K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 25. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 25. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 22:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký : místo toho, aby se přemýšlelo jak zlepšit parametry tratě Vysoké Mýto - Litomyšl se raději zruší na trati vlaky ač zde vlaky zrovna prázdné nejezdí. V současné době je na traťová rychlost 60 km/h s omezeními na přejezdech. Po drobných úpravách by nebyl problém zvednout rychlost minimálně na 70 km/h, možná i více. Myslel jsem, že základem dopravy bude železnice a od ní rozvozné autobusy. Bohužel vítězí autobusy, které kraj naprosto souběžně objednává s vlakem ač na této relaci by autobus neměl co dělat.
Pokud někdo chce šetřit, tak doporučuji zrušit souběžně jezdící autobusy v tomto úseku a za ušetřené autobusy na této relaci posílit jiné liky jako např. Litomyšl - Polička, Litomyšl - Č.Třebová atd.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 08:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Pokud někdo chce šetřit, tak doporučuji zrušit souběžně jezdící autobusy v tomto úseku a za ušetřené autobusy na této relaci posílit jiné liky jako např. Litomyšl - Polička, Litomyšl - Č.Třebová atd.

To je také jedna z možností. Vypadá to na první pohled pěkně, ale záleží na tom, co by tomu řekli místní. Pokud by všichni starostové na trase souhlasili, aby se omezily souběžné autobusy a zachoval se vlak, proč ne. Například z linky 700905 by v podstatě nezbylo nic, jen asi nějaký mikrobus na trase Litomyšl-Nová Sídla-Cerekvice n.L. (s návazností na vlak).

Ačkoliv se mi to docela líbí, bohužel se obávám, že u místních bych s tímto návrhem narazil - přece jen ty autobusy jsou dost využívané a vlak zde není tak nenahraditelný, jak by se z šotohlediska mohlo zdát.

Přesto si myslím, že místním starostům by se tento návrh měl předložit jako jedna z alternativ k zastavení osobní železniční dopravy mezi V.Mýtem a Litomyšlí, včetně popisu výhod a nevýhod. Bohužel, zdá se mi, že těch nevýhod vlaku je zde příliš moc (především poloha nádraží v Litomyšli, pak také rychlost, nutnost přestupu pro Nová Sídla při cestě do V.Mýta), že si nejsem jist, jestli by tato varianta uspěla. Ale souhlasím s tím, že předložit by se jim měla.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 12:17:23    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký: je pěkné, že by záleželo na starostech místních obcí zda by souhlasili se zrušením autobusů. Je ale zajímavé, že nikdo nebere zřetel na nesouhlas starostů se zrušením vlaků!!! Prostě se kraj rozhod zrušit vlak a tady máte autobusy.
A co si položit otázku obráceně, je autobus na této trase nahraditelný? Já myslím že velmi dobře. Zastávky autobusů i vlaků jsou pomalu na stejných místech, jelikož silnice i železnice vede souběžně. Pokud někde nějaká zastávka chybí, tak je potřeba se snažit o její zřízení! Tady je bohužel snaha, pokud tam není postavená zastávka, tak vlak zrušit a nacpat tam autobus. U IDSJMK také lidi řvali, že museli z autobusů do páteřních vlaků, ale je to pouze o zviku a dnes už to nikomu nevadí. Dále se nejedná o žádnou mrtvou lokálku co vede územím nikoho, tudiž tato trať má značný přepravní potencionál a na obou koncích jsou velká města. Otázka zní zda vůbec kraj má zájem o železnici jako páteřní dopravu na místech kde to má smysl?
Pokud se budou sestavovat za současného stavu výhody a nevýhody, tak to vždy vyzní proti železnici! Je potřeba hledat zda tyto nevýhody je možné eliminovat a pokud né, teprve poté uvažovat o autobusech.
- špatný stav infrastruktůry, tlačit na SŽDC na nápravu. Na trati je možné výrazně zvednout rychlost aniž by se museli stavět přeložky (uprava tratě do normového stavu a dosazení zabezpečení přejezdů)
- nasazením nových motorových vozů a díky rychlejším rozjezdům a zvednuté traťové rychlosti lze výrazně pokrátit jízdní dobu.
Co se týká Litomyšle a místního "MHD" tato situace je řešitelná zájezdem např. linky 680746 k nádraží s provázáním na vlaky. Další věcí je řešit jednotné jízdné kraje, kdy jízdenka na vlak bude platná i na bus.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: je pěkné, že by záleželo na starostech místních obcí zda by souhlasili se zrušením autobusů. Je ale zajímavé, že nikdo nebere zřetel na nesouhlas starostů se zrušením vlaků

Ale Mlho, vždyť právě o tom diskutujeme . To, o čem můj příspěvek byl, spočívá právě v tom, že nechci, aby byli starostové postaveni před hotovou věc (zruší se vlaky), ale aby mohli odpovědně posoudit, zda dotace na dopravní obslužnost v úseku Vysoké Mýto-Litomyšl směřovat do vlakové nebo autobusové dopravy. Přičemž oboje najednou v souběhu nelze - to je silně neekonomické. Nejde se jen jednotlivě zeptat na souhlas s rušením vlaků a souhlas s rušením autobusů. Na to dostanete od starostů vždy odpověď NE-NE.

Je potřeba hledat zda tyto nevýhody je možné eliminovat a pokud né, teprve poté uvažovat o autobusech.

Bohužel to vypadá, že nevýhody půjde eliminovat jen těžko - vylepšení infrastruktury by znamenalo další peníze navíc (ministr Bárta těžko pustí chlup), nové motorové vozy znamenají opět zvýšení nákladů na provoz, a zavedení MHD k nádraží v Litomyšli jsou zas peníze navíc...

Já fakt nechci, aby to působilo, že si tam ty autobusy snad horoucně přeju a že vlak nemám rád - opak je pravdou, jsem naopak všemi deseti, ať starostové nejsou postaveni před hotovou věc, ale ať je jim nabídnuta varianta "vlak+zrušení souběžných busů" vs. "zrušení vlaku+posílení a optimalizace busů".

Chci ale, aby to bylo uděláno ekonomicky poctivě - což znamená, že každá z těchto dvou variant by měla vycházet ze srovnatelného množství peněz určených na dotace. Z toho je zřejmé, že busů se za ty peníze dá objednat víc. Pokud se ale starostové přesto shodnou, že radši preferují jako páteřní dopravu vlak (i když ne tak často jezdící, jak by mohl jezdit bus), jsem pro to, aby se to tak udělalo - není jediného důvodu, proč by krajští politici měli jít proti zájmům většiny.

Můj názor je, že výhody jsou na této trase spíš na straně busů, a že starostové budou spíše pro busy. Není to mé přání, jen odhad, jak by se to mohlo reálně vyvíjet.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 13:46:41    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký : na vylepšení infrastruktůry jsou potřeba jen dílčí úpravy a je na kraji si je u SŽDC prosadit. Pokud dopředu dává kraj najevo, že trať patří výhledově na odstřel, tak se nedivím, že se neprovádí žádné úpravy. Co se týká vozů, tak po dodání nových motorových vozů pro Pardubický kraj se uvolní Regionovy a ty by pro začátek mohli stačit. Ohledně "MHD" v Litomyšli jsem uvedl příklad jak to udělat s využitím již existujících autobusových linek, takže žádné peníze navíc by to nestálo, jen trochu snahy.

Pokud se bavíme dát na výběr starostům posílené autobusy cca každou hodinu a nebo současný děravý jízdní řád vlaků, tak už vidím to rozhodování. Pokud by to mělo být spravedlivé, tak se řekne, že za zrušené autobusy budou peníze na posílený rozumný vlakový jízdní řád a obráceně a né říci buď vlak a současný rozsah dopravy a nebo autobusy a častěji.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 15:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Pokud by to mělo být spravedlivé, tak se řekne, že za zrušené autobusy budou peníze na posílený rozumný vlakový jízdní řád a obráceně

Ale jo, s tím vším souhlasím. Jen dodávám, že při zrušení busů by byly peníze jen na několik málo nových vlakových spojů, zatímco při zrušení vlaků by bylo na celkem dost nových autobusových spojů a ještě by zbylo na další linky.

Prostě, i když se mi lokálka líbí, nemám nasazeny růžové brýle a pokouším se reálně hodnotit její férové ekonomické porovnání oproti busům. A to vychází tak, že při stejném množství dotací jako dnes a zrušení souběžných busů by těch vlaků sice bylo víc než dnes, ale míň, než by mohlo být busů v případě neobjednání vlaků. Tak to prostě je, a je otázka na starosty dotčených obcí, co je pro ně lepší.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 16:16:55    Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_hradecký : na zacelení děr v tom vlakovém jízdním řádu by ta úspora za autobusy bohatě stačila a ještě by i něco zůstalo. V pracovní dny hodinový takt o výkendu dvouhodinový. Je pěkné říkat, že za zrušené vlaky mohou jezdit autobusy každou půlhodinu, ale je to potřeba? Pokud se bude argumentovat, že autobus vychází levněji, tak to můžem zrušit rovnou všechny regionální vlaky.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 16:29:37    Odkaz na tento příspěvek  

Celkově bych řekl, že to OREDO vzalo za špatný konec. Místo aby se udělala optimalizace autobusové dopravy a autobusy se navázali na páteřní železnici (příklad IDSJMK, popřípadě železnice na západ od nás), tak se to činí obráceně. Podotýkám že tím nechci hájit každou lokálku, ale jen ty, kde je dostatečný přepravní potencionál a to na trati Vysoké Mýto - Litomyšl je.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 16:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: na zacelení děr v tom vlakovém jízdním řádu by ta úspora za autobusy bohatě stačila

V tom nejsme ve sporu. Já se tady jen snažím vysvětlit, že především do toho mají co mluvit místní. Tj. pokud by někdo přišel za starosty s tím, že zrušení vlaků a zavedení nových autobusů je hotová věc, tak je to špatně. Ale stejně špatně by bylo, když byste tam přišel jako s hotovou věcí s tím, že zrušíte souběžný autobus a posílíte vlak.

Podle mě je vhodné aby organizátor připravil alespoň dvě ekonomicky srovnatelné varianty (preference vlaku/busu) a aby se k nim mohla vyjádřit místní samospráva.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 17:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavé,že se donedávna tvrdilo, že o rušení vlaků VM - Litomyšl,(následovat bude jistě Choceň - VM, protože dál ten vlak stejně přece nejede...) se neuvažuje, a že jo z těch úředníků leze jak z chlupatý deky...prostě v Pardubickém kraji zbyde ten koridor,že Prosím o provedení ekonomické analýzy na společnost OREDO, mě se nevplatí
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 11:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 214 v Heřmanově Městci 1997
http://www.youtube.com/watch?v=WguXY07mWFQ
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 12:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z oslav na 017 z roku 1999
http://www.youtube.com/watch?v=TnIf__xn18k
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 18:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racionalizace SŽDC pokračuje,a tentokát padnou další dva strážní domky mezi Třebechovicemi pod Orebem a HK Slezským předměstím.Druhý z nich má u sebe přejezd se závorami,ty snad ještě zůstanou..pro někoho z HK by to třeba byla pěkná chalupa..Jenže kdoví,zda by byla vůle to prodat..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 11:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z roku 2007 jízdy 464 202 pro Holcim Prachovice
http://www.youtube.com/watch?v=8FiF9my5IZg
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 09. února 2011 - 08:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pár Zamračených 1997
http://www.youtube.com/watch?v=maq6LyqltUA
a dnešní Kocour
http://www.youtube.com/watch?v=IFKzJGHMKlg
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 10:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ALF: Další strážní domek se postupně rozkládá za přispění SŽDC v Třebověticích
* * * Usmívej se! Bude Hůř

Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 11. února 2011 - 12:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z roku 2008 jízdy 464 202 pro Holcim Prachovice
http://www.youtube.com/watch?v=hrL0wO3VX88
Lokol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 12. února 2011 - 22:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zde přidám nějáké fotečky z posledních dní (tedy prvních únorových) z trati 016...


Luboš Hur. alias LokoL
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4253
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 13. února 2011 - 20:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem se podíval na video z jízd 464.202 s naším vagónem v soupravě, tak tady je "pohled z druhé strany":

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Osožák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 13. února 2011 - 21:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Jé, spolužák ležící, spící...
Práce neuteče, žízeň nepočká
Smrt KŽC!!!
Nikdy není tak zle, aby nemohlo bejt ještě hůř
čiň čertu dobře, peklem se ti odmění
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 14. února 2011 - 13:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedny z posledních "vejškrabků" starých videí
http://www.youtube.com/watch?v=3iqshIl2Urc
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 14. února 2011 - 21:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vlastně vypadá s výskytem polských bolků-lolků v českém vnitrozemí? Když jsem 20. října 2009 v Pardubicích z vlaku spatřil ET41-182 s nákladním vlakem, tak jsem to bral jako normální jev, ale teď jsem s všiml, že o ET41 v Pardubicích není na celém K-repu ani jinde vůbec zmínka.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 01:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zůstalo se u ET22, to dvojče tak běžné v Polabí nebylo...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 11:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

423.009 na trati 017 v roce 2009
http://www.youtube.com/watch?v=quxEcRWkEvs
Bambe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 15:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokomotiva 111.032-9 s Měřícím vozem , která právě teť přijela od Třebechovic stojí v Týništi a zachvíli jede směr Choceň, potom asi směr Česká Třebová.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 19:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá vzpomínka na 017-tku http://badber.blog.cz/1102/sedmnactka
http://badber.blog.cz
Petr165
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny Michaly21 a podobné šťouraly !

*** Dnešní soukromý přepravní průzkum ***

Místo průzkumu : trať 016 SŽDC
Trasa průzkumu : TÚ Chrudim - Moravany
Předmět průzkumu : MOs 25058 Chrudim - Moravany / celá trasa vlaku

Motorový vůz 810.630 (DKV Č.Třebová)

Komerční odbavení cestujících z neobsazených tarifních bodů provedl - strojvedoucí M.K. (DKV Č.Třebová, PJ Pardubice)
Obsaditelnost mot.vozu : 55 míst k sezení

POHYB FREKVENCE MOs 25058 (výstup/nástup):

Chrudim - / 4
Chrudim město 0 / 3
Tuněchody 0 / 0
Úhřetice 0 / 0
Vejvanovice 0 / 0
Hrochův Týnec 2 / 0
Bořice 1 / 0
Moravany 4 / -

Věková struktura cestujících :
- 2 muži, studenti 15-26 let
- 1 muž středního věku (moje maličkost)
- 2 muži 65+ silně podnapilí
- 1 žena, studentka 15-26 let
- 1 žena 50+

Motorový vůz byl během jízdy řádně vytopen, uklizen, na WC tekla voda a nechyběl toaletní papír.
Specifický informační a odbavovací systém funkční v celé trase vlaku.
V průběhu jízdy vlaku nedošlo k žádnému narušení platného GVD z viny operátora dráhy,ani třetí osoby.
Jízdu vlaku v souladu s ustanovením předpisu ČD D2 sledovali tito zaměstnanci :
- výpravčí ŽST Chrudim
- výpravčí ŽST Chrudim město
- výpravčí a signalista ŽST Hrochův Týnec
- výpravčí vnější služby ŽST Moravany

Konec hlášení pro všechny Michaly21 a podobné šťouraly !
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 18:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní dvojče Kocourů s cisternama
http://www.youtube.com/watch?v=v5QsqpZqNfE
Lokol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 22:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr165:
Luboš Hur. alias LokoL
Lokol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 22:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: také
Luboš Hur. alias LokoL
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 10:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední pravidelný vlak na trati 017 v Heřmanově Městci 11.12.2010
http://www.youtube.com/watch?v=xvOXeIAnAa8
Bambe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 14:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na včerejším Os 5608/9 163.248-8 v Týništi
Bambe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 15:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A chyba se vloudila byl to čtvrteční Os 5608/9 čili 17.2.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 19. února 2011 - 20:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heřmanův Městec M262 0209 12.12.2010
http://www.youtube.com/watch?v=lF1Zt3smqGc
Petr165
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 09:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V úterý 22.2. pokračují jízdy měřícího vlaku po východních Čechách, tentokrát i se zájezdem na Moravu.
Složení vlaku : loko 111/ přepřah 742 + měřící vůz 805499-86003-1 SŽDC-ÚTAB Hradec Králové.
Jízdní řád : H.Králové odj. 8:15 - Pardubice - Č.Třebová - Brno hl.n. příj. 12.04
Zpět Brno hl.n. odj. 12.58 - Č.Třebová - Pardubice - HK příj. 16.39
Hodně zážitků při focení přeje Petr165
Rop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 13:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem s hrůzou zjistil že SporoTicket v relaci Hradec Králové - Praha je pro trasu přes Nymburk ...

Inkarta byla přes Pardubice ...

Sakra práce ... v pondělí potřebuju jet do Prahy a chtěl jsem jet přes Pce do Libně ...

A za zpáteční jízdenka stojí 218 korun ... což je o 38 Kč dražší než INkarta a navíc ještě kdybych zpět chtěl jet zpět přes Nymburk tak nemůžu :-(

Respektive nějaký nápad?
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 14:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SporoTiket Pardubice - Praha?
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 17:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rop: Inkarta byla přes Pardubice ...

Nemělo být v této větě místo Inkarta napsáno E-liška? ... jinak mi ta věta nedává smysl.

A za zpáteční jízdenka stojí 218 korun ... což je o 38 Kč dražší než INkarta a navíc ještě kdybych zpět chtěl jet zpět přes Nymburk tak nemůžu :-(

...tomu už vůbec nerozumím - zpáteční jízdenka jde koupit na Inkartu i bez Inkarty, ne? A proč by na zpáteční jízdenku HK-Pha nešlo jet přes Nymburk?

Respektive nějaký nápad?

Dotaz nelze spolehlivě vyhodnotit pro jeho zmatečnost
Rop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 17:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jé ... já už dva dny pořádně nespal ... mám trochu víc práce ... takže ještě jednou ...

Teď jsem s hrůzou zjistil že SporoTicket v relaci Hradec Králové - Praha je pro trasu přes Nymburk ...

E-Liška byla přes Pardubice ...

Sakra práce ... v pondělí potřebuju jet do Prahy a chtěl jsem jet přes Pce do Libně ...

A zpáteční jízdenka stojí 218 korun (HK-PCE-PHA) ... což je o 38 Kč dražší než E-liška a navíc ještě kdybych zpět chtěl jet zpět přes Nymburk tak nemůžu :-(

Respektive nějaký nápad?
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 19:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rop:pohodlně rychlíkem z HK do Prahy-Vysočany přes Nymburk,pěšky kousek ke stanici METRA Vysočanská, dále několika BUSY MHD do LIBNĚ i na nádraží.
Lokol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 19:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde jsou k nahlédnutí, dvě fotečky z "rychlovky" na tarti 016 u Úhřetic...
První trochu umělecká... :-D

Luboš Hur. alias LokoL
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 19:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rop:

To už je lepší

Možnosti:

a) Pokud opravdu potřebujete přes Pardubice, pak si normálně kupte zpáteční HK-PCE-PHA a když budete chtít jet zpátky přes Nymburk tak můžete (to řeší tarif ČD tak, že pokud byste jel delší cestou než máte jízdenku, tak platíte doplatek, ale pokud jedete kratší cestou, tak můžete jet - viz Tarif ČD, článek 33.1. Pokud je jízda oklikou se stejnou nebo kratší tarifní vzdáleností, původní jízdní doklad se uzná

b) Kupte si to normálně přes Nymburk, pak ale musíte jet přes Nymburk - jeďte jak napsal "Vandr" do Prahy Vysočan a je to z Vysočanské k nádraží Libeň jednu zastávku autobusem (jezdí tam 4 linky, ve špičce snad každé dvě minuty něco jede, v sedle asi po 5-10 minutách).
Rop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. února 2011 - 23:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky pánové.

Asi to budu řešit dle bodu a).

Ono totiž když potřebujete být cca v 9:00 na "Skloněné" tak můžete buď v 6:57 z HK přes PCE nebo v 7:08 z HK přímo. Na místo dojedu plus mínus stejným autobusem MHD.

Cesta přes PCE má pro mě jednu zásadní výhodu. 2 vozy Bmeer na vlaku IC 522. Tj. cca 1 hodinu práce místo 5ti minut (1 hodina je doba jízdy, 5 minut je doba výdrže mého služebního notebooku na baterii) ... ano ... bez zásuvky ani ránu.

A když chci jet pro změnu cca ve 14:00 zpět tak buď uteču dřív na rychlík přes Nymburk a nebo si počkám na Ex 124 a budu moct zase hodinu dělat ve vlaku. Já bohužel nikdy sám nevím jakou variantu zvolím (holt do 12ti let jsem měl režíjku a moje babička nikdy nevěděla kudy jedeme a kam dorazíme).

Jinak jezdí něco v relaci Praha - Pardubice kromě oběhu této soupravy (Ex 148, Ex 149, Ex 128, IC 523, IC 522, Ex 221, Ex 220, Ex 129) něco co má zásuvky ve dvojce?
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 11:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rop:

To by chtělo novou baterii k notebooku

Jinak souhlasím s tím, že ČD se systematickým osazováním zásuvek 220V vysloveně zaspaly - i s dobrou baterkou se hodí být připojen do sítě, hlavně na delší cesty.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 12:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před 13 lety....Hektor 721 141 a Zamračená 751 357 na trati 015 22.2.1998
http://www.youtube.com/watch?v=E1MEUqbZw0U
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 16:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto:Kde skončila ta 751 357 za těch skoro 13 let? snad ne ve šrotu.
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 17:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V ČT, kde jinde...
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 18:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atb: tak to je drsný.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 18:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, bohužel. Stejně jako 751 353 a 372, které mám taky na videu v provozu. Ptal jsem se v odd.Bardotek, jestli někde není na videu k vidění tahle dvojice nebo i jednotlivé. Neví někdo?
Rop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 19:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si odpovím sám. Jezdí.

2x Bmz241 jezdí na oběhu EC 177, EN 477, EC 176, EC 378 (oběh není celý - píšu jenom to co jede v relaci Pha - Pce)

A to je prosím všechno.

V ČR je totiž jenom 15 vozů 2. třídy se zásuvkami a to právě Bmz241.

Pro porovnání čím disponují o polovinu menší slováci (vozy kde jsou místa druhé třídy a zásuvky u těchto míst):
71 ks Bmeer
4 ks Bdghmeer
37 ks Bmpeer (+ 15 ks bude dodáno v roce 2011)
12 ks Bdteer
20 ks Bdgteer
12 ks Bvteer
(B..teer bude ještě dalších 26 ks dodáno)

Tato statistika mě docela šokovala ...

Navíc mi přijde, že slováci mají v jídelních vozech trochu rozumnější ceny než JLV ... jenom jsem se nikde nedočetl zda stále točí Topvara.

Jenom samozřejmě přestup v Pardubicích 2 minuty ... no ... naštěstí to z Prahy jezdí na čas. A taky štěstí, že ten osobák by měl na zpožděné vlaky čekat (no jo ... ale věř si tomu).
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 22:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rop: Zásuvky se začínají objevovat už i v Bmz245
Mlha zakrývá světla návěstidel, pomalu padá do údolí a jeden by hnedka věřil na duchy. Stanici mám plnou vagonů s hnědým uhlím. Zima bude dlouhá. (Alois Nebel, 13. 12. 1988)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 08:49:00    Odkaz na tento příspěvek  

V dnešním Svitavském deníku píšou o jednání o trati Choceň-Litomyšl, resp. o budoucnosti úseku Vysoké Mýto-Litomyšl. Další kolo jednání bude za 3 týdny.

http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region/lokalka-ve-hre-jsou-tri-n avrhy20110222.html

Velmi "překvapivě" bylo sděleno, že ve hře jsou tři varianty:

1) zrušit všechny vlaky v úseku Vysoké Mýto-Litomyšl a nahradit je busy
2) nezrušit v tomto úseku žádné vlaky
3) nějaké vlaky v tomto úseku ponechat, nějaké zrušit a nahradit busy

To je ale překvápko, co, ty tři varianty... ;-) Nechápu co dalšího by se ještě dalo vymyslet.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 09:18:33    Odkaz na tento příspěvek  

A co varianta č.4, zrušit souběžné autobusy a za ušetřené peníze posílit vlaky? Mrzí mě, že vždy je rozhodování na úkor železnice. Pokud někomu dáte variantu za zrušené vlaky posílíme autobusy a nebo zrušíme autobusy a vlaky necháme na stejné úrovni, tak je jasné co bude vítězit.
Břéťa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 14:57:57    Odkaz na tento příspěvek  

Potom bych viděl ještě jednu, asi nejrevolučnější variantu(č.5): zrušit vlaky i busy mezi mezi Chocní, Mýtem a Litomyšlí a vše nahradit busy z velkoterminálu v Třebové. Od čeho se tam do něho vrazilo tolik peněz? A Třebováci by byli hned víc nafouknutí, jaký že to mají ve městě dopravní uzel, k jehož dokonalosti už zbývá jen zastavování EC a SC vlaků v takovéto veledůležité stanici...
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 15:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se nahradí všechny vlaky autobusy, tak chci vidět, jak bude na lidi působit přestup z Vysokého Mýta (m.) na autobusové nádraží a opačně. Když je dnes tolik řečí kvůli přestupu na zastávce Vysoké Mýto m., kde jde o 20 metrů. Zatímco na aut. nádr. je to ze zastávky 350 metrů a z nádraží 850 metrů. Přejít silnici I/35 je přitom vzhledem k hustotě provozu mnohdy dost nepříjemné. Takže to nepochybně odradí další cestující.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2936
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 16:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádraží v Ústí má druhou petici, lidé bojují za bezpečnou stanici
Abfbrdtn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 23. února 2011 - 17:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle mne dneska v HK celkem pobavilo, ackoliv je to spise smutne...

Mathius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 25. února 2011 - 01:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo chce , tak dnes přes den v HK hl.n. je ve šturcu odstavená návštěva v podobě lok. ř. 130.??? AWT v původním nátěru Viamontu. A ER 20-008 by měla být v Borohrádku. Opět rozvoz vozů na nakládku dřeva a zřejmě k večeru opět svoz ložených. Edit: Je to 130 049-0

(Příspěvek byl editován uživatelem Mathius.)
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.145.219
Odesláno Pátek, 25. února 2011 - 02:40:30    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes okolo 02:00 hod. bylo slyset zrejme z nadrazi Hradec Kralove Slezske predmesti divne houkani pistaly kterou jsem zde jeste neslysel. Bylo slyset nejake posunovani a nebylo to z TSR (Comet).Okolo 01:00 hod. jela souprava "drevaku" z HK HL.n. smer Slezske predmesti.Lokomotivu jsem nepoznal.
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.145.219
Odesláno Pátek, 25. února 2011 - 02:55:58    Odkaz na tento příspěvek  

V 02:51 hod. vlak Rn59705/pp ze Slezskeho predmesti odjel smet Tyniste nad Orlici, po ukoncenem posunu