K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 14. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 14. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 15:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McBaine diky za fakticke vyvazeni teto diskuse.

Masinka: Vyuziti zabordelene plochy po 40 let zrusenem nadrazi je podle Tebe ustup zeleznice developerum??? A k autobusaku na Palmovce bych klidne pridal i autobusak na Pankraci (tam uz barak dokonce i stoji), ale nechapu, k cemu by to asi tak bylo. Duvody vytesnovani autobusaku na hranici Prahy asi chapes, ne?
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 16:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle systém hysterie ze zboření nějaké polozapomenuté stavby a jejího vyhlašování za památku až v momentě, kdy jí reálně hrozí konec, mi připadá dost pokrytecký.
Jsou tu bohužel dva problémy:
1) v mafiánském kapitalismu českého střihu je obtížné věci řešit jinak - kdyby soudný developer navrhl rekonstrukci sám (a třeba i část sboural), netřeba nic vyhlašovat a zvyšovat mu náklady (ostatně sami Sekyrníci se v minulosti vyjadřovali indiferentně, to vedení Prahy 3 na úplné sbourání tlačilo).
2) návrh na památkovou ochranu byl podán údajně už v roce 2003 - viz http://www.zastarouprahu.cz/ruzne/zizkov-nadr.htm, ale nebyl projednán (klasický bordel na Kultůře).
Developeři mají jediný zájem - vydělat. Proto každé znesnadnění zasvinění Prahy jejich projekty vítám (po dlouhé době jsem navštívil přístav v Holešovicích a z tamní "výstavby" se mi udělalo nevolno).
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 17:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže Sasch se s námi loučí.No, takže jak dlouho tam vydrží Orsay, Camaieu, Six, Sephora a další? To jsem zvědav, ale Billa se tam určitě uživí.Ale baguetterie Brioche Doreé, je tam dvakrát, a u toho pravého podchodu sem tam neviděl snad ještě žádného zákazníka.No uvidíme jak dlouho tam také vydrží.
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4894
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 18:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert: Taky záleží jaký maj nájmy, ale něco na těch plochách být musí. Dvakrát je tam třeba i Leonidas, tak snad vědí co dělají. Hl.n. má výhodu v tom, že tam ty lidi jsou i bez nabídek na kde co kolem, jako v některých obchodních centrech, kde jsou rádi za každého příchozího. Já osobně spojení nádraží + obchody nejen s novinami a jídlem nezavrhuji. Pořád je to lepší než původní stav se špinavými stánky uprostřed haly. Jasně že tam chybí třeba prodej běžného pečiva, ale třeba se toho dočkáme v Bille.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 18:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Já to taky nezavrhuji.Naopak sem rád.Ale prostě radši jsu nakupovat hadry do normálního obchodního centra.A moje oblíbené krámy tam stejnak nemají (Reserved, New Yorker, CaA,..), a pralinky Leonidas si fakt kupovat nepotřebuju.Tu Billu bych tam viděl nejradši jako první.Naopak jsem rád Za Burgáč, ten je dobrej, a dělaj tam dobrý burgery oproti Mc.D.
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4897
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 18:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert: Tu Billu bych tam viděl nejradši jako první

Já taky, ale prostě nebylo kam jí šoupnout. Leonidas mi taky nic neříká, stejně jako hamburgery. Jednou za čas prosím, ale že bych to musel žrát ob den, když tam mám volno, místo oběda, tak to tedy . Bohužel mi tam chybí třeba nějaký "číňan" s nudlemi, nebo pizérka. Co mají v té nové hospodě (nebo co to je) umístněné zrcadlově proti Huse, jsem zatím nezkoumal, ale nejspíš na to dojde.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(Sorry za OT. Nevím, kam jinam to patří.)

=>Pikehead: Když se vysídlí autobusové nádraží na Palmovce a autobusy (140, 185) budou končit v Letňanech, lidi z Letňan, Čakovic a Kbel nebudou mít moc radost. A může se stát, že se konečná z Palmovky přesune na Českomoravskou. To je z hlediska vysidlování autobusů z centra opravdu výhra, cestující pak přichází o přestup na tramvaje na Palmovce.

Tušíte někdo, jestli má být autobusové obratiště Palmovka zachováno alespoň v omezené, dnešnímu provozu dostačující, míře?
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Naproti té huse je nově Foodissimo.Je to spíše taková bistro-restaurace, ale ještě sem si tam nic nedával.
Bohužel, někteří lidé se ještě neprobudili z let minulých...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 20:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem ještě bydlel ve Kbelích, mluvilo se o ukončování zbylých autobusů (185) na tramvajových zastávkách (zřejmě s manipulačním objezdem bloku podobně, jako TRAM 12, byť asi v jiném provedení). Jestli to platí ví pánbůh.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 20:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím. Taky tam ten autobus musí někde pár minut postát, ne? A i kdyby se 185 i 140 odklonily na Českomoravskou, tak pořád je potřeba někde otočit 109.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.229
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 21:11:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ono taky z Palmy na Prosek jsou 2-3 zastávky,ty je třeba obsloužit.Jinak "Metro" 19.1.2011 píše:Pokud se se stavbou začne už v létě,budou se muset cestující připravit na změny.DP je na to připraven a počítá s tím,že stávající BUS zastávky přesune směrem k Libeňskému mostu.Na své místo by se pak měly vrátit v létě 2013...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 21:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuším, že se hovořilo o cestě od "U Kříže" pod viaduktem ulicí Zenklovou, příjezd jak je konečná 12, objezd bloku, a odjezd od TRAM v Zenklově směr Divadlo pod Palmovkou. Ale fakt už si to moc nepamatuju.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6257
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 22:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyuziti zabordelene plochy po 40 let zrusenem nadrazi

Jen detail - na Libeň dolní i na Těšnov (do nákladového obvodu) se jezdilo až do roku 1984. Mimochodem v katastru nemovitostí jsou pořád hezky vyznačena obě stavědla Libně dolního...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6150
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 22:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyuziti zabordelene plochy po 40 let zrusenem nadrazi je podle Tebe ustup zeleznice developerum???
Já tenhle termín nikde nepoužil, takže ten dotaz příliš nechápu. Jinak mi to slovní spojení stejně připadá nesmyslné. Železnice (až na trapný pokus o likvidaci Masny) neustupuje developerům, jen se zbavuje nadbytečného majetku bez ohledu na jeho další využití.

A k autobusaku na Palmovce bych klidne pridal i autobusak na Pankraci (tam uz barak dokonce i stoji), ale nechapu, k cemu by to asi tak bylo. Duvody vytesnovani autobusaku na hranici Prahy asi chapes, ne?
K čemu by bylo co? Důvody vytěsnění autobusáku jsou zhruba stejné jako důvod vytěsnění NNŽ.

Tady teda nevidím jediný úspěšně zvládnutý developerský projekt
No a kde ten úspěšně zvládnutý developerský projekt měl být? Vždyť se zatím snad žádná větší lokalita pořádně neuvolnila nebo nezbavila různých břemen (rozhodnutí o stavbě infrastuktury, ÚP, ...) Pokud ty pozemky nejsou tak zajímavé, proč o ně všemožné firmy mají zájem? Proč Orco vyplázlo miliardu za půl Buben?

Proto každé znesnadnění zasvinění Prahy jejich projekty vítám
To by ale primárně měl řešit územní plán. Že je to jen cár papíru, který jim naopak slouží, to je bohužel smutná realita. Já bych si dokázal představit využití všech opuštěných ploch. Leckde by bodla dostavba chybějících komunikací, nějaká umírněná výstavba by na většině míst asi zvlášť neškodila a zejména v Bubnech si dokážu představit výrazně větší plochu pro zeleň. Možná byste tomu nevěřili, ale Sekyra na Žižkově pamatuje i na MHD
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19041
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 22:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a kde ten úspěšně zvládnutý developerský projekt měl být? Vždyť se zatím snad žádná větší lokalita pořádně neuvolnila nebo nezbavila různých břemen (rozhodnutí o stavbě infrastuktury, ÚP, ...)

Takže jsou ty pozemky lukrativní, nebo ne? Já myslím, že podstata developingu spočívá v rychlém zhodnocení investice: koupit, postavit a prodat. A to tedy zjevně železniční pozemky v Praze nesplňují.

Proč Orco vyplázlo miliardu za půl Buben?

To nevím, ale podle mě toho kroku dodnes litují. A řekl bych, že ti, kteří se na tomto rozhodnutí podíleli už u Orca dávno nepracují a užívají si "zasloužených" provizí někde hodně daleko .
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 22:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Tuším, že se hovořilo o cestě od "U Kříže" pod viaduktem ulicí Zenklovou
To je tam, jak zapadají tramvaje v zácpách IAD? Tak to potěš koště...
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6151
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 01:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že podstata developingu spočívá v rychlém zhodnocení investice: koupit, postavit a prodat. A to tedy zjevně železniční pozemky v Praze nesplňují.
Ty to zase chceš vidět černobíle, ale takové to samozřejmě není. Když Sekyra prohlašuje, že na Rohanském ostrově bude stavět skoro 20 let, asi bys ho měl poučit o podstatě developingu. Minimálně na Smíchově a na Žižkově má Sekyra společnej podnik s ČD a na pozemky předkupní právo. Znamená to teda, že ty pozemky nejsou lukrativní? Ale nechci se opakovat...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6259
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 10:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že podstata developingu spočívá v rychlém zhodnocení investice: koupit, postavit a prodat.

Developing rozhodně nespočívá v rychlém zhodnocení investice (i když nekteré projekty se tak zhodnotily), ale naopak v dlouhodobém držení a zhodnocování majetku.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19044
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 17:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sekyra prohlašuje, že na Rohanském ostrově bude stavět skoro 20 let, asi bys ho měl poučit o podstatě developingu.

Sekyra se myslím už poučil sám. Člověka, kterej spoléhal na spolupráci s Fandou Mrázkem fakt řešit nehodlám .

Minimálně na Smíchově a na Žižkově má Sekyra společnej podnik s ČD

To bude právě asi dost Sekyrova noční můra, si myslím. Společněj podnik s ČD...

a na pozemky předkupní právo.

Akorát je už asi nemá za co koupit.

Developing rozhodně nespočívá v rychlém zhodnocení investice (i když nekteré projekty se tak zhodnotily), ale naopak v dlouhodobém držení a zhodnocování majetku.

Všechny současné projekty, určitě ty "rezidenční" a i většina kancelářských a obchodních jsou developery po dobudování rozprodávány. Nájemnímu bydlení se tu věnuje málokdo. Proto to taky narazilo na strop.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19045
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 17:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu odvážný záměr (aspoň tedy podle té vizualizace).
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19046
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. ledna 2011 - 17:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kolik je v celé ČR případů pozlacení "lukrativních" drážních pozemků? Napadá mě snad bývalá ŽOS Chomutov. Ani v Plzni to po vystěhování nákladového obvodu nijak slavně nedopadlo.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6158
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 17:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty seš vopravdu jak umanutej. Před dalšíma řečnickejma otázkama mi prosím zodpověz už několikrát položený dotaz, tj. který rozsáhlý pozemky po železnici v Praze dosud mohly být zdevelopeny, tedy 1) železnice je zcela opustila, 2) vyřešily se případné potíže vázané na další stavby (PraK, metro, Blanka, optimalizace dalších tratí,...), 3) umožnil to územní plán a 4) bylo na to trochu času.

Ani v Plzni to po vystěhování nákladového obvodu nijak slavně nedopadlo.
Buď v klidu, tam si už na jaře můžeš zajít pro květináč do Hornbachu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19052
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 23:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před dalšíma řečnickejma otázkama mi prosím zodpověz už několikrát položený dotaz, tj. který rozsáhlý pozemky po železnici v Praze dosud mohly být zdevelopeny, tedy 1) železnice je zcela opustila, 2) vyřešily se případné potíže vázané na další stavby (PraK, metro, Blanka, optimalizace dalších tratí,...), 3) umožnil to územní plán a 4) bylo na to trochu času.

Ani jeden. Vždyť to říkám celou dobu, že ty pozemky jsou k ničemu . A "chudáci" develotři v nich akorát utopili hromady peněz. Který už nikdy neuviděj.

Jen ten Žižkov - zbourání, odvezení a uložení na skládce té budovy je mimo realitu potenciálního zhodnocení té lokality. A co vlastně dělá ten šťastný majitel Vyšehradu, kterému se aspoň podařilo zliqidovat přístřešek nad výstupem z podchodu?

Buď v klidu, tam si už na jaře můžeš zajít pro květináč do Hornbachu.

Jo, to je podle mě tak maximum, co se z "lukrativních" drážních pozemků dá vytěžit, viz ten Chomutov. Rozhodně ne žádná gigantomanská Hvězdná městečka, jaká prezentuje pan Sekyra na své vizualici. Tahle doba je pryč.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19053
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 23:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rozsáhlý pozemky po železnici v Praze dosud mohly být zdevelopeny, tedy 1) železnice je zcela opustila, 2) vyřešily se případné potíže vázané na další stavby (PraK, metro, Blanka, optimalizace dalších tratí,...), 3) umožnil to územní plán a 4) bylo na to trochu času.

Co třeba z tohoto nesplňuje Společný nádraží na Smíchově? U Bubnů "chápu" PRaK (ale pak nechápu rozhodnutí Orca, ale to je jedno...).
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 08:19:56    Odkaz na tento příspěvek  

McB
Na Vyšehradě nový majitel zpracoval urbanistickou studii, od té doby se nejspíš nic neděje - asi čeká, až ten barák spadne nebo vyhoří... Z té studie bylo jasné, že nešlo o VB, ale o pozemky okolo, na nichž navrhl čtyř a šestipodlažní budovy.

Smíchov:
- společné nádraží železnice ještě neopustila. Je vydaná postradatelnost na celý nákladový obvod BEB, ale na společné (dopravní koleje) nikoliv, kvůli zaústění trati od Jinonic;
- z tohoto důvodu je vyklizení společného n. závislé na přestavbě Smíchova. Od nápadu s provizorním přezapojením Semerinku do osobního nádraží developer ustoupil poté, co zjistil, kolik by stálo nové SZZ. Jenže zdevelopování mělo začít od severu, což znamená přesunout autobusové nádraží do prostoru spol. n.
- v ÚP je stále na část plochy využití DZ, změna zatím neprošla. A je tam stavební uzávěra.

Celkově ale sdílím Tvou skepsi k "zlatému vejci". Třeba jednou bude stát nebo město poskytovat granty, aby s těmi pozemky někdo něco udělal...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4906
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 11:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: A co vlastně dělá ten šťastný majitel Vyšehradu, kterému se aspoň podařilo zliqidovat přístřešek nad výstupem z podchodu?

To zbourání přístřešku jsem nikdy nepochopil. To totiž byla zatím jediná činnost nového vlastníka, ale asi ta nejmíň potřebná.

K.A.F.: asi čeká, až ten barák spadne nebo vyhoří...

Což nemůže zase tak dlouho trvat. Jen mě pak zajímá jak se bude jezdit mezi Smíchovem a Hlavákem.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19057
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 13:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - Z té studie bylo jasné, že nešlo o VB, ale o pozemky okolo, na nichž navrhl čtyř a šestipodlažní budovy.

Pozemky okolo - tím se myslí násep vedle VB? Z těch někdejších vizualizací jsem nikdy moc nepochopil, co a jak tam chce vlastně narvat. A alternativní "řešení" Hornbach si tam nedovedu představit už vůbec.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 13:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaká betonovo-skleněná kostka se tam na obě strany vejde: mapy.cz Až to vypálí bezdomovci, bude místa víc...
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 19:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani jeden.
No prosim, pak samozřejmě nelze hodnotit jejich dosavadní využití. Musíš se koukat do další pětiletky, dvou, tří...

Jo, to je podle mě tak maximum, co se z "lukrativních" drážních pozemků dá vytěžit, viz ten Chomutov.
Zejména pozemky na Smíchově, Masaryčce, v Bubnech a v Dejvicích mi připadají poněkud zajímavější.

zbourání, odvezení a uložení na skládce té budovy je mimo realitu potenciálního zhodnocení té lokality
Tak zle bych to neviděl. Fabriky v Libni, Vysočanech i na Smíchově taky nezůstaly jenom proto, že by jejich demolice stála hodně peněz.

Celkově ale sdílím Tvou skepsi k "zlatému vejci".
Já si taky nemyslím, že by během 10 let byla zaplněna většina těch pozemků, ale zejména na Masaryčce a Smíchově nějakou činnost očekávám. I když samozřejmě ne v podobě obřích mrakodrapů a bulvárů v ňůjorském stylu. On developer vždycky nějaké to patro přikreslí, aby na úřadech bylo odkud ubírat :-). Každopádně s výjimkou Orca v tom asi nikdo žádné velké peníze neutopil, jen se to snaží podchytit pro případ vhodné situace. Sekyrovi se dokonce skoro povedlo "rezervovat si" Masaryčku za nějakých 8 000 Kč/m2 :-)

To totiž byla zatím jediná činnost nového vlastníka, ale asi ta nejmíň potřebná.
Jestli se nepletu, tak ještě vykácel vzrostlé stromy a dostal za to nějakou pokutku.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 20:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To zbourání přístřešku jsem nikdy nepochopil. To totiž byla zatím jediná činnost nového vlastníka, ale asi ta nejmíň potřebná.
Pokud vím správní řízení s ním zavedl Drážní úřad i památkáři. Vlastník je zřejmě málo příčetný pitomec. Jaký bude výsledek - opravdu doporučuji návštěvu přístavu Holešovice s tamní hrůznou zástavbou.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19061
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 26. ledna 2011 - 21:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No prosim, pak samozřejmě nelze hodnotit jejich dosavadní využití. Musíš se koukat do další pětiletky, dvou, tří...

Dobře, tak za 20 let si to povíme. Uvidíme, co bude dřív, jestli tunel do Berouna, dráty na semeringu, Prak, kompletní dvoukolejka do Budějc nebo aspoň trochu zastavěné některé pražské ex-nádraží .
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 20:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Investice do pozemků uvnitř města může být klidně dlouhodobá záležitost. Les mi taky nevydělá za deset let. Pozemky v centru hodnotu neztrácí.
A nákladná sanace? Podívejte se na Sazka Arenu. Tam jsme sanaci pozemku zaplatili my všichni. Naděje umírá předposlední :-)
Btw: O pana Sekyru bych se nebál, tenhle veksláckej hajzlík se neztratí.
Petas432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 12:27:11    Odkaz na tento příspěvek  

ČD Cargo začalo s demolicí Žižkova:
http://praha.idnes.cz/do-unikatni-budovy-zizkovskeho-nadrazi-nara zil-vagon-nakladniho-vlaku-13l-/praha-zpravy.asp?c=A110207_101557 _praha-zpravy_ab
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3562
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 20:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U toho nákladového Žižkova nechápu důvod bourání historických budov - prodloužení Olšanské ulice. Ona je to ulice odnikud nikam. Žižkovem už se dál neprobourá a končí na Olšanském náměstí, když původně i tam se musela probourat.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 21:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petice: http://www.tadynenideveloperovo.cz/petice

Ale nejzajímavější je rozhodnutí MK tamtéž: http://www.tadynenideveloperovo.cz/kauzy/item/download/4
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5727
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 09:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petice: http://www.tadynenideveloperovo.cz/petice

A co tak namísto petice se složit, nádraží koupit a naložit s ním dle vlastních představ? Anebo tak to funguje jen když nejde o vlastní šrajtofle?
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 13:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: Jo jasně, když si někdo koupí Hradčana nebo Karlštejn nemá nikdo nárok mu kecat do přestavby na hotel. Leda si to má koupit sám...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5729
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 19:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě. Pokud stát někdy třeba prodá Hradčany (aneb jak ono "zdroje jsou" funguje v praxi), tak ať nekrafe, když tam bude někdo chtít vybudovat disnylend. Když tam stát ale disnylend nechce, tak ať Hradčany neprodává.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 19:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: Jistě, a kdo má barák na Starém Městě, ať si ho klidně zbourá a postaví tam 100 patrový mrakodrap. Tak to asi nebude.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 19:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anebo si na zahradě postavím Office Centrum pro 3000 lidí a že tam budou jezdit nekapacitní uličkou, ve které budou celý den zácpy mi bude jedno, že?
To boldly go, where no one has gone before
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5732
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 19:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, slepeckou holí se golf nedá hrát...
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 20:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, slepeckou holí se golf nedá hrát...
Přesně tak, ale vaše příspěvky se snaží přesvědčit o opaku
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 21:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malinká pozitivní zpráva. Stavební odbor MČ Praha 4 vydal už v řijnu 2010 rozhodnutí o umístění zastávky Praha – Kačerov.
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 10:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hosanna, teď jenom aby na té trati byla slušná nabídka.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 17:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude mít ta zastávka na obou kolejí, tj. bude možno v budoucnu případně zastavovat i na té koleji, která vede z Krče na Zahradní Město?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. února 2011 - 22:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka J: Jestli jsem dobře rozuměl textu, bude tam pouze boční nástupiště u koleje z Vršovic.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 05:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boční nástupiště u zastávky Kačerov je rozumná varianta. Pokud by mělo dojít v budoucnu ke zdvoukolejnění trati odb. Tunel - Krč - Vršovice čekací koleje, tak tomu nebude bránit a hlavně brání v této podobě zavedení nesmyslné vlakové tangenty Radotín - Krč - Malešice. Tedy nebrání, ale nebude na Kačerově kde zastavovat.......
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 08:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč nesmyslné? Právě spojení Kačerov - Libeň by bylo rychlejší než metrem. A Radotín - Kačerov taky.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 08:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bram: Jenže ono by se docela hodilo, kdyby hranu měly obě koleje a k tomu posunout spojku mezi tr. kolejemi z Krče tak, aby byla až za zastávkou směrem k Vršovicím (aby se dal úsek Krč - Kačerov používat jako dvojkolejná vložka pro letmé křižování vlaků tratě 210...
PEVA
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4334
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 08:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: tu spojku spíš přidat než posunout, ne...?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 08:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Jenže pokud by někdy měla vzniknout druhá kolej Odb. Tunel - Krč - Vršovice čekací koleje, tak by to znamenalo řádně překopat Krč, protože ta je připravená na to, aby se druhá kolej v chybějících úsecích doplnila bez dalších stavebních zásahů.

Jinak tangenty v Praze jsem už odkázal do sfér autobusové či tramvajové dopravy. Vlak z pochopitelných důvodů nemá šanci. Třeba proto, že v Libni již neexistuje komplex ČKD na to, aby uživil vlak.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 10:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hajnej: tak jasně, že lepčí by bylo přidat, jen hledám nejlevnější řešení...

Ad Bram: Jenže pokud přidáme do stávající radiální tratě 210 do úseku Vršovice - Vrané další zastávku (třeba Kačerov), tak dnešní zastávkový vlak nesjede úsek pod 60 minut, zastávkový vlak vedený vozidlem o patřičném měrném výkonu by sice podmínku doby jízdy < 60 minut těsně splnil (za podmínky zabzař 3.kat. ve Vraném), jenže by v úseku nezbyla vůbec žádná vata. Proto je potřebné zřídit něco, co můžeme pracovně nazývat třeba Odb. Kačerov., co jednokolejný úsek Vršovice - Vrané patřičně (= ani moc, ani málo) zkrátí. Do zab.zař. Krč stejně budete muset časem sáhnout, ona ta releovka z roku 1962 již bude mít svá nejlepší léta dávno za sebou a pokus přilepit na ni něco dalšího (traťové zab.zař. druhé koleje) by mohl mít pro ni fatální následky...

Btw: Zvolený model křižování Vršovice - (lk Modřany) - Vrané vychází z navazujícího úseku Vrané - Jílové, kde varianty neexistují...
PEVA
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 18:50:47    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Kačerova, tak boční nástupiště je podle mě jednoznačně nejlepší variantou. Pokud by časem došlo ke zdvojkolejnění Krč - Vršky čekací k. a byla snaha zavést tangentu, pak by se muselo udělat ještě jedno ostrovní nástupiště s tím, že by se existující kolej musela posunout blíže ke koleji k metru (moc místa tam není, ale snad by to šlo). Bez zastávky na Kačerově by tangenta postrádala smysl. Samozřejmě by šlo na Kačerově udělat nějakým způsobem odbočku (že by se pak jezdilo obdobně jako Vysočany - odb. Skály), ale nevím, jestli by to neudělalo víc škody než užitku.
Ohledně křižování na 210: kladiva bych viděl na hodinový takt (ve špičce půlhodina Praha - Vrané) s křižováními: Vršky, Modřany (špička), Vrané, Jílové, konec v Týnci; Týnec - Čerčany samostatně s přípoji v Čerčanech. Do budoucna zvýšit traťovou rychlost (aby se stíhalo Vrané - Čerčany pod hodinu) a zřídit výhybnu v Prosečnici, kde by se křižovalo. Problémem jsou víkendy, neboť soupravy s několika patry (těžko se najde náhrada s adekvátní kapacitou) to nemají šanci vyjezdit (hlavně Vršky - Vrané).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7217
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 20:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvouperónní Kačerov pro S8 beru, byť si teda myslím, že priorotně by se měla hledat levnější řešení, jak sjet model Vrané-Modřany-Vršovice.
Souhlasím ale s Bramem, že perón pro tangentu je zbytečný. Zaflákat další jednokolejky na nákladním průtahu je zvěrstvo, představa druhé koleje je chiméra a představy davů cestychtivých občanů kolem trasy tangenty také.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.197.76
Odesláno Sobota, 12. února 2011 - 17:25:06    Odkaz na tento příspěvek  

levnější řešení, jak sjet model Vrané-Modřany-Vršovice, je projet Prahu-Krč , minimálně tedy do stavby m-D.

Do zab.zař. Krč se možná podaří sáhnout stavbě metra, stanice má být přímo pod reléovkou a nové elektronické stavědlo by případně byla vyvolaná investice. Zz odb. Spořilov by OMI pochopitelně neplatil.
Pokud se ale bude stavět prodloužení KOMOKO k R1, měl by OMI zainvestovat přeložku trati v Modřanech s prodloužením dvoukolejné vložky za Komořany (škoda, že ne na druhou stranu...) a s rychlostí 100 km/h. Pak by to ovšem nechtělo stavět JŘ na vozidla s Vmax=80km/h.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4275
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 13. února 2011 - 14:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:\clipart{ok} Oni to časem pochopí...Bohužel ty co jsou u moci, pro svojí arogantní ješitnost, nikdy nepřiznají omyl.
Bude hůř....
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. února 2011 - 18:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad K.A.F: Jasně, existuje-li zast. Kačerov s napojením na M-C, pak samozřejmě je nejméně špatným řešením v Krči nestavět (Krč má dnes výměnu cestujících prakticky nulovou).

Pokud se do "zabzař. Krče" při stavbě metra bude sahat, pak by bylo alespoň potřeba (když víme, jak má ESA kupodivu nerada rekonfiguraci kolejiště během provozu) to nové zabzař na Odb. Spořilov alespoň připravit, aby pak zase někdo nechtěl argumentovat slovy "máte tu nový zabzař., tak na to 20 let nebudem sahat..."

Samozřejmě bych byl rád, kdyby 2k vložka Krč - Spořilov nevyužívala traťovou kolej nákladní spojky, pokud však "nejsou peníze" na samostatný kus druhé koleje (zase by to ale ušetřilo jednu výhybku resp. stačilo by přemístit krčskou výhybku 32), pak stačí ke stávajícím kolejím ta jedna spojka (nákladní dopravě téměř nevadící, neb by se po obou kolejích dalo jezdit obousměrně, tak by se na nákladní spojku šlo schovat s osobákem jedoucím ve směru, kterým pojede/jel nejbližší nákladní vlak.
Po případném zdvojkolejnění nákl. spojky by se Odb.Spořilov začala chovat jako Odb. Skály, tzn. po "prostřední koleji z obou směrů do Krče (Os vlak max. 1 x za 30 minut) a po obou "krajních" z Krče...

(Příspěvek byl editován uživatelem PEVA.)
PEVA
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. února 2011 - 22:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Opravdu nevím, jak bys na Kačerově vměstnal k sobě toto: Boční peron, traťovou kolej Vršovice os.n. - Krč, 1. kolej Vršovice čekací koleje - Krč, ostrovní peron, 2. kolej Vršovice čekací koleje - Krč a zkušební kolej s vlečkou do depa metra Kačerov. Nějak mi tam ten ostrovní peron ne a ne pasovat...............
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 14. února 2011 - 17:50:44    Odkaz na tento příspěvek  

Peva
Pokud by se měla budovat nějaké dvoukolejná vložka, tak připomínám, že Marek ji navrhoval až mezi Kačerovem a Vršovicemi. Jenže pak se nebavíme o 39 mil. (co má z. Kačerov stát v podobě podle DÚR), ale o řád výš - a takovou cenu zastavování v Krči podle mne nemá.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 14. února 2011 - 18:52:59    Odkaz na tento příspěvek  

Šťastnej majitel Vyšehradu na tom maká .. odkaz