K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 30. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 30. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 21:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DP (...) uvádí jen celkovou pořizovací cenu stanice, tedy se vším všudy. Z toho pohledu přišla stanice Střížkov na 1,270 miliardy, Prosek na 1,070 miliardy a stanice Letňany, u níž je autobusový terminál a záchytné parkoviště, na 1,566 miliardy korun.
http://www.novinky.cz/bydleni/reality-a-finance/136997-udrzba-sta nice-strizkov-bude-narocna-zdolaji-ji-jen-horolezci.html

Na Proseku jsou ale mimo jiné podchody, kdežto Střížkov je v podstatě jen díra do země a jen ta nadzemní konstrukce měla stát 600 milionů, plus bude docela drahá údržba.
Trať na Barrandov, tam jsou zastávky, jako kdyby to byly stanice nadzemního metra. Strašně opulentní a předimenzované.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 00:14:34    Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: a kdo podle vás to uspořádání navrhuje, když ne ten, kdo navrh tramvaj?

co se týče Kotasova přisátí na veřejné peníze - zamysli se nad tím, jaký asi může být ve zkorumpované Praze důvod, že všechno dostává stále jeden borec (kterej navíc prodává furt dokola dva tři blbě ukradený cizí nápady). Protože to, že se netendruje, ještě neznamená, že musí zakázky získávat stále stejná firma. Buď tě něco napadne, nebo nemá cenu ti nic vysvětlovat, neb jsi asi spadnul z Měsíce.

Emil Švec: já bohužel v životě viděl víc jeho paskvilů, než bych si přál. Proto na ně taky mám názor, jaký mám. Ten rozhovor jsem četl a co tam plácá za samolibé nesmysly, to je na lepanec. Jo, v hlavě něco má, s tím souhlasím. To něco je talent i přes zcela zjevnou podprůměrnost (dyk ani toho Calatravu neumí vykrást, protože ho zjevně vůbec nepochopil..) vyžrat nadprůměrné množství kšeftů za veřejný peníz.

Lukfi: "Ředitel dopravního podniku Martin Dvořák je Kotasovým fandou." Tak já myslim, že už tahle věta musí myslícímu člověku stačit, ne? [happy] A zbytku je marný to objasňovat.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 00:24:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a teď mě napadlo, já úplně zapomněl na kultovní kotasovskej výplod - ty umělý palmy v těch neuvěřitelnejch futrálech tuším na Hůrce. Ty jsou blbý i v kontextu totálního antiestetickýho marasmu devadesátejch let. Jenže zatímco bílý ponožky v mokasíně, fialový sako, zelený mrkváče už jsou fuč, na tyhle jejich ideové bratříčky se budem muset koukat asi ještě hodně dlouho. Nejhorší na tom je, že Kotas je relativně mladej, takže je velký riziko, že ty svoje nesmysly může tvořit třeba ještě 3O let.
Emil Švec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.246.166.93
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 05:31:22    Odkaz na tento příspěvek  

Pochybuju,že Kotas po desítkách vyrobených T6A2/5 by najednou chtěl dvojsedačky. Pokud vím,tak navrhoval např ty oranžové tyče a lak. A ten se mu povedl a rozšířil se i na kachny
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4287
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 05:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny: jirku z... nemá cenu brát vážně, protože ví vše nejlépe a každou diskuzi rozesere osobními útoky. Všude byl, vše viděl a kde ještě nedej bože nebyl, tak tam zítra pojede[crazy].

Ad Kotas: Některé věci se mu povedly (např. M1, 15T, Rajská zahrada), jiné už méně (např. Střížkov, TT na Barrandov).

Bohužel, kdy architekt navrhne něco, co je sice jedinečné (zda je to estetické, ponechám stranou), ale ve výsledku je to drahé a ne zcela funkční, se neděje jen u nás. Stačí se podívat na hlavní nádraží do Vídně, kdy zastřešení nástupišť nechrání lidi vůči dešti tak, jak by mělo.....
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 13:27:18    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: jo, všude jsem byl a rozumím všemu, proto se tu vyskytuju pouze v jediný diskusi - lokálkách a tratích v okolí prahy, který používám. Zatímco ty hovoříš jen o tom, čemu rozumíš a proto se fundovaně vyjadřuješ přes celej k-rep zleva doprava naprosto ke všemu, viď [happy])) A jedinej osobní útok v týhle diskusi jsi zatím předved ty vůči mě. Ale v pohodě, ty už jinej nebudeš.

Emil Švec: muselo to proběhnout minimálně s jeho souhlasem, protože vážně pochybuju o tom, že by se zrovna Kotas vzdal autorských práv a nechal DP s jeho veledílem dělat co libo.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 17:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra tady snad pan architekt někomu nedal zápočet či co?[biggrin]
Výrobky pana architekta sice zejména v některých případech neoplývají praktičností, nicméně jistá je jedna věc - nadčasová kvalitní architektura vždycky budila velké diskuze mezi horlivými zastánci a ještě horlivějšími odpůrci (a to někdy i pokud se nerealizovala - vzpomeňme např. Kaplického blob). Zatímco řadový šunt, pokud to teda není zas na druhou stranu extrémní paskvil, který odsuzují všichni sborem, projde obvykle zcela bez povšimnutí. Takže z tohohle pohledu holt musíme vyčkat, jak Kotasovu architekturu, např. tu ve Strančicích, ocení budoucí generace.
A ta nepraktičnost? Tak třeba v podstatě řadové přístřešky v Lysé nad Labem se taky nedají umýt jinak, než při vypnutí troleje. Cože se tu neobjevil nějaký chrabrý rytíř, ochránce provozních nákladů, který by tamního architekta (pokud vůbec existuje nějaký) náležitě za toto vyplýsnil?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 18:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a haly pražského hlaváku se taky blbě mejou. Nemělo by se to zbourat?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9329
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 18:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, Bram: [ok]

jirka z ...:
se tu vyskytuju pouze v jediný diskusi
... a proto vím, že Bram se vyskytuje v mnoha dalších.[lol]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 18:43:22    Odkaz na tento příspěvek  

Smithers: v době vzniku byla parní trakce a "Eiffelova" konstrukce měla plné oprávnění. Dneska při absenci nákladní dopravy a použití kotoučových brzd na vlacích osobní dopravy by se zasklení/zamakrolování nemuselo už tolik špinit. Z čistě praktického hlediska jsou vysoké haly zbytečné, ale jejich zbourání a ponechání Fantovy budovy by byl dost dobrý paskvil. Uvidíme jak to moudří vymyslí a zrealizují.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 19:16:10    Odkaz na tento příspěvek  

hroch: jo, ostatní diskuse taky zběžně čtu. ale nepíšu do nich, když o jejich tématu nemám ánunk. Ale chápu, že pro někoho to může být nepochopitelné.

-aa-: Jenže u Kotase, kterej nás zásobuje špatně obšlehlym Calatravou a 20 let stejnejma obloučkama, se o nějaké nadčasovosti mluvit nedá (už jen proto, že je to všechno tuctová napodobenina). A rozhodně bych jako argument nepoužíval to, že jiný architekti to dělaj taky blbě. Jinak s tím zápočtem jste vedle, o žádnou osobní rovinu nejde - myslím, že to, proč mě ten pán leze krkem, jsem už zdůvodnil vcelku pochopitelně, ale halt vidím, že mnohým lidem se ten náš zkorumpovaný Dagestán líbí a vůbec nechápou, co je na něm špatně.

Smithers: jo? pochybuju, že Fanta to projektoval pro horolezce, když v tu dobu žádní nebyli [happy]
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 19:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já taky proti Kotasovi osobně nic nemám. Že dostává pořád zakázky z eráru bez soutěže, není asi primárně jeho vina, jen mu je prostě někdo pořád přiděluje. Mám problém jenom s jeho stavbami (hlavně teda jednou stavbou), které objektivně neplní svou primární funkci, jak by měly.
Že je něco nepraktické a předražené, ještě neznamená, že jde o "nadčasovou a kvalitní architekturu", to sorry, takovou zběsilou argumentaci neberu. Se mám jít vys*at do nádražní haly a tvrdit, že komu se to nelíbí, nechápe nadčasové moderní umění?

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 20:22:42    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: "Že dostává pořád zakázky z eráru bez soutěže, není asi primárně jeho vina, jen mu je prostě někdo pořád přiděluje."

Tak určitě. Jinej architekt totiž v Čechách neni.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 22:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotasovi stavby jsou možná všelijaké, ale tramvaje zvládá Kotas skvěle. Ať jde o T3R/K2R (to čelo je prostě úžasné), RT6 (Kotas přece nemůže za to, že to ČKD nakonec technicky nezvládlo) nebo 15T (až na ty nepohodlné dřevěné sedačky, ale ty, pokud vím, Kotas nenavrhoval), všechno jsou to dobře vypadající (uznávám, subjektivní) tramvaje, s dobře řešeným interiérem (mimo T3R a K2R, kde byl interiér v podstatě převzat z původních T3 a K2). Zejména tragické je pak porovnání 15T s jejich předchůdkyněmi 13T/14T, zejména pokud jde o vnitřní uspořádání (které na rozdíl od exteriéru nedělalo Porsche, ale nějaký český architekt, jehož jméno si teď nevybavím). Myslím, že pokud jde o tramvaje, tak si pan Kotas zaslouží jedničku.
Mimochodem, jsem opravdu jediný, komu se sedačky 1+2 v pražských T6 líbí? Je to posun od socialistického socka-řešení 1+1 (aneb „správný soudruh postojí“) u T3, k pohodlnější budoucnosti s více místem k sezení. Osobně nechápu ten krok zpět u pražských wan k sedačkám 1+1.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 23:11:01    Odkaz na tento příspěvek  

No, tramvaje mrší ještě tak nejmíň, to je asi fakt, ale žádná sláva to stejně není. Jestliže červené T3 dlouhá léta spoluvytvářely identitu Prahy, stejně jako třeba žlutý starotramvaje v Lisabonu nebo patrový busy v Berlíně, opravdu si nejsem jist, jestli něco takového potká 15T. Jesliže bychom design T3 přirovnali k embéčku, pak 15T se dá přirovnat k nějakýmu korejskýmu autu ze Slovenska. Je to (u Kotase s podivem) celkem funkční, ale koule to nemá.

Jinak koukám na zamýšlenou demolici nádru v Havířově a hádejte, kdo zase bez tendru navrhl "nástupce"...
http://a2larm.cz/wp-content/uploads/2014/03/havirov_01-730x410-66 6x374.jpg
Buddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 23:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: "socialistického socka-řešení 1+1 (aneb „správný soudruh postojí“)"
Zkuste si přečíst takzvané standardy kvality Ropidu. Myslím, že je mají na svých www stránkách. Kromě desítek nepodstatných pitomostí tam najdete perlu v podobě procenta stojících cestujících. Já bych těm Ropidím číslům říkal spíš standard ropidí nekvality, nebo podstandard ropidí sockovitosti. Hlavně pro příměstské linky je to průšvih, tam bych na rozdíl od Ropidu považoval stání na delší vzdálenosti za naprosto nežádoucí (například 321, 367 nebo 381 a podobné linky, to je pěkný hnus). Ropid někam posílá skoro prázdné spoje, a jinam spoje nepříjemně plné, den co den, a nemá vůbec žádnou snahu se z toho poučit a míru vytížení aspoň přibližně vyrovnat. Heslo je: Ropid ví, kdy a čím máte jezdit, ať se vám to hodí nebo ne, a Ropid vás to naučí, ať se vám to líbí nebo ne. Prostě popření vztahu nabídky a poptávky. Normálně se nabídka přizpůsobuje poptávce, Ropid ale chce poptávku vychovat podle své nabídky.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 07:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>jirka z...: možná je lepší, když design "nemá koule", než aby to vypadalo a fungovalo jako Střížkov s kolečky.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 10:01:13    Odkaz na tento příspěvek  

Žeby tu "Hrbatou" fakt opravili ?

http://www.novinky.cz/ekonomika/331531-doprava-chysta-stavby-za-5 4-miliard.html

Pokud jde o železnici, začne se letos soutěžit o rekonstrukci zastřešení pražského hlavního nádraží, obnovu trati mezi Smíchovem a Berounem přes Rudnou u Prahy, průjezd Brnem z Židenic do Maloměřic i o rekonstrukci pražského Negrelliho viaduktu. Stavby budou financovány z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), na většinu z nich ale půjde využít i peníze z operačního programu EU Doprava.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 10:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Domníval jsem se, že "Hrbatá" (z Prahy do Berouna přes Rudnou) už opravená je. Vždyť tam byly dlouhodobé výluky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15514
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 10:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já žasnu, jak rozumíte i architektuře. To já jsem proti vám úplný prd.

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 10:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Pokud vím koná se to na etapy. Ještě zbývá pár věcí včetně té nejdůležitější - instalaci dálkového ZZ.

Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 13:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žeby tu "Hrbatou" fakt opravili ?

Třeba přidají i tu kdysi uvažovanou trolej. [biggrin]
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7450
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 14:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Ono zbývá třeba ještě přestavět Nučice.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 14:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a Loděnice a Vráž a Závodí. A dokončit Řeporyje a výh. Hlubočepy. A postavit zast. Hlubočepy. [wink]
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7451
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 26. března 2014 - 15:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No prostě toho je ještě hodně, ne jen ten kabel.[wink]

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 16:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

káem: na tom netřeba hledat složitosti. Pokud je architektonické řešení na úkor funkce (a navíc nesmyslně drahé), je to špatně.

jinak doporučuj mrknout na stream.cz na gebrian vs. metro. [happy]
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 17:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u té architektůry, pohleďte na toto: 1, 2, 3. Líbí?
To tam mělo vzniknout předtím, než to zadali p. Kotasovi.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 19:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět zcela nesmyslný argument. Dokládá to pouze to, že erár není schopen vybrat kvalitní architekturu. O kvalitách Kotasových děl to neříká nic.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 19:39:16    Odkaz na tento příspěvek  

P_v: vypadá to jako příprava na montáž fotovoltaické elektrárny...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4289
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 20:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Opět zcela nesmyslný argument. Dokládá to pouze to, že erár není schopen vybrat kvalitní architekturu. O kvalitách Kotasových děl to neříká nic.

Přesně tak.

-aa-:Výrobky pana architekta sice zejména v některých případech neoplývají praktičností, nicméně jistá je jedna věc - nadčasová kvalitní architektura

Takže z tohohle pohledu holt musíme vyčkat, jak Kotasovu architekturu, např. tu ve Strančicích, ocení budoucí generace.

Prostě na Kotase se nikdy nesahá, ačkoliv on sám mnohde sáhl (šlápl) úplně vedle (z hlediska funkčnosti - to může posoudit každý, na to není třeba být architektem).

Chtělo by to trošku soudnosti, milý -aa-. Ostatně její nedostatek předvádíš i u S65, ML, S34, prodloužená S7 atd., když už si tedy chci rýpnout. Něco se povede, něco ne. Tak to prostě na světě chodí.

Ad Kotas: Určitě je mezi architekty osobnost a mnohé se mu podařilo. Nechápu však, proč mnohdy dostane zakázku rovnou. A tady si myslím, že to není jeho chyba. Zadavatelé mají pak jednodušší práci - nemusí nic posuzovat a řeknou si: Kotas to nějak zvládne. Zvládne, ale mnohdy s výsledkem rozporuplným. Soutěže jsou potřeba, aby i on věděl, že musí dbát nejen na své osobité dílo, ale i na funkčnost, snadnou údržbu a také i na cenu[wink].
mkcomp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2012
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 20:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

741.503,504,505,509: AWaTáři s uhlím na Kladno: http://www.youtube.com/watch?v=CTr59hMOhLQ
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 21:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Lukfi
Doc. Kotas, resp. ADA nedostává zakázky "rovnou". U některých soutěží na DÚR nebo DSP zadavatel (SŽDC) požaduje, aby v týmu byl architekt - a pak je na hlavním projektantovi, koho si přibere. Metroprojekt si často (ne vždy) přibírá ADA. Dokumentace se soutěží podle nejnižší ceny, reference architekta na výběr nemají vliv.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 22:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je tedy problém v tom, že udělat projekt na metro umí v tomhle státě všehovšudy jedna firma a ta si tudíž vybere architekta podle svého uvážení?
Možná by měl zadavatel stavby nejprve vybrat architektonické řešení stanic (zde by na každou stanici mohli být osloveni 2-3 architekti) a teprve pak podle toho udělat projekt.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. března 2014 - 22:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:Metroprojekt si často (ne vždy) přibírá ADA.

Ve výsledku úplně stejné, jako kdyby to dostal rovnou.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 02:01:06    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: koukám, že když je potřeba nesouhlasit s -aa-, tvrdíš najednou skoro to, co já [happy])
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4292
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 05:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Na moje dlouhodobé názory, v tomto případě na Kotase, nemáš vliv[wink].
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5867
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 08:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF Dnes:
Soukromý železniční dopravce KŽC Doprava získal bez jakékoliv soutěže smlouvu na provoz svého motoráku mezi Masarykovým nádražím a Čakovicemi na dalších deset let. Smlouvu podepsal pražský organizátor veřejné dopravy Ropid i přesto, že ještě před měsícem tvrdil, že dopravce na linku S34 bude hledat v poptávkovém řízení. Minimálně pět let budou lidé cestovat motorákem starým přes třicet let.
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 09:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A za kolik?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 10:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 12:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Funguje ještě nádraží Praha Smíchov - severní nástupiště když tam ted je odstavenej RegioJet ? a kde zastavuje 830 KŽC z Prahy hl.n. na Zličín ? Díky

Blog o Autobusech http://www.karosa.blog.cz Icq 492-225-937
Rentič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.90.75
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 13:09:14    Odkaz na tento příspěvek  

Když už to má KŽC bez výběrka na deset let, tak to už by si mohly nechat namontovat radiostanice. Nic proti nim, ale v jiném civilizovaném železničním provozu by si v 21. století neudělali ani Km.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2014 - 23:58:00    Odkaz na tento příspěvek  

751: severní nástupiště normálně funguje.

Bram: no, já jen, že když jsem psal cca to samý co ty, nazval jsi to všeználkovstvím a osobními útoky. No nic.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 28. března 2014 - 05:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: O Kotasovi jsi napsal toto: Von prostě nic, co má hlavu a patu, načmárat neumí a jeho zaměstnanci jsou na tom stejně.

Opravdu jsem napsal také něco takového? Že o tom nic nevím[crazy].

Osobní útok a všeználkovství jsi provedl v případě Kotase ty. Je mi líto, ale je to tak[wink].
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8049
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 28. března 2014 - 08:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

schody z lavky na severni nastupiste vznikly temer ve stejnou dobu kdy zacal semerink jezdit na knizeci...

Dnes slouzej jen pro prasklej motoracek:-)
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 28. března 2014 - 16:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ouvaly, dnes:




Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15519
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 13:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

77 Kč/km je u vlaku velmi slušnej výsledek, kterej vcelku vyráží argumenty všem odpůrcum S34 z ruky i huby. Kdyby za tohle dokázaly ČD provozovat kupříkladu Švejky, jezdily by dodnes klidně i po hodině [lame]

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 13:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže Švejk jede tak trochu po jiné trase a časy...
Je trochu rozdíl vézt rychlík 300km nebo motorák 20km. [wink]

Spíš by mne zajímaly detaily, např. při odřeknutí z důvodu zdechnutí, NAD, atd.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 13:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věřím, že kdyby byl na Švejky objednán sólo šukafon bez průvodčího, dokázaly by ČD jezdit za cenu ještě nižší. Vždyť za nějakých 74 Kč/km jezdí v příhraničí i Desiro.

// Spelcr: NAD se v těchto končinách nezajišťuje ani při výlukách S3, prostě lidi jedou autobusem a metrem. Pro případ zdechnutí má KŽC vždycky asi 3 motoráky z nichž 2 jezdí a třetí je v Čakovicích jako záloha.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15520
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 14:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi - jen tak cvičně si zjistěte cenu za km na nějaký lokálce, kde je nasazena 810 ČD. Jsem si jist, že bude víc než 77 Kč/km. Ale klidně se vomluvim, když najdete nějakou pod 77. [wink]
Spelcr: Jo, rozdíl to je - méně rozjezdů, větší možnost jet delší dobu v optimálním výkonu...

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10075
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 14:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Vždyť za nějakých 74 Kč/km jezdí v příhraničí i Desiro.
Ano, ale po odečtení tržeb na vlacích se slušnou obsazeností.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 15:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: jen tak cvičně si zjistěte cenu za km na nějaký lokálce
A kde bych takový údaj měl hledat? Např. jihomoravský kraj taková data vůbec nemá, viz http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?PubID=167131&TypeID=7

=>Orky: ano, na druhou stranu tam ale nejspíš hodně lidí jezdí za výhodné regionální skupinové jízdenky, spotřeba nafty bude u Desira vyšší a taky odpisy jsou někde jinde.

Upřímně, mně spíš než ta cena vadí tyhle věci:
1) že byla zakázka přidělena nejen bez VŘ, ale aniž by byl osloven jakýkoliv jiný dopravce s nezávaznou poptávkou,
2) že na 10 let dopředu byl zabetonován stav, kdy se bude jezdit S34 v současné podobě - tedy asi není možnost, aby se linka protáhla např. přes hl.n. do Krče, případně aby se na S3 pořídily vratné soupravy a vozidla mohla přecházet mezi krátkými a dlouhými rameny (i když 854 tady asi ještě těch 10 let budou),
a 3) že z toho minimálně na 5 let na linku nevyjede nic jiného než 810.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. března 2014 - 23:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

123 nejezdí na Anděl, Pankrác zcela bez autobusů, ale hlavně že máme neužívanou S65 a S34.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15522
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 07:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Pankráci jsem si všiml nějaké 121,193,188. To je Honzíku jako co? Přelud?

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4299
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 08:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ale 123 pořád končí na Klamovce. To už přelud není.

Jen tak mimochodem: U S34 je na počet 40 cestujících zaplněn vlak, co jede z Čakovic v 7:20, ten, co jede o hdoinu dříve, má obsazenost sotva poloviční. Takže tady si honíme triko kvůli pár lidem, kterým navíc ROPID ve Kbelích pokurvil autobusy (aby byl opravdu důvod vlézt do vlaku). Kbely přímé spojení do centra mít mohou, Cibulka ho nesmí mít ani na Anděl.

Zajímavá logika.......
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15525
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 08:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brame, (zase) lžeš. Cibulka ho má v kladiva co hodinu Na knížecí linkou S65. Že ho nepoužívá, je jejich problém.

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 09:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Díky.
Káem: Jo, rozdíl to je - méně rozjezdů, větší možnost jet delší dobu v optimálním výkonu...
No nevím, ale kolik že je do Čakovic zastávek? Nepřijdemi, že by to stavělo na každém rohu....
Navíc jsou to jiná vozidla a jiný počet vozidel na vlaku.
Každopádně je to jak porovnávat jablko a pomeranč. Ano, oboje je oválné, ale tím to asi končí....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4300
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 11:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Brame, (zase) lžeš. Cibulka ho má v kladiva co hodinu Na knížecí linkou S65. Že ho nepoužívá, je jejich problém.

Když jseš s prominutím vůl, tak nikdy nepochopíš, že hodinový interval v této lokalitě nikoho nezajímá a řídit se jím nebude.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15531
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 17:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jak jsem napsal - je to jejich problém. Demokratický výběr ze dvou možností maj. Často s přestupem, méně často přímo. Jiné varianty za ty peníze nejsou.

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 18:31:52    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: to je fakt dobrá logika! Navrhuji Beroun - Praha po půl hodině vlakem přes Rudnou (přestup), po 2 hodinách přes Řevnice přímo, autobusy zrušit[biggrin] Ušetřilo by se hafo peněz!
Ještě doporučení - nezařizuj si hospodu u Anděla. Chodili by ti tam lidi!!!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15535
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. března 2014 - 18:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Beroun a Cibulka budou trošku rozdíl, to je ta dialektika, že. Jinak přes rudnou je to přímo už dnes a přes řevnice jednou za dvě to zanedlouho tak bude, až se bude 171 rekonstruovat, že. 380 vůbec není expres a expresy nejsou zaintegrovány, takže cibulce se meze v najmutí si a zaplacení nezaintegrovaného dopravce k andělu předpokládám nekladou. ale za ty peníze to mají zaintegrováno bez přestupů tak jak to je.
ad hospoda: jak to víš? Lidi by mi nevadili, jen aby mi tam nelezli šotouši [biggrin]

[tramvaj][tramvaj] Po zprovoznění V.A: 2,6,20 zrušit, 12 ML a polovina spojů na Malostranské přejezd na l.č.18: (Čechův most-) Právnická fakulta... Spořilov, l.18 od Spořilova ukončit na Právnické fakultě a přejezd na l.12: Malostranská... Barr.[vypravci]