K-report
 

Archiv do 19.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archiv do 19.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když v noční směně jenom na úsek Zlonice - Bečov (nepočítaje Louny) nastoupí do práce 18 nádražáků (byť s dílčím přerušením) jenom ve funkcích výpravčí a signalista (kde jsou fírové, štíplístkové?)a provezou za 12 hodin 9 osobních vlaků s průměrnou obsazeností 0 až 10 lidí a 0 nákladních vlaků, tak asi něco nebude v pořádku, že...

Ne, to není v pořádku, ale není to vina těch řadových zaměstanců. To ať si vyřeší soudruzi na GŘ (popř. SŽDC).

I mě velmi mrzí nulová nákladní doprava v úseku Slaný-Louny. A že by bylo vozit co, kdyby se chtělo a kdyby bylo ČD Cargo trochu pružnější. Myslím, že se to v poslední době trochu zlepšuje, ale bohužel jen na tratích trakce závislé... když si objednám trasu Slaný-Peruc, tak mi to povezou Slaný-Kralupy-Ústí-Most-Obrnice-Počerady-Louny-Peruc(celková doba přepravy 42 hodin!!, zajížďka 165 km!!!!!!)

Po řadových zaměstancích se jen vyžaduje (resp. mělo by se vyžadovat) řádné plnění pracovních povinností. Realita byla popsána výše.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, jestli něco opravdu nemám rád, tak to je, když se do těchto diskuzí tahá politika...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 19:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co by se odkad dalo vozit v úseku Slaný Louny?? dyt tam není žádnej průmysl né?? jedině sila a tak...teda jako já nevim, zastak mockrát sem tam nejel, ale přišlo mi že by se tam nemělo co vozit ve většim...jedině že by to jezdilo jako dřív (vím jen co sem slyšel) že jezdilynáklady Most-Kralupy právě tudy a ne jako ted přes Ústí.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k pánovi s přezdívkou Barel:

Jen tak mimochodem - neexistuje na téhle trati jediný provozní zaměstnanec, sloužící klasické "dvanáctky", který by měl 11,5 směn do měsíce a to ani v únoru! Norma běžného měsíce je např. v Podlešíně 13 směn, ve Zvoleněvsi dokonce 14,5 směny (byť s 1:30 hod. noční pohotovosti).

Co se nočního provozu týče, Středokluky opravdu zachraňují, co můžou, ale snad proto tu jsou, ne? Kdyby tu nebyly, věřte mi, že už stanice Zvoleněves dnes dávno není stanicí. V současném provozu má ale pořád dost velké opodstatnění (pomíjím teď tržby u os. dopravy, ktere jsou ve slánském obvodu druhé nejvyšší - hned za Slaným). Co chcete zachránit vlečkovým provozem? Osobní dopravu zrušit? Nahradit autobusy? A lidem vysvětlit, že o víkendu nemají nikde co jezdit a pokud si nekoupí auto, budou sedět doma? Fajn. Proč ne... Ale moc bych chtěl být u toho, až to těm lidem budete vysvětlovat osobně...

Co se "horní" 110 týče, rezervy by se jistě našly, ale dálkovina prostě nepostupuje takovým tempem, jakým by měla... Za to, předpokládám, taky můžeme my v provozu...

Vše ostatní již bylo řešeno diskutujícími výše... Snad jen - chybí mi tu mnou žádaný návod, jak se stát odborářem kopajícím se do zadku...

Kralupan: Na 110 opravdu prakticky zkrachoval veškerý průmysl (lidé tak dojíždějí za prací převážně do Prahy, což by jim zřejmě soudruh Barel milerád zatrhnul) a ten, který nezkrachoval, už díky šikovnosti býv. vedení žst. Slaný nemá nejmenší zájem přepravovat po železnici. Na horní 110 se snad občasně (zřídka) něco vozí do Zlonic, nárazově do Slaného na silo. Pak je dost hluchý úsek. Jak to vypadá s Lounama, nevím. Tuším že v Břvanech je vlečka Primagas, kam se docela jezdí. Na téhle trati má smysl jen tranzitní doprava. Nedávno jsme tu diskutovali, že by zde směle mohlo jezdit UNI-DO v relaci Kaučuk - Most n.n., koneckonců - OKD-D teď taky přišlo na to, že tu existuje nějaká trať 110 a stěrk z Bíliny do Středokluk netahají kolem vody, ale přes Louny (ale uznávám, že některé vyrovnávky od stěrku jezdí přes Ústí). Potenciál by tu byl, ale... to by museli soudruzi z GŘ chtít a hlavně by nesměli mít fobii z každého propáleného litru trakční nafty...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buď náklady Most-Kralupy a nebo malé firmy či "tranzit". Po silnici toho jezdí dost...Ale je pravda, že pokud dnes nemáte svou vlečku, tak vám dráha spíše háže klacky pod nohy:-( (a vlastně, i když jí máte)

Jenže bohužel je dnes trend to všechno tahat pod dráty, byť jsou to stakilomerové zajížďky. Bližší info podá ČD CAGRO:-)
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Jo, s tím celkem souhlasím, ale myslím, že po otevření Středokluk z druhé strany se tu potenciál ND značně sníží a v tom případě bych měl opravdu třeba o ten Zvoleňák obavu. Kde se prachy vyhazují komínem, je Olovnice. Jsou tam placené 4 báby za to, že hlídají přejezd a občas hází veksle. (Přípomínám, že na podzim 2005 proběhla v Olovnici rekonstrukce asi za 1-2 mil. a jediný výsledek byla úspora uhlí...)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tjn. Zrovna včera když sem se nachomýtnul v 9 večer na nádru v Kralupech tak tudy projíždělo dvojče 740 viamont se štěrkem, ale jelo to směrem od Prahy, tak odkud přesně tohle jelo??

Jo ti UNIDO by mohly jezdit tudy, několik jich jezdí pravidelně jezdí přes to ústí, ale je několik péenek trasováno po 110, ale p je to PP, takže to asi vůbec nejezdí že jo??
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PP=jede jen véééélmi zřídka. I jednou do roka je častokrát moc.
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze Slaného na Louny a zpět jsou všechny vlaky nákladní dopravy (snad kromě Mn85708/87509 Sl.-Zi., a myslím že eště Maník Ln.-Vrbno ale to nevím na 100%) vedeny PP a čísla se využívají prakticky jen na převozy motorů z/na opravy do DKV a nebo na MUVku pokud jede dál než do Slaného a slouží "Jake" nebo jiní , kterým se nechce vypisovat PMDrozkaz, jinak čísla leží celý rok ladem, nepočítám-li odklony. Je to dost smutné, ale bohužel realita
AdBarel
Opravdu by mně zajímalo kde si vzal těch 11,5 šichty?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a odkud se vozí tolik vozů na opravu do Loun, nebo jestli se to tam ještě opravuje, dlouho sem tam nebyl, tak nevím.

Jinak stěma vlakama PP je to růuné no, některé občas jezdí a některé nejezdí třeba ani jednou za GVD.
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Slaňák
Jake: Pokud bude možnost, rád bych s tebou někdy pohovořil osobně.
Není problém přijet, ale až po pracovní době, protože bych nerad aby u mně v "dopravě" byla SPOUSTA LIDÍ CO TAM NEMÁ CO DĚLAT to jen abys neřekl že nereaguji na tvé návrhy
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta minimální nákladní doprava je dána tím, že:
1) jsou na celé PDD blbé sklonové a směrové podmínky. Trať byla stavěna co nejlevněji, ale to se fakt nevyplatilo.

2) dráha byla stavěná primárně pro dovoz uhlí do Prahy, ta už v dnešní době opravdu moc nepotřebuje a všechno jezdí (logicky a ekonomicky) přes Ústí a podél vody. Už krátce po své výstavbě nebyla zrovna moc ekonomicky aktivní (a to měla různá zvýhodnění od státu). Nakonec musela být v roce 1892 "znárodněna". Jistě k tomu přispěla i šikana od ústecko-teplické dráhy, která měla na Mostecku a Duchcovsku drtivou většinu všech důlních vleček, ale PDD minimum.

3)další významný přepravní potenciál byl samozřejmě v cukrovarech-Most, Lenešice, Louny, Vrbno atd. ...dnes už nefunguje ani jeden. To samé i ostatní podniky.

4) za dob PDD to byla vcelku významná přímá spojnice Praha-Most-Moldava-Freiberg v Sasku. To už je dneska taky dávno pasé

takže asi tak
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím vozy ale čas odčasu jede M810 zpravidla někam do Kolína a zpět do Loun
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za informace konečně zajímavé čtení. Ale stejně si myslim, že je to v současné době stále dost významná nákladní spojnice a kdyby se chtělo tak tu ještě něco jezdí, protože přes UL to není zrovna ekonomickéa už vůbec né ekologické
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zamračenejch je snad dost a fírů taky, tak proč to táhnou pod drátama? ty normativy nejsou zas tak hrozný a UL by si taky mohlo odpočinout aspoň než to předělaj a snad by si někdo fšimnul že to jde i tudy
Filip25
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.84.13
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:31:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák: Já bych to tak černě s tou ND do Středokluk neviděl, možná by to mohlo taky dopadnout právě naopak a pokud bude jezdit 3. vlak šutru z Mořiny právě přez Středokluky musí se to zákoně projevit i na 110. A ani o tu Zvoleněves bych se nebál, zvláště po výměně návěstidel ji teď nezruší i kdyby se tu nehnul ani vagon. Spíše by mě zajímalo kdy vvměnli a proč zabezpečovací zařízení v Noutonicích a nevyměnili ho rači v Koleči nebo Středoklukách, kde by bylo i tenkrát patrně potřebnější.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tudy cca před dvěma lety Railtrans táhnul 2* V60 a 25*Tdns z Dubnice nad Váhom kamsi do Reichu, naivně jsem doufal, že se blýská na lepší časy. Jenže RT je tak trochu "níkonákladovka", takže pro ní je každý kilometr rozhodující, zatímco UNI-DO rozšafně zajíždí několik tisíc zbytěčných kilometrů ročně a i za DC platí víc, neb zde používá HV nezávislé trakce (740, 753.7). Faktem je, že 529 je v úseku Kralupy - Podlešín tragická svou maximální rychlostí (50km/h, ve stanicích 40km/h). Inu, bývalá lokálka si svůj ráz zachovala až do dnešních dnů. Ale od Podlešína nahoru (býv. PDD) se hojně vyskytuje 70km/h, což by při vzdálenosti, kterou urazí vlaky UNIDO v trase Kaučuk - Most n.n. via UnL mohlo vycházet zhruba podobně... jenže asi není vůle.

Pro soudruha Barela jeden drobný dodatek:

Ať se vám to líbí, nebo ne, veřte, že "dolní" 110 má (zvlášť po "rekonstrukci" žst. Olovnice) tak mizernou propustnost, že v popoledních a odpoledních hodinách je prakticky na hranici vytíženosti a protlačit tudy něco navíc bývá problém i pro velmi odvážné výpravčí
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo přesně souhlasim, mašiny sou, to určitě, lidi by taky byly, ale snaha minimální, nebo spíš žádná. To sem teda ani netušil, že trat byla postavena hlavně za účelem dovozu uhlí pro Prahu. Dnes se v Praze vykládá uhlí ve větším snad jen v Malešicích a to chodí asi jen z Polska.

Cukrovary by asi zachránily všechny tratě u nás. Je jich , nebo spíš bylo jich všude tolk že by se snad i díky nim čd cargo uživilo, ale ted...akorád hovno, všechno se musí samozřejmě vozit z tý slavný EU. Jako by sme si vtěchto věcích nevystačily samy...

takto se mi ta diskuse líbí, to aspon o něčem je
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jake: Zamračenejch je snad dost a fírů taky, tak proč to táhnou pod drátama? ty normativy nejsou zas tak hrozný a UL by si taky mohlo odpočinout aspoň než to předělaj a snad by si někdo fšimnul že to jde i tudy

Logika ČD... Z dieslu na nákladu pánům vstávají vlasy na hlavě...

PS: Poslal jsem ti mail.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v úseku Kralupy - Podlešín tragická svou maximální rychlostí (50km/h, ve stanicích 40km/h)

Už dávno se mohla provést rekonstrukce svršek/spodek na minimálně 70km/h, což by mělo zásadní vliv na JD Os vlaků v úseku Kpy-Slaný. Sice jsem cosi slyšel o poddolování, ale to už dnes při kvalitních materiálech není problém...

Je to všechno jen o té vůli "nahoře".

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
Filip25
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.84.13
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:01:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: No nevím jestli by cukrovary až tak něco zachránily jednalo se přecejenom o pár dní návozu řepy během řepnech kampaních a pak zas rok nic. Ale faktem je že PDD vznikla asi jen proto aby se částečně omezil monopol Buštěhradské dráhy na dovoz uhlí ze sevzru čech do Prahy. Navíc Buštěhradská dráha usilovala o stavbu téhle trati taky.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem cosi slyšel o poddolování, ale to už dnes při kvalitních materiálech není problém...

Slyšel jsi správně - ač si to možná nikdo z nás neuvědomuje, země pod touto tratí silně připomíná ementál a hladina spodní vody zde taky není zanedbatelný faktor. Když jsem onehdá viděl materiály od Geodisu, byl jsem mírně řečeno v šoku. Čímž samozřejmě netvrdím, že by rekonstrukce trati nešla provést. Šla! Ale zřejmě by to stálo tolik, že do toho raději nikdo nedá ani korunu... Já jsem dokonce přesvědčen, že po některých dílčích opravách bez výraznějšího snášení svršku a spodku by se v mezistaničních úsecích mohlo 70km/h jezdit už dnes. Problémem jsou stanice, které mají čtyřicítkové výměny a zabzař, které na vjezdu neindikuje přímý směr, nebo jídu do odbočky (Pn - vždy 40 a výstraha, Zv a Ol - vždy výstraha). Vyžadovalo by to tedy i investici do zabzař a opětovné prodloužení Olovnice + dosazení em přestavníků. Pak by mohla být zrušena Zvoleněves (nechal bych jí jako komerčeně obsazenou zastávku - tržby opravdu nejsou zanedbatelné a zvlášť v ranních hodinách by vlakvedoucí určitě nestíhal a docházelo by tak k únikům tržeb). žst. Olovnice má totiž velmi strategickou polohu. Kdyby se na této trati někdy chtěla zavést opravdová taktová doprava, křižování při současných JD vychází na Slaný (v celou) a na Olovnici (v půl). Pokud by došlo ke zrychlení, měla by být naopak zrušena Olovnice a ponechána Zvoleněves. Ale to by zde osobáky opravdu musely jet stabilních 70km/h. To by pak ovšem, když si to namalujeme při současných odjezdech a příjezdech taktových osobáků na trati 091 (příjezd X.16, odjezd X.47) musely osobáky na trati 110 odjíždět v X:19 a přijíždět v X.45, což je dost vražedná JD a křižování ve Zvoleněvsi by bylo OPRAVDU ostré (odjíždějící vlak by pomalu jel k odj. náv. a hned, jak by uvolnil vlak vjíždějící kolejový obvod, postavilo by se na odjezd). Tento systém by vyžadoval maximální přesnost a jakékoliv zpoždění by tento takt rozsekalo na celý den... Naopak kdyby se při zrychlení JD křižovalo v Olovnici, vlak do Kralup by zde čekal neuměrně dlouho. Ideální by byla dálkově řízená výhybna zhruba v úseku mezi dnešními zastávkami Kamenný Most a Neuměřice, což je samozřejmě nesmysl... No, a když už jsem se nechal tak pěkně unést, tak by byl pěkný i dálkově řízený triangl mezi Zvoleněvsí a tratí do Středokluk, čímž by se mohla zrušit žst. Podlešín (zůstala by zde jen dálkově řízená výhybna). Na celém úseku Kralupy n. V. (mimo) - Slaný (mimo) by pak zůstali jen dva výpravčí (DD pro D3 na Velvary v Mikovicích a výpravčí ve Zvoleněvsi, který by obsluhoval i dvě výše zmíněné výhybny).

Když to tak po sobě čtu, je z toho docela hezký sci-fi...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 01:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to tu někdy bude, tak my už tady nebudem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 06:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Filip25:

K výměně zabzař v Noutonicích došlo v osmdesátých letech (přesné datum dohledám), kdy při posunu v žst. Středokluky ujelo z této stanice několik kotlových vozů. Trať k Noutonicům poměrně značně klesá, takže nabraly dost vysokou rychlost a výpravčí v Noutonicích tehdy nařídil postavit na dnešní tuším 2.SK (samozřejmě bez návěstidla ), kde vozy vykolejily a zdemolovaly objekt St. 1. Zde mám informace trochu nejasné, neb podle slov pamětnice vozy vykolejily na uzamčené výkolejce (plánovaně), která na 2. SK (dopravní) určitě nebyla. Možná tedy, že zde byla i 4. SK (manipulační). No, každopádně nějaký čas signalisté z St. 1 sloužili v DK (běhali uzamykat výměny). No a pak se přistoupilo k rekonstrukci zabzař. Byl zde nainstalován TEST 13 bez KO (poukázka do kriminálu, viz Všestary 2004), byly dosazeny PSt 1 (obsluha vým. č. 1-4) a 2 (vým. č. 5-8), odjezdová návěstidla u koleje... A na Koleč tak jaksi nezbylo... :-(

Pokud se mé informace liší od historických skutečností, omlouvám se, ale jak jsem koupil, prodávám...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Jake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noutonice ani trochu neznám, ale existují i výkolejky uzamykatelné ve sklopené poloze (mimo kolej) a není problém jí dát i na dopravní kolej. Takže nevydím problém vypadnout přes úmyslně naklopenou výkolejku na dopr.kol. i když výhybka jde zpravidla hodit na kolej s výkolejkou až po sklopení a uzamčení výkolejky mimo kolej ale nevým fakta o noutonicích
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

další zvýšení traťové rychlosti na 110 a to u s jezdu tratí 113, 110, 123 v oblouku ku bečovu a naopak z 50 na 60km/h
Čest památce provozu souprav Apolo v Chomutově
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.21
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:04:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To všichni : Podle mých informací se rekonstrukce Středokluky - Hostivice protáhne minimálně do 15.12. z důvodů problémů instalace zab.zař.(podrobnosti ví kolega Maňas, žst. Středokluky), jinak k rozvoji nákladní dopravy - už jsem to někde psal : bude stavět nebo se staví velká log. centra v Jenči a Dobrovízi ( oboje s vlečkami a hlavně , již dopředu se zákazníky - staví Skanska a Hochtief), půl milionu tun JET A-1 mi taky nepřijde málo, cement pro CEMEX se sice asi přesune jinam z důvodů mimo železnici ( na 99% Pha-Čakovice nebo Zdice), dále zůstanou tatranky a bude jezdit vápenec na odsíření z Mořiny ( Nučice). Pracujeme na dalších kšeftech
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 13:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska ráno před Lunou přijela do Kralup prázdná souprava od štěrku s banglí SKANSKA a ta objela soupravu a asi jela na to Ústí.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 13:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na cisternách do Středokluk 751 232+138 a jako postrk 751 154+167.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 15:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt: nebyli to náhodou ERMEWY?? dnes ráno sem je viděl v Kpech na ranžíru, ale ještě bez mašin...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta štěrková vyrovnávka odjela z Podlešína už včera odpoledne, tak si jí asi syslili někde na Předměstí :-)

Jinak včera na 9739 zdechla nějaká 809, takže jí převzala 751.239. Vrátila se strojově a na 9736 už byl vystaven nový motor (rakovnická 810).

Dnešní cisterny opravdu byly ERMEWY (65570/1). Jen dodám, že tu 751.232 dostali na přípřež až v Podlešíně od 85163...

ad quenya: VÝBORNĚ, jen tak dál ;-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta štěrková vyrovnávka odjela z Podlešína už včera odpoledne, tak si jí asi syslili někde na Předměstí :-)
To je zajímavé, jel jsem včera normálně odpoledne z práce žRádlem a dneska ráno klasicky 9701 do práce a nějak si štěrk někde stojící nevybavuju. Že by to byl vlak duchů a někde cestou zmizel?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona to taky nebyla žádná hypersouprava. Jedna 740, 2xFaccpp a 3x Faccs. A tu můžeš přehlédnout i v naše m nulovém provozu. Možná, že si Skanska zatáhla na vlečku mašinku i se soupravou...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 19:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ted by měli jet každouchvíli z Kralup rajky do Středokul. Ted jsem je viděl přijíždět z německa v čele s 371.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 07:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik let jezdil rychlík "Emanuel Rádl"?? myslim si že docela dlouho, tak sem se divil že se tady s nim nikdo neloučil...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan: tuším že s tímhle jménem jezdit 6 let.

Jinak - včera proběhla nějaká zajímavá přeprava na trati 110 - 751.167 + 066 + 40*Tads DB CARGO pod číslem Pn 69952 od Kralup někam nahoru. Jelo to v půl třetí odpoledne krz Podlešínek, v půl páté se vracely mašinky coby Pn 69953 (nějaký docent totiž vyřadil z nového GVD Lv trasu Louny - Kralupy... :-( )
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak málo jo? sem mylsel že tak 10 a víc...

Tads jsou na obylí né??
Vadí to hodně když nemůže mašina jet pod číslem nějakého Lv a musí jet jako Pn???
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vadí, nevadí... ona se pak vykazuje jakási statistika, ve ktré jsou Lv vlaky vedeny v "neveřejném zájmu", zatímco Pn vlaky jsou nákladní vlaky ve "veřejném zájmu". Takže to trochu zkresluje statistiky... Ale o nic jiného vlastně nejde. Opravdu prkotina.

A co se rychlíků týče, tak z dat, která mám teď a tady po ruce, vidím že:

JŘ 1994/1995:
Směr Praha -> Most:
Sp 1710 Praha - Chomutov (odj. Kpy 6:58)
Sp 1712 Praha - Most (odj. Kpy 16:15)
Sp 1714 Praha - Sokolov (odj. Kpy 19:47)
Směr Most -> Praha:
Sp 1711 Chomutov - Praha (příj. Kpy 7:54)
Sp 1713 Chomutov - Praha (příj. Kpy 15:43)
Sp 1715 Chomutov - Praha (příj. Kpy 17:56 - jen v neděli a svátky)
Sp 1717 Most - Praha (příj. Kpy 20:29)

JŘ 1997/1998:
Směr Praha -> Most:
R 710 Praha - Chomutov (odj. Kpy 6:56 - v kladívka vlak končil ve Slaném, v sobotu do Chomut., v neděli a svátky nejede)
R 712 Praha - Karl. Vary (odj. Kpy 16:17)
R 714 Praha - Chomutov (odj. Kpy 19:46)
Směr Most -> Praha:
R 711 Chomutov - Praha (příj. Kpy 8:02 - nejede v neděli a svátky, v kladívka turnusově klasika)
R 713 Chomutov - Praha (příj. Kpy 15:46 - v kladívka kurz z K. Varů - první nasazení 843 na této trati!!)
R 715 Chomutov - Praha (příj. Kpy 17:53 - časová poloha prohozena s víkendových rychlíkem)
Sp 1715 Most - Praha (příj. Kpy 19:45 - jede jen v neděli a svátky)

JŘ 1998/1999:
Směr Praha -> Most:
R 710 Praha - Chomutov (odj. Kpy 6:59)
R 712 Praha - Karl. Vary (odj. Kpy 16:17)
R 714 Praha - Chomutov (odj. Kpy 19:47)
Směr Most -> Praha:
R 711 Chomutov - Praha (příj. Kpy 7:55)
R 713 Chomutov - Praha (příj. Kpy 15:46)
Sp 1715 Chomutov - Praha (příj. Kpy 18:01 - jen v neděli a svátky)
R 715 Most - Praha (příj. Kpy 19:44)

JŘ 1999/2000:
Směr Praha -> Most:
R 710 Praha - Chomutov (odj. Kpy 6:41)
R 712 Praha - Karl. Vary (odj. Kpy 16:12 - EMANUEL RÁDL)
R 714 Praha - Chomutov (odj. Kpy 20:10)
Směr Most -> Praha:
R 711 Chomutov - Praha (příj. Kpy 8:02 - v kladívka tunusově klasika)
R 713 Chomutov - Praha (příj. Kpy 15:55)
Sp 1715 Chomutov - Praha (příj. Kpy 17:54 - jen v neděli a svátky)
R 715 K. Vary - Praha (příj. Kpy 21:03 - denně klasika s barčou, dvěma B a dokonce jedním AB - na konci vlaku WLABmee RŽD K. Vary - Moskva Běl.)


Pak už je to všechno moc nedává historie, kterou již pamatuje každý. Následovalo zrušení ranního R 710 a večerního R715, plná "apollizace" - nasazení 843+043+943, následná "editizace" - nasazení 854+Btn a vznikl stav, na který dnes každý koukáme na stránkách našeho KJŘ...

Ale k jádru věci - R 712 EMANUEL RÁDL jezdil na naší trati od 30.5.1999 do 9.12.2006 - tedy cca 7,5 roku.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 13:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych spíše řekl "rakvizace" a "katrizace", ale na tom už tak nesejde. 843 a 854 jsou šmejdy jeden jak druhej. Jistotu, že dojedu a že se to nezastaví v kopci na troše ledu a listí, opravdu nemám.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 14:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejezdil Emanuel Rádl dříve po 120 do Varů?
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 19:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím

Může někdo napsat jak vypadá od nového GVD obsazení rychlíků?

Hlavně mě zajímá ranní Sp1711 a nově také víkendový vlak R1412 s odjezdem v 14.23, případně i další vlaky.

Jak na změnu (rušení) rychlíků reagovali cestující? Byla nějaká reakce lidí třeba u zrušení bývalé večerní R912 LUNY?

Díky předem.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 21:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Sp1711 jezdím do práce.
Obsazenost je celkem solidní, ze Slanýho je tak z 1/3 obsazen, cestou do Kralup obsazenost stoupne tak na 1/2 až 2/3. Hodně lidí přistupuje na předměstí v Mikovicích z Velvarky. Dál nevím, protože na předměstí vystupuju.

Celkově musím říct, že jezdí určitě víc lidí, než v původním osobáku (9701?), který jezdil ve stejné časové poloze.

PS: Mě, jakožto obyčejného cestujícího, který kromě jejího využívání s dráhou nemá nic společnýho, teda zrušení Luny opravdu s prominutím nasralo.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 21:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R 1414/ R 1415 854+053+053
www.railway.wbs.cz
J.beranek13@seznam.cz
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 22:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Jsem přesvědčen, že 843 měla oproti 854 milionové jízdní vlastnosti. Neříkám, že to byl nějakej zázrak, ale oproti katrům to byly tahouni...

Kladeňák:
Jezdil coby R 831 ráno z Chomutova do Prahy... je to asi dva grafikony zpátky.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 23:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

raním Sp Luna občas jezdím do Prahy a je docela plnej. Dost lidí v Kralupech vystupuje, ale rázem se zase zaplní. Ale víc jak 2 lidi na okýnko to neni, teda aspon v poslednim voze ne...do katru nikdy nelezu, ten je vždycky narvanej.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 01:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsazenost: 1412 celkově bída, 1415 jako v minulém GVD, tj. slušný a 1414-největší nálož je Pha-Kpy, včera (845+Btn) se i stálo, dnes (854+2*Btn) to bylo jen tak tak na sezení... V Kpech vystupovalo 70-90 lidí! Z Kralup dál nahoru jede tak 20-30 lidí-a to je slušný!

že 843 měla oproti 854 milionové jízdní vlastnosti
Nevím, jestli miliónové, ale lepší byly, v rakvi jsem na listí uvízl pouze jednou (ale za to o to častější byly ostatní poruchy), v katru už několikrát.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 08:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji slova vás, kteří tvrdíte, že Sp1711 má rozhodně vyšší obsazenost, než měl Os9701 Doufám, že obsazenost bude mít stoupající tendenci a že soudruhy a soudružky z KÚ přesvědčíme, že i v dědinách mezi Slaným a Kralupama žijí lidé, kteří mají potřebu jet do práce a do školy a mají nárok na relativně slušnější spojení. K dokonalosti chybí už jen zastavení v Bubenči...

1412 v sobotu zaplněna cca z 30 - 40% !!! To je, myslím, slušné číslo. V neděli jsem ho neviděl...

1415 si opravdu udržel standardní obsazení - tj. v neděli plnější, v sobotu naopak prázdnější. Včerejší obsazenost v 854 bych viděl někde u 90%, u Btn už to bylo slabší...

1414 včera - slušně obsazený katr, ve vlecích to byl sem tam človíček... tak 5-7 lidi na vlečňák.

Příjemně mě ale překvapil ranní 1413 jak v sobotu, tak v neděli. Obsazenost slušná, možná i víc, než slušná...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 20:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak na to tak koukam, tak obsazenost rychlíků na trati 110 neni až zas tak nejhorší.Docela mě potěšilo řezení 854+2*Btn na 1415, myslim si že ten jeden vlek hlavně ze Slanýho a dál nepostačoval.
www.railway.wbs.cz
J.beranek13@seznam.cz
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.37.117
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 20:54:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

19.12. odjíždí z Kralup 810 cca v 8.50 přes Podlešín, Středokluky do Hostivic a zpět.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 21:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pif:

fakt? Paráda... zítra mám denní :-) Pokusím se ulovit šotečku ;-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.37.117
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 21:42:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek se to bude opakovat ve stejný čas.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 21:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se chtěl zeptat co je to za akci - ta jízda do hostivic.Jestli je to kvůli otevírání trati Středokluky - Hostivice, nebo jestli je to uplně jiná příležitost?
Předem děkuji za odpověď
Ale je to docela zajímavá akce, škoda že mam školu.
www.railway.wbs.cz
J.beranek13@seznam.cz
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.37.117
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:01:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedná se o seznání nového úseku trati pro strojvedoucí.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes již zrušný rychlík 713 Emanuel Rádl Chomutov - Praha Mas.n. 12.dubna 2004 ve složení 853+053+943+843, to už asi na ,,naší" trati nikdy neuvidíme


 
www.railway.wbs.cz
J.beranek13@seznam.cz
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 00:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á to bylo to pravidelné křižování R v Kralupech. Je tam vidět nápis a postavení pro vlak R 710 :-)(ale tak nějak si myslím, jestli už to v GVD 2004 nemělo názvy 9xx. Možná se pletu a bylo to až od GVD 2005, ale na tom už tak nesejde).
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 13:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže dnes skutečně došlo k jízdě motorového vozu 810.278-2 v relaci Kralupy - Podlešín - Hostivice. Vlak byl obsazen výkvětem FSČR, kterýžto se byl obeznámit s "novou" tratí...

 
 

Jako bonus dnes dokonce po 110 jelo 30 prázdných Wapů do pánve (Nové Sedlo u Lokte). Faktem je, že ucelenou vyrovnávku Wapů (ale ani ložené) jsme tu neviděli už několik mnoho let :-/

 

Pro Slaňáka: 9xx jezdily až od GVD 2005, když byly číselně prohozeny s rychlíky v trase Kolín - Ústí n. L. Západ
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 14:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako bonus dnes dokonce po 110 jelo 30 prázdných Wapů do pánve (Nové Sedlo u Lokte). Faktem je, že ucelenou vyrovnávku Wapů (ale ani ložené) jsme tu neviděli už několik mnoho let :-/

Co se děje??
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 16:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi chyba v Matrixu :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Myšák_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla souprava z Neratovic, předpokládám od spolanského uhlí. Zřejmě nebyla ve Všetatech nebo v Kralupech k dispozici el. loko. To je potom stodesítka dobrá.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako bonus dnes dokonce po 110 jelo 30 prázdných Wapů do pánve (Nové Sedlo u Lokte). Faktem je, že ucelenou vyrovnávku Wapů (ale ani ložené) jsme tu neviděli už několik mnoho let :-/


Tak to je nářez. Jen tak dál!

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace