K-report
 

Archive through 16.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archive through 16.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 12:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ruprt : To tahání za záchrannou brzdu je fakt hezký oříšek :o) A když se sejdou dva právníci, tak budou na to mít tři názory :o)
Pokud bych hájit "tahače" tak bych argumentoval ustanovením § 2 odst. 2 písm. b) z.200/1990 Sb. o přestupcích. Vztáhl bych na to skutkový omyl (myslel si že hrozí nebezpečí, ale nehrozilo...) a měl by být osvobozen. Tolik ve stručnosti.
Pokud bych hájil dopravce, tak bych "tahači" mlátil o hlavu, co se motá do věcí, do kterých mu nic není a kterým nerozumí (což je někdy výchovné a jindy kontraproduktivní, protože často zásah laiků zachránil nemalé hodnoty i životy, od toho ta záchranná brzda tam je - viz např. vykolejení rychlíku ČB-PM cca před dvěma roky před Nezvěsticemi...).
Aby bylo možno vynést ortel, bylo by nutno zjistit co nejvíce okolností, tj. osobu "tahače", co to je zač (duševní schopnosti, inteligence, trestní a přestupková zachovalost), stav zabzař., jeho viditelnost, asi by to bylo i na vyšetřovací pokus, důležitá by byla svědectví lidí z kupé a v potaz by se mohla vzít obecná situace týkající se třeba momentálního vnímání dění na železnici (asi by mu pomohlo, kdyby byl nedloupo předtím medializován podobný čin, který předešel srážce...).
No takže se nám tu rozvinula hezká rovnice o n-neznámých, z nichž každá z nich nám to může otočit na obě strany... sázka do Sportky je možná jistější.
A pak do toho vleze nějaký šťoural, mrkne na to z rychlíku a řekne : Kájínek je nevinný... :o) Není
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 12:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PR: Jo dík, tak zkusím pár neznámých dodat.
Tahačka (zdůrazňuji potenciální): duševní schopnosti - VŠ studentka humanitního směru, 4. ročník, inteligence - někdy až moc:-)), zachovalá i po trestní a přestupkové stránce.
Zab. zař - cca 2 roky staré, pouze dočasné do dokončení přeložky u Hněvkova
Viditelnost - bylo to někdy koncem února, dopoledne, nesněžilo.
Svědectví lidí: Probíhalo to asi takhle: seděla u okna po směru jízdy, kecali sme, občas se koukla z okna a v pravým oblouku pře Hněvkovem najednou povídá: "Ty, mi jedeme na červenou, nemůže se něco stát?" Vysvětlil jsem ji, že (spíš) ne, ale podobná situace, že by někdo zatáhl by nastat mohla, proto jsem se ptal.
Medializace: Její sestřenice jela nedávno u Litovle v motoráku, co sejmul na přejezdu nějakej bagr či co, bylo pár dní po té nehodě v Brodku, v živé paměti bylo ještě mediální šílení nad Pendolínem...
Teď byl o víkendu nějakej dokument o Eschede, kde chlapovi prolítl mezi nohama za jízdy kus nákolku nebo co, a on místo aby "zatáhl" hledal průvodčího. Měl by být stíhanej za nezatáhnutí? Asi měl tušit, že je vlak v průseru, stejně tak jak kámoška tuší, že na červenou musí vlak zastavit...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 13:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch neznámých je pořád málo ... :o) Ale je to spíš v její prospěch. Tohle se vážně blbě hodnotí...
U toho Eschede (mj. to vysílá i National Geographic na kabelu v cyklu Vteřiny před neštěstím) mě spíš zajímalo to, že nešli po tom průvodčím..., spíš to tam neřešili. Viděl jsem to už před časem a musím říct slavnej soude : Život je nepřetržitá řada průserů, nepravidelně po sobě jdoucích..." (tolik kolega Jahelka)
Ale k té záchrance : určitě ještě "nezapadla" jízda brejlovce s klasami z Brna hl.n. po 260ce bez fíry... :o) Tam taky seděla holka, divila se, že to jede, nestaví, strojařka to snad byla... a nezatáhla... a taky po ní nikdo nešel, páč to nebyla její chyba. Jó kdyby zatáhla, mohla mít cibule od pana přednosty, vašnostó :o)
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 14:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale aby zase netahali za záchranky i když se jede při poruše autobloku na Z rozkaz.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 15:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já hodím do placu mou příhodu. Sice jsem ji tady už kdysi psal, ale bez reakcí a zapadla v propadlišti dějin.

Stalo se v Břeclavi, zhruba před dvěma roky, někdy na jaře (datum bych dohledal). Odjíždím rychlíkem 80x směr Přerov (363+asi pět vozů). Výpravčí dává odjezd, vlak se rozjíždí a vtu chvíli vybíhá z podchodu kluk s holkou (cca 17 let) a naskakují do rozjíždějícího se vlaku. Výpravčí nadává, fíra nic nevidí, protože jsme odjížděli z koleje vpravo od peronu. Kluk s holkou naskakují naštěstí bez újmy. Jediný kdo z vlaku sledoval odjezd jsem byl nejspíš jenom já. Měl jsem zatáhnout? Tady bych to asi ukecal (kdyby se těm dvěma smekla noha atd.), ale zajímlo by mě, co by to udělalo se soupravou (roztržení?) a pak následné znovuvypravení vlaku a z toho plynoucí zpoždění.

A teď babo raď.
ICQ: 155-617-186
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 16:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K roztržení by nemělo dojít a následné zavření záchranné brzdy je otázka zručnosti a akceschopnosti vlakové čety.Při tom horším případě u pěti vozů 10 minut.Jinak to lze zvládnout i za 3 min.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 17:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten dokument o Eschede byl dobrej. Neustálé opakování několika myšlenek( počet přepravených cestujících, počet obětí...) mne přivádělo k záchvatům smíchu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20253
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 17:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_R + R 760 u Nezvěstic:
Tam to nakonec strhnul nějakej nádražník (bo šlo o AB350), cestující v druhé třídě nevěděli, co se děje...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 17:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl - no jo, taky do takovýho dokumentu pro blbečky (čti p. t. neodbornou veřejnost) nemůžeš napsat takových odborných termixů, jako třeba semka, kde se v tom každej denně bahní... Já z toho mám pocit, že to někdo překládal nohama.
Běda těm, kdož dovolí lůze vládnout.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 17:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale tohle bylo opravdu strašné, mmál jsem se já, přítelkyně i její rodiče, protože to bylo opravdu zábavné....
Ale že ten chlap nezatáhl záchranku, to fakt nechápu...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2928
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 18:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, když už asi po stopadesáté projela ta obruč mezi sedačkami, tak jsem si přál, aby taky jednou projela tou sedačkou, byl by klid a nebylo by co už řešit.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč v tom dokumentu říkali přídržnici vodící kolejnice? Aby jim to vyšlo do dabingu?

Stejně tak obruč = obroučka
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 19:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro cestovatele:
Potřebuju radu, která se týká jízdenky FIP na Rakousko. Když ji použiju v Rakousku jeden den a jedu nocovat do ČR (jen kousek přes hranice) můžu potom druhý den opět brázdit rakouské koleje na tuto jízdenku?? S FIPkama nemám skoro žádné zkušenosti tak se radši ptám než začnu něco plánovat. Musím ji využít jen ve dnech po sobě jdoucích jestli to dobře chápu, ne?

Za odpověď předem díky
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 19:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím ji využít jen ve dnech po sobě jdoucích jestli to dobře chápu, ne?
A při prvním opuštěnísítě OBB do ČR ztrácí platnost(jednou mi ji průvodčí OBB zneplatnil při cestě z Vídně do Břeclavi i když jsem měl vypsáno teprve druhé políčko).
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.117
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:40:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl:
Mě rozesmál kdysi jakýsi americký hraný film v němž pes zn. vlčák tlamou přehodil výměnu a zabránil neodvratné nehodě dvou vlaků.
Tak už nejenom v ruských filmech...
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 21:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Ondra málek:
V Rakousku se dá docela pohodlně jezdit v noci. např. z Vídně do Innsbrucku (Wien West cca.22.20-Innsbruck cca 5.00, vlak pokračuje až do Begenzu příjezd cca 8.00) Na odjezdy a příjezdy je třeba podívat se do JŘ. Stejně tak to funguje i zpět. Dříve to bývalo lepší,ale i tak se dá docela jezdit. Třeba z Feldkirchu jezdí vlaky před půlnocí. Jeden do Grazu, druhý do Villachu.Také se dá cestovat v noci a dokonce při troše štěstí se dá lehnout.Já zase mám s cestováním po ÖBB na FIPku velké zkušenosti již od roku 1989. Zatím jsem využil téměř všechny, které za tu dobu bylo možné využít. Návratem do ČR ztrácí FIPka platnost, tak jak to píše Apollo 17. Mám stejné zkušenosti, ale zase znám jedince, kteří to zkoušejí a vždy jim to výjde.
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 22:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátím se ještě k tomu napájení na 3 kV, spáchal jsem nějaký primitivní schémátko připojení měnírny k troleji, je to takhle nějak?http://www.volny.cz/mujpi/3kV.gif
A co se týče stanic, před každou stanicí je dělič a napájení ve stanici je přes odpínače nebo jsou 2 rovné koleje trvale napájené a přes odpínače jsou jen ty ostatní?
A ještě by mě zajímali obvyklé rozestupy měníren, je to tak 15-25 km?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 06:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvedavec : V každej stanici je medzi vchodovým návestidlom a krajnou výhybkou ÚO , úsekový odpojovač, ktorý je v základnom stave zapnutý a vypína sa len v prípade potreby.Väčšinou sú diaľkovo elektromotoricky ovádané z ovládacieho pracoviska elektrodispečera, alebo z dop. kancelárie. V prípade potreby aj ručne z miesta. V staniciach ešte môžu byť aj ďalšie odpojovače pre ďalšie skupiny koľají., tie môžu byť ručne ovládané a v zakl. postavení sú zapnuté. Medzi párnou a nepárnou skupinou sú úsekové deliče. Tieto skupiny sú v zákl. stave rozpojené a spájajú sa len pri napäťových výlukách a prácach na troleji na trať. koľajach.
V rozostupoch meniarní máš asi pravdu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4734
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 07:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to schema principielně odpovídá. akorát usměrnovače 1+2 a 3+4 jsou myslim sloučený do jednoho.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eschede : v originále tam totiž byly vkládány reklamy a takhle musíte uznat to pro Pepíka a Lojzu (IQ P+L =< dnešní datum) bylo mnohem dramatičtější. Ale elegantně se nám patnáctiminutový dokument roztáhl na hodinu...
Ad překlady, uvědomme si, že tohle dělávají externisté povětšinou brigádně, takže lidi, co dostanou text, kdoví jestli obrázky a železnici, hokeji a politice u nás rozumí každej, ne ? Ale naprosto souhlasím, že ten překlad byl dost hroznej.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máte jak v dokumentu o transamerické železnici přeložili termity "engineer" a "fireman" jako inženýr a hasič. Použít místo přídržnice termit vedoucí kolejnice není taková hrůza, ale hasič na parní lokomotivě? Co tam dělá? :-)
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:59:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hasič. To se opravdu stalo? Nebo to bude spíš jenom překladatelská latina... ?
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to cosi o přepadení vlaku indiánama, rozkaz zněl jasně, nesmí projet za žádnou cenu, no a podle českého dabingu byli na lokomotivě zabiti a skalpováni inženýr a hasič. Člověk by si myslel, že i mezi železničními laiky se ví, že na mašinách pracoval topič (nehasí, přikládá). I když mě tak napadá, jednou jsem četl v novinách něco o nostalgické jízdě a novinářka zasvěceně psala, že místní hasiči přijedou na nádraží s cisternou, protože parní lokomotiva potřebuje naplnit chladící nádrže....:-))
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřím všemu - i tomu hasičovi. Nezkolaudovali nám kanalizaci, protože neměla požární atest... lze-li hasiče v kanálu, proč ne na mašině :o) Mohli ho ještě přeložit jako ohniváka...
Čeština je na tohle zákeřný jazyk, jen těch synonym a nuancí, dvojsmysly ... a pokud dělá předklad nějaký suchar, co nemá páru, co překládá ... Vždyť jen na obyčejný německý "der Zug" je asi devět variant překladu... a to nemluvíme o hantýrce, která dělá občas problémy i nám tuzemcům.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 12:41:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Například "concrete sleepers" v železničním kontextu nejsou konkrétní spáči, ale betonové pražce.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 14:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inženýra s hasičem jsem viděl - potvrzuji..
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 18:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já potvrzuju toho vlčáka co přehodil výhybku. Byl to nějaký dětský seriál, ten čokl měl být policejní pes.
ICQ: 155-617-186
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 21:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, ví-li to někdo z vás, jaká je kapacita, propustnost (nebo jak to nazvat) úseku Děčín-Prostřední Žleb - Schöna - (Bad Schandau)?
"Jen bílou orchidej...."
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 08:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: 200 vlaků, viz:
http://www.szdc.cz/SZDC_soubory/Prohlaseni/P-2005_2006.pdf
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 15:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: A co těch dalších 73 z Děčína východ do Prostředního Žlebu?
Jinými slovy je to hrdlo na 200 vlaků v hraničním úseku, nebo mezi Prostředním Žlebem a hl.n.?
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 20:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim, zodpovezte mi nekdo otazku, jestli jezdi v Drazdanech ICE a pokud ze jo, tak odkud kam? Dekuju!
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 07:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Drážďanech určitě jezdí, ale na druhou část odpověď neznám - nebádal jsem nad tím.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 08:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Těch 73 z DC-V se musí vejít do těch 200. Kdyby se z DC-V jezdilo na 100%, pak by na průjezdy z hlavního do říše zbylo jen 127 tras a zbytek by zůstal nevyužit. Resp. dal by se využít zavedením pendlů DC hl.n. - PŽ :-)

Mám pocit, že funkci hrdla to zatím neplní a ještě značnou dobu plnit nebude.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 08:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea: http://www.bahn.de/p/view_nav4/mdb/pv/pdf/regional/streckenfahrpl_ne/MDB18436-ice_2006_wi.pdf
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 10:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Moc vám děkuju! Nakonec se mi to podařilo vyčíst i v jízdním řádu ČD, pod mezinárodní tratí č. 816.
Ale tento odkaz je parádní, pomohl mi. Zítra se chystám do Drážďan na otočku, tak pak sem kdyžtak přidám nějaké mnou pořízené fotky. Ještě jednou děkuji!
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 16:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balinea: Však se tam lze i kouknout. Když chvíli počkáte, tak k tomu dlouhému perónu dojede.
http://141.30.204.10:81/
Dopravnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 16:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry den všem :-)

Měl bych dotaz, nevíte někdo v jaké fázi je výběrové řízení na tratě Most- Plzen a Pardubice - Liberec, hlasí se pokuď vím Viamont, ČD a Connex..
jestli už bylo rozhodnuto, kdo je vítězem, či je-li známo jméno favorita..
potřeboval bych to vědět docela brzo, děkuji za včasnou odpověď
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 18:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravnik: Lbc-Pce se odvolaly ČD, myslí si, že je VŘ zadáno v rozporu se zákonem. Nejvyšší počet bodů dosáhl Connex.
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 23:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny.
Ve čtvrtek se mi stalo toto: Čekal jsem na zpožděnou Fatru v Žilině (tehdy +130 minut), na první koleji postával osobní vlak do Horné Štubni v čele s brejlovcem 750.094, tak jsem si ho
a přišel za mnou chlápek co že tam dělám. Tak jsem mu slušně odpověděl a on, že to nemůžu, že tam je pošta a že ji nesmím fotit (myslel poštu). Přesvědčoval jsem ho, že fotím jenom mašinu a že pošta je mi onde. Ale on, že nechápu, že poštu fotit nemůžu a ať si zbalím fidlátka a jdu, nebo někoho zavolá. Dofotil jsem co jsem chtěl, zbalil se ale počkal jsem si, až vlak odjede.

A teď ten dotaz: Je možné na Slovensku fotit (lokomotivy) u pošty? A jako bonus ještě otázka jestli je možné fotit poštu?, i když neznám žádnou poštu, která by byla vhodným fotoobjektem.

Díky za odpověď
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 10:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá nyní s původně ohlášenou stávkou fírů na 16. 3. 2006?
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 10:53:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Polsku bývalo zakázané fotit poštu. Na fasádě visela výrazná cedule (stejná jako na nádražích a mostech). Dalo se podle té cedule dokonce poštu hledat. Ve městě je celá ulice z podobně omšelých baráků a na jednom nápadná cedule. Vida, pošta.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 11:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan1484: Opět bláboly nějakého důležitého "fíry" nebo "pošťáka". Samozřejmě, že je možné fotit poštu, lokomotivy, nádraží, pokud jde o focení z místa přístupného veřejnosti. Klidně bych ho nechal, ať někoho zavolá...
Kdysi nás v Plešivci taky obtěžoval jeden důležitý strojvedoucí, že se nesmí fotit, než jsme ho rázně odkázali do patřičných míst...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 11:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a byla ta místa veřejně přístupná ?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 13:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je článek o focení ve vyhrazeném prostoru železnice na slovensku.
http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=657
Třeba se tam něco dočtete.

(Příspěvek editován uživatelem noltha březen 13, 2006)
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 15:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veřejně přístupná určitě byla - nástupiště
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 16:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts:
Definitivně se má rozhodnout 15.3.
ICQ: 202 888 377
Marvy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.55.227
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 16:40:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to asi blbá otázka, ale jako laika by mě to zajímalo. Čím je zapříčiněn ten pronikavý zvuk, když loko na střídavé napětí stahuje sběrač? Na stejnosměrným se tak neděje, ale na střídavým to člověk slyší i na druhým konci nádraží. Za odpověď dík.
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 18:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marvy: Podle mě je to zvuk tlakovzdušného hlavního vypínače, který se vypne před stažením sběrače. Pro stejnosměrný systém se používá jiný princip vypínání, který je méně hlučný(magnetické vyfukování oblouku?). Možná znalejší doplní podrobnosti.
Rk_kn, Bobo:Díky za vysvětlení.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před stažením vypne dosti hlučně hlavní tlakovzdušný vypínač - je to rána jako z děla - ale to jste ještě neslyšeli vypínač na 400 kV...

Ale nechápu, proč po i vypnutí vypínacě vytáhne sběrač pokaždé oblouk - dokáže to někdo vysvětlit??

Jo mmch. párkrát jsem viděl, že sběrač šel dolů, oblouk jako sviňa asi v půlce dráhy sběrače - prásk - vypne vypínač...
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 20:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomašk, Mahel, Futcz:
Byl jsem v tech Drazdanech, vsechno klapalo a vylet byl paradni. Dokonce jsem mel stesti a na nadrazi Neustadt v Drazdanech jsem potkal i parni vlak do Zittau. Jenze jsem ho radeji potkavat nemel, protoze jsem kvuli tomu vlaku prebehl pres dve koleje abych byl na lepsi pozici na foceni a najednou za prdelou tri policajti. Chteli 25 Euro za poruseni draznich predpisu nebo co, vykulil jsem oci a pomalu lapal dech. Zaplatil jsem 10 Euro a rychle zmizel do mesta. Ale mam pocit, ze zbyvajicich 15 Euro po me chteji doplatit, ale nevim jak, dali me jen stvrzenku o zaplaceni s razitkem s adresou policejni stanice, ale tam jim zadny penize posilat nebudu... V Nemecku me celkem udivilo, jak vsechno ridi zenske pohlavi, po meste v tramvajich pouze ridicky a o ICE uz ani nemluve, sama zenska... Zpatecni jizdu jsem jel pres Liberec, jizdenka SONE+ za 360Kc je na jizdy po nemeckem prihranici velmi idealni.











Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.42.5
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 21:02:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k vypínačům. Zde velmi přehledně popsáno:
http://www.atlaslokomotiv.cz/konstrukce/hv.html
Marvy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.55.227
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 21:58:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem díky za info!
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 22:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit - pro neelektrikáře přijatelným způsobem - princip regulace třífázového motoru frekvenčním měničem,tedy jak tato regulace vlastně funguje?
Díky.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 23:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook

Otáčky třífázového motoru jsou přímo závislé na frekvenci sítě. Měníme frekvenci tim otáčky. Zároveň se při tom regulujeme i napětí na cívkách motoru.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 22:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl zajímavý úkaz. Při rozjezdu vlaku v sestavě 150 + 5* Bmto + 150, se do toho opřel i zadní banán. A pak to následovalo. Na trolejovém drátu nad sousední kolejí v místech, kde je vodivě propojen s trolejí nad vlakem, docházelo k velkému jiskření a to přesně, když kolem projížděl ten zadní banán. Pěkně to zasmrdělo a ve všech místech, kde to jiskřilo je trolejový drát pěkně zčernalý tak v délce 20-40 cm. Znáte někdo vysvětlení tohoto jevu?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4761
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 07:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

povolená nějaká svorka. dobrej základ pro to, aby to spadlo.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s těma pěti vagónama jako jeden nepohne?
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Pedro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.143
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:15:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi nepochybně hne , ale pro obraty na vlacích, na kterých to jezdí by to s jednou lok nebylo úplně praktické...
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

150 + 5* Bmto + 150
Co to je za šílenost? To snad nejezdí pravidelně?!?
Quidquid erit, superanda omnis fortuna forendo est.
Jen si točte, ale pozor, 29. končíme! :-)
Addams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan1484: fotenie v SR - pozri: http://www.rail.sk/arp/other/author.htm (asi v polovici).
Addams, Bratislava, Slovakia, addams@rail.slovakia, http://www.rail.sk/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace