K-report
 

Archiv do 4. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Student Agency » Archiv do 4. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 26. dubna 2010 - 22:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se týká té dnešní produkce srovnatelné se Španěly a Turky - můžete uvést nějaký lepší linkový autobus a případně důvody, proč je lepší?

Podle mého názoru to Karslhaus vyjádřil přesně: Technologicky a grifem.

Lepší zahraniční linkový autobus uvést nechci, ale pokud se týká materiálu a kvality zpracování např.interiéru Crosswaye, tak se podívej do erťáku, ešelky, sedmistovky či devítistovky. Účelnost i kvalita zpracování jednotlivých prvků je přece úplně v jiné třídě, než u Crosswaye. A to pomíjím různá vrzání, chrastění, drkotání atd, co se v Cw ozývá při běžícím motoru. To přece není normální. Zákazníkům se ale cpe názor, že je to tak správné.

Ještě bych chtěl psát o selhávání některých skupin technologických zařízení Cw, ale to do této diskuse nepatří.

Prostě, za ty cca 3 roky, které jsou v Mýtě vyráběny typy Crossway apod., nepokročil výrobce v odstraňování "dětských nemocí nového typu" ani o píď na cestě ke zkvalitnění nedodělku. A vvo tom to je.
K mé pracovní náplni patří mj.zajišťování záručních a pozáručních oprav autobusů, proto vím, o čem píšu. Ještě že je na dvoře dostatek záložních (nemoderních, ale vychytaných) autobusů.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. dubna 2010 - 22:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale tohle zrovna srovnávat nejde, staré busy mají všechno z poctivého plechu a hezky přišroubované nebo přinýtované forever. Jednak soudruzi nic jiného neměli a neuměli, jednak neřešili výrobnínáklady. A že by v těch starých busech za jízdy vrzalo, skřípalo a kelpalo míň, to si dovoluju z vlastní zkušenosti pochybovat, a to i u nových vozů ( co třeba první kardanka v Š 11 za volnoběhu?). Naopak moje zkušenost je, že přibližně stejně to vrže v nových vozech i jiných značek...takže kde je ta technologie a grif, upřímně nevím, co máš tímhle na mysli...O selhávání některých (skoro všech) skupin technologických zařízení Karos řady 700 jsem psal trošku výš...

A proč nechceš uvést lepší zahraniční autobus? Pokud ho neuvedeš, pouze potvrdíš, že problém nových karos není problémem karos, ale problémem nových výrobků vůči starým...které jsou dělány jinou technologií a z jiných materiálů a při výrobě preferují jiné hodnoty. To je jako bych řekl, že erťák je lepší než Š 11, potože se mu nikdy nezlomí rám za zadní nápravou a nepropadnou se mu plotny u měchů...
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 26. dubna 2010 - 22:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci se Vám do toho nějak vměšovat, ale též záleží na výbavě. Výbavu jak známo dodá výrobce podle přání dopravce. A výbava je to, co řadový cestující rozpozná.
Co se týče Crosswayů, no je to strašné. První rok výroby bych pochopil, že se vše vychytává, ale druhý i třetí .... Každé vozy měli z počátku nějaké problémy(k 7xx i 9xx). Třeba o první devítkách všichni vtipkovali, že to má motor ze zemědělského stroje a jak i dnes jezdí... Alespoň s nimy nebyly extrémní problémy. Ale Crossway - ty nednou neřadí, jednnou teče močovina kam nemá, tu a tam zas vypadne řidiči okénko ... To i ty SORky jsou mnohem spolehlivější. Nikdy se mi 9,5ky nějak nezdály, ale 10,5 to už je něco jiného.
Š 11 jsem v provozu zažil pouze jako cestující, avšak k 700, tak ty mi to vynahradily. Měl jsem napsáno pár slov až se zde bude někdo starých Karos zase zastávat, že mají ještě spoustu let jezdit. Raději to však zde uvádět nebudu, snad to osvětlí někdo jiný -> nerad bych byl prohlášen za kacíře.

Jo a podle mého názoru tím nejlepším, co vyjelo z Mýta je K 95x, zvláště Ečka. Já upřenosňuji K 954 E. Důvody vysvětlím jindy(ve zkratce výrobné jízdní vlastnosti, dobrá spotřeba...)

Dobrou noc
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pondělí, 26. dubna 2010 - 23:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

AD Bova Fhd okénko u řidiče bylo již vyřešeno. A takto vznikají drby a nepravdy, že se to neřeší.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 00:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: To bylo tím, že zatímco řidič SA poskakoval v koloně po dálnici, my jeli po okresce :-)
Aneb logické myšlení řidičů--Proč budu skákat nesmyslně po metrech, když mám víc možností, jak dojet? Ono to není jen v autobusech, ale i v řidičích..

A co se týče B 741, ty jezdí v podstatě dodnes, jen vygenerálkované..Ale základ busu zůstává..
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.67.110
Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 10:50:37    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Adalbertinum:
Ale jestli mel ridic v licenci trasu po dalnici, tak jizdou ji jizdou po okresce flagrantne porusil. A za to byste ho vynaset rozhodne nemel. Ordnung muss sein!
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 13:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vraťme se k SA. Dnes jsem služebně v Brně. Vzhledem k době zahájení jednání jsem jel v 5:00 z Florence č.59. Nekritizuji, protože vím, co je D1 za svinstvo, jen konstatuji současný stav vozu:
Některá ze zadních náprav šlape (pro neznalé tluče z důvodu omlácení pneumatik). Zároveň se to projevilo na pravé straně nad nápravou prasknutím slepu či sváru plastu - tudíž krajně nepříjemný pískavě skřípavý zvuk celou cestu. Vzhledem k ránu mne překvapila velice ostrá jízda řidiče. Na průjezdných časech: Šternov -7min, Loket -9min, Humpolec -11min, Jihlava -13min. A tam jsem pochopil. Z Prahy 17 lidí, v Jihlavě výstup 9. Na místě nástup cca 40osob, načež odjezd +2. Překvapila mě pomalost odbavení. V jednom se běžně odbavuje 5osob za minutu (osobně umím i 7, za dobré konstelace 8), zde ve dvou osobách a při místenkách dvojnásobná doba odbavení.
Největším překvapením pro mne bylo chování vozu 59 na dálnici. Očekával bych, že třínáprava bude mít díky své konstrukci (rozvoru) na dálnici plavnější jízdu: nebo-li nebude tolik znát známá rozšrotovanost D1. Opak byl pravdou. Při náhradách na D1 posíláme i docela staré Karosy LC735 u nichž se kvůli cestujícím děsíme zvuků, jež vydává na dálnici (akurátně se díky gumě projevil obdobný problém u Rencku), ale to co při prázdném voze předváděl hlukově 59 je neskutečné. A nezlepšilo se to ani při plném voze za Jihlavou, někde naopak.
Shrnu-li to: RJ a ostatní dopravci by již dávno měli požadovat po MD kompenzaci za zničené busy vinou neúdržby D1. Platba za tuto zničující silnici rakouské firmě Kapsch a vymáhané celníky ČR není výsměch, ale zločinné spiknutí proti provozovatelům silniční VHD.
Přeci není možné, aby po tříletém ježdění po "exkluzivní" páteřní státní spojnici byl dopravní prostředek dopravce s garantovanou životností od výrobce min. 8let určen díky svému stavu na sešrotování.
Zdůrazňuji, že toto není kritika SA, ale stavu D1.

Moje osobní kritika: sedačky se nezlepšily, už u Mirošovic jsem se kroutil a přesedal si na dvousedačce, jak to šlo - a nebyl jsem sám. Ke všemu po cestujících chtěla stevardka připoutání, což jsem s odkazem na zdravotní problémy odmítl - cestující po okolí se připoutali, po odchodu stevardy šli pásy hned pryč. VHD jezdím právě pro to pohodlí na dlouhé štrece. Pokud SA začne vystupovat jako hromadný IAG bez možnosti se volně na sedačce protáhnout, tak ať to dělá. Přijde o zákazníky na úkor vlaků a chytřejší konkurence. Samozřejmě, že vím o té idioťárně EU zanesené do našich podmínek. Češi jsou ale jedničky v obcházení kriplovin. Třeba to trkne i SA.
A nezkoušejte na mne bezpečnostní hledisko. U srovnatelných ničivých havárek busů v celé Evropě je naopak počet mrtvých vyšší právě u busů, kde cestující byli povinně připoutáni. Dohledejte třeba v loňském roce. Pokud by u Nažidel byli připoutáni všichni cestující, tak by nebylo jen 19 mrtvých, ale všichni v horním patře!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7613
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 13:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pod tu D1 se podepíšu. I když si tím nepomůžu ani já, ani ostatní.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 13:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by u Nažidel byli připoutáni všichni cestující, tak by nebylo jen 19 mrtvých, ale všichni v horním patře!
A to jsou odborné studie a výpočty? Havárie u Nažidel mě zasáhla, protože jsem zde měl několik přátel a docela jsem se o kauzu zajímal. Neštěstím bylo (je a bude), ze patrové busy nejsou homologovány nato, že při převrácení busu musí střecha držet. To jsou legislativní zmetky a myslím, že dodnes nebyly opraveny. Ale výrobci už dnes garantují i u patrových autobusů výdrž. Co například 2 nehody SA. Jedna na Slovensku bez připoutaných cestujících, druhá u Lubence s připoutanými cestujícími. Zkuste si najít rozdíly. Stav D1 je opravdu katastrofální a je obrovský rozdíl u například u autobusu 59, který jezdí skoro od začátku po D1 a 47, který jezdí Londýn a Švédsko. Bohužel s tím asi nic neuděláme, tím pádem bude autobus stejně jako Ayatsy po pěti letech na odpis...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 13:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Slovensko je hodně silný argument proč se poutat. Všichni zemřelí (tuším 4) nebyli připoutáni! Je pravda, že jsou nehody a nehody, u některých je připoutání plus a u některých mínus, ale že by bylo větší riziko umrtí při stavu připoutání to se mi nějak nezdá.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 19:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ct24.cz/domaci/88188-pokuta-2-miliony-pro-csad-liberec -plati-rozhodl-nss/
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 27. dubna 2010 - 19:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokuta 2 miliony pro ČSAD Liberec platí, rozhodl NSS
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 28. dubna 2010 - 00:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za situaci,která panuje na Karlových Varech si můžou cestující sami. Nevyužívali služeb Asiany tak at se ted mačkají v SA.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. dubna 2010 - 05:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vkj_autobusy: To je do jisté míry pravda, ale vysvětlujte jim to každý víkend.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. dubna 2010 - 08:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Ano, souhlasím. D1 je jeden velký tankodrom. Při sobotní cestě se mi místy "chtělo plakat" místo Setry od Eurolines. Chtít za něco takového od dopravců peníze je od státu nehoráznost
Samorost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.13.37
Odesláno Čtvrtek, 29. dubna 2010 - 18:56:15    Odkaz na tento příspěvek  

Tak "odborářský" web SA už neexistuje. Že by cenzorský zásah ????
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 07:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...o to silnější důkaz, že to, co na něm probíhalo, bylo pravda...
Filipii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 07:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo je to už nebavilo. Tím spíš mě to utvrzuje v tom, že to bylo celé podvod.
Od zavedení M22 se cestování MHD zhoršuje
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 10:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to marné, je to marné, je to marné. Někteří prostě vymyslí milion důvodů, proč nechtějí něčemu věřit, i kdyby to měli svádět na spiknutí marťanů.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 11:14:04    Odkaz na tento příspěvek  

ad Filipi a tak to zrušili jo? Prostě pravda která někoho bolela a ta všespásná SA je stejnej hnůj jako ostatní. Jen zarytí samani to nevydí a nepřiznají. Třeba pan Sůra by nám mohl něco povědět , je to takový jejich čumáček.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 11:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Sůra teď má možná jiné starosti. Má nové kamarády:
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpravy/TZ_15_04_2010.htm
http://www.cdcargo.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/-5885/
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Filipii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 12:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl : Na rozdíl od Vás nejsem přesvědčen,že by byl internet cenzurován. Kdyby to mysleli vážně,rozjeli by kampaň proti SA všude,kde se dá. A pokud se někomu nelíbí pracovat pro SA,může jít jinam, to platí pro všechny firmy.
A kde jsou tedy konkrétní důkazy o porušování zákona ? Já pořád nikde nemůžu najít, že by SA něco porušoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Filipii.)
Od zavedení M22 se cestování MHD zhoršuje
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak asi neumíš číst. A ostatně - tam nebylo ani slovo o žádné kampani proti SA, to jsi jim vložil do huby teď Ty...to byla diskuse lidí, kteří chtějí pracovat za důstojných podmínek a odpovídajícího ohodnocení a bez porušování zákonů, ke kterému je zaměstnavatel tlačí, jestli jsi tam tohle neviděl, asi jsi četl jiný web. A mezi námi - tyhle lidi kdyby to přestalo bavit, prostě by tam přestali psát, ale že by si někdo dal tu práci zrušit ten web...;-))
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Naprosto souhlasím.

Filipii: Zaslepenost některých jedinců je prostě bez hranic.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 13:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...se nechci moc pana Sůry zastávat, ty protidopisy zní velmi kvalifikovaně, ale upřímně řečeno - že to kolem zvyšování mostů smrdí a s těmi vagóny to taky není úplně OK, to se říkalo i předtím, než se do toho on opřel...otázkou samozřejmě je, jestli v dnešní době manipulací veřejným míněním to všechno nevychází ze stejného pramene a že tím sleduje někdo své zájmy a ne že by chtěl zachránit naše daně...nicméně jednu větu bych tam podepsal, a to tu, že pan Sůra čerpá informace pouze z jedné strany...s tím už i my tady máme zkušenosti...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 14:41:42    Odkaz na tento příspěvek  

"Na rozdíl od Vás nejsem přesvědčen,že by byl internet cenzurován."

To jste mě rozesmál pane Filipi. Kdo chce ,hůl si najde. Je vidět vaše mládí a naivita a tak budiž vám to odpuštěno.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 55278
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 16:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak. Ale závidím těm, co o tom ví málo. Stejně jako třeba si myslí, že internet je anonymní a bezpečný.

:-(:-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 30. dubna 2010 - 17:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na netu SA jsou nové jízdná řády od června. Všechny spoje na Krumlovu v provozu celotýdenně, mírné posílení na Karlovy Vary, základní odjezdy z Prahy v xx:30 + 10:00 a 17:00, z Varů nové spoje v 7:30 a 13:30. Místo přímého spoje Ostrava - Brno ve 20:00 pojede spoj v 7:00.
www.katalogyjizdenek.cz - katalogy jízdenek MHD, katalogy vozidel MHD a autobusů Student Agency
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 16:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A AKV se může jít bodnout jak tak vidím, ale můžou si za to sami.
Každopádně SA směřují k tomu, že si vytvoří na lince Pha - KV monopol.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin.marilyn.manson.)
web o Mansonovi Moje fotogalerie 25.4.2010 nové fotky DPCHJ!!
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 19:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nějak mě napadlo, jak je možné, že na lince Praha-HK se uživí 5 dopravců(včetně ČD) a v jiných směrech to není možné? Když to jde na jedné lince, mohlo by to jít i na lince do KV..Dopravců v tomto směru je dost, tak stačí jen nasadit kloudný vozidla, a můžem se uživit všichni :-))
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4294
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 20:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale v tom je právě problém - AKV neumí nasadit pořádný vozidla, DPKV ano, jen ochota jít do větší konkurence...
web o Mansonovi Moje fotogalerie 25.4.2010 nové fotky DPCHJ!!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 20:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: podle mě je na HK celkem vysoká poptávka, vyplatí se u lépe placeného zaměstnání častěji dojíždět do Prahy + linky z dalších měst, které HK projíždí
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 20:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To sedí, jediná SA je výchozí z HK, ostatní spoje vyjíždí odjinud(Broumov, Náchod, Jeseník) Ale tak si to představuju..

A co se týče AKV, nevím, co mají za vozy, ale myslím si, že např. Anexia, případně jiný dopravce by mohl do konkurence promluvit.. Ale další problém vidím v trasování..Nevím, jak jezdí SA do Varů, ale myslím si, že někteří dopravci jezdí stylem " my přežijeme i bez lidí "
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 01. května 2010 - 20:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum:Tak nějak mě napadlo, jak je možné, že na lince Praha-HK se uživí 5 dopravců(včetně ČD) a v jiných směrech to není možné? Když to jde na jedné lince, mohlo by to jít i na lince do KV

Protože KV kraj má 308 403 obyv. a HK kraj má 554 520 obyv.
A protože blízkost Prahy.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapomíná se ještě na jeden problém: Karlovarská I/6 je především u Lubence v děsivém stavu.
Vzdálenost z Florence je do Varů 132km, ale jízdní doba 2:15 na přímých spojích, kdežto Florenc - Hradec je 106km a normálně za 1:30. Paradoxně Hradec dává méně lidí na Prahu, než si přivezou ostatní busy, Hradcem projíždějící na Prahu. Vary dávají asi dvakráte víc lidí, než Hradec. Trvale se samostatná linka do Hradce neuživí, stejně, jako by se neuživila do Pardubic, kde by prakticky neměla bus konkurenci, ale vlaky. Na Hradci lze u SA očekávat redukci ve stylu Ostravy a Zlína.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4295
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 10:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlovarská I/6 je především u Lubence v děsivém stavu
To platilo, nyní je velká část opravená, zbytek se opravuje nyní, to jest úsek okolo Ležek, poté začne zbytek úseku Malměřice - Stebno. Ve středočeském kraji by to měl být úsek Řevničov až po Krušovice a křižovatka v Novém strašecí. V karlovarském kraji je vše už spraveno.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 25.4.2010 nové fotky DPCHJ!!
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V karlovarském kraji je vše už spraveno.
Na jak dlouho to bude ale ve dobrém stavu? tipuju do zimy. Způsob jak se u nás šetří a "dělají" silnice a množství kamionů nedává této trase moc nadějí. "Karlovarská" byla vždy v děsném stavu a to už pamatuju několikery celkové opravy a záplatování, bohužel
C734.1340
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlovarská část úseku Pha - KV je v nejlepším stavu celé R6, v celé délce vyspravena, díry po letošní zimě zadělány.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 25.4.2010 nové fotky DPCHJ!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 11:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AKV vrácí úder - Od 1.5.2010 bude pro studenty cestování ještě výhodnější, neboť zvyšujeme slevu pro držitele karty ISIC-STUDENT z 10% na 20%.
odkaz
web o Mansonovi Moje fotogalerie 25.4.2010 nové fotky DPCHJ!!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 13:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Karlshaus + ost.: nezapomínejte, že na PH-KV je rychlostní komunikace(R6) pouze v úseku 0km-cca 47km trasy. Zbytek je "státovka"(6), což podstatně prodlužuje jízdní dobu.

Ale troufám si řící, že cca.25% cestujících SA mezi PH-KV jsou každodenní štamgasti
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 16:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: a zase stejná písnička...to jako že všichni, co místo Karosy zvolili SOR, jsou hovada, která neví, co dělají a proč, a vyměnili superkarosy za sračkosory?

To není tak úplně pravda. Já nedám na SOR dopustit a takových je čím dál víc. A není to jen o ceně. V Libchavách se na vývoji a odstraňování chyb viditelně tvrdě pracuje (a že jich v začátcích bylo!), zatímco z Mejta přichází čím dál tím větší sr....
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 02. května 2010 - 20:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Částečně s Vámi souhlasím, ale proč například v HK kupují hlavně Citelisy, a ty žádný významný závady nemaj? Každej autobus se někdy podělá, ale tvrdit, že Libchavy vyrábí excelentní autobusy, zatímco Mýto vyrábí krámy je dost divoké.. Ač nerad, musím uznat, že se SOR zlepšil, ale ty jeho kloubáky..To je pouze " pokus o autobus "
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 07:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Kdybys četl pořádně, zjistil bys, že vyslovuji přesně stejný názor jako Ty...;-)))
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 07:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Mohl byste uvést aspoň jediný faktický argument, proč je kloubák od SOR pouze pokus o autobus? A Proč HK je měřítkem pro kvalitu Karos? A proč když se SOR zlepšil, uznáváš to nerad? I když díky aspon za to...

Já teda nechápu, že když už nám zůstala KArosa zachována pod cizí značkou a je úspěšná ekonomicky, což je koneckonců jediné objektivní měřítko úspěchu, proč nedokážeme mít radost z toho, že se sebralo pár českách hlav, založily si svoji firmu, zkonstruovaly svůj bus a jsou s ním tak úspěšní, že na domácím trhu převálcovali i firmu se stoletou tradicí.... a jsou to výtvory českých hlav a českých rukou...? Před tím je třeba jen a jen smeknout, kolik podobných příkladů v české porevoluční ekonomice máme? To nic nemění na tom, že bližší mému srdci je taky Karosa...Ale zatím jsme tady neslyšel žádnou konkrétní výhradu proti těm busům než že je prostě někdo nemá rád...argument na podobné úrovni jako že stará karosa je lepší než nová a nová stojí za hovno...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 10:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se podíval na možnosti spojení do Berlína, chci tam jet za delší čas, musím říct, že z hlediska flexibility vedou po ČD (jednosměrný E-Ticket za 29€ na to, že člověk jede luxusním vlakem není také moc) OW, z hlediska ceny bezkonkurenčně OW, žádné "blbosti" typu kup jízdenku dlouho dopředu za nižší cenu s tím, že jí nebudeš moci vrátit, pokud nepojedeš... Eurolines aspon nabízejí vyšší komfort, propadák je u mě na této lince bohužel SA. Vaše názory? :-)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 15:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eurolines mají strašně drahou jízdenku. Je to správně odstupňované - nejmíň komfortní a nejlevnější je SA, zlatý střed jsou OW a drahý luxus je EuroLines.

Zpráva konkurence pro ČSAD Semily a SA: EuroLines jako první dopravce umožnila vnitrostátní přepravu na lince Brno-Praha-Ústí nad Labem-Berlín. Student 75 Kč. Výhodou je nejen možnost využití luxusního vnitrostátního spojení s přípojkami 220 V, ale taky levnější cesta z Ústí do Drážďan i Berlína, kde je SA 3x dražší a to i v předprodeji!
Filipii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 18:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem se vrátil z Vídně linkou SA. Naprostá pohoda, vysoký komfort, kvalitní služby. Jen tak dál pane Jančuro !
Od zavedení M22 se cestování MHD zhoršuje
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 19:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo by možné sem hodit konkrétní ceny jízdenek do Berlína pro srovnání u všech tří bus společností? (ČD už tu Martin uvedl).
Dík
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Filipii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 20:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát se mi zdá u SA docela hodně 850 za cestu do Drážďan a zpět,ale dá se to přežít
Od zavedení M22 se cestování MHD zhoršuje
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 22:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filipii: Cože? To už je levnější snad i EC :D (s In kartou 100%)

Minibox: OW asi zlevnila 500 jednoduchá, 900 zpáteční.
Eurolines 850/1500 (student -10%, z Ústí levněji)
SA 550/950

Svou cenou z Ústí do Drážďan 500 CZK nicméně SA konkuruje taxíkům (je to téměř 9 Kč za km).
Srov. EC za 389 Kč bez jakékoli průkazky (s In-kartou pod 300).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 22:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Martin 240025:...si nemůžeš vodpustit ty politický provokace aspoň na vánoce?
Jaký názor chceš slyšet tady? "Je to správně odstupňované - nejmíň komfortní a nejlevnější je SA." Akorát že von se furt deklaruje jako nejkomfortnější a nejlevnější...Ale když chceš psa nebít, hůl snadno zahodíš či ohneš do protisměru..;-))) Objektivnost a nestrannost názorů zastánců SA mi víc a víc připomíná předvolební sliby jedné oranžové politické strany...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 22:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filipii: To je fakt rozumná cena..;-)) když pojedu svým nafťákem se spotřebou 9 litrů, nakoupím naftu u Globusu za 30,-, vyjde mě to na 810,-...jen tak dál, pane Jančuro...
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim
je pravda že ušetříš 40 Kč, ale přijdeš o hodně benefitů např. teplé nápoje zdarma, německé točené pivo a to nejdůležitější nebudeš se moci kochati pohledem na krajinu
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co na to pan Sůra? :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale fuj, že by se takhle k půlnoci slejzali podvratní živlové? Pan Sůra se asi neobjeví, ten teď musí šít do drah, doufejme, že se přitom moc neohýbá pro tužku...Tady za něj momentálně image SA udržují zahřívacím plamenem jiní, byť poněkud prvoplánově...;-))
Jan Sůra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.201
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:21:11    Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane Wokodobe, nějak jsem nepochopil,na co mám reagovat:-)Pokud máte nějaký zásadní dotaz, využijte můj mail jan.sura@mfdnes.cz.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pan Sůra nemá čas, leží v předsíni na ČD a poslouchá jestli ČD náhodou neohlásí bankrot, aby mohl podat tajnou šifru do domu pánů z Lipé
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem to teda pochopil tak, že reagovat byste mohl na skutečnost, že cena jízdenky SA do Drážďan a zpět je trošku mimo mísu a mimo jejich hlasitě proklamované zásady....
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 03. května 2010 - 23:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě šlo o to, že cena u SA 550/950 se dá koupit 30 dní před nastoupením, za to srovnatelná cena u OW se dá koupit mnohem později.

Slim: nedošlo mi, že tím budu řešit politiku, při psaní příspěvku jsem si barvy dopravce jistého prasata toužící po korytu nespojil
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 04. května 2010 - 00:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to samozřejmě nebylo na Tebe, ale jsem si jistý, že jsi to pochopil...upřímně řečeno, jestli se s Jančurou v něčem shoduju stoprocentně, tak to bude jeho politická orientace...ostatně mám takový pocit, že on s tou žlutou tady byl dřív než prasata zvolila příbuznou...Tady se spíš dá hledat paralela v míře demagogie...ale mám pocit, že politika se tady nesmí...