K-report
 

Archiv do 09.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty » Archiv do 09.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajs:poptávka je v železničnim modelářství po hodně věcech bohužel to tady chodí tak že čim větší poptávka tim míń se toho vyrobí..ale proč tomu tak je to opravdu nevim kvalitního pomálu no
AV 15-30
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.119.140
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 10:22:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajs,6120:závist a ohrnování nosem některých modelářů nad výrobkami českých výrobců,chtěli by mít výrobky na úrovni našich na západ sousedu ,ale cenu lidovou nebo za hubičku,proto takové skoro utajení
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 15:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mf
...tak to jsi kolego neviděl modely firmy BDDP Peřky resp. Elektroservis Pečky! Nad modely BDDP nos neohrnuji ale rovnou zvracím. Proč by si dnešní modelář nemohl dopřát kvalitu - kterou je ochoten i zaplatit?! Copak si musí koupit bazmek? Myslím, že doba BTTB je dávno pryč. Kaskadéři jako Kuber ap. docela obdivuji. Na webu prezentace fotky v rozměrech menší než 75x100px aby nebylo vidět plno chyb a když doma rozbalíte balíček co Vám přišel poštou, tak jen slzy pro pláč. Já jsem tedy v HO ale některé modeláře v TT docela obdivuji a zároveň lituji..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.119.140
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 17:37:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bevelo:no a to je ten problém.Někteří výrobci nemusí nic propagovat,protože za nich mluví kvalita a když ten balíček rozbalíte,tak se smějete:-))),ale z výše uvedených důvodu neradi se budou zveřejňovat a budou je znát jen pár známých modelářů,kteří pro kvalitu jejich výrobků,budou držet dál jejich inkognito.Spíše si musíme položit otázku sami sobě co vlastně chceme a kolik financí chceme obětovat za jednotlivý kus dobře zpracovaného modelu???Každý modelář má své určité finanční hranice,ale taktéž i výrobce.Že doba BTTB,je dávno pryč ,to je pro všechny jasné.Vím že tady nedávno proběhla dlouhá diskuse o výrobcích BDDP Pečky,ale s jakým výsledkem pro TTečkaře ?Došlo k nějaké změně ?To spíše by měli TTečkaři zde sdělit jestli diskuse pomohla k něčemu lepšímu nebo i samotný výrobce.Ono i spoléhat na monopolní postavení na trhu se moc tak nevyplácí.Viz Vaše kritika.
A víte že mimo HOnulkaře a TTečkaře jsou i u nás N-kaři i Zetkaři?Ti nemají v této republice mimo dovážených zahraničních vozidel nic českého.Ti nemůžou žehrat ani na toho českého výrobce,protože tu pro jejich velikost žádný není.A jelikož jsou ve velmi malé menšině,co oni zmůžou.Trpělivě přestavovat zahraniční modely na ty své české předlohy.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 18:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čemu nebo komu to pomohlo? To není zrovna otázka na místě! Projeď si tady archiv a najdeš tam mojí recenzi na BDDP sajrajty, nedělal jsem to proto abych MDESe nějak poškodil ale leze mi na nervy to, když tady prezentuje něco na co zcela nemá a nemůže zaručit ani procento kvality! Jinak šlo o modely TT do čehož mi nic nebylo a ani dnes není, přesto jsem si tu recenzi mohl odpustit neboť většina rozumných modelářů se BDDP vyhýbá velkým obloukem. Mám od něj z dob TT kdy jsem ještě v TT něco dělal, jednoho plecháče 242 kterého se mj. ani nemohu zbavit,pomalu to nutím někomu kdo dělá v TT zadarmo ale nic. Tak si jej nechám ve vytrínce jako vykřičník. No byl jsem nedávno v Pečkách v BDDP a trochu se poohlédnout co je nového. Každopádně nevlídná obsluha a neochota byla celkem jejich minus. Vystavené modely - hrůza, ani nepsat.
A další věc. Oni tady existují modeláři a pak taky modeláři? Trochu jsem nepochopil proč to píšeš: jako že si modeláři mezi sebou předávají kontakty na výrobce pojezdů,leptů,odlitků a třebai těch lamp, no to je v pořádku a vysvětluješ to tím, že když bude mít výrobce prezentaci na webu tak může jit kvalita do háje? No, jelikož je dnešní trh velice pružný a rychle se rozvíjí, tak není problém takového výrobce diskvalifikovat. Já jsem zatím nepostřehl že by kvalita od mého dodavatele pojezdů pro HO šla do minusu ba naopak. Jediný takový model kvality bude asi u Kubera ač od něj nemám nic, zatím jsem diskutoval asi s 10 lidma nezávisle na sobě o jeho kvalitách leptů a každy mě varoval. Jsem možná až moc radikální ale když chci kvalitu kterou si hodlám zaplatit, tak nepředpokládám že mi domu přijde nějaký bazmek. Musím tedy pomyslně zaklepat na futro, zatím se mi to nestalo ale co není, může být že?
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.119.140
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 19:28:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bevelo:možná jsem se trochu špatně vyjádřil k těm "utajovaným výrobcům".V prvním příspěvku jsem napsal o naši české vlastnosti a to je tá závist v úspěšnosti.A ta se u nás trestá.Je to smutné ,ale pravdivé.Proto si myslím,že jen mezi některými modeláři koluju adresy nebo kontakty těchto úspěšných výrobců s podmínkou,nezveřejňovat.Já jsem nepsal,že každý výrobce,který mé web.stránku,že je špatný,ale tak jak jsi psal ty, že je modelář a taky modelář ,tak je i výrobce s web.stránkou a taky výrobce s web .stránkou.Tvoji recenzi znám,ale nechtěl jsem do té diskuse zasahovat,spíše jsem čekal na ostatní reakce diskutujících,kterých se to týká.
Ale je tu jiný problém.Mám pocit jestli jsme si nespletli kolonku,tady patří spíše fota kolejišť a ne naše diskuse o stavu úrovni našich výrobců a jejich produktů.Nerad bych ,aby se Martin Zlivský na nás nezačal zlobit.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 19:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kuber, BDDP apod....

Pokud mohu srovnat lepty Kubera a treba DK-m., tak v tom, co dela DK-m., Kuberu natrhne bez sebemensich problemu prdel. Srovnejte lepty treba na barcu, a uvidite sami.
Takze mne osobne by se libil lept na pomerance, ci brejlaka od Kuberu, ale pri vidine toho, ze by to bylo neco jako jeho parodie na Barcu, se mi do toho nechce ani omylem.

Ke kvalite BDDP...
Jejich pokusy o vyrobu brejlovce, podle vseho z odlitku Ciz, me nechavaji chladnym, protoze za tu cenu ja osobne radeji zainvestuju do suroveho materialu na dejme tomu 3-4 masiny a clovekohodin, a vysocham si to sam, mimo jine i proto, ze se povazuji za modelare, a nikoli za kupovace.
Takze jestli se nekomu nelibi brejlaky za 5000,- od BDDP, tak at je proste nekupuje, a udela si je sam, pokud nema obe ruce leve. Nadavat na to, ze je to hnus, a stejne to koupim mi prijde ponekud schizofrenni.
Z ceho mam u BDDP smisene pocity, jsou ruzna podani notoricky znamych typu vozu. Pro priklad, vysypak Sav neni vylozene spatny, ale taky jsou v nem veci nedotazeny - srovnejte treba podelniky v jejich modelu se skutecnosti apod.. Takze holt se spolehnu na vykresy, papir, evergreeny a tabulky, a udelam si to podle sveho. Ale nadavat na BDDP, ze chce nejaky obolos za neco, co v dane kvalite nejsem schopen vyrobit??? To podle meho muze jen idiot.
Pokud by bylo mozne od BDDP nakoupit ruzne polotovary, aby si ten, kdo chce, mohl veci udelat podle sveho, mel by, podle meho, BDDP asi lepsi kseft, nez kdyz horkotezko se snazi udelat "cesky" model jako celek.

Zvlastni misto si nechavam pro jimi prevzate vozy ex-Plastikom. Neda se rict, ze by tyto modely v dobe vzniku byly spatne, ackoli to taky zadne skvosty nebyly, leckomu to umoznilo, aby mu po jeho kolejisti jezdily ceske vagony, podstatny pruser vidim pouze v tom, ze uz tenkrat mi technologie potisku ve hmote probarvenych vylisku pripadala udesna, a z toho duvodu se s temi vylisky pracovalo docela blbe.
Pokud ale tyto vylisky bude prodavat s prilozenymi dekaly, tak i pres to, ze to neni zadny sqost, je kupovat budu, protoze s destickama a profily evergreen se daji dovest do kloudneho vzhledu. A zaplatpambu za to, protoze i kdybych to vyuzil jen jako polotovar, je to porad lepsi, nez kdyz si musim neco sochat uplne z ciste vody.

Jedine, kde budu na BDDP z duse nadavat, je jejich web. Pomaly, s mizernym designem, nefungujicim formatovanim, neuveritelne mastodontnim HTML kodem, a jedna stranka se natahuje snad minutu. Proste hnus.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 20:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: Pokud dokazes udelat Brejlovce v tyhle kvalite jizdnich vlastnosti jako BDDP a dostanes se na hranici 2500Kc tak od tebe 3kusy koupim!!.
Jinak zkus zjistit svoje pripojeni k siti, stranky BDDP mi skacou stejne rychle jako treba seznam.cz. Chyba bude jinde!.
P.S. - primo nesponzoruju BDDP, ale tahle diskuze je trochu jednosmerna, nemyslite panove?
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.119.140
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 20:58:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maditel:tahle diskuse není jednosměrná a zcela záměrně jsem ji nenasměroval na konkrétního výrobce.Vyjádřil jsem se jen o tom ,proč taková situace je.Nic víc ,nic míň.Co diskutující to jiný názor.A tak to má být.:-)))
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 21:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maditel: Nauc se cist, ju? Psal jsem, ze SI to vysocham. Sam pro sebe. Ne pro nekoho, ne na kseft, ale pro moje pojezdeni, rozumis? Takovych trotlu, kteri maji levy ruce na to, aby si pomohli sami jsem uz videl...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 21:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud dokazes udelat Brejlovce v tyhle kvalite jizdnich vlastnosti jako BDDP a dostanes se na hranici 2500Kc tak od tebe 3kusy koupim!

a jsme zase u toho - pokud si člověk chce udělat něco sám pro sebe (a tim nemyslím jenom brejlofce), často VŮBEC nebude hledět na peníze, čas a námahu - dělá to prostě sám pro sebe, ostatní si můžou políbit prdel - a snaží se, aby byl sám s vlastní prací spokojenej. Žádnej kšeft v tom nehraje roli, možná jenom závist těch takymodelářů, který jsou líný zvednout zadek od kompu, u kterýho si právě objednali modýlek (a je jedno, jestli je to šerednej odblitek nebo Micro Metakit), aby se přemístili do dílny... O tom je modelařina.

Mmch. už delší dobu se snažim vykutat obstojnej model bangle - žádnej odlitek se mi nelíbí a mrhat penězma za lept se mi taky nechce. Takže nezbejvá než začít dělat ze svejch zdrojů a pod svým know-how. To, jestli se s tím budu svolnej s někým dělit, je moje věc - a jak tak koukám, asi si to hodně rozmyslim... Ale to teď asi nikoho nezajímá. Až bude ale bangle hotová (vydlabu-li něco použitelnýho), tak už předem upozorňuju, že to je jenom MOJE mašinka, na kterou si můžete maximálně tak nechat zajít chuť.
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 21:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Pokud toho chci stavet vic, a kdyz se nechce mrhat penize na lept, nemusi byt zly koupit jeden lept, coby mustr, a podle neho si strihnout desticky, z kterych se to taky da poslepovat. A kdyz na to prijde, nemusi byt problem ten lept potom s minimalnimi ztratami poslat dal...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 21:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k
...tady přece nikdo nepsal že by od tebe něco chtěl a nebo ano? Já teď čekám odlitek 3xBalm a taky sem zvědav na postup pro zrození tohoto krásného vagonu. Jinak z odlitku mám dvě bangle kde jednu jsem koupil hotovou a druhou jsem si udělal z leptu. Další 3 kousky z leptu čekají.

Jinak už to dělám tak, že než koupím nějaký lept nebo odlitek, tak se ptám lidí co znám jaké s tím mají zkušenosti. To samé s pojezdy, beru už jen od jednoho výrobce a spokojenost! Jinak za cenu 2.500,- což je pořizovací hodnota leptu a pojezdu pro např. 742HO tak když připočtu DCC a nějaká ta SMD - nástřik nepočítám, tak mám kocoura do 3.500,- +/- a to je slušná cena a mám jich hned několik. Jelikož se ve vedlejší diskuzi před časem řešila výroba Balm/HO tak jsem nečekal a objednal si již toho zmiňovaného odlitku od Číže. Jinak bych navrhoval tuto debatu přesunout vedle.......!!!!!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 22:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo - klídek, to byla jenom jedovatá reakce na příspěvek od Maditele - takovýhle vykuci se mi hnusí. Jenže jsou taky nejčastějc slyšet, ostatní takhle okatě na svojí hloupost a lenost nepotřebujou upozorňovat.

Deka - lept už delší dobu nepotřebuju. Mám totiž tohle:
 
Fotka má v EXIFu datum 14. 7. 2004...
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 23:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Vypada to dobre, vlastni tvorba vystrihovanky?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka - jj, ještě to chce trochu doladit, ale jako základ to použitelný rozhodně je. Je v úvaze z toho zkusit vydrezůrovat i T448.0 v H0...

A pro naštvání modelšotoušů - výsledná cena modelu i se započítáním práce a DCC bude VÝRAZNĚ menší, než 2.000,- - ale jak jsem už naznačil výše, jediný, co vám budu tolerovat, je pukání závistí.
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 12:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si nemyslím že jsi nikoho nenaštval, je aspoň vidět že jsi šikovný a dokážeš to i za míň což je super.
Nejsem závistivej a ani nepřející, snažím se modelářům v mém okolí pomáhat, tak nevím zda jsi myslel mě?! Nedal jsem ti k tomu snad důvod. Přesto citace pod tvojim článkem se zcela shoduje s tím, co jsi napsal v druhém odstavci tvého příspěvku. :-) ...máš to asi složitý! Teda pokud popisuješ sám sebe.

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 22:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo, neber si to zase tak moc osobně (nehledě na to, že jsem nikoho nejmenoval a ani jmenovat nechtěl), zaděláváš si tak na různý zdravotní problémy...
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 02:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak diskutováním tady, si určitě na žádné zdravotní problémy nezadělávám a ani mi to nehrozí!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 09:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:Mě ta Vaš diskuse posunula .Nechal jsem uděla zamračenou.Na této debatě je hrozně málo lidí,kteří se do ní zapojují.Je Vás zde cca 6 aktivních.Každý z Vás má jiný názor na modely.
Bohužel Všem se zavděčit nejde a tak to bude.
Plastikom:
Formy jsou hotové a přece je nehodim do šrotu ,kyž se stavebnice stále prodávají i když kvalita není tak dobrá.Nutno podoknout ,že cena stavebnice cca za 15let se nezměnila.Kolikrát se změnila cena u fa Tillig u stantartních kolejí?Dnešní cena u rovné koleje je 28,-kč a co stála v roce 1995 no asi 18,-kč .Spočítejte si ten nárůst.Forma kolejí je také stále totožná. Asi stavebnice také zvednu o 55% a oni se prodávat nebudou a udělám prostor pro jiné výrobce. No pak se zapojím také do debaty o kvalitě a ceně atd...Musím počkat ,až to konečně někdo z výrobců udělá .
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 12:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě ta zamráča docela zajímá. Na Vašem webu který se zdá být už delší dobu mrtvý, žádne info není a asi se ho člověku nedostane ani od tebe co? Několikrát jsem psal, zda by bylo možné ten či onen model získat a pořád nic. Tak si to stavím s bráchou z leptu a jedině z plastu mám řadu 750 a 753 od ČStrainu z té jejích paskvilní formy, neb co kus to originál, neb lisujou pokaždé jiné defekty ale člověk se s tím nějak popere. Tak třeba Vaše 810/010 a staré dobré M152 už vypadají dobře ale nikde jsem je ani na prodejně nebo na netu neviděl a to proč? Tady aspoň série fotek co vypadají na kvalitu ale zvětšit se to v původním umístění také nedalo:


..když člověk na něco donekonečna čeká, co BDDP vypustí do prodeje, tak se pak nemůžeš divit že se hledají nové zdroje. V HO i 810/010 je vyřešeno a krom 750/753 a 754 případně 755 musíme dělat z plastu, tak vesměs nosné řady jsou v leptu zastoupeny. Je pravdou že než přišel DK model s jeho leptem 749 tak jsem si od p.Číže dva kousky také vybrousil z odlitku a jsem spokojen. No tak snad bych mohl tyhle Vaše modely na fotkách nějak přiblížit - myslím jako, zda jsou pro modeláře dostupný a nebo je to jen přelud. Protože zatím jsem na rozmezí názoru že dobrého z Peček toho tolik zase nikdy nebylo, spíše naopak. Tak třeba to dnes bude jinak?!

PS: předem dík za popis těchto fotek.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 08:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již jsem psal ,že tyto modely nedělám.Pojez v zamračené byl od fa Fuggert a pan Fugger je po smrti.Tím pádem nejsou pojezdy ,které byli na slušné urovni a dobře jezdili.Kasle byla Máši.
M152 a 810 jsme dělaly s odlitku do doby kdy přišel na trh M152 od Bramosu v lepší kvalitě.
Dělat je nebudeme!Kdo touží po M152 objednejte je u Bramosu.Kvalita je lepší ,ale dostupnost horší než u Naších modelů.Přenechal jsem trh
lepší kvalitě od Bramosu.Je to o tom co zde stále preferujete .Přenechat trh lepším modelům.Doufám ,že jsem zde dosti objasnil proč není zamračená a proč není M152.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 21:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plastikom:
Formy jsou hotové a přece je nehodim do šrotu ,kyž se stavebnice stále prodávají i když kvalita není tak dobrá.Nutno podoknout ,že cena stavebnice cca za 15let se nezměnila.


No, pri vsi ucte, kdyz je forma hotova, sebevetsi navyseni ceny vylisku z ni lepsi formu neudela.
Chapal bych navyseni v pripade, ze byste se dejme tomu odvazili zasahnout do formy tak, abyste zlepsili vzhled ci presnost vylisku, ale predpokladam, ze k tomu patrne nedoslo...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 08:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně formy na tzv. Bai se dle mého názoru k hození do šrotu velice hodí.
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 14:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hekttor, Mdes: Pokud mluvite o tech ctyrdveracich, ktere jsem videl s potiskem Ba i Bp, ale vypadalo jedno hur nez to druhy, pak je to jeden z mala nedokoncenych modelu, nad kterymi si v neme hruze rvu vlasy, a to je co rict, neb diky stavbe ruznych shortrunu od kolegu letadylkaru jsem uz dost pocvicen....
Ale pokud to osmidverovy v galerii na ESP je to, co leze z tech forem, pak to nevypada tak hrozne.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 18:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:
viz obrázek dole http://www.volny.cz/fdvoracek/tt013.htm
ono to opravdu nevypadá tak hrozně. Protože to vypadá přímo příšerně. Skříň neodpovídá předloze ani tvarově a už vůbec ne rozměrově. Délka se liší o 2 cm (!). Díly u všech těch "plastikomáckých" stavebnic na sebe taky zrovna nenavazují, zkrátka klasický epoxidový odlitek, který sice taky není zrovna přesný, je proti tomu luxus...
Mimochodem forma na ty okýnka na obrázku vlevo se taky velmi dobře hodí na to hození do šrotu. Mělo to být pro rychlíkové vozy, ale tvarově jsou tak pro Baafx, takže jsou k ničemu. Když se to chystalo do výroby, čekal jsem na to jak na zázrak, protože jediná možnost jak zasklít modely od 843, 853, 860 až po panťáky, byla koupit nějaké rychlíkové vozy jen kvůli těm oknům. Objednal jsem si snad 20 sad. Vyhozené peníze...
Dnes jsou naštěstí lepty.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřesním. Většinou se dělaly a dělají modely dlouhých osobních vozů zkrácené z "provozních důvodů". Zde, u "Baiky", pokud se nemýlím, je tomu přesně naopak, vůz je delší, a jak píše Jacek,dokonce ani ne jen v pouhých milimetrech. O střeše nebudu raději hovořit. Ale pokud někdo má zájem, mám nějaké nepostavené doma, rád se jich se slevou zbavím (ale paruku pak nikomu hradit nebudu!)
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 00:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hekttor: No, ja bych si je mozna vzal - a nic bych za to nechtel!!! Ale vazne - kolik a za kolik?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 09:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:
U fa Tillig se také forma u kolejí standart neznenila a cena je dnes v oblacích a také stojí za bačkoru.No ale bohužel od Tilliga s vámi nikdo nebude vést debatu jako já.
Hektor:
Můžete udělat vozy Bai svoje.Když budou lepší a za přijatelnou cenu koupin si je a dám si je na kolejiště.Naše cena je 229,- s leptanou Bai-kompletní stavebnici se můžete pohybovat cca 500,-,protože udělání formátu plechu je cca 800,-
na plech se vejdou baiky dvě.Střecha rezínovej odlitek cca 50kč+obal atd.. je 500,- a určitě budou dle rozměrů a lepší.
Další otázka je zda-li se ta námaha na zhotovení Bai TT stojí za to,protože je Nás v rozhovoru cca 6 a s toho cca 2 jsou pro velkost HO.
Zakoupil jsem na burze od Vás Px cena 350,- Naše stavebnice stojí 139,-,myslel jsem že to Vaše je promáknuté do detailu dle fota z netu,ale bohužel na spodní straně Px není naznačen rám , vzduchové válce ,spodek vozu je dosti zjednodušený.Proč?To byl takovej problem do leptu dodělat spodek a nechat odlít válce a další náležitosti na spodku vozu.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 09:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: Zdejší příspěvky čtou i tací, jež jen sledují a případně shánějí věci, na které sem někdo dá tip. Takže předpoklad, že Bai v TT je zajímavá maximálně pro 4 lidi odtud je lichý :o) Sám bych si jich pár pořídil, kdyby vypadaly dobře a přitom stály řekněme do 350,- Kč.

Prodáváte i profilové kolejivo na TT?
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov:Koleje mám od Tilliga.Co potřebujete?S cenou do 350,-si myslím ,že to je nereálné 1ks leptaného plechu stojí cca 800 ,-na plech se vejdou vozy Bai 2ks víc určítě ne+střecha atd.Reálná cena ,když to někdo např.Hektor,Dk model,Kuber udělá je cca 500,-a to bude velmi slušná cena.Vše je závislé na leptaném plechu a bohužel pod 800kč za stránku se asi málo kdo dostane.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bai jsem myslel plast, ne lept. S kolejivem se ozvu časem po mailu, díky.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: No, me jsou konkretne u Pxx ci Pao, a jinych podobnych vozu, pri beznem jezdeni vcelku ukradeny vzdusniky, brzdovy valce apod., jediny, co z brzd je videt jsou spaliky,
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:
Tak tohle asi neobhájíte. Aspoň já si teda radši našetřím na dvě soupravy Baiek, byť by byly po tisícovce, než na vozy, které ty Bai připomínají tak ze dvou metrů.
4-dvéřová je na tom a něco lépe, ale při pohledu zblízka taky pěkně degraduje TT na nějakou hračkovou velikost ve srovnání s HO. Měchy jsem si na tom upravil sám, aby nebyly připlácnuté rovnou na skříň
 
A vozy Pao, Px? V době zahájení výroby byla stavebnice Pao dobrý počin. Za dobrou cenu celkem dobrý jednoduchý model. Tenkrát jsem byl velmi spokojený. Skuhrat jsem začal, když jsem pak viděl Pao v HO od Bramosu...
A srovnání s Px od Hekttora? Nezlobte se na mě, ale srovnáváte nesrovnatelné. Komu vadí, že u vozu s četnými detaily není dole pod vozem brzdový válec, který stejně nebude vidět, pokud vůz nevemete do ruky? Ta placka u Vaší stavebnice je snad modelovější??
 
 
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi tak připadá, M. Dvořáček si asi není schopen připustit, že s pseudomodelem už prostě neuspěje... Náš českej trh je sice malej a omezenej, ale pro formy dlabaný šroubovákem a nerespektování základních měr tu opravdu neni místo. O špatným typu podvozku u prvních Bp nemluvě...

O cenách se nechci dohadovat, ale reálný je podle mě 500 - 600,- za plastovou stavebnici (je jedno jestli to bude shortrun nebo z klasický vyjiskřovaný formy) a kolem 1000,- za lept. Tak velkosériová produkce, aby se ceny stlačily na polovinu, se těžko prodá, nejen tady, ale i zahraničním zájemcům.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 11:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek:Souhlasím s Váma ,ale za 350,-to tam snad může být ne.Když někdo dělá lepty je to práce cca na 1hod a cena leptaného plechu bude stejná.
Jinak porovnáváte cenově nesrovnatelné modely 140 a 350 je cca 210kč rozdíl.Na voze od Hektora musí být 210kč rozdílné ceny znát,nebo snat nechcete za 350 stejnou kvalitu modelu ,která je stará 15 let jako u Našeho Px.To co jsem psal byla opravdu 1 hod práce udělat do výkresu podelníky ,není tolik práce.
Jinak staré formy jsou takové jaké jsou.Pro náročnejší modeláře ,kterých je ze 100 % tak 30 %,může někto udělat vozy nové Bai,Ba,Pao,Paov Px já nikomu snad nebráním a rad si je postavim.Bohužel nejsem prodejce ,který má ty ruce volšové. Vše co je od Nás na trhu mám osobně postavené a Vím jaké to má mouchy.
Z druhé strany kdo z rodičů dá v průměru 400 kč za lept 12 letému začínajícímu modeláři?To je lepší 130 a pak to zahodit.Na něčem se to nauči musej .Když nebude podhoubí komu pak budou asi výrobci dělat modely?No nikomu protože průměrnej věk modeláře v Čechách je cca40let.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr-k:Já osobně Vím že vozy nejsoun 100% až bude něco lepšího na trhu pro Vás jedině dobře ne .Tak můžete zde někoho na Našem trhu donutit k tvorbě nove např Bai objednám si ji také.Já už ji dělat nebudu znova .S cenou nového modelu u Vás souhlasim ,ale pak již budu v pozici modeláře a budu výrobci říkat nedostatky ,které má.
Jinak všichni pláčete pořád na Našem hrobě u Nás na starých formách asi již nic lepšího neudělám
a proto je zde prosto pro někoho jinýho.Bohužel se asi nikomu do toho nechce.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:
porovnávám modely, rozdíly ceny o pár stokorun mě v tomto případě jako modeláře nezajímají. Na prvním místě je pro mě kvalita.
A s těmi začínajícími modeláři? Přesně jsem čekal, kdy to napíšete a nahrajete mi tím na smeč : Já jsem kdysi začal se stavebnicemi LPH a ty bych taky kažému začínajícímu doporučil. Díly jsou čisté, krásně do sebe zapadají, prostě jednoduché a celkem levné. Be/Bi stojí ani ne stovku. Další úroveň by byly stavebnice z polyuretanovými skříněmi (např. Detail), kde už je potřeba něco brousit. Zas tak málo toho není a pak by se teprve vidělo co dál. Ale rozhodně bych mu nedal stavebnici, kde díly ani nesedí mezi sebou, viz stavědlová věž nebo ty zmiňované Baiky. Stavědlovou věž jsem kdysi dal radši kolegovi a ten si z toho za pomocí pilníků a tmelu teprve vysochal stavědlo. Nakonec řekl, že stavebnice typu "centimetr sem, centimetr tam si příště mám nechat... To pro začínající modeláře není ani náhodou !!
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek:Kdo nechal udělat od roku 1989 tak dobré stavebnice a kdo je platil před rokem 1989?Veškeré stavebnice LPM vznikli před rokem 1989,jediné co vzniklo po roce 1989 jsou stavenice semaforu.Do dnešního dne nikdo na trh nedodal tak dobré stavebnice vozu ČSD.Protože bohužel na tak kvalitní formy nikdo nemá z výrobců u Nás na trhu a dluho se nedočkáte tak dobrých stavebnic.Pořizovací cena forem v té kvalitě co byli v LPM je dnes cca 1.500 000,-
Spočítejte si co by dnes ten stejný vůz stál ?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes - na Vašem hrobě nikdo nepláče - pokud tedy nepíšete ze záhrobí . Se starými formami ovšem lze udělat jednu věc - protřídit je, pár nechat (Ptdo, Pao/Px, Vsa, se skřípěním zubů i Zas a Vtdr, možná i 4dveřovou Bai, možná jsem na něco zapomněl, ale to nehraje roli), zbytek zahodit na skládku a pak už není nic jednoduššího, než začít počítat, kolik penízků je potřeba na nový formy, rozjetí výroby, balení, propagaci a prodej. Ovšem pokud k tomu budete furt přistupovat tak, že Vám ta forma spadla zadarmo do klína, tak proč z ní za každou cenu nevytřískat, co se dá, nemůžete taky dělat nic jinýho, než se divit, že Vám tady bude každej nadávat do przničů. Mmch. my tady se nesnažíme říkat, že modely z Plastikomu byly vysloveně špatný, jenom mají svý nedostatky, který bohužel v některých případech ten model totálně shazují - přitom stačilo trochu citu...
Chcete-li se tím opravdu zabývat, jsem ochotnej se do toho s Vámi klidně pustit - ovšem nečekejte, že do té Vaší firmičky naleju zbůhdarma milión... (nehledě na to, že tolik peněz ani nemám, momentálně jsem rád, že mám k dispozici aspoň jedno procento miliónu na krytí vlastních průšvihů - ale to sem nepatří). Do ničeho Vás rozhodně nechci nutit, jak se rozmyslíte je jenom na Vás. Budete-li mít potom zájem, napište mi soukromou zprávu (ikonka obálky vpravo od datumu příspěvku), můžeme se dohodnout na spolupráci - byl bych rád asi nejen já, kdyby se podařilo vytvořit konečně model, za který se nikdo nestyděl a přesto nezpůsobil v peněžence průvan. (To tilligovo desiro, na který škudlim, si zatím můžu odepřít, stejně zatím nedělají verzi Vogtlandbahnu.)
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemam odhad o poctu prodanych kusu jednotlivych stavebnic. Na druhou stranu, jista firma zvana MPM uz v tu dobu, kdy se objevily stavebice Plastikomu, byla schopna spachat shortrun s cenou pod 200,- CZK, a to nemluvim o tom, ze v nem byly lepty, dekaly. Sice se jednalo o modely letadel, ale venkoncem vzato, uroven detailu, ktery bylo schopno MPM poskytnout byla srovnatelna s tim, co by clovek ocekaval od stavebnice vagonu.
Zamerne mluvim o shortrunech, neb odhaduji, ze se bude ve vysledku jednat o zhruba srovnatelne mnozstvi vyrobenych prodejnych kusu.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr k:Nikdo po Vás nechce peníze do Naší firmy.Vše je na dohodě a né lití peněz do cizí firmy.A bohužel formy Nám nespadli za darmo do klína s každého výlisku odvádim dle dohody peníze,abychom nebili Vázaní na životnost forem.Až odejdou tak odejdou .Vkládat do nich peníze se již nevyplatí.To je lepší udělat novej model,ale kdo Vám tady na zakázku udělá z firem v modelové železnici dobrou formu na vůz?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: Proboha, kdo tvrdí, že to musí být ausgerecht hned firma z oboru modelové železnice? Eduard taky původně dělal jen lepty, a lisuje pěkné modely. To samé MPM, začínali na formách z pryskyřic, a postupem doby přešli na galvano. A dělají krom letadel i tanky, auta...
Udělejte si dobrý mástr, sežeňte si schopného galvanizátora, nebo si nechte udělat formu.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si udelate vykresovou dokumentaci, nejlepe v 3D, tak Vam formu dneska udela kdejaka nastrojarna. Nemluve o tom, ze sluzby v tomto smeru dneska poskytuje i kdejaka konstrukcni kancelar ci primo prodejci vhodnych sw. To je to nejmensi. Jedinne, co je v takovych pripadech potreba, jest neco - vykres, treba i originalu, nebo vysledneho modelu, ci 3D, nebo uz primo matrice. Ale je jasne, ze podle pripravy provedene zajemcem, se posleze odviji cena dalsich praci. Neznam zasebniky, uz me to par let netrapi. A taky pocitejte s tim, ze pokud nechate vic podilu prace na cizich, tak to budete mit za draz, nez kdyz to rozpracujete na vykresy potrebnych nastroju a zadate si to primo do "venkovskych" nastrojaren (divil by jste se jejim vybavenim) a verte, ze se daji domluvit zajimave ceny. Rozhodne clovek nesmi kyvnout na prvni "nastrel" ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 15:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, v nejhorsim, je tu dostatek moznosti, jak si objednat profily a desky evergreen, kucharek je zaplatpambu taky dost (od p. Kratochvila) a obcas mezi lidmi koluji, na Internetu se daji taky najit uz hotove archy k vytisteni na papir, a to by v tom byl cert, aby se nedalo nic kloudnyho vysochat.
Ale na druhou stranu, delat treba Zaz, Savz, Vase, ci Vsa uplne z cisty vody, priznam se, ze na to si uz cenim sveho casu.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:Na 3D výkresy mám již lidi a dobrý.Poslední počin byla loko pro Heris bylo to v ŽM asi 12/06 nebo v 1/07 modrá loko.Ale nástrojárna je problem.Nemůže to dělat nějaká nástrojárna ,ale nástrojárna která má skušenost s modelama ,nejlépe železničníma.Zadat formu nějaké neskušené nástrojárně ,která nedělala detailní formy na modely je začátek konce.Další věc je,když ji seženete hodinová práce na stroji v Naší repuplice je drahá.Vše se pak promítá v ceně vozu .Ceny za hodinu práce to je otázka .Potřebuji vše legálně a již cena bude vyšší.Dále se zeptám máte odskoušenou nějakou firmu tzv konstrukční kancelář na železniční modely?V tomto nejde něco ryskovat ani v nástrojárně,protože následky jsou dosti drahé a ty promítnete v modelu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, modely zeleznicni jsem jeste neresil, ja jen resil prisavky a jakesi zavitove blbosti okolo ...
Zas az takovouhle vedu bych s toho opravdu nedelal, omlouvam se.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bóže, jak může bejt někdo tak blbej...

Mdes - do Vaší firmy nechci vrazit ani pětník, aniž bych nad tím, co s tím uděláte, neměl žádnou kontrolu. Svůj vklad si představuju ostatně úplně jinak, ale když Vy evidentně vůbec nemáte zájem zlepšovat svou nabídku... Inu, kde nic není, ani smrt nebere.

Mazanov, Deka, Pavel - co říkáte, pánové, na to, spojit vlastní know-how, stvořit něco modelově kloudnýho a tím pak natrhnout Dvořáčkům pr*el? Už jenom tím, že když se chce moc, tak to jde...
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:U Eduarda dělám lepty na semafory HO momentálně budou i TT,ale bohužel dělaj tak jak mají čas.Zadat udělání formy u Eduarda,tak se asi nedočkáme.

Jinak Brejlovec v TT je kreslenej v 3D programu a kopyto je následně dělané na CNC frézách,ale jak jsem se dočetl zde někomu nesedí cena ,někomu nesedín kvalita která byla dělaná spůsobem ,který zde všichni momentálně preferujete 3D výkres a následně CNC fréza.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postup je zpravne, protoze vyjiskrovat cely prostor pro skrin je predrazena blbost, ale CNC neudelate detaily, ty je treba posleze dojet na vyjiskreni a to nejlepe negativni elektrodou, ktera se zase udela na CNC. Nekomu se to muze zda divne, ale at popremejsli na pristupnosti a pripadne doladeni nekterych detailu v negativnim zpusobu obrabeni a jake jsou moznosti nastroju.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr-k: No konečně si koupim na vlastní kolejišti nějakej Váš model.Následně to může zde zdrbnout.Doufám že to nebude zase jen Vaše plané tlachání a skutek utek.Nevím proč nám natrhnout prdel ,to je zde na trhu jen Naše firma?Až dodáte něco konečně na trh ,až pak se podělíme o Vaše skušenosti a možná mě v něčem pak dáte za pravdu,ale dokut nic neuděláte nic nezkazíte a ono to je někdy lepší ,že pánové.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S výrobou jiných než papírových modelů nemám sebemenší zkušenosti. Takže se obávám, že bych přínosem v tvůrčím kolektivu zrovna nebyl. Ale kdyby se našla nějaká práce i pro laika, tak se nebráním. Nabídnout snad mohu alespoň smysl pro detail.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady se clovek zasmeje kdyz to cte

ja si chtel treba svyho casu poridit stavebnici BDs a dodneska bych ji bral ale pak me nekdo poradil at to nedelam a radil mi dobre staci se podivat tady na ten detail:

 
Je uplne jasny ze tohle si s zadnou soupravou nikdy rozumet nebude naprosto nepouzitelný jedine jako vrak na nejakou odstavnou kolej.no ale je skoda ze ty stavebnice nejsou na urovni LPH napriklad na motorákach od LPH zalozil P.Matusek svoji firmu rubikon protoze to byl dobrej základ.No kdyz uz jsme u toho neexistuje opravdu jen p Dvoracek.Máte nejaké zkusenosti s Rubikonem?
AV 15-30
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A máte někdo zkušenosti s tímto Čížovým odlitkem vozu Bhm, dnes Bt??? Dalo by se to posadit na pojezd z tohoto vozu WR 407???:
 
Chcu si totiž v budoucnu vytvořit soupravu 75x + 4x Bt...
Blog: http://gasonuv.blog.cz
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: ( zatím jsem se nestal ničí obětí)
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 5ks
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes - Vaším problémem není realizace modelu - ta je, pokud to hodně zjednoduším, jenom o ekonomický rozvaze, a evidentně Vám nedělá nejmenší problém - nedostatky ale kupíte ve fázi přípravy. V plný nahotě to ukázalo to, čemu Vy říkáte "liazka" a co má ve skutečnosti s liazkou společnej jenom ten nápis na krabičce. Ostatní věci jsou už "jenom" o použití technologií.
Nedávno se kolegovi, na jehož webu prezentuju svoje vystřihovánky, ozval jakýsi člověk, který mu psal, že jej zaujala moje vystřihovačka 700ky karosy a má k dispozici 3D frézu... Dal jsem mu dva měsíce na rozmyšlenou, abych si mohl vyřešit záležitosti se školou, a pak se uvidí, co z toho vyleze.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.119.140
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:15:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad všichni diskutující:když už jste pustili do praní prádla u pana Dvořáčka k jeho modelům,můžete mi prosím Vás říct kdo z Vás zkusil rozběhnout výrobu seriovou nebo maloseriovou,byť jediného typu osobního/ nákladního vozu nebo hnacího vozidla se vším všudy,ale jen dle české předlohy,dané naši epochy?
Kde jsou ti ostatní výrobci,jejiž výrobním programem,bylo jenom přelakování nebo vznik různých barevných mutací na základě právě vyrobených plast.stavebnic z LPH Jičín ?Proč jsou tady jen mutace německých respektive kořistních strojů,motorových vozů ,osobních vozů nebo pseudo pivovarských vozů?Proč si nemůžu koupit (stačilo by mi jen ve velikosti HO,TT a N)naši 423.0,433.0,434.2,477.0 nebo aspoň 354.1 ????Jakou cenu bych si měl přát ,podle Vás,aby mi to neutrhlo kapsu?
Zkoušeli jste někdy vymyslet komplet geometrii kvalitního kolejiva i s výhybkama ,aby uspokojila všechny nároky našeho českého modeláře?Víte jaký je kumšt v dnešní době zkonstruovat plnohodnotný přestavník v uspokojivé ceny?Když jsme u těch přestavníků,které jsou kompletní a bezchybné, od ROCA,PECA,TILLIGA,zapoměl jsem na někoho?
Nezlobte se na mně,ale zde se musím zastat pana Dvořáčka,byť neznám plně jeho sortiment (nemluvím o webu) a to se plně přiznávam neodebírám jeho modely.Ale myslím ,že to je trochu od nás nespravedlivé,když se tu do nekonečna probírají jeho modely,jak kdyby už žádny výrobce tady nebyl a to mi nemluvte ,že ostatní výrobci u nás jsou bez chybiček a tak perfektní?
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o mě, pana Dvořáčka jsem nepral, psal jsem o konkrétním modelu, který vzdáleně připomíná Baiku. Vzhledem k tomu, že je o 2 cm, tedy cca 20 mm delší, než přepočtená délka vozu (a má další závažné chyby, nikoli chybičky, např. střechu - neodpovídající profil, o několik mm nižší):
- nedá se použít pro modeláře, kteří chtějí mít ve sbírce aspoň přiměřeně přesný model vozu
- dost problematické bude použití na kolejišti
- začátečník s ním bude mít také docela problémy při stavbě.
Vlastně mě napadá - pro koho takový model tedy je?
Máte pravdu, i jiní výrobci dělají chyby, také slýchám kritiku, ale to se bavíme konkrétně v odchylkách v max. milimetru a jeho desetinách, nikoli o dvou centimetrech! To už je přece tesařská míra, která do ŽM nepatří ! Nebo ano?
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, místo "tesařská míra" se více hodí "zednická tolerance".
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych se teda taky Elektroservisu Pečky moc nezastával,tahle debata tu nemusela být, kdyby jste se věnoval elektroservisu a instalaci rozvodů nebo čím se to vlastně zabýváte a nefušoval do modelařiny. Pak tady nebude nikdo nadávat na zmetky modelů z Peček.
Jinak dotaz mimo téma,na Vašich loudavých stránkách máte brejlovce v TT za cenu kolem 5.900,- a to přitom jeho pořizovací cena do konečné verze je max. 1.100,- odlitek/pojezd! Kde vznikají takové náklady že finále je pomalu 6.000,- ? V tomto případě modelářům a i začínajícím vůbec TT nezávidím ač jsem před lety v něm byl také. Obhajovat tady kvalitu zmetků a ještě chtít takové ceny ať se jedná ocokoliv z modelařiny je z Vaší strany nehoráznost a zastávat se? A čeho? ..škoda slov!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hekttor
...neuvažujete někdy o letpu Balm v HO? Mám od Číže teď tři pracně vybroušené odlitky k přípravě na lakování ale takový lept.. no to by byla věc!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace