K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 31. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 31. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4870
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta zastávka v Tchýni - ona při vhodné konstelaci hvězd může nabídnout hned dva směry. S přestupem v Rudné a nebo v Hostivici na P6 a Masnu. Přičemž by tam mohla být protažena S65...
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - Náležitosti navíc kvůli jedné vsi.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Pro rozvoj linky S6 je zastávka v Rudné nutnost, stejně tak jako oprava trati a odstraněním lokálních omezení rychlosti.

Nechci nic víc, než aby se na lince S6 zvedla frekvence tak, aby ve špičkách byla zaplněná třívozová regionovu.

O lince S65, která slušně řečeno vozí vzduch kvůli tomu, že netvoří přímé spojení do Kladna, se tu už psalo skoro před dvěma roky. Ty teď uběhnou a jelikož se obvykle považují za dobu, která je nutná proto, aby se linka chytla, můžeme začít pomalu připravovat hodnocení. A jak z výše uvedeného plyne, moc pozitivní nebude. Někde je tedy asi chyba - studie byly tedy evidentně špatné. Jak tedy mám věřit tomu, že další studie počítající s obsluhou zastávky Chýně je blízká realitě, tj. že má vůbec smysl něco takového dělat?

Napovím jedno: Pokud nějaká nová linka ignoruje již zaběhlé přepravní proudy (ty mohou být klidně realizovány pouze IAD), tak má velmi malou šanci na úspěch........

Rád bych se mýlil, ale vývoj mi dává za pravdu......
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S65 ... Někde je tedy asi chyba - studie byly tedy evidentně špatné. Jak tedy mám věřit tomu, že další studie počítající s obsluhou zastávky Chýně je blízká realitě, tj. že má vůbec smysl něco takového dělat?

Soudruzi z NDR, ehm pardon, z Ropidu a spol.

aby se na lince S6 zvedla frekvence tak, aby ve špičkách byla zaplněná třívozová regionovu


Přes kříže v Rudné ale cesta nevede a za Nučice to taky nemá moc šanci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 13:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého názoru koncept provozu na trati 122 je v současné době nevyhovující.
Rozhodně by to chtělo přímá spojení do Kladna - vypočítat GVD tak, aby se v Hostivici připojila souprava na osobák či spěšňák směr Kladno-Ostrovec. V současné době je to pouze alternativa k tramvajové lince 9 a většina lidí volí pochopitelně tramvaj v intervalu 3-5 minut více než vlak v intervalu 60-120 minut, který navíc v Praze-Zličíně dokáže suplovat pouze konečnou zastávku TRAM a zastávky typu Slánská, Blatiny, Motol obslouží pouze tramvaj. Takže zkusit, jak zde píší respodenti výše, přímý vůz do Kladna (spojení v Hostivici by nezabralo více jak 2 minuty zdržení vlaku z Masaryčky).
Navíc si myslím, že na 122 by se daly udělat další zastávky (Praha-Konvářka) samozřejmě na znamení, ale to už je rozsáhlejší a jiné téma.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12137
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 14:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: Spojování ani nenavrhujte, to se na vás sesypou jak vosy. Anebo jo, možná že od vás to vemou a nebudou vám nadávat jako mě. Nicméně už se spojují/rozpojují reginy v Kladně na Rakovník a Kralupy, takže jistý pokrok je znát. Třeba to časem přijde taky. Ještě by vás mohli jebat za ty dvě minuty, protože to podle pověr vyvolává masivní odliv publika z motoráčků. A ještě vám tady budou dokazovat, že to rozhodně nebudou dvě minuty, protože než odpadne nějaký relé aby dovolilo vjezd na obsazenou kolej,aby se to spojilo bez šíbování uplyne minut nejméně 5. Víme co bylo za dryje od šotoušů v Poříčanech a to byli Citysloni. Já jen tak přemejšlim, s čim odpůrci přijdou. Ale mohlo by se to připojovat na rychlíky. To by teprve bylo. A pomohlo by to těm rychlíkum tlačit, takže o co by se to zdrželo spojovánim, o to by ty nešťastné hydry, se kterejma se na týhle trati zachází jako s lokomotivama a ne jako s motorákama, ject rychlejc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.199.186
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:37:50    Odkaz na tento příspěvek  

K S6: Počkejme si na otevření zastávky v Rudné a uvidíme. Pokud se nebudou stíhat obraty v Nučicích, stálo by za zvážení projíždění současné stanice Rudná. Ovšem další zastávka (Jinočany) už by zřejmě ty Nučice zabila. Proto bych si její výstavbu hodně dlouho rozmýšlel (lidi, co přibydou z Jinočan, ubydou z Rudné a Nučic).
K S65: Při současném provozu na S5 tam nic moc lepšího nevymyslíte (a spojování souprav při tomto modelu je dost nepředstavitelné). Přitom cestující od Kladna jsou pro tuto linku stěžejní. Na prodloužení z Hostivic do Rudné raději zapomeňte - nemělo by to smysl.
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Za rychlíky by to taky nebyl špatnej nápad, ale to už se pohybujeme spíše v říši snů.
Buď se tedy ve finále stane, že se provoz na 122 utlumí jako dříve, ale to osobně nepovažuji za ideální konec nebo se s tím bude dít něco alá spojování v Hostivici atd. jak jsem popsal výše, protože pochybuji, že to Ropid udrží v tomto stavu (max 8-10 cestujících) v době plánovaných škrtů v dopravním sektoru...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12138
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mapl: Já myslim, že železnice má zcela správně prioritu v posilování jejího podílu na MHD v Praze , jak jest to ostatně zakotveno v příslušných dokumentech, a tak se S6 i S65 nejenže udrží, ale budou rozvíjet a cestující budou přibývat. To prostě nejde skokem říct - něco vám zavádíme a hned se do toho narvou masy. Víme jak dlouho jezdila prázdná AE a S41 než si to lidi našli a ejhle, nyní jsou to slušně vytížené, oblíbené a respektované spoje. A tady to bude taky tak.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 15:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spojování v Hostivici by bylo něco úplně jiného než spojování na Kladně, kde ty vlaky chvíli čučely už před spojováním.
Šetřit se má tam kde není vytížení a ne tam kde vytížení je. Takže na pražské železnici hlavně Hostivař a S65, v tramvajích není třeba jezdit každých 4-5 minut do Hostivaře. To všechno jsou experimenty které publikum nepřijalo, hodí se jen pár jednotivcům a stojí zbytečně moc peněz.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 16:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S41 v podání žabotlamu není vytížená prakticky nikdy. Z Libně do Holešovic jezdí prakticky jen jednotlivci. Kdyby se S41 nechala jezdit jen Holešovice-Roztoky, vůbec nic by se nestalo. Jen by se určitému počtu šotoušů zřítil svět.
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 16:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Je pravda, že zrovna AEčko je typický příklad... tudíž doufejme, že tzv. S65 se ujme v co nejbližší době.

Ignác: To že do Hostivaře jezdí vzduchovozič v podobě 22 není nic nového, ale stávající vedení Ropidu je tím evidentně nadšeno a vsadím se že i v době škrtů se na 22 nesáhne, neboť 22 je Bůh.Sahat ale kvůli tomu na železnici mi nepřijde moudré, protože ta je do centra z Hostivaře mnohonásobně rychlejší a frekvence je tam solidní.
S41 z Libně do hostivaře vozí ve špičkách i přes 20 cestujících, což je poměrně hodně. V sedle je to slabší, to je fakt, nicméně stávající stav bych neměnil a spíše než S41 rušit by bylo na místě zkusit do ní přilákat více lidí - to je ale spíš rada ROPIDu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12139
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 16:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen malá poznámka: Vytíženost nezávisí na použité soupravě. prostě jen v žabotlamu se lidi míň mačkaj než v šukafónu, ale jejich počet se nemění. To je jen takovej klam. Jen pro pořádek, nebonzujte mě hned pro trollování, ano?
A vlastně ještě jedna: Šetřit se má efektivně. Zruší-li se bus, zmizí úplně všechny náklady. Zruší -li se vlak (nebo tramvaj) zůstanou náklady na koleje a trolej, které činí často rozhodující položku nákladů a tudíž se zrušením vlaku nebo tramvaje ušetří prdprd nula nic.
No a pak S65- to je zjevná nepravda. nabídka jít se na vlak v odpolední špičce podívat je podle mé zkušenosti lichá, pojedu tedy fotografovat.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 17:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: A nemá se náhodou železnice chovat podle aktuálních potřeb obyvatelstva. Zastávka u Brázdimské by do vlaku přitáhla o hodně více cestujících, takže jako firma bych zvolil výstavbu zastávky, abych mohl uspokojit potřeby zákazníků (cestujících). Myslím si, že i developer by Vám na to přidal nějaké drobné....

Ale téma hlavné bylo o Regionovách... . 074 si prostě Regionovy zaslouží... A ne že ne
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 17:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: když chcete regiokřáp... já bych řval spíše něco jako desiro, talent, stadler...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 7-2009

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 18:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem,Ignác: Přesně tak. 20 lidí v 810 a 20 lidí v Žabotlamě - to vypadá úplně jinak. Je samozřejmě fakt, že mezi Libní a Holešovicemi by 810 stačila většinou velmi bohatě, avšak to není realizovatelné na každou část trati jiná souprava... navíc sám občas mezi Holešovicemi a Libní jedu s jízdním kolem takže já osobně jsem s řazením velmi spokojený.
Ještě ideálnější by byla zastávka Praha-Palmovka v oblasti těch mostů tam mezi Balabenkou a Bílou skálou, ale toje spíš šotoušská utopie, ačkoliv věřím, že by to nemuselo být špatné...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5930
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 18:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Kolem Labe a při těch rychlostech co tam jsou by to byl proti 810 zázrak. U 173 je problém hlavně v tom, že se nazývá Hrbatou, takže tam by to fakt chtělo něco svižnějšího. No uvidíme jak se chytne 814. To že se tam už před několika lety objevila (já to tedy nepamatuju)ještě neznamená, že bude i teď úspěšná, protože tenkrát mohly být úplně jiné jízdní doby
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.87.2
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 18:50:36    Odkaz na tento příspěvek  

122:
S65 je problém, že v Hostivicích vždy v jednom směru chybí přípoj na S5. To by se dalo řešit jedině prodloužením intervalu na 120 minut, pak by mohl být přípoj vždy. Odpolední špička by se ale řešit dala při zachování 60 minut intervalu. Odjezd z Hostivic v :31, příjezd Na Knížecí :01, odjezd Na Knížecí v :17, příjezd Hostivice :45, s přípojem na odpolední posilové spoje linky R5.
Dokonce by se stíhala zajíždka na otočku do Rudné.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 19:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Váš proslov o trollství a kdesi, cosi... prosím, zjistěte si, jak funguje vjezd na obsazenou kolej, provozní intervaly či technologii práce stanice a pak mluvte. Úsměvný jste už třeba proto, že regiokřáp používá hákové relé standartního provedení, je rychlé spojování utopie. Spojování dvou regiokřápů odhaduju tak minimálně na tři-pět mint pobytu ve stanici.

Zapa: to užs určitě jezdil, když byla 814 001 nasazená na hrbaté. Byl to oběh místo 810 + 010 a tehdy - při netaktovém grafikonu - to jakž-tak stíhala.

Názor na nákup a obnovu parku ČD, jakož největšího dopravce, mi drásá nervovou soustavu. Desiro je již poměrně starší konstrukce, v provou plně osvědčená a pohodlná jednotka, za pár švestek. Oproti regiokřápu, vybaveném TEchnicky DOkonalým Motorem, zamykacím záchodem, na jehož obsluhu je potřeba hodinové školení či jízdní vlastnosti, které jasně prozrazují, z čeho je regiokřáp předělané, je desiro pořád hvězda. Nehledě na to, že díky konkurenci, je k dispozici neustále nějaká nová a nová jednotka pro regionální dopravu. Ne jako člověk zainteresovaný do provozu drah, ale jako člověk, občan a plátce daně, si dovolím podotknout, že s regiokřápem prostě spokojený nejsem.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 20:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co problémy s KO? Neplatí to samé co pro RS1 na hrbatej i pro Desira?
Jen technický dotaz....
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 21:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jenže posilování podílu železnice na MHD v Praze dosáhlo už v podstatě svého limitu. Další přírůstek je možný jen za předpokladu ne úplně malých investic do infrstruktury a zároveň velkého omezení busů. Ve výsledku málo muziky za mnoho peněz. Ptám se proč?


Jezisek: Ano, dokud nebudou motorové soupravy s automatickým spřáhlem, nebo druhá kolej mezi Kladnem a Hostivicemi, bude žádoucí protažení S65 do Kladna velmi obtížné. Jinak linka S65 bude zbytečně živořit a bude tvořit zbytečně pomník promarněné šance na obnovu osobní dopravy na Semmeringu. O nežádoucím protažení S65 do Rudné přes Chýně se nemá cenu bavit. Kladno je prostě daleko zajímavější (několikanásobně větší - poznámka pro nechápavé) zdroj potenciálních cestujících.

Jen pro info: Káem prostě některá fakta (třeba hák a šroubovka, technologie ve stanicích a z toho vyplývající minimální časy pobytu atd.) nikdy nepochopí. Je to marný, je to marný, je to marný.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 21:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: desiro v podání RJ se po hrbaté už prohánělo...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 22:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: nevím jestli to bylo desiro v podání RJ, ale v roce 2007 to bylo desiro Veolia Transport, která se tehdy, už nevím jak moc vážně, zajímala o možnost převzít na hrbaté dopravu..škoda jen, že skončilo u předváděcí jízdy - vždyť se tu teď po pěti letech diskutuje, jestli je lepší nechat 810 nebo jestli 814 nebude zbytečný luxus...
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 23:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa (#5930): já se právě chtěl zeptat, co znamená tohle. Na S65 to nevypadalo, ta by musela jet jinudy, ne?
ZF axiomatika? SOR eliminace!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12143
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 08:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježíšek, Bram: Ano to jsem přesně čekal, než někde spadne nějaké relé....Ale mě vaše technologické postupy nezajímají. Mě šéf řekne: Toto je cílový stav a ty ho dosáhni. Vymlouvat se mu na něco by byl můj konec. Váš asi zjevně zatím ne. Jinak když to jde v Kladně (což jsem navrhoval a bylo na mě reagováno úplně stejně, jakožesem spad z měsíce a ejhle, najednou to jde), tak proč by to nešlo v Hostivicích. Jen se to prostě nikdy nedělalo, že? Píšete o 3-5 minutách - a jakpak dlouho tam ty vlaky dneska čuměj při křižování, co?
Bram: Asi se ty busy budou muset rušit. Na silnicích je čimdálvíc IAD , což na kolejích neni. A nakonec pokud požadavek začlenit ještě více železnici do MHD vyvolá nutnost investice, tak by měla bejt dráha a její šotouši přeci rádi, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7883
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 11:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl:
Po 120 do Kladna už dnes nic navíc rozumně neprotáhnete a spojováním to nevyřešíte (naopak jen znefunkčníte i stávající vlaky na Mas.n. (Děkuji tímto Káemovi, č.p. 12137, že přednesl argumenty za mě. Jenom bych jemně upozornil, že největší krpál je do Veleslavína, dál už to s tou potřebou postrku tak horké není.)).

20 lidí v 810 a 20 lidí v Žabotlamě - to vypadá úplně jinak.
20 lidí je pořád 20 lidí a to není frekvence na vlak (jedná-li se o špičkový spoj).

Káem:
Ale mě vaše technologické postupy nezajímají. Mě šéf řekne: Toto je cílový stav a ty ho dosáhni. Vymlouvat se mu na něco by byl můj konec.
Vás nutí šéf porušovat zákony? A to, co chcete, vyžaduje nejen porušování předpisů, ale také zákonů - těch fyzikálních.
Co takhle cílový stav: "Káem rozplácnutý na chodníku pod otevřeným oknem v 15. patře?" Také se nebudete vymlouvat?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 11:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: s tím spojováním s Vámi souhlasím. Názor Ignáce, že by spojování v Hostivici bylo úplně něco jiného než na Kladně se mi nezdá. A když trochu více kouknu do JŘ tratě 120, tak na připojení vlaku 1887 na vlak 19907 stačí 4 minuty, to je tak akorát. Ostatní mají tedy větší rezervu, minut 6. Ale to je spíše dáno tím, že ty spěšňáky odjíždějí v taktu vždy v xx:15 z Kladna. Takže by se to spojování v Hostivici určitě vymyslet dalo.
Jezisek: myslím, že zamalovat vjezd na obsazenou kolej do sešiťáku není takový problém . A v Hostivici doba postupných vjezdů od Ruzyně a Zličína nebude taky nějak vysoká.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pene.)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 12:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc, v současné době je doba daná na připojení vlaku 9852 na vlak 25936 v Hostivici 3 minuty. Je pravda, že teď se tam spojuje 810 s 814, ale 2x 814 je to samé...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 12:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pene: a jak se to stíhá? Já mám třeba zkušenost, že na ešusu trvá přejít na druhou stranu někdy tři, někdy čtyři...někdy deset minut. Tři minuty je šibeniční čas a řekl bych, že tam dostává interval postupných vjezdů těžce na prdel. Nehledě na to, že se okamžitě negativně projeví každá porucha, opoždění či mimořádnost.

Káem: jak na Kladně, tak v Hostivici, žádné relé časového souboru není. Asi to bude tím, že se tam pro rozpad (jinak, než jízdou vlaku) rušené vlakové cesty žádný časový soubor nepoužívá. A třeba v takové Jenči, tam jsou tak hi-tek, že ani žádná relé nepotřebují, protože tam je dokonalé ZZ.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 12:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: řekl bych, že se to stíhá v poho, nikdo si na to tedy nestěžuje. Tak ono i trio Regiokřáp je kratší než ešus, takže tam to obejití není tak časově náročné . Jinak ty 3 minuty byly myšleny samozřejmě od příjezdu druhého vlaku do odjezdu celé soupravy, takže s tím interval postupných vjezdů nemá nic společného. Bral jsem skutečně pouze akci ,,spojování,, .
TCMNWOW
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.18
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 13:28:06    Odkaz na tento příspěvek  

Na vlaku 7722 směr Beroun právě valý Regionova ,podle oběhu by z Berouna měla pokračovat na vlaku 19911 směr Praha Smíchov.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 16:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl - Autobus AE jede jako expres přesně ve směru veliké poptávky. Jeho vytížení vzrostlo hlavně kvůli změkčení tarifních podmínek. Tuhle linku není možné srovnávat s S65.
Linka S65 na trati 122 jezdí od roku 2010. To už je dost dlouho, už se nedá čekat podstatný nárůst vytížení.
Linka S41 z Libně do Holešovic těžko naláká další lidi, když nepřišli ani za tolik let. I kdyby byl průměr ve špičce 20 lidí (jako že není), tak by to na Prahu bylo sakra málo.
O vytíženosti ML se mlží zde. "Přepravní průzkumy hovoří o slušné vytíženosti vlaků linky S41 v obou směrech i ve všech provozních obdobích. Nejvytíženější ranní vlaky vozí téměř 100 cestujících, což by se do motorových vozů jezdících loni jen stěží vešlo." Tyhle ropidí formulace jsou k smíchu, protože údaj "téměř 100" se týká jen jedné stanice z Bubenče do Holešovic a jen pár ranních vlaků, v Holešovicích se vlaky skoro vylidní. V regionově si přitom sedne asi 80-85 lidí.
Jinými slovy, regionova byla pro S41 kapacitně odpovídající. Linka je relativně dost vytížená v úseku souběžném s linkou S4 na trati 091. Je dost cestujících, kteří od Roztok na Prahu nastupují do prvního vlaku a jedou buď do Holešovic nebo na zastávku nebo na Masaryčku. Jako tangenta do Libně je S41 využívána nesrovnatelně méně.
Až (jestli) někdy bude přesunuto zastavení v Bubnech k Vltavské, tak bych byl pro ML zrušit a udělat z ní půlící vlaky S4. Teď spíš ne, protože jízda od Roztok s dobrým přestupem na linku C se docela hodí.
Prodloužení ML do Hostivaře by bylo zbytečným paralyzováním dálkové dopravy na 011 a nákladní dopravy. Těch pár víkendových vlaků co tam jezdí je prakticky zbytečných, je to kandidát č.1 na úspory.

Slyda - Koukám, že Zapova JPP měla pravdu, nové přírůstky už se projevily a zrovna na 173.

Pene - Problém je v tom, že u většiny vlaků v Hostivici ty tři minuty nejsou a není je kde vzít. Na trati je hodinový takt a spousta křižování. Ze začátku se takt moc nestíhal a byly sekery. Teď už to trochu skřípe jen okolo 7.ráno, po konci ranní špičky se to vsákne, a zbytek dne se většinou jezdí v pohodě. Hodně pomohla výprava vlaků návěstidlem místo červené čepice s plácačkou. Spojování u jednoho večerního vlaku samozřejmě není problém. U rychlíků a spěšňáky ale žádné časové rezervy na spojování nejsou, podle mě nejsou ani u osobáků. Nemluvě o tom, že je nežádoucí zdržovat vlaky na Kladno spojováním v Hostivici.

Ještě se vrátím ke křižování a zastávkám na 173. Za Řeporyjemi je směrem ke Zbuzanům napřed velmi mírný oblouk a pak přímá v délce, celkem skoro kilometr kde by šla trochu zvýšit rychlost. Další úsek, tentokrát přímý jako když střelí, delší než kilometr, je před Rudnou. Při rekonstrukci hrbaté by šlo zvýšit tam rychlost, každá ušetřená čtvrtminuta bude pro stíhání křižování dobrá.
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2009

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 16:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: Ano, je fakt, že AEčko si našlo skutečně hodně pasažérů. Přepravní průzkumy ukazují, že z hlaváku na letiště jezdí většina lidí na jízdní doklady ČD, avšak v protisměru specielně na jízdní doklady PID a mnozí turisté tuto linku zahlcují, protože je do centra prakticky nejrychlejší a bez přestupů, což pro lidi hraje hlavní roli. Já jsem rozhodně pro zvýšení ceny lístku PID na min. 120,- Kč pro dospělého - běžný cestzující s tím nepojede a bude se shánět buď po jiné lince nebo si koupí jízdenku ČD.

Co se týče ML, tak prodloužení do Hostivaře o víkendu si našlo pár cestujících - já s tím jezdím velmi často a případné rušení by se mi jakožto stálému zákazníkovi nelíbilo. Je ale reálný fakt že nad 10 lidí jsem tam nikdy neviděl a na Prahu to moc není (párkrát jsem jel i sám) - z objektivního hlediska to na zrušení je a nebo je potřeba udělat přípojné vazby v Hostivaři a zapojit nějaký ten marketing, což je ale celkem problém už kvůli nutnosti křižování v Maslešicích nebo kvůli provozním intervalům atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mapl.)
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 9-2009

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 17:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12146
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 17:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: nešaškujte tady. Moc dobře víte, o čem píšu. Když zadavatel a plátce řekne: spojujte v Hostivicích, tak dráha nemá říct nejde to protože máme blbý relé a vlaky nemužou současně vjíždět, ale má říct OK, relé vyměníme aby to šlo. To jsem měl na müsli. Uvidíte, že se najde i možnost jak jezdit v kladiva s S41 do Hostivaře.
Ježíšek: Já to uvádim jako příklad výmluv, já nevim proč by to v Hostivicích nešlo. Ona je to dycky taková prvotní reakce - kdepak to nejde, a pak se ukáže že to jde.
Ignác: Obsazenost S41 i S65 trvale stoupá, to by se vám hodilo to zaříznout, dokud důkazy nejsou ještě tak jednoznačný. Jinak samozřejmě všechny průzkumy jsou zmanipulované a vy to víte nejlíp. Že se aspoň trochu nestydíte. Zajímavý, že prosazujete souběh (Roztoky-Bubeneč) a ne novou směrovou nabídku (Bubeneč - Hostivař). Jak se to kdy hodí, co? Půvabnej je taky ten důvod obsazenosti AE: tak ona se směr poptávky cyklicky střídá po celý den, když AE jezdí v přesném taktu?
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 18:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - Koukám, že žijete v nějaké alternativní realitě a jste na pokusy o vrácení do té skutečné vyloženě alergický.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12147
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 18:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I.: Beru. Lepší než se hádat.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 19:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: tak regiokrám, konkrétně 814.156 jela i na 19919, cestu z Berouna nahoru zvládala úplně v pohodě, i tam kde bylo stoupání se dosáhlo rychlosti 55-60 km/h. dojem veskrze pozitivní až na to neustálý vrzání a skřípání na nepříliš kvalitním svršku, tam kde je bezstyková kolej to jede celkem klidně. Informační systém fungoval bezchybně včetně zastávek na znamení. A od zítřka prý budou jezdit na hrbatý dvě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5935
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 19:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Že bych se zítra také pracovně zúčastnil......a rovnou na čtyřech párech? Hmm, to zní lákavě. Já se na tu Hrbatou snad začnu i těšit, i když ešus je ešus.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12148
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 21:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřímně přeju Regionovám hodně úspěchů na hrbatý. Taky jeden z příkladů, kdy se tvrdilo, že "aaaabsolutně neexistuje" a "neeeeebudou stíhat jízdní doby" a podobně. A najednou to jde.
(Ještě by tu mohl někdo napsat, že nové vozidlo by mohlo přilákat nové cestující, ale to bych chtěl moc)
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 29. ledna 2012 - 21:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejezdí třeba na 173 regionovy 3.série (od č.138), kterých už je v PJ Rakovník docela dost?
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 07:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeNe: počítal jsem celý interval, pokud to bereš jen na spojení, tak to tři minuty stačí, ale už jsme na pěti minutách pobytu prvního vlaku...

Káem: ono je současný stav celkem nejschůdnější řešení. Jiný dopravce, který by měl rychle spojitelná vozidla, momentálně u nás nejezdí a reálně předpokládám, že i cena za úhradu prokazatelného prodělku by byla trošku někde jinde... Pokud víte o někom, kdo by byl schopen pokrýt vozbu moderním vozidlem, a to celé rameno Praha-M.n/Praha-Smíchov - Kladno (Kralupy), sem s ním. Neváhejte a pište s.Mudr.Drátovy. Zejména, když uvedete, že se zlepší obslužnost Hostivic, je šance na úspěch.
Regiokřáp na hrbatou zatím nevijel, tak je trošku brzo na Váš komentář. Třeba rozjezd 810+010 v Holyni, když na kolejích ležela břečka a listí...

To, že si ČD nechali na regiokřápy nasekat klasické hákové relé, je jen a jen blbost ČD. Nepopírám.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 17:34:20    Odkaz na tento příspěvek  

ignac (629): ono je otazkou, nakolik je pro normaniho cloveka, zvykleho na standard mhd, lakave vlezt do zabliteho srotoviteho zabotlamu. na 171 mi prijde, ze nasazeni esusu prilakalo do vlaku i lidi, kteri by do zabotlamu nevlezli.

stejne tak je - co se ceny provozu tyce - otazkou, zdali je mensi regionova skutecne o tolik levnejsi. uz jen kvuli tomu, ze kazdej zabotlam je za tech 150 let, co krizuje koleje, milionkrat zaplacenej a stoji tedy, zjednodusene receno, jen to, co sezere, zatimco u regionovy se musi do ceny provozu zapocitat i leasing.

kazdopadne by to na tu linku chtelo spise neco vypadajiciho civilizovane (neplest prosim s "co je civilizovane, to ceske drahy v teto kategorii nemaji), nez co je nejlevnejsi.
hejbač_páčkama
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2012
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 18:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase jsme špatně hejbali.....v cca 1:30 hod. došlo mezi stanicemi Praha-Běchovice a Praha-Malešice k poškození trolejového vedení a trolejových sloupů v obou traťových kolejí vlakem ČDC Nex 50552.
Pomocný dělník SOKV Podmokly - stínové ředitelství ČDC
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 19:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dneska na hrbaté regionova (opět 814.156) spatřena na 19915/19912, druhá se asi nekonala, protože jinak pozorovány většinou 810
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5938
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 20:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Druhá se určitě nekonala a konat se asi hned nebude. Co povídali fírové, tak největší problém je v rychlosti obratů. Krácení prý také nehrozí a to jezdí naštěstí 3. série.
Bohužel na mě ale vyšla 810 a když jsem si tak spočítal oběhy, tak i ve středu se svého "oblíbeného" vozidla nevzdám.

Sranda taky byla, když k 3. nást. přijela 814 na 19953 a vedle toho zastavil žabotlam mimořádně nasazený na 8828, aneb nelze udržet kvalitu všude...

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žabotlam se dnes podíval do Berouna?
No to mě štve, že jsem u toho nebyl.
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 21:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: rychlost obratů znamená co? Že u toho krámu trvá mnohem dýl než se přehodí směr nebo že fírovi trvá delší dobu než přejde na druhý stanoviště protože musí urazit dvojnásobnou vzdálenost?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 21:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: se můžeš akorát sám sobě.
Jsou tam předepsané nějaké povinné úkony, které trvají podstatně déle než u 810.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2012 - 21:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: a je reálné ty úkony zvládnout za 3 minuty které jsou na Smíchově? Jestli ne, tak tam asi ani ta jedna 814 nebude nebude dlouho působit, když sice stíhá jízdní doby, ale na rozdíl od 810 je není schopna krátit
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12152
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 09:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: A máme to tu zase. "předepsané úkony"... "nejde to"... "nekrátí"... Tak jaképak to jsou předepsané úkony, že to na Masně a Knížecí jde a na Smíchově ne? Konkrétně prosím (opravdu to nevím a zajímalo by mě to).
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: spoje 2x ráno a 3x odpoledne, ale denně.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 09:55:45    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: to preci vi kazdej a nikdy se to jinak nedalalo. :-))
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 10:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: tak v tom s Vámi musím nesouhlasit. Na Smíchově jsou na obrat skutečně pouhé 3 minuty. Na Masaryčce je to minut 8 (vlak přijíždí v xx:22 a odjíždí v xx:30). Na Knížecí je na obrat dokonce ještě více minut (až 15 min.). To je sakra rozdíl...
hejbač_páčkama
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2012
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 14:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní hrbatá:
810.029
810.459
A odpoledne se přidá:
814.156
Resp. už jede na 7722 z Rakovníka.
Ze Smíchova pak v 1553, 1753 a 1953.
Posláno z mobilu.
Pomocný dělník SOKV Podmokly - stínové ředitelství ČDC
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 17:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: pokud se neprovedou takové "předepsané" úkony, jako přejít na druhé stanoviště, odemknutí brzdiče (u 810, regiokřáp nevim), nadatlování se do rychloměru... a jiné, pro Vás nepodstatné úkony... se mě pozdávají, jako poměrně fatalní problém, když má jeti regiokřáp na druhou stranu (tj. opačně, než přijel, což se v Nučicách stává poměrně často.) V Nučicách mají dokonce speciálně povolené strojvedoucí na HKV 810 nechávat opouštěné stanoviště odemknuté, protože zamykání zdržuje...
Když Vám šéf řekne. Tady máte klíče a za hodinu buďte v Brně, na náměstí Sobody, u kašny... budete tam? Šéf si to přeje, ale nikdy se to tak nedělalo, nekrátí a výhláška... drobnosti. Jste borec.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 17:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Masně mají odpoledne 3 minuty na obrat vlaky od/do Kladna v 15:27/15:30, .... 18:27/18:30.
A to jsou kromě prvního spojeny 2 reginy. Na Ostrovci má vlak 19872/9873 na obrat pouhé 2 minuty a to ještě se spojením s druhou reginou od 1888. Je fakt, že ale 9873 odjíždí pravidelně 1 - 3 min zpožděný. A říkali mi fírové, že mají někde i jen minutu na to , aby si navzájem přelezli z reginy na reginu.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 18:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč - Jo, ale všechny tyhle vychytávky způsobují nestabilitu JŘ.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 19:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaplaťpánbůh za 22 minut u S2/S20 na Masně. S těmahle minutama jděte do háje. Mimochodem, co se dělo dnes ráno mezi Kladnem a Masnou? Já přijel na Masnu vlakem 9402 linky S20 cca v 7:35 a 3 vlaky od Kladna (či Kralup a Kladna) měly +40,+30 a +30 a spoj v 7:23 z Masny na Kladno měl psaných taky +30 s tím, že někdy v 7:40 hlásili, že vlak z provozních důvodů nejede.
5738
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 19:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 7:20 na Masaryčce hlásili u Kladna poruchu zabezpečovacího zařízení.
Rychlík číslo 700, Buchlov, přijede ke třetímu nástupišti. Pravidelný příjezd v 7:25. Vlak dále pokračuje ve směru Praha Libeň a Praha hlavní nádraží, pravidelní odjezd v 7:28
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2012 - 20:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když jsem si to dneskla měřil, tak u obratu 19967/19969 to trvalo na Smíchově od zastavení do odjezdu 2:59, všechno jelo načas, a to při stylu jízdy, který bych nazval vlažný (při jízdě z kopce, kde je TR 70 km/hod se jelo max. 60), obdobně v pohodě i obrat 19917/19964, rovněž načas. Co mi naopak v pohodě nepřišlo je, že na 3.A nástupišti na Smíchově jaksi konstrukce nástupiště neumožňuje otevření dveří v řidičáku - otevírá se jen jedno křídlo, druhé po vysunutí narazí do nástupištní hrana a zadře se . Takže odfrézovat kus 3.A nástupiště a pak klidně nasadit i druhou a třetí regionovu, zvládat se to dá jak je vidno.