K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 16. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 16. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 10:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Wi-Fi má s klimatizací společnou vysokou laťku úrovně cestování. Proč by v Bmto nemohla být klíma? Nebo se nebude měnit celý interiér a okna?

Orky: no pokud chce ROPID sedmivozovku, tak se to v provozu s ničím spojovat nebude. IMHO je ale blbostí pořizovat sedmivozovku, radši dvě kratší. Jinak se domnívám, že univerzálnost ovládání nových a novějších vozidel se hodí. Tak doufám, že půjde aspoň mechanicky spojit panter s ešusem, pro případné odtahy chcíplotin. Jakože jsem jedním ešusem (po vykládce cestujících) odtahoval jiný už aspoň desetkrát. Protože dneska na některých tratích kolem Prahy najít rychle vozidlo pro odtah je velký problém.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10993
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 11:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Vzhledem k tomu, jak se dneska staví dlouhá nástupiště, tak bych spíš preferoval doobjednat další ešusy, resp. s nimi kompatibilní patrové jednotky (ideálně na rychlost 160 km/hod, aby byly použitelné na spěšné vlaky). 3 vozové verze regiopanterů jsou toho času ve špičce použitelné tak pro ML, možná pro vlaky Úvaly-Radotín.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5759
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 11:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježíšmarjá, vidíte, kolik jich má být ? 12. Takže to bude na víkendy na obou Pacifikách a tipuji tak jednu soupravu v kladiva (možná) se Syslem a možná to tam napsali jen tak, aby nebylo vidět to nevyužití. Ono se může velmi rychle stát, že nebudou na víkend pak vozy (stejně jako to bylo, když jezdila patra na Berounech denně).
Klima - tak je opravdu na Pacifiku poptávka po klimě ? Vážně to někdo namaloval (v patru docela náročné). Utáhne elektricky 749 čtyři patra s osmi klimatizačními jednotkami, aniž bude každou chvíli vypadávat nadproud topení ?

Mně se řešení "plná okna a klima" na tradiční trampské, výletní, vodácké a rekreační vlaky Posázavím moc nepozdává. Tam si chce skoro každý spíš otevřít okénko. Plus třeba problémy s odstavením na slunci po dva dny (Zruč..)

A sry, já jsem spíš pro jednotnost vozového parku, takže pod dráty radši 471 a Pantery, než nějaké bastly v dlouhých soupravách a pro cestující loterie, co přijede a značné prostory pro vandalení na nevytížených večerních příměstských patrech bez kamer atd.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10994
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Teď ta patra jezdí jen přes víkend a v PD stojí. Proč, když je potřeba špičky v okolí Prahy posilovat? Naopak logické by bylo, aby ty vozy jezdily, pokud možno, denně.

Co se týče odstavení 2 dnů ve Zruči, tak si opět myslím, zda by ty vozy spíš neměly jezdit na vytížených vlací na dolním Pacifiku, než od sobotního poledne do nedělního poledne postávat ve Zruči.

Jednotnost vozového parku je sice vhodná, ale pokud je potřeba situace řešit hned, je rekonstrukce Bmto vhodným řešením. Ty Bmto klidně mohou jezdit pouze ve špičkách, kdy je vysoká poptávka a zbylá období mohou zůstat na sólo 471.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5761
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč ? No protože jsou v tragickém technickém stavu a interiérem vzor NDR 1970, takže kulturou cestování vyhoví s bídou tak na těch sezonních rekreácích.

>pokud je potřeba situace řešit hned,

Hned je 2015/16, takže do provozu nejdřív jaro 2016 a vychytávat mouchy ?

Pane kolego, reko bez prototypu a chytání much, to prostě bude problémová řada. A zas tím kurwit intervalovku na hlavní trati ? Jiné jízdní doby ?
To radši vážně stáhnout 471 z Kralupy- Roudnice , nahradit je třeba Bymee se syslem nebo čímkoliv jiným a do okolí Prahy nasadit tyto uvolněné jednotky.

Prostě se udělala tradiční chyba, že se 471 neobjednalo dost pro pokrytí pražské příměstské (a ještě tady tomu šotouši tleskali).
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: No já ty "trampy a vodáky" určitě vyhánět nechci, ale trochu bych protestoval proti tomu, že ty tratě jsou "jenom" pro tyto skupiny. Teda dnes tak trochu jo, ale to si myslím, že je právě vygenerováno stavem vozového parku a celkovou pomalostí těch tratí (např. 212 má na 90 km 87 rychlostníků, čímž je dost možná republikovým rekordmanem v přejezdových omezeních). To nemůže nikoho normálního extra lákat, byť třeba z Vraného to i přesto do Prahy dává smysl pro zajímavou část lidí.
Nicméně kdyby se tento tak trochu historicky zaseknutý pohled změnil, sázel bych především na normální dojížďku a "normální turisty/chataře" o víkendech. V poslední době jsem utrpěl pár zkušeností s relací Praha - Týnec nad Sázavou. Tím autobusem je to fakt hrůzostrašný a myslím, i kvůli dobré poloze nádraží, že právě Týnec by za předpokladu revitalizace trati (snad přijde) a aspoň přijatelných vlaků mohl být zajímavým zdrojem poptávky, i v souvislosti s Kačerovem.

212 by zase jistě pomohly prakticky jakékoliv podvozkové vozy (+ řešení těch přejezdů), plus ideálně Sp do Čerčan, ale to bych krátkodobě jako zcela nutnou podmínku neviděl. Přece jen kodrcat se právě tam víc jak cca 10 minut v 810 a spol je čiré peklo.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 12:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem pro nákup patrových jednotek kompatibilních s ešusy. Nízkopodlažní jednotky jedině až na tangenty, a to až budou aspoň dvě, ne jen ta ML. Na ML i na případnou tangentu přes Malšice a Krč stačí IMHO tří, nebo čtyřvozová nízkopodlažní jednotka.

Pacifik. Pacifik má specifický problém v tom, že o víkendech tam musejí jezdit v pseudohodinovém taktu (kratší interval zatím nelze).

Prostředek jsem musel vymyzat, protože to bylo zcela mimo realitu. Omlouvám se.

Vozidla, která potřebuje na víkendy může využít v kladiva v příměstě. Patráky na dvojkolejkách s elektrickou mašinou ve směsi s ešusama, žraloky by zase využil na jednokolejkách.
PS: patrákama označuji soupravu s řídicím vozem bez mašiny, kterou ovládám na pacifiku z 750.7 a v kladiva z Peršinga/ESa WTB.
Nic lepšího, než výše uvedené dva modely nelze vymyslet, jinak dopravci budou zůstávat plonková vozidla. A jako mít plonkových dvanáct pacifických patráků v kladiva a o víkendech ještě větší počet ešusových vozů, je IMHO opravdu velké plýtvání.}

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10995
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Co se týče Bmto, tak máme 2 možnosti. Buď tedy řekneme, že jsou na shození ze skály, ale pak je potřeba rychle, krom příměstské dopravy na elektizovaných tratích, řešit i vozy pro pacifik. A nebo se rekonstruují Bmto, sice jsou staré, ale po rekonstrukci ještě 15 let použitelné a máme zabité 2 mouchy jednou ranou.

TZ: na 212 je v plánu na řadě míst dle plun výluk "Výstavba PZS (náhrada výstražných křížů, odstranění TOR)". Sám jsem zvědav, jaký to bude mít vliv na celkovou rychlost. Co se týče souprav, tak se obávám, že v blízké budoucnosti tam asi lepší soupravy moc nehrozí. Snad o víkendech by snad bylo možné na některé vlaky nasadit regionovy, zejména kolínské. Už dnes tam jezdí v sezoně regionova trio z dolního pacifiku, pro vyježdění GVD na 014 asi i na 235 je o víkendech potřeba méně regionov, než v PD, teď by měla zbýt regionova z Milovic.

Qěcy: Já se obávám, že na ML i tu případnou další bude stačit RS1, možná ve špičkách zdvojená. [happy]
Co se týče dolního Pacifiku, tak si myslím, že střednědobý výhled je reálný vyjezdit s jednotkami alá žralok, které by ve špičkách PD jezdily tu plánovanou půlhodinu do Neratovic a o víkendech zdvojeně by jezdily v krátkých intervalech na Pacifiku, nekteré vlaky klidně zrychlené. To by asi vyžadovalo mít víc výhyben, než je dnes. Podobně může být řešen i pacifik horní. Ale to je s ohledem na nutné úpravy stavební i na potřeby a priority obnovy vozového parku reálně možné nejdřív tak za 5, ale spíše více let.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4054
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místostarosta Radotína záhy přesvědčen starostou Radotína.

Reko Bmto žádnou klimatizaci mít nebudou. Pln okna taky ne.

Spojování jednotek se zatím neřešilo, tak daleko záměr není. Ale pravidelně určitě nikoli, protože ty nové se chtějí sedmivozové a tedy spojování netřeba.

Proč ne dvě kratší, ale právě sedmivozovou jsem zde vysvětloval. Podívejte se do oběhů a zjistěte, kolik ešusů nám tady stráví celý den spojeno do dvojic.

Reko Bmto se samozřejmě předpokládají provozovat na hlavních tratích pouze ve špičce.

Revitalizace Pacifiku snad přijde ... ale doufám že v použitelné podobě, ne v podobě bezúčelného paskvilu, v nějž to SŽDC během přípravy dotáhla pod pláštíkem současného dosažení splnění vlastních norem a předepsané ekonomické efektivity. Třeba pro relaci Týnec - Praha se po "revitalizaci" nezmění vůbec nic s výjimkou toho, že se cestující v Týnci k vlaku projde o mnoho víc kroků oklikou, aby pak ušetřil jeden až dva kroky nahoru do vagónu. Jinak bude všechno stejné včetně jízdních dob. Kapacita trati a tím i počet vlaků se též nezmění, podmínky pro krácení zpoždění také ne.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď přesně nevím, ale nějaké řešení mimoúrovňového křížení v Dobřichovicích bylo. Vím že a jednání obcí se o tom zástupce Dobřichovic vyjádřil, že s tím nadjezdem pan XY nebude souhlasit, protož by mu lidi čuměl z toho mostu na zahrádku a to on nikdy nepřipustí. Tuhle příhodu si pamatuju.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4177
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: no právěže když si koupím tak 4 nové patrové Pušpul soupravy o třech čtyřech vozech vč. řidičáku, tak mám pořešen Pacifik na víkendy a kus suburbanu v kladiva na dvojkolejkách.

Na ty tangenty opravdu možná i v daleké budoucnosti budou stačit dvouvozové nízkopodlažní jednotky.
Pokud bych chtěl dát na Pacifik zrychlenky, tak budu opravdu nejspíš potřebovat stavět místy druhou kolej (prodloužit stanice, novou výhybnu), zejména úsek Vršovice osobní - Vrané téměř přesně sedí na pouhou zastávkáčovou vrstvu.
Každopádně odstranění TONTRů a zvýšení rychlosti až k 80 (zkrátka vymáčknout z trati, co jde) dokáže na úseku Vrané - Čerčany udělat zásadní změnu.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Doprčic a proč musí být v Dobři nadjezd? Taková vopičárna! Proč v Rakousku stavějí podjezdy (často žlabovitého tvaru se svislými opěrnými stěnami (úspora záboru) a to pod úrovní hladiny spodní vody?? Protože obyvatelstvo nechce ty šílené nadjezdy ve vesnicích! Dyť v Dobři u mostu je podjezd, sice malej, ale je. Tak postavit něco obdobnýho poblíž. Zářezy silnice řešit se svislými stěnami, aby se nezabíraly zbytečně okolní pozemky. Jde to, jde to, jde to, jen se musí chtít!!! Kur..
Fakt votřes, tohleto.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: OK, Bmto se stejně budou muset za 15 až 20 let nahradit něčím novým.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10996
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 13:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: no právěže když si koupím tak 4 nové patrové Pušpul soupravy o třech čtyřech vozech vč. řidičáku, tak mám pořešen Pacifik na víkendy a kus suburbanu v kladiva na dvojkolejkách.
Ale to nejdraží, lokomotiva, zejména ta motorová, bude stát 5 dní bez využití. V současné době, kdy máme staré lokomotivy, to ještě jako řešení vidím, ale v době, kdy bude potřeba řešit i lokomotivy nové, tak už mi to přijde neekonomické.
Současný úsek Vršovice Vrané je schopný díky relativně velkému množství stanic, propustit větší množsví vlaků než po půl hodině. I na dnešní infrastruktuře by ve špičkových směrech neměl být problém procpat v úseku Praha-Vrané 4 vlaky do hodiny a Vrané-Jílové 2 vlaky do hodiny.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 14:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: pokud bych si jako dopravce pořídil nový patrový pušpul a novou motorovou mašinu (s opravdu moderním pohonem s kapacitorem, např.), tak bych tu soupravu měl furt spojenou a jezdil s ní o víkendu Pacifik, a v kladiva pod dráty suburban. Asi by se to vyplatilo. A pokud ne, tak je možnost nového diesla nasadit na spěšňáky na některé neelektrifikované trati, třeba na Všetaty. Pokud ještě stále nebudou dráty do Kladna, tak samože do Dubí a to i s tím patrovým pušpulem.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10998
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 14:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: pokud bych si jako dopravce pořídil nový patrový pušpul a novou motorovou mašinu (s opravdu moderním pohonem s kapacitorem, např.), tak bych tu soupravu měl furt spojenou a jezdil s ní o víkendu Pacifik, a v kladiva pod dráty suburban.
Takže s dieslem pod dráty. Proč? Nebylo by lepší využít nové stojící jednotky pro PD pro tratě 070 a 210? Ve výhledu je v motorové trakci pro větší motorové vlaky jsou využitelné skutečně akorát tratě 070 a 210 a podle toho by na nich měly být vybrané sopuravy tak, aby v PD jezdilo všechno (krom nutných záloh a vozidel ve správce). Je nesmysl mít vozidla jen pro víkend, notabene jen pro sezónní víkend! Pokud by měl být problém s délkou nástupišť i na neelektrizovaných tratích tratích, což je jen o schopnosti to projednat a postavit, pak by neměl být problém mít některé motorové jednotky patrové (třeba vycházející z dvouvozového cityelefantu), který by právě mohl být vypravován ve špičkách PD třeba na Všetaty-Praha a o víkendech na pacifiku.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 14:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: delší nástupiště ve stanicích na dolním Pacifiku těžko postavíte. Motorové patrové jednotky schválené v ČR nikdo nevyrábí, a neschválené se snad vyrábí ve Francii. Jenže vy musíte počítat s frekvencí a tu nenarvete anio do těch dvou spojených dvouvozových patrových jednotek, protože ty, narozdíl od elektrických, mají místo dost velké části oddílu naftový motor s bižuterií. Nebojte, tohle jsem ověřoval a bohužel to zatím nejde. Na Pacifiku musíte na víkendy buď podstatně zvýšit kapacitu trati (buď do počtu vlaků = zdvojnásobení, nebo do délky peronů (to znamená bohužel i prodloužit všechny staré stanice), abyste mohl jeden 4 vozový patrový vlak nahradit jedním vlakem bez patráků), abyste tam nemusel tahat patráky mašinou, nebo budete tahat patráky mašinou za cenu, že si přes kladiva pro ty patráky i mašinu najdete využití (aspoň z části) jinde.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 14:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě jedna věc, pokud se má zvýšit TR na Pacifiku, aby se zvýšila kapacita trati na cca dvojnásobný počet vlaků bez přeložek a dvojkolejek, tak je nutno jezdit na horní rychlostníky (I=130 mm). Tomu nevyhovují žádné motorové lokomotivy snad kromě Herkulů a možná nového prototypu kapotovky z CZ LOKO. A taky tomu nevyhovují Bmto. 951+051 tomu vyhovují. Žraloci, desira, RS, také vyhovují.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5763
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 15:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tz: tak vy už zase od prosté náhrady vyžilých vozidel (451,Bmto) utíkáte k nucení lidí např. z Týnce do vlaku.
Heleďte, dolní Pacifik se má (kladivově) tak, že denní frekvence (z Prahy) po Petrov, resp. Jílové (kde už je nádraží extrémně mimo město, ale poslední větší sídlo). A pak skutečně lidé, co jezdí z Týnce přestupem v Čerčanech,ale ti se vejdou do solo 810.
Horní Pacifik (212) po Sázavu (kde zas "konkuruje" 382 a další tradiční busy do Prahy třeba z Chocerad), nad ní opravdu slabota,ale na pomalé Pacifiky žádné významné počty lidí nedostanete ani nějakými Sp ani zrychlením o deset minut. A zdvojkolejnění ? :-)))
Zůstaňme u reality a to vyřešit náhradu posledních 451 na 091 a rekreační dopravy na 210 a 212.
Jezdím tudy (Pacifikem) dlouhá léta. Ráno cca 10 dětí do školy do Chocerad posbíraných na zastávkách,z toho většina ze sázavského děcáku, obsazenost špičkových vlaků velmi slušná, jiných slabší, ale pořád je to maximálně na soupravu odpovídající 810+010. Večer slabota.
Ta 212 by si opravdu zasloužila něco lepšího, než ty šukafony forever už třicet let, a stálou klientelu a slušnou obsazernost ty vlaky, kromě pár večerních a nočních spojů mají.
Chataři ve vlaku - no ono jsou to spíš rodinní příslušníci vracející se do Prahy či naopak na chaty, rodiny i důchodci mají dávno auta a opravdu netahají prkna, laky, kamna vlakem, to už je čtyřicet let stará historie.

Hodně plus udělala v obsazenosti vlaků (resp. zastavila úbytek) integrace do PIDu a jako velké plus vidím ten Kačerov.

Ale představy vlakodromů jako jezdit Pacifikem po 15 minutách opusťte. Špičkovou půlhodinu po Vrané, Davli OK, ale jinak vyhozené peníze.

Nebořte v rámci nějakých šílených vizí tradiční spoje. Na Pacifiku se ten prudký úbytek cestujících cca před 15 lety zastavil (ano, v době integrace) a nějaké masivní výluky a přestavby vám ty lidi do aut definivně vyženou.
O to vác lidí bude jezdit buď rovnou, nebo na metro, nebo na jinou stanici vlaku (221).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5764
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 15:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ad "staré lokomotivy" atd : No, kdyby se chtělo, tak se krásně dají velké mašiny a soupravy využít v kladiva na Kladno a o víkendech na Pacifiku
a nepotřebuju prohazovat mašiny na pušpůlu a vymýšlet krkolomná řešení.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 15:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Máte celkem recht. Jenže chceme-li řádnou údržbu tratí, tak tu sice můžeme dejme tomu dělat v noci, ale pak tu máme ještě jeden hnusný fakt, a to je totálně vyžílé ZZ, absence ZZ a mnohde i vyžilý svršek. A pak taky by se hodila přestavba peronů. Když tyto věci nevyměníme za nové, tak se i při sebelepší údržbě trať rozsype. SŽDC totiž údržbu tratí nedělá vůbec dostatečně. Krom toho má z minulosti podělané mnohé stavby už od výstavby, jako třeba zasypané odvodnění, praskliny v různých zdech, vydné konstrukční vrstvy ve spodku, chybějící zábrany proti padání skal a proti splavování bordelu ze svahů na koleje. To jsou věci, které musíte nejdřív napravit a pak tu trať udržovat. Pořáídně udržovat. Když ji apk budete udržovat pořádně, tak se vám téměř nemůže stát, že se něco vysype, promáčí a podobně. Maximálně se něco opotřebí provozem, počasím atd., s čímž se počítat musí.
Takže v nejbližších letech je třeba i na dolním Pacifiku trhat koleje, hlavně výhybky, obnovit odvodnění, sanovat kopce nad tratí a stavět moderní ZZ s dálkařinou. Když budem chtít vylepšit cestujícím nástup, tak stavět poloostrovní perony ve stanicích a zvyšovat perony v zastávkách, či také nasadit informační systémy.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10999
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 16:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Dvojnásobný počet vlaků ve špičkovém směru na 210 oproti sobotnímu ránu nacpu na 210 už teď. Nemusím kvůli tomu upravovat vůbec nic. Na Dobříšské dneska staší regionova Trio i o víkendu, netřeba řešit.
Šlo by řešit třeba takto:
- Dnešní 19053 by jel už 8:45. Díky tomu by byl v Mníšku dřív a protijedoucí 19056 by nemusel stát v Čisovicích. křižování Vršovice-Vrané bez problémů, protože tam je druhým směrem 90 minut díra.
- Vlak 9056 odjížděl z Jílového až v 9:03.
- Vlaky do Jílového by nově vytvořily půlhodinu od 8 do 10 hod z Prahy v X:25, X:55.
- průjezd z Vraného takto:
-- vlak xxx1: Vrané 8:30, Jílové 9:00 (křiž. 9056), Týnec 9:20
-- vlak 9055 Vrané 9:02, Jílové 9:13/9:23, Týnec 10:02
-- vlak xxx3: Vrané 9:32, Týnec 10:22 (bez křižování)
-- vlaky 9057 a 9059 stejně
-- pokud by 9057 stále nestíhal, zavést vložený vlak cca 9:08, křiž. s 9056 na Zbraslavi, Vrané cca 9:50, Jílové 10:10

Mladějov: Já doufám, že nakonec Kladno bude a bude pod dráty. Pak nějaké střídání lokomotiv nebo jednotek Kladno/Pacifik padá. Pak jsou skutečně 2 možnosti: Buď mít push-pull, který bude jezdit v PD pod dráty a o víkendu mimo ně (a motorová lokomotiva bude tedy stát v PD v depu) a nebo se doprava vyřeší jednotkami ze špiček PD z tratí 070, 210, (122, 173).
Praha-Sázava sice jezdí přímá 382, ale z Hájů to trvá 77 minut+dalších 20 minut z centra. Pokud by jezdily spěšňáky typu odpolední Jordán (40 minut) na které by ostře vázal osobák (5 minut) do Sázavy (34 minut), tak tu máme rozdíl 15-20 minut s vítězstvím pro vlak.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9753
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 16:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, TZ:
Revitalizace Pacifiku na stávajícím provozním konceptu nic nezmění a z Týnce do Čerčan už vůbec ne.[nene][crazy]
Pomůže řešit to, co píše Qěcy.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 16:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Vona se taky může motorová lokomotiva půjčovat dcerce na tahání nákladů v kladiva, nemusíme být ortodoxní, že.
Jinak já už jsem o krok dál, než hýbat s vlakama současného GVD. Pokusil jsem se aplikovat 60 minutový takt Praha - Čerčany tak, aby křižování bylo ve Vraném a v Čerčanech (oboje s přípoji). Jde to. Akorát nemám dořešenu dobříšku, jenže tam je IMHO nejlepší osobní dopravu v kladiva neprovozovat. Víkendová doprava se na obou větvích musí řešit buď bez taktu, nebo s taktem, ale to by se muselo zřejmě hrábnout do trati trochu víc. Ale jde to. I s těmi taktovými přípoji v Čerčanech.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 16:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: mne by zajímalo, jak se postavila SŽDC k myšlenkám jednoho jejího zaměstnance, zkusit zavést časem na Pacifiku TR pro I=130 mm.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11000
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Vona se taky může motorová lokomotiva půjčovat dcerce na tahání nákladů v kladiva, nemusíme být ortodoxní, že.
Si myslím, že Cargo má svých lokomotiv dost. [happy]

Jinak já už jsem o krok dál, než hýbat s vlakama současného GVD. Pokusil jsem se aplikovat 60 minutový takt Praha - Čerčany tak, aby křižování bylo ve Vraném a v Čerčanech (oboje s přípoji).
Co by to nešlo. Vždyť takový JŘ tady třeba v odpolední špičce existuje. U dobříšské větve je problém, že se nedá stihnout úsek Vrané-Mníšek pod 30 minut. Je pravda, že na dobříšské se jezdí hlavně o víkendech v sezóně, ale některé vlaky v PD sice nejsou obsazeností na regionovu trio, ale přesto obsazenost alespoň v Bojovském údolí je lepší než u řady jiných lokálek, ale 1x810 by to zřejmě vždycky odvezla.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4056
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejdřív musím na ten push-pull mít. Jenže když vedení ČD má aktuálně politický úkol snižovat zadlužení (vzpomeňte na osud pana Žaludy), tak holt se moc investovat nechce. Ono objednatel podepíše dlouhodobou smlouvu, takže ty peníze se vrátí, ale teď se musí půjčit. A to je v rozporu s úkolem zadaným vedení firmy od majitele (= státu)... A z OPD budeme rádi za ty jednopodlažní jednotky.

Nadjezd v Dobřichovicích nekomentuji, ale na druhou stranu, ona by do podjezdu uměla Berounka natéct klidně shora, nikoli od spodní vody. Uvidíme jak bude dopadat při kdejakém dešti podjezd v Chuchli, který si městská část prosadila.

Týnec - Praha by měl smysl přes Čerčany pokud by existovaly Sp vlaky. Tomu už by silnice neuměla čelit. Mimochodem, starosta Týnce se na jaře ptal, jestli by se nedal zavést takový vlak (v jeho představách přímý).

Pro Hrocha: Ano, to je to uvedení do normového stavu, které jsem uváděl. Otázka je, jestli je to takové štěstí. Já ho zažívám každý den - místo deseti kroků vodorovně a pak tří nahoru absolvuji tak odhadem 200 kroků vodorovně, 30 schodů dolů, 30 schodů nahoru a pak jeden schůdek nahoru ušetřím (pravda, ten největší). Nevím, nevím, jestli je ta bezbariérovost zas takový terno pro drtivou většinu uživatelů.... U nás mě těší, že ta poloperonizace má smysl aspoň pro propustnost. V takových Čerčanech bych asi zcvoknul. Tam člověk kondici neztratí. Ono SŽDC a její bezbariérovost opravdu dělá pro zdraví národa hodně. Tuhle jsem četl, jak doktoři doporučují pro zdraví nejezdit výtahem a chodit po schodech. Kdo denně dojíždí třeba na trase typu Čerčany - Strančice, tak má díky bezbariérovosti hnedle našmajdáno nějakých 120 schodů každý den (konkrétně v tomto případě ještě víc, protože lávka nabízí schodů víc než podchod).
A o míře prospěšnosti dálkového řízení pro cestující na Pacifiku už vůbec nelze pochybovat. Až zase ukradnou bezdomáči káble na Balabence ... tak holt nepojedou nejen hlavní tratě, ale i ten Pacifik. To samé při každé druhé bouřce....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.84.6
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:24:47    Odkaz na tento příspěvek  

A co to do Vraného zadrátovat a ev. jezdit "vlakotramvají"?
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:32:24    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: podjezd v Chuchli? Místo šraňků? Je nějaký odkaz na mapu? Poté, co jsem zvítězil nad lidovou tvořivostí v oblasti silnoproudé instalace bych se rád potěšil nějakou další zvráceností[biggrin]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11001
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Týnec - Praha by měl smysl přes Čerčany pokud by existovaly Sp vlaky. Tomu už by silnice neuměla čelit. Mimochodem, starosta Týnce se na jaře ptal, jestli by se nedal zavést takový vlak (v jeho představách přímý).
Je docela škoda, že neexistují vazby alespoň na ten stávající pár.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5766
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopáně popatřete, jak má přestavba 220 a stálé výluky s NAD dlouhodobě vliv na R od 220 a likvidaci včasné jízdy příměstské a sledu vlaků, což má za následek přeplňování některých spojů a prázdnotu jiných (na 221).
Takže bych s nějakými Sp experimenty na 221 počkal.
Spíš bych využil zpětné vazby na skutečnost a problémové (vždy zpožděné) vlaky bych řešil jinak, třeba snížením celkového počtu a posílením, aby na té trati byla také nějaká rezerva na mimořádnosti a nebořil se GVD jak domeček z karet.
Ale je mi jasné, že "vlakodromaři" jako vy s tím nebudou souhlasit.
Jde mi spíš o eliminaci toho přeplňování/vození poloprázdných Strančic.
A klidně bych nějaké R zastavoval v Čerčanech (třeba i bez integrace a bez přípoje, později s integrací), aby se některým spojům Os odlehčilo.

Čas na nějaký "Velký třesk" vidím tak za pět let, až bude hotová veká část 220 (a zas do toho bude mluvit Hostivař-Vršovice).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: já si dělal místní šetření ve všech stanicích na Pacifiku, a není důvod tu poloostrovní peronizaci dělat uživatelsky nepříjemnou. Ani v Týnci. V Týnci mi vyšly délky hran u kolejí 1, 3 a 7 135 metrů a centrální přechod na jílovském konci peronů přímo před dopravní kanceláří (u první koleje boční peron, poloostrov mezi 3. a 7. Na tom nevidím nic zhoršujícího oproti dnešku, leda snad pro ty, kteří by chtěli chodit z vlaku do uhelných skladů.
Díval jste se na tu bakalářku?

A jinak se zeptám: proč ROPID a obce nezakážou SŽDC debilně řešené přístupy na nástupiště?

H. Klonfar: Ano, Chucheláci si prosadili místo opičárny podjezd. A nevidím důvod, proč by podjezd měl fungovat hůř, než v Rakousku, kde jsou podobných podjezdů snad tisíce. Od polňaček po bývalé státovky v obcích. Si totéž prosaďte v Černošicích.

S vlakotramvajema jděte do pr.. do JHMD. Tam už je mají, dýzlový. Nebo tu elektrifikaci a aspoň schvalování vozidel zaplaťte.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 17:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: To (víceméně) samozřejmě. Plus informační kampaň.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 18:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 18:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: zpožďování R na 220 zas takový vliv na Os nemá, buď se předjíždí letmo, typicky někde u Senohrab, nebo se díky autobloku zas tak moc času neztratí. Denně osobákem dojíždím do Prahy a nestěžuju si. Ani nevím, kdy jsem naposledy dojel pozdě.
Nemyslím, že by strančické vlaky byly nějak moc nevytížené. Samozřejmě, počet cestujících se vzdáleností z Prahy klesá, ale to u benešovských osobáků taky. Ze Strančic by u nich klidně stačil sólo ešus. Pokud budete s nějakými R stavět v Čerčanech, tak: pokud to budou špičkové vlaky, tak je budete přetěžovat, příp. kvůli pár km u Prahy vozit prázdné vozy kopcem přes Střezimíř. Pokud to bude v sedle, tam se nic nevylepší. Tehdy se díky menšímu počtu Os dá předjíždět letmo, jednou jsme takhle dopoledne jeli proti správnému směru z Čerčan až do Hostivaře.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5767
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 18:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tam taky jezdím -a když mezi to nacpu ještě Sp (o čemž se bavíme), tak to bude jako na 171 - z jízdního řádu (JŘ) je SOV -seznam odjetých vlaků.
A nejste na té trati sám- náklady by také měly projet.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11002
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 19:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Já tam taky jezdím -a když mezi to nacpu ještě Sp (o čemž se bavíme), tak to bude jako na 171 - z jízdního řádu (JŘ) je SOV -seznam odjetých vlaků.
A nejste na té trati sám- náklady by také měly projet.

Problém na 171 je hlavně zastaralé zabezpečovací zařízení. Na 221 jsou náklady výjimečnou záležitostí. I ve špičce se 4 osobními vlaky v úseku Praha-Strančice a 2 rychlými vlaky do hodiny lze najít 2 rychlé trasy, kdy i náklad může jet bez předjíždění, jinak trasy s 1 předjížděním nebo bez předjíždění rychlostí osobáku je až nad hlavu! Pokud má, zejména Benešov, ale i další místa (třeba ta Sázava, či Týnec) vyhrát nad silnicí, pak ty spěšňáky potřebují.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 19:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Nejdřív musím na ten push-pull mít. Jenže když vedení ČD má aktuálně politický úkol snižovat zadlužení

a ono je nutné se neustále vázat na ČD, zvlášť když nemají a dlouho mít nebudou vhodná vozidla? Co takhle začít některé linky soutěžit? Nemyslím si, že by se nenašlo víc dopravců, kteří by to při zařazení do PID rádi odjezdili.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2432
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 19:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak s 1830 a 1833 taky občas jezdím a taky bez problémů. Když to jde z Benešova ve čtvrt na sedm a z Prahy v pět odpoledne, tak by to šlo i o hodinu přesazeně. (Ty Sp by jezdily asi jen z Benešova, takže by je nerušily zpožděné R na jednokolejce.) S přesností vlaků na 220 jsem zcela spokojen, tedy trochu až na R.
Náklady tu téměř nejsou - snad jen tři páry nebo kolik? I kdyby nákladní doprava stoupla o 100% (proč by to měla dělat?), tak je to stejně málo. Mimochodem, mezi rychlík a krátce po něm z hl.n. odjíždějící osobák se z Hostivaře snad náklad vejde. V nejhorším případě se předjede v Říčanech, pokud ty nebudou zasekané odstavenými plošiňáky.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5768
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 19:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Co takhle začít některé linky soutěžit?

No a vyhraje KŽC se šukafonama a dvěstědvaašedesátkou [crazy]
To jsou holt Ropidí "soutěže" [proud]
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10110
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 20:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní je, že 810,830 splňuje Ropidem nastavené standardy kvality! [happy]

s Ropidem na věčné časy! ámen...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 20:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Motoráky Arrivy by mohly být na relaci Týnec - Praha zajímavé. Teda pokud by měl středočeský kraj zájem.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 21:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a vyhraje KŽC se šukafonama a dvěstědvaašedesátkou

U pražského motoráku ani u S34, které má KŽC, pokud si dobře vzpomínám o žádnou soutěž nešlo. Existoval ale např. záměr někdy kolem 2008 ze strany Veolie zajišťovat dopravu na hrbaté a je jedno jestli nabízeli desiro nebo RS1. Krajem byli odmítnuti s tím, že na hrbaté klesají počty přepravených v důsledku konkurenční autobusové dopravy a také s tím, že se zde ČD postupně zavázalo zlepšovat kvalitu. To se ČD podařilo takovým způsobem, kdy nejdřív začali nasazovat místo klasické koženkové 810 občas řadu 811 nebo různé hadrové modifikace 810, aby se tak před dvěma lety nasadily líné regionovy, které teď po otevření nových zastávek vůbec nestíhají jízdní doby. Výsledkem je, že se jezdí skoro pravidelně pořád se zpožděním a už jen čekám, kdy to lidi zas přestane bavit a dají vlaku sbohem.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13958
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 22:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Provozní zajímavost:

Regionova na lokálce Zadní Třebaň > Lochovice. Nasazení vyplynulo z ponehodové události s 810.050, víkendovou (sváteční) posilou a výlukou na rakovnické trati. Stroj byl jako provozní záloha "za výlukou".

814 001_Zadní Třebáň_28.10.2014

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 15. listopadu 2014 - 23:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MLadějov: Já vím dobře, jak se ty proudy lámou dneska. Taky ale vím, jak vypadají autobusy po II/603 resp. tato silnice samotná. Autobus to jede hodinu na Budějovickou, kulturu cestování raději nekomentovat, a lepší to už nikdy nebude. Možná o pár minut s metrem D, ale v samotné Praze ta pomalost ani moc nevzniká.
Snažím se tedy říct, že vlaky na relaci Týnec - Praha je celkem zajímavý potenciál, pokud by se té hodině přiblížil (pro vztahy do centra Prahy, samozřejmě že na P4 to furt v busech zůstane). A pokud by došlo ke "skutečné revitalizaci" Pacifiku (nevím přesně, co se teď chystá, ale i kdyby to nebylo nic moc, ten svršek se postupně bude muset vyměnit skoro kompletně třeba v jiných akcích nebo údržbě), tak ta hodina nebo možná těsně přes je reálná i Os po 210. Takže Sp-221 se mohou směle soustředit na tu 212ku (nebo třeba Vlašim), kde je to pro dlouhodobé přežití nezbytnost.

Samozřejmě až (pro zlé jazyky "jestli") bude VRT směr BN, tak to na Sp vedené do Strančic po ní (nebo dokonce, kdyby snad byla nějaká přestupní stanice/spojka/nevímco poblíž té řeky, ale to asi moc nepůjde) bude i pro Týnec. Ale na tento stav lze počkat, tvrdím já, pokud se na 210 samotnou totálně nehodí bobek - právě pod vlivem názorů, že je to "trať pro trempy a vodáky". Blbost (takto absolutně chápáno).
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 05:20:47    Odkaz na tento příspěvek  

P_v: dík! Zajímavé čtení, včetně zápisu zastupitelstva. Jen mi není jasné kudy budou chuchelští jezdit do Prahy v době výstavby tunelu...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5770
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 05:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, výhoda autobusu je jednak jeho přímost (a ne riskování ujetí přípoje v Čerčanech při mimořádnostech) a jednak ne zlodějské jízdné pro nepravidelné cestující (kterých není málo).


Jezdit z Týnce přes Vrané je tedy šotoušovina 1A. Takto nikdo nejezdí.
A nevýhoda Pacifiku je zboření GVD jakýmkoli mimořádným či zpožděným pravidelným vlakem v úseku Čerčany-Vrané.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4059
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 07:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Obávám se, že onen vlakodrom v ranní špičce již je nevyhnutelný. V odpolední špičce rezerva v kapacitě je, ale představte si, že cestující si žádají vysokou četnost spojů. Cesta omezením počtu vlaků povede k jedinému, k poklesu přepravených osob.

Qěcy: V Týnci to dopadlo celkem dobře (možná ještě líp, než jste vyšetřil Vy). Stejně jako ve Vraném či Braníku. Jílové a Davle jsou na tom hůř.

Bakalářku si nechám někdy na pracovní den, v mimopracovní čas mi bohatě stačí tato diskuze[happy]

ROPID ani nikdo jiný nic zakázat nemůže, SŽDC postupuje přesně podle normy a jinak to nejde. netřeba se asi ptát, kdo normu vymyslel. Nicméně poslední dobou je snaha na dvoukolejných tratích řešit stanici tak, aby jedna hlavní kolej procházela přímo před budovou a neopakovaly se Strančice či Čerčany. Takové řešení budou mít co si vzpomínám Dobřichovice, Řevnice, v zásadě i Radotín (tam sice bude kolem budovy 3. kolej, ale to bude kolej s provozem Os), Horní Počernice, Čelákovice, na pravobřežce Velký Osek, Poděbrady, Nymburk, Kostomlaty, Lysá (pravda, zde jen pro rychlíky do Ústí, ale to dává logiku vzhledem k odbočení trati směr Praha), (Stará Boleslav bude v zásadě zastávkou), Dřísy, Všetaty, ale i v Úvalech.... Bohužel prozření přišlo až po zmršení trati na Benešov (a to i u -aa-, byť ten u přípravy 221 ještě v zásadě nebyl). Nicméně kdyby někoho napadlo řešit třeba Roztoky, Libčice, Pečky nebo Velim, tedy stanice koridorové, leč pouze poloperonizované, tak je zřejmé, kudy by se to mělo ubírat. Bohužel lék na vedlejší tratě neexistuje, naše doba holt nepochopila epochální význam zákonů o místních dráhách, a tak všude volí totožné řešení (ještě že aspoň bez podchodů) ... a pak se diví, že stavbám nevychází efektivita apod. Asi každý soudný člověk si dovede představit, jak dopadnou staničky typu Davle či Jílové, když do nich naimplantujete ostrovní nástupiště délky 170 metrů (pro vlaky posílené na 6 vozů). A to projektant musel vynaložit opravdu mnoho úsilí, aby to tam aspoň nějak nacpal (za cenu odkopávání svahů apod.).

Suri: To ovšem není otázka na -aa-.

honzaklonfar: Po přejezdu. Toho se přece výstavba tunelu nijak nedotýká.

Mladějov: Zatímco GVD autobusu zboří jakékoli ťuknutí plechů dvou řidičů-amatérů (a mnohdy ani to ne). O plnění jízdního řádu autobusových linek na staré Benešovské tady asi není třžeba diskutovat.
Ale souhlas, chtělo by to vytvořit podmínky pro krácení zpoždění na trati 210. V plánované revitalizaci proto požadoval objednatel výhybnu Luka. Ta z toho nakonec (na rozdíl od dálkového řízení a ostrovních nástupišť) vypadla s poukazem na nízkou efektivitu revitalizace. Zkrátka výhybna používaná pouze pro mimořádná křižování je pro SŽDC zbytná. A to prosím i při vědomí, že bude-li zaveden výhledový rozsah dopravy (tj. ve špičkách obousměrná hodina), pak po trati mezi Davlí a Čerčany během špičky neprojede nic dalšího. A protože je špička i o víkendu, tak to eliminuje různé motoráčky nebo linky, které ovšem dopravci objednávat chtějí. Takže SŽDC zplodila stavbu, která nedokáže vlastně ani odvézt výhledový rozsah dopravy. Když jsem na to upozorňoval, z lavic SŽDC se ozývaly výkřiky typu "neděláme trať pro parní vláčky". Ono ostatně podoba Braníka stejně nostalgické akci na trati výrazně omezí....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 08:31:03    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: i směrem o Prahy? Já tamtudy totiž jezdím autem i na kole a dost to tam znám (teď jen na kole, z Radotína je "úžasná" jednosměrka)... Ta silnice směrem do Malé Chuchle a nadjezd tamtéž se dělaly právě proto, aby se nemuselo objíždět závodiště.
Zajímavé bude i řešení problému spodní vody a ochrana tunelu před povodní. Základ protipovodňové stěny je hotov tak 2 roky (bez záruky) a stavba ho s velkou pravděpodobností naruší...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 11:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jo.... Inu kudy by jezdili, celé si to pěkně objedou. Nadjezd by byl snazší, místo pro jeho vyústění je tam připraveno. Ale některým politicky činným obyvatelům přilehlých domů se na něj nechtělo koukat.
Ale protože se v Chuchli vyměnilo vedení radnice, tak je otázka, jak to s "chuchelskou Blankou" bude dál.... Názor nového starosty (podotýkám, že zmíněné referendum sice vyznělo ve prospěch tunelu, avšak bylo nezávazné vzhledem k nedostatečnému počtu zúčastněných)

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 12:03:29    Odkaz na tento příspěvek  

"Ale některým politicky činným obyvatelům přilehlých domů se na něj nechtělo koukat" - já to tušil. NIMBY jak vyšitý...
Bude ještě veselo[biggrin]
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 12:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimourovnove reseni "velkych" zavor v Dobrichovicich navrzeno bylo, melo jit o nadjezd, coz ovsem mj. vyzadovalo vyresit nemovitost vedle mostu mezi trati a rekou a dale dost vyrazny zasah do konstrukce mostu. Nejsem odbornik ale funkcni podjezd si tam predstavit neumim, at uz kvuli pomerum v miste, riziku zaplaveni zvrchu pri velke vode, atd. Pokud mate nekdo jiny nazor, rad si ho prectu [happy]
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.83.8
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 15:32:44    Odkaz na tento příspěvek  

V Poděbradech už stojí konstrukce nad tratí. Snad to nestaví B+K.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 15:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Vy to furt nechápete. Dnes ano (i když, vezmu-li v úvahu natřískanost toho busu..., ale z časového hlediska přinejmenším v JŘ je to tak), ale já tu píšu o tom proč má smysl 210 zrychlit a o ten Týnec se (potom) snažit.

A taky píšu o cílech v centru Prahy (kam naopak přímo jede ten vlak a nikoliv bus), ne na P4.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 16:02:29    Odkaz na tento příspěvek  

"dale dost vyrazny zasah do konstrukce mostu"
Já bych řekl, že by to chtělo úplně nový most. I kdyby šel šikmo, tak nastoupat nad TV by byla dost fuška...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 17:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot: V Poděbradech zatím stojí kus lešení (a pár pilířů). Jestli tam působí B+K, tak velmi skrytě.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5771
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 18:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ : Hm. Když vy nikdy neřešíte ty peníze.
Za to, že pojede (možná) o 150 lidí, tři autobusy denně vlakem místo autem nebo busem, dáte miliardy ?
Já prostě tyhle manýry za každou cenu konkurovat poslední a nevhodně trasovanou lokálkou silnicím, úplně nechápu.
Resp. uvažování vaše, -aa- a dalších, že prachy prostě jsou, je hoodně mimo mísu. A malovat si hypotetické VRT, to je zábava tak pro šotouše na UPCE, proto taky nechodím do VRT vláken, kde se bijete, jestli je lepší stavět VRT na Domažlice nebo na Cheb [crazy]

Připadá mi to jako se hádat, jak kolonizovat Mars.

Prosaďte třeba stavbu tunelu Smíchov-Beroun ..ani na tohle tady nikdo nemá a proč tedy snít o něčem, čeho se ani nedožijete ?
Resp. snít ano, proč ne, ale mlít o tom pořád dokola..dost iracionální.

Proto mi vadí to směšování rozumných (dostupných) návrhů s fikcemi typu dvojkolejného Pacifiku, VRT u Bystřice..to z toho děláte šotoguláš.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si tak čtu ty problémy v Chuchli a v Dobři, tak musím i tady ( psal jsem to ve vlákně 4.koridoru) napsat můj názor na železniční most v Karlštejně a případné zaústění nové tratě na třebáňském zhlaví v Řevnicích. Něco takového tady v údolí Berounky NIKDY neprojde. NIKDY.To se vsadím, o co chcete [happy].

Jediná rozumná, bezproblémová a realistická varianta je Bártou zastavený tunel Smíchov - Beroun. To si troufám tvrdit.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: zase mi chces tvrdit, ze si laik rocni plan vyluk jeste ani neni na portale provozovani dahy a ty uz vis, kde se co bude stavet. :D
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4062
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Ono kolega TZ sice chce Týnec umístit sice na trať za miliardy, která ale bude stát i bez Týnce (tedy pokud jí vyjde nezbytná ekonomická efektivita). Ony nějaké prachy jsou. Na investice i na provoz. Na co ale nejsou je zrovna ten tunel do Berouna, tomu efektivita nevyšla....

Quenya: Já za nejrozumnější považuji variantu Šemík cválající k Neumětelům, čili z Radotína do Hořovic podle Liteňky. Ale ani té nevyšla efektivita. Ovšem tehdy se to neposuzovalo jako celek.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!