K-report
 

Archiv do 12.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty » Archiv do 12.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpět k Px - nevím, jak vznikl odhad hodiny práce na návrhu leptu. Spodek je zjednodušený,ale - mrkněte se na jakékoli jiné modely vozů, zda to, co zespodu uvidíte, odpovídá reálu. Jediný model, který znám a má rám provedený podle skutečnosti, je uhlák Ut z leptu od DK-Model.Mezi námi - také nemá vzduchojem. Ostatně - jak bylo řečeno, zespoda se na model v 95% případů nebude nikdo dívat, zsručuji však přesnost jeho rozměrů a umístění vnějších detailů. Mimochodem, Px byl můj vůbec první vůz, který jsem nakreslil, vzniklý právě kvůli vozu Px od Plastikomu - nějak se mi na něj ten tank na šířku nevlezl a hlavně - měl mizerné jízdní vlastnosti.
Pokud jde o cenu - na plech se vlezou právě dva Px s dvěma páry podvozků. Takže z tohoto pohledu je cena leptu minimální, těžko jít níž.
No a k Baice - Petr K myslím odhadl cenu modelu ať z plastu - resinu nebo leptu celkem reálně. A zájemci by byli. Myslím, že je načase přemýšlet o věci ne z hlediska ceny, ale kvality, jinak bychom se dostali na úroveň prodejců z vietnamské tržnice....
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balmy v H0 - zde je jediný větší problém - střecha, tedy pokud možno co nejpřesnější mustr pro odlévání. Jinak leptík Balmu v TT vlastně také vznikl po zkušenosti s odlitkem.
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 00:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo - zase tak "obecně" ostrej bych na ně nebyl. Zkus se podívat na údaje o Pečkách (třeba na http://www.mesta-obce.cz) - v takový přerostlý vesnici je vláčkoprodejna nezanedbatelný podnikatelský riziko, takže jim vlastně ani nic jinýho, než být aktivní i za hranicema Peček a krýt se další podnikatelskou činností (v tomhle případě elektrem), nezbývá.

Otázkou, na kterou mi ovšem musí odpovědět jenom oni sami, zůstává, proč si nedokážou ohlídat podstatný záležitosti ohledně přípravy realizace modelů a místo toho tlačej na trh paskvily. Nic jinýho mě nezajímá.

Hekttor - ty ceny jsem odhadnul a víceméně střelil na základě sledování dostupnejch údajů z trhu. Bylo by fajn, když se zdají tak reálný, je podložit seriózní kalkulací, vyčíslit všecky náklady, najít rizika a příležitosti. Tyhle parametry jsou určující a možná se ukáže, že je všechno zase úplně jinak... A to je taky slovo do pranice, ale nemusíme se v tom babrat zrovna hned teď & tady.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 07:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mě ale vždy dokáže postavit ze židle! Stačí si v Praze projít pár kamenných obchodů a hodit pohled na prodávané modely HO/TT! Když vím, jaké jsou vstupní ceny polotovarů lept/plast+pojezd a jaká vzniká marže - 350% to není dobré a hodně modelářům kteří se tomu věnují vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Jasně, není moc lidí co si lokomotivu dokáží postavit, proto je tady prostor pro internetové stránky kde budou fotonávody ke stavbám a realizaci aby se i začínající modelář mohl kde inspirovat a nenechat si od zlodějů tahat peníze z kapes! Ono stačí někdy prolézt MODELBAZAR nebo i Aukro a hned člověk vidí co se kde šmelí a co skutečně prodává a o kvalitě ani nemluvě.
Také jsem nebyl kdoví jaký modelář, modely jsem nikdy nestavěl a před x lety max. z časopisu ABC. Potom jsem začal čichat k TT ale po revoluci s rozmachem prodejců,rádoby prodejců a prodejců zlodějů jsem postupně o tento rozměr přestával mít zájem. Pak se masivně prodávalo HO a vše bylo jasné. Když jsem viděl ceny lokomotiv, tak mě napadla myšlenka si něco postavit (rok 1999). Dnes lept,odlitek,stavebnice - je to jedno, člověk má i větší hřejivý pocit z toho, že něco dokázal a nenechal se okrást.

A jiné téma, kolik lidí to tady čte a dělá HO? Nechcete někdy udělat fotojízdy a setkání na mém kolejišti? Jsem kousek od Prahy směr Nymburk, modulovka 20-25m2 postupně dodělávám..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:Již nevím jak mám napsat ,ža brejlovec nejsou komponenty s burzy v Praze.Je zde foto podvozku na kterém jsou šikmé umělohmotné zuby.Na burze v Praze toto bohužel nikdo nedělá.
Dále pro porovnání fotky brejláka z burzy a Našeho.Jinak může hrát hru najdi 10rozdílů pro porovnání kasle z burzy a kasle Naší.
 
 
 
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hektor:Popište zde co stojí příprava a hodinová sazba na přípravě např.Px ,protože někteří zde nechápou ,že hodinová práce na přípravě modelu není za zrnko rýže.
K T435 :Budou do T435 TT jednoduše pasovat podvozky ,motor a další komponenty V100 Tillig?
To samé lze přispůsobit u stavebnice M240.
Čekám zdali to tak bude ,pak si oba modely postavim.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 09:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:a nemohl by jste sem dát i fotku vnitrku toho brejlovce celkem by me zajimalo co je v tom za motor atd ale rad bych videl pod kastli jestli je to mozne?

Jeste ta fotka ce sem dal P.dvoracek jako prvni je brejlovec který se ted prodava na modelbazaru mozna i aukru a je tam pojezd z BR 118 coz nevim jestli je klasicka burozvka spis ne
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat-foto/116067/1/
Kdybych schanel brejlovce a mel bych obe ruce leve sahnul bych rozhodne po tomhle protoze vim ze to delal clovek ne pro zisk ale pro sebe a prodavá to za rozumnou cenu
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat-foto/116126/3/
No pak je tu jeste firma extra která taky nabízí ceské predlohy bohuzel s tou nemam zadne zkusenosti http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat-foto/115221/1/
AV 15-30
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 09:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:model je s aukra.Zde šlo o porovnání komponentu -kasle ,pojezd s burzy a kasle Naší.
 
 
 
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 09:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: S Kolínskými stavebnicemi nemám příliž dobré zkušenosti... Sice jdou poměrně dobře sestavit (snad krom vozu Zav, kde mi neseděla střecha), ale vypadají otřesně... Jediné, co je na nich dobré, jsou nápisy... Kdyby byly v kvalitě LPH, tak není co řešit
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_čb
...teď ale jde o to, zda myslíš HO nebo TT. Já jsem od nich zatím nic nebral ale zkusím tu (Sas) Faccs lept. Někdo mi psal, že je to velice dobře a precizně zpracovaný odlitek. Tak uvidíme, konečně sem dám i fotky.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120.ten druhý Brejlák je od Jacka cena byla snad 3300,-Pojezd je od Vilingra a kasle Číž nebo Molata.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 11:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel se zase začínají řešit ptákoviny typu "můj brejlovec je úžasnější", ale nikdo si není schopen uvědomit, že se často srovnává nesrovnatelný.
Takže zopakuju, na co jsem se ptal v noci:

Mdes - proč Vaše firma nedokáže/neumí/nechce ohlídat/ovlivnit přípravu modelů tak, aby nedocházelo k totálním kiksům typu "liazka" nebo "délka Bai-ky", který úspěšně zhatí veškerý vynaložený technologický úsilí?

Mdes, hekttor - je možno vyčíslit a zveřejnit PŘESNOU A KONKRÉTNÍ KALKULACI nákladů na vytvoření jednoho modelu? Případně přesně vyčíslit celou výši nákladů na vytvoření přípravků, jaký je ocenení času strávenýho nad vývojem apod.?
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 11:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr k:to je porad dokola to samý zjednodusene ti mdes rekne ze neni jednoduchy udelat formu at si to zkusis sam a ze te nikdo nenuti to kupovat.

Mdes:ty fotky jsou mobilem co?no nevypada to tak strasne ac teda moc predstavu o pojezdu nemam.
AV 15-30
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 11:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liaz dělala na Naší zakázku firma SDV.Zakázka daná peníze zaplaceny a dopadlo to tak jak to dopadlo.
Udělání přesného kopyta v 3D pro podklady na CNC stroje stáli cca 30 000,- práce na kopytu na CNC né u Nás v republice tady bych se nedoplatil cca 20 000,- rozpočteno do cca 100ks víc se jich v čechách a na Slovensku neprodá.Ještě sem nic neprodal a náklady jsou již 500kč na loko.Podvozky a převody je subdodávka ce 1ks 600,-2ks Motor 500,-1ks kardany 40,-2ks diody +elekronika cca 100,-Postavení a nastříkání 1300,-zde je to zrnko rýže zdarma to nikdo neskompletuje.Krabička dřevěná 60,-Blistr do krabičky 15,-Zaplacení odrušení cca 12 000-15000,-rozpočteno do 100ks 130,- Obaly a elekroodpadu to také podléhá.Neúčtuji to zvlášť je to započteno ve výrobku náklady cca 40,-Spřáhla 15,-2x
Jseme na cca 4000,-na vše je papír né jako na burze bez paíru na toto poukazuji.
4000+19%zatím DPH odvedu státu+20% marže je 5700,-pr§měrná ce na brejláka .Dále cena liší cca 100-200 barevnou mutací.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 13:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes - v případě "liazky" je to o tom, říct Podubákovi jasný NE a vytvořenou produkci mu hodit na hlavu, případně to, co Vám bylo dodáno, prodávat po pětikoruně v pytlíčku a zbytek nechat SDV pěkně srovnat. Dělá se to běžně i u mnohem triviálnější produkce, než jsou autíčka a vláčky.

Ta kalkulace je trochu nepřehledně napsaná, ale dá se na tom stavět - kdyby tam bylo něco špatně, tak mě opravte (všechno na kus, předpokládejme 100ks produkci):

Vývojové náklady ....... 500,-
střeva & spol. ........ 1910,- (2×600+500+2×40+100+2×15)
stavba ................ 1300,-
balení .................. 75,- (papírovou krabičkou za 15 korun by se dle mě taky nic nezkazilo, ale to neni důležitý)
elektrozkoušky ......... 130,-
bordel .................. 40,-
------------------------------
přímý náklady ......... 3955,-
marže 20 % ............. 791-
------------------------------
cena bez DPH .......... 4746,-
DPH 19 % ............... 902,-
------------------------------
finito cena ........... 5647,-


Tím máte pokrytou první fázi, stačí to jenom prodat. Něco si přisadí určitě další překupníci, takže se cena nakonec vyhoupne někam k 6000,-. To na malosérii velmi ujde, ale pár nerozhodných lidí, pro něž je 5700,- ještě přijatelných, ale 6000,- už ne, se najde. (I když se mi brýloffec na kolejiště moc nehodí, za tuhle cenu bych si ho byl ochotnej i koupit.)

Ale teď přemýšlejme, co se s tím dá ještě dělat:
1) Sehnat sponzora, kterej si objedná mašinku ve svých barvách - dělá to Viamont, takže tam by problém nebyl, dál OKDD, Unido, Šauer, ČMKS... tihle si umí objednat desítky až stovku kusů jako nepatrnej prezent pro partnery (měl jsem takhle slíbenej TT-kontejnerák chodovaru, bohužel, když jsem se byl zeptat, jestli je ještě v pivovaře mají, mi bylo řečeno, že jdu pozdě) a zaplatí je, takže najednou máte zajištěnej odbyt. S cenou to hnout může i nemusí, to záleží na vlastní úvaze.
2) Vydat mašinku ve formě stavebnice, nejlíp nebarvený. Sice Vám odpadne 1300,- za stavbu, přibydou ale peníze za složitější balení (volně ložený ozubený kolečka maj velkou tendenci se ztrácet, takže původních 75,- stačit nebude) a např. dekály s mnoha zbytnýma popiskama (aby se pokryly nejrůznější šotoverze), počítejme to celý přibližně na 200,-/kus, takže jsme na přímejch nákladech o 1100,- míň, příslušně si upravme marži (předpokládejme, že zůstane 20%) a DPH a výsledná cena činí cca 4100,-, což je nezanedbatelnej rozdíl vůči komplet verzi a já bych nad možností postavit si brýloffce dle vlastního gusta, jakožto milovník široce opruzených šrotů, chrochtal blahem ještě víc.
3) Naopak nárazový vychrlení mnoha šoto-verzí přesně dle skutečnosti může zapříčinit to, že se v jedný oblíbenější nebo rozšířenější verzi prodá všecko za pár dnů, ale v jiný o to budete zakopávat ve skladu ještě příštích pět let, než Vás to naštve a přelakujete to (samozřejmě s vícenáklady) na tu žádanější verzi, jenom aby to zmizelo.
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mě ještě napadá, že:
4) ozubený kolečka, dvojkolí a podobnej sajrajt do podvozků se hodí vždycky, produkce rámů podvozků a masek se dá udělat celkem slušně do zásoby, neb se dá využít i u kupy dalších lokomotiv ČKD. Budu-li dostatečnej vizionář, mám matroš na dalších 8 modelů, výběr je širokej: stejný podvozky maj bangle, berty, špagety, pilštyk a karkule (tam se už liší masky), dvojkolí se hodí k čmelákům, pomerančům a žehličkám. Nehledě na tu kupu lidí, kteří by si byli ochotni za příslušnej obolus zakoupit třeba předpřipravený převodovky, podvozky nebo kompletní odzkoušený a solidní pojezdy k vlastnoručním modelům nebo k oživování leptů...
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...oživování leptů a papíru.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...provokatére...
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 14:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jiného než papírový brejlovec mě přimělo si koupit na burze podvozek? K Pomerančovi naštěstí sednul ten z Nohabky. A pak tu je ještě žehlička, eso, malé lego a to nepočítám parničky...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov - a máš už aspoň slepenýho toho kocoura, co jsem ti kdysi posílal?

Mmch. z kalkulace krásně trčí jedna další myšlenka: podaří-li se Dvořáčkům prodat opravdu těch 100 ks hotových brýloffců, jenom v podstatě jenom z jejich marže se dá zaplatit vývoj pro další model podobnýho ražení - třeba berta, samozřejmě za předpokladu, že se dramaticky nezmění cenový relace přípravnejch prací; 100 ks mi připadá, že je prodej sice hodně u zdi a ve finále se jich prodá mnohem víc, ale zase u zdi je potřeba zůstat, nedá se na to sázet (třeba přijdou ťamani se super brýloffcema za hubičku ). Pokud to hodně zobecním, výrobě modelů stačí jenom prvotní finanční šťouch a další modely lze ufinancovat z prodeje těch předchozích. A protože s jídlem roste chuť...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepotěším tě - ještě nemám. Zatím jsem dělal jednodušší věci a na kocoura nemám pojezd. Plán udělat ho na hektořím mi přijde trochu složitý. A navíc si ho chci přebarvit na zeleno nebo modro :o) Ale možná si ho udělám vrakózní s papírovým podvozkem a bude to. Ale zatím není čas to pořešit.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pertr k
1 Již jsem skoušel sokromé dopravce ,ale bohuže již 95% dopravců má makety brejlovce od ČS Trainu ve velikosti HO.Tudy bohužel již cesta nevede.
2 stavebnic se pár prodalo bohužel ta cena je zhruba stejná co je Váš příspěvek.Odpadá zde jen sestavení cca 1300,-.Stavebnice jsem prodal jen pár známím ,kteří respektovali cenu a chtěli si je udělat dle svého.
3 Podvozky Vám dodám ale cena 1ks cca 600 + DPH
je to kompletní podvozet rozvor 2,4m.S cenou nelze nic dělat je to subdodávka a cena je zde daná.
4 S použitim na další loko počítám,ale zde použiji jen podvozky a motor a kardany a to je stejně subdodávka s cenou na tomto stejně nehnu. Na akci v Pečkách 9.6.07 bude vzorek zamračené dělané stejně jako je brejlák.Možná foto zveřejnim dříve ať zde máte o čem debatovat jinak to tady je nudné.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 16:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:Mužu se ještě zeptat - jak jdou vaši brejlovci za šestku na odbyt?
a počítáte i s jinou barevnou mutací než červená a zelenej unifik napřiklad modro šedá ala 4.60 nebo 51 a nebo bílo modra?
Nechapu ze vsichni se furt snaži o berjlovce pak o bertu přitom nejvic rozšiřenou řadu v současnosti 742 nedělá nikdo.
AV 15-30
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 16:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120 Ke dnešku cca 20stavebnic a cca 50 hotovejch
o modrejch zatím neuvažuji.Raději prodám stavebnice a modeláři si poradí.Zatím nejlépe jde zel/bíl.
Kdyby to byl propadák nemůži si dovolit investovat do zamračené.To snad jako důkaz stačí.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes
...proč je to tady nudné? Zatím jste zapojil do debaty zdejší modelářstvo jen díky Vám
6120
...jak jako, že nikdo nedělá kocoura? Já ti ho klidně postavím, teď nevím ale, zda jsi do HO nebo TT!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes: Vzhledem k tomu, že si vše kreslím sám, tak si hodiny práce nepíšu, ale každopádně se jich dají strávit desítky, i stovky na jednom modelu....Každý model pak stojí průměrně tři prototypové lepty, další hodiny práce na sestavování a překreslování.A i model, který už je "sériový", průběžně vylepšuji.Mám dojem, že kdybych si do nákladů na jeden model započítal ještě taxu za hodinu práce, buď vyskočí ceny modelů, nebo se dostanu v účtování do červených hodnot.
T435 je navržena právě na upravený spodek V 100, ještě to ale nemám doladěno. Ve Start verzi se dá V 100, tedy komplet pojezd, koupit za 1300 Kč. Nevýhodou je ne úplně přesný rozvor podvozku - je asi o 0,8 mm menší.
Na M 240 naopak rozvor podvozku V100 sedí přesně, mám v plánu udělat jako díl navíc leptaný spodek pro V100kový pojezd použitelný.
No a co Váš spodek na Brejlovce, nešlo by jej upravit na Hektora? Ty podvozky se mi zdají být dost vhodné.
Ta stavebnice Brejlovce je tedy u Vás k dostání?
www.hekttor.wz.cz-modely, lepty, obtisky
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:ja delám ttecka.Dekuju za nabidku ja se nepovazuju za cloveka kterej by si nedokazal postavit model sam jen nevim jakej pojezd tam dát protoze s T 435 BTTB tam nejde takze pokud o nejakym vhodnym vis tak prosim napis klidne po mailu nebo tady dik
AV 15-30
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes - jo, zase Vás vezmu trochu za slovo:
1) to je sice mrzuté, ale teď to je jenom o vyčkávání, až těmhle dopravcům brýloffci od ČStrainu dojdou a pak se tam vecpat místo něj. Ale to se lehko řekne a těžko nakonec dělá...
2) o existenci nabídky stavebnice jsem opravdu neměl ani ponětí, proč ji neinzerujete na Vašem webu? Každej prodanej kus Vás přiblíží k úhradě nákladů na další modely, je jedno, jestli bude komplet, nebo per partes. (O tohle zájem opravdu mám, alokuji prostředky a dám včas vědět formou objednávky, cenu pochopitelně akceptuji.)
3) opět - proč to nenabídnete přímo Vy? Proč se o tom musíme dovědět tady? Takovýhle sady klíčovejch celků spoustě modelářů bohatě stačí k vytvoření vlastních modelů v obstojný kvalitě. Stačí být krapet aktivnější a podchytit příležitostí k výdělku co se dá...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
LIDSTVO JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ. (profesor francouzské literatury z románu Obsluhoval jsem anglického krále)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o existenci nabídky stavebnice jsem opravdu neměl ani ponětí,
tak to ja taky ne predpokladam ze cena stavebnice je teda 5990,- minus 1300,-..
Jeste sem patral co v je to za motor na ty strasny fotce a rekl bych ze tenhle:
http://www.zababov.cz/wiki/index.php/Soubor:Motor_mabuchi.jpg
AV 15-30
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten pojezd na te "fotce" je podle me od hallinga - mam od nej pojezd do TU47 a vypada to hodne podobne, viz tez www.halling.at
Rozvorem TU47(1800mm) v H0e sedi na 2400mm v TT
Halling dela tramvaje, tak predpokladam, ze to bude puvodne pro nejakou H0m tramvaj...
Pojezd toho TUcka
http://www.zababov.cz/index.php?id=589
puvodni motor stal za h., uz jsem vymenil za Maxon.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 08:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postva:Dávám za pravdu subdodávka je opravdu rakouská firma Halling.Podvozek je na zakázku upravovám pro Naše potřeby na Brejlovce.
Hektor:komponenty Vám mohu dodat až budu objednávat daší dávku,protože to je uprovovaný a stabylně tyto komponenty fa Halling nedodává.Bohužel nevim co vám dal za motor ,ale mě se zatím s cca 50ks prodaných nevrátil ani jeden.Převody a převodová střín je od něj opravdu dobrá to mě snad dáte za pravdu.Toto na Našem trhu zatím není nikdo schopen udělat.
6120 Bohužel jak jsem momentálně napsal je to Halling.
Petr k Cena stavebnice je dosti vysoká .když jsem napsal že hotovej stojí cca 5700 raději jsem ani nepředstavoval možnost stavebnice za cca 4100,-.Tato cena je pro někoho dosti neúměrná k hotovim modelům které pořídí někteří za 1500 jak zde píšou.Stavebnici Vám mohu dodat ale nebudeto hned ,musíte bohužel počkat až se bude dělat další dávka Brejláků cca počítám konec roku.Pak není problém. Bohužel ani kompletace a odlévání se nedělá v ČR.Na tomto trhu bohužel již nikomu nevěřim.Udělat dobré kopyto a za týden ho najít jako kopii na burez to mám již za sebou.Takle musí ten dotyčnej zakoupit 1ks hotovej.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 08:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hektor:Mám ještě jeden dodaz.Myslíte ,že půjde dělat návrhy na Vaše modely z leptu stále za zrnko rýže?Mě spíše zajímalo to peněžní hodinové ohodnocení přípravy Vašeho modelu při taxe cca 80kč za hod a to Vás dosti peněžně podceńuji.
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad motor od Hallinga: S nedostatecnym kontextem jsem napsal, ze stoji za h., tedy upresneni-neni problematicky, jen mi prijde
1) pro masinku slaby(Halling do pojezdu solo jezdiciho motoraku i do tramvaji dava dva)
2) zkuste nekdy motor od Maxona z rady RE - pak pochopite muj pocit, ze kazdy jiny motor stoji za h. :-)

ad Hallingovy podvozky: jedine, co bych vytknul, je ulozeni sneku-podvozek je podelne rozdelen na dve poloviny, ktere maji pulkruhove otvory pro osu sneku - po slozeni vznikne dira cela :-) Neni vsak z principu presneho prumeru, snek se tam vakla, ale vzhledem k jeho relativne malym otackam mi to zatim nepusobilo zadne problemy.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: TT
Budějčáááááák

BEZDREV to je vlak, jede jako drak!!! (* 20.5.1951)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poustva:myslís tyhle?http://www.uzimex.cz/maxon/m_index.htm
No rozhodne se jedna o spickove motory bohuzel nekomu staci ze se motor toci rozjed pri napeti 1 v atd.tyhle lidi moc netrapí.Me cca pred 5 lety bylo jeste uplne jedno co to ma za motorek dnes je to upne prvni co me na hotovym modelu zajimá.
A fakt netusim proc zrovna Halling z tarmvajových vozu HO dela v ceskym brejlovci jako by tady nebylo dost motoru
http://www.zababov.cz/wiki/index.php/Motory_-_pou%C5%BE%C3%ADvan%C3%A9_v_modelech
obycejenej hranatej tillig by stacil ne.
AV 15-30
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 11:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten motor co je v brejláku reaguje a točí se na 0,3-0,4V to neuměj 1/2 motoru u Tiliga .Mimo jednoho který mám odskoušen a ten je s Desira v TT .Ten je špičkovej,ale cena cca 700,- .Mám ho namontovanej V36 a to je pak jiné poježdění než to co tam davaj to potřebuje velkej nárazovej proud a pak se ani nerozjede ale vistřelí.Nejde u nich plinule regulovat napětí.
Když vezmete u Tilliga 100ks motoru ,můžu Vám garantovat že další 100ks již nedostanete.V brejláku měly být původně V100 a komponety s této loko.Bohužel Tillig těmto dodávkám není vůbec nakloně.Pár kusů ano ale stabilní dodávky.U Hallinga to funguje to je hlavní.
Nemůže být závislí na někom kdo nechce dodávat díly konkrétně fa Tillig.
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: jj, levneji se daji koupit u puernera http://www.puerner.de/shop?a=k&k=&p=SB&g=900, podrobnejsi popis je na webu sb-modellbau, na http://www.maxonmotor.com/ se daji stahnout vykresy jednotlivych motoru
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eh, sem se utnul! Niloliv odlitek ale Faccs LEPT od VDV Kolín!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 00:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě spíše zajímalo to peněžní hodinové ohodnocení přípravy Vašeho modelu při taxe cca 80kč za hod a to Vás dosti peněžně podceńuji.

Kdyz clovek dela pro sebe, plati sam sebe, tak jsou na tyto clovekohodiny trochu jine metry. Ale pri Vasi otazce by to mimo jine vysvetlovalo, proc se musi vyskytovat ruzne parodie na Rah z LPH Jicin s nalepkou CSD a napisy jako Kofola, nebo natrene cernou s popisem coby Urxove zavody (Kdyz uz, tak Urxovy), ruzne cisterny spachane formou plosinaku s nastavbou, atd.

Jo a jeste neco, jak si ma clovek na Vasem webu (mimochodem, jeho rychlost stoji vazne za hovno) vykladat u nekterych polozek hlasky typu "Objednavejte-Doprodano, nebo "Warning: getimagesize(modely/): failed to open stream: Permission denied in d:\www\v.tillig\html\include\function-modely.php on line 184"...?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví tu někdo prosím,kdo(Rewell?) vyrábí stavebnici kolejového kanónu Leopold? a v jakém měřítku ? HO nebo 1:72..nějak se mi to nedaří na netu najít,příp.díky za přímý odkaz..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Je to Hasegawa, AFAIK. Mam pocit, ze je to HO, ale ruku, zvlast tu svoji, bych do ohne za to nedal.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 14:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alf:
K5E Leopold dělal svýho času Marklin v HO 1:87, jinak jako stavebnice se dělá v 1:144, 1:72 a 1:35. Já jsem si ho stavěl z papíru v 1:120, ta 144 byla spíš na N. Vyzkoušej MPM modely v Myslíkově ulici v Praze nebo nějaký e-shop. Určitě ho dělá Trumpeter, je to čína ale lidi si tuhle značku chválí a já s ní měl taky dobrou zkušenost.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 15:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alf: Vyzkoušej MPM tam ho mají anebo objednají pokud je dostupný http://www.mpmshop.cz/ Jinak v dobách kdy fungovala doména google.com tak to našlo k tomuhle spoustu věcí. Co je google.cz to stojí za h... Jukni na mou stránku http://www.mujweb.cz/zabava/rak-man/index.html , pod číslem 9. v moje výtvory je hned v prvnim odstavečku odkaz na obrázek pod číslicí 2. v závorce. Tam je ta maloseriovka v HO. Na e-bay jsem to jednou viděl kolem 400 euro, už si to nepamatuju...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 19:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

400 Euro nemám!ale vážně díky..S názorem na google.cz bohužel musím souhlasit..tam jsem si právě parkrát naběhl,tak se ptám tady..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 23:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Alf: tak jsem objevil ještě značku Dragon, ty dělají navíc ještě měřítko 1:700 :-)) Jinak si ho budeš muset postavit sám, nějaký podklady bych k tomu našel. V188 se vyrábí nebo ji mužeš nahradit V36 s nastavbou a vagony vhodný do soupravy v HO taky někde seženeš... :-))
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně jste se dočkali a bude zase o čem psát.
Model zamračené T478.1 bude na výstavě 9.6.07 v Pečkách.
 
Poustva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tipy pro focení modelů: fotit v rezimu A(priorita clony), nastavit maximalni clonu (aby byla velka hloubka ostrosti), takze expozicni automatika bude chtit dlouhy cas - cili dat fotak na stativ, expozici spustit samospousti a behem expozice na fotak nesahat a neskakat kolem nej.

Pokud ma fotka dokumentacni ucel, volil bych delsi ohnisko, tim se vyhneme zkresleni a deformaci linii (model pak nevypada, ze je prohnuty/nafoukly)

Pro fotky z kolejiste je naopak lepsi kratsi ohnisko a fotit vlak z podhledu-fotka vypada jako z pohledu 1/87 zmenseneho clovicka, tedy vice realisticky

Pri zmensovani je dobre fotku s citem softwarove doostrit

ukazka
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:04:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové,dnes mi přišli lepty od DK-model a já tady před Vámi,majiteli firmy,se hluboce ukláním pro jejich profesonální zpracování .
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mf: Ano to mohu potvrdit, mám od této firmy rozpracovaný lept 742jky... :-)) Perfektně to sedí, ještě perfektněji se to staví... :-)

RM
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 20:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Poustva-dobrý návod a výýborná ukázka!Nejsou někde další?jentak pro potěchu oka..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 15:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik stojí tak model Es?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 13:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo zkušenosti s lokomotivami od Rubikonu? Chci si pořídit 2 loko 151 a nějaké Eso a nevím, zda jsou lepší od této firmy nebo od M-modelu http://www.m-model.wz.cz/ (cena je zhruba stejná)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 15:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že M-model nabízí už i bobinku 140/HO a uvádí cena dohodou. By mě jako zajímalo co za ni budou chtít, na email nikdo neodepsal, nemáte ji někdo v provozu? Jinak na jejich webu jsou některé modely v TT dost nedotaženém vzhledu ale to je čistě jen můj názor. A s motorizací to asi taky nebude nic moc pokud to bude chtít modelář dát do DCC!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 10:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuší někdo, kde sehnat podvozek na 810 bez motoru?
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 13:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím lidi.
Mám menší problém. Vlastně velkej. Chtěl bych si nechat udělat nějaký tabulky na zakázku. Prý to dělá pan Kvasnica. Ale už mi neřekli, kontakt na něj. Našel sem jen adresu, ale ne mejl. Tak bych se chtěl zeptat na ten kontakt a jestli to vůbec dělá. Danke za odpověd.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Funguje ještě firma Hosam, příp. má nějaké novější stránky???
Blog: http://gasonuv.blog.cz !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
KONTAKTY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: 23. 6. 2007 Šarim
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 6ks
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 15:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdravím,
nevíte, kdo by na zakázku vyrobil kvalitní a ne moc drahé kolejiště? Příp., kdo by to dělal se mnou?
Nic moc o tom nevím, sice jsem dost věci o stavbě přečetl, ale i tak si na to netroufám sám...
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3260
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 20:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio: tady mají hotová od 5900,- Kč (řekl bych, že je to docela přijatelná cena), ale lepší je samozřejmě si postavit sám.
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh, některý kufry jsou tak předražený a nadhodnocený, to je na infarkt tohle může koupit vážně jenom idiot pro dítě které se hlouběji o železnici už zajímat nebude. Za 30.000,- už lze postavit kolejiště ale né kufr!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sám, sám... radši ať někdo se mnou nebo koupit celek nebo na zakázku, koleje bych sice položit uměl, rozvrhnout to to taky, umístit domy a tak to taky jo, ale elektrika a modelování krajiny, to už ne
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace