K-report
 

Archiv diskuse Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 do 06. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv diskuse Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 do 06. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7649
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. března 2012 - 23:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

elektrifikace Brno-Zastávka je diskutabilní, zdvojkolejnění a zkapacitnění už není
Do doby zkapacitnění železničního uzlu Brno je.
Do doby zkapacitnění železničního uzlu Brno by nebyly diskutabilní jiné stavební akce, které jsem uvedl výše.
Nemluvě o tom, že zrovna v úseku Střelice - Tetčice jde o "zakonzervování nevyhovujícího stavu" (esíčko mezi Tetčicemi a Omicemi).
Pořád přitom platí, že nebýt těch hloupých drátů, tak se na úsek Brno-HH - Střelice vůbec nemuselo sahat a ušetřené peníze se daly (pokud by fungoval ten zdravý rozum) investovat tam, kde to je potřebnější.

Pořád tady počítáte (co jsem pochopil) s tím, že uzel Brno bude pořád stejně propustný, jako je teď. Jenže teď nejsou peníze na infrastrukturu "uzel Brno", teď jsou peníze na Brno - Zastávka. Pochybuju, že ve chvíli, kdy bude vybudovaný uzel Brno, budou peníze na rekonstrukce dalších úseků.
Tak jestli je toto pravda, pak je to úplně v háji.
Do zkapacitnění ŽUB nevyjezdíte obousměrnou čtvrthodinu Os vlaků Brno - Zastávka (což mimochodem znamená, že samotné zdůvodnění investic z Brna do Zastávky je postaveno na lži - tam se jednoznačně píše o tom, že po dokončení prací se předpokládá takt 15 min.; mimochodem na tuto skutečnost jsem zde poukázal až já, ještě před cca 2 lety tady všichni uvažovali tak, jako by v tomto ohledu neměl být problém), po zkapacitnění zase nebudou (podle vašeho tvrzení) peníze na další stavby, takže dráty (a tím pádem zřejmě i Os vlaky) budou navěky končit v Zastávce.
Ano, realisticky počítám se stávajícím železničním uzlem Brno. Při případném odsunu se prodlouží většině lidí cestovní doba "od domu k domu", která jen zčásti bude kompenzována kratším intervalem.

Myslíte, že bude účelné, pokud se nebude hýbat se snadno měnitelnou a flexibilní částí systému, a přitom bude docházet k problémům na té nejméně flexibilní? Pak by se mohlo stát, že se začne jezdit podle Vašeho návrhu, a ve chvíli nějaké mimořádnosti tu zase budou Vaše fotky, jak to nefunguje, a další plány, jak to bude fungovat.
- Při dvoukolejce + kapacitním ŽUB (o kterých píšete, už by ta železnice byla o něco flexibilnější, ale - viz dále:
- Koncept autobusové dopravy NENÍ flexibilní. Uzel (vlak i bus) Znojmo v X:00 = Hostěradice (bus) v X:30 = M. Krumlov, nám. v X:00 = (při protažení linky č. 432 až do Rosic nebo při těsném přestupu 432/423) Tetčice v X:40 "tam"/X:20 "zpět" = potřeba zachování (přibližně) dnešních poloh linky S4 (což je ale dobře, protože Rapotice v X:30).

Rapotice v X:30 pro vlak i bus (jiná možnost zde, v kombinaci s "rychlíkovými" Kralicemi v X:00, vázanými na uzly HB i ČB v S:00; není) = Oslavany, aut. st. v X:00 = Ivančice, žst. cca v X:12 = Ivančice, odjezd vlaku v X:17 = Moravské Bránice, žst. v X:30 = Dolní Kounice, nám. v X:00 a také = Miroslav, žst. v X:00 = Hostěradice v X:30 (čímž se vracíme o pár řádků výše).

Hrušovany nad Jevišovkou v X:30 (vlak i bus, při mírném prodloužení délky pobytu vlaků) = Laa a. d. Thaya Bahnhof v X:00 (vlak i bus), tím pádem přípoje vlak/bus v Laa a tím pádem odstranění jediné nevýhody, kterou zde bus má oproti případné obnovené železnici.
Tak a teď uveďte, co tedy zde je ve skutečnosti u autobusových linek flexibilní a s čím se dá hýbat...

Osobně jsem pro zdvojkolejnění, s elektrifikací je to už o něco horší, protože povede do nikam. A dokud nebude v uzlu Brno postaveno nové nádraží (kdekoliv), budou tam vždycky vznikat problémy s nestíháním obratů, zpoždění a pomalé jízdy.
V případě mého návrhu by tomu tak být, minimálně pro směr jízdy od/do Střelic, nemělo. V podstatě jedinou příčinou zpoždění může být lichý rychlík (tedy - podle mého návrhu pásmový Sp/Os), ale i ten by byl v úseku Jihlava - Okříšky takříkajíc nucen jet se zpožděním maximálně 5 - 7 minut. Za účelem vyrovnání zpoždění ve směru od ČB by byl v Jihlavě městě přestupní čas přes 10 minut (byl by zde přestup, protože R z ČB by jel do HB - viz moje představa konceptu na Vysočině). Takovéto zpoždění by se cestou do Brna dalo dále zkrátit.
Obraty vlaků pro tratě č. 240 a 244 by se v Brně hl. n. podle mého uvedeného návrhu stíhaly. Nejslabším článek by v Brně hl. n. byl 6-min. obrat linky S41, ale i to by se snad dalo stíhat (ev. by se holt přidaly asi 2 soupravy navíc; ta 1 kolej pro další soupravu by tam pořád byla).

Ale alespoň se zde konečně uvedlo (resp. proto jsem sem dával fotky i odkazy na videa z Brna hl. n. a okolí a vlastně i ty tabulky), že ani zkapacitnění úseku Střelice - Zastávka (o úseku Brno-HH - Střelice nemluvím, ten je už nyní kapacitní ažaž) NEPŘINESE nic zásadního v počtech vlaků mezi Brnem a Zastávkou, takže ta 4,557 mld. "investice" sama o sobě skoro žádné zlepšení ohledně rozsahu vlakového spojení nepřinese.
Uvědomoval si zde dříve někdo z diskutujících tuto skutečnost?


Mimochodem, právě i omezená kapacita Brna hl. n. a okolí je příčinou, proč nejezdí více vlaků od Vyškova/na Vyškov. Není to jenom o jednokolejnosti tratě Blažovice - Vyškov nebo neexistenci výhybny Hostěrádky-Rešov (která přináší nevýhody jako jen 60 min. interval vlaků v úseku Sokolnice-Telnice - Křenovice horní nádraží, navíc se symetrií nikoliv v X:00, ale v X:45) - jak efektivní investicí by taková výhybna Hostěrádky-Rešov byla! Umožnění dvojnásobného počtu spojů, s nulovým navýšením počtu potřebných souprav, přitom náklady by byly řádově nižší...

Pak by se mohlo stát, že se začne jezdit podle Vašeho návrhu, a ve chvíli nějaké mimořádnosti tu zase budou Vaše fotky, jak to nefunguje, a další plány, jak to bude fungovat.
Můžete uvést konkrétní situaci (konkrétní místo), která by např. v uvedeném návrhu znamenala, že "vlivem nehýbání s časovými polohami autobusů bude docházet k problémům na železnici (podle vás nejméně flexibilní části)" Děkuji.

Jediné "fotky z nestíhání" jsem sem dával ze Zastávky a ujetí autobusů (kdy ten vlak podle Babitronu záhadně zvýšil zpoždění z asi 4 na 7 minut jen mezi Tetčicemi a Zastávkou, ale chyba asi byla i někde jinde); a pak z Brna hl. n. Takže jestli máte na mysli to první, pak je řešení jednoduché - holt to čekání důsledně dodržovat; jestli to druhé, tak řešení je obsaženo v tabulce, kterou jsem sem uvedl + v tom, že by přes den nedocházelo k žádným "návozům z heršpického depa" (vyžírajícím kapacitu) apod.
Takže nemusíte ironizovat.

. Pokud myslíte, že se jedná opravdu o přílišné mrhání penězi na špatném místě, obraťte se na příslušné úřady - počítám, že na K-reportu s tím nikdo nic neudělá.
Ano, jde o mrhání penězi, stejně jako ve mnoha dalších případech. Navíc zde jde o situaci, kdy ("díky" těm drátům je to tak, že "po dokončení se stav fakticky zhorší, a jeho zlepšení bude vyžadovat další miliardové investice"; proti tomu jsou i ty různé drátizace Velenic docela přijatelné, protože tam jde alespoň o "hotovou stavbu").
MD to asi ví (nebýt pevně stanoveného poměru "euroinvestic" do silnice/železnic, tak by dopadl ten Bártou navržený přesun "europeněz" ze železnice na silnici a tohle by se nerealizovalo), a z hlediska kontrolních úřadů se - pokud se nepletu - zohledňuje jenom výše investice z "českých" peněz, nikoliv už na tučný europříspěvek. A z tohoto pohledu je to asi přijatelné(?)

Sem to píšu proto, aby si to uvědomili i další diskusní kolegové, kteří si dosud např. neuvědomovali, že ten (v oficiálních materiálech proklamovaný) čtvrthodinový obousměrný takt se mezi Brnem a Zastávkou nevyjezdí ani po vyhození 4,557 mld. Kč (zatímco jednosměrný 15-min. interval by se dal dost možná vyjezdit už nyní)...(Tím nemám na mysli ty "diskutující", kteří neřeší, CO je napsáno, ale jen něco jako "o co těm lidem vlastně jde, kdo je platí, kdo je zaměstnává" atd.
A nějakého konkrétního argumentu od nich aby jeden pohledal...

Těch nesmyslů tam je mimochodem víc - při tom předpokládaném 15-min. intervalu Os vlaků + dalších vlacích bude v podstatě nemožné, aby v tu chvíli v Tetčicích byl manipulační vlak; absence 0. staniční koleje v Zastávce coby stanici, kde řada vlaků jedoucích od Brna končí atd.)

P. S. Nejlepší by bylo, kdyby sem kdokoliv vložil (formou tabulky či NJŘ) svoji představu konkrétního jízdního řádu, přibližný seznam potřebných úprav infrastruktury nebo nastínění jízdního řádu navazujících autobusových linek.
Mám pocit, že zatím nikdo kromě mě zde nikdy neuvedl KONKRÉTNÍ jízdní řád, který je přitom tím nejdůležitějším - ne nějaké "honění si trika", že traťová rychlost se někde zvýší z 90 na 120 km/h (kdy přitom většina hnacích vozidel, co tam jezdí a bude jezdit, má max. rychlost 100 km/h; a ty zbylé zase mají zastavovat snad každé 2 kilometry...)

Já tipuji, že po realizaci té "investice", o které zde hovoříme, to bude vypadat takto:
application/octet-stream
240 - pasmovy provoz.xls (32.3 k)

Jen 30 min. interval Brno - Zastávka (víc se nedá vyjezdit v brněnském uzlu), a ty pásmové Sp/Os Brno - Třebíč (zajišťující přímé spojení např. Brna s Rapoticemi) bych odhadoval, že v úseku Brno - Zastávka budou jezdit max. ve špičce pracovního dne (a po zbytek dne/týdne holt přestup Os/Os v Zastávce).
Kdo si myslí, že to bude jinak, může sem vložit jinou (lepší?) tabulku nebo NJŘ s podobným obsahem.

Tak, snad jsem vše vysvětlil, i když za cenu nadprůměrně dlouhého příspěvku (a stále šlo o reakci pouze na jeden z příspěvků), na druhou stranu ale takového, ze kterého se dá pochopit vše potřebné. Takže další "tuny textu" ode mě zde pro tuto chvíli snad nebudou potřeba.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7650
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 00:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece jen ještě doplnění předchozího příspěvku (stejně, výčet mých myšlenek k tomuto tématu ani tak nebude úplný):

- Příspěvek, na který jsem ve svém předchozí příspěvku reagoval, se může tvářit tak, jako bych žádné zkapacitnění úseku Střelice - Zastávka neuvažoval. To však není pravda (jak jsem už psal, můj návrh pro tento úsek: 2. kolej Zastávka - Tetčice + instalace AHr. Omice).

- Tím by vznikla "normovaná" nástupiště v Zastávce, Rosicích i Tetčicích, což by bylo dostačující. Přístup na zastávku v Omicích je sám o sobě pro osoby s pohybovým omezením problematický (schody se asi dají obejít, strmá silnice už těžko); ve Střelicích již dnes je jedna zastávka s nástupištěm 550 mm nad TK, netřeba přebudovávat druhou (navíc zast. Střelice dolní je daleko vhodnější pro realizaci přestupu vlak/bus, s čímž jsem ve svém návrhu přiloženém k pátečnímu zdejšímu příspěvku rovněž počítal).

- V tabulce přiložené k předchozímu příspěvku realisticky předpokládám, že bude snaha minimalizovat počet vlaků S4/R4/S41 jedoucích mezi Brnem hl. n. a Brnem-HH po "břeclavské" koleji (což znemožňuje, aby v tu chvíli nebo až od 4 minuty dříve/později jel vlak na Vranovice). Tím pádem uvažuji i křižování přímo v žst. Brno-Horní Heršpice.

- S tím souvisí i to, co jsem zde psal nedávno - že případná 2. kolej v úseku Brno-HH - Zhlaví Státní silnice nic neřeší, protože by byla použitelná pouze pro vlaky jedoucí od Brna hl. n. po "břeclavské" koleji; navíc by to znamenalo (i když - to by možná ničemu nevadilo) nutnost levostranného provozu minimálně do Střelic.

- Ve výčtu zavedených "taktových autobusových uzlů", u kterých by nebylo moudré je likvidovat, jsem zapomněl uvést Říčany v X:00 a (zejména i o víkendech) i Zbýšov v přibližných X:30 (přestup "za roh" ve směru Oslavany - Zakřany). Obojí je vázáno na (přibližně) dnešní časové polohy základního taktu vlaků linky S4 IDS JMK.

- Naopak, při mnou uvažovaných drobných změnách linkového vedení na Ivančicku (linka č. 432 prodloužena na Znojmo X:00 - MK, nám. X:00 - Ivančice, nám. cca X:24 až X:25 - Tetčice, žst. X:40 - Rosice, Kamínky X:46; linka č. 421 zkrácena na Mohelno X:32 - Oslavany X:00 až X:01 - Ivančice, žst. X:12; linka č. 430 zkrácena na Rapotice X:32 - Oslavany X:58) by došlo ke vzniku "úplnějšího" uzlu Oslavany aut. st. v X:00, znamenajícího možnost přestupu ve směru Rapotice - Mohelno (dnes si spoje v tomto směru asi o 10 minut ujíždějí).

P. S. Všem diskusním kolegům, kteří dovedou nad různými tématy racionálně uvažovat, nespokojí se s různými "oficiálními vysvětleními", dovedou se zamyslet nad konkrétními argumenty "pro" a "proti" a tyto si umějí i obhájit (to platí pro cokoliv - nejen to, o čem zde nyní píšu), přeji příjemné prožití první jarní neděle.
(U těch ostatních nepředpokládám, že tento příspěvek dočetli až sem, takže jim nic psát nemusím. )
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7651
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 01:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak přece jenom ještě pár věcí, když už se to tu nakouslo:

- Připouštím, že otázka případné existence 2. traťové koleje i v úseku Tetčice - Střelice mě ani tolik "nepálí", i když koncept, který jsem zde uvedl, by se dal vyjezdit i bez toho. Kdyby mělo jít "jenom" o 2. kolej Zastávka - Střelice (bez drátů a tím pádem i bez "nutnosti" zasahovat do úseku Brno-HH - Střelice), tak bych proti tomu neřekl ani popel (i s tou výhradou, že v jistém místě tam jde o "zakonzervování nevhodného stavu").

- Všimněte si, že podle té celkem reálné představy, jak to za pár let (bohužel) může vypadat (viz tabulka o 2 příspěvky výše), by se protijedoucí vlaky paradoxně potkávaly v žst. Zastávka a pak až v žst. Střelice. Na dvoukolejce Zastávka - Střelice by se vlaky potkávaly pouze v případě zpoždění...

- Pro zjednodušení jsem zde ani raději neřešil, jaké že soupravy závislé trakce mají být na "modernizovaný" úsek nasazeny. Kéž by to alespoň byly vratné soupravy (odstranění nutnosti problematického posunu a přepřahu v Brně hl. n.)

- Jedním z dalších argumentů pro zachování uzlu Moravský Krumlov, nám. v X:00 (= nepřekopávání zavedených taktových uzlů typu Hostěradice atd.) je i existence uzlu Pohořelice okolo X:00 a linka č. 164 spojující tato dvě místa s jízdní dobou cca 57 minut (což je z hlediska jejich propojení ideální; při odstranění "průjezdu Krumlovem" je JD dokonce jen 50 min.); v žst. Rakšice by při existenci přímých vlaků Brno - Znojmo vznikala i zajímavá možnost přestupu ve směru Znojmo - Vedrovice apod.

Jistě by se toho dalo najít i více, ale myslím, že i tak jsem nyní uvedl konkrétních argumentů docela hodně; a vlastně ani není potřeba psát najednou jejich úplný výčet.
Přání z posledního odstavce předchozího příspěvku samozřejmě platí stále.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 08:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nemůžeš napsat magor...
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 09:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: časové polohy spojů, návaznosti a intervaly bych nechal KORDISU. V případě akce Brno - Zastávka u Brna, která měla samozřejmě navazovat na ŽUB je argument o 15-ti minutovém taktu osobních vlaků jen jedním z mnoha. Pro mě podstatnější je, že případnou realizací této akce (ano, bohužel, odhad cena za realizaci navržených opatření odpovídá, i když nikdo neví co vzejde z výběrového řízení) se přiblíží rekonstrukce navazujícího úseku do Třebíče a Jihlavy. Pokud se Evropská unie nerozpadne, tak je možné, že i v dalším plánovacím období se potřebné finance na realizaci najdou. Podle studie SUDOP Brno by došlo k urychlení rychlíků v úseku Jihlava - Brno o cca 55 minut. Můžeme diskutovat, jak moc jsou reálné přeložky se třemi tunely, ale to bude záležet jen na objemu dostupných peněz a naší šikovnosti při tvorbě studie proveditelnosti a ekonomické analýzy. Respektuji Vaši schopnost analyzovat jízdní řády na vteřiny, ale spíš než o reálnosti minutových poloh spojů vidím jako účelnější se bavit multiplikačním efektu jednotlivých investic, která z jedné investované koruny může přinést až čtyři koruny další. Nehledě na zvýšení konkurenceschopnosti území v okolí tratě č.240, možnosti vedení rychlých spojů Brno - Praha přes Třebíč, Jihlavu apod.

Neberte mě zle, víte, že naše rozhovory probíhají korektně, ale podle mě je něco jiného pracovat na základě konkrétních vstupů, analyzovat, vyjednávat, připravovat koncept změn a ve finále nasadit krk s rizikem, že můj produkt nebude fungovat, než neustále kritizovat, nedivte se reakcím některých diskutujících. Já se snažím s Vašimi návrhy odpovědně pracovat, btw "linka 8" už je opět v řešení, ale je to běh na delší trať, protože požadavky soukromých firem. Pokud máte racionální návrhy na změny, postřehy, požadavky, není nic jednoduššího, než si domluvit schůzku např. na KORDISU, sám jsem tam dvakrát byl a jsou poměrně ochotní.

neregistrován
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.246.122
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 10:52:40    Odkaz na tento příspěvek  

Pro "Davida":
Vidím, že jste jako gramodeska.Stále melete dokola a dokola.Je to jako házení hrachu na zeď.A stále dlužíte odpověď na to co jste už dokázal. A k těm zpožděním: - nemáte pravdu, koukněte již dříve,kde jste např. kritizoval pozdní přistavení soupravy na 4832. A ty VAše obraty ? Skvělé !! Jen si uvědomte,že vlaky řídí lidé a pokud zmenšíte dobu obratu,tak např. rychlíky 6... od Budějovic se musí objet. A to trvá. A protože vlaky stále řídí lidé, tak jsou rádi,že při obratu mají nějaký čas:Jsou to totiž lidé a občas také příroda žádá své a člověk se tomu podrobit. Ono za jízdy se někté věci dělají špatně. Takže nám prosím odpovětzte co jste v životě už dokázal ?
taky nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.28.111.46
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 11:31:14    Odkaz na tento příspěvek  

Takže nám prosím odpovětzte co jste v životě už dokázal ?

Sedět na peroně plném lidí, fotit kdeco a ve volných chvílích se bez ohledu na okolostojící soustředěně a hluboce vrtat v nose. Viděno na vlastní oči.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 12:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes jsou na výletě se dřevem do Znojma dva brejláči...teď někde před Hodonicema :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 14:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad troubsko: Aktuálně se lidé z Troubska dostanou až do centra za 11 minut. Výborně, zrušíme zastavování, však oni můžou jet autobusy, které jsou hlacvně v ranní špičce už tak přeplněné a samy o sobě by potřebovaly posílit. Ovšem za těch 11 minut se dostanou jen na Osovou, do města je to další minimálně čtvrthodina, to by někomu lidi moc poděkovali!
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.24.28
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 20:40:17    Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: a tady jsou jak vjíždí do Znojma

Omlouvám se, že není na fotce celý vlak, ale byl moc dlouhý (18 vozů, 341 metrů)
Rozhodně tím ale nechci zpochybnit to, že na "severu" jezdí delší vlaky (min. dvojnásobné) včetně dalších 3 následů
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 20:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jel
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Neregistrován
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.246.122
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 21:48:58    Odkaz na tento příspěvek  

"taky nereg"
Fírové mu říkají "doktor holub"
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 22:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jel: super fotka, já mám jen videjko :-) Večer před půl 10. projížděl HnJ další náklad, tentokrát tuším v podání nějakýho soukromníka s 28 vozy na obilí, asi do Hodonic (můj tip), to už by možná mohlo konkurovat i těm na severu :-D
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.38.138
Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 23:53:08    Odkaz na tento příspěvek  

David: Okomentuju Vám to ve zkratce, což myslím stejně pochopíte.

1) .Mezi Střelicemi a Tetčicemi dojde k zakonzervování nevyhovujícího stavu. Ano, dojde k zachování stavu z devatenáctého století. Ale dokud nebude potřeba vybudování jižní magistrály Brno - Třebíč - Telč - Jindřichův Hradec - České Budějovice ve 2k a rychlosti 160+, NIKDO na to nedá ani korunu, protože je to až moc peněz za moc málo muziky. JmK možná protlačí(lo) tu akci, která se bude realizovat, ale na tunely peníze nebudou.

2) Flexibilita Časy a provázanost uzlů je pěkná, ale autobusy se dá pohnout. V ideálním systému by měl být páteřní vlak a tam, kde není, páteřní autobusová linka (třeba KrPole - Olešnice), na kterou navazují další spoje. Samozřejmě hierarchicky, takže na vyšší kategorii navazuje nižší a tak. Takže konstrukce JŘ by měla probíhat podobně hierarchicky, a ne podle uzlů. Je pěkné, že stanovíte krásné časy odjezdů autobusů, ale ten vlak se tam nevejde, protože - nemá možnost křižování všude, nemůžou jet dva vlaky ihned po sobě a tak. Takže beru autobusovou dopravu flexibilnější z toho důvodu, že jestli autobus odjede v X:05 nebo X:10 je celkem jedno, protože silnice bude volná vždycky. U vlaku to tak jisté není, zejména na trati, kde čeká protijedoucí taktový vlak. Krásné návaznosti v uzlech v krásné časy jsou krásné, ale i s nimi se dá hýbat, ne?

S omezenou kapacitou Brna a okolí směr východ mi neříkáte vůbec nic nového, i když tak jednoduché, jak uvádíte Vy, to tam taky není.

K ostatnímu asi nemám, co bych dodal. Snad možná jenom "Pláčete hezky, ale na špatném hrobě." Zdejší diskutující možná vezmou Vaše argumenty (možná taky ne) a zamyslí se nad účelností stavby (což možná udělají i bez Vašich argumentů), ale obávám se, že to je tak všechno. Nicméně Vám přeju hodně štěstí.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4246
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 23:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono totiž díky šetření není čím jezdit,takže náhradní soupravy prostě nejsou.
Tak z toho opravdu uchcávám smíchy. Jako kde se šetří? Byla snad snížena částka dávána z rozpočtu JMK a MD? A jako cestující to má zajímat, že ČD tam jezdí s resuscitovaným šrotem, že teprve nedávno se zmohly na pár řídících vozů, zvláště když ŽUB kapacitně nestačí? Atd. Atd. Nebo kolik dalších stovek milionů byste tam chtěl nalejt, aby to fungovalo? Lidé s vašim uvažováním jsou vrazi železnice.

Pokud jste v obraze,tak tyto maličkosti jsou náklady ve výši několik miliard kč. A to jak víme v dnešní době je problém,když nejsou peníze pomale na toaletní papír.
Co má společného MF, SFDI, MD, SŽDC s hajzl papírem? Tuto asociaci opravdu nechápu. Dále připadávám normální, že takto poměrně významná trať propojující nemalá města má tak nízkou TR? Okříšky- Jihlava již z dob ÖNWB na 70 km/h na svršku cca 30 let starém s totálně vymlácenými styky, Okříšky- Zastávka 60 km/h s ještě starším svrškem. To je pecka v 21. století jezdit takovouto rychlostí. Ze všech hlavnějších tratích na Vysočině nejpomalejší. I 224 má nově rozšířené úseky na 70 km/h.
Stačí pár maličkostí. Silnice II/360 je stále v lepším a lepším stavu. Jakmile získá Třebíč kvalitní a rychlé napojení na dálnici, tak 240 nebude v současných rychlostech konkurovat vůbec. Zlepšení silnice I/23 by bylo vůbec hřebíčkem do rakve. Takže pokud nechci mít do budoucna další neužitečnou trať, kde se vozí vzduch, tak je nezbytně nutné s tím něco začít dělat.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 23:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J.U. Ray - "protože silnice bude volná vždycky" HA HA HA. Vtipe vyskoč
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
neregistrován
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.246.122
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 09:12:02    Odkaz na tento příspěvek  

"Happy"
"Tak z toho opravdu uchcávám smíchy. Jako kde se šetří? Byla snad snížena částka dávána z rozpočtu JMK a MD? A jako cestující to má zajímat, že ČD tam jezdí s resuscitovaným šrotem, že teprve nedávno se zmohly na pár řídících vozů, zvláště když ŽUB kapacitně nestačí? Atd. Atd. Nebo kolik dalších stovek milionů byste tam chtěl nalejt, aby to fungovalo? Lidé s vašim uvažováním jsou vrazi železnice".
Nebude se tady rozepisovat, proč někdy dojdou HV a soupravy. Prostě se občas zadaří. A stím toaletním papírem je to řečeno ironicky, ač do smíchu to rozhodně není. Ale vše se točí kolem peněz. Bohužel všude se snaží šetřit, i když to není vždy na pravých místech. A částka JMK a MD? Tak částka MD byla snížena. A jsou další náklady,které jsou vyšší,ale to je na dlouhé povídání.
Trať Jihlava - Brno je špatná? To se ví dávno, neustále se na to poukazuje . A odpověď-nejsou peníze. A opět se to točí na penězích. Jsou projekty, dokonce jsou i stavební povolení:Ale opět –nejsou prachy! A zajímalo by mne v čem jsem vrah železnice. Slibuji,že už nechci být vrah železnice a polepším se.Svolám brigádu v akci "Z" a vezmu si pod patronaci trať 240, kterou ve svém volnu a se sponzorských a svých peněz opravím. Bohužel na obvnovu vozového parku mi letos peníze nezbydou.
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.31.217
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 17:35:58    Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: Nějak jsem si nevšiml, že by autobus musel čekat na zastávce v obci A, než přijede protijedoucí autobus z obce B, aby první autobus mohl projet z A do B. Nic jiného v tom nebylo než narážka na to, že na jednokolejce není možné dva vlaky křižovat na širé trati. Pokud dojde k posunu odjezdu jednoho, musí dojít i k posunu odjezdu druhého, následně třetího a dalšího... Aspoň tak si to myslím. Nebo tomu tak není?
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 09:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě jede na 24806 a 24807 Krokouš, kdo stihnete, sem.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 10:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen dokumentačka z vlaku včerejších večerních Hodonic v podání BFL :-)


Večer okolo 8. se ten vláček vydal na Bv.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 13:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná vzpomínka na smíšené vlaky na lokálce do Jemnice v podání známého autora fotografií z okolí MB: 831 058
Těch fotografií 830 a 831 je tam více.
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... stroje z LD Jihlava
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 17:47:03    Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: Díky za tip :



Doufám, že Krokodýla ulovil i někdo jiný
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 18:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host81: Parádní fotka! Pokud pojede o víkendu, budu u té samé trati
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7653
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 21:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav z Troubska (pokračování):

Toto video dokumentuje několik autobusů během pomalé jízdy přes přejezd, ale není v něm zachycena situace, kdy se PZZ zapne krátce poté, co už autobus vjede na přejezd, ale přesto mu trvá až 20 sekund, než z něj opatrně odjede. To je zdokumentováno zde: http://www.youtube.com/watch?v=VPM6I3L-B3A

U některých přejezdů, u kterých se dá předpokládat jeho pomalé projíždění většími vozidly, bývá umístěn zákaz vjezdu vozidlům delším než X metrů. Tento přejezd však není tímto případem:


Pohled od stejné křižovatky trochu jiným směrem:

Budova FN Bohunice i sousedního Kampusu je odsud doslova na dohled. O důvod více, proč dává smysl, aby spojení v této relaci bylo zajištěno přímým autobusem, který "vymete" všechny obce; zatímco vlaky aby naopak tyto obce ležící "za brněnskými humny" projížděly a o to rychleji spojovaly Brno s Ivančicemi, Rosicemi, Zastávkou, Moravským Krumlovem atd. S tím jsem počítal i ve své úvaze, kterou jsem zde prezentoval v příspěvku z pátku 23. 3. Uváděl jsem zde, že přestup ve směru od bohunické nemocnice/kampusu do Moravských Bránic, Moravského Krumlova atd. může být realizován na zastávce Střelice dolní z autobusu linky č. 404 na vlak. V návaznosti na časové polohy, se kterými jsem tam uvažoval, jsem utvořil i nové časové polohy linky č. 404 i několika dalších (aneb přímé spojení z FN i UKB do Ostopovic, Troubska, Střelic, Radostic, Prštic, Silůvek, ale např. i Ořechova):

application/vnd.ms-excel
403_ 404_ 501_ 510.xls (29.7 k)


Zde je také názorně vidět, jak časové polohy autobusových linek NEJSOU flexibilní a snadno upravitelné, protože jsou vázány na časové polohy vlaků a přestupními vazbami na vlaky (Modřice, Střelice dolní) a v tomto případě i nutností jen krátkého obratu na zastávce Brno-Ústřední hřbitov.

Rýhy v povrchu vozovky, způsobené pravděpodobně "odíráním" autobusů:


Celkový pohled na přejezd v Troubsku:


Skutečně byla smrtelná nehoda z ledna 2010 pouze vinou řidiče (který zde, stejně jako spolujezdec, po srážce s vlakem zahynuli) auta? Nebylo to i o tom, že to na prudké silnici (tehdy byla silná sněhová pokrývka, nevím jak to bylo s případnou namrzlou silnicí) nedobrzdili?
Vůbec bych se tomu nevidil.

Otázka (ne)úpravy nevyhovujících parametrů komunikace není problémem samotného přejezdu (takže jej nijak nevyřeší žádné investice do železniční infrastruktury), nýbrž problémem nevyhovujícíh přilehlých silničních úseků (otázka investice do silniční infrastruktury, která měla být realizována již dávno; vlastně by to byla taková menší investice s výrazným užitkem - na rozdíl od některých jiných, železničních "investic" ).
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 21:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nemůžeš napsat magor...
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:06:50    Odkaz na tento příspěvek  

850.015: Díky.
O víkendu bych na Krokodýla nečekala, i když dnes mě taky překvapil. V sobotu a v neděli spíše narazíš na Regionovu...
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: četl jsem jen první řádek...ten přejezd je v naprostém pořádku a není třeba omezovat délku vozidla. Na přejezdy jsem měl bakalářku, kdyžtak je vše v normě...
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host81: Díky za info!
771068
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jel, Host 81: parádní šotky
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
neregistrován
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.246.122
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 08:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

"David"
1) Umíte číst ? Několikrtát jste byl tázán na něco,tak prosím o odpověď. Nebo se živíte politikou ? Politika se zeptáte a on odpoví jen na to na co chce. Takže místo slohového cvičení prosím odpovědět jednou otázku co tady kladu nejen já,ale i jiní.
2) nehoda v Troubsku - co taky tlacháte za píč..., že nedobrzdili! Vzhledem k pozůstalým to nebudu pitvat. Když tak si přečtěte zákon č. 361/200. Je to o povinostech řidiče a o tom,jak se má chovat na silnici.
J.U. Ray
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.38.138
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 11:18:57    Odkaz na tento příspěvek  

David: Pokud byste četl i jiné než vlastní příspěvky, věděl byste, jak jsem to s flexibilitou myslel.

A k Troubsku: Znáte místní poměry? Máte v ruce nějaké sčítání frekvence na zast. v Troubsku? Pokud ano, sem s ním, pokud ne, je Vaše plánování účtem bez hostinského.
Pokud v Troubsku za celý den nastoupí dvě babičky, pět školáků a tři dělníci, asi se to opravdu nevyplatí. Pokud je tam ale frekvence o dost vyšší, pak se mi Váš návrh vyměnit vlak, který je v centru Brna za 12, resp. 14 minut, za autobus, který je na okraji Brna za 12, resp. 18 minut, jeví jako snaha o maximální nevyužitelnost VHD. Ale zase - pokud většina lidí, kteří z Troubska vyjíždějí směr Brno, jede jen do oblasti Lískovec - Bohunice (- Kohoutovice), je vhodnější autobus. Pokud jezdí spíš do centra, do jeho blízkosti nebo na opačnou stranu, je výhodnější vlak.

Váš další návrh JŘ je opět propracovaný do detailu, ale je podložen něčím reálným? Já zdejší situaci neznám, a pokud mi ji osvětlíte, budu jenom rád.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 11:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host 81:No jestli jsem si dobře všiml,tak lovec tam byl jen jeden a takticky se přesouval... Prosím o foto na mail..Děkuji..

Vypadá to,že různé náhrady budou pokračovat,po včerejším střetu na přejezdu v Bohušicích čeká na opravu 569
Jskrdla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 17:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Se spoustou veci, ktere zde pisete se neztotoznuji, predevsim s Vasim odporem k elektrifikaci. Domnivam se, ze elektrifikace je strategicka zalezitost, CR ma do budoucna rozhodne snadnejsi pristup k vyrobe el. energie, nez k produktum z ropy. Na druhou stranu jsem rad, ze jste zde rozviril vecnou diskusi o budoucnosti a moznostech dopravy na trati 240 a v jejim navazujicim okoli. Nemusime mit nutne vsichni vysokou dopravni odbornost a profesni zkusenost, abychom zde mohli diskutovat a nemusime se za nazory navzajem urazet, to prece neni hodno lidi na urcite kulturni urovni :-) Vase navrhy JR se mi zdaji byt v mnohem zajimave a zodpovedni lide z KORDISu by se meli mit moznost s Vasimi napady seznamit.
Autobusy v Troubsku na zel.prejezdu-prujezdy autobusu timto prejezdem jsou skutecne na hrane a JmK by mel uvazovat o stavebni uprave tohoto mista, pokud mozno na bezurovnove krizeni.Rekonstrukce trati by byla idealni prilezitosti k podobnemu stavebnimu zasahu. Vzpominam na casy, kdy se jezdila Velka cena po starem okruhu pres Bosonohy, Veselku a Kohoutovice. V te dobe jezdil do Bosonoh autobus c.69 z hl.nadrazi. V dobe konani Velke ceny byl autobus odklonen od nemocnice Bohunice pres Ostopovice, Strelice, Troubsko a u troubskeho hrbitova odbocil k Bosonoham, kde na okraji Bosonoh koncil. Vyhybal se tak zeleznicnimu prejezdu v Troubsku i za cenu najetych km navic, nebot tehdy nebyl prujezd autobusem pres tento prejezd povazovan za bezpecny. Od ttech dob tento zel. prejezd pouze prisel o mechanicke zavory, ale jinak se v podstate nezmenil.
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 13:19:02    Odkaz na tento příspěvek  

Na R 667 do Brna jedou dva "modří" Brejlovci. Pravděpodobně 708 a 075...
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3098
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 13:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host: a fotka by nebyla?
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 15:18:22    Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Bohužel , viděno opět pouze z okna ( mám strategický výhled na dvě tratě ). Ale těším se, že snad někdo dodá... Vypadalo to hezky - vepředu dvě modré lokomotivy, pak dva zelené vagony a dva modré...
Jako kompenzaci mohu nabídnout pouze 714 210 , kterou jsem dnes již nemohla nechat jen tak projet...
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 2-2012
Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 16:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Host: Potvrzuji: V Kralicích jsme se se satanášem se satanášskou lokomotivou (R666 - 754.066) křížovali se soupravou, která mi uhodila do oka - (2 Najbrťáci).
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 13:55:01    Odkaz na tento příspěvek  

A dnes ráno na R 660 zase pěkně zpátky na Jihlavu dva: 018 a 023... Jo, nebýt toho ošklivého počasí...
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3104
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 18:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak jsem si nevšiml, že by bylo dopoledne extra hnusně... To tu někdo chytá docela brzy manýry šotoelity, fotit jen za sluníčka
Host 81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.183.217
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 19:06:35    Odkaz na tento příspěvek  

Mně to v tomhle počasí moc nejde a hejbe mi to s foťákem...
A navíc by mi vítr pocuchal účes, ne ?!
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hlavně jsem dva zaregistrovala až v momentě, kdy mašiny projížděly , jinak bych tam samozřejmě byla
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3105
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrej šotouš takovýhle vychytávky musí cejtit v kostech a ne se starat o účes
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2012

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Instinkty mi poslední dobou napovídaly dobře, např. jsem tuhle ve čtvrtek chtěla jet fotit na Humpolačku 103, ale nakonec jsem se rozhodla pro Znojmo, kde vypravili Krokodýla a na Humpolačce Brejlovec nejel
Ale holt to není vždycky stoprocentní...
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 02:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes přes den by se měl na 241 objevit mimořádný náklad z Děčína do Hodonic.
Včera zase 2*750 + přetěž z Brna do Rakouska a 2*742 + melasa ze Slovenska do Hrušovan.
Přetěž od Brna měla ještě včera odjet do Rakouska jako mimořádný vlak, ale nějak se to nestihlo, a zůstalo to ve Znojmě na začátek příštího týdne. Někdy začátkem týdne by mělo jet také obilí z Moravských Budějovic do Itálie, takže vlaky na Rakousko by mohly být opět hodně luxusní.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 08:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: Tyyy jo, melasa ze Slovenska do Hrušovan, to je jako vozit dříví do lesa :-D Nebude to mazut? :-) Nezlob se za popíchnutí, bylo to myšleno v legraci :-) A třeba se pletu já, jen se mi to nezdá :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 15:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk,Kubam:Takhle kdyby to jezdilo pravidelněji a ne nárazově,to už by bylo mnohem veselejší...Když to srovnám třeba s takovým únorem..
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 18:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten dnešní náklad měl původně jet po 241, ale nakonec ho v Brodě přetrasovali přes Břeclav.
Kubam: Já to psal už se zavřenýma očima :-)
Lokofanda: Ten březen bývá vždycky silnější. Horší je, že se vždycky udělá nějaké nevratné rozhodnutí na základě dat z nějakého slabšího měsíce. Přes Šatov do Rakouska třeba nechali 1 pár nákladů. V Březnu se pak ve Znojmě hromadila kvanta vozů, a složitě se domlouvaly mimořádné vlaky.
Když to porovnám třeba s Českými Velenicemi, kde je výstup za 2012 cca poloviční a polovinu vozů na výstupu tam navíc tvoří pondělní ucelený vlak do Kremsu. Tak opravdu nechápu, jak je možné, že tam 2 páry nikomu nevadí. Jen za minulý týden tam byly na výstupu mimo pondělí každý den 1 - 2 vlaky, každý se zátěží 1 - 2 vozy. Ve Znojmě je normální udělat vlak 650 metrů, aby náhodou nemusely jet 2 vlaky. Na Velenicích rozdělí uceleňák, aby vytížili 2 vlaky. Holt někde to jde a někde to nejde.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 21:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nakonec ten náklad po 241 jel. Přijel do Znojma chvíli po 20:00. V Břeclavi je nějaká jiná zátěž. Zítra by měla být dlouhá 44053.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 10:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokomotiva 754.074-R 665
Foto galerie

Sex On Fire
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 17:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska po čtvrt na devět dorazil do Hrušovan druhý náklad od Břeclavi-kontejnery v čele se 731 001
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 21:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: jj, v cukrovaru se to zas rozjíždí, to je dobře :-) Jinak dnes v Brně viděna rakev 843, nevíš o nějakých změnách, co se chystají? Předpokládám, že v Lbc jich už asi nebud tolik potřeba.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 21:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam:To netuším,ale nějakej přesun do DKV Brno bych nepředpokládal..To spíš nějakej přesun mezi jinými depy,nebo jela do/z Veselí z DPOV
771068
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 21:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám sem dvě fotečky z posledních jarních dnů:


Lokofanda, Kubam: to je supr, že se ty Hrušovany tak rozjíždí, snad budu mít štěstí něco odfotit. Kdybyste zase něco věděli, tak neváhejte naspat.
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 22:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

771068: kluci to určitě naspí -nic ve zlým. Pěkný fotky. Zvlášť to Brno mě překvapilo. Z tohoto pohledu ty paneláky nevypadají až tak hnusně.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
771068
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík: asi na tom právě pracují

Pravda, to rychlé zateplení udělalo svoje, vypadá to mnohem veseleji.

Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

771068: občas po té trati jedu, ale to je vidět jen pár prvních paneláků. Když je to zabrané takhle trochu jako celek shora, tak to vypadá úplně jinak. A ještě ty barvy zateplených fasád ... . Zkrátka je to pěkný záběr na vlak na kraji "velkoměsta".
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Host_81
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2012

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 23:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

771068: Nádhera!
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 19:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkud je takový pěkný výhled?
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 21:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

771068: já už toho moc nevyinformuju...vysokoškolský léta skončily a bývám v práci...snad ale kdyžtak bude informovat někdo jinej :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Jskrdla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 09:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Izidor: tento pohled je mi dobre znamy, to je Predni hora nad Ostopovicemi :-)