K-report
 

Archiv do 04.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archiv do 04.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, řešíte sračky...

Pojďme si radši povědět o tom, že FM Logistic Česká se zřejmě zásobuje cukrátkama na zimu. Výjimkou není ani dvacetivozový NEx. Zato se tu dlouhou dobu neobjevily polské ucelenky via Lichkov. Tedy takhle - ne, že by sem vozy DEC nezajížděly, ale jen na ucelenkách DB via Cheb, Kubice, nebo Děčín. Navíc jsou vozy nově přeznačovány na GATX. Ví někdo bližší info??
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dne 19.10.06 bude od 7:00 do 14:00 (?) probíhat výluka traťové koleje mezi žst Bečov u Mostu a Břvany.....
Nedávno byla výluka Obrnice - Bečov a já si ak říkam, že se bude asi zvyšovat trať. rychlost, když chtěj v příštím GVD jezdit mezi Mo a LN za 29 minut místo původních 34

Jo aještě bude v příštím týdnu výluka mezi Chlumčanama a Vrbnem, potom mezi Perucí a Klobukama

(Příspěvek byl editován uživatelem fiiiiira.)
Čest památce provozu souprav Apolo v Chomutově
Jindřich Borgess
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.232.252
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 23:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se to nejvíce hodí sem. Byl jsem se podívat ve Slaným na vlečku MDT... Jediné, co se za tu dobu změnilo, je to, že je vlečka prosekaná, chybí dva pražce, několik šroubů a několik pražců je označeno na výměnu. Jak mi ochotně sdělilo osazenstvo stanice: "takto je to už od jara, při kopání překopli zabezpečovací kabel, vyšetřovala je policie, přednosta je nesnáší a je to banda průserářů." Takže řeknu vám, nic moc. Já osobně fandím podobným spolkům, ale v případě MDT, no nevím... Jak je možné, že máte údajně zakázáno dělat na vlečce, když všude prohlašujete, že je vaše? Jak je možné, že při kopání děr v místech, kde je přítomnost kabelů zabezpečovačky velmi pravděpodobná, nedáváte pozor a způsobíte škodu za více, než 10 tis. korun? "Chvalozpěvy" na vaší stránce, jsou sice hezké, ale chtělo by to více činů....Ale zase kdyby měly být ty činy takové, jako v případě toho kabelu, tak asi raději ne...Při diskuzi se zaměstanci jsem byl odkázán na několik lidí (Lopata, Lášek, Chrástecký, Štekrt, Keisar, Saidlová, Fanta, Ulrich, Čech, Patras, Hanzal), kteří prý o podobných věcech vědí víc, ale nikdo z nich se tam zrovna nevyskytoval, takže nebylo možno získat podrobnosti... Pokud se někdo z nich tady vyskytuje, bylo by možné získat o MDT podrobnější info? (např. Hanzalik=Hanzal, to by mohlo být ono...)
Zároveň bych rád poprosil pana MDT (pravděpodobně pana Koksteina) aby se k tomu také vyjádřil. Děkuji.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 03:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane, pokud chcete vědět víc o našem spolku, zavolejte si na můj mobil. Je uveden na stránkách. Navíc banda průserářů..A čeho více činů?? Jaké máte na mysli? Pokud nás hodláte zponzorovat jedině dobře. Rádi to uvítáme a vlečka může být zprovozněna "coby dub". ten kdo s námi má co dočinění a nebo nám nějak pomohl, je Laď. Lopata a P. Lášek. Můžete si jich konkrétně zeptat co a jak. Vždy se najdou lidé, co zkritizují..A k tomu to patří. Co se týče vlečky, ano je naše. A díry v místech..Myslím, že P.Lášek by to vysvětlil přesněji. S ním jsme totiž celou věc konzultovali než došlo k přípravě kopaní děr na stavbu plotu. To že jsme cca 15 dubna začali kopat díry a v červnu přestane fungovat zpětná kontola zab. přejezdu..No myslím, že je to zvláštní.Ale nevadí. jsem za spolek odpovědný a následky si samozřejmě nesu. Celý spolek při vyšetřování byl vždy a bez problémů k dispozici. Jak ČD tak PČR. A co víc..navíc Vy jste bez chybný. Mj.Na dotaz kdo nám dá odškodné za materiál, který někdo rozkradl..samozřejmě nikdo. No jak jinak. Pokud chcete a tak rád fandíte a zjištujete o spolcích co a jak, příjďte na vlečku, vemte sebou pracovní oblečení a rád s Vámi několik pražců vyměním a pohovořím jak se situace v MDT má.
S pozdravem Milan Kokstein
Jindřich Borgess
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.232.252
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 10:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak koukám, tak byste mě nejradši hned zaměstnal...Ano, fandím těmto spolkům, o tom žádná, jen o "kvalitě" všašeho spolku mám zatím lehké pochyby. I když, jak tvrdíte, že je vlečka vaše, tak proč se na ní tedy nic nedělá? A netvrďte prosím, že je např. taková výměna pražců problém pěněž? Kolik stojí jeden vyřazený (nerozpadlý) pražec?

Dovolil bych si něco navrhnout, ve Zlonicích je taky nějaký spolek, který má železniční muzeum, co takhle se s ním spojit, bo ve dvou se to lépe táhne a navíc je tento spolek již zavedený. Třeba byste se od nich něco naučili a po čase byste se mohli opět osamostatnit.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. No zaměstanal.Dobrá, budem řešit po netu. Inu co se dá dělat. Ano tvrdím, že vlečka je naše. A je naše. V předchozím příspěvku jste tvrdil, nedělejte průsery. Tak je neděláme. Když se řešilo s PČR a ČD onen problém s kabelem a já se vyjádřil o výměně pražců, bylo mě P. Keislarem vysvětleno, že i výměna pražců, je zemní práce (musí tzv. ramovat) a to se bez kopání neobejde. Tudíž prý si musíme zjednat povolení a prohlídku "jakýmsi pípakem na kabely" aby se nám zas nestal nějaký malér. Proto se zatím pražce nemění. K vlečce jsme se dohodli, než se problém def. nevyřeší, bude se pouze vlečka sekat a z části čistit..Ano peníze nejsou problém, ale po incidentu s kabelem chci mít i povolení výměny pražců písemně. Doufám, že to chápete.

Co se týče ŽMZ. Já jsem v tomto spolku kdysi začínal. Jméno v tu dobu měl KPHSKV. Máte pravdu, že ve dvou se to lépe táhne. Dokonce jsme se na akci ŽMZ prezentovali naším Roburem. Ale ŽMZ je zaměřeno na řepařské drážky a o to je trochu o něčem jiném, než chceme my. Víte za tu dobu co MDT je, jsem poznal v naší stanici spoustu lidí. A nejen ve stanici. Jsou lidé, kteří se nám snaží pomoci. A třeba i chápou proč se na vlečce nedělá. Jeden průser stačil..A jsou tací, kteří akorát závidí. Dělají do dráhy, měly plnou hubu keců a nic. A nednou se objevil někdo, kdo vystoupil z ticha a řekl máme..A najednou jsme Ti nejhorší. Ale tak to bývá a musí to být.
Každopádně je dobře, že spolkům fandíte. Jen mě trochu mrzí, že se s námi nechcete zkontaktovat, mohl jsem Vám to říct osobně. Ale i tohle je cesta, jak vyvětlit problém..
Jindřich Borgess
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.232.252
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:08:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To samozřejmě chápu. Jen na můj vkus trvají ta povolení a prohlídka příliš dlouho. Ale známe úředníky, že... Co se osobního kontaktu týče, nevím, jestli bych vám byl co platný, bydlím totiž v Berouně :-)
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 11:58:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mdt:
Klub přátel historických strojů a kolejových vozidel dle stránek MV ČR dosud existuje. Nikdy nebyl provozovatelem ŽMZ, pouze pořadatelem jedné zlonické výstavy v roce 1997, ke které využil výtopnu pronajatou tou dobou od ČD Jirkou Machem. Provozovatelem ŽMZ je Klub Železničního muzea Zlonice (má jiné IČ než KPHSKV), ve kteréms nikdy nebyl členem, ani si v něm nezačínal. A už vůbec nechápu Tvůj komentář o zaměření na "řepařské drážky". To sis zase něco přibásnil k tomu, že SBÍRKA LOKOMOTIV je zaměřena především na vozidla z cukrovarů vyrobená do roku 1939? Komentuj Vaše sdružení a nás nech vklidu spát.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:07:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A před Machem měl tu remízu ve Zlonicích pronajatou spolek KHKD? (I železniční muzejnictví totiž má již svou historii, která by měla být zmapována. Na letošní výstavě k 25. výročí KHKD v lok. remíze v Kněževsi byly k vidění pěkné fotky z "klasického" období KHKD, když ještě působili ve Zlonicích. V KHKD zachraňovali parní lokomotivy jž v době, kdy zřejmě většina zde diskutujících byla nanejvýš pikantním snem svých rodičů.)
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:40:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano jistě, prvním nájemcem, který ve zlonicích opravoval historická vozidla, byl Klub historie kolejové dopravy (například tam dovezl "sedmičku" k provedení původní opravy do vystavovatelného stavu). Pak následoval Jirka Mach především se dvěma CS 500. Jestli se to povede, tak téma využití zlonické výtopny bude jednou z částí brožury vydané u Pavla Malkuse k zářiovým oslavám 10 let ŽMZ.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 21:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, už jsem byl i svědkem vrcholu operativnosti (t.č. nemocný slánský výpravčí Z. Černý), kdy pro 65598/9 nebyla zátěž a tak svezla již vozy pro 55000, které nechala v Podlešíně, kam si pro ně přijela mašina od 85163. Mašina od 65598 odjela co Lv do Kralup jako 65599 a mašina od 85163 odvezla vozy do Slaného jako 55000. Ušetřily se tím dvě zbytečné Lv jízdy Podlešín - Středokluky (jedna tam, jedna zpět). Klobouk před ním dolů...!

Tenhle "vrchol operativnosti" by po pohledu do plachty a několika odsloužených šichtách napadl každéno rozumného člověka.

Ale chápu, že na dráze (bez urážky) je to opravdu ten vrchol...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.71
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:36:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hanzalík : To souvisí s tím, kde sežene Markéta ze Shellu JETku a za jakou cenu.Teď to holt jezdí z Německa, příště zase z Orlenu v Plocku...Možná bude i Štětín a Koper!
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slaňák:

Bohužel ano...

ad quenya:

O tom Koperu se přece už diskutovalo a uzavřelo se to s tím, že nemá požadovanou kvalitu... Nebo se pletu? Jinak - byl jsem přesvědčen, že JET A-1 od Shellu je (jak to jen říct) takové to zboží pro letouny lepších aerolinek. Zbytku stačí Orlen (dnes je asi fuk, jestli z Kralup, nebo z Plocku). Ale to je jen můj subjektivní dojem, protože svého času jezdily ty (kdysi) hezké a nové kotle od Ermewy jen zřídkakdy a někde jsem zaslechl, že se Shell stáčí jen v pondělí - tak jsem usoudil tohle. Ale jak říkám, jen doměnka...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak na okraj:
Podle standardů Shellu funguje i Česká rafinérská, Shell je jedním z jejích akcionářů a její paliva také díky tomu patří mezi špičku v Evropě. :-)
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 22:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde má tedy KPHKSKV sídlo?? A to je pořád předsedou p. Jílek? A navíc členem ani jednoho jsem nebyl. Taky nikde netvrdím že jsem byl členem. V KPHKSV jsem ani nemohl, z důvodu věku a pak dál to ani nemělo cenu..A jak nezačínal?? Chceš nějak popřít mou práci ve Zlonicích. Kdy mě prvně Jarda Wagner otevřel dveře od výtopny a řekl když chceš pomáhej. Nebo že neznám ani "Guláše", Michala Branda, atd?? Ale to snad ne. Já si myslím, že jsem pmáhal ve Zlonickém spolku ještě dřív (KPHSKV) než Ty.I když ne, jako aktivní člen, ale makal jsem. A to bylo pro mě důležitý. Nejednalo se mě být uveden na papíru. je to stejně jen formalita. A co já vím, tak dnes zbylo málo lidí co dnes jezdí dělat do Zlonic z těch opravdu původních. Hovořím o r. 1995-6. Každopádně, je dobré, že ŽMZ existuje a nadále pracuje. I když s jiným záměrem, než bylo myšleno kdysi .Za KPHSKV. Ale fundovaní vědí..
A omlouvám se za zaměření na řepařské drážky. Myslel jsem, že to tak je.
P.S. A to že jsem začínal, beru jako rukama, ne hubou. Proto taky KPHSKV. To že jsem jel dřív někam na čumendo, neberu jako že jsem začal.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.68
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 23:10:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hanzalík a Kubisek : JET A-1 jak od Shellu, tak od ESSA musí mít stejný kvalitativní parametry, ať už je odkudkoliv.Jenže - je jí málo a těžko se po Evropě shání, ČRaF nemá dostatečnou kapacitu ( ani náhodou) a navíc je nedostatek nafty, která má před JETkou při výrobě přednost. Takže to jezdí ze všech možných destinací. Ten "tlustovlak" ,jak já říkám soupravě ERMEWy, má nafurt pronajatý Shell a sice s tím teď jezdí jen do Němec, ale jen z výše zmíněného důvodu - je tam k dipozici zboží.
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:08:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mdt:
Když si přečteš po sobě svůj text: "Co se týče ŽMZ. Já jsem v tomto spolku kdysi začínal. Jméno v tu dobu měl KPHSKV", tak možná pochopíš, co jsem ti psal.
Tedy:
1/ ŽMZ není spolek a už vůbec se kdysi nejmenoval KPHSKV;
2/ KPHSKV neprovozoval žádné muzeum (myslím tím, že muzeum je "provozovna" s otvírací dobou, ne řada šrotu vlastněného firmou Balík, kterou vydává (1996-1997) vedení KPHSKV za svůj majetek);
3/ KPHSKV neměl nikdy pronajatou výtopnu ve Zlonicích a tak Ti onen otevřel dveře k Jirkovi Machovi;
4/ Ve sdružení KŽMZ si fakt nezačínal (vzniklo registarcí MF ČR 31. 12. 1998);
5/ Adresa KPHSKV je na stránkách MV ČR, předsedové se neuvádějí a není na nás to komentovat;
6/ Nevím, kdo jsou fundovaní a co vědí, ale pro přesnost Guláš - Roman Dvořák je zakládajícím a dosud řádným členem KŽMZ (že míň jezdí v době, kdy má dvě malé děti je vcelku pro normálního člověka pochopitelné).
Nicméně samozřejmě pomoc vítáme a ve věci přepravy vozů ze Zlivi byla z vaší strany i velmi účinná. Také jste měli možnost zúčastnit se naší výstavy, jak sám píšeš. Závěrem přejeme mnoho úspěchů ve vaší činnosti.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 11:32:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt a spol.: Dovoluji si navrhnout, že Vaše vzájemné spory by možná bylo vhodnější přesunout do momentálně mrtvého tématu "Železniční muzea a spolky".
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:24:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, reagoval jsem jen na nepravdy a to muselo být tam, kde zazněly.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 07:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ve 4:30 zastavil v Podlešíně vlak 1.nsl. 910 ve složení T334.0047 (? - tou sedmičkou si nejsem tak docela jistý - byla tma jak v pr....) + 4 jakési vozy. Postřehl jsem jen označení posledního - "Dsd". Vlak zde zůstal stát cca 40 minut (zdálo se, že i kvůli nějakým tech. problémům - doprovod kolem toho zuřivě lítal s baterkama. Nyní by měl stát ve Slaném. Pánové ŽMZ a MDT - přiznejte se, ke komu z vás tento vlak směřuje? Kdo se přizná, dostane vynadáno ze dvou důvodů - za prvé: Takové vlaky mají jezdit přes den, aby si šotouštvo mohlo ulovit nějaký ten snímeček a za druhé: Ve 4:30 slušný nádražáci v Podlešíně spí :-)))))

(btw: pro rejpaly, tupce, blbce, trapné pisálky, Paroubka a jiné debily: Ten druhý důvod je recese. Opakuji RECESE. A kdo nezná význam toho slov, nechť se prosím podívá do slovníku cizích slov a pak teprv začne psát něco v tom smyslu, jak se my lemry nádražácký furt jen válíme a nic neděláme. Takže pro jistoru ještě jednou. JE TO RECESE!!!
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 10:12:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak jel přes Slaný, aby odvezl pryč tu vysokou zetku z roku 1932, co stála proti St.1. Tuším, že do Chumtova. Mašina "Výtopna Zlíchov", asi na licenci téže společnosti. Jestli to vezli pro sebe nebo třeba MDT k opravě, to netuším.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:52:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík: žádná závada, ale pouze kontrola zda něco "nehřeje". Vše do Chomutova pro NTM.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě na tom jen udivuje, že 1.nsl 910 jede ve 4:30 ráno...
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že to to tcvá oblíbená kontrolní otázka, ale přesto:

Následy se ohlašují tak, že se před číslem vlaku uvede pořadové číslo následu
a pak slovo „násled“ (např. „první násled vlaku 86620, druhý násled vlaku
86620“ atd.).
192.
Následy se smějí zavádět jen v případech, kdy není k dispozici vhodná trasa,
nebo kdy není možno vypracovat jízdní řád zvláštního vlaku. Použije se vždy
časově nejvýhodnější trasy odpovídajícího druhu vlaku z jízdního řádu
, přičemž
každý vlak smí mít nejvíce tři následy.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák: Neboj, pasáž o následech ti rád odříkám zpaměti. Je to jediná část D 2, kterou umím slovo od slova.

Proto jsem se právě podivoval, že 1.nsl 910 jede v půl pátý ráno.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slaňák:

Dnes dopoledne jen taky vlak 1. nsl. 47346/7 cca v 9:20, ačkoliv je v sešiťáku psaný až někdy o dvanáct hodin později... Takhle to prostě je a kdyby ses na hlavu stavěl, jinak to nebude. U toho nostalgického vlaku to má i opodstatnění v tom, že do Chomutova jiná PŘÍMÁ trasa nevede a pokud tahle je, tak proč to po cestě X krát přečíslovávat. Nebo teď přijdeš s teorií, že vlaky není potřeba vůbec přečíslovávat? Ať si pod výchozím číslem dojedou, kam chcou? není to tak dávno /tuším dva dny/, kdy měl výpravčí ve Zvoleněvsi taky problém s číslem - dispoziční slánský výpravčí nadirigoval mašinku v trase Podlešín - Kralupy, ovšem pod číslem 95179, které končí ve Zvoleněvsi. A světe div se, Slaňáku ty tak, dál to prostě pod tímhle číslem jet nemůže. Tedy takhle, jsou dvě varianty - mašina prostě odjede a nebude se nikde evidovat... nebo pojede jako PMD na Předměstí, kde mu vydají další vš. rozkaz pro PMD...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...když už, tak 1.nsl 912 a v Mostě přečíslovat...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:45:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hanzalík-asi to máš marný,někomu to prostě nevysvětlíš .
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 23:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:

PROČ PROBOHA??? Proč vymýšlet několik tras, když je jedna přímá??? chci od tebe slyšet jedinej logickej důvod. Nebo nechápeš význam slova "přímá"?? A pokud se začneš ohánět předpisem, tak teorie na papíře je sice krásná věc, ale už jsem ti několikrát vysvětloval, že v praxi naštěstí občas vyhrává nad předpisem selský rozum (ještě že tak - jezdilo-li by se jen podle předpisu, můžu tě ujisti, že by tvé výlety rychlíkem tam a zpět rozhodně nebyly tak časté)...

Pokud máme JEDINÝ vlak v trase (Praha) - Kralupy - Chomutov, pak jaksi časová poloha nehraje roli..

ad Apollo 17: Jo, je to těžký... :-//
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 00:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty si opravdu nedáš pokoj...

Pokud máme JEDINÝ vlak v trase (Praha) - Kralupy - Chomutov, pak jaksi časová poloha nehraje roli..

Respektuji, ale nesouhlasím.

Proč? Protože by to jaksi mělo alespoň trochu odpovídat časové poloze (a samozřejmě trase!) a ne, aby to jelo o 12 hodin později. Dle MÉHO názoru je časová poloha (tj. aby to alespoň trochu odpovídalo kmenovému vlaku) o něco důležitější než to, jestli je to "přímé". No jo, když jste na dráze líní přečíslovávat vlaky, tak to je pak težký...
Ono by to hlavně chtělo občas použít selský rozum a ne modrogumní myšlení, kdy je všechno opačně, než si normálně myslící človek myslí...

dispoziční slánský výpravčí nadirigoval mašinku v trase Podlešín - Kralupy, ovšem pod číslem 95179, které končí ve Zvoleněvsi.-Hlavně, že má před rypákem plachtu... Někdy si říkám, že být jeden z vás (výpravčích), tak tam udělám pořádný "fičák", ale na druhou stranu byste mě asi dřív přivedli do Bohnic.

Vysvětlení pro ostatní: Asi dvakrát do týdne se projedu rychlíkem a to Hanzalik, (tč. většinou uvězněný na boudě) nemůže zkousnout...:-)
BDlm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.130.253
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:34:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom Slaným,byl v pondělí výpravčí dobrej materyál! Nemá něco společného ze ŽMZ?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevidím jediný důvod, proč by k nějakému přečíslování mělo docházet, když to není třeba. Takže ten, kdo nedá pokoj, jsi ty. Sorry, ale z pohledu provozního prostě nechápu, co se ti na tom nelíbí. Tvůj problém je, že na všechno nahlížíš z pohledu předpisového. Chápu, že máš potřebu dělat na dráze revoluci, ale věř mi, že i kdyby ses na hlavu stavěl, nepodaří se ti to. Samozřejmě netvrdím, že se nedělají chyby. Děljí! (viz mašina pod číslem 95179, i když ten vlaky by ve Zvoleněvsi stál tak jako tak - čekal na odhlášku za 9743), ale to, co dokáže tebe rozžhavit doběla, už pomalu hraničí s uvažováním o léčbě u nějakého odborníka. Čím déle tě znám, tím více jsem přesvědčen o tom, že je dobře, když zatím u nás nejsi...

Jiný příklad: Trasa vlaku č. 47346/7 -> jede z DB via Děčín s.h. do Středokluk. Během jednoho dne jedou "Rajky" i "Ermewy". Jiné číslo v této trase není. Rajky jedou večer, cca 2-3 hodinky zpožděné oproti JŘ, Ermewy jedou v devět dopoledne, tedy o cca 12 hod. zpožděné proti JŘ pod číslem 1. nsl. 47346/7. Co je na tom špatně? Je podle tebe lepší to třeba třkrát přečíslovat? Minimálně v Děčíne a Kralupech, dále třeba v Hněvicích. Proč proboha, když ta trasa existuje? A je jediná!!

Mimochodem, když jsem "toho času uvězněný na boudě", vydělávám i na tvé sociální a zdravotní pojištění, takže važ slova...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 21:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale to, co dokáže tebe rozžhavit doběla už pomalu hraničí s uvažováním o léčbě u nějakého odborníka


Zjevně mi nechceš rozumět, takže znovu:

Tvůj problém je, že na všechno nahlížíš z pohledu předpisového.

Cha!
To, je na dopravních se vyskytuje pravidelně hafo lidí, co tam nemá co dělat.

To, že řada lidí na boudách nekouká na konce.

To, že někdo mává souhlas tak, že mává na
výpravčího dlaní a říká: "tak čau čau".

To, že nekdo dává odjezd místo zelené baterky bílým světlem mobilu.

Tak to je jen začátek.

Tak tohle všechno je mi naprosto U PRDELE a rozhodně to řešit nebudu. Člověk, kterej tohle dělá, je prostě blbej či línej a ani pámbu mu od toho nepomůže.

Ale pokud jde o věc, která má za následek ohrožení bezpečnosti nebo plynnulosti dopravy (např. se zbytečně zarube rychlík, popř. se dva vlaky křižují stylem, že nad tím zůstává rozum stát i poslednímu cikánovi)-a že se to na 110 stalo již několikrát!). Tak to opravdu JÁ tolerovaat a mlčky přehlížet NEBUDU. A argumentovat tím, že je přístavba na vlečku důležitější než průjezd rychlíku-to vysvětluj těm lidem, co trčí v polích.


Trasa vlaku č. 47346/7 , tedy o cca 12 hod. zpožděné proti JŘ pod číslem 1. nsl. 47346/7. Co je na tom špatně?

Špatně je na tom především to, jak blbě je udělanej JŘ ND. Pokud jsem to správně pochopil, je tato situace pravidelná...


Mimochodem, když jsem "toho času uvězněný na boudě", vydělávám i na tvé sociální a zdravotní pojištění, takže važ slova...

A kdo platí provoz ČD? My všichni! A kolikát tam jsou za peníze nás všech takoví lidé, že darmo mluvit. Takže važ slova ty... (neber to osobně)
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák, Hanzalik: Vy dva nejste normální!

hádat se o číslo následu...To není normální. Až bude Hanzalik nebo Slaňák někdy případně výpravčím a budou zavádět vlak jako násled, ať si tak učiní podle svého vlastního vědomí a svědomí a pak ať si taky případně svoje rozhodnutí obhajují. Pokud vím, tak není ani jeden z vás, takže to laskavě nechte na těch, co jsou nyní v činné službě. Díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem děd_vševěd.)
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 23:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nepřiděluje tato čísla náhodou dispečer? než výpravčí?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 00:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byť nejsem provozák, tak bych si troufl tvrdit, že na lokálkách to má na starost právě ten dispoziční výpravčí.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 07:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karloslt:

Dispoziční výpravčí v dispoziční stanici Slaný


ad Děd_vševěd:

Rád to nechám na lidech v činné službě. A věř mi, že kdyby mi náhodou někdy ruplo v bedně, já chtěl na dráze zůstat, udělal zkoušky na výpravčího, seděl v dispoziční stanici a měl tu samou situaci, očísluju ten vlak stejně, jako očíslovanej byl. Byť tohle číslo přiděloval dispečer... Zatím ale nic z toho nehrozí a dráha je pro mě stále jen ideální místo na vystudování vysoké školy a pak sbohem!

ad Slaňák:

Tohle už ponechávám bez komentáře - k oběma tebou výše zmíněným záležitostem jsem ti řekl dost argumentů, proč tomu tak bylo. A byly to argumenty z pohledu provozní praxe, ne z pohledu citátora předpisů. Je ti to málo, takže víc ti k tomu nemám co říct. Snad jen - ano, přístavba na vlečku jednoho velmi významného přepravce pro vlak v režimu "Just in time Cargo" je pro mě (a pevně věřím, že nejen pro mě) prioritnější, než rychlík s osmi lidma, z nichž dva jsou zaměstnanci ve službě a čtyři další mají režijku a vezou se domů. Nehledě na to, že i kdybych ti vyložil tisíc pádných argumentů, proč to tak je, ty si stejně budeš mlít svou... Nebo snad hodláš obvinit ty dvě výpravčí z toho, že mašině bouchnul živák?
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 08:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsi to nakousl...Obviňuju dvě výpravčí a fíru z té mašiny, že včas nepodali/nezistili informace, které by vedly k případnemu snížení zpoždění! (podotýkám, že se zde hovoří o zpoždnění asi 4 minuty-prkotina, ale nestalo se to poprvé) Když někdo vidí, že už měla mašina přijet, tak místo, aby něco dělal, tak sedí a čeká, co bude,...tak k tomu nemám co říct. Až to už vůbec memluvím o tom, že když se pak cestující chce SLUŠNĚ dotázat na situaci a důvod zpoždění, tak se dostane jen k pozdravu a pak je mu odpovězeno: "Nemám čas! Nashledanou." Kdybych byl hajzl, je to důvod ke stížnosti.

Zatím bohužel (pro tebe) patří os. doprava k železnici téměř neodmyslitelně. Nebudu se bavit o rozdílu zisků z Cagra a z osmi lidí v rychlíku. Je to naprosto jasné. Ale zatím je prostě daná obecná přednost vlaků os. dopravy (zase mě sežerš za ten předpis), byť by v tom vlaku seděl jen fíra a vlkvedoucí.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňáku, když už tak miluješ ty předpisy a jiné papíry, vydané našimi mocipány z GŘ, tak bys měl vědět, že provozní zaměstnanci jsou povinni zachovávat mlčenlivost... Jediné, co bys měl ze zaměstnance dostat, je čas odjezdu vlaku, případně, bude-li opožděn, nebo budeš-li mít přípoj. Nic víc, nic míň. Že z některých nedostaneš ani tohle, je smutný fakt, ale dokud nevymřou ty bolševické generace (jak na GŘ, tak v provozu), težko s tím někdo něco udělá...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Ale zatím je prostě daná obecná přednost vlaků os. dopravy (zase mě sežerš za ten předpis), byť by v tom vlaku seděl jen fíra a vlkvedoucí.

Modrá guma, až to bolí!
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Růžový petr: ...!obecná!...

Hanzalik: Souhlasím, jen doplním, že výpravčí nebo určený zaměstanec je povinnen cestujícím sdělit kromě výše uvedeného i důvod zpoždění. (pokud je důvod znám)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ježiš chlapy nehádejte se už, nebaví mě to číst, radši bych třeba uvítal nějaké aktuality z provozu když jste na 110ce tak často, tak asi něco víte ne??
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se nám to chystá????
http://www.meuslany.cz/nastenka/9552610_DU_TRS_rozhodnuti.pdf
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 22:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek: No, to chválím, už to bylo potřeba. Už abych sháněl RDST na 450MHz... Moje RDST 136-174MHz už jaksi nepostačí...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 02:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kralupan:

Jedinou aktualitou je navážení kolejových polí z Kralup do Noutonic v režii SKANSKA ŽS. Dnes jsou dva kocouři této společnosti deponovány v žst. Zvoleněves i s ochrannými vozy. Co jsem stihl postřehnout, zatím od čtvrtka nahoru vyvozili 5 párů vlaků...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 14:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke Slaňákovi:


Asi dvakrát do týdne se projedu rychlíkem
Já sám jsem tě tento týden viděl již počtvrté a tahle intenzita rozhodně není náhodná a neobvyklá... Ano, to víš, že by se mi líbilo dělat kulový a vozit se vlakem tam a zpět. Bohužel, kdyby tohle dělal každý, asi by to v týhle zemi moc nefungovalo.

A když už jsme u toho, jak úzkoprse dbáš na dodržování předpisů, tak sám dobře víš, že nad každým oknem je nápis "Nenahýbejte se z oken". A já tě nevidím nikdy jinak, než s hlavou vytelenou z okýnka. Pamatuj, že "Nejdřív vyjmi břevno z oka svého, pak teprve hledej smítko v oku bližního".

A co se týče té radiostanice - tak to už opravdu hraničí s porušením zákona. A to, že se tím ještě veřejně chlubíš už, nezlob se, hraničí s blbostí. To tě opravdu tak rajcuje poschlouchat, co si říkají fírové a výpravčí mezi sebou? Nebo hodláš jako "anděl strážný" dbát na dodržování hovorové kázně a bonzovat každou chybičku?


A ještě malý dodateček: Včera jel R910 bez rozsvícených konců, což tvému estébáckému oku zřejmě uniklo, neb jsi stejně jako dnes podnikal výlet R911. Asi to bude pro tebe šok, ale KAŽDÝ provozní zaměstnanec, počínaje výpravčí na Předměstí, až po signalisty ve Slaném si všimli a hlásili, že ten vlak konce nemá... Hrůza, co?
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase:

Já sám jsem tě tento týden viděl již počtvrté

Jestli počítáš cestu tam a zpět, tak ano. Ale jinak jezdím jen v sobotu a v neděli kdy mám volno, tj. dva dny v týdnu.

než s hlavou vytelenou z okýnka

No v tomto počasí určitě ne. Hlavu v okně, to ano, ale rozhodně "nevyčnívá" ven.

A co se týče té radiostanice

Lidí, kteří tyto a podobné služby poslouchají (hasiči, taxi, záchranka) je víc, než dost. Nicméně stále platí, že kdo zachytí hovor, který mu není určen, nesmí nikde říci co slyšel a že vlastně vůbec něco slyšel (vyjma případu volání o pomoc a plánování trestného činu)

Jinak se na "150MHz" dovíš často takové věci, které by ti jako cestujícímu nikdo nikdy neřekl.

Asi to bude pro tebe šok, ale KAŽDÝ provozní zaměstnanec, počínaje výpravčí na Předměstí, až po signalisty ve Slaném si všimli a hlásili, že ten vlak konce nemá

No a? Jednali správně. Bohužel se tak neděje vždy...


Jinak bych ocenil, aby ses do mě laskavě přestal navážet, už mě to nebaví. Jestli chceš, tak si o tom někdy promluvíme osobně. Vím, že teď chceš říct-až se ty přestaneš navážet do naší práce! Nicméně to udělám,

až to na dopravních stanovištích nebude vypadat jako v klubu (nebo i baru)
až se bude VŽDY koukat na konce
až se bude dávat odjezd zeleném světlem
atd. atd.

Až bude tohle v pořádku, tak si (ne)jen já začnu vaší práce více vážit a nebudu nikoho kritizovat za 3 minuty zpoždění.
Kubula
Neregistrovaný host
Odeslán z: 222.126.93.58
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 00:24:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám doma širokopásmový přijímač, jak na simplex, tak na TRSku a to je posloucháníčko. Hned vím, co kam jede, kde se stal průser, co má zpoždění, co postrk, co přípřež, občas se tam hlásí i řady HV...
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijímač mám taky a v Praze na něm chytnu nejen komunikaci ČD.

Při používání těchto komunikačních prostředků je nutno VŽDY počítat s tím, že to může slyšet i třetí osoba (popř. čtvrtá atd...) Nebo si tam dát nálepku: Pozor! Nepřítel naslouchá!
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:43:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BDlm:
Ne.
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňáku, jseš už trapnej.
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale abychom se trochu vrátili k železničnímu tématu (omlouvám se všem diskutujícím za off-topic vůči Slaňákovi, ale pověstný pohár trpělivosti přetekl...). Dnes a zítra (a snad i později) se na naší trati a na 121 objevila 749.006 (po dlouhé době na nákladním výkonu). Její oběhy vypíšu (dodám i přibližné časové polohy, neb už vidím v barvách, jak se tu do mě "kdosi" pustí, že ten a ten vlak je psanej v devět dopoledne a jede v jednu v noci...)

30.10.
------

85166 Kpy - Sl (vyrazil po šesté ranní, ale měl poruchu HV)
85163 Sl - Stř (před polednem)
55000 Stř - Sl (kolem čtvrté odpolední)
55001 Sl - Kpy (po 6714 ze Slaného, cca v 18:00)
85166 Kpy - Pn (po odhlášce za 9708 z Kp. předměstí, cca v 19:30)
85165 Pn - Stř (po 9707 a před 912 z Podlešína)
65518 Stř - Pn (21:41 ze Středokluk)
65571 Pn - Stř (na Pk cisteren, v 22:31 z Podlešína)
47348 Stř - Pn (Prázdné Rajky, ještě nejela, tipuju, že bude na Pk)

Teď teorie:
65519 Pn - Kpy (odpojí se od Rajek v Pn a přejde na odstavené cisterny)

31.10.
------
75510 Kpy - Sl (pojede po půlnoci od 65519 do Slaného)
75565 Sl - Kpy (kolem třetí ráno ze Slaného)

(může to ale dopadnout tak, že od 47358 pojede jako 95170 střídat do Slaného, vrátí se jako 95171 a pak teprve odveze 65519 do Kralup)

Tady už je to jasné:
50500 Kpy - Pn (po páté ranní z Kralup, z předměstí po 9731)
50501 Pn - Stř (kolem šesté ranní z Podlešína)
Přístavba na vlečku v Tuchoměřicích
65598 Stř - Pn (očekávám odhadem kolem 10:30 ze Středokulí, může i později..., možná bude v Noutonicích křižovat s 85163)
65599 Pn - Kpy (Většinou odjíždí po 9737 z Podlešína, takže cca 12:30)

A do depa...

Takže jestli jí někde nesestřelej, tak bude k focení minimálně, až pojede od Nexáku na vlečku v Tucho na pak na prázdnejch cisternách (65598/9)

(Příspěvek byl editován uživatelem hanzalik.)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

75510 Kpy - Sl (pojede po půlnoci od 65519 do Slaného)
75565 Sl - Kpy (kolem třetí ráno ze Slaného)


Tohle je co za výkon? Noční projížďka fíry spojená s pálením nadbytečné nafty?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, něco podobného - prvnímu fírovi totiž ve Slaném v 1:00 končí směna, zatímco jiný zde nastupuje...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27041
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Služební taxi
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spočítal někdo, o kolik by skutečné taxi vyšlo levněji než jízda dvou Lv vlaků? Když si ale uvědomím, že u ČD se o placení za DC nikdo nezabývá (on to stejně nakonec zaplatí někdo jiný...), tak proč si z toho dělat hlavu... :-(
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.66
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:43:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To všichni : Dneska měla začít pokládka kolejí za Středoklukami, ale pro poruchu stroje SKANSKA odložila začátek pokládky na zítřek. Termín 2.12.by měl být dodržen a pak se KONEČNĚ začne zkušebně jezdit po 14ti letech do Hostivic ....
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 23:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad quenya:

To si s tou pokládkou sakra máknou! Když jsem tam byl v pondělí, chybělo jim ještě asi 500m čistění původního tělesa směrem k první výhybce na trianglu. Po pokládce kolejiva ani stopy (zajímalo mě, kam mizí ty desítky kolejových polí, které jezdí přes nás :-) ) Ale vypadali snaživě a práce jim zřejmě jde od ruky. Noutonice jsou plné kolejových polí, takže "let´s go!!" :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 22:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem rozbitej komp, tak to čtu až teď. V těch Středoklukách mě jen překvapilo, že ta kolejová pole nejsou nová...Ale lepší něco, než nic. Co se Hanzalika týče, tak musím jen konstatovat, že má vůči mně silnou averzi a to z toho důvodu že "jim do všeho kecám". Víc k tomu nemám co říct.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 00:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem viděl tiskovou verzi JŘ a překvapilo mě vedení Sp 1794/1795 v trase Pha-Vršovice-Kralupy-Zlonice-Straškov-Roudnice a zpět. Nastěstí jsem si pak všiml, že tento (historický) vlak jede jen jeden den v roce... Myslím, že tyto vlaky není zrovna dvakrát vhodné dávat do "běžného" JŘ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace