K-report
 

Archiv do 30.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 30.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by tmavočeši jezdili obírat Němce v Kopernikovi mezi Ústím a Děčínem jsem neslyšel. V těch lehátkových a lůžkových vozech průvodce je a cestujícího bez rezervace by tam neměl pustit. Průchodové dveře mezi sedačkovou částí a lehátkovou částí se dají zamknout, viděl jsem to jak u Excelsioru, tak např. u nočního Frankfurtu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průchodové dveře mezi sedačkovou částí a lehátkovou částí se dají zamknout, viděl jsem to jak u Excelsioru, tak např. u nočního Frankfurtu

Buď se změnily v nedávné době předpisy - nebo to tady radši vůbec neříkejte. Přičemž té změně předpisů po průšvihu někdy v r. 2002 (asi 10 upálených - udušených) na nočním vlaku Paříž - Mnichov moc nevěřím.

mezi Ústím a Děčínem

Tak to jsem špatně pochopil, já myslel mezi UL a Prahou. Přičemž to nevztahuju zrovna k tomuto vlaku, nejoblíbenější bývaly pro tuto skupinu obyvatel vlaky PL-CZ-Vídeň
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lomená kategorie vlaků - mně přijde, že je to v našich zemích poměrně košer vyřešeno již mnoho let - v JŘ jsou dva různé vlaky různých kategorií, které mají ve styčné stanici podezřele ostrý přestup a poznámku "přímé vozy do ....

Viz například R Nbk - ČL a Sp ČL - Rbk

Mate to jen chronické dotazovače, kteří se na dojetí až do Rbk zeptají v pokladně, výpravčího, průvodčího a nakonec ještě spolucestujících v coupé. Ale protože se tito lidé ptají rádi a s opravdovým gustem, tak jim to asi zas tak moc nevadí :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24953
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímé vozy nebrat, vlak nesmí vypadat v JŘ ani náznakem jako s přestupem
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš, č.942:
Už se stalo (cca před měsícem a půl).

Bručoun, 15.8., 14:59:
Ten první odstavec jsem úplně nepochopil, jaký má symsl. Já jsem předtím jen chtěl říct, že prostě na vedení rychlíků nebo spíš všech osobních vlaků vůbec máme už v zásadě jiný pohled, ze kterého ten celý spor pramení a že shodu nalezneme jen těžko - stejně jako se těžko hledá shoda mezi rpogramem pravice a levice. Toto jsem chtěl tím říct, nic míň, nic víc.

ad Holešovice:
Tak připočtěte alespoň dobu jízdy metrem do centa + dobu na přetup vlak-metro. Holešovice centrum nejsou a při porovnávání jízdních dob vždy vycházím z hlavního nádraží, kam to má většina pražanů cca stejně daleko.

ad Most a Teplice:
Já přeci neříkám, že by současné R po trati 130 jezdit neměli. Vedení obou R se nevylučuje.

Martin, č.24892:
Je nutné zvážit, co se nejspíš stane a jak by se dít (při vhodných tlacích nejen objednavatelů dopravy) mohlo. (Prostě co jde, když se bude chtít, co jde, když se chtít nebude, a co možné není, ani kdybychom se na hlavu stavěli.)
To určitě, to nepopírám.

To je o zvyku, lidi (cestující) lze navyknout lecčemu, i třeba již zmíněnému ježdění v 810 na tříhodinových trasách.
Nejde mi o zvyk, ale když někomu, kdo běžně vlakem nejezdí řeknu, že do Chomutova pojede přes Ústí, tak si poklepe na čelo a vlakem nepojede. Jde mi o marketing. Lidi, které títmto spíš odradím než nalákám si na nic zvykat nebudou.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24956
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 14:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nemáš říkat, že pojedeš přes Ústí, ale že pojedeš daným vlakem x minut za y korun. Je zcela jedno kudy (když se to neprojeví jinak, než jinými názvy stanic míhajícími se za oknem).

A zeměpisné znalosti obyvatelstva bych radši moc nepřeceňoval
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 14:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, č.2433:
Souhlas.

Bručoun:
Ještě to trochu upřesním. Vidím to tak, že náš spor pramení prostě z rozdílného pohledu na provozování osobních vlaků. Vy chcete vlaky jen tam, kde se vyplatí, já v zásadě všude tam, kde jezdit mohou. Samozřejmě nemám na mysli tratě typu Kolešovka. Ale vést R sólo motorem nebo motorem +1 vlek mi prostě nevadí. Vám ano. Já to prostě považuji za různé pohledy na věc, netroufám si říct, který je lepší nebo horší. Každý je prostě jiný a ani jeden z toho svého směřování nejspíš neustoupíme. Můžeme své názory jen vzájemně respektovat, že existují, ale shoda se v takových případech hledá těžko. Předpokládal jsem, že základní politické směry a jejich cíle znáte, takže jsem to pro lepší názornost přirovnal právě k politice, kde se zrovna v dnešních dnech také jen těžko, těžko hledá shoda.

Tímto bych také debatu o R po trati 120 ukončil. Stejně tady v nejbližších dnech moc nebudu. Přeji hezký zbytek léta.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 14:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale když někomu, kdo běžně vlakem nejezdí řeknu, že do Chomutova pojede

- Když někomu, kdo jezdí trasu Praha - Chomutov řeknu, že pojede vlakem, tak si poklepe na čelo a vlakem stejně nepojede.
- Když někomu, kdo běžně vlakem nejezdí řeknu, že do Brna pojede přes Českou Třebovou...
Podle této logiky by vlaky Praha - Brno měly jezdit přes Havlíčkův Brod.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 15:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to prostě považuji za různé pohledy na věc, netroufám si říct, který je lepší nebo horší.

Ale já to říct si troufnu.
Nepředpokládám, že za onen rychlík ve složení sólo motorový vůz je ufinancovatelný bez dotací z veřejných zdrojů. No a pokud mají někam jít veřejné peníze (i v rámci onoho pofidérního tzv. veřejného zájmu), tak k tomu musí být sakradobrý důvod, což fakt, že v onom směru někdo před 150 roky postavil dráhu (navíc primárně určenou pro přepravy uhlí) opravdu není.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 15:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Kupodivu do toho Brna je to přes Třebovou o kilometr kratší, i když to na první pohled nevypadá.

Ad Chomutov: Před pár lety si ze mně vlastní bratránek utahoval, jestli se mi vyplatí ta hodina navíc (myšleno při cestě z Chomutova do Prahy). Tak jsme si dali závod dveře-dveře (od babičky ke strejdovi do Modřan) a já tam dojel o 15 minut rychleji. Použil jsem tehdy R835 s přípojem z Chomutova města (kam to je od babi cca 15 minut pomalé chůze) na Zličín a odtud tramvaj, on jel trolejbusem na autobusové nádraží, pak na Florenc a taky tramvají. Rozdíl vznikl pravděpodobně tím, že vyrazil na bus s předstihem, aby se vešel/nejel na stojáka. Vlak měl naopak 7 minut zpoždění, takže jsem měl rezervu.
Ještě bych dal k dobru několik spolužáků z Chomutova, kteří studovali taky v Praze a ve čtvrtek vždy jezdili na Florenc kupovat místenky na páteční autobusy. Kolik času takto investovali, aby ho pak v buse ušetřili, netuším.

Pokud bude relační sleva, tak nikdo nebude řešit, zda jede do Prahy přes Ústí nebo třeba přes Třebívlice, bude řešit jen jízdní dobu. A ta bude např. při mé cestě Chomutov město - Holešovice už velice dobrá.

Jinak Holešovice bych nepodceňoval, centrum to pravda není, ale pro dost obyvatel je to tu na vlak nesporně blíž. A nakonec i jízdní doba metra Holešovice-hlavní je kratší, než jízdní doba vlaku. Při celkem pravidelných odpoledních cestách z Ústí do Prahy bych subjektivně odhadl, že z EC vlaků od Německa vystoupí na Holešovicích tak cca polovina osazenstva, cca druhá polovina jede na hlavní.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 15:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
-Holešovice: centrum to sice geograficky není, ale polohu mají lepší než dobrou. Využívám je téměř denně a ačkoliv mám alternativní spojení třeba z hl.n., jezdím raději do Holešovic. Ono totiž když už v mhd jste, tak je celkem jedno, jestli hl.n., nebo He.

-"Já přeci neříkám, že by současné R po trati 130 jezdit neměli. Vedení obou R se nevylučuje."
Zkusil byste prosím pochopit, že ty vlaky musí někdo zaplatit? A cestující z jízdného to asi nebudou (zvlášť na Buštěhradce...).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 18:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Myslete si, co chete. Bránit Vám v tom nebudu. Já hold vidím veřejný zájem trochu jinak.

Sants:
Kdyby se měly všechny vlaky pletit jen z peněz cestujících, myslím, že by se dal potom počet spojů v republice spočítat na prstech rukou (a mooožná nohou).
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.60
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 21:34:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Nikdy jsem netvrdil, ani si nemyslel, že mají jezdit jen takové rychlíky, které se uživí z jízdného.

Vsuvka: Každá obec má nárok na základní dopravní obslužnost (ZDO). Tím se v praxi obvykle myslí spojení někam do nejbližšího města. ZDO se zavádí i do poměrně malých obcí, a to i v případě že některými spoji jezdí 1-2 lidi.
Rychlíky sice také jsou provozovány ve veřejném zájmu a dotovány MD, ale NEJSOU ZDO. Rychlíky tedy NEMAJÍ za úkol plošnou obsluhu území.

Přijměte prosím jako fakt, že ani levicová vláda nedokáže vyčarovat neomezené množství peněz na dotace. Předpokládám, že se tedy dokážeme shodnout na tom, že existuje konečné množství peněz na dotace.

Rychlík, který jezdí jakž takž vytížený. si na sebe něco vydělá z jízdného, a zbytek se zaplácne z dotace od MD.
U téměř prázdného rychlíku buď tratí dopravce výpadkem tržby, nebo je třeba na zalepení ztráty ukousnout více z dotace. Pak chybí peníze na smysluplnější rychlíky.

Jinými slovy, celkovou částku dotace můžete spotřebovat buď na málo kilometrů naježděných prázdnými rychlíky, nebo na hodně kilometrů naježděných slušně obsazenými rychlíky.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.192
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 21:53:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: ad 200: Jako nejlepší řešení bych současný stav raději neoznačoval. Pravda, existuje spousta ještě horších řešení.
Osobně považuju za škodu, když už ty R existují, že nejezdí všechny v trase ČB-Písek-Zdice-. To by aspoň ty R mohly suplovat nevalnou nabídku v trase ČB-Písek.

Za nejlepší řešení bych považoval, kdyby se změnily dotační pravidla, a mohly se z dotace od MD dotovat i spěšňáky. Takhle nikdo nemá motivaci dotovat rychlou vnitrokrajskou železniční dopravu mezi většími sídly v rámci kraje.

Hypoteticky, kdy místo pochybných rychlíků mohly být peníze přelity na potřebnější Sp:

R ČB-Strakonice-Plzeň
Sp ČB-Strakonice (jen špička vš. dne)
Sp ČB-Písek
Os ČB-Protivín-Ražice
Os Písek-Strakonice-Horažďovice,př.
Os Písek-Březnice-Příbram-Zdice-Beroun
Os Písek-Tábor

"Vlakokilometry" zrušených R by mohly vyjít tak na 8x denně Sp ČB-Protivín-Písek, a 1x denně Sp ČB-Strakonice. Další "vlakokilometry" by se mohly získat reorganizací Os. Takže by z toho mohl nakonec být až 10x denně Sp ČB-Písek.
Kapacitnější osobáky z ČB by mohly končit v Ražicích, protože spojení do Písku a Strakonic by bylo zajištěno R a Sp.
V trase Písek-Ražice-Strakonice-Horažďovice,př. by mohly jezdit méněkapacitní přímé Os. V trase Písek-Protivín by nemusely jezdit žádné Os, protože by to pokryly spěšňáky a Os přes Ražice.

Při troše optimismu se nějakého takového řešení jednoho krásného dne dočkáme.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 22:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
A) výše dotací jistě nemusí nutně záviset na tom, zda je u moci pravice, či levice.
B) Množství peněz jistě konečné je. Otázka je, zda musí být současná výše dotací konečná (oběma směry) a co za ní je. (Za dnešní cenu by té muziky mohlo být při určité snaze i více.)
C) Smysluplnost R v jednotlivých trasách lze posoudit jen dlouhodobým sledováním. Ono třeba i z Benešova směrem na Budějice jsem jel dostkrát při obsazení dost pod 50%, jednou jsme byli dokonce v B-čku dva.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 22:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já hold vidím veřejný zájem trochu jinak.

Můžete si myslet, že jedna a jedna jsou tři, ale na faktu, že to tak není, tím nic nezměníte!

Kdyby se měly všechny vlaky pletit jen z peněz cestujících, myslím, že by se dal potom počet spojů v republice spočítat na prstech rukou (a mooožná nohou).

Ale ono by jich bylo docela dost, což ostatně může být i nyní, kdyby ČD podnikaly a neprováděly "obsluhu" jako "službu veřejnosti".

P. S.: My už si netykáme?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 23:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Můžete si myslet, že jedna a jedna jsou tři, ale na faktu, že to tak není, tím nic nezměníte! To si myslíte vy. Já bych to mohl říct něco obdobně také, ale proč bych to dělal...
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.92
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 23:52:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: "Smysluplnost R v jednotlivých trasách lze posoudit jen dlouhodobým sledováním."

Samozřejmě. Hlavně je třeba sledovat všechny vlaky 7 dní v týdnu, má-li výsledné rozhodnutí k něčemu být. A všímat si i zdánlivě nepodstatných detailů.

Myslím, že stojí za povšimnutí, že nejradikálnější v rušení zbytečných tratí je Hradecký kraj. Současně je asi nejradikálnější ve zhušťování dopravy na nadějnějších tratích. Například 30 minutový interval po výraznou část dne z Hradce do Týniště nebo do Jaroměře (na jednokolejkách!) nespadl z nebes.

Podobně aktivní je HK kraj i v přístupu k rychlíkům. Inicioval zrušení rychlíků v liniích HK-Jičín a Týniště-Václavice. Naopak na jiných tratích postupně inicioval zhuštění (HK-Trutnov, Pardubice-Paka-Liberec).

I když lze polemizovat o některých jednotlivostech, tak jde o názorný příklad snahy o smysluplné využití veřejných peněz.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24996
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 00:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší jistě ne, ale v rámci současných možností asi jedno z lepších (za současné situace!).
Až pokud se změní podmínky, má cenu přemýšlet o něčem dalším. A že podnícení změny dotačních pravidel asi zrovna moc jednduché nebude...

Modelů řešení jihočeské sítě už tu bylo zmíněno mnoho. Výše zmíněný je jedním z nich, i když si teď nějak moc nedokážu představit, jak by se to se současnou infrastrukturou a prostředky dalo ujezdit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.120
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 01:01:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"nedokážu představit, jak by se to se současnou infrastrukturou a prostředky dalo ujezdit"

Této poznámce ne zcela rozumím. Když může být zhruba 30-minutový interval okolo Hradce na čistých jednokolejkách, proč by to nešlo na trati s dvojkolejným úsekem. Akorát je třeba nebrat takt příliš doslovně, je třeba soustředit se na to, aby se vlaky na trať vešly.

Vozidla, v tom problém taky nevidím. Kdyby elektrické mašiny a vagóny fakt nebyly, tak holt budou ušetřené motory jezdit na méně vytížených vlacích pod dráty. (Vše co jsem výše napsal bylo vedeno logikou "kilometr za kilometr".)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24997
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 01:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych moc nesrovnával, snad leda s 031. A tam je to hodinový takt osobáků proložený hodinovým taktem nestavících vlaků R/Os. To by se tu samozřejmě dalo procpat klidně taky.
Ale stavět tady se spěšňákem málo jako s rychlíkem je blbina a při delší JD už začneme narážet.

Samozřejmě by to nějak vyšlo, ale úsek Číčenice - Protivín - Ražice je nepříjmené úzké hrdlo, o moc lépe to ale není ani u Budějc, kde to brzdí hlavně nerozdělený úsek z Hluboké do Nemanic a papírová jednokolejka do Budějc (fyzicky jsou tam koleje dvě, ale pro SENU jsou to dvě tratě :-( - to je samozřejmě prolomitelné, ale kupodivu je to větší problém, než by se mohlo zdát :-().
Navíc je vhodné řešit i přípoje a když se ještě ozvou vybrané obce s (nesmyslnými, ale nodbytnými) požadavky, tak už opravdu můžeme velmi narazit.

Protažení ryclíků od Zdic na Budějce již bylo projednáváno (klidně v režii kraje), bohužel bylo vcelku rázně zamítnuto. Neviděl bych to ale jako katastrofu, realce z Písku se dá řešit i jinak - stačí osobák, kterej nebude mít cestou málem půl hodiny pobytů a jízdní doba bude poměrně atraktivní.

Bylo by to ale spíše na mail (který už na vás nějak nemůžu najít :-( - nebo je "pavelv" správně?), nebo ještě lépe někde osobně, nebaví mne sepisovat „romány”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 01:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě markantnější rozdíl je u Keplera. U nás R a v Německu EN (přímé vozy pak jdou na CNL). Ale je pravdou že ve směru z Děčína do Práglu si kategorii R pojistili 2xBéčkem
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.199
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:00:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: až budu mít chvíli, tak hodím do tabulky nějakou představu, jak jsem ty hypotetické proklady přibližného intervalu 30 min. ve špičce myslel, včetně možného křižování a zašlu Vám to mailem. (pavelv není správně, pošlu e-mail.)

Protože to chíli potrvá, než tabulku sestavím, tak pár vět obecně. Úsek 190 ČB-Protivín bych v zásadě srovnával s tratí 020, úsek HK-Týniště, kde jsou za sebou dva 9 km dlouhé mezistaniční úseky, a takt zhruba 30 min. tam je.
Na 190 v úseku ČB-Protivín jsou jednokolejné úseky jen 7(9) km, 6 km, ... , 7 km.
ad nerozdělený úsek: pokud jsou Os prokládány s R+Sp do přibližného taktu jako na 020, tak nerozdělený úsek vůbec nevadí.
Pokud by to přesto nechtělo vycházet, tak při dostatečném počtu Sp klidně lze udělat delší pobyt Os v Protivíně. Protože pro dopravu na delší cesty by bohatě stačil hodinový takt Sp+Os, takže Os by převážně byl jen pro kratší cesty z ČB.

ad zastávky: hypotetický Sp by mohly mít např. tyto zastávky: ČB-(ČB sev.n.?-)Zliv-Číčenice-Protivín,zast.-Protivín-Písek. Konkrétně by se vidělo podle toho, jak by vycházelo křižování, podle toho se dá napříklat vyhodit ČB,sev. nebo přidat Dívčice.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25031
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 02:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Severní zastávka by se v některých časových polohách vynechat dala, Dívčice občas taky (tam se ale asi narazí na „hlas lidu”).

020 má odlišnosti, nejsou tam před Týništěm (=Protivínem) Dívčice (můžeme ale zanedbat) a Číčenice (zde jsou kvalitní těsné přípoje bezpodmínečně nutné, a to minimálně od spěšňáků, jen od rychlíku nestačí). Pak je rovněž nutné mít křižování alespoň z většiny v Bavorově (samovraty) a nepotřebovat příliš mnoho vlaků z Číčenic do Vodňan navíc k prachatickým.

A když takový „vlakodrom” vyjde, tak už zbývá „jen” na to sehnat peníze (vlkm). Zde vidím překážku nejvyšší, kterou asi hned tak někdo nebude chtít překonat. :-(

Ale předem děkuji za tabulku, pošlu pak verzi vycházející z té současné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Traffic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.207.122
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 16:09:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jaké bude řazení R 624 a 626 ze Vsetína? A jak to bude s řazení a posilováním R 422 z Bohumína? ... Obávám se, že vlivem zrušení R 600 a jeho nahrazení R 422 DOST klesne úroveň kultury cestování...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 11:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvka Ondrůj se v dnešní Královehradecké příloze Mfdnes nějak rozohnil.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25170
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 19:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl by odkaz nebo přepis? :-) Anebo je to lepší nevidět? /clipart{zvrací}
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.4
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 19:50:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz je v 814, http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=198&r=mfvychodcech&c=567313, ale ani ten původní článek http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=197&r=mfvychodcech&c=566442 nebyl zcela objektivní. Jeden z odkazů ale zmizí zítra ráno.Lepší je to nevidět.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 20:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mužík, Štancl, Ondrůj, nějak se nám ta skupinka idealistů rozrůstá . Ale Mužík má bohužel v lecčem pravdu. Propagovat upgradovaný starý krám jako "vlajkovou loď ČD" a podobně v tisíci obměnách je tak trochu k smíchu. Uvidíme, jak se 814 usadí v GVD 2007, ale nevím, nevím .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25181
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 21:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Ondrůj konečně vypotil (až na "pro běžného cestujícího je pak rozdíl zcela minimální." - to je mírně přehnané) aspoň trochu slušný článek a hlavně - někdo z ČD reagoval na článek ČD se dotýkající, což dříve také moc obvyklé nebylo.
K panu Mužíkovi se radši moc nevyjadřuju, jen by neměl dělat, že zastává pozici cestujících - sleduje samozřejmě zájmy své.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 23:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ani ten původní článek ... nebyl zcela objektivní

Ten článek nebyl vůbec objektivní, nevím sice, jestli nebyl redakčně upravován, ale v té podobě, v jaké byl zveřejněn, je stylisticky i obsahově na mnohem horší úrovni, než tolikát kritizované Ondrůjovy TS, jinými slovy je to účelový blábol řečený způsobem třetí cenové skupiny.
Naopak Ondrůjův článek na na celkem slušné úrovni a úměrný určení.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 22:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
až na "pro běžného cestujícího je pak rozdíl zcela minimální." - to je mírně přehnané
Abych pravdu řekl, jel jsem cca před měsícem po dlouhé době Desirem (úhrnem cca 80 km) a nějak jsem si jeho vnitřek už nepamatoval a byl jsem tím pádem velmi zklamán, že se v něm nevyskytují ani opěrky rukou, ani odpadkové koše u každé čtyřky. To je z mého pohledu dost velký nedostatek.
Zajímalo by mě, jak jsou na tom jiná obdobná vozidla, ale moc lepší to nečekám.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25242
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 01:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne taky nikdy Desiro nějak moc neohromilo, ale kdybys měl možnost porovnat ta vozidla na téže trati, tak ten rozdíl bude zřejmý.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: Tak třeba ve Velké Británii vůbec koše nemají a ani na nádražích. Důvod je jasný - je to rizikové místo s ohledem na uložení bomby. Všichni to hází na zem a pak to někdo vymete.
http://rail2005.euweb.cz
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nějak jsem si jeho vnitřek už nepamatoval a byl jsem tím pádem velmi zklamán, že se v něm nevyskytují ani opěrky rukou, ani odpadkové koše u každé čtyřky. To je z mého pohledu dost velký nedostatek.

To není pochopitelně fyzikální vlastnost Desira. Představte si že Desira jsou nejen v jiné barvě, ale klidně i se stolečky a opěrkami.

U těch košů to bývá tak, že buď nejsou kvůli terorismu a nebo jsou, ale je jich úmyslně málo, protože vyprazdňovat mnoho malých košů pod každým oknem je zdlouhavé a tedy i drahé.

že nejradikálnější v rušení zbytečných tratí je Hradecký kraj.

HK žádnou trať nezrušil a ani to udělat nemůže. On jenom na letošek neobjednal vlakovou dopravu ze Sadové do Smiřic.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Termín zrušená trať a nulový GVD prože si kraj neobjednal dopravu se může snadno zaměnit protože se snadno zamění při pohledu na trať když na dotičné nefunguje nákladní doprava. jak dopadne trať na které nefunguje peavidelná doprava?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Slovinsku elektrodezira mají koše jen na plošině, za to hned 4. Piktogramy na co je který jsem nepochopil. Hádám, že v podmínkách ČD (Česka) by se stejně vyprazdňovaly do jednoho pytle netříděného odpadu.
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.6.65
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 15:47:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrůj je kokot,který neumí ani očíslovat koridory.
V sobotu jsem na Radiožurnálu slyšel v pořadu o cestování vlakem,jak řekl,že cestující může očekávat největší zpoždění z Prahy do Říčan na trati do Tábora,z Plzně do Chebu a na 1.koridoru mezi Českou Třebovou a Přerovem.
Jo to teda nevím,že by zase přečíslili koridory...
On neví takovou základní věc.

A nebo asi před měsícem v Železničáři napsal v článku o 15.letech provozu EC v Česku,že EC Antonín Dvořák dnes jezdí rychleji(myšleno oproti době zahájení provozu tohoto vlaku) ale po delší trase přes Českou Třebovou.To je vůl,tak ať se podívá do JŘ,co je delší,jestli přes HB nebo přes ČT.

Fakt mají ČD dobrého mluvčího...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrůj je kapitola sama pro sebe. Nejlepší byly jeho kecy při těsně po jmenování mluvčím. Povídal bláboly typu: ......vůči firmě musí být člověk absolutně loajální a musí v ní věřit.
Mind
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jejich člověk, tiskový mluvčí jak má být, absolutně ohebný a podřízený. Svůj názor, má-li jej vůbec, si může maximálně myslet
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až bude firma absolutně věřit v nás zaměstnance, pak budu i já absolutně loajální a v ní věřit. Jenže v současné době jsme jen čárka ve statistice se kterou jsou jenom starosti...
Zdraví Martin
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005:
Všichni to hází na zem a pak to někdo vymete.
No fůůůůj! Tomu říkám hygiena!
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se brodíš na večír po kolena v odpadcích...Hmmm tak podle tohoto je Wilsoňák pokrokové nádraží.....
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No fůůůůj! Tomu říkám hygiena!

Budete se divit, ale ony se ty vlaky (nádraží, ulice, metro) pravidelně a důsledně čistí (regionální vlaky běžně po každém dojezdu do cílové stanice), takže se nemusíte ničeho štítit. Koše ve ve vlacích krom toho často jsou, ale jenom na představcích. Což pochopitelně značně zrychluje úklid.

To že to někdo dělá jinak ještě neznamená, že to dělá blbě.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrůj: Tiskový mluvčí samozřejmě sděluje jen názory firmy u které je zaměstnán. Nikoliv svoje. Ale když už něco sděluji, tak je nutné, aby to mělo hlavu a patu. Zejména u ČD je to naprosto nezbytné - přetransformovat bláboly a myšlenkové zkraty nadřízených v něco, co jakžtakž lze přijmout. Ne vždy to jde - tak to alespoň vhodně tlumit.
A to, že je loajální a ve firmu věří, si má nechat pro sebe. Takhle hned na začátku na sebe upozornil, že má místo mozku z másla kostku. A hned byl terčem posměchu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že je loajální a ve firmu věří je logické a samozřejmné, tudíš vyzdvihovat toto je úplně zbitečné a nesmyslné.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde toho Ondrůje vyhrabali?
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:42:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fik No udajne si ho dotahl Stahlavsky a podle toho, jak jsem je videl onehda v sudem Plecnikovi, tusim proc :-)))
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: Musím oponovat, na britských nádražích jsou koše, ale pouze takové ty držáky s poklopem ze kterého visí igelitový pytel, aby byla vidět případná "bomba". A nepořádek tam až tak není. Spíš mě na VB překvapuje, že se vlakem jezdí, a hodně.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš mě na VB překvapuje, že se vlakem jezdí, a hodně

Co vás na tom překvapuje? Služby britských železnic v osobní dopravě patŕí v Evropě (tedy i ve světě) ke špičce, možná jsou úplně na vrcholu (to se těžko posuzuje). To jen propaganda ČD a pradoxně i některých takzvaných příznivců železnice tvrdí opak.

A že Ondrůj plácá blbosti: to není jeho chyba, on tam není od toho, aby říkal svůj názor, ale názor ČD. Chyba je na straně jeho šéfů, kteří po něm tohle chtějí, on je jen ubohá hlásná trouba.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 07:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No udajne si ho dotahl Stahlavsky a podle toho, jak jsem je videl onehda v sudem Plecnikovi, tusim proc :-)))

???????
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha: Jasně, na ty pytle jsem zapoměl, ale někde nejsou ani ty.

Jinak ve Francii zase mají u každého schodiště i na nástupištích papírovou otevřenou krabici, do které se všechno odhazuje.

Každopádně nejvíce se mi líbí systém v Rakousku a Německu, kde se musí všechno na nástupištích, halách a i v některých vagonech třídit.
http://rail2005.euweb.cz
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: to je právě ono. Já měl před návštěvou VB pocit, že tam železnice skomírá a všichni jezdí auty, či autobusem.
Když jsem pak viděl davy cestujících (např. London-Euston, Waterloo etc.)a fungující služby provozovatelů (Virgin, Arriva), např. moderní či rekonstruované vozy, prodej občerstvení i v osobních vlacích, prodej jízdenek přes internet, tak jsem "kulil oči"
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 12:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile_atha: Welcome to the real world. Útěchou vám budiž, že nejste první ani poslední odpojený od Matrixu, tedy Železáře.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 12:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistěže,nenechme se ukolíbat propagandou čd.Neboť jak sem se přesvědčil,tak největším nepřítelem železnice jako takové je právě čd.To se totiž všechno pak projevuje na krajích a na obědnávání spojů.Vždyť Viamont,JHMD,Conex nabízejí daleko větší počet spojů na mizernějších tratích(spojení s prdelákovem) než čd,které jezdí na tratích obdobné kvality(kolejový svšek) s daleko větším přepravním potenciálem za daleko větší sumy.To se pak krajům nedivím,že železnici odepisují(jak kde)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, v Železničáři byl nedávno článek o britských železnicích, který vyzněl spíše pro, než - jako obvykle - proti.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:46:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Happy: Snad předevčírem bylo ve zprávách z regionů na ČT1, že KV kraj chce protlačit přes silniční hr. přechod Kraslice - Klingenthal nějakou autobusovou linku (nebo ten přechod otevřít pro zájezdové autobusy?). Kamiony asi budou následovat. Jako nátlak zkouší, že tam nehodlají podporovat železniční dopravu (na souběžné trati) - a to tam Viamont jezdí s lepšími vozidly než mají ČD. Obce jsou pochopitelně proti zatížení dopravou s gumovýma kolama. Odkud asi vítr vane? (Tu TV reportáž jsem sledoval jen útržkovitě.)
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:52:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ded_vseved No rekneme to tak, ze z prijeti zakona o registrovanem partnerstvi mohli mit radost :-))) Ale ted sirim drby, na 100 % to nevim, i kdyz jak tam v tom kupe sedeli ... :-)))
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou to drby, lec 100% ... tak a ted si jdu dat facku :-)
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy bude úplně finální verze GVD 2007?V té době by mělo být na 100% jisté jak je to s RT EXPRESEM ne?No jsem zvědav..zatím skoro žádné informace...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace