K-report
 

Archiv do 05.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Staré archivy » Archiv do 05.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33525
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 00:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč rozdíl? Jen jsem vyjádřil totéž jinými slovy (abych modernizaci odlišil od prosté údržby).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 08:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl:
No nevim, to je trochu šílenost preferovat Malešice před NS. Jednak v úseku hln - Hostivař neni výraznější problém (možná kromě chybějících perónů v Hostivaři) a nevidím tak důvod do toho teď sypat peníze. Taky to neřeší z hlavního směry Kralupy, Neratovice a Lysá. Rovněž to neřeší průjezdnost uzlu, resp. přidává zbytečnou úvrať a prodlužuje trasu a jízdní doby. Půjezdnost např. u rychlíků má mmj. význam v tom, že místo trapčení se dvěma soupravama na ONJ a zpět se nedělá nic... Při odjezdu na jih si představte ten mumraj na hlaváku, když se tu bude každá souprava z ONJ objíždět.

U NS se můžeme maximálně bavit o tom, jestli nestačila v nové trase jedna dvoukolejka a druhá nemohla jít po stávající trati, ale určitě ne o tom, jestli je to potřeba nebo ne. Ty dvě bývalé "polokoleje" byly málo i pro ty směry mimo Běchovice.

Stavba je to drahá, ale nevim jak byste kdo chtěl postavit levněji. Obcházení Vítkova dvěma a více kolejemi z jakékoliv strany je dneska absolutně neprůchodné.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.87
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 10:18:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na potenciál Zahradního města bych příliš nespoléhal. Přece jen, cíle těch, kteří do Prahy přijízdějí, jsou jinde, než tam. A metro na Vinohrady to příliš nevytrhne."

Každá stanice s přestupem na metro má obrovský potenciál. Hodí se všem, jejichž cíl je na té konkrétní trase metra, nebo ho dosáhnou s jedním přestupem. Z hlaváku to má nadpoloviční většina s dvěma přestupy. Každé další zastavení, a to i IC, EC, SC se tedy hodí.
Proto se například na "rychlodráze" plánují nová umístění zastávek Dejvice a Bubny. Proto staví všechny vlaky bez vyjímky na Smíchově. Proto se budou "nové Bubny" používat i ve směru na Kralupy. Osobně považuju ze průšvih, že metro B nevede ani přes Libeň, ani přes Vysočany. A že metro D nemá mít přímý výstup k nádraží Vršovice. Za to poslední bych střílel, protože na magistrátě mají plno keců o zapojování železnice do MHD, ale skutek utek.

Přes výše napsané považuju za vhodnější napojení 1.koridoru přes Libeň. Výrazné zlepšení traťové rychlosti na spojce přes Malešice by bylo dost náročné, technicky i finančně. A to hlavně kvůli trasování. Například mi není jasné, jak by se dal zvětšit poloměr odbočky u Zahradního Města.
Přes Vršovice by to vždycky zůstalo o více než 5 minut delší, než po NS. Navíc to je tuhle 5 minut, támhle jiných 5 minut, a máte z toho čtvrthodinu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33535
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto staví všechny vlaky bez vyjímky na Smíchově.

Já se obávám, že je to spíš kvůli nutnosti prodloužit JD do Berouna, aby se (tolik) neskákalo za žábou. Ale třeba budeme příjemně překvapeni, až tam po vyřešení tohoto problému zastavování všech vlaků zůstane.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
v úseku hln - Hostivař neni výraznější problém

z hlediska vazby železnice na MHD i přestupu mezi potenciálními liniemi městské železnice je tam problém vcelku zásadní, který ta stavba řeší Zahradním Městem.. pokud by šla před NS, řešila by dočasně problém napojení 1.koridoru do výstavby NS /přes Malešice/, dneska by byla hotová (za rok dva by 221 byla v plném rozsahu plnohodnotná z hlediska potřeb městské železnice) + dala by tři roky prostoru na dumání, jak napojit Negrelliho viadukt na hl.n. .. výsledný stav by taky prokázal potřebu/nepotřebu trouby hl.n. - Libeň..

každá souprava z ONJ objíždět

dá se vytáhnout do Vršek i bez objíždění..

Bručoun:
metro D nemá mít přímý výstup k nádraží Vršovice

vzhledem k tomu, že D má mít vazbu na hl.n., nevidim v tom problém - budou i tendence, aby se dálkové vlaky nezdržovaly zastavováním ve Vršovicích..

o více než 5 minut delší, než po NS
vadilo by to tak zásadně po těch 5 - 10 let než by šlo NS? přínos v městské železnici, která díky jinému pořadí staveb na 221 nabrala 5 - 10 let zpoždění, považuji z hlediska rozvoje městské železnice za zajímavější.. chybí tu pilotní projekt, který by byl použitelný k propagaci a tlaku ty, jenž disponují ve městě penězi, kterým mohla být 221..

závěr: nepopírám, že je vhodnější napojení přes Libeň, ale domnívám se, že jiné pořadí staveb by dalo čas na zvážení rozměru NS (možné úspory jiným řešením) a jeho vztahu k spojnici hl.n. - Bubny, kterou momentálně považuji spíše za zablokovanou (v žádné reálné variantě se díky NS již nedá dostat ke všem hranám hl.n. ..), + velmi pozitivně zapůsobilo na rozvoj městské železnice.. jak jsem ale už psal dříve, nemá smysl to řešit, protože NS naštěstí už stojí..
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33539
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 12:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může být, že by to byla příliš malá akce, aby byla pro někoho zajímavá. Kdyby šlo opravdu o zapojení železnice, tak už dávno byla postavena zastávka nad Vltavskou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale třeba budeme příjemně překvapeni, až tam po vyřešení tohoto problému zastavování všech vlaků zůstane

Prosím tě nestraš. Zrušit zastavování na Smíchově, když je poměr Smíchov:hlavák frekvenčně minimálně 1:2 (tedy dle mého odhadu minimálně třetina lidí jedoucích do Prahy vystupuje na Smíchově), snad nikoho nenapadne.

Teď si dovolím maličko sci-fi: Líbil by se mi přímý přestup z rychlíku od Plzně i na metro A, ale realizovatelnost (např. zastavení na severním konci Vinohradských tunelů) si nějak neumím představit.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33548
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívej se na Beroun...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.124
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:59:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"metro D nemá mít přímý výstup k nádraží Vršovice"
...
"vzhledem k tomu, že D má mít vazbu na hl.n., nevidim v tom problém"

Aha, a když budete chtít ve směru od Uhříněvsi, Hostivaře, Zahraďáku přestoupit někam směrem na Nové Dvory, tak pojedete přes hlavák, jo? To je úžasná představa.

Už dneska je v Praze problém v neatraktivnosti přestupu Pankrác-Pavlák-Florenc-Anděl-Smíchovské nádraží, protože prostojíte v metru mraky zastávek. Hodně lidí si to zkracuje z Pavláku tramvají, což tvůrce systému jistě nezamýšlel.

"jak napojit Negrelliho viadukt na hl.n."

To už se tady řešilo. Nepamatuju si konkrétní číslo, ale rozhodně z toho vyplynulo, že by trať musela začít stoupat někde nad Rohanským nábřežím, nejpozději nad Pobřežní ulicí. (Rozhodující totiž není rozdíl výšek mezi oběma stanicemi, ale rozdíl výšek mezi Negrellákem a severním zhlavím hl.n.) Čili v praxi by bylo napojení nemožné, i kdyby se žádné NS nepostavilo.


"už dávno byla postavena zastávka nad Vltavskou"

Jenže postavit tu zastávku v současném kolejišti by byly vyhozené peníze. Asi by se kvůli zastávce muselo hýbat polohou kolejí, pochybuju že by se tam jinak vešla. Taky mi není jasné, kudy by se na zastávku chodilo, přes zhlaví těžko.

Mmch., ví někdo něco o časovém horizontu rušení st.Bubny a přeměně na zastávku? Prý už jsou prodány pozemky, resp. aspoň rozhodnuto o tom, kdo je kupuje.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 15:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, a když budete chtít ve směru od Uhříněvsi, Hostivaře, Zahraďáku přestoupit někam směrem na Nové Dvory, tak pojedete přes hlavák, jo?

Nepojedu přes centrum vůbec, tj. ani přes ty Vršovice.

Čili v praxi by bylo napojení nemožné, i kdyby se žádné NS nepostavilo.

Ale možné, ale jen s razantnějším zásahem do Negrelliho viaduktu, což překážkou samo o sobě, takže se to celé zazdilo.

ví někdo něco o časovém horizontu rušení st.Bubny a přeměně na zastávku? Prý už jsou prodány pozemky, resp. aspoň rozhodnuto o tom, kdo je kupuje.

Podle vizualizací kladenské rychlodráhy má v Bubnech zůstat pouze několik průjezdných kolejí (4 - ?) pro osobní dopravu, zbytek (tj. nákladní, servisní a pod. část) bude zrušena a pozemky jsou už opravdu prodávány (-ny).
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 15:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozemky v bubnech by měli být prodány firmě ORCO. a z buben je nejjednoduší udělat druhý vstup na Vltavskou na druhé straně nástupiště docházková vzdálenost by pak byla minimální.Ale aby pak někdo nepřišel na to že udělat v Bubnech 5 nástupišť a můžeme zrušit celou masaryčku.
http://www.darujkrev.cz/
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 15:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl:

z hlediska vazby železnice na MHD i přestupu mezi potenciálními liniemi městské železnice je tam problém vcelku zásadní.

Problém zastávky na Zahraďáku je v době neexistence metra naprosto marginální. Metro bude třeba za 20 let, městská železnice taky tak. Jediné co je už teď, je problém severního napojení hlnu, takže pořadí priorit je snad jasné. Navíc ve Vrškách se pořád ani neví kam s tratí.

řešila by dočasně problém napojení 1.koridoru do výstavby NS /přes Malešice/
Já myslím že jen jedné poloviny 1. koridoru, z hlaváku na sever ale vedou čtyři tratě. Původní dvě koleje prostě byly největším problémem ŽUP. Vlaky věčně stály (a dodnes stojí) na hlaváku, na Hrabovce, na Vítkově i nad Palmovkou. Za takové situace nemá nejmenší smysl cpát peníze do malešické tratě.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 16:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:

přestoupit někam směrem na Nové Dvory, tak pojedete přes hlavák, jo? To je úžasná představa.
proč tak nervózně? ano, pojedu přes hlavák, protože jsem menšina, která úsek Vršovice - hl.n. resp. hl.n. - Synkáč kapacitně nevytrhne... resp. půjdu na 139tku.. rozdíl v cestovní době přes hl.n. bude do 5-ti minut, přestup jediný, snad pohodlnější než na Vršovicích..

nelze každého vozit taxíkem, aby to bylo pohodlné, nelze pro každou skupinu cestujících stavit výstup z metra (resp. obé lze, ale někde ty peníze začnou chybět..).. pro dálkovou dopravu je tam zastavování spíš nežádoucí (zdržení, propustnost, přestupy atp.).. stačilo by prodloužení podchodu na druhou stranu, ale ani na to pravděpodobně nedojde...

uváděný problém beru, ale tam se to od tohohle, co se týče mohutnosti proudu cestujících, podstatně liší..

v praxi by bylo napojení nemožné
byla na to vypracována konkrétní studie proveditelnosti nebo jde o domněnku několika lidí, kteří nemají dostatek podkladů? řešení je vždy, jen je otázkou peněz + v tomto případě sklonů, které jsou přípustné.. nicméně už je to jedno, tak šetřete nervy a slova na jiná témata.. ;-)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 16:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:

- metro na ZM není to na čem by to viselo - i bez metra má ZM napaječe tram a bus, i bez metra je ZM polohou a vazbou na MHD rozumnější než Hostivař, Strašnice nebo Vršovice.. už jsem psal, že i bez metra je z té lokality víc možností než např. z Libně..

- a byl/je to problém skutečný nebo vytvořený uměle tím, že se nevyužívala/nevyužívá trať přes Malešice a paličatě se vše cpalo/cpe do hrdla a přes Libeň, protože je tam ještě kousínek místa a dopravce chce kvůli kratší vzdálenosti právě tudy?

- t.č. je prakticky uzavřena GPK v přípravné dokumentaci Hostivař - hl.n., koleje ve Vrškách jsou jasné.. mohlo tomu tak být už v okamžiku rozhodnutí o zrušení ranžíru, byla-li by vypracována dokumentace..}
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.74
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:35:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd sl: Nač tak arogantně, "příteli"? Docházejí argumenty?

"byla na to vypracována konkrétní studie proveditelnosti nebo jde o domněnku několika lidí, kteří nemají dostatek podkladů?"

Mno. Nadmořská výška severního zhlaví hlavního nádraží je číslo, o kterém nemá cenu diskutovat. Nadmořská výška Negrelláku je taky dané číslo. Maximální přípustný sklon sice je výslednicí toho, co "moudří" připustí, ale má své meze. To, že zvolený sklon má umožnit běžný provoz příměstských a dálkových vlaků považuju za samozřejmé. Neboli vzdálenost kterou potřebujete k vystoupání je plusmínus daná.
Diskutovat lze o tom, co připustí město, památkáři, co na to obyvatelé přilehlých domů atd. Chcete-li mluvit o zmařené možnosti napojení Negrelláku do dnešního kolejiště hlaváku, klidně o ní mluvte. Je to Vaše svaté právo.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.74
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:42:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oprava (doplnění):

... minimální vzdálenost kterou potřebujete k vystoupání je plusmínus daná.

Mmch., pane vhd sl, Váš poslední příspěvek mi připomněl jistého -sl-, diskutujícího na metrowebu. Je to náhoda?
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 18:56:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a byl/je to problém skutečný nebo vytvořený uměle tím, že se nevyužívala/nevyužívá trať přes Malešice a paličatě se vše cpalo/cpe do hrdla a přes Libeň, protože je tam ještě kousínek místa a dopravce chce kvůli kratší vzdálenosti právě tudy?

Nesmíte zapomínat,že tato trať je využívána i nákladní dopravou ,takže kapacita je ve stávajícím stavu využívaná hojně.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.81
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:35:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: ad Bubny: Mrknul jsem se na to: vlastníkem pozemků v Bubnech už opravdu je ORCO OMIKRON, s.r.o., nyní přejmenovaná na Bubny Development, s.r.o. Vlastníkem firmy je ORCO PROPERTY GROUP SA Luxemburg

Z čehož ovšem neplyne, že by se mělo stavět v dohledné době. O tom, že už by bylo vydáno územní
rozhodnutí jsem nic nezaslechnul. Připouštím, že tak rychle se asi nedá očekávat. Otázka je jestli tato firma bude sama stavět a zda se na projektu pro ÚR maká. Nebo jestli se to nechává uležet, nebo dokonce jestli jde jen o nákup/prodej pozemků, a skutečný investor se teprve hledá.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Bručoun ORCO xxxxx je mom asi jeden z největších developerů u nás a pozemky kupoval opravdu za učel výstavby né bytů ale prakticky celé městské čtvrti(neli malého města) magistrát se při prodeji velice zlobil že pozemky nedostal zdarma když se počítá s úpravou uzemního plánu na pozemky určené na smíšenou zástavbu bydlení,kanceláře,obchody.
http://www.darujkrev.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:

- nejsem si vědom toho, že bych kohokoliv z diskutujících napadal (alespoň ne vědomě) či k někomu byl arogantní.. pouze jsem upřímně konstatoval, že pro danou cestu rád pojedu přes hl.n. nebo zvolím jinou variantu, protože jsem si vědom toho, že jsem menšinou, kvůli které se D s Vršovicemi propojovat z ekonomických důvodů nebude, a domnívám se, že zastavování dálkových vlaků ve Vršovicích je pouze dopad nefunkčního systému městské železnice.. omlouvám se, pokud Vás to uráží..

- v mých minulých příspěvcích najdete, že proti NS nic nemám a pouze konstatuji, že dle mého názoru neideální pořadí staveb o cca 5 let oddálilo funkční trať 221 v plném rozsahu, na které by užitek železnice ve městě byl vidět podstatně víc (tedy podstatnou z hlediska propagace městské železnice) než na rozpůlené 011 nebo 231, které po cestě nemají žádné zastávky, které by byly rozumně napájené MHD (tak jako ZM)..

- ptám se po studii, která by, pokud se NS staví, z minula mohla existovat a prokazovat, že NS něčemu takovému nekoliduje - možná to bylo ve studii proveditelnosti NS.. čísla a úvahy diskutujících ve směru proveditelnosti mě v této konkrétní věci až tak neberou.. jen se zajímám nakolik byla pitomost to, co jsem kdysi z dálky viděl nakreslené + o čem jsem v té době silně pochyboval (nějaký obrat o 180 stupňů v tunelu v kopci z dílny Lejčara a spol.), nakolik byly mimo úvahy o speciálních soupravách na hl.n. - letiště s akceptováním větších sklonů..

- součástí ORCO je IPB Real.. velmi pravděpodobně si byty postaví a prodají sami..

PS pro Bručouna: login -sl- zde zaregistrovat nešel, zvolil jsem kombinaci domény a oblíbeného loginu.. pokud by jste na sebe nechával kontakt, nemuseli jsme tím zatěžovat zde přítomné diskutující.. ano, jsem tatáž osoba, což jste mohl odvodit i z přibližně kopírujících se příspěvků v obou fórech ke stavbě Libeň - Běchovice.. dál v tomto směru prosím mailem..

Apollo 17: jsem si toho vědom, jen se mi z pochůzek DP - Blatov a důvěrné znalosti stavu spojky Li-Ma nezdá, že by ta nákladní doprava Malešice - Běchovice byla tak silná, že by se tam o mnoho víc nevešlo.. možná je to v týdnu hustší..
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 23:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bubny: Zbylo při prodeji nějaké místo vpravo od trati 091, aby se rozplet 120 dal udělat mimoúrovňově.
Ad Vršovice. Myslím, že přestup 221-D by byl vhodný, rychlíky bych nechal stavět na Zahradním městě a pak až na hl.n. Ale pro Os by bylo nejlepší přemístit perón blíž k Synkáči, tak, aby byl přestup na D. Možná by stačily jenom 2 hrany pro Benešov+Pacifik.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.126
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:05:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd sl: Studii proveditelnosti jsem neviděl. Nicméně i hrubá skica podélného profilu zvažované trasy přímého napojení Negrellák - hlavák toho řekne hodně.

Jpnk, Vhd sl, ad ORCO: dík za info.

Iiii: ad přemístění nástupišť ve Vršovicích: daly by se tam ty hrany umístit bez rekonstrukce kolejiště? Nepamatuju si přesně jak to tam vypadá, ale tuším nějakého zakopaného psa.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 08:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
ano, proto mlhavě vzpomínám na skicu Lejčara cca z roku 1997 (?) nebo tak nějak, která naznačovala, že to není nemožné.. zas nejsem si jist, zda v tom nebyly háčky..

Vršovice - ten pes je tam i s rekonstrukcí kolejiště.. pokud se bude trvat na užitných délkách ve stanici a propojení z 2.koleje na Smíchov, resp. z nějaké 9-té na druhou na hl.n., zhlaví se protáhne až za mosty a vysunutí nástupišť blíž k Synkáči je spíš nereálné.. ale nejsem kolejář, takže ruku do ohně za to nedám.. myslim že podchod napříč zhlavím by stačil..
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.49
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:10:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd sl: Z dostupných údajů jsem si před časem ten podélný profil skicnul, a vyšlo mi, že "řešením" je buď horská dráha, nebo celkem šílená stavba mezi baráky v ulici 1. pluku. Z inženýrského hlediska možné, ale na realizaci bych si nevsadil ani zlámanou grešli.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 15:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve dnech 28.5.2007 a 29.5.2007 se bude konat výluka traťové koleje
a napětí TV mezi žst. Praha Krč – Praha Vršovice čekací koleje
dle ROV 0321 C od 7:40 do 15:15 hod.
Zahájení a ukončení výluky povoluji v žst. Praha Krč.
Účel výluky: oprava silničního nadjezdu (pro CPS na obchodní smlouvu
3-11/13-2-2007).
DKV Praha zajistí 1 lok. E trakce na ONJ,
nák. vl. odklonem trs P. Smíchov.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
Nereus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 23:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z Lahváče aneb Grandi Stazioni se do toho vrhli s příslovečnou italskou pílí a pracovitostí:

odkaz
odkaz
odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem Nereus.)
Vertex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 23:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prohlídnul jsem si ty fotky asi pětkrát dokola a pořád tomu nemůžu věřit. To je jako vtip? Vždyť je to zabedněný měsíce!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, upřímně řečeno, kdy jste kdo ze zabedněného prostoru slyšel hluk pracovních strojů? Kdy jste tam viděli řemeslníky jdoucí na svačinu? Kdy jste tam viděli auta navážet materiál?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, ze kdy ty fotky vlastně jsou?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aneb - dělaj ho*no - prostě taliání
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, to je setrvalý stav. Stavební ruch jsem tam neviděl nikdy...
Jak jste to jeli ????
Dinosaurek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 08:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V uzavřeném podchodu se zřejmě taky nic neděje, že?
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 11:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se připojit k většině názorů, že práce na modernizaci Hl.N. se moc neděje. To bylo slávy, že to bude příkladný a rychlý postup prací. Možná se poučili od nás - čechů, že bude stačit s přibližujícím se termínem dokončení začít finišovat. ANEBO - venku je teplo a tak mají sjestu.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Japá asi vypadá smlouva
Jestli oni na nábřeží nezapomněli na to stanovit nějaké termíny a harmonogram.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani by mě tak nezajímaly termíny a harmonogram, jako spíš výše smluvních pokut.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 15:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...měl jsem za to že byli zainteresováni možností využívat prostory... BTW, jako to vypadá ve KVarech či MLázních?
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 07:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tomto víkendu (26. - 27. 5.) se bude sundavat poslední ze starých mostů nad Trocnovskou ulicí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Tam snad ještě ani nezačali...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli ono to flákání se po italsku nebude mít přímou souvislost s tím, že na rekonstrukci hlavního nádraží dosud není vydané pravomocné stavební povolení
is sena
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.81.180
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:57:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce hlavního nádraží nezačala,neboť se stále řeší stavební projekt úpravy 1-4.nástupiště.
Dále se dohodlo na posledním sezení čd a sudopu do přestavby 1-4.nástupiště,zahrnout rekonstrukci i jižního zhlaví.
Čeká se na vypracování projektu a popř.připomínek k němu.
Jinak povolení pro perony 5-7,směr NS se nemění a platí dosavadní stav.povolení beze změn.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 17:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdejší debata o nečinosti na hl.n plodí výsledky dnes krátce po 16 hodině byl slyšet hluk od sbíječček v dolní hale.
http://www.darujkrev.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha-Běchovice 25.05.2007 včetně krásného lijáku, který mě potkal. Příjemné osvěžení
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha-Dolní Počernice 25.05.2007: most nad ulicí Národních hrdinů, budování tělesa pro třetí kolej (budoucí 2.TK), nová návěstní lávka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 27.3.2007)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3657
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce hlavního nádraží nezačala,neboť se stále řeší stavební projekt úpravy 1-4.nástupiště.

To má být vydáno jedno stavební povolení jak pro peróny, tak pro halu (o hale, ne o peronech, je zde řeč)?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 07:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky jsem v soboru slyšel v dolní hale sbíječky - ráno púřed osmou, i odpoledne kolem půl páté
Jak jste to jeli ????
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>> Mahel>> O tomto víkendu (26. - 27. 5.) se bude sundavat poslední ze starých mostů nad Trocnovskou ulicí

- Sundali ten most na Hrabovske spojce??? Tzn. nad cca Husitskou, anebo jen nektery ten mostek, kterym se prejizdi Trocnovska na Masarycku ?????
- A kam se teda prestehuje? Nekam do Jiznich Cech?

(Příspěvek byl editován uživatelem tomas_palyza.)
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomáš P. Nene, to byla druhá část starého mostu na trati Masaryčka(dvorana)-Hrabovka.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 21:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad diskuse o zapojení Negrelliho viaduktu na hln: http://binko.wz.cz/2006-4.pdf
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.zelpage.cz/zpravy/4762
ale pri pohledu treba na toto misto v siti
http://www.s-bahn-hamburg.de/jubilaeum/
se me neco honi hlavou o sto letech za ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ssoumar v bardotkách nakousl blíže neurčené časy minulé, oplývající hojností písmenkovaných pražských tahounů:
...Kde že jsou ty časy,když se jen v pražském uzlu motalo 5-6 bardotek+2čmeláci na "tygrech" a 5 sergejů na "S"...
Jaké byly vlastně nákladní proudy v uzlu v takových sedmdesátkách/osmdesátkách a na čem tyhle stroje operovaly? (Obvyklé trasy, sídla postávání, pamětnické zážitky...)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 09:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě související dotázek k ranžírování ve Vršovicích:
1) Věděl by někdo, jak byla rozdělená "agenda" mezi Vršovice a Libeň [případně řadilo se ve stejné době ještě i jinde (v Bubnech?) ].
2) Jak byly Vršovice obsazené zálohama? Vzhledem ke slavnému zkopci předpokládám, že jich asi moc nebylo, ale obešlo se bez nich třeba i stlačování ve směrových nebo přetahy do odjezdu, příp. nějaké ty menší harfy pod hlavní směrovou skupinou?
3) Jak se odjíždělo na Beroun - přes osobní nebo přestavením nahoru do čekacích?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad to není nevhod, případným pamětníkům předem díky :-) .
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevhod to určitě není, ale já to mám podchycené jen na základě útržků vlastních vzpomínek, případně nějakých článků. O pražských dispečerkách bylo něco napsáno před pár lety v Dráze - Kocourkův článek o sergejích.

Co vím, tak skoro nepřetržité řazení vlaků probíhalo v Bubnech. Ale určitě i na jiných místech. Dost důležitý ranžír byly Běchovice. Dost živý byl v tomto směru i Smíchov spol.n.

Relační rozdělaní mezi jednotlivé vlakotvorné stanice by se dalo zjistit z plánů vlakotvorby, to by neměl být problém. Osobně jsem schopen snad jedině říct, že k úplnému závěru Vršovic se tam dělaly třeba Hněvice, pak určitě něco směr Benešov/Tábor. To byly ale jen poslední záchvěvy - už se šíbovalo jen na dolní harfě, nikoli přes pahrbek.

Na Beroun se myslím odjíždělo tak jako se vjíždělo - tedy ta paralelní kolej podél ček. kolejí. Nějaké úvratě přes osobní Vršovice si tedy rozhodně nevybavuji.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak doufám, že místní experti dodají podrobnější informace...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 16:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kde se bude zřizovat odb. Kyje ? Že by někde od Kyjí k Dolním Počernicím ?

Bude se při té příležitosti šahat na autoblok (aby byl obousměrný), nebo bude na každou stranu (do Libně i do Běchovic) jeden oddíl (to by bylo dost blbé, protože teď je úsek BěLi rozdělen na 5, resp. 6 oddílů), nebo se to bude dělit alespoň napůl (AHr nebo RPB) ? Ideální by asi bylo (pro rekonstrukci) 2x AHr, a celý mezistaniční úsek na počítačích náprav.

Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3683
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 19:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, odbočka Kyje v kilometru 401,015 - pro zajímavost, nástupiště zast. Kyje budou km 401,187 - 401,387.
Po dobu stavby bude v traťovém úseku Libeň - Běchovice provizorní ZZ, jaké přesně ale nevím.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: hradla s počítači náprav.. kolik nevim.. pravděpodobně jedno na lávce kolem Průmyslové na jednu stranu a jedno na stranu druhou odbočky, protože vjezdy do Běchovic budou hodně vysunuté (lávka na ně už stojí).. víc se toho asi nenarve - nejsou to při zábrzdné 1000m tak dlouhé úseky, mezi koleje se návěstidla nevejdou a provizorní lávku snad nikdo stavět nebude..
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 07:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď o víkendu se trhala 4. kolej (ta krajní u 2. nástupiště) v Běchovicích.
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2002


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Běchovice: Návěstní lávka osázena návěstidly, chybí již pouze návěstidlo AB směr Libeň pro 1. TK. Vjzedy 1S, 0S a 2S mají 5 světel (+1 slepé) a 4 pruhy, vjezdové návěstidlo 2SM je zatím polosestavené (zatím 2 pruhy a 2 světla) a návěstidlo 1SM je pětisvětelné. Indikátory s číslem 5 tedy asi nebudou. Na 1. nástupišti začala pokládka prefabrikovaných desek (položeny asi 3 kusy). Jednou věcí jsem byl ale příjemně překvapen: proč je i u 3SK použito pružného upevnění? V naprosté většině se v předjízdných kolejích používá klasické upěvnění koleje...
http://www.masiny.zde.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 20:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysa: 1S, 0S a 2S mají 5 světel (+1 slepé) a 4 pruhy
Proč čtyři pruhy? Podle mě se používají 3 (zelený, žlutý, zelený - návěstí se 60/80/100)...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace