K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 23. 12. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 23. 12. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 09:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aa: si delate srndu nacpat 170 lidi do regionovy....
hmr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.100.254
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 10:06:19    Odkaz na tento příspěvek  

No on takový vlak 2516 (BN 7:53 --- HLN 8:56) vedený pouze 1x 471 je taky dost přecpaný, i když to proti 9108-12 bude asi lepší.
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 10:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: jak to má být správně jsme tu už s honzaklonfar napsali. Zadání je podle mne naprosto jasné. Konkrétní provedení je na svéprávných zodpovědných odbornících kteří by s takovým zadáním měli z definice svéprávného zodpovědného odborníka dokázat pracovat - a kteří tu kromě nejapných výmluv na adhezi a že todlecto nikdy nikdo na české železnici nedělal nic rozumného k tématu nepředvedli.

(Příspěvek byl editován uživatelem jezovec.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5898
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezovec : Klucí, vy si to tady dlouhodobě pletete s oddělením přání a stížností Českých drah, co ?
Nevím, jak Penik, ale já opravdu nemám s nějakým zastavováním ptg v Černošicích pracovně vůbec nic společného a já tady s váma můžu pokecat, ale nejste moji nadřízení ani nikdo jiný, abyste mně tady něco nařizovali, úkolovali, natož mi nadávali nebo psali něco o nejapných výmluvách. Já na to celé svůj názor mám, ba i návrh, jak by se to mohlo řešit, ale jen jako hobbista, čistě soukromě.
A mám jiného zaměstnavatele.
Jestli chcete, tak se napřed shodněte na požadavcích, navrhněte řešení a napiště někomu z ČD a SŽDC , kdo to má na starosti. Já tady nemám vůbec motivaci něco (soukromě) navrhovat - aby mi anonymní primitivové typu Jirky nadávali, když řeknu, že něco nejde nebo není tak jednoduché, do modrých gum a jiných nadávek, co by si někde na jednání do očí netroufli nejspíš ani náhodou ? Proč ? Pro dobrotu na žebrotu ?

Těmahle útokama docílíte akorát toho, že ti znalí nějaké odborné problematiky se s váma nebudou bavit. Mně není patnáct, abych si nechal od někoho nadávat a urážet.

Abyste mi dávali "zadání", jak píše Jezovec, a kontrolovali mi rychlost plnění, výmluvy, a ještě uráželi..pánové, to jste teda na špatné adrese. Úkolujte a buzerujte si třeba svou manželku, když se nechá.

Čest práci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 11:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přečtěte si Mladějove co napsal Penik: "Řečí plná huba, ale jak to má být "správně" nikdo neví".

Takže jak to tedy je? Je to tu jenom "kecací" fórum, a nebo jsou to očekávány přesné a jednoznačné definice "jak to má být správně", jinak odborníci se znechucením a pohrdáním odcházejí?

To co jsem tu jako "zadání" psal já je podle mne nejlepší čeho se můžete od zainteresových laiků dočkat. To si necucám s prstu, pohybuji se v oboru kde taky panuje spousta naivity o tom co a jak je možné, a "rozumí" mu každý kdo umí klikat myší. Já jsem tam za toho "zodpovědného odborníka" a vím jak je to občas těžký z toho povyku vydolovat co vlastně ti zákazníci, zadavatelé a čumilové chtějí.

Nemyslel jsem tím "zadáním" ani náhodou že bych tu někomu přikazoval co má dělat a nedej bože to pak chodil kontrolovat - to je opravdu nedorozumění a mrzí mi jestli to tak někdo bral - myslel jsem tím "co nejpřesnější popis toho jak si myslím že by to mělo být, co by mělo být prioritní“.

Kdybych si teď nasadil na chvíli manažerský klobouk, tak jsem měl napsat:

Peniku, kousek výš jsme jsme myslím někteří docela dobře i když obecně popsali jak by to mělo být - je to obecné protože nejde o nějaké jedny Černošice a jejich šraňky, ale o celkový přístup k místu zastavování. Komentáře jezovec 30,31, a honzaklofar mezi tím:

No já myslím že z pohledu cestujícího je to víceméně jedno pokud bude stavět pokaždé přibližně stejně. A strojvůdce nechť přizpůsobí styl a rychlost zastavení adhezním podmínkám, to snad kromě opravdových extrémů počasí dokáže.

---
Jezovec: "pokud bude stavět pokaždé přibližně stejně" bych si dovolil opravit na "pokud bude stavět S KAŽDÝM TYPEM SOUPRAVY pokaždé přibližně stejně"

Vůbec nejde o nějaký metr plusminus. Jde o rychlejší nastupování (neprodlužuje se pobyt) a smysluplné vystupování (neprodlužuje se pobyt) - hůře pohybliví lidé a matky s kočárky nelezou do dveří, které zastaví nad přejezdem. Snad už to takhle pochopí i skalní nádražáci...

---
honzaklonfar: jo tak to bylo i nevyřčeně myšlený.

Nejde o to mít další buzerační předpis a měřit pravítkem jestli je čelo úplně ale úplně každého vlaku od regionovy po pendolino zarovnané s nějakou pitomou cedulkou, ale o předvídatelnost a rozumnost polohy zastaveného vlaku pro nástup/výstup a celkový provoz zastávky a jejího okolí.


Je něco co vám na tomhle “rámci” přijde špatně? Je to opravdu jenom “plná huba řečí” a nebo pokus nějak jasně napsat o co by mělo jít, o možné určení priority? Nestačí to jako podnět pro ty kteří znají místní podmínky a předpisy a mají příslušnou pravomoc a zodpovědnost k tomu aby se zamysleli nad tím nějak to cestování vlakem zase posunout na lepší úrověň?

PS: O "podnět" zde na fóru samozřejmě neformální.

(Příspěvek byl editován uživatelem jezovec.)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6575
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 11:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vše přání jsou naprosto k ničemu, protože neuvažujete všechny problémy s tím spojené. Stačí si to pořádně kreslit do mapy.

Je mi to jedno, nemám s tím nic společného. Chtěl jsem pomoci, tlačítko na spuštění by bylo. Nestojí mi to za to.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.120
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 11:59:59    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: jestli máš problém s pochopením psaného textu, tak s tím prosím něco udělej. Zdejší fórum je diskusní a zatím se ještě smí vyjadřovat vlastní NÁZOR (než to EU zatrhne). K problematice zastavování kolejových vozidel dodám už jen tolik, že je-li předpisově nemožné zastavovat s různě dlouhými soupravami osobní dopravy podle selského rozumu, tak to není chyba toho selského rozumu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10194
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud ono "jak je to správně" nevědi ani ti co tam nastupují, tak se holt jede podle to, co se psalo výše - aneb na místě obvyklém. Zastavování výhradně u tabulky zde bylo, ale bylo to též špatně.
Existuje dost zastávek, kde strojvedoucí zastavuje jinde než chtějí lidi, neboť cestující v určitých případech přecházejí před vlakem - nakonec to je i případ Černošic, viz výše. Jenže proč si zadělávat na průser? Když cestující porušuje základní pravidla!

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: ok, když nestojí za to, tak nestojí. S tím nic nenadělám ani nechci.

Ale chtít od laikovi aby "uvažoval všechny problémy s tím spojené" je prostě nesmysl. Od toho jsou odborníci a zodpovědní činovníci - nemyslím vás když s tím nemáte nic společného.

Opravdu jsem neočekával že se tu něco "vyřeší". A navíc ta adheze!
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"správně" = "pokaždé na stejném místě"

Stačilo by aby to "obvyklé" místo bylo pro stejný typ soupravy pokaždé přibližně stejné bez ohledu na to kdo s tím jede.

O nic jiného nejde - "správné" ve smyslu "vyhovuje všem a vždycky" neexistuje.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11184
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Aa: si delate srndu nacpat 170 lidi do regionovy....
A kde jsi sebral 170 lidí mezi Poříčany a Nymburkem? To jsi sebral celou ranní špičku, ne?
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky ani nahodou, staci zvednout se a project si to, taky sem pred par lety jeste mektal co tam muze jezdit na takovym cancourku, kdyz jsem to videl, tak me to dosti prekvapilo, ted uz se ani nedivim, proc na Nymburce meste je pokladni a kdyz tam neni pokladni, tak maji vypravci vyjimku, ze nemusi prodat vsem jizdenku, fakt je to sila..... [happy] . Sadska a Trebestovice to z velke casti pouzivaji k ceste do Prahy+ opacna strana studaci do Nymburka. [happy]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 12:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: mam jine reseni, zabotlam a vyhledove ho nahradit Panterem, je pravda, ze i tech 150-170 cestujicich je na 471 malo, ale na regionovu to vazne neni..
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 14:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Úvalech je zprovozněna sudá skupina.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6576
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 17:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezovec: výborně a co to je za laika, který uvažuje o uvolnění přejezdu? To není laik, protože laikovi je to jedno a vidí jen ten svůj problém.

Vyřešit se to tu mohlo a ani by to nebyl tak velký problém.[crazy]

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11185
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 18:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Kolega -aa- má jistě k dispozici aktuální výstupy z průzkumů, tak ví, proč říká že: "Tak není pravda, že by vlaky vedené 471 po trati 060 byly nějak extrémně zatíženy, že by to třeba 814 neodvezla." Na 060 není vlak, který by pravidelně vozil více lidí než je sedadel v regionově.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7766
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 22:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pokud se počítá se syslografy na 171, tak by také bylo dobré natáhnout jízdní doby.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6577
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 23:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani z mého pohledu není sysloun zrovna nejlepší. A pak bude záležet, kdo vyhraje výběrko na ty vozy z hlediska IS.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4099
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 23:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Zatím se mluví o čtyřech, možná to bude spíš pět. Kola cca beze změny. Tedy o něco lepší, než ešus.

Orky: 060 - já o tom nerozhoduji, možná bych mohl nadhodit někde dotaz, jestli by se nedala jedna jednotka vyzískat takto. Lichkov - obávám se, že to jsou nějaké krajské smlouvy. Vždycky jezdily 471 až do Pardubic, pak přišel TZ, vymyslel rozšot Kolín - Lichkov, takže se na Kolín - Pce objevili nějací syslové a dvě soupravy původně hoblující Kolín - Pce se takto dostaly až do Lichkova či Svitav ve společném oběhu se syslama. Pak se pardubický kraj jedné z jednotek vzdal, protože ji nechtěl platit, leč druhou si dosud ponechal, nejspíš protože výstavka je putovní. A Jaromír Dušomír ten to přece všem nandá a ukáže jim to[happy]

074: Obávám se, že číslo 170 cestujících v jednom vlaku je pro trať 060 asi spíše sci-fi. Ale máte to mít: Prošel jsem aktuální říjnový průzkum, největší číslo v obsazení jsem na trati 060 (průměrný pracovní den) našel 104, a to v ranním spěšňáku (z Třebestovic do Poříčan). Nejvyšší číslo u ostatních vlaků dosahuje hodnoty 63 (v odpoledním školáku z Nymburka město do Hořátve). K těm 170 bohužel hodně daleko....
Jinak zrovna dnes jsem se odpoledne jedním špičkovým vlakem po 060 shodou okolností projel a zátěž cca odpovídala průzkumům. Ve čtyři z Poříčan jsme byli na čtyřce dva a z Třebestovic už jsem ji měl pro sebe (pravda, většina čtyřek byla z Poříčan zaplněna obvykle třemi lidmi). Ze Sadské již byly na výběr i prázdné čtyřky a z Nymburka město tradičně k dispozici jen pro moje potřeby téměř celý salón motorového vozu (byl nás tam tuším typický poláčkovský počet).

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11187
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 23:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa/Penik: Někam ty vozy nacpat musíte, asi na všech tratích bude 471 mít lepší jízdní doby než sysloun.

-aa-: Nedivil bych se, kdyby za tím byla nějaká smlouva, ale logicky to postrádá smysl.
Teď od prosince by měly být turnusovány snad už jenom 2 451, když nepočítám ML, obě na Kralupy. Kdyby se stáhla 471 z Lichkova a jedna z 060, což by mělo jít, mohla být příměstká doprava bez žabích tlam. Na Pardubicku mají nové pantery, tak proč ještě tahají z Prahy pro ně kapacitně nadbytečnou jednotku.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. prosince 2014 - 23:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Počet turnusovaných jednotek 451 se mezi GVD 13/14 a 14/15 nezměnil. 2 x S4, 2 x S41, 1 x PSP.
Na Pardubicku mají pantery,leč pro trať Pardubice - Jaroměř, jinam nesmí (aneb ROP). Holt důvod je jasný, jak jsem tu již psal. Vždycky jezdila u nich (jedné se z finančních důvodů již vzdali), výstavka je putovní a co si budeme povídat, aspoň jednou denně se musí i v té Dolní Dobrouči objevit něco moderního (a EN57 to nevytrhne). Ono to máte na osmou do Pardubic, před čtvrtou zpátky ... ještě furt to necvaká?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7767
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 00:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U sysla zdržuje hlavně otevírání dveří.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11188
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 07:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pak bych trochu upravil oběhy tak, aby ráno byla k dispozici u Prahy a po ranní špičce a odpoledne bych jim tam poslal ty jednotky klidně 3.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 11:45:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: nicmene zaver je ten, ze zastavit pokazde na stejnem miste lze, lhosteno ze v Cechach nekteri rusnovodici evidentne povazuji za uspech trefu plusminus 60 metru. Kde to "stejne misto" bude, je vec zcela jina.



To, ze si nekteri diskutujici do meho zcela obecneho dotazu pridali Cernosice, primitivy a kdejakou osobni ukrivdenost, misto aby napsali neco k veci, vypovida dost pouze o nich. (Krom toho, pane Mladějov, takovej honzaklonfar nebo Jezovec vam, myslim, zadnou babovicku nerozslapli, takze alespon jim byste moh pustit neco z vasich hlubokych znalosti, ne?)

Zaverem: je smutne, ze kdyz tu jako cestujici vznesu z meho pohledu zcela nekonfliktni otazku, jsem zahrnut ze strany zeleznicaru osobnimi utoky a urazkami. Pritom se jen zamyslim nad tim, jak by slo za nulove naklady a zadnou praci navic zrychlit nastup a vystup a jeste zlepsit sluzbu cestujicim. Ale chapu, si prece na modry bohy nebudou vyskykovat naky socialove z Cernosic ani vodnikud jinud.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 12:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona ta otázka nebyla nekonfliktní, ba naopak:

proč je na trati, obsluhované typizovaným ešusem, takový problém, aby vlak zastavoval v zastávce vždy na stejném místě?

Srovnejte:
- mohu nechat o 5 deka víc?
- ne, potřebuji to přesně.
versus
- mohu nechat o 5 deka víc?
- proč je takový problém ukrojit z typizovaného bloku sýra typizovaným nožem přesně tolik, kolik chci?
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 12:47:32    Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka Kačerov osobně vyzkušena na vlaku 9007. Přistupovalo nás 10 kaštanů, nevystupoval nikdo. Osvětlení LEDkové, funkční zastávkový rozhlas (který mě varuje, abych dbal opatrnosti při pohybu v kolejišti, které tam není...). Sklon ramp v pohodě, ani jsem nemusel dát nejlehčí převod. Jen navedení neznalého cestujícího z metra/podchodu nic moc. Obecné kaštantvo nechápe, že trať není dvojkolejná a dotazuje se, jak se dostane do metra z "druhé" koleje[biggrin]
Na Zbraslavi jsem byl za 21 minut, což je paráda!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 20:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z... je vidět, že neznáte souvislosti. Ano, i bez něčeho, jako je AVV, se dá zastavit plus mínus tři metry na stejném místě, ano, i přesněji, jenže na to musíte fírům udělat podmínky. Vy byste si snad pamatoval nějakých padesát stanic a to ještě u každého peronu jinak a u každého vozidla jinak??? Já ne. V zemích kde se bez AVV zastavuje na metr přesně jsou k tomu určené údaje v sešiťáku a ještě něco na peronech. Jestli jste aspoň trochu chytrej, nebo zkušenej, jistě přijdete na to, co na těch peronech je. Klidně si vygůglete fotky peronů třeba v Německu.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 20:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: to píšete (tak trochu v duchu §1) zcela správně, ale nás jako kaštany by hlavně zajímalo, proč něco takového není dávno i tady, když v Německu je to desítky let a jak sám píšete, ani AVV k tomu netřeba.

Doufám, že se toho chytne -aa- jako objednatel a trochu tuto ideu časem posune, protože §2 zní "K čemu modrou armádu nedokope Ropid, Kordis a Jančura, to kaštani nemaj."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11192
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 21:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Doufám, že se toho chytne -aa- jako objednatel a trochu tuto ideu časem posune, protože §2 zní
-aa- jako objednavatel? A on je multimilionář, aby si to mohl dovolit? [happy]
Objednavatelem osobní dopravy v kraji není ani zaměstnanec koordinátora, ani zaměstnanec krajského úřadu, dokonce ani hejtman kraje. Objednavatelem je kraj jakožto právnická osoba!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7768
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Ono tady vůbec plno jiných věcí funguje jinak než v Německu, nebo ve Švajcu, prostě jsme jiní...

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Bleck
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.231.13
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 21:23:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ale je to šotouší modla [lol]
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. prosince 2014 - 23:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- není objednavatelem, či jeho zástupcem. A proč ve stu procentech stanic a zastávek nemáme haltovací cedule jako v německu, to se zeptejte šéfů vod Dráhy. Nejspíš to bude stejnápříčina, jako proč máme několik typů číslování kolejí, či nástupišť včetně různých nesmyslů a nepochopitelností.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 06:20:16    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: ale ta právnická osoba bude NĚKÝM zastoupena (bývá to uvedeno na začátku smlouvy/objednávky), aby to měl na konci téhož dokumentu kdo podepsat. Takže ten hejtman je velice pravděpodobný.
Qěcy: různé nesmysly zmizí až bude infrastruktura 100% eurointeroperabilní[biggrin]Pak už budou jen ta pozitiva a sociální výhody. Akorát my se toho nedožijeme...
K tomu zastavování - je zajímavé sledovat na Smícháči, jak se stejní lidé houfují na stejných místech nástupiště před příjezdem vlaku, kterým obvykle cestují z5 do ubytovacího prostoru. A jak jsou nevrlí, když to fíra zastaví VÝZNAMNĚ jinde. A to je nádraží, rovná kolej - tedy vzor drážní dokonalosti (navíc je tam sovětská reléovka[biggrin]).
Nestěžuju si, jen konstatuju.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 07:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Je to tak, -aa- není ani objednavatel, ani jeho zástupce[happy]
Co se týká toho zastavování - upřímně, tu diskuzi tady sleduju, ale v současné době se -aa- věnuje čas spíše zásadnějším věcem. Jako např. aby měly od února některé příměstské vlaky vůbec kudy jezdit, protože nám vypukne výluka na hlavním nádraží a ty mínus dvě koleje (v zásadě do konce roku a příští rok zase) činí nemalý problém. A na konci února nám k tomu přibyde jednokolejka v Úvalech (do konce června) a ta bude zřejmě daleko větším problém, který si hlavně dosud málokdo z odpovědných (zejména na SŽDC) připouští. Zanedbávám předtím plánovanou výluku autobloku a pár dní mezistaničního ježdění Blatov - Úvaly ve všech třech kolejích (a delší období ve dvou). Obzvláště v kombinaci s intenzivně se rozpadající "odklonovou" trasou v podobě rozšrotované trati 231. Do toho ještě běží Hostivař, kde kdo ví jak to dopadne....
Holt až budeme špekulovat, jak naučit i posledního Tondu, aby zastavil tam, kde má, tak to už bude řešení třešniček na dortu[happy]

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 07:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den.Nekomentuji,jen informuji.Včera jsem zahlédl,že na 1.a 2. SK v Nymburce kde je PJ 70 km / h už "Z" bylo odstraněno, ale byl tam daný pevný rychlostník se 70 (místo 120). Proč to tak je nevím - nejsem infrastrukturník. -aa- prosím mám takový dotaz, pochopil jsem, že máte přístup k výstupu sčítání cestujících, je možné se k těmto datům nějak dostat? (kdo si průzkum zadal?)Zajímala by mě má oblíbená trať 061.Případně,když bych Vás moc poprosil...Děkuji. MP.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 07:58:54    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- ty výluky přiblíží situaci zabezpečováckému ideálu - DOPRAVA V KLIDU[biggrin]
Ohne sranda - budou se dít věci a odserou to jako vždy hlavně nevinní - průvodčí.
K těm dopravním průzkumům - taky by mě zajímaly, zejména v nějaké časové řadě.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4104
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 08:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinnes.l: Ano, na trati 231 budou pomalé jízdy převedeny na trvalá omezení rychlosti. Neoficiální zprávy říkají proto, aby uvnitř nich mohly být zřizovány (ještě pomalejší) pomalé jízdy. A hovoří se také o tom, že bude zavedeno 70 km/h mezi Kolínem a Velkým Osekem, což by znamenalo víceméně kolem 20 km touto rychlostí na této "odklonové" trase. Druhým potenciálním problémem pro odklony je skutečnost, že trať 231 se SŽDC nedaří držet v plně provozuschopném stavu ani těmito rychlostmi a na trati se opakovaně objevují neplánované výluky v podobě jednokolejek, což při odklonové vozbě bude jen těžko možné.
Co se týká sčítání cestujících, to provádějí ČD pravidelně šestkrát ročně. Zkuste se obrátit na ně, zda Vám tato data poskytnout, pokud to potřebujete k nějaké diplomové či bakalářské práci, tak snad tato data poskytují.

honzaklonfar: Moc se nesmějte, v Úvalech by od konce února do konce června měla doprava fungovat tak, že budou ve stanici k dispozici pouze 2. a 4.SK (u ostrovního nástupiště) a přes Výmolu na vysunuté zhlaví pouze jednokolejka. Rychlost přes celou stanici kolem pracovního místa 50 km/h. Protože budou dělat pochod, tak na ostrovní nástupiště úrovňový přístup přes 2. staniční kolej (snad nějak střežený). Nyní z jednotlivých složek SŽDC zaznívají naprosto rozporuplné informace, za jakých podmínek lze přes tento úrovňový přechod jezdit. Názory kolísají v rozptylu od rychlosti 50 km/h přes 10 km/h až po vůbec. A pokud by platila pesimistická, leč nejbezpečnější varianta, pak to znamená na koridoru v zásadě jednokolejku od vjezdu Úval k vjezdu Úval po 4. koleji, což v praxi znamená propustnost odhadem nějakých 10 vlaků za hodinu, a to pokud bude použita především následná jízda = může to znamenat značné změny časových poloh některých vlaků (a možná to ani těch 10 vlaků nebude). Osobáky jsou tam za hodinu čtyři, Eurotakt dvakrát, IC do Olomouce dvakrát ... už moc prostoru pro znesvářené konkurenční kohouty do Ostravy, popř. Košic nezbývá. A mám za to, že ani jeden do oklonu po lokální trati s maximální rychlostí 70 km/h na její velké části "překvapivě" nechce. NAD za S1 je v zásadě nepředstavitelná (nejsou fyzicky volné autobusy, nejsou na ně peníze, není průjezdnost). A odpovědné složky SŽDC zůstávají v klidu (no jo, máte pravdu, "doprava v klidu").

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Emil Švec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.246.166.231
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 09:01:55    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: No tak to je luxusní stav. Miluju státní podniky. Autobus nebo spíš IAD to jistí. Půlce SŽDC bych rozdal §55 a šup s nima na pracák. Ono by je to přešlo. To samý managementu ČDC + těm slabomyslným zaměstnancům, kteří si buď myslí, že fyzikální zákony u železničních vozů neplatí (velmi hrubé zacházení) nebo těm, co prolézejí skrz posunované soupravy. U České pošty, která s tím sice nesouvisí, od vedoucích výš taky, bordel, bordel a bordel.

Pak to právě odnesou průvodčí a nejvíc obyčejní lidé. To zas bude cestování. Ještě mi praskne cévka [uhoh]

Takovou situaci -aa- upřímně nezávidím, protože ať udělá cokoliv, vždycky tobude špatně a někoho to naštve
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4105
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 09:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Emil Švec: Je nutno podotknout, že úkolem -aa- a dokonce ani objednatele dopravy není zajišťování výluk. Nadto partnerem SŽDC jsou dopravci, nikoli objednatel (a SŽDC to dává objednatelům mnohdy najevo). Pražský objednatel ve věci výluk na trati 01 upozornil dopravce, jaké jsou možnosti omezení provozu jím objednávaných vlaků (konkrétně bylo řečeno, že mimo prázdniny žádné), dokonce ve stejném duchu upozornil na hrozící problémy provozovatele dráhy, a to na úrovni náměstka pro řízení provozu. Podobně objednatel upozorňoval již v létě při projednání jízdního řádu a nabádal provozovatele dráhy, zda by nebylo přínosné vzhledem k výlukové činnosti na hlavním nádraží a v oblasti Úval nějakým způsobem neomezit po dobu stavebních prací příděl kapacity a při přídělu omezené kapacity postupovat dle možností daných přídělci kapacity Zákonem o dráhách. Toto bylo odmítnuto s tím, že kapacita se přiděluje na celý GVD a bude to řešeno v rámci přípravy výlukových omezení (kde však již kritériem pro omezení provozu je nikoli závazek veřejné služby, ale kategorie vlaků ... skoro si tak říkám, jestli to není úmyslné zvýhodnění některých dopravců... škoda že nemáme už regulátora, který by to posoudil). Objednatel má vše dokumentováno v mnoha různých zápisech k této problematice. Čili ... objednateli regionální dopravy pak bude těžko nadávat, řekl bych, že činil nad rámec svých povinností (a bohužel také kompetencí, což předznamenalo výsledek jeho snah).

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 09:52:06    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: pro odlehčení cca 40 let starý příběh z armády "zelené". Seshora přišel rozkaz zorganizovat divizní přebory v Dukelském závodě branné zdatnosti. Se vší předpisovou vehemencí tak bylo učiněno a sportovně trochu zdatní absíci byly pověřeni reprezentací pluku. Naloženo vybavení + mužstvo a 2 Tatry se vydaly do Rokytnice. Po vyložení odjely a druhý den ráno bylo zjištěno, že chybí náboje... Takže se konala jen prostá zdatnost, branná nebyla možná.
Tenkrát jsem si nahoře na Dvoračkách říkal, že taková věc se může stát jen v ČSLA. Jak hluboce jsem se mýlil!!!
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5080
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 10:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste se obrátit na ně, zda Vám tato data poskytnout, pokud to potřebujete k nějaké diplomové či bakalářské práci, tak snad tato data poskytují.

Za všechno se platí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9836
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 12:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
skoro si tak říkám, jestli to není úmyslné zvýhodnění některých dopravců... škoda že nemáme už regulátora, který by to posoudil
Kde je záruka, že ten regulátor bude posuzovat "lépe a radostněji" než stávající provozovatel dráhy? Já myslím, že to nezávislé posouzení by mohlo nastat již nyní, kdyby se chtělo a chtění není o úřadu, ale o lidech.[uhoh]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4107
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 12:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Aspoň jste v KRNAPu neplašili veverky[happy]

Hroch: Tak třeba aspoň nějaká drobná naděje to je. I když pokud je to tak, jak mi bylo vysvětleno v pondělí od špiček SŽDC, tak zdejší železnici nepomůže nic.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 13:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: primarnim duvodem prevoduna trvalou rychlost co jsem slysel je, ze by SZDC mohlo dostat pokutu. :D jenom by me zajimalo, kdy raci dat pravobrezku do poradku...
K6S310DR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.247.200
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 16:24:58    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, proč je stále pomalá jízda v Čelákovicích kolem St.1 a jak dlouho bude tohle courání ještě trvat?[crazy] Díky!
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2013
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 17:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na opravu výhybek v Čelákovicích byla vypsaná zakázka s termínem výluk 19. 1. - 5. 2. 2015.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 18:12:10    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo jak dopadla zakázka na reko úseku Lužná u Rak. - Rakovník? Ď.
místo obviklé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.90.249
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 18:32:32    Odkaz na tento příspěvek  

na tzv. místě obviklém, resp. co nejblíže k cestujícím. Vždy záleží na zvážení strojvedoucího,

V civilizovaných krajích bývá zvykem psát místo obvyklé, pouze v Podmoklech to neumí, proto doporučujeme: Tondo vrať se do obecné školy a zopakuj si pravopis.
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2013
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 18:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JK
Zakázku na projekt získalo na konci října "Sdružení Praha - Kladno - Rakovník" s vedoucím společníkem PRODIN a. s.. Realizace zatím vypsaná nebyla.
K6S310DR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.247.200
Odesláno Sobota, 20. prosince 2014 - 19:11:23    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F. Díky!
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 09:58:52    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Díky moc! Ale nevím proč, někde jsem viděl částku poněkud vyšší, než se v tom 4897.pdf píše (a to řádově vyšší). V tom byl započítán i nějaký plánovaný úsek z Lužné směrem na Kladno?
WLAB 160
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.57
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 12:45:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ješte něco k přesnému zastavování.Občas jedu ráno R z Kladna do Prahy a pokaždé souprava zastaví téměř na mm přesně.
mkcomp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 15:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohlédnutí za návštěvou DR 35 1097 v Praze: http://www.youtube.com/watch?v=tgyF5GmGF-g

Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 22:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutne cteni, jak tu pp. Mladejov a 7.... znici osobnimi utoky a hlupactvim debatu na zajimave a prospesne tema jen proto, ze ji zacne v jejich ocich nevhodny clovek. Ackoli deklaruji opak, podobne jednani by clovek cekal spis od patnactiletych fracku.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5910
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 21. prosince 2014 - 22:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pankreasi..něco konkrétního ? Nebo jen vzdechy, že si někdo dovolil nesouhlasit ?
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 12:14:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: v DE vlaky zastavujou vesměs podle délky u příslušné tabulky. Která je VELICE ZŘÍDKA na konci nástupiště. A u S-bahnu (a dálkovky) tu informaci o délce cpou i na pragotron :-)
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 13:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

751.080 + 751.232 Chvatěruby 26.9.2008


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 19:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem opět použil Os9132, opět odjezd ze stejného nástupiště 6S a opět bezproblémová jízda, takže pochvala.[happy][ok][vypravci][masinka]
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. prosince 2014 - 23:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chaps píše, že v IDOSu prodloužil ML. To je jenom oprava nějaké jejich chyby nebo faktická změna?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 23. prosince 2014 - 07:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na únor už jsou psané výluky na instalaci AVV na tr. 171 v úseku Karlštejn - Beroun. Sloupy GSM-R také už všude stojí.
Jen v těch dopravních kancelářích a na stavědlech i hradlech se bude dále točit klikou [biggrin]
V kombinaci AVV a GSM-R plus závory na kliku bude Karlštejnská stanice asi taky jedinečná. [crazy]