K-report
 

Archive through 06.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archive through 06.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 21:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já také nejsem zastáncem zastavení jen z dopravních důvodů. Ale chápu, že v případě zpoždění by to oficiální zastavení jaksi "užíralo čas", kdežto takto neoficiálně lze projet bez něj.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 21:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalíku, tak ten, kdo na tebe dneska v Podlešíně při průjezdu okolo St1 z Os9736 tak blbě čuměl (jeden z těch dvou lidí ve vlečňáku), tak to jsem byl já. Zamávat jsem nestihl.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já už asi vím kdo jsi, někdy si však musím vzpomenout a zamávat
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 00:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tebe můžu vidět kde? Připoměl bych se sám. :-)
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 01:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek: Ta poznámka směřovala na Hanzalíka. Mě můžeš vidět většinou ve vlacích Slaný-Kralupy (a zpět). Ale nejsem si jist, zdali mě poznáš (když ani já nepoznám tebe:-))
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 23:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže - po dlouhé a vyčerpávající dovolené jsem byl včera opět v práci (na noční) a pobavila mě sestava R912 -> 749.102 + Bt + Bt + Btn -> za slunečního svitu by to byla moc krásná fotečka...

Jinak už mě to začíná sr.. :-) Vy oba víte, kdo jsem já a já nevím, kdo jste vy... Silně mi to připomíná onu nechvalnou pseudosoutěž s podtitulkem "Velký bratr tě sleduje" :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 10:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: 3 vozy na 912? Tak to je maso, turnusově tam má přece být je 854+Btn. Na Agaře mají jet 3 vozy jen v neděli a ten poslední Btn se pak vracet do Vršovic jako Sv 29035. Ten Chomutov to má teďko nějaký divoký. A já už se bál, že se od nového GVD náhrady (klasiky) nedočkám....

Jinak jsi tebou ještě nejsem 100% jistý, ale ten, kdo se občas motá v Olovnici nebo ve Zvoleněvsi asi nikdo jiný, než ty, nebudeš. Dokonce si matně vzpomínám, že jsem tě někdy v létě (snad jsi to byl ty) z vlaku viděl, jak jsi pomáhal malovat dopravní kancelář v Olovnici.(ještě s kolegou výpravčím). Ale na stavědle jsem tě ještě neviděl......Jakmile tě někdy uvidím a trkne mi to, tak se přihlásím.

(Příspěvek editován uživatelem Slaňák prosinec 24, 2005)
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 17:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzeum Dopravní Techniky Slaný všem přeje krasné prožití Vánočních svátků, pohody, klidu a v Novém roce mnoho štěstí, zdraví, optimismu a pracovního nadšení, který je na dráze tolik zapotřebí.

A "naší" trati 110 lepší budoucnost a více vlaků....
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 19:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Ten kolega výpravčí je zde na fotce z tvého webu.

http://www.martinhanzal.net/images/fotogalerie/pendolino/img00012.jpg

Myslím, že je to pan T.H. Slyšel jsem na něj jen samou chválu, pro železnici prý dělá opravdu hodně.

(Příspěvek editován uživatelem Slaňák prosinec 24, 2005)
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 20:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálně se projednává přitažení hist. vozu BCeg do Slaného. Jinak od března bude na slánské vlečce (možná i na nádraží) stát lok. ř.725/T444.1. Dojde i k brzkému přitažení lok. 710 (rosnička) a obě se budou renovovat.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 21:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MDT: a ta rosnička a karkule budou odkud? resp. které?
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 23:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt: ..března bude na slánské vlečce...

Můžeš mi prosím vysvětlit pojem "slánská vlečka"? Co já vím, tak jsou ve Slaném 2 vlečky, jedna do bývalého ČKD (dnes snad Meiller) a bývalého ZZN (dnes nevím). A na těchto "vysoce exponovaných místech" by žádné vozidlo, které má nějaké kovové díly, dlouho nevydrželo......
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 00:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím nechci přímo psát o jaká vozidla přímo jde. Mj. těch vleček na Slánsku je víc. A pořádek si lze zařídit, jen nebýt laxní a předem to nevzdávat. Ve Slaném už v jednom objektu jsme, byť tam renovujeme silniční vozidla.A pořádek s místními "indiány" jsme si sjednat dokázali. Jinak na vlečce Meilleru (správce Meiller není ale řešit to teď tady nebudu) stojí již přes pět let T 211 a tři vozy. Samozřejmě, že jdeme v lednu podepsat smlouvu o těchto vozidlech.Těm vozům, ani "puklovi" nikdo nic nevzal, ani neukrad..Tak nevím, kde tak silná slova o tom co kde vydrží.Ale přesto dík za starost. Mj. TOCO II má zatím taky kuple i nárazníky. A o tom se již taky vede jednání...
Vzhledem k tomu, že i Rosňa i Karkule jsou pro nás vozidla dosti cenná a pořád v jednání, tak se nechci rozepisovat o číslech, je dost závistivejch idiotů, který by nám naházeli klacky pod nohy a nebo jí sami vykoupily. Ješitnost je svinstvo, v muzejničině je a dá se proti tomu bránit leda tím, že budu pouštět jen neurčité info... Až to bude ve Slaném stát, písnu i čísla. Možná že bude ve Slaném i 725 255 ZMŽ, ale o tom se teprve jednání povede. Tak uvidíme. Každopádně vůz BCeg bude první exponát, který ve Slaném bude. Pokud máte zájem písněte na email a je možno se sejít osobně. Rád předám víc info, ale po webu ne. Čte to spousta idiotů z GŘ a rádi by si přihřáli polívku. A nemusí vědět všecho.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 00:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen perlička o té ješitnosti ještě z nedávna...
MDT pomáhalo T. Čechovi a jeho "rodinnému" muzeu při přepravě „kyplorů“ ze Zlivi. Krom toho, že jsme se od tamního správce majetku dozvěděli něco o historii této drážky, uvedl nám takovou perličku na konec. Jistý spolek se rozpadl a vznikli z něho dva spolky. Ty spolky se zaměřují na úzkorozch. žel.. Callofrig kromě vozů a kolejnic, prodával taky tamní lokomotivy. Jejich cena byla cca 8 – 10. 000 kč. Lokomotivy byli na prodej dle slov, celkem čtyři. Vzhledem k tomu, že se spolky tak závistivě a ješitně předháněli vznikla cena něco kolem 80. – 120 000Kč za kus. Všichni v podniku kroutili hlavou nad tím, kam až závist a ješitnost může dojít. Sám onen správce nám řekl, že je udiven jaká rivalita může v muzejničině být. Tak a to je to proč nechci psát nic navíc… Kdyby to bylo o čestnosti je to něco jiného a tohle není jediný případ…
Ale tím netvrdím, že nejsou čestné spolky. Namátkou KHKD je velice čestný a férový spolek. A máme se od nich co učit. A nejen od KHKD. Vše je v lidech a ve vedení, tak to je a jiné to nikdy nebude. Tak se prosím nezlobte, že podávám pouze kusé info, ale zkušenosti, jsou zkušenosti… Každopádně je faktem, že nám všem bez rozdílu jde o to, zachovat kus historie. Ovšem myslím si, že čestnost by nikomu neuškodila. A to je podstatné
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 22:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Pokud jsi to byl ty, co měl dnes službu v Podlešíně na St.1 v době průjezdu večerního R 912, tak ten, co seděl až úplně na konci vlaku v Btn a mával na tebe, jsem byl já.

Jinak dnes Btn opět netopící. Na hlaváku to bylo ještě vlažné a teplota jakžtakž, ale za Prahou už začala být docela kosa. Ač jsem se "vloupal" do rozvaděče a pohrál si s přepínačem topení, tak to nemělo žádný účinek. -Poloha "Topení 1/2"-netopí a nesvítí žádná kontrolka, poloha "Topení 1/1"-svítí kontrolka žhavení a provoz a za chvíli přejde do poruchy. Na vlacích Praha-CV v poslední době už nic neobvyklého, na vlaku R 1415 netopící Btn téměř pravidlem. Už aby bylo léto.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 10:13:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:Já pojedu 3x radši v 20 a více let starym "Béčku", než v rakvi. I když je tam 100x větší špína(a zima)

Na vlacích Praha-CV v poslední době už nic neobvyklého, na vlaku R 1415 netopící Btn téměř pravidlem. Už aby bylo léto.

To je přece to,po čem jsme ukrutně toužili
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 10:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Béčko a Btn-to ano, ale nemusí tam být zrovna teplota na bodu mrazu....Nechápu, jak někdo může pustit na trať netopící vůz. (to není případ 912, ten přestal topit až za hlavákem). Ale vím, že třeba na té 1415 často Btn netopí už na odjezdu z chomutova. Správně my se měl vůz vyřadit nebo nahradit nebo opravit a nebo v nejhorším případě zamknout a vézt ho do Prahy soupravově.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:05:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by musela být v Chomutově hromada náhradních vozů Btn z Prahy.A protože tyto vozy po opravě topí jenom chvíli,dolíždí do Prahy opět netopící.Vozáci v Chomutově mají z těchto vozů úžasnou radost,protože na nich plně využijí všechen svůj um.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborně: Vyřadit a dát 749/751+B+B+Bds. Ty mají topení elektrické, spolehlivější, leč také ne bezporuchové. Jenže Pražáci holt sem budou posílat katr a lednici.

(Příspěvek editován uživatelem Slaňák prosinec 28, 2005)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 22:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Ono těch B-ček taky není nějak nazbyt.
Jinak moje pěkná zkušenost s vozy Btn je ta, že topí až se dají buřtíky opékat. (Akorát trochu smrdí po naftě.)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 02:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slaňák:

jj, byl jsem to já, ale v době průjezdu R912 už je moc tma na to, abych sledoval, kdo na mě zrovna mává :-) A jinak - trefils mě úplně přesně - v létě jsme opravdu s Tomášem malovali Olovnici, ale drobné chyby ses přece dopustil . nejde o Tomáše H. (ten slouží v Podlešíně + Noutonice, Středoplky), ale o Tomáše U. (Zvoleněves a Olovnice).
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 10:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanzalik: Těsně vedle :-) Ale určitě je to ten chlap z tý fotky.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 15:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, Tomáše U. znám, chodil o rok výš na základku a jeho a můj taťka jsou kamarádi. Když mi bylo tak těch 12, tak mě hrozně fascinovalo to jeho modelové kolejiště, co měl doma. A od té doby mám rád vlaky...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 16:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubisek:

má ho stále, i když nyní poněkud stagnuje. Ale věřím, že i na jeho lokální dráhy přijde renesance...

Jinak, pánové - kdo z vás viděl včera R1415? Sestava víc než luxusní... 749.187+BDs -> TOŤ VŠE! A kapacitně (bohužel) postačoval...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 19:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem s ním jel v úseku LOUNY-SLANÝ, viz můj příspěvek z tématu aktuální postřehy:

R 1415 dnes 749 187-1 + Bds! Bylo to celkem ale kapacitně po dobu mé cesty vyhovoval (Louny-Slaný). Celkem asi 15-20 lidí. Zato v Lounech bylo veselo. Když jsem tam čekal na 1415, tak se v dopravní kanceláři na kompu hrála hra "Solitare" (karty) a chodila se tam vykecávat i paní pokladní, která si vždy "odskočila" prodat do pokladny jízdenku. Holt ten nový kamerový systém, co tam zřídili (a chválim také nový "pragotron") nese ovoce. Potom přijel na 3.SK (2.kolej od výpr. budovy) R 1415 od Mostu a na 5.SK (1.kolej od výpr.) R 910 od Kralup. Nevím, jestli se už v DK předčasně bumbalo, ale nějáký umělec postavil ZA R 910, tj. na Chlumčanském záhlaví vlakovou cestu (rozsvítila se návěst dovolující jízdu-40 a volno). Byla to docela zajímavá podívaná, sledovat, jak má jeden vlak na jedné koleji postavené cesty oběma směry. "Můj" 1415 měl zatím "Stůj". Za chvíli však návěst na 5.SK za R 910 zhasla a až teprve za dobré 3 miuty se rozsvítila správně, tj. na 3.SK pro R 1415. Jo když se to ovládá dálkově přes komp, to si jeden užije legrace. Z Loun jsme měli kvůli této záležitosti asi +3 minuty. Ale bardotka to cestou hravě vyrovnala...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu, na dráze je veselo...

ad Kubisek:
mýlím se, nebo jsme se dnes střetli pohledem ve Zvoleněvsi? Ty v 9736 (v klase) a já na peróně...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Nemýlíš se, byl jsem to já. :-)

Když už jsme u těch bizardních souprav, tak já jsem před pár lety viděl mezi Zlonicema a Slanym, tehdy to byl rychlík snad 712, následující: 749.xxx+853.xxx+853.xxx. Už si ani náhodou nepamatuju přesnou konfiguraci, ale žasnul jsem, co taky někdo pustil na koleje. :-D
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MDT je ode dneška novým majitelem vlečky ZZN na nádraží ve Slaném. O expozici uvnitř sila se zatím jedná, ale vše je na dobré cestě.

mdt.wz.cz
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mj. Zažil jsem lepší soupravu 2x742 + 3x753 a 2xB a to byl hukot.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 07:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MDT - tak to je hezké, že jste získali vlečku pro svoje počínání... A to je pokud si vzpomínám není to přímo ve Slaném, ale na předměstí, ne??
I když jsi tu před časem psal o opravdové situaci a jednání Zlonic -- ted zase pěješ nesmyslnou píseň Zlonicím..., pokud Vám to vyjde-(a to za sebe přeji), Čech Vás moc rád nebude mít...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz
Trať Zdice - Protivín již 130 let v provozu. Pro vydání připravované knihy na jaro 2006 sháníme zajímavé materiály do roku 1995...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 09:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt: Není to ta vlečka ve Slaném-předměstí, co se na ní nachází silně historická, už nikam nevedoucí výhybka s čepovými jazyky?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MDT:

no, nevím, co si o tom mám myslet - s ohledem na to, že za poslední půlrok jsem již několikrát potkal ucelenky vozů Transcéreales, které směřovaly na vlečku ZZN... Zřejmě si to teď budou před bránou sypat na asfalt a vozit do areálu autem, ne? Divné, divné...

Kachny, kachny, kachny...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nepsal o ZZn na předměstí, ale vlečce na nádraží ve Slaném. S tou to nemá už nic společného. Je to přímo ve stanici cca 150m koleje. Je to "jako by pokračující šestá kolej"

Ad Saxiradim: Děkujeme
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 00:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, blahopřeji. Tak snad už to nebude ten zarostlej hnus, jakej tam byl (a dosud je) po celá léta.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 02:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Slaňák. Díky. Prořezávka se už koná. V sobotu se koná pálení náletu a oplocení. Ještě podle počasí... Každopádně, zbudování expozice je již 100% jisté a konečně i žst. Slaný a naše trať 110 se bude mít čím dalším chlubit. Jinak onen "hnus" co tam byl do teď, tam již opravdu nebude.

Kdokoli byste měli jakýkoli dotaz, nápad či prosbu, napište na náš email. Díky.

mdt.xf.cz
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 20:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem četl v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (či jak se ta instituce jmenuje), že by se mělo letos a příští rok dělat dálkové ovládání v úseku Louny - Peruc. Jsem zvědavej, jestli se bude něco dít i na středočeském úseku stodesítky, třeba zase nějaká speciální akce za miliony, spojená výhradně s úsporou topiva. Modří už vědí. :-D
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 22:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I NEmodří už vědí :-)

Dálkové ovládání by se mělo udělat v celém úseku Most-Kralupy, protože jen tak se dají snižovat náklady. Obsazení 4+4(sign.)+4(výpr.) je na vesnické nadraží fakt už moc. Toto opatření spojené s reorganizací zastávek (někde je kilometr od vesnice, někde zase jen vlak projíždí vesnicí) a nasezení lepčích vozidel než 810/010 by mohlo tuto trať udržet do budoucna nad vodou. Hlavně mě dost mrzí, že v úseku Slaný-Louny už není pravidelná nákladní doprava.(hlavně že silnice jsou samej kamion!!!) Kdyby nebylo Středokluk, tak už tady opravdu chcíp pes.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 22:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si malé popíchnutí:
Jak moc je silná doprava na 110? Jakou zde mají osobáky kapacitu a využitelnost? A "rychlíky"?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 00:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobáky vesměs 810, v prac. dnech často 810+010. Využitelnost pomerně slušná, některé podvečerní vlaky z Kralupy jsou až přeplněné, často se i stojí. (hlavně o víkendu v sólo 810). S rychlíky je to bohužel bída. 854+053+053 se nenaplní ani zdaleka, stačil by jeden přívěs a i tak by tam bylo rozumné obsazení (2 lidi na čtyřku).A kdyby se vytížla 854 na plnou kapacitu, tak by se lidi mačkali, ale seděli by všichni. Jedině u vl. 910 v úseku Praha-Kralupy, je vytíženost velmi dobrá (kdo by jel tlamou, když může jet rychlíkem.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 01:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ješte dodám, že to, co jsem napsal, platí hlavně v úseku Kralupy-Slaný. Dál už to nestojí za nic.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v žst. Slaný projela v 13.40 ř.731 jako Lv. do Kralup. Zkusím zjistit víc.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mdt:

Jednalo se o přepravu motorového vozu řady 810 (snad 353) lokomotivou 731.009 (kolínská záloha). Z Kralup pod číslem Pn69954 do Loun. Zpět sólo Lv co Pn65687, z Podlešína jako 75561 do Kralup, dále nevím...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyní již off-topic.
Dnes ve 4 hod ráno jsem na hlaváku spatřil bývalého "slánského" brejlovce 752 001. Hasil si to směr Vítkov. Čest jeho památce na dny strávené ve Slaném.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak nám to zase kopou ve Zvoleněvsi? Hanzalíku, jako místní bys o tom mohl něco vědět.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 08:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek: to je káblík pro světené vj. návěstidlo L (od Kralup). Tipuju, že v příští pětiletce už tam bude stát :-)

Jinak, v pátek shořel trakčák na 751.167 u Kolče, v sobotu vykolejila 751.217 na vlečce ve Zlonicích - odvezl jí vršovický nehoďák.

Vzhledem k nedostatku 751 v Kralupech se zde pravidelně objevuje pražská 751.232, občas i naše bývalá 751.316 a dnes v noci na Pn47346 do Středokluk i 752.001!!
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: Co dělala 751.217 na vlečce ve Zlonicích? Tam už se snad nic nevozí nebo že by akce ŽMZ?

BTW: Pokud jsem na Masně dnes ráno dobře viděl, tak na R 1530/1415 jede dnes 749 006 a 2*B.

(Příspěvek editován uživatelem slaňák únor 26, 2006)
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 13:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, do Zlonic občas manipulák jezdí, takže to byl zrovna asi jeden z těch vzácných okamžiků. Mimochodem - mám na mysli vlečku Agro, nikoliv Nábytek, či uhelné sklady - tam už opravdu dlouho nic nebylo :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No uhelné sklady jsou až asi dlouho pasé a nábytek-to je ta vlečka, co odbočuje z Roudnické trati na úrovni prvního nechr. přejezdu?
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 22:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak!

Mimochodem, asi z toho vykolejení bude pěknej malér. Už před půl rokem posunovači hlásili, že přes toho angličana jezdit nebudou, pač je v hrozným stavu. Stížnost kamsi zapadla a vyvrcholilo to tímhle vykolejením. Lokomotaliva ulomila dokonce jeden z jazyků výměny. Takže bude možná ještě veselo, i když věřím, že pánové nahoře už vymýšlejí, jak to udělat, aby se to mohlo na někoho svést...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 23:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, pěkný, poslední místo, kam se jezdilo, asi takhle skončí. Majitel asi začne jezdit po silnici. Skvělé!

Jinak dnes bylo ve Zvoleněvsi zajímavé křižování 911/9702. Lehce zpožděný R911 vjel neobvykle na 1.SK a zastavil až asi 100m za výpr. budovou, po 2 minutách přijel od Kralup 9702 po 2.SK a teprve pak dala výpravčí odjezd. Proč 911 nevjíždí na 2.SK a nečeká na 9702 hned u výpr. budovy, jako tomu bylo dřív? Je to nová taktika, aby tam ve Zvoleněvsi nelezli do rychlíku lidi, nebo jen ta hezká mladá blondýna neumí jednoduše vykřižovat 2 vlaky???

Jinak, když už se tam budou dávat svět. návěstidla, tak prosím dotáhnout kabel až do DK a dát tam el. výměny a 4 odjezdová náv. a zrušit ta 2 stavědla, to by se ušetřilo -))) Ale jestli to dopadne jako v Olovnici......
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 19:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta pěkná blondýna vykřižovat umí, ale každý výpravčí na to má prostě jiný postup. Je to asi 50:50 - poměr těch, co jezdí na 2. Sk i 1.SK. Jde o to, že to vlastně je úplně jedno, kam rychlík vjede. Z obou kolejí může jen 40km/h a tak či tak musí u St.I. bába vyběhnout a hodit veksl ručně... Nehledě na to, že v seznamu vlaků pro staniční zaměstnance je R911 psanej ve Zvoleněvsi na 1. SK :-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jedno, ale jen do té doby, něž bude R 911 lehce zpožděný a bude vjíždět do stanice ve chvíli, kdy už tam bude 9702, pak MUSÍ po 2.SK, bo by jinak sejmul vystupující lidi. To musí výpravčí předpokládat a včas rozhodnout o vjezdu osobáku na 1.SK. Mockrát jsem viděl (ne zrovna v tomto případě, ale i na "naší" trati), že to nepředpokládali. A zase při normálním křižování nemůže R zastavit přímo před dopravnou, protože by ti lidé z osobáku neměli kam vystupovat. A když popojede, na 1.SK o 100m, jako se stalo včeru, tak cestující musí dobíhat-jako se stalo včera. Málem to nestihl. Ale budiž. Je to jeho vina, nemá tam lézt, když tam není pravidelná zastávka.

Pěkně jsem to rozvedl, ale je vidět, že zas tak úplně jedno to není......
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 06:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, každá baba má na to svůj postup. Pozoruju to každý ráno v Kralupech předměstí, kde se v tu dobu křižujou 9701 a 9730 a do toho tam ještě přijíždí od Velvar 20305 a vzápětí odjíždí jako 20308. Teď už to docela jde, ale ze začátku, když se toto zavedlo, tam byl docela slušnej chaos. Nejvíc mě dokáže nas**t, když třeba 5 minut čekáme před vjezdovym na opožděnou velvarku, protože baba to postavila tak, že se dráhy vlaků při vjezdu křižují (od Slanýho na 3. a od Velvar na 1. kolej )

BTW: To o čem píše Slaňák jsem jednou zažil v Ostravě-Vítkovicích, v době, kdy se opravoval nadchod. Jediná cesta na nástupiště tehdy vedla přes koleje, kudy právě přijížděl rychlík do Č. Těšína a ještě 5m před přijíždějící lokomotivou lidi přicházeli na nástupiště, jedna bába nemohla na perón vylézt a všem železničním zaměstnancům to bylo úplně jedno..... Naštěstí se jí tam v poslední chvíli podařilo vyškrábat. Je jenom zázrak, že se tam za celou dobu nikomu nic nestalo.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na předměstí je dálkáč (TEST B14/24, obsluhovaný z Kralup viz zde: http://sweb.cz/danone39/planky/5xx/529/539460.xls

Takže baba za to asi nemohla. Jinak doporučiji prohlédnout plánky na psím webu ( www.sweb.cz/danone39 )

Je tam spousta materiálu ke studiu.
jolo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 19:59:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Asi byste si měl prostudovat ty materiály vy. Kralupy nad Vltavou předměstí mají propojení s Kralupy nad Vltavou jen mezistaničním oddílem automatickým hradlem.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 23:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jolo: Děkuji za upozornění.

SZZ II.kategorie - TEST B 14/24 s ústředním stavědlem, tj. ústředně stavěnými výhybkami, souvisle izolovaným kolejištěm k.o. a s ústředně řízeným posunem. Návěstidla obsluhuje výpravčí z ÚS.
Hlavní klíče od Vk3/9 a Vk2/5 jsou v EMZ, které jsou součástí ústředního stavědla u výpravčího v DK.
TZZ III.kategorie - AH 83 bez mezilehlého hradla. Odjezdová náv. L9, L11a, L13a, L15 ŽST Kralupy n.Vl. jsou současně předvěstmi k vj. náv. L ŽST Kralupy n.Vl. předměstí.

Odjezdová návěstidla S1, S2, S4 ŽST Kralupy n.Vl. předměstí jsou současně předvěstmi k vjezdovému návěstidlu KS ŽST Kralupy nad Vltavou.

Pardon, předlédl sem tuto větu : "Návěstidla obsluhuje výpravčí z ÚS." Ale stejn to neznamená, že to staví baba (výpravčí). I když tam většinou baby bývaj. Tak už jen opravím drobnost, že podle drážních počtů na 3.SK vlak vjet nemohl (pouze koleje 1,2,4) protože 3 kolej je jen nějaká manipulační.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 14:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, střílet a věšet se kvůli tomu nebudu.

BTW když jsem jel v pátek z práce, všiml jsem si celkem velkých výkopů v Kamenym Mostě - že by modernizace přejezdového zab. zař.?
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 22:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasný. Taky jsem ten výkop ve Stone bridge viděl, ale vypadá to jen na nějakou opravu, tam je přece PZZ v pohodě, nebo jestli se nebude měnit místo kontroly uzavření PZZ. Teď je to myslím Zloleněves. (Hanzalik mě doplní a případně opraví)
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 06:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, Slaňáku :-) Je sice krásný, že umíš přečíst plánek a zahrneš nás tu spoustou čísel a písmenek, ale bylo by fajn jim sám rozumět :-)

Ad křižování - samozřejmě, že pokud by 9702 stála ve stanici, tak 911 projede po 2. Sk a tak se to již běžně děje, ale co má podle tebe výpravčí dělat, když má rychlík +1min. a osobák +2min.? A pak je skutečně NAPROSTO jedno, jesli ten rychlík bude stát na 1., nebo 2. SK. Takže ta modelová situace, kterou jsi nám tu vykouzlil, je sice krásná, ale trochu mimo mísu od toho, na co sis stěžoval o dva příspěvky dříve (01.březen 2006 - 23:46). A tak vlastně dost dobře nevím, cos na tom chtěl zkritizovat. Shrnuto a podtrženo - pokud vjíždí R911 do žst. Zvoleněves jako první, je ÚPLNĚ jedno, na které koleji zastaví...

ad výkop v Kameňáku - bohužel se mi o něm nic nedoneslo :-/ Variant mě napadá několik, ale neodvažuju se je ani vyslovit nahlas, natož někam napsat, protože co kdyby to tak nebylo a docent Tůma se toho chytnul?
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace