K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 29. 06. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 29. 06. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7564
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 18:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já bych Cyklosráček raději víc nerozšiřoval.
Možná by nebylo od věci, opatřit dětské plastové nářadí a že by děti mohli chodit s panem strojvedoucím a jako to opravovat, když už. [biggrin]

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 18:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, je to "jen" technický problém. Akorát již několik let. Přesto si budeme hrát na písečku. [proud]

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15840
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 19:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to ten vůz prostě nemůže vydržet. A´t mu daj splašenou krávu a vozej ho jako nečinnej a mužou přidat i čtvrtej vůz pro normální lidi [biggrin]

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 19:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, káeme, jen abys to s tou krávou nepřivolal [biggrin]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15843
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 21:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že bych si to dal jako věštbu? [biggrin]

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 10:28:31    Odkaz na tento příspěvek  

David: zajímavé. nepoužil jsem jediný pejorativní výraz, neudělal jsem nic jiného, než že jsem bez jakéhokoli emočního zabarvení popsal stav. Za to jsem si vyslechl něco o kececch, ale chápu, že vy šotoborci na sebe máte jiná měřítka a vy můžete.

Takže ještě jednou - černošická radnice považuje kvalitní vlakové spojení s Prahou za naprosto kruciální věc a proto podporuje jak reko trati, tak veškerá opatření, která umožní ještě větší zahuštění provozu. A protože tady u nás kolem Prahy je velmi zřetelný trend nechat auto u nádraží a pokračovat vlakem, sehnala taky peníze na velké P+R parkoviště v Mokropsech (protože do Černošic k zastávce jaksi umístit nejde, ledaže by se zdemolovalo pár bezcenných prvorepublikových vil). A když už do toho parkoviště investuje, zcela logicky pak požaduje, aby tam nestavěl jen každý druhý vlak (notabene když v samotných Mokropsech bydlí půlka populace Černošic), ale každý. Jestli v tomhle vidíte "že jim trať bude vadit o něco míň, když tam bude stavět víc vlaků", pak vám asi nemá cenu vůbec nic vysvětlovat, neb fakta vás evidentně naprosto nezajímají a jde vám asi spíš o to mít svoji pravdu za každou cenu, byť místní podmínky znáte přinejlepším z mapy.

Cernosicekj, Zapa: jenže to je názor soukromých osob, nikoli názor města/ radnice. Navíc u hřbitova přiléhají k trati tak dva baráky, zbytek je od ní oddělen právě tím hřbitovem a dále baráky "starousedlíků". Nevidím moc způsob, jakým by na stavbu PHS mphli nějak výrazně tlačit. I když se samozřejmě, narozdíl od mnoha místních titánů ducha, mohu mýlit. [happy]

Hroch: ne, že by mne nějak hlouběji zajímaly vaše názory, ale když už se tu do mne montujete, dokázal byste sdělit nějaké konkrétní výhrady k tomu, co píšu? Nebo prostě jen vaše první signální soustava reaguje na můj nickname, aniž byste vůbec potřeboval znát obsah a smysl toho, co píšu?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10567
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 11:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zajímavé. nepoužil jsem jediný pejorativní výraz

Například tohle:
Inu, při téhle mozkové akrobacii jste si ten mozek krapítek vykloubil...

K dalšímu: opakuji, že z větší části se shodujeme (požadavek na zastavování všech Os vlaků v obou černošických zastávkách + jeho zdůvodnění); k té "neshodující se části" bych dodal, že požadavky a názory radnice (resp. lidí z radnice) se nemusejí shodovat s požadavky všech občanů (což jste ostatně ve svém posledním příspěvku také zmínil).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 12:47:42    Odkaz na tento příspěvek  

David: to bylo právě konstatování. Pejorativní by bylo, kdybych o vás například napsal, že jste blb, trotl, nebo že blbě kecáte.

Co se týče názorů radnice a názorů občanů - řeč je samozřejmě o názoru radnice. jasně, obyvatelé mohou mít názory i jiné, ale počítám, že průměrný občan Černošic ohledně reko žádná jednání se SŽDC, ministerstvy, správou CHKO a dalšími zainteresovanými institucemi nevede. Mimochodem, to už tu v diskusi kdysi také zaznělo, že radnice by si měla zajistit jednotný názor obyvatel, jinak by měla nést odpovědnost za to, pokud se nějaký občan ozve [happy].

Proč píšu to, co píšu, je dáno zejména faktem, že na zdejší diskusi se už léta bere jako fakt, že Černošice jsou "banda zbohatlickejch hajzlů, co by železnici nejradši zrušila, aby stažený závory nebrzdily jejich SUV", přičemž realita ja taková, že tamní radnice železnici a její rozvoj podporuje jako málokterá, a to včetně vlastních peněz investovaných do zatraktivnění železniční dopravy.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 14:26:21    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: obávám se, že nemáš úplně pravdu. Viz úsek v km 13,6 - km 14,0, kde se k trati přimkne silnice II/115. To se dotkne minimálně 6 domů v ulici Komenského s tím, že silnice bude zahloubena do svahu a to bude mít jistě vliv na stabilitu podloží celého pozemku. Nárůst hluku bude také markantní, a to na obou stranách tratě (i v Sadové). O tom něco vím, bydlím nahoře na Vráži u průtahu II/115 a je to ve špičkách OPRAVDU MASO - okno si neotevřu...
Další třešničkou na dortu je NUCENÉ objíždění přes Mokropsy pro obyvatele mezi tratí a Berounkou od stávajícího "velkého" černošického přejezdu. Perlička mokropeská - to parkoviště mohlo být dávno hotové, kdyby se prachy na něj neukradly na protihlukový val pro novou výstavbu směrem k Berounce. A světe div se, stavěl tam i "muž od tyče", všeobecně oblíbený a křišťálově čistý Alešek...
Shrnuto - činnost současného zastupitelstva obce je celkem užitečná, ale odporu dotčených lidí se vůbec nedivím. Detaily na http://www.mestocernosice.cz/e_download.php?file=data/editor/842c s_7.pdf&original=B-3-03b_Cernosice_MaRek.pdf
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 15:07:55    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: jasně, v Černošicích je "postiženejch" těch baráků víc, teď však byla řeč o "náplavách" u mokropeského friedhofu.

Co se týče toho parkoviště, to by tam nebylo - neb za Rádla (a jeho žvýkajícího přidržtašky Strejčka) se počítalo s výchozím bodem cyklostezky (pamatujete si jistě na krásný název "bajkentrajt") za nějakých 30 míčů, kde by těch parkovacích míst vzniklo 28 či tak nějak. Hlavním důvodem tehdy bylo udělat to Aleškovi za erární peníze kolem domku pěkňoučké a vyhnat dva invalidy, aby se na ně Rádlovstvo nemuselo koukat. I to se za pomoci žvýkajícího přidržtašky povedlo, naštěstí pak šel ten gauner od válu...

A ad odpor lidí - ani já se nedivím, že se ozvou lidé, které to postihne (dokonce si myslím, že by se ozvat měli). Ale počítám, že pokud se s nimi bude vůle dohodnout (a ne že nějací soudruzi ze SŽDC vymyslí výkup pozemků za 150/m2 anebo vyvlastnění), půjde to. Počítám, že ani lidé z Komenského nebudou chtít jezdit přes závory, které budou 7 minut z 10 zavřené.

Jo a co se týče Zdeňka Lhoty - pokud dobře vidím v MaReku, měla by ta ulice být prodloužena až k Monopolu, ne?
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 16:40:29    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z... Z.Lhoty má být k Monopolu. Ale lidi z oblasti kolem bývalého důchoďáku se projedou, když budou potřebovat do lékárny, na MěÚ, atd. Ať podjezdem u Penysmarketu, nebo šraňkama v Mokropsech.... A šířka této ulice se projeví okamžitě, až tam navigace pošle ve špičce i třeba jen Avii...
Já jsem pro tunel pod Staňkovkou, ale chápu, že peníze se musí utratit jinak a líp[uhoh]. Třeba za novou zmrdikartu...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9506
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 18:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...:
dokázal byste sdělit nějaké konkrétní výhrady k tomu, co píšu?
Nepřečíst si nebo nepochopit příspěvek, vyfabulovat si soupeře a toho pak rozcupovat mozkovými výkruty, jak jste předvedl v případě reakce na příspěvek Davida.

P.S.
SŽDC si ceny výkupů skutečně nevymýšlí.[nene] Ty jsou stanoveny zákonem a znaleckými posudky.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 18:38:27    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
konkrétní připomínky se tedy nedočkám, ale ne že byste překvapil.

jo, a ad znalecký posudky - ty bejvaj velice často na třetině tržní ceny i níž, když na to přijde...

honzaklonfar:
jak by tunel pod Staňkovkou řešil zrušený závory pro lidi ze Zd. Lhoty? JInak, ty "malý" závory tam budou citelně chybět, ale nějak nevidím způsob, jak je tam při tý reko zachovat. Aspoň ten podchod, že tam zůstane.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9507
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 23. června 2014 - 19:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že jsem byl velice konkrétní, ale ne že byste překvapil.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 24. června 2014 - 17:42:44    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: předpokládám (jen já), že by se šraňky rušit nemusely - provoz by tam kvůli tunelu byl minimální. Ale chápu, že to nepůjde...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 17:47:23    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: ono tam jde o nějakou normu, dle které nesmí být závory blíž než (tuším) 20 metrů od křižovatky. Kvůli tomu zaniknou i "malý" šraňky v Dobřichovicích
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 18:21:09    Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: a kudy tam bydlící lidi budou jezdit (a já do pneuservisu)??? Podjezdem přes kemp? Ale tam se hasiči nevejdou a to je OPRAVDU VELKÝ PROBLÉM! Ony tam občas bývají docela povodně, i požár jsem v oblasti chovu koní kdysi viděl....
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 25. června 2014 - 20:00:43    Odkaz na tento příspěvek  

Počítá se se závorami někde u radotínského zhlaví, místo "malejch" závor má myslím být podchod.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 08:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novy prejezd ma byt cca naproti Chladovu arealu Olympia Welness Vsenory v mistech, kde driv uz jednou byl /zhruba do 70. let nez se vybudovala Tyrsova mezi Dobrichovicemi a Vsenory).
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 08:39:38    Odkaz na tento příspěvek  

Dan1977: čili v místech, kde je (bylo?) v územním plánu počítáno s nadjezdem pro mimoúrovňové křížení z/na Jíloviště...Vypadá to, že podmínka SŽDC na zrušení všech úrovňových přejezdů z Radotína do Řevnic splněna nebude[biggrin]

Možná by se místo "modernizace" mohla udělat jen "optimalizace" (nový svršek, zabzař., úprava kolejišť v nádražích). Rychlosti a spolehlivosti osobní i nákladní dopravy by to pomohlo, i to Pendolino by možná mohlo jezdit o fous rychleji než obyčejný rychlík (pozorováno v Mokropsech).
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 10:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i to Pendolino by možná mohlo jezdit o fous rychleji než obyčejný rychlík (pozorováno v Mokropsech).
Pokud se nemýlím tak v úseku P. Radotín - Dobřichovice stále platí pro Pendolino omezení v podobě Vmax - 55 km/h pokud vyvíjí tažnou sílu. Neboli pomaleji tam jezdí jen MUVky apod. [biggrin]
Realitou je však že jezdí rychleji, neboť se jede setrvačností se smetákem dole. Je to tak?
Usuzuji i z toho, že v tomto úseku Pinďa většinou krátí až 4 minuty což by tak odpovídalo.

J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 11:15:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Ne již toto omezení neplatí.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 11:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklofnar: Myslím, že to MÚ křížení mělo být o něco blíž Dobřichovicím než místo, kde byl (a asi zase bude) přejezd. Můžu se ale mýlit, nemám ten ÚP teď u sebe. Jako rezerva to tam pořád je.
K6S310DR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.247.200
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 17:11:57    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se to dnes dělo na 231? Čelákovice zacpané - - na páté koleji náklad na Prahu,na šesté další náklad, na třetí před odj. náv. ešus na Lysou takže volná byla jen jedna kolej, v HoPo další náklad na Lysou.....
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 18:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad K6...: Trať 231
Praha-Lysá nad Labem-Kolín
Úsek:Lysá nad Labem-Čelákovice
Počátek:26.6.2014 2:14
Příčina:následky srážky vlaku s osobou
Plánovaný konec:26.6.2014 6:00
Provoz veden po jedné traťové koleji,dálkové vlaky odklonem.
Pozn.Střet vlaku soukromého nákladního dopravce s osobou
Standal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 05:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes a zítra výluka na městské lince v úseku Hostivař-Libeň, všechny vlaky odřeknuty. Idos však tyto spoje najde. Nikde ve spojení žádné upozornění na výluku. To samé ve vyhlevači spojení na webu ČD. Jediné, kde se dá o výluce dozvědět je ve výpisu výluk, kde je ovšem zas toto špatně přiřazeno k trati 221 a ne k městské lince. Kdo má za tenhle chaoz zodpovědnost? To je takový problém ty výluky zapracovat pořádně?
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 18:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu se zeptat proc v navrhu gvd 2014-2015 je omezena vlakova doprava o jeden par na trati 074 mezi Brandysem a Neratovicemi?? Nepotreboval nekdo dane vkm nahodou na novy vlak Vsetaty-Mseno??
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10468
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 19:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonym: A nepojede od nového GDV místo toho autobus? Tenhle úsek trati je v souběhu s linkou 471, které jede do centra Kostelce. V některých krajích by už jeden druh dopravy byl utlumen. Ale středočeský kraj je asi bohatý, že může dotovat vlak a bus jedoucí 10 minut po sobě.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 20:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: a nejede nahodou autobus Praha-Mseno?? A autobus opravdu nejede a i kdyby jel je pomalejsi a cenove srovnatelny (najede vic km) a jak je znamo csad str.cechy nepatri k nejlevnejsim dopravcum....
Uz se rozjela akce na zachranu tohoto paru... Mmch. Vkm si mohl nejmenovany clovicek sebrat jinde, treba Luzec...
Jpp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.136.82
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 22:08:27    Odkaz na tento příspěvek  

Copak dnešní rozvrat dopravy na 012, zaměstnanci KŽC neumí obsluhovat výhybky na D3, že musí vyjet pohotovost SŽDC do dopravy D3 na obsluhu výměn?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 22:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vidno, fenomén "vlkm" se některých šotoušů drží jak ho*no košile a někteří hned za vším vidí spiknutí pekla [crazy]

Objednatel dopravy (pro méně chápavé - objednatel je ten, kdo tu VHD platí, ne dopravce) si letos povšiml, že okolo 22. hodiny večer mezi Brandýsem a Neratovicemi jede vedle sebe bus a vlak, obé s jednociferným počtem cestujících na palubě a tak se rozhodl, že místo dvou spojů ve stejnou dobu pojede jen jeden. No a aby se tento námět dal veřejnosti ve známost, bylo to zapracováno do Návrhu, včetně toho autobusového spoje (ten není v Návrhu JŘ SŽDC, ale dotčené vsi ho dostaly přílohou), aby byly obce informovány včas a mohly se vyjádřit. Mimochodem - důvod, proč má vlak 19529 v Návrhu náhle pobyt 5 minut v Neratovicích je čekání na garantovaný přípoj - bus od Brandýsa.

S jinými změnami současně uvedenými v Návrhu to nemá nic společného (ale chápu, šotouš badatel to hned musí na něco svést, zvlášť když je vidět "něco nového" o tabulku vedle).

Uz se rozjela akce na zachranu tohoto paru
To zas budou šotoargumenty jak noha o tom, jak občan trefí do vlaku, ale do v tu samou dobu jedoucího autobusu ho nikdo nedostane protože...

A pro nechápavého Anonyma ještě úplně konkrétně o skutečném důvodu: V případě, že by jiné navržené nové vlaky objednatel nemohl zavést jako vlaky navíc, tak toto je způsob, jak nepoškodit žádného platícího cestujícího a zároveň nalézt korunky na nový poslední pár vlaků (v Návrhu jako 20322 a 20323) mezi Kralupy a Velvary, kde letos po 22. hodině nejede z VHD NIC. Takže až si teď někdo z tratě 074 náhle nějakým nestandardním postupem přes známé (onen návrh mají dotčené vsi na stole už dva měsíce) vykřičí do příštího JŘ večer vlak i bus, tak město Velvary může poslat "děkovný" dopis kam?

Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 23:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: nestandartni zpusob nebude, Velvary a mesto, no dost dustojny nazev pro obec se tremi tisici obyvateli, a k tem vkm, nebylo by lepsi je vzit nekde kde se po cely den pohybuji pocty v jednocifernych cislech?? Viz ten Luzec ci Rozmital??
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3920
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 06:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standal: Zjednodušeně řečeno propracovaná metodika SŽDC týkající se přípravy a uveřejňování informací o výlukách. Ono když se výluky tvoří víceméně v informačním rozhraní Word, tak nemůžete chtít, aby se ručně uhlídalo všechno. Třeba v autobusů tomu tak není, tam všechny výluky (vyjma operativního řízení) musí být zapracovány do software pro tvorbu jízdních řádů a pak se automaticky propisují do IDOSu. U SŽDC, která dodává železniční data pro IDOS, to ale takto nefunguje.

Jpp: Zrovna v tomhle případě nejen zaměstnanci KŽC. Ale poctivých problémů bylo skutečně včera nemálo.

Anonym: Co blbnete, vždyť zrovna tenhle vlak se obsazeností pohybuje někde na úrovni toho Lužce (a obsazenost Velvar je pro něj nedostižným snem), leč na rozdíl od těchto vlaků souběžně s ním závodí (též zdaleka nikoli plný) autobus, který nadto jede v příznivější časové poloze i trase. Zachraňovat každý vláček na lokálce je sice činnost na první pohled záslužná, v konečném efektu ale nakonec může vést spíš ke zrušení celé trati. Na trati 074 je zapotřebí se soustředit na problémy úplně jiné a ne řešit takovéhle - s prominutím - hovadiny.
Zrovna tuhle myšlenku objednatele považuji za přínosnou. Jestli chcete zachránit trať 074 a chystáte nějaké dopisy měst, obcí, petice nebo jiné podobné činnosti, zaměřte své úsilí spíše tím potřebným směrem. Například by tamní samosprávy a občané mohly intenzivněji zalobovat za prosazení revitalizace trati aspoň v té důležitější části, která zdá se zcela usíná a pro OPD1 je zcela určitě ztracená a půjde-li to takhle dál, bude ztracená i pro OPD2. Přístup občanů v okolí trati se tam krásně ukáže, protože zřejmě vinou chyby katastrální mapy jsou tam na území Toušeně pozemkové problémy, kdy trať pozemkově vede po poli, zatímco území, kudy trať reálně vede, je zakresleno na pozemcích různých majitelů. Tak jsem zvědav, jak rychle budou probíhat jednání o nápravě stavu, bez nichž nelze stavět. Takové věci by si tamní samosprávy měly hlídat, nikoli poslední pár vlaků provádějící závody s autobusem.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9866
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 07:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Komorní akce" pod taktovkou poctivců Kžc (Ropid) nějak drhla, jak je to možné?

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5160
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 08:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

leč na rozdíl od těchto vlaků souběžně s ním závodí (též zdaleka nikoli plný) autobus, který nadto jede v příznivější časové poloze i trase.

Já bych to přeložil do lidštiny, tak 20 let na to spočítání substrátu stačí prsty jedné ruky.

Přístup občanů v okolí trati se tam krásně ukáže, protože zřejmě vinou chyby katastrální mapy

Proboha co to plácáš ? Co má přístup vovčasnů společnýho s tím, že SŽDC má v majetku příšerný bordel přetrvávající po desítky let a nikdo tam není schopný zvednout [zadnice].

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15859
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 08:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: No jen aby se neukázalo, že ten bordel v majetku SŽDC vlastně ovčanum vyhovuje. A jak se v něm někdo pokusí udělat pořádek (aby se např. mohlo stavět) tak ovčani radši zaříznou dráhu. Víme jaxe projevil přístup ovčanů Jenerálky ke konečné busu 116, že.

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 09:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bordel v majetku SŽDC vlastně ovčanum vyhovuje.

Ale houby. Akorát nikdo normální nekupuje pozemky u kolejí a nikdo normální tam nestaví a pravděpodobně proto to přežilo tak dlouho - jinak by ta takovýmito právními vadami tyto operace nebyly možné. Ovšem pak tu máme "složku dráhy", která tam občas zájem stavět má a mít pozemky v cajku.

přístup ovčanů Jenerálky ke konečné busu 116, že

Že si nenechají na svým pozemku otáčet autobus ?[uhoh]

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15860
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 09:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: CIT: nikdo normální nekupuje pozemky u kolejí...
Leda u kolejí potenciálně zrušitelných - viz zahrádky podél buštěhradky.
RŠ: CIT:...Že si nenechají na svým pozemku otáčet autobus ...
Ano tím projevili , u čeho ten autobus mají.

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u čeho ten autobus mají.

Já bych to na svým nedovolil taky a přitom proti autobusům nic nemám.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3921
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Společnýho je tam to, že až bude katastrální úřad napravovat chyby, tak kromě SŽDC musí samozřejmě vést řízení i s těmi majiteli pozemků "pod kolejemi" (on je to nejspíš primárně bordel katastrálního úřadu, možná vzniklý digitalizací - doporučuji se podívat na průběh drážních pozemků na hranici k.ú. Toušeň a Zápy), aby mohl provést změnu hranic (kterou budou muset odsouhlasit všechny strany). Nu a jsem zvědav, jak budou dotyční občané spolupracovat. Protože bez nich to řízení půjde asi ztuha. A ještě je třeba vzít v potaz, že dráha má své "papírové" pozemky na poli jednoho majitele, zatímco skutečná dráha vede po pozemcích úplně jiných majitelů, čili nebude to nějaká zcela jednoduchá výměna kus za kus. A co si budeme povídat, obecní orgány v tom pak můžou sehrát lecjakou roli.
Jiná otázka samozřejmě je, proč SŽDC sama takovou situaci neřeší. Na druhou stranu, když jsem se na ČÚZK ptal, tak si mě mnoho týdnů přehazovali a pak přišla odpověď, že si musí majitel požádat a začne řízení se všemi dotčenými majiteli, kde se určí jak to je. Že by se sám úřad zamyslel nad tím, jestli náhodou někde není něco divně, to zase ne. Prý takových chyb jsou kvanta....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15862
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: No a jsme doma. Proč by ovčany zajímal nějakej motorák (nějakej bus 116) s výhledem na to, že kvůli němu budou vláčeni po úřadech?

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5165
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu a jsem zvědav, jak budou dotyční občané spolupracovat. Protože bez nich to řízení půjde asi ztuha. A ještě je třeba vzít v potaz, že dráha má své "papírové" pozemky na poli jednoho majitele, zatímco skutečná dráha vede po pozemcích úplně jiných majitelů, čili nebude to nějaká zcela jednoduchá výměna kus za kus.

A právě proto se to mělo řešit už DÁVNO, protože se to nevyřeší přes noc. Na SŽDC pohnutím [zadnice]í. To je fakt něco jinýho, než moje garage "vzniklá až digitalizací" a stojící na mém pozemku. No hlavně že má GŘ SŽDC čas se producírovat v hasičský uniformě v AŽD magazínu.

Mimochodem, jednání okolo IV. koridoru u Oseka ve k kombinaci s rodinnými latifundiemi ve mně asociuje jedno jediné slovo: Nasrat !!!

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
JPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.235
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 11:51:53    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- To je pravda, nejen zaměstnanci KŽC. Největší korunu tomu nasadil jistý vlakový revizor KCOD Praha, který se převtěloval ve dvojí osobnost, chvíli se tvářil jako vlakvedoucí KŽC a chvíli dělal koordinátora za ČD. Největší korunu tomu nasadil, když v Bošicích se snažil manipulovat s výměnami bez patřičného oprávnění pro výkon služby na tratích D3 a musela vyjet pohotovost SŽDC.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 12:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proto stáli v Plaňanech 50 minut na křižování. Na můj dotaz, proč stojíme tak dloho, mi strojvedoucí krokodýla odpověděl, že se zpozdil vlak ČD a v Bošicích nemají žádnou volnou kolej. [biggrin]
Největší korunu ale myslím nasadila KŽC, když jsme zastavili v Bošicích, ven vyběhlo spoustu fotografů, aby si nafotili posun 830 a přistavení Bixovny do šturcu. Vypadalo to, že krokodýl bude taky odstavovat vlečňák, ale fíra najednou zahoukal a bez jakékoliv informace, že už se odjíždí do Zásmuk, za to vzal jako by to ukradl a několika lidem prostě ujel. Pár šotoušů jen nevěřícně zíralo za vzdalujícím se vlakem patrně doufaje v to, že jede jen za výhybku a ještě se vrátí.[angry]
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9867
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 12:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco na způsob opakovaného odjezdu, který se nekonal? [biggrin]

Takže cestující nadšeni, šotouši nadšeni...sakra to musela být výborná akce! A já myslel, že to měla být komorně-pozitivní reklama na VHD. [ok] Kdo si takové díívadlo objednal?

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
JPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.235
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 12:52:21    Odkaz na tento příspěvek  

Objednavatel je v tom nevině, ten si objednal akci která byla reálná. Problém byl u poctivého dopravce, který nezvládal obsluhu ručně stavěných výměn v dopravně D3, kterou zajišťuje dopravce. Bohužel zde měl zaměstnance, který neměl oprávnění na obsluhu výměn a takto to dopadlo, že veškeré křižování se muselo překládat do Plaňan.
JPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.235
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 12:59:56    Odkaz na tento příspěvek  

Zarážející bylo, když vlakvedoucí poctivého dopravce (jináč revizor KCOD Praha) se v Plaňanech v dopravě vyptával jak se obsluhují výměny v Bošicích. To už byl první signál, že doprava na 012 bude veselá a výsledek se ihned dostavil :-) Následně se zjistilo, že dotyčný člověk neměl oprávnění výkonu služby na trati 012.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9868
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 13:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) objednavatel šaškárny by už mohl o srandách kžc něco vědět, ale....
2) vlakvedoucí defacto žádné extra oprávnění nepotřebuje
3) platnou prováděčku musí mít především strojvedoucí, který vlakvedoucího pověří úkonem
4) pokud není vlakvedoucí schopen úkon udělat, udělá přestavení vexle strojvedoucí

Ani nechci vidět (slyšet) jak byla prováděna ohlašovačka, když neznají PND3.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3922
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 13:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPP: To je divný, vlak, na němž jezdil vlakvedoucí ČD (a pročpak tam asi jezdil...) v Bošicích neměl žádné manipulace s výhybkami. Také si nepamatuji, že by bylo jediné křižování z Bošic přeloženo do Plaňan, v Bošcích se běžně křižovalo to, co se tam křižovat mělo. Když už se snažíte plivat špínu, tak si nevymýšlejte a používejte jen fakta, která se skutečně stala (jako že se toho stalo dost ... třeba i na ty společné rozjezy došlo[happy]).

Jeneč: Ta odpověď v Plaňanech byla v zásadě správná. Čekalo se na zpožděný vlak 19313.

K druhému problému: Nic ve zlém, ale na druhou stranu je opravdu zvláštní, když máte svůj zpožděný vlak ve stanici, kterým chcete odjet, připravený k odjezdu, že místo abyste v něm seděl, běháte někde kolem a pak se divíte, že vlak ujel. V Bošicích staniční rozhlas bohužel není (byť nějaká snaha náhradně řešit informování byla a byly na to i kladné ohlasy od cestujících). A mimochodem, ten vůz od krokodýla se přece odstavoval, v okamžiku posunu s Bixovnou už byl dávno odpojený.
Navíc tedy k šotoušům. Ono to s nima bylo složité. Tak například se vlakvedoucí od hektora potýkal se šotouši, kterým se nelíbilo, že jim zakazuje jezdit s otevřenými dveřmi, a to tak, že si na něj byli stěžovat a následně nadávali přímo jemu. A ještě si k tomu přidávali nějaké historky na jeho chování zaslechnuté kdesi v hospodě. To mi hlava skutečně nebrala...

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 16:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké foto ze včera někdo nemá?Jak to dopoledne dopadlo třeba ve Vrbčanech?Vyšlo i něco nasvíceného?Bohužel se mě nepodařilo prohodit šichtu a musel jsem do práce.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3923
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 16:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohuš: Myslím že dopoledne ve Vrbčanech to dopadlo blbě, počasí nepřálo. Pak se počasí zlepšilo, ale já se k focení nedostal. Tak snad ostatní by mohli něco hodit.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15868
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 17:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná bylo lepší neopravovat, že. Ten autobus to tam vodvez taky.

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
Revizorec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.60.97
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 17:52:30    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší je, že ten revizor o kterém se tu mluví jebe vlakové čety ČD za každou kravinu, povyšuje se nad ně, ale sám jak vidno své povinnosti neovládá... Doufám, že mu to dá nějaký nespokojený cestující sežrat.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3924
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Revizorec: Ono ty ústřední zámky, není věc zas tak uživatelsky přívětivá. K tomu ohlašovací povinnost vždy v dopravě, žádná možnost použití vysílačky apod. Ostatně proto byly všude naplánovány ty velké pobyty a rozvolněné jízdní doby. Bohužel hned na počátku to nestačilo a pak už se to vozilo tam a zpět. A ono to tady diskutované zmocnění ... co ono to vlastně je? V podstatě papír na to, že můžete nebo nemůžete dostat klíče, když to zjednoduším.
Zkrátka tomu, koho všichni považujete za objednatele akce, ač objednatelem vůbec není, z toho pro příští případné akce získal množství praktických poznatků, které poslouží pro zkvalitnění přípravy a průběhu dalších obdobných akcí. Bylo to zkrátka poučné.

Např. další Den PID se chystá na září v Hostivici. Poznatky z včerejška a zdejší konstruktivní kritika mě utvrzují např. v tom, že původně plánované 820 a 850 na Semmering budu marketingu velmi intenzivně rozmlouvat, holt se budou muset spokojit maximálně s 830/831, které se jeví podstatně spolehlivěji. prostě méně šotu, více spolehlivosti[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 18:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

další Den PID se chystá na září v Hostivici

aha, to asi bude humbuk a velká sláva kvůli otvírání nových zastávek a bude taky před komunálními volbami[happy]
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15869
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 18:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jéje, 820 a tak blízko bych si dal... Prosím,820 jo :-)

[auto][pozor][new] BUSY P4: 170: přes Dědinovu a Roztyly, 135 jen na Spořilov, 136 zrušit, 213 a 195 posílit, 139 od Modřan z Bělocerkevské: Želiv.-Flora a dále jako býv.136 na Střížkov a dále: Bohnice, 177 jen Skalka-Chodov.
JPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.235
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 18:56:41    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Ústřední zámky jsou sice trochu složitější, ale není to problém, pro někoho kdo to zná. Pokud to obsluhuje někdo kdo na to nemá oprávnění, tak je o zábavu postaráno.
Co se týká zmocnění, pro někoho je to kus papíru, ale v reálu to prokazuje, že ten kdo ho má, umí ovládat zařízení na trati se zjednodušeným provozem. Bohužel dotyčný revizor příslušným proškolením neprošel a tak to podle toho vypadalo.
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 19:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady pár dokumentačních fotografií ze včerejší projížďky do Bečvár...





Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Hašišbedna M27 JHMD v provozu
První jízda U47.001 [masinka]
Videa z JHMD a zahraničních úzkých
PeMi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2013
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 19:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím jedno kratičké video z Bošic .http://youtu.be/Wf4Igk2uyno
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 20:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přidám pár záběrů ze sobotního Kouřimska [vypravci]




http://badber.blog.cz/