu
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8250
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 08:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

on ten tlak asi bude z vice stran. Viz celkem pravidelne mimoradnosti z duvodu "stavka u alexe".
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5827
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 11:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

soukromníci na západě narozdíl od našich odborů tlačí
zatopili mobilním operátorům, automobilkám a dalším,

On i byli i nějací státní mobilní operátoři a automobilky? Nepočítám z býv.vých.Evropy.
Jinak ty soukromé automobilky jsou sanovány v případě problémů státem tak jako tak.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 11:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Obávám se, že v roce 2020 bude mít unie naprosto jiné starosti než tlačit na nějkou liberalizaci. (Pokud bude vůbec ještě nějaká unie existovat.)