K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 21. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 21. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Na portále provozování dráhy není, ale na úřední desce Drážního úřadu již visí.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- : Ale třeba i Šemík, ale ne ty hrůzy za miliardy v hustě zastavěném údolí řeky, kde to kvalitativně stejně bude naprd. A co se týče peněz a posuzování návratnosti - souhlasím, že klíčem je , co se do všeho počítá. Podle mně je to třeba brát geograficky, sídelně, dopravně a průmyslově hodně zeširoka a počítat s faktorem času. No ale stejně se toho nedožiju, ač zdaleka nejsem v důchodovém věku [happy]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11011
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 19:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Víte, co se říká: "Nikdy neříkej nikdy." V tomto státě už prošlo i dopravních stavbách takových blbostí, že klidně může projít i tohle. Něco podobného tvrdí i lidé v Posázaví, které zase chtějí zničit další hloupostí, tedy vést D3 přes Posázaví.

074: Na roční plán výluk jsem našel odkaz 3.11.2014 na stránkách pana Fuksy (http://vlak.wz.cz/) a vede na DUČR (http://ducr.cz/drurad/2014/RPV_2015.pdf). Každopádně jej beru se značnou rezervou. Na to, aby člověk vyšťoural ledasjaké informace ještě nemusí být dopravní odborník. Mimochodem, odborník je osoba, která splňuje 3 věci: znalosti, praxi a v oboru se průběžně vzdělává. Tedy odborníkem na dopravu není ani čerstvý absolvent dopravní fakulty, ani většina šotoušů.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11248
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 20:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad dolní Pacifik:

Pokud nemá vzniknout žádná nová výhybna/stanice, tak (byť s novým SZZ + TZZ) bude vycházet do některé ze stanic (Jílové nebo Týnec) dlouhé "čekání na takt". Podle mě jediným řešením je snaha stíhat zajet úsek Davle - Týnec nad Sázavou pod 30 minut.

Bylo by to reálné při "pouhé" optimalizaci/revitalizaci tratě v tomto úseku (+ případně střídavém zastavování ve "frekvenčně slabších" zastávkách), anebo nikoliv?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 21:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V údolí Berounky neprojde nic, co tam zabere nějakou plochu. Snad tak ještě mezi Lipenci, Radotínem, Zbraslaví. Dál už ani ťuk.

-aa-:
zajímavé, že Pacifik se má revitalizovat na taktovou hodinu, zřejmě bez prostojů(?) v nácestných stanicích. No, to ale znamená, že v tom hodinovém taktu se musí odvozirt substrát i ovíkendu a to znamená, že velké soupravy s mašinou a to nutně musí znamenat rovnání oblouků, protože ani kdyby taková souprava jezdila podle horních rychlostníků, tak by to s největší pravděpodobností nestíhala ujet. Takže bych moc rád viděl tu studii, nebo plány. Je to možné?
Pokud by se ale toto chystalo, pak ale musí nutně jít ujezdit při pravidelném provozu i půlhodinu a to i bez výhybny Luka. Takže kapacita by při hodinovém taktu zbyla. Jen je spíš problém v řešení zpoždění. No každopádně bych chtěl ten projekt, nebo studii vidět.

Orky podle té definice může být čerstvý absolvent fakule odborníkem, pokud studuje při práci v oboru.[happy]

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4190
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 21:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nebude, pokud se bude jezdit podle horních rychlostníků a z trati se vydupe maximálka (hodně proměnlivá rychlost!), ale na to velké soupravy s motorovou mašinou nemají. Aby to šlo i s velkými mašinami, musí se do trati hrábnout víc. Já nejsem stavař a tenhel typ jsem neřešil, proto bych chtěl podrobnosti o té revitalizaci znát. Já vymýšlel jiný model dopravy a úprav trati (dá se říct že minimálně nákladný).

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5772
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 21:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Jediná rozumná, bezproblémová a realistická varianta je Bártou zastavený tunel Smíchov - Beroun. To si troufám tvrdit.

Ano, přesně to tvrdím též.
A paradoxně je i nejšetrnější pro přírodu.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 22:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No říkat, že byl zastavený Bártou je trochu nepřesné-tunel zastavil jeho hlavní sponzor.

Ovšem nikdo neřekl, že se to nesmí postavit, takže ještě je tu možnost financování jen z prostředků ČR.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11014
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 22:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: zajímavé, že Pacifik se má revitalizovat na taktovou hodinu, zřejmě bez prostojů(?) v nácestných stanicích.
A to se obnoví Krhanice nebo udělá výhybna Svárov (stihnutí Davle - Týnec si myslím, že je nereálné)?

Orky podle té definice může být čerstvý absolvent fakule odborníkem, pokud studuje při práci v oboru.
Tak to mě nenapadlo. [happy]
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 23:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: no o výhybně Svárov se tentokrát -aa- nezmiňuje, Luka mu zamítli, tak si myslím, že žádná nová výhybna asi nebude. Ale s tím Svárovem by mi to přišlo vyjezditelné v hodinovém taktu vpohodě i starou klasikou. Pak toale znamená, že taktově by šlo křižovat opravdu jen na Svárově a ve Vraném. Půlhodinový takt by v tomto modelu existovat nemohl.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 00:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Probůh zvedněte se už z toho vedení. Píšu o situaci, kdy ("pokud", chcete-li) dojde - tak jako tak - k rekonstrukci koleje na Pacifiku. A k té dojít musí, nemá-li se to časem zavřít.

No a za této situace já tvrdím, a je to objektivní názor [happy]), že bude šance dostat Týnec do vlaku za vícenáklady blížící se 0 Kč, bude-li provedena "revitalizace" jak se o ní uvažuje (tj. stanice + přejezdy + TZZ, pokud vím) v předstihu. Nic více, nic méně.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4596
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 05:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba: Doporučuji si před komentáři k rekonstrukci kolejí na dolním pacifiku udělat alespoň jednu osobní návštěvu. Pacifik nemá zrekonstruovány pouze krátké úseky - staniční koleje v Týnci (obě zhlaví však ano) a v podstatě stejná situace je i v Jílovém u Prahy. Vyjma těchto krátkých úseků je kompletně kolej mezi Čerčanami a mostem na Žampachu (včetně) vyměněna. Dále k Davli je vyměněn několik set metrů dlouhý úsek přes zastávku Petrov Chlomek, zbytek je pokládka z cca roku 1983. Dále od Davle (včetně) je kolej vyjma asi dvou kilometrů mezi Zbraslaví a Modřanami (kde je všemožně vyspravovaná a posvařovaná pokládka z doby okolo roku 1970) a dvou stančních kolejí ve Vraném, je vše komplet vyměněné.

Co bys tedy chtěl pro zrychlení pacifiku jakoukoliv rekonstrukcí traťové koleje udělat? I když se (časem) vymění zbylá část úseku Davle -Jílové, tak na zvýšení rychlosti nad 60 km/h lze s úspěchem zapomenout. Na obloucích o poloměru okolo 170 - 180 metrů moc zázraků dělat nejde......


Mám obavy, že zase plevelíš i toto diskusní fórum svými moudrostmi od klávesnice....

Jistě, zdroje jsou[crazy]. Ale aby po vyházení kvanta peněz vzniklo něco, co bude mít nějakou hodnotu (snížení jízdní doby, zvýšení komfortu pro cestující), tak to ne[nene].
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4065
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 07:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Prostoje Týnci mají zůstat. Základní premisa revitalizace byla stihnout z OPD1 = na drážních pozemcích. Tím padly nějaké myšlenky na Svárov, ten snad někdy později (i když já příliš nevěřím na to, že revitalizace proběhne, když si uvědomím jak dlouho se připravovala velmi obdobná Rudenka, která je však poněkud kratší... uvidíme).
Studie: zadavatel SŽDC (Stavebí správa západ, pracoviště Plzeň), zpracovatel Metroprojekt. Brejlovci s Bmto tam už dnes ten takt vyjíždějí (např. 9055 Vrané - Jílové 29 min., 9062 Jílové - Vrané 28 min.).

Pikehead: Při kondici rozpočtu SFDI, který postačuje maximálně na spolufinancování se obávám je postoj hlavního sponzora rozhodující.
Mladějov, Quenya: A můžeme si o rozumnosti toho kterého záměru myslet, co chceme. Buď budeme mít řešení pro sponzora přijatelné (= dle jeho podmínek ekonomicky efektivní) ... nebo holt nebude nějaká rychlá trať do Plzně. A je to tak správně[happy] (nezbývá nž doufat, že kritéria jsou nastavena správně, i když mně osobně hlavní kritérium časové úspory pro přijde rozumné).

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11016
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 09:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Půlhodinový takt by v tomto modelu existovat nemohl.
Vzhledem k tomu, kudy trať vede, pochybuji, že má smysl širší půlhodinu v celé trase sledovat. Navíc poloha výhyben s ohledem na možnosti tratě v terénu tak, aby se dala půlhodina vyjezdit, se bude hledat těžko.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 09:16:14    Odkaz na tento příspěvek  

k tomu základnovému tunelu - šly před časem ZVĚSTI, že rubanina bude podle projektu de iure uložena na skládce (zaplaceno z rozpočtu) a de facto bude uložena v cementárně/cementárnách (a zaplacena odběratelem jako surovina).
Kdyby šla rovnou do těch cementáren (a ty to zaplatily jako surovinu) tak by tunel vyšel ZNATELNĚ laciněji a navíc by se nažrali ekomamlasové (využití odpadu, doprava suroviny po dráze/vlečce). A přestali by kafrat do věcí, kterým nerozumí.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5773
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 09:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>pochybuji, že má smysl širší půlhodinu v celé trase sledovat.

Přesně tak. Má jistě smysl vést z Prahy pár špičkových vlaků za sebou (cca mezi 15:30-18h), ale max Davle, něco z toho do Jílového.

Opravdu bych viděl jako podstatně "pálivější" potřebu řešit opravy, výluky a zkapacitnění 171 a odvozit lidi jako lidi [wink] na 231,011,090,221 a 070, a dořešit 120 , než bojovat na Pacifiku s autobusy.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 09:50:25    Odkaz na tento příspěvek  

k dolnímu Pacifiku - reálný smysl má taktová doprava z/do Davle. Je tam dost lidí, kteří jezdí do Prahy za prací, zastávka Kačerov vlak VELMI ZATRAKTIVNÍ, v Davli a Vraném se k nádraží vejde dost aut a v ranní/odpolední špičce bude vlak časově srovnatelný s autobusem/autem.
Jílové mi připadá mimo letní sezónu zbytečné.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5774
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 10:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hk : Ale jo, Davle stačí..jakkoli třeba do Petrova (Pikovic) jezdí také lidí dost (i když pod zastávkou je konečná přímého PID busu z Prahy).

Ale na té Davli bych se shodnul, to prostě obslouží nejvíc lidí a je to pořád rychlé. Další cíle Petrov a Jílové jsou už slabší, tam by půlhodina vozila vzduch.
Ale jak píšu, to je na cca půlhodinu mezi 15:30 a 18h z Prahy, a ráno z Davle cca 6:00-8:00. Dobříš snad jako přípoje ve Vraném na plyšovou solo 810, tahat třídílné regíny se vzduchem v kladiva na Dobříš jsou vyhozené peníze.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4597
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 10:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Pacifiku pomůže Kačerov, celotýdenní hodinový takt Praha - Vrané, ve špičkách pracovního dne zahuštěný na půlhodinu. Rozhodně nemá smysl bojovat s autobusy, protože na úseku Vrané - Dobříš je to nesmysl (šotouši typu Petr Vlček dosud nevzali v potaz, že existuje R4) a na úseku Vrané - Čerčany to smysl nedává také. Davli vybojovat nelze - autobusy jsou na správném břehu, vlak na nesprávném břehu řeky. Takže akorát Pikovice, Luka a to je tak asi vše.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 10:52:25    Odkaz na tento příspěvek  

"Davli vybojovat nelze - autobusy jsou na správném břehu, vlak na nesprávném břehu řeky"
Toto tvrzení platí geograficky, provozně je to silně závislé na čase. Mám osobně několikrát zkontrolováno, že v úseku Lahovický most - Barrandovský most je v době kolem 8 hodiny ranní jízdní kolo (po stezce) rychlejší autobusu! A je VELMI pravděpodobné, že se autobus courá už ze Zbraslavi od mostu Závodu míru. Jezdím na "nákupním" Favoritu, průměr v tom úseku je cca 25 km/h.
Pravdou ovšem zůstává, že většina Davelských pojede tím autobusem, neb to mají blíž. Ale předpokládám, že se po silnici II/104 pár lidí autem na ten vlak taky dostaví.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5776
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 10:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ano, koukám, že se tady v podstatě shodnem, holt známe (skutečné) přepravní proudy, to jsou právě ty rozdíly mezi šotopřáními při pohledu na mapu a dlouholetým (skutečným) cestováním tamtéž a to ne jen ve slunečnou sobotu za photoshootem [wink] .
I když i z té Davle jezdí lidé vlakem docela dost.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11017
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 11:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: holt známe (skutečné) přepravní proudy
Já se obávám, že pokud se něco nestane z průjezdností komunikací z Posázaví ku Praze, tedy zejména Strakonická a Vídeňská, tak ještě může Pacifik doznat oživení. Když se podíváš na stranu 25 Ročenky dopravy 2013, tak zjistíš, že od roku 2010 do roku 2013 došlo k nárůstu počtu přepravených cestujících o 43%! Jsem zvědav jaký bude výsledek z letoška a jaký z příštího roku, kdy může mít vliv otevření Kačerova. Co bude pro pacifik rána, tak to bude otevření déčka do Písnice.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4598
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 11:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Co bude pro pacifik rána, tak to bude otevření déčka do Písnice.

Pouze za určitého předpokladu: Musí být zprovozněno celé v úseku Náměstí Mírů - Písnice NAJEDNOU.

Jak moc je to pravděpodobné a hlavně, kdy se tak stane, ví tak leda pánbíček. Třeba 2025? Nebo později? Nebo vůbec?

A na koho to bude mít vliv? Na lidi z Týnce, Krhanic, Jílového, jenže ti vlakem stejně dnes nejezdí a těžko někdy jezdit budou. Takže i když by někdo nakrásně vystavěl déčko najednou, tak vliv bude na pacifik limitovat k nule. Kdo mohl, tak utekl buď do busu a když nebyl použitelný ani ten, tak se jezdí v autě[wink]. Co je na tom divného??? Kombinace 714 + 010 a jízdní doby hodina a více na vzdušné vzdálenosti cca 25 km hodně odradily........

A ten opětovný nárůst přepravených lidí má nejspíš na svědomí krom ucpaných silnic hlavně asi nasazení regionov, čili vozidel z dnešního pohledu již akceptovatelných na pravidelné dojíždění do zaměstnání či do škol.

Honzaklonfar: Toto tvrzení platí geograficky, provozně je to silně závislé na čase.

Jistě, ale je tam nutná podmínka nepoužitelnosti silničního spojení, které hraje prim z hlediska jízdní doby. Železnice je pro Davli alternativou, JEN když to po silnici už opravdu nejde. Což je trochu málo......

Kačerov by tomu všemu mohl pomoci. Kdy že vlastně bude hotov??? Dost pomalu se na něm dělá....
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5778
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já se na tu ročenku klidně podívám, ale nárůstu 2010/13 o 43% moc nevěřím.
Jednak by bylo z toho potřeba vyextrahovat pracovní dny, jednak míním, že to je zkresleno nějakou statistickou kličkou, třeba započítáváním SoNe za 5 osob a podobně, nebo jen prostým zkreslením odečtu, metodiku neznám.
Samo třeba zvýšením počtu vlaků.

Dneska stačí na většinu vlaků Regína trio, 43% nárůst za tři roky prostě není možný, nebo jsou porovnána sčítání z jiných ročních dob atd.

Já totiž tím Pacifikem jezdím často (do Davle nebo Petrova) a skoro 50% OPRAVDOVÝ nárůst cestujících za tři roky je, sorry, nějaká bota. Tuplem v pracovní dny.

Prostě to, co tady navrhuju já, Bram, HK a další, jsou realistická opatření, a sry, ani ta statistika nedává oprávnění k realizování nějakých šílených šotovizí.
Zvlášť, když vezmem do úvahy do 10 let to Déčko, i když u něj bych nějaký drastický vliv na 210 nepřepokládal, Jílové a dál od Prahy jezdí stejně busem či autem.

Kačerov už od nového grafikonu !!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Rozklikl jsem si Ročenku dopravy (díky za odkaz) a víceméně to odpovídá i mým pozorováním.

Trať 011 se pohybuje někde kolem maxima využití cestujícími - asi se její potenciál postupně vyčerpal. Obdobně trať 171.

Setrvalý významný nárůst počtu cestujících na tratích 091, 221, 231. Zejména 091 je zbytečně opomíjena, zde by rozsah dopravy měl být určitě vyšší - celodenní půlhodina a v pracovních dnech špičkových 15 minut a to v celém úseku Praha - Kralupy. Ale kudy by projely nákladní vlaky, když 072 je totálně rozbitá.......

Potěšitelný nárůst je u trati 120, kde by pomohlo hodně odstranění pomalé vrstvy a její náhradou Sp vlaky. Takže "rychlá" celodenní půlhodina.

Trať 070 - setrvalý stav narušen zavedením linky S34. Dle mého pozorování se ale stav opět ustálil a bez nějakých větších investic do infrastruktury a vozidel již nelze čekat žádnou změnu.

Trať 122 - setrvalý stav s minimálním vytížením. Otevření zastávek v Chýní a v Hostivicích se dle mého odhadu dostaneme tak někde k číslu 600, možná 700. Což je ale pro vlakovou linku pořád zoufale málo.....

Trať 173 - trvalý vzestup, ale hodnoty jsou pořád ještě nízké. Snad se konečně pozitivně projeví vliv otevření zastávky v Rudné a hodnota vzroste alespoň někam k číslu 2000.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaklofnar: pokud vim o novem moste se neuvazovalo. Trat mela jit do zarezu tak, aby se jeste na moste ve smeru z leveho brehu zatacelo mirne vlevo, most by pokracoval nadjezdem nad trati a napojil se na Tyrsovu. O tom jak tohle reseni je realne a nakladne ale nic moc nevim a prave to by me zajimalo.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11018
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: A jezdíš tím pacifikem ve špičkách pracovních dnů ve špičkových směrech?
(Údaje pro pacifik, průmerný pracovní den):
rok - počet cest.
2006 - 2070
2007 - 2090
2008 - 1830
2009 - 1950
2010 - 1860
2011 - 1560
2012 - 2240
2013 - 2670

Bram: Pozor, v té tabulce je jedna zrada, a to, že jde o vlaky PID. Trať 091 tedy evidentně zahrnuje i zaintegrované rychlíky, a ty budou mít nezanedbatelný podíl. Pokud by průměrná obsazenost takového rychlíku byla pouze 150 osob, tak podíl osobních vlaků klesá pod 10 tisíc/den a oba směry. Ohledem na osídlení kolem trati si nemyslím, že je vhodné tuhle trať řešit 15 minutami zastávkových vlaků až do Kralup, jsem spíš pro větší podíl vlaků zrychlených.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:Dneska stačí na většinu vlaků Regína trio, 43% nárůst za tři roky prostě není možný, nebo jsou porovnána sčítání z jiných ročních dob atd.


Zrovna tomuto nárůstu bych i celkem věřil. Soupravy se v pracovní dny jednotily na regionovy, ve špičkách to jezdí v úseku P. hl.n. - Skochovice každou půlhodinu. Čili jsou tu odůvodněné předpoklady, že na to lidi pozitivně zareagovali........

A pokud by se to správně interpretovalo, tak až do roku 2011 setrvalý pokles (jízdní řád i vozidla v pracovní dny stály za howno), pak postupně obrat.

Osobně si myslím, že by se beze změn vozidel a jízdního rádu ustálilo vytížení někde kolem 1300 lidí za den......

Osobně si myslím, že tu potenciál pořád je, ale nerad bych, aby někoho napadlo zvyšovat vytížení linky S8/80 po Praze likvidací autobusové linky 139, kterou by si někdo mohl po otevření zastávky Kačerov interpretovat jako souběh s linkou S8/80[crazy].

Spíš bych to díky otevření Kačerova viděl tak, že dojde konečně k možnosti se dostat vlakem do míst pracovních příležitostí (Brumlovka, Pankrác, Budějovická) bez toho, aniž by se muselo oklikou přes hlavní nádraží.....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7744
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 20:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram :Snad se konečně pozitivně projeví vliv otevření zastávky v Rudné
No zatím nic moc. Řekl bych, že je tam pomalu stejný obrat jak v Jinočanech.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4602
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 06:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: V Rudné očekávám pomalý nárůst zájmu o vlak na nové zastávce. Lidi si musí na vlak zvyknout jako na něco, co je již pouze neobtěžuje průjezdem, ale má pro ně i přínos v podobě rychlého spojení se Smíchovem. Bohužel, lidé si v Rudné od možnosti použít vlak dlouhodobě odvykli, autobusové spojení na metro do Zličína mají četné (ráno každé čtyři minuty na Zličín něco jede), tak proč hned měnit zvyky. Nehledě na to, že na Zličíně existují nákupní centra, takže zejména při zpáteční cestě z Prahy odpoledne není problém se v těchto centrech zastavit.

Tuto možnost na Smíchově nemají, tak snad jednou v budoucnu dojde k razantní přestavbě tamějšího nádraží a tuto možnost mít konečně budou.....
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 09:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudná zastávka: To je tak, když ten vlak nejede do Prahy, ale na Smíchovské nádraží. Takže pro cesty kamkoliv v okolí metra B oproti busu na Zličín apod. žádná zásadní výhoda (je trochu rychlejší, samozřejmě, ale to je sráženo malou četností a nepříliš pěkným přestupem). Zlepšení snad na Anděl, už pro KN je výhoda kde?
No, tak hlavně že potenciálu přímé jízdy do centra jsme se důsledně zbavili...


Věřím v nějaký postupný nárůst, zejména tedy až/pokud tam místo 814 bude něco přijatelnějšího, ale razantnější bude až s přímými vlaky, budou-li.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4603
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 12:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba: To je tak, když ten vlak nejede do Prahy, ale na Smíchovské nádraží.

Ne, to je tak, když jeden mimopražský vševěd tříská prsty do klávesnice a píše o něčem, o čem nemá absolutně páru.

Ony totiž také existují nějaké rozlehlé kancelářské komplexy na Butovicích, Stodůlkách a na Radlické, či obchodní centra na Zličíně. Takže pokud lidi pracují tam (a je jich vskutku hodně) a zároveň bydlí v okolí Rudné, není tedy jediný důvod, proč využívat vlak.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 12:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Nechcete si dát studenou sprchu?

Ty kanceláře na P5 jsou z hlediska dojížďky jako celku marginalita ve srovnání s centrem.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5114
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 14:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je tak, když ten vlak nejede do Prahy, ale na Smíchovské nádraží. Takže pro cesty kamkoliv v okolí metra B oproti busu na Zličín apod. žádná zásadní výhoda (je trochu rychlejší, samozřejmě, ale to je sráženo malou četností a nepříliš pěkným přestupem). Zlepšení snad na Anděl, už pro KN je výhoda kde?

Zas taková beznaděj to není, Smíchovské nádraží je taky významný uzel MHD pro směry na jih a jihovýchod. Pokud by někdo dojížděl z Rudné na Prahu 4 (ať už na Budějovickou, Novodvorskou, Jižák, nebo třeba do Modřan), případně měl cestu do jižních částí Prahy od Barrandova po Zbraslav, tak přímý vlak až na Smíchov ušetří jeden přestup...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4604
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 15:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš záruba:Ty kanceláře na P5 jsou z hlediska dojížďky jako celku marginalita ve srovnání s centrem.

Je li klávesnice od Prahy vzdálena 100 a více kilometrů, nejspíš se to tak jeví.

Když se může Šabina jevit jako velkovesnice postrádající vlakovou zastávku, nelze se pak divit ničemu[biggrin].
Vláďa42
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 19:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: studenou sprchu!

Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.68.114
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 19:49:44    Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Namátkou celé ústředí Komerční banky, ČSOB, Citibank...jj, to je marginalita jak fík 8-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4605
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 21:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vláďa 42: Přečti si třeba to, co napsal SŽ.

Lidé v Praze a jejím okolí si vybírají zaměstnání i podle dojížďky a kdo měl tu možnost, aby dojížděl do práce co nejkratší cestu, tak to i využil. Nic špatného na tom nevidím. Takže hodně lidí z Rudné a okolí pracuje právě ve zmíněných kancelářských komplexech. A marginality to opravdu nejsou[nene].

Studenou sprchu tedy potřebují patrně ti, co mi jí vřele doporučují[wink].

Patent na rozum nemám, ale tady si nemohu odpustit narážku na zoufalou neznalost místních podmínek v případě pana Záruby a jeho střelby od boku. Zbytečně tak nahrává na smeč svým odpůrcům a kritikům jeho činnosti ve východních Čechách, o které si ale myslím, že hodnotit negativně nelze, byť chyby se tam vyskytly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 23:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidé v Praze a jejím okolí si vybírají zaměstnání i podle dojížďky a kdo měl tu možnost, aby dojížděl do práce co nejkratší cestu, tak to i využil.

No já teda nevim. Pracuju v Praze a jsem ve styku s hodně lidmi, kteří jezdí za prací, ať v rámci Prahy, nebo v rámci nějakého dojíždění "z okolí Prahy". A nějak vůbec ale vůbec nemůžu nabýt dojmu, že by si lidi v Praze vybírali práci podle toho, jak to maj daleko. To možná tak prodavačka v tesku, když bydlí v nuslích, se nebude ucházet o práci v Letňanech, ale zkusí Eden, že.

Pokud někdo shání práci, tak

a) shání práci v oboru pro něj natolik zajímavou, že dojíždění neřeší, neboli "práce je to dobrá, za dobrý prachy a jezdit kvůli tomu MHD/IGK přes půl Prahy nebo přes půl StČK je holt cena" (znám pár takových);

b) když už si fakt může vybírat, tak je zpravidla v pozici, že třeba dostane i služební auto a pak nějaký vlaky nebo autobusy neřeší už vůbec (taky takový znám);

c) pokud jde o ty Stodůlky a pod., tak třeba taky má práci v tý a tý společnosti a ta přesunula kanceláře z jedný části Prahy do jiný, čímž se mu zkomplikovalo dojíždění třeba z Proseka do centra na z Proseka do Stodůlek, a jsou v situaci, kdy si zrovna dvakrát nemůžou vyskakovat, třeba věk 50+ není zrovna ideální pro to, aby si jen tak zbůhdarma dal někdo výpověď ve velký firmě na zajetý pozici a šel shánět něco stejnýho či lepšího někde blízko bydliště. Zas taková hrozná poptávka po lidech různých profesí není ani v Praze. I takový znám aneb nohama na zemi!;

d) spíš znám lidi, který si určujou bydlení podle práce a ne naopak (sháněj podnájmy či kupujou byty tak, aby to do současný práce měli relativně blízko, pokud ta práce skýtá jakous takous jistotu, třeba státní správa apod.) - takový taky znám;

e) VHD/MHD narvaná po strop každý ráno směřující ze všech koutů StČK do Prahy lidma, který jedou tam či onde za prací a jsou rádi, že nějakou maj, protože v jejich městečku/vesničce chcíp pes, a je jim uplně jedno, že ještě v Praze musej na tramvaj/metro/bus a dojet tam či onde do firmy... Fakt si ti lidi vybíraj práce podle dojíždění? Jak jsem psal uplně na začátku, možná si vyberou firmu ve stejným oboru v tý části Prahy, která jim je trošku blíž, ale lidi jezdící třeba z Lysý do Vysočan a dále pak tramvajem/busem atp. si spíš vyberou nějakou firmu někde ve Strašnících a ne třeba v Dejvicích či Modřanech, jenomže to taky musí bejt v jejich moci si vybírat. Hodně lidí dneska tu moc nemá. Buď máš práci ve Strašnichích (přestupy, přestupy) nebo nemáš práci vůbec. Tebou zvolená profese v baráku hned naproti nádraží Vysočany není. Nohama na zemi!

S ohledem na situaci na trhu práci mi prostě argumentace "lidi si VYBÍRAJ práci podle dojížďky" přijde lehce nesmyslná v kontextu právě těch relativních novostaveb kancelářských komplexů u metra typu Stodůlky a v kontextu bodu d)

Lidi, který vybíraj práci podle dojíždění zpravidla nemaj moc z čeho vybírat, jestli mám dělat prodavačku/skladníka/recepční nebo jakoukoliv relativně "blbou" práci v obchoďáku atp. na tomhle nebo tomhle konci Prahy je prakticky jedno. Když chce někdo pracovat pro tu a tu konkrétní firmu, protože ho zaujala ta a ta konkrétní nabídka místa, tak už si jaksi nemůže moc diktovat, kde mu teoretický budoucí zaměstnavatel postaví židli.

Když chce někdo pracovat v tom a tom oboru, tak se taky musí přizpůsobit nabídce a tomu, kde ho vezmou, a dovedu si v barvách a plasticky představit, že spíš bude jezdit přes půl světa do firmy, kde sežene dobrou a dobře placenou práci, než aby to odmítl, protože je to "na dva přestupy" [crazy]

Pak je taky logický, že třeba učitel bude shánět místo v nějaký škole v nějaký oblasti blízko jeho bydliště a ne na druhým konci světa, opět, s výjimkou toho, že by atraktivita místa dalece překračovala komplikace s dopravou.

Docela by mě zajímalo, podle jakých kriterií hledal práci třeba zrovna takový Bram, jestli to bylo podle oboru (několik ohnisek tam či onde), podle konkrétní firmy/pobočky (jedna konkrétní lokalita) nebo podle snadnosti dojíždění (je mi jedno jakou práci, umím vše/kvalifikace nerozhoduje/jsem kvalifikován v profesi, která je potřeba "na každým rohu", jako třeba asistentka, a není nijak speciálně koncentrována, jako třeba účetní nebo obchodní zástupce v oblasti obchodu s plechem a kovovými výrobky) a jestli teda náhodou neexistuje daleko lepší varianta /má to tam blíž/ a proč tam teda nepracuje ;-) Mrk ;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 23:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je li klávesnice od Prahy vzdálena 100 a více kilometrů, nejspíš se to tak jeví.

On fakt ani netuší, jak se tu ztrapňuje, dokonalý... :-DDDDDD

Namátkou celé ústředí Komerční banky, ČSOB, Citibank

Jest mi známo, dělá tam mj. můj otec. Nicméně: je to ve srovnání s cíli v centru marginalita.

c) pokud jde o ty Stodůlky a pod., tak třeba taky má práci v tý a tý společnosti a ta přesunula kanceláře z jedný části Prahy do jiný, čímž se mu zkomplikovalo dojíždění třeba z Proseka do centra na z Proseka do Stodůlek, a jsou v situaci, kdy si zrovna dvakrát nemůžou vyskakovat, třeba věk 50+ není zrovna ideální pro to, aby si jen tak zbůhdarma dal někdo výpověď ve velký firmě na zajetý pozici a šel shánět něco stejnýho či lepšího někde blízko bydliště.

Naprosto přesně. Jinými slovy: tuhá vazba lokality na zaměstnavatele v přilehlé okrajové ("širšocentrové") části Prahy je jen tam, kde to je mnoho desetiletí, a nedošlo dosud k tak velkým otřesům, aby se to změnilo.

Patent na rozum nemám, ale tady si nemohu odpustit narážku na zoufalou neznalost místních podmínek v případě pana Záruby a jeho střelby od boku

Hehehe. Viz výše. Tohle mi zase jednou prodloužilo život, díky!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 05:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary:shání práci v oboru pro něj natolik zajímavou, že dojíždění neřeší, neboli "práce je to dobrá, za dobrý prachy a jezdit kvůli tomu MHD/IGK přes půl Prahy nebo přes půl StČK je holt cena" (znám pár takových);

Vida a dost lidí to přitom řeší a pokud si najdou práci, která je stabilní (tj. lze tak dle historie zaměstnavatele a referencí jeho zaměstnaců), tak to hraje naopak velkou roli. Takže ano, mnohdy si podle stabilního zaměstanavatele lidé pořídili bydlení a počet pracovních míst stabilních zaměstnavatelů v oblasti Radlické, Nových Butovic, Stodůlek a Zličína je velký. Ignorovat tento fakt je to samé, jako hovořit o marginalitách typu Pankrác, Brumlovka, Budějovická, Chodov atd.

pokud jde o ty Stodůlky a pod., tak třeba taky má práci v tý a tý společnosti a ta přesunula kanceláře z jedný části Prahy do jiný, čímž se mu zkomplikovalo dojíždění třeba z Proseka do centra na z Proseka do Stodůlek, a jsou v situaci, kdy si zrovna dvakrát nemůžou vyskakovat, třeba věk 50+ není zrovna ideální pro to, aby si jen tak zbůhdarma dal někdo výpověď ve velký firmě na zajetý pozici a šel shánět něco stejnýho či lepšího někde blízko bydliště. Zas taková hrozná poptávka po lidech různých profesí není ani v Praze. I takový znám aneb nohama na zemi!;

Je hodně zejména VŠ lidí od 25 do 40 let, kteří to vidí jinak a podle toho se i chovají.


Tomáš záruba:On fakt ani netuší, jak se tu ztrapňuje, dokonalý... :-DDDDDD

Jistě. Jenže já se ztrapňuji pouze v Praze a okolí, kdežto ty se svými nápady ztrapňuješ po celé ČR, namátkou připomenu třeba Prahu a okolí, Karlovarský a Liberecký kraj[biggrin].



Jest mi známo, dělá tam mj. můj otec. Nicméně: je to ve srovnání s cíli v centru marginalita.

A proto se z vlaků od Berouna na Smíchově vysype zhruba polovina lidí. Nebo že bych měl halucinace a všichni jezdili až na hlavní nádraží[blush]?

Čili když to vezmu z opačné strany, tak prodloužení vlaků S6 na hlavní nádraží by jistě nemálo lidí oslovilo. Ale pokud vím, tak ROPID protažení S6 na hlavní nádraží neplánuje, hovoří o Vršovicích a dále snad Běchovicích. Myslím si o tom své, ale nic s tím nenadělám.
honzalonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 06:21:07    Odkaz na tento příspěvek  

trocha reálných informací k dojížděčům na Smíchov ze 171. Desítky let jsem dojížděl do Prahy časovými ekvivalenty dnešních 8807 - 8809. Ve vlaku člověk leccos vyslechne, když neumí usnout... Velkým zaměstnavatelem na Smíchově je Státní správa sociálního zabezpečení (kde se ženský střídají jak na běžícím páse). Mladé díky dětem, střední věk si hledá lépe placené místo i za cenu dalšího dojíždění po Praze. Dost lidí valí na Zličín, protože na denní dojíždění autem nemají peníze. Hodně lidí taky dělá ve zdravotnictví (Karlák, Vinohradská, Italská, Motol), pravda na nižších "pozicích". Zdravotnice se mezi špitály stěhují (kvůli penězům). Zobecnit by se dalo tolik, že dojižděč si v rámci své kvalifikace/věku "vybírá" takové zaměstnání, kam dojede vlakem a metrem (klidně na druhý konec Prahy). Další návazné spoje jsou už problém...
Manuální pracovníci z průmyslových oborů postupně vymizeli (asi jezdí autem), stavební dělníky si firmy vozí z ubytoven autem. Ukrajinské prodavačky zmizely taky, asi bydlí v Praze a ne u nás "na vsi".
Dneska jezdím o 2 hodiny později a většina cestujících buší do telefonů/notebooků a nic neříkají...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11019
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 08:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Souhlasím s Charym. je pravděpodobné, když si projdeš panelák na sídlišti, že budou převládat Ti, kteří mají zaměstnání blíž svému bydlišti, ael rozhodně to nebude nějaký obrovský rozdíl.

A proto se z vlaků od Berouna na Smíchově vysype zhruba polovina lidí. Nebo že bych měl halucinace a všichni jezdili až na hlavní nádraží
Pod Smíchovským nádražím je už cca 30 let stanice metra B. Pro řadu lidí je výhodné takovu linku použít.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 09:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Ono je taky otázkou, jak moc "v centru" je hlavní nádraží. Pochoďák podchodem a halou, metro jen C, tramvaje daleko, v těsné blízkkosti nádraží nic moc není, za nádraží se dá dostat jen tak, že se celé obejde. Pro mnoho cílů v centru může být výhodnější vystoupit na Smíchově a jet do centra metrem. Na hlavním nádraží by to chtělo umožnit východ i na Žižkov a ideálně i přímý vstup z jižních konců peronů do stanice Muzeum A. Což je utopie.
Co se bydlení týče, čerstvé náplavy si často hledají bydlení tak, aby to měly blízko do míst, odkud pocházejí. Znám několik východočechů, všichni bydlí na severovýchodě Prahy, jeden člověk z Loun si hledal byt výhjradně na severozápadě Prahy. Já jsem výjimka, pocházím z Podkrkonoší, ale bydlím v Benešově. Mnohokrát jsem čelil dotazům, proč jsem si nepořídil bydlení někde, "kde to mám blíž domů".
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8670
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 09:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary: naprostej souhlas. Takovej Siemens se přestěhoval do Dvěstědůlek, Rockwell na Butovice, ABB z Karlína na Pankrác, ČSOB z centra do Ratlic atd. atd., přičemž nevím že by došlo k nějakýmu aspoň registrovatelnýmu odchodu lidí jinam kvůli stěhování. Lidi maj obojky z hypoték a tak musej držet hubu a krok daleko líp než kdysi. Funguje to dokonale.

Stanice metra na Smíchově je sice už léta ale vlaky použitelně jezděj do centra tak let deset. No a za tu dobu došlo viditelně ke stavu že dál na hlavák pokračuje tak polovina až 2/3, zatímco dokud pokračoval jeden vlak z pěti tak na Smíchu vystupovali skoro všichni.

Dělňasi z průmyslových oborů moc nejezděj protože už nějak nejsou průmyslový obory.
betakaroten
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 10-2012

Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 12:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: přímý vstup z jižních konců peronů do stanice Muzeum A. Což je utopie.

To je utopie, protože je to zatraceně daleko. Trochu menší utopie by byla lávka z jižního konce 7. peronu (s rezervou na případný 8.) a schodiště do Španělské ulice.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2106
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 13:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Tak polopatě, srandy bylo dost. Jsem Pražák jak poleno a obviňovat mě z neznalosti Prahy a okolí je asi jako vyčítat Krakonošovi, že neví kde je Sněžka. ;-)
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 17:14:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono na Hlaváku by stačily jedny "závory" pro pěší přes jednu kolej ze sedmičky směr VŠE (když už se nedá a nedá provizorně otevřít severní podchod) a jedny schody ála Severní nástupiště na chodník na rohu Vinohradský a Legerky. Stálo by to pár korun a udělalo by to hodně muziky, v čemž asi bude ten zakopaný pes. Lepší je na sedmičku posílat pomáhající a chránící firmu a vod Muzea nechat lidi balancovat po obrubníku nebo nebo hnát podchodem slalomem mezi smažkama.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8674
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 19:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Potěšitelný nárůst je u trati 120, kde by pomohlo hodně odstranění pomalé vrstvy a její náhradou Sp vlaky. Takže "rychlá" celodenní půlhodina"

Brame, jak často tím jezdíš? V kladiva špičku i proti špičce, v sedle, o víkendech... Ona ta trať totiž neslouží jen pro návoz z Kladna do Prahy, že. Jezdí se od Hostivic na Kladno, ze zastávek do Ruzyně, z Ruzyně do Prahy (a to tak že hodně). Mimoto - Sp jede z masny na Město nějakých 45 minut a osobák v době kdy se nekřižuje to ujede v regině za 50. Neboli rozdíl pranepatrnej a tak to i zůstane - tedy pokud nebude snaha vyhnat lidi co jezděj mezizastávkama do aut a přidávat vedle trati souběžný busy. No a pokud by se opravdu někday v brzké budoucnosti padesáti let fakt s tou tratí něco dělalo (dvoukolejka Velekravín - Kladno) tak třeba nevím o lepším místě pro mohutný P+R než je stanice Jeneč. Tudíž k projetí MOŽNÁ Přítočno (byť s P+R by přitáhlo taky Unhošť, Dolany, asi i Hřebec...), možná Pavlov když teda budu chtít ušetřit tím že zavedu novou buslinku, která ovšem díky silniční síti zejména směr Kladno bude z prdele do prdele) a tím to hasne.

Já bych tam naopak viděl klasickej S-bahn, tj. i další zastávky. Jeneček, Popletenej Újezd, průmyslovou zónu u Lega. S tím že by byla i rychlá vrstva, která je ale potřeba zejména a hlavně ve špičce.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 21:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na TOHLE nikdy nebudou peníze.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70493
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 21:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě teď z Knížecí 8 lidí, v Jinonicích +1, Cibulka -1/+1.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70495
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 06:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď 25903: Cibulka +3, Jinonice -2/+1, Žvahov -3, Knížecí -25

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 13:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kostelci nad Lavem po dlouhe dobe vykladka vojenske techniky [happy]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8675
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 21:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco v úterý v 19.40 dorazil od čakovic dav 1 (slovy jednoho) lida (sobotu tejden předtím byla Rožmitálka na příjezdu do Březnice proti tomu doslova narvaná neb dovezla 5 ks) tak dnes v 18.40 to skoro nepobralo neb 6 ks...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 08:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Týjo, úplná sardinkománie [happy]
Na to peníze jsou, ale na posílení S4, aby lidi nestáli všude možně (6901,6903,6920,6922,....), nejsou.
Naopak Sp v 15:23 z Prahy, který vlakům 9642 a 6920 aspoň trochu ulehčoval, se zruší [crazy] Jak u ma*orů.

Stránky o mém modelovém kolejišti
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5781
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 13:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klucí, optejte se na Ropidu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9762
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 19:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:
Já bych se ptal spíš na hejtmanství Středočeského kraje. Z uvedeného je naprosto jasné, že v Praze peníze problém nejsou [crazy] (dočasně?), zatímco ve Středočeském kraji ano.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi tak nějak. Proč spoje S9 jezdí z/do HoPo? Protože Praha peníze má. Zrychlenky Arrivy taky ztroskotaly ne nezájmu stř. kraje, Praha by je na svém území zaplatila.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11026
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 20:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: zatímco ve Středočeském kraji ano.
Ve středočeském kraji nechtějí sáhnout na některé vlaky tragickou obsazeností, nebo jsou líní se tím zabývat. Vůbec si nedělám iluze o obsazeností třeba vlaku o půl čtvrté ráno (9231) z Čerčan do Zruče fakticky v celém úseku. Kdyby vlak 9261 začínal až ve Zruči, 9231 až v Kácově, 9230 až v Ledečku a souprava od 9243 se nevracela v závěsu do Čerčan, což dá jeden pár v délce 57 km! A nepoškodilo by to fakticky nikoho.
A pro další km nemusím chodit daleko: Kolikpak lidí jezdí třeba Os 22201 ve 3:48 s Černých Bud? A co takový 22200 v 4:08 z Kolína? Byl by takový problém, aby v Uhlířských Janovicích nocovaly soupravy 2, nebo i všechny 3? Fascinuje mě, že kraj platí takové jízdy a přitom hned na další lokálce ústící do pacifiku (235) chybí špičkový vlak v té největší špičce. Proč jezdí vlaky z Kutné Hory do Zbraslavic ve 14, 15, 17, 18 a v 16 chybí?
A můžeme popíjít na Kolínsko: Je skutečně technologicky nutné míta za sebou regionální vlaky 5909 a 10 minut poté 19211 Kolín-Kutná Hora. Chápu, že je třeba z technologických důvodů nutné občas s regínami do Kolína zajet, ale nešlo by to tak, aby z toho cestující z Kolína do Kutné Hory měli větší užitek? A když se budete probírat JŘ středočeského kraje, takových ptákovin najdete celou řadu.
Myslím si, že kdyby se takové věco podařilo eliminovat, že by se peníze na posílení vlaků z Kralup našly.

čelakovičan: Upřímně, proč by měl kraj platit vlaky, které nechce, notabene asi 7 minut před/za vlaky ČD?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8681
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 21:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No stč kraj třeba našel peníze na ranně-večerní pár osobáků na 200 z Berouna/Zdic do Březnice. Tudíž poslední vlak na Jince už nebude v neděli v 18.15 z Prahy...

Jen je blbý že si už lidi odvykli a tak ta obsazenost - hlavně večer, ráno se lidi najdou, asi nebude aaspoň zpočátku žádnej zázrak.