K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:38:46    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: to chápete zřejmě opět špatně, měl to být argument pro diverzifikaci cílových nádraží a průjezdný linky :-) Protože stejně jako můžou (slovy předřečníka) lidi utéct do aut, když to nepojede z jednoho nádraží, stejně tak tam můžou utéct ti, kterým to nepojede na hlavní nebo skrz Prahu. Osobně si myslim, že strašení utíkáním je mimo mísu, páč v obou případech jde o rozšíření nabídky, tedy se nikomu nezhorší a není důvod utíkat.
Jinak z S3/R3 se na Masnu dá přestoupit ve Vysočanech, z S1 na hlavní zase v Libni (když jede S7), takže bych to buď nechal, nebo to směroval na hlavní všechno.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 10:59:45    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: jest mi nesouhlasiti! Já i moji kolegové - dojížděči se rozhodujeme o trase návratu podle aktuálního stavu MHD Praha. Významná nádraží jsou na metru, takže to není zásadní problém. Navíc ve směru Kolín to řeší nádraží Libeň, kde staví všechny osobní vlaky (na metro je to pravda trochu dál).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5823
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Navíc ve směru Kolín to řeší nádraží Libeň, kde staví všechny osobní vlaky (na metro je to pravda trochu dál). - jo Libeň bez metra je opravdu vhodný nástupní bod. To jste tu rozsvítil. A jinak je problém právě v tom, že ta nádraží jsou každé na jiném metru. Kdyby to znamenalo jen místo na Hlavním vystoupit na Florenci, tak snad.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 12:53:56    Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: znova a pomalu. Když se vracím domů z práce, tak jedu buď A+C na hlavák, nebo A+B na Smícháč. Když jedu z oblasti Proseka, tak buď bus, který mě doveze na nádraží Libeň, nebo na milicích skočím do B a jedu na Smícháč. Nevidím v tom žádný problém, zatím si časy odjezdů pamatuju. Až to bude s pamětí horší, tak si je dám do mobilu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9974
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 13:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Tady je právě ten problém "buď" a "nebo", které znamená v místě startu zvolí správnou cestu s ohledem na čas, což ne vždy musí vyjít. Pak to znamená dlouhé čekání na špatně zvoleném nádraží. Proto je, dle mého názoru, lepší zvolit výchozí stanici jednu s kratším intervalem.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 14:30:14    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: abychom si to princi ujasnili (JDC dovolí) - Smícháč je pro mě nácestnou stanicí, takže je to trochu PRINCIPIELNĚ jiné než richtung Úvaly. Ale ne o moc. A "dlouhé čekání na špatně zvoleném nádraží" lze řešit přesunem na správné [happy]
Stále doporučuji ten 30 let starý JŘ, rozdíl mezi dnešní taktovou dopravou ze dvou nádraží a náhodnými shluky osobáků v minulosti náležitě osvětlí. Dojíždím totiž již 35. sezonu a tak o tom něco málo vím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 16:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Jistě, když oproti stavu do začátku 90. let je současnost také vyrazným zlepšením. Ale proč se spokojit s polovičatým řešením, když lze dosáhnout 100 procent. Nejspíš proto, protože některým polovičaté řešení dostačuje a jiní tomu ještě říkají S-bahn[crazy].

Petr vlček: Nejednou jsem se od svezl vlakem od Smíchova dále přes hlavní nádraží a průjezd skrz hlavní nádraží používá okolo deseti až patnácti cestujících na vlak. Opačně je to to samé. Tranzit cestujících skrz hlavní nádraží je tak nevýznamný, že neopravňuje průjezd skrz hlavní nádraží. Je to ale ROPIDí dítě a ty ho za žádnou cenu nepustí.

Abych pravdu řekl, tak uživatelsky optimální by bylo ukončení včech osobních vlaků od Úval, Lysé, Čelákovic a také od Neratovic (čili linky S1, S2, S3, S34) na Masarykově nádraží, to zkapacitnit (zvýšení počtu nástupišťních hran, zkapacitnění úseku k odbočce Sluncová - 3 koleje) a toto řešení ponechat do doby, než dojde k nějakým změnám, které by skutečně vytvořily poptávku po přepravě skrz Prahu. Ale takové změny by musely být velké a muselo by to být něco typu: Výstavba velkých průmyslových podniků v Čakovicích, Počernicích, Běchovicích, několikanásobné zvětšení průmyslové zóny v Radotíně a pod., případně významná výstavba kancelářských budov v pěším dosahu nádraží Libeň, Smíchov, Vysočany. Těžko někdo bude projektovat a stavět kanceláře výrazně daleko od centra Prahy a bez možnosti dostupnosti pomocí VHD.

To jsou mé postřehy a nejspíš nejen mé. Obhajovat průjezd od Úval na Smíchov nemá smysl, protože možnost přestupu na Masarykově nádraží na metro B je výrazně atraktivnější, než průjezd vlakem skrz centrum..... Ono je potřeba si mnohdy i po práci nakoupit, aby bylo co k večeři a k snídani a tuhle možnost (resp. nutnost) obhájci průjezdu moc nechápou. Stačí si vzpomenout, jak mnozí prorokovali nevytíženost podniku Billa na hlavním nádraží, se pěkně sekli a byli to obyvkle ti, co dnes obhajují průjezd vlaků skrz Prahu.

Popisuji tu prostě něco, po čem lidi dnes touží - cestou z práce si nakoupit a použít dopravní prostředek, který je rychlý a pohodlný, jezdí dostatečně často (interval 15 minut ve špičce u železniční příměstské dopravy je už velmi atraktivní záležitostí), netřeba přemýšlet, odkud to zrovna jede atd. Prostě něco, co se blíží MHD, zejména, když se sídelní celky blízko Prahy mají pořád tendenci zvětšovat.....

hmmm: to chápete zřejmě opět špatně, měl to být argument pro diverzifikaci cílových nádraží a průjezdný linky :-) Protože stejně jako můžou (slovy předřečníka) lidi utéct do aut, když to nepojede z jednoho nádraží, stejně tak tam můžou utéct ti, kterým to nepojede na hlavní nebo skrz Prahu. Osobně si myslim, že strašení utíkáním je mimo mísu, páč v obou případech jde o rozšíření nabídky, tedy se nikomu nezhorší a není důvod utíkat.

Jenže ti lidé se během několika let provozu skrz hlavní nádraží ne a ne objevit v takovém počtu, který by projíždění ospravedlňoval. Někde je tedy chyba[biggrin].

Jinak z S3/R3 se na Masnu dá přestoupit ve Vysočanech, z S1 na hlavní zase v Libni (když jede S7), takže bych to buď nechal, nebo to směroval na hlavní všechno.

Dá se přestoupit, ale nepoužívá se to. Někde je opět chyba[biggrin]. Takže to směrováním S1 na hlavní zbytečně neposírat. A naopak míček je na straně SŽDC - bude někdy podchod pod nástupišti na Masarykově nádraží tak, aby se cesta od vlaku na Florenc do metra C zredukovala na 300 metrů? Schválně, jestli se dožijeme přímého přístupu ze sedmého nástupiště na hlavním nádraží na Churchillovo náměstí..........

Prostě a jednoduše: Železniční stanice v Praze co nejlépe přístupné pěšky ze všech směrů a pokud možno i s nějakým nákupním centrem v jejich blízkosti či přímo jako jejich součást, zlepšení vazeb na metro, linky jezdící alespoň po 15 minutách ve špičce bez střídání výchozích stanic atd. Proč jít směrem, který je proti tomu, co se od železnice ve společnosti dnes očekává? Není jednodušší, lepší a nakonec i levnější realizovat to, co lidi obecně očekávají od VHD, aby do ní přelezli z aut, nebo si na ní autem dojeli odtamtud, kde není dostupná?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9298
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 17:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
Vcera 18.40 to na vagus prijelo na tuto dobu a proti srsti obsazeny solidne a rozhodne neni vystup 100%. A mam-li takt 30 minut tak to je jako halda tangencbusu typu 181, 223 neb 240 a taky na ne lidi trefej.
Kdybyste realitu (opět?) nezkresloval. V době provozu S7 z Úval na hl.n. nemají uvedené linky rozhodně interval 30 minut. Takže porovnáváte hrušky z jablkama.

Ke kolovrátku kolem poloprůjezdného modelu jsem už psal tolikrát, že si další pokračování odpustím.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7958
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 17:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dete fakt do haje. To je asi jako po kloubvyjebu na 188 kdyz budu chtit na pangrac od horku. Muzu jit na kloboucnickou a tam trcet 15 minut (navic s predpokladem ze jr je car papiru) nebo na synkobratrskou (kde 193 aspon nejspis pojede dle jr). To podle vas ma jezdit 188 pres synkac nebo 193 via kloboucnicka?

No a blila na vagusu prosperuje mj proto, ze pres nej proudej davy z C neb na nem vyrostly ty kancly co vymejslite v pocernicich. Budicek! Uz tam jsou leta a pribejvaj. A tem vsem je pak masna k hovnu neb opruz s pochodakem "destem vetrem". Ovsem dle vas s velevyhodou -pochodaku ke kazdymu vlaku neb misto i=30 kulovy hovno.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar, Petr Vlček: Průjezdný model prostě před některými diskutéry neobhájíte. [kladivo]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4216
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Necheš se krotit? Evidentě ti docházejí argumenty. Ano, pochoďák ke každýmu vlaku, který jezdí v intervalu 15 minut, je opravdu lepším řešením, než interval 2 x 30 minut. Kupodivu to i šetří čas, jenže to ty, který tato spojení nevyužíváš, ale jen o nich kecáš, nikdy nepochopíš. Ostatně podle toho, co jsi tu za ta léta roztroubil, si musím klást otázku, zda není už dávno vynalezena teleportace. Jinak se vše, co jsi nejen tady popsal, nedá dosáhnout[biggrin].
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Tak průjezdný model obhaj třeba počtem lidí jezdících skrz hlavní nádraží. Kolik jich je? Nejednou jsem dojel na hlavní nádraží jak od Smíchova, tak od Úval a lidí jedoucích skrz bylo velmi málo. Velmi málo je míněno třeba deset patnáct lidí na celý pokračující elefant ze směru od Berouna, od Úval to bylo trochu více, třeba 20, ale to je na průjezdný model fakt špatný výsledek.........

Osobně bych byl rád, kdyby tato spojení byla využita, ale nejsou a plní se to, co jsem tvrdil vždy - že s ohledem na podmínky, které v Praze panují, ani využita nebudou....

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9299
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 18:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog:
Rozlišoval bych průjezdný a poloprůjezdný. To je PODSTATNÝ rozdíl.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 19:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu řešíte S1 a S7 jak k tomu přijdou obyvatelé Roztok. Bus jede na Dejvickou (nově i do Suchdola) S4 na Masaryčku a S41 do Holešovic/ Libně. Takže mají tři různé stanice na metru. Bus jezdí plný protože jezdí "až na kopec" frekvence na vlak je velmi slušná a to včetně S41 (minimálně ve špičce) parkoviště u nádraží s kapacitou cca 100 míst prakticky plné (plus plné okolní ulice). V dopoledním sedle počet cestujích vlak/bus je téměř vyrovnaný. Proč si sakra nestěžují že chtějí všechno jen na jednu stanici metra.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5825
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 19:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Borovička: znova a pomalu. Když se vracím domů z práce - no to se takhle vracíte akorát vy. Znovu a pomalu... Zbylým nejméně 80% odjezdy z různých nádraží dělaj komplikace. Nejezdí se totiž jen z bodu A do bodu B.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: Jinak z S3/R3 se na Masnu dá přestoupit ve Vysočanech, z S1 na hlavní zase v Libni (když jede S7)
Zase jste úplně mimo. To, že z Vysočan jezdí mimo jiné i S2 na Masarykovo nádraží, neznamená, že tam je přestup. 15 minut mezi S1 a S7 v Libni = totéž.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5019
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram : Jen dotaz : nemůže mít režijka ČD a in 100 s dlouholetou neochotou platit za MHD Praha vliv na názory pánů Hmmm a Vlčka ? [wink]

Aneb některé názory mohou mít docela malicherné příčiny.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4218
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Tohle, když je cítit z názorů panů Hmmm a Vlčka, neděje se celkem nic - jen to tu lehce plevelí (nic proti jiným názorům, ale oni naleznou argumenty i tam, kde zjevně nejsou[crazy]). Ale třeba od pana -aa- už tyhle názory jsou celkem průser, protože je to pracovník ROPIDu[crazy].

Prostě, jednoduše a hlavně zcela pochopitelně (pro ingoldisty a režijkáře ovšem zcela nepochopitelné[crazy]): VHD by měla být co nejlepším substitutem za IAD. Čili rychlá, četná a přiměřeně komfortní, nepodléhající vlivům zjevných menšin (ingoldisti, režijkáři a šotouši).

Opravdu nechápu, proč lidi ve velkém městě a jeho blízkém okolí učit (zcela zbytečně a hlavně kontraproduktivně) něčemu, co je běžné mimo velká města. A kvůli tomu se lidé do okolí velkých měst rozhodně nesetěhovávají........
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 20:50:03    Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: právě jsem se vrátil Z HOSPODY (nikoliv z práce). Cestou metrem A jsem zhodnotil časové poměry a stihnul bez běhu elfant na Smíchově, přestoupiv na Můstku. Takže tvojí mluvou z C do B. Na Smícháči jsem detekoval několik lidí, kteří obvykle nastupují na Hlaváku. Asi to budou stejní blbci jako já...
Uvědom si, že ideální řešení NEEXISTUJE! Ale lze vybrat to nejméně špatné. A tak musím znovu konstatovat, že STÁVAJÍCÍ situace na S7 a S1 (tou se vraceli ze zmíněné hospody 3 kámoši) je pro myslícího člověka NAPROSTO V POHODĚ. A kverulanti tvého typu nebudou nikdy spokojeni....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7960
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 21:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ono to supravyhodny prebihani a neustaly prestupy jsou poznat, kdyz se clovek treba po roce objevi na mistech kam leta jezdil. A pravidelne najde dalsi ulice dal od metra kde se driv v pohode zaparkovalo a najednou tam je jaksi plno. Uz treba bejva plno prakticky od "hrany" nad vltavou na pankraci. A dopoledne to rezidentama nebude. Mozna to i trosku souvisi s uzasnou 188 kde pocet cestujicich s "nepatrnym a zanedbatelnym" viditelne poklesnul. Aneb radsi pesky k autu nez pobihat po centru. Tak jen vymejslejte kolik primejch relaci jeste zrusit.

Jinak nevim proc bych mel platit 32 za cestu z Karlina treba do Podoli kdyz ji dvere-dvere ujedu na kole leharko rychlejc. A tipnu ze ca stejne bych to jel autem i s parkovanim. Tak jen to zpomalujte prestupy a hlavne kilometrovejma prechodama (masna-hl je +/- kilak). Tim vhd fakt zatraktivnite.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7961
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 21:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeste 2 poznamky: kdyz z nejakeho duvodu prestanete mhd pouzivat v denni podobe "na litacku", tak se budete hodne obtizne vracet, pokud vubec.

A racte si na tuto debatu na tema "vyhoda kilometrovyho pochodu ke kazdymu vlaku" vzpomenout az zas budete resit ze lokalka je na hovno kdyz stavi kilak od vsi. A to je celkem znamo ze cim mensi sidlo tim vetsi ochota k delsi dochazce. Kdyz ovsem je treba podporit vlastni socialneinzenyrskou teorii tak kilak sem, kilak tam...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 21:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: O výhodnosti docházkové vzdálenosti kilometr a více zde píšeš hlavně ty. Na vesnici skrz tmavý les úplně super, ale v Praze je nějakých 750 metrů z hlavního nádraží na Masarykovo nádraží průser a proto je potřeba střídat výchozí stanice a mít interval 2x30 minut místo 15 minut. Máš to nějaký pěkně pomotaný, milý chlapče[lol].
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5022
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 21:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak womo i tomu, kdo si tu lítačku z jakýchkoli důvodů nekupuje, nikdo nebrání si jí koupit a sry, MHD je třeba stavět hlavně pro cestující MHD a ne platit vlak pro 10-15 lidí ze Smíchu na Úvaly, z nichž je 6 režistů, 2 ingoldisti a 2 cestující za tarif MHD Praha, ať to budeš obracet kdykoli.
Ono totiž výhodné spojení se v podmínkách Prahy naplní velmi rychle, no a 10-15 po kolika letech provozu linky Ph-Úvaly ? Tří ? Čtyř ? Pěti ? Více ? svědčí o tom, že to ti lidé NEVYUŽÍVAJÍ, stejně jako šukafon mezi Hostivaří a Holešovicemi. Ne a ne a ne.
Takže, Petře, udržovat to, sry, jen kvůli tobě, abys ev. neplatil 24.- nebo nejel s tím kolem na Ph..trochu luxus. V Metru bys musel platit vlastně i za to kolo, že ?
Kdyby to jelo naplněné ze 2/3, tedy z 310 obsazených 200 sedadel, jak jedí BĚŽNĚ vlaky TGM-Č.Brod-(Kolín), neřeknu ani slovo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jen to zpomalujte prestupy a hlavne kilometrovejma prechodama (masna-hl je +/- kilak)
Někdo potřebuje na béčko, někdo na céčko, takže přestupovat se bude vždycky. Střídání nádraží tenhle problém neřeší. Akorát to nutí lidi při cestách z Prahy pořád přemýšlet, odkud jim to jede.

Nám, co jsme tady, to nevadí, protože jsme šotoušové, umíme si tu cestu dobře naplánovat a vyžíváme se v tom, ale normální lidi na ty záludnosti nejsou zvědaví.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7962
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bram: 750m to je mozna od severniho vychodu vaguse nekam k pokladnam masny. Z s7 do vlaku na masne to je nejmin kilak. Sice kratsi nez lesem na vsi protoze ve fetkocentru Prahy ale furt kilak.

Mladejov: 10-15 jo? To se teda asi lihnou rano v 8.40 na perone pac po schodech jich de dolu mozna o rad vic. Tolik jich prijede v 18.40 od libne v kazdym voze. A ze je na vagusu vymena? To je v 22 na slintaku taky a presto tam nekoncej 2 linky na kalifornanu. Resp dle propagovaneho modelu by ta zezhora tocila nekde u deminky aby se substrat probeh.

A mhd by hlavne mela bejt atraktivni pro pohyb po meste. Nikoli pesi za tarif pid:-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Kdyby to jelo naplněné ze 2/3, tedy z 310 obsazených 200 sedadel, jak jedí BĚŽNĚ vlaky TGM-Č.Brod-(Kolín), neřeknu ani slovo.

Mne by stačilo méně, alespoň 1/3, ale tady je to fakt zoufele málo...........

Lukfi: Nám, co jsme tady, to nevadí, protože jsme šotoušové, umíme si tu cestu dobře naplánovat a vyžíváme se v tom, ale normální lidi na ty záludnosti nejsou zvědaví.

Tak nějak. ROPID, ingoldisti, režijkáři a šotouši ne a ne pochopit[crazy].

Moje přítelkyně jela také několikrát už z centra do Kbel vlakem a ptala se mne, proč to jezdí pokaždé z jiného nádraží a přijde jí to uživatelsky nepříjemné. Je to osoba, která není "postižena" zájmem o dopravu a zejména ne o železnici[wink].
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Z s7 do vlaku na masne to je nejmin kilak. Sice kratsi nez lesem na vsi protoze ve fetkocentru Prahy ale furt kilak.

Kolik že lidí denně má skutečně tu potřebu takové divoké spojení využívat? Přestup na metro B na Smíchově to jistí[wink].
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: 0-15 jo? To se teda asi lihnou rano v 8.40 na perone pac po schodech jich de dolu mozna o rad vic.

Nekecej, jel jsem těmito spoji nejednou, takže by mne přišlo divné, kdybych si nevšiml, že ve vlaku sedí více lidí. Alespoň pětkrát jsem si ho prolezl a pořád stejné.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 22:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Petr Vlček: jenže z vlaku na vlak z jiného nádraží nikdo nepřestupuje, nebo naprosto zanedbatelné počty lidí. Všichni (mimo těch, kteří dojdou pěšky) jdou na metro nebo tramvaj.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7963
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 23:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak samozrejme ze mezi vlakama z nadrazi na nadrazi se prestupuje minimalne neb je ten pochodak uzivatelsky neprijemnej. Ale treba na hlavaku s7-vrsovice to nula rozhodne neni. A z masny na c to je pozehnane.

Ad s1/7: jako ze si de rano do prahy vybirat ctyrky zatimco v s1 se i stoji? To bude podobna chimera jako prazdny osobaky v beroune co z konecny vezou "jen" kolem 50 ks.

Zitra pojedu nejspis qeceru z libne-tak zkusim scitnout kolik toho bude v 1 voze.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7964
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 04. března 2014 - 23:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a parkrat jsem jel odpoledne s7 z uval a videl co vylezlo z obratu od prahy. A bylo to kolem 50 ks (10-20 na vuz). A dost bych se divil ze by totez nevylezlo v klanovicich. Par ks pocernice a pyje a ta tretina to z prahy asi bude
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 01:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: V podmínkách Prahy je hlavní pozitivum ve dvou centrálních nádražích, každé na jiné trase metra. Tyto jsou zároveň v atraktivní docházkové vzdálenosti mezi sebou (10minut). Průjezdnost linky je spíše vedlejší efekt, kterou ocení hlavně lidi jedoucí do míst vzdálenějších od centra (Klánovice, Radotín).
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 07:05:38    Odkaz na tento příspěvek  

není mezi diskutujícími někdo, kdo se OPRAVDU vyzná ve tvorbě grafikonu a turnusů pro fíry? Moje zkušenost je taková, že dřív jezdili po Berounské brzy ráno (cca 5:15) elefanti dvojmo, teď jedou sólo a pak se buď vrací jako Řevničák, nebo se spojí na hlaváku a jedou richtung Kolín (jen odhaduju, protože z vlaku spěchám na metro nebo další vlak dle zpoždění).
Pakliže stávající způsob šetří najeté kilometry soupravám a je nižší turnusová potřeba fírů, pak je to dobře. Ať si kdo chce co chce říká a mamka slzy utírá.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5828
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 07:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyto jsou zároveň v atraktivní docházkové vzdálenosti a dokonce se projdeme parčíkem, kde zpívají ptáčci. A taky si tam mohou cestující zaposilovat, zvlášť když maj na přestup něco objemnějšího a těžšího.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 07:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě díky tomu, že se jezdí na obě nádraží, tak posilování s kufry cestou přes parčík netřeba (při troše předvídání a intelektu).

Pokud to někomu bez kufrů zrovna ujede před nosem, tak v pohodě dojde na druhé nádraží, a ještě má pět minut k dobru na poslouchání ptáčků [ok].
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 07:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pakliže stávající způsob šetří najeté kilometry soupravám a je nižší turnusová potřeba fírů, pak je to dobře.
V případě S3/S34 by se naopak ušetřilo, kdyby byly vratné soupravy a obracelo se z S3 na S34 a naopak, což (překvapivě) vyžaduje jedno koncové nádraží.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7965
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ja si tedy nejsem jist ze by stihla tocit ve vrsovicich s3 na s34. O stabilite nemluve.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5829
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S34 je stát ve státě, tam se ušetřit a jinak obracet nedá.

Z materiálu Ropidu do Rady:
KŽC Doprava a.s. provozuje pouze sezónně Pražský motoráček. Jeho provoz byl v roce 2013 pokryt, protože není zapojen do dělby tržeb a je dopravci hrazen nákladově. Obdobně byl v roce 2013 financován a řádně vyúčtován provoz linky S 34.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: S3/S34 je proti zmiňovaným S1/S7 trochu "jiná vesnice". Pakliže by se to vyjezdilo (souprava z S3 by si hodila šejdra na S34 a pak by se překapřila zase na S3), tak bych s tím neměl problém, zvlášť když by s tím jezdili lidi[biggrin] Ale nedokážu to fundovaně posoudit, nejsa dopravním odborníkem.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4223
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: V podmínkách Prahy je hlavní pozitivum ve dvou centrálních nádražích, každé na jiné trase metra. Tyto jsou zároveň v atraktivní docházkové vzdálenosti mezi sebou (10minut). Průjezdnost linky je spíše vedlejší efekt, kterou ocení hlavně lidi jedoucí do míst vzdálenějších od centra (Klánovice, Radotín).

Ukaž mi konečně nezanedbatelné množství lidí, které jezdí linkou S7 skrz centrum. Když jsem si nejednou zjistil, jak "velké" počty lidí to jsou, tak mne to i samotného zaskočilo. Po několika letech provozu je to pořád do dvaceti lidí na vlak, což je zoufale málo.....

A také se ukazuje, že ve směru do Prahy je linka S7 mnohem vytíženější, než ve směru z Prahy. Že by vliv nestejných, byť nepříliš vzdálených, výchozích stanic v Praze? Nejspíš asi ano.....

No právě díky tomu, že se jezdí na obě nádraží, tak posilování s kufry cestou přes parčík netřeba (při troše předvídání a intelektu).

Pokud to někomu bez kufrů zrovna ujede před nosem, tak v pohodě dojde na druhé nádraží, a ještě má pět minut k dobru na poslouchání ptáčků


Každodenní dojíždění do práce se děje s objemnými zavazadly[crazy]. Vymysli si nějaký méně blbý argument, ať se to netýká méně, než pěti procent cestujících.

Petr vlček:Ale treba na hlavaku s7-vrsovice to nula rozhodne neni. A z masny na c to je pozehnane.

Režijkářů jedoucích do depa Vršovice se najde pořád dost[wink].

Z Masaryková nádraží je to na C nezanedbatelné množství a proto je potřeba zařídit, aby se docházková vzdálenost na metro C značně zredukovala - lze to na méně, než polovinu. Už jsem se o tom zmiňoval. Je ovšem otázka, zda se tím někdo zabývá a zda se to někdy vůbec zrealizuje.}
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4224
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: ja si tedy nejsem jist ze by stihla tocit ve vrsovicich s3 na s34. O stabilite nemluve.

Vratné soupravy a netřeba jezdit do Vršovic. Aneb netřeba žít minulostí. A při zkapacitnění Masarykova nádraží S3 i S34 vést tam a ne na hlavní nádraží.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 08:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ja si tedy nejsem jist ze by stihla tocit ve vrsovicich s3 na s34. O stabilite nemluve.
Tedy jinak: vyžaduje to jedno koncové nádraží z množiny { hlavák, Masaryčka }. A pochopitelně i jinak postavenou objednávku, aby krátké rameno nejezdil jiný dopravce než dlouhé.
S6 má na Smíchově 3 minuty na obrat, S3/S34 by měla minimálně šest.

S34 je stát ve státě, tam se ušetřit a jinak obracet nedá.
...no a v neposlední řadě by to vyžadovalo politickou vůli.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Asi bude vhodné pozorněji číst.
- Kde jsem tvrdil něco o počtech lidí jedoucích S7 skrz?

- Kufry byla odpověď na Borovičku 5828

Větší vytíženost do centra je logická, protože délka ranní a odpolední špičky nestejná jest.

(Příspěvek byl editován uživatelem sexuolog.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Větší vytíženost do centra je logická, protože délka ranní a odpolední špičky nestejná jest.

To by jeden neřekl, viď? Ale pejsek je zakopán někde jinde[nene].

Tak ještě polopatě pro pana nechápavého: Poměr vytížení S1 ku S7 ráno ve směru do Prahy je menší číslo, než poměr vytížení S1 ku S7 ve směru odpoledne z Prahy. Snad už to takhle pochopíš[biggrin].
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 09:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znova: - Kde jsem tvrdil něco o počtech lidí jedoucích S7 skrz?

Poměr vytížení S1 ku S7 ráno ve směru do Prahy je menší číslo, než poměr vytížení S1 ku S7 ve směru odpoledne z Prahy.

Pokud to tak opravdu je, tak nějaké příčiny asi budou [happy]
Podíval jsem se do idosu a třeba přípoje od S7 do Šestajovic ráno vycházejí do Klánovic, ale odpoledne už přes Úvaly - v praxi nepoužitelné.
Takže Šestajovice odpoledne určitě nebudou směřovat do S7.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Podíval jsem se do idosu a třeba přípoje od S7 do Šestajovic ráno vycházejí do Klánovic, ale odpoledne už přes Úvaly - v praxi nepoužitelné.
Takže Šestajovice odpoledne určitě nebudou směřovat do S7.


Aneb je potřeba za každou cenu najít zástupné příčiny[crazy].
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15436
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediná slušná hláška:
PVlček CIT: 10-15 jo? To se teda asi lihnou rano v 8.40 na perone pac po schodech jich de dolu mozna o rad vic. Tolik jich prijede v 18.40 od libne v kazdym voze. A ze je na vagusu vymena? To je v 22 na slintaku taky a presto tam nekoncej 2 linky na kalifornanu. Resp dle propagovaneho modelu by ta zezhora tocila nekde u deminky aby se substrat probeh. "
[ok][ok][ok][proud]

[tramvaj][tramvaj]Problém 8: Řešení: ML interval,sóla, ukončení polookružně od Podbaby půlka spojů Stross-Těšnov-Dlouhá-Stross, půlka spojů protisměrně.[ok]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 10:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, já bych ty lidi v S7 jedoucí skrz hlavák konečně viděl rád v hojnějším počtu, ale zatím jsem neměl příležitost - pokaždé 10 až 15 lidí na vlak. Je mi líto, ale je to tak[wink].
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7966
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 11:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyz kdos genitalni vymysli jedno masny nadrazi pro s3/34 tak jaxi pro neratovice a spol vymysli nadrazi 2 neb r3. Zkuste po ranu myslitycinku.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 11:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vždyť to přece nikdo nerozporuje. Všechno by to mělo jezdit na jedno nádraží a jestliže R3 je využívána spíš pro příměstskou než dálkovou dopravu (výletníky do Českého ráje tam člověk v sezóně potká taky), tak samozřejmě má končit tam co S3.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7391
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 13:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Moje zkušenost je taková, že dřív jezdili po Berounské brzy ráno (cca 5:15) elefanti dvojmo, teď jedou sólo a pak se buď vrací jako Řevničák, nebo se spojí na hlaváku a jedou richtung Kolín

[nene] Na Kolín nepřechází nic. Jediné kde se možná ušetřilo, tak to jsou vlakové čety (1/0).

...máte maila...

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7392
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 13:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se furt řeší počty lidí skrz hlavák, ale spočítal už někdo kolik lidí třeba přestupuje na Benešov? Já vím, že to nebudou kvanta, ale to je pár lidí sem, pár lidí tam, další na metro, pár lidí do centra pěšky. No a pak se tu najde borec, který začne porovnávat počty lidí na průjezdu s počty lidí mezi Libní a Hostivaří o víkendu.[crazy]
Jasně že problém s dvěmi výchozími nádražími existuje, ale zase bych z toho nedělal takové drama, jak se zde prezentuje.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 13:55:22    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: "richtung Kolín" jsou přece Úvaly[happy]. Asi jsem to měl napsat rovnou....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jasně že problém s dvěmi výchozími nádražími existuje, ale zase bych z toho nedělal takové drama, jak se zde prezentuje.

Neděje se celkem nic, lidé se přizpůsobí, nic jiného jim ani nezbývá, je tu ovšem pár ale: Nerovnoměrnost vytížení S1 a S7 je vyšší, než by mohla být a interval 2 x 30 minut místo 1 x 15 minut není něco, co by VHD v Praze a okolí stavělo tam kam má - coby substitut za IAD.

Lidem se prostě musí vyhovět tak, aby (nejen) vlaky jezdily pokud možno pořád (automobil mi jede právě tehdy, když chci jet) a tomu se prostě interval 1x15 minut blíží daleko více, než interval 2x30 minut. Prostě je obecně tendence u lidí chodit na VHD bez potřeby přemýšlet v kolik a odkud zrovna. Nemá smysl jít proti tomuto vývoji, nelze to vyhrát. Sám tohle srovnání mám, když jedu do centra ode mne (jdu na autobus, co jezdí každých 5 minut ve špičce), kdežto od přítelkyně jsou to náhodné výstřely v rozmezí povětšinou 10 minut, ale sem tam pět, ale sem tam také dvacet minut (obtížně pochopitelná věc[crazy]) - proklad městské a regionální linky, pěkně blbě se to pamatuje, je potřeba mít vytisklý souhrnný jízdní řád obou linek a hlavně do něj pořád koukat. Jistě lze namítnout, že i tak je to celkem luxus, proto nevidím rád, když se lidem dělají psí kusy u daleko větších intervalů se střídáním výchozích stanic. Prostě to není uživatelsky příjemné. Nic víc v tom není.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7967
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenze tim ze mame 2 nadrazi kazdy na jinym metru tak pri i=15 to pri dochazkovce mezi nadrazima 10 minut znamena ze to casti jede sic castejc ale vzdy je cesta o tech 10 minut delsi. No a auto nejen jede kdykoli ale nemusi se cestou delat kilometrova pesi vlozka.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7394
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. března 2014 - 14:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: "richtung Kolín" jsou přece Úvaly. Asi jsem to měl napsat rovnou....

Rád bych to svedl na bloklou krční páteř, ale přiznávám, že jsem si zrovna seděl na vedení.[wink]

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 15:21:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, buďme rádi, že nejsme v třeba takovém Londýně [happy]
81-71
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2012
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 17:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a kolega Penik S7 Hl.n.-Úvaly navrhuje zrušit bez náhrady. Prý se to odvozí. Jako asi odvozí, ale za jakých podmínek...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7968
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 17:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ta praxe 10-15 rezistu a ingoldistu vypada nejak tak, ze v Libni 17.34 +11, vystup 1. dvere prvniho 5 a i tak dole obsazeny vsechny ctyrky a 11 ks. Takze proti srsti na hlavak tak 40-50.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. března 2014 - 19:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Jelkož je potřeba informace o počtu cestjících, které dodáváš, dělit nejméně dvěmi, tak se pak dostaneme k číslům, které jsem tu uvedl já. Ostatně něco podobného jsi tady nejednou psal o trati 210, respektive o hojném počtu lidí jezdících na doříšské větvi, které tam ale rozhodně nejezdí. Bohužel k nejen k mé lítosti......