K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 25. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 25. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 10:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mantinely jaké jsou v našem státě, stále si hrajícím na západ, ale s východním chováním a přístupem k důležitým věcem

Přesně tak! Jednou nohou jsme na západě ovšem tou levou a chromou, druhou někde hluboko na východ takže ve skutečnosti jsme v [zadnice] . Už se těším jak sem zas přileze nějaký koktající blbeček který mě bude tvrdit jak se máme vlastně dobře, protože je demokracie a že češi jsou věčně nespokojení, a tím to je. Přitom těch nemocí z povolání a průserů skokově přibívá díky tomu že řidiči autobusů jsou přetažení z naroků na ně kladené u valné většiny dopravců (o mzdě za to respektive almužně nemluvě). Každý kompetentní osoba to spláchne jednou větou - nebylo mu dobře, neměl s tim jet. Jenže když z důchodů neměl ani na nájem..? To už nikoho nezajímá! Prostě jeho problém.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2013

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 10:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: [ok][ok][ok], naprosto přesně a výstižně řečeno, nemám, co bych k tomu dodal [happy]

Snad přeci jenom něco. Problém je ten, že papaláši to posuzují všechno podle sebe. Oni žádnou odpovědnost nemají, sedí si v parlamentu, píší si tam SMS, jeden v pracovní době rovnou spí, to se samozřejmě s prácí řidiče autobusu nedá vůbec srovnávat. Jak přesně píše Ml636, je to raubírna. Já všechny řidiče autobusů obdivuju a vážím si jich, sám bych na to neměl.



(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 6-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 11:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DOD je DOD [biggrin]

Čekám stále marně na dobu, kdy se v téhle zemi přestane z profesionálních řidičů zaživa ždímat krev a dřít kůže, bez nároku na odpovídající ...ODPOVÍDAJÍCÍ... odpočinek.

to bych taky rád viděl, ale nevím jestli se toho dočkáme...[sad]

takže ve skutečnosti jsme v [zadnice]

přesně!

o mzdě za to respektive almužně nemluvě

ne, o tom se už snad ani nedá mluvit [angry]

sedí si v parlamentu, píší si tam SMS, jeden v pracovní době rovnou spí

a ještě mají asi 20 různých "imunit" [uhoh]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 6-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 12:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě dodám, potíž je v tom že dnes je "borec" ten kdo má vystudovaný dvě nejlepší vejšky, potencionálně může brát 100000....kč a je na pracáku. Řidič který sedí 14 hodin v autobuse, musí se o něj starat aby byl čistý apod. je "ten neuspěšný" a ještě dostane vynadáno, že jede pozdě, brzo, nebo...však víte - kdo chce psa být hůl si najde [uhoh][sad]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 12:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 i Tučnák:
Hele chalpi líp jste to snad ani napsat nemohli, tohle by si měli přečíst nejenom lumpící z ropidu a a magistrátu, a ti, co stojí za psaním JŘ, kde to všechno začíná, ale i ti co se o nás ted přetahují před volbama a myslí to snámi tak strašně moc dobře lolinky mocinky prostě fakt uplně nejvíc ... Znám situaci ze 125 a kromě přezdívky ,,Pendolino,, je to i spolehlivý zvedač tlaku, od nekonečné opravy mostu na JS, (kdy ten špatný starý nemohla ta dnešní super technika ani zbourat) ale i před tím se často přijede na SM se zpožděním, kdy nějaké protažení, odskočení si na WC je nemyslitelné, natož něco sníst, jak jsem psal včera, nedostatek pohybu, stres a stereotyp a takhle to končí... Před časem při jednom prac. pohovoru mě nesmírně pobavila otázka VELMI mladé namalované a hezky zabezpečené personalistky ,, a jak by vypydlal podle vás ideální šéf ?,, mrk, mrk, hihihi, hahaha. At je to šéf, nebo jiná vysoce postavená osoba, měla by si projít tím, co budou zažívat jeho podřízení, zkrátka a dobře, rozhodovat o prac. podmínkách, psát JŘ a podobně by měl dělat hlavně ten, kdo jezdí a nebo spíše jezdil s autobusem,(ne skřehotající synáček podnikatele, který právě k 18. narozeninám na otukání vyfasoval novou audinku A4, nebo radši A6, aby byl v bezpečí) 68-letý děda by si tím měl budto jen přivydělávat a ne jezdit na plno a nebo pak být (po letech TĚŽKÉ PRÁCE) ten v teplém kanclíku ten, kdo rozhoduje ty drobnosti, které dělají z řízení autobusu sloužení lidu zdarma, aneb kecy od cestujích schytá kdo? Z Od supů tam nahoře je buzerovaný kdo? Když je porucha, cestující ukamnejí řidiče, a na garáži je to rovněž chyba, měl stím jet tak, aby se to neporouchalo...Zkrátka a dobře, ten, kdo nastoupí za volant v 21. a začíná s RTO a ted jezdí pořád, je někde chyba, nějaký postup, vážení se starších, to je bohužel v této kotlině nemyslitelné. Chtěl bych vidět horolezce kolibříka, jak by dlouho vydržel za volantem, nebo ted toho maldýho primátora...Jenže dnes není potřeba ten kdo pracuje, ale ten kdo má VŠ vystudovanou v cizině, mluví plynule anglicky, německy, francouzsky... ale rozumět tomu, co má dělat? stačí když umí ovládat PC a je mladý a dynamický...
Sorry za OT, musel jsem si prostě ulevit, stím řidičem mě to sebralo, rovněž, jako Tučnák výše řidiče obdivuji, je jen škoda, že je to pár lidí tady, dnešní doba holt obdivuje podobaný fracky ze soukromých škol, co v suprstár něco zaskřehotaj a vobarvený středoškolský vystrč[zadnice]-ky se můžou pos. jak ohromně na sobě dřou a jak se strašně vypracovali na soukromé škole v zahraničí, jo je to asi velká dřina...Jak jsou chytří a hezcí a že nejsou z učnáku, ale přitom neumí ani vyměnit žárovku ve svý audince...

PS: Září jsou opravdu kritická, včera mám dojem že bylo jedno čtyřleté smutné výročí, řidič PK z 6293 rovněž kolem 9. večer zemřel v Písnici na konečné, to mě také sebralo, ani nevím, jak to stím frajírkem co jej minimálně vytočil tak,aby to sním seklo vlastně je....

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2013

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 13:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: Přesně tak, docela mě tenkrát taky sebralo, když umřel Houfek. Sice na něj někteří nadávali, ale byl to odborník. Když býval hostem na Regině Praha v pořadu Obecně vzato, říkal tam mimo jiné, že linkové vedení má být stabilní, a má se měnit pouze, je-li k tomu důvod, např. prodloužení metra, výstavba nového obchodního centra, nebo na žádost městské části. Přišlo mi, že to byl odborník a svojí práci rozuměl. Když jsem se dozvěděl, že novým ředitelem bude Dvořák [blush] nevěděl jsem, mám-li se smát, nebo brečet. Říkal jsem si vždyť ani nerozezná Karosu B731 od 732, co tam chce dělat? To je nějaký odborník přes dopravu? Dopadlo to samozřejmě, jak to dopadlo. Co bylo dál, víme. Do toho šachy s vedením na Ropidu, Blbémova OPENKRAD, před tím nástup Blbendlovy, později Rathovy SID a Ropidí metrolinky, jako náhradní aktivita, říkal jsem si tehdy, teď se nudit rozhodně nebudeme. Bohužel jsem měl pravdu.

Znám firmy, kde pokud například nastoupí nový dispečer, musí v rámci školení absolvovat praxi, například týden jezdit s řidiči, aby věděl, jak to vypadá na druhé straně, to samé pak s řidiči na dispečinku, dělalo se to takhle např. u ÚAMK.

Kariérní postup, to je taky naprosto jasný, začít pěkně odzdola a vypracovávat se výš a výš, to je taky naprosto bez debaty, když člověk ví, o čem ta práce dole je, a ne nějaký Dvořák.

Jinak, tyhle céééélebrity, študentíky na JŮDry ze s Plzně, píšící práce slepeckým písmem, nebo nadutce v Audinách, co se tváří, že jim patří celý svět já naopak vůbec neuznávám. Já si vážím lidí, za kterými je vidět jejich práce. POCTIVÁ PRÁCE, podotýkám. Takovými lidmi jsou u mě právě řidiči autobusů, kteří mají navíc ještě obrovskou odpovědnost, a ne nějaká kejhalka v televizi.


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 14:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

,, a jak by vypadlal podle vás ideální šéf ?,,

Hlavně ať je kompetentní osoba která rozumí problematice které šefuje, a má na starosti! Né zamindrákovaný lempl který vede firmu každoročně od desíti k pěti, a nikomu to nevadí. Když ten člověk bude šéfem který začal od píky, je to jen plus a další věc proč si ho vážit, a né univerzální manažeři typu Dvořák kterej šéfoval kde co ale všechno zkurvil a za nic nenese odpovědnost!
Chápu že s takovou odpovědí bych jistě u krávy která rozhoduje o bytí či nebytí u firmy nepochodil protože má z personalistického kurzu naučené vhodné odpovědi typu "Nejlepší šéf je ten který mě bude dávat práci i na doma a bla bla"...

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4375
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 15:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, na tu Písnici si vzpomenu pokaždé, když mi přijede 6293, která teď zrovna točí diagram linky k nám na sídliště.
Myslím, že se z toho tenkrát úplně vyzul. Kdovíjak provedená pitva neprokázala fyzický kontakt, takže myslím, že i vyšetřovatelé to rádi uzavřeli do autu. Ale jenom tuším, podle zvyklostí v tomhle státě...
Nicméně by se to nejspíš nestalo, kdyby si ten blbeček nemusel dokazovat, že on může něco víc - no považte, zapálit si cígo ještě v autobusu, to je přece miimořádně cool. Když už vystupuju, tak mi ten kripl za volantem nemůže už nic udělat nééé?[uhoh] Taky jsem občas při setkání s těmahle lidma nevěděl, jestli mám vykonat exekuci a nastoupit tak dráhu zločinu, nebo se zkrátka kousnout do jazyka a dělat, že nic. Myslím, že by se ale hodně divili. Dal bych jim za všechny řidiče takovou nakládačku a tak se na nich podepsal, že by mi to snad i za to stálo, pak ta policejní mašinérie hájící grázly a zkorumpované soudy.. Ale pak zase to placení, záznam v rejstříku.. No nic, to jsem se roztočil.[lol]

6117 to napsal výstižně, nemá smysl to opakovat vlastním podáním. Dnešní doba holt nepřeje poctivé práci, dneska všichni přijdou k hotovému, ale neuvědomí si, že to NĚKDO musel udělat. Před časem jsem na zastávce vyskočil po chlápkovi, který svému malému synkovi ukazoval právě přijíždějící popeláře že "...když se nebudeš učit, taky takhle dopadneš..." To jsem nepřekousl a pustil se do něj za jeho vadný názor, že toto není žádný "konec", ale někdo zkrátka to smetí vyhodit musí. Navíc mezi popeláři je poměrně dost vzdělaných lidí, mám z těch míst svoje zpravodaje. Někteří z nutnosti, některé to baví. I to jsem panáčkovi řekl. On na to nesmyslně argumentoval, že spousta těch vysokoškoláků stejně pak skončí na pracáku... No vidíte... Lepší chvíli jezdit s kukavozem, než být na pracáku ne? ...Na to už radši nic neřekl.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4224
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 15:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo dneska to chce nejlíp titul z "Charles University in Prague" a vysnít si místo v kanclu za nastupních třicet brutto. Každý kdo ten sen který končí na pracáku v 26 letech a více nemá, a musí nebo doknce se chce živit prací tím že vytváři hodnoty pro společnost třeba za volantem autobusu nebo na stupačce kukačky je póvl který se neučil. Mimo jiné jsem někde nedávno četl statistiku "pobytu na ÚP" kde v délce trvání vedou mezi absolventy vysokoškoláci, a naopak nejméně se tam ohřejí lidé s výučním listem..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Cony
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 16:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Promiňte, ale některé příspěvky týkající se VŠ vzdělání tady zněji krapet zakomplexovaně. Já VŠ studuji a stejně jako mi přijde špatné pohrdat nevysokoškoláky, tak mi přijde špatné brát to opačně.

Navíc není vysoká škola jako vysoká škola. Pakliže někdo studuje Fakultu humanitních studií na UK, tak je to asi krapet jiné než studium matfyzu, práv nebo ekonomie, ze kterých se dá uživit. A to už nemluvím o ČZU, za kterou by podle mě titul být neměl (nebo alespoň ne stejný) - a nesoudím tak bez důkazů, ale na základě materiálů, které mají, a ze kterých skládají zkoušky. (A samozřejmě zase to oni mohou tvrdit o mnohých soukromých školách atd...)

Nicméně se shodneme, že pracující nevysokoškolák je pro společnost lepší než student nějakého humanitního oboru, který prostě nemá uplatnění + odmítá jít dělat cokoliv "podřadného", protože "já mám titul".

Ale neházejte prosím všechny vysokoškoláky do jednoho pytle - když tady je něco s konotací "VŠ", tak je to prakticky vždy pejorativní. Spíše je správné vážit si každého, kdo něco -pro společnost přínosného- umí, ať už je to řízení autobusu nebo řešení diferenciálních rovnic či rozhodování soudních sporů. Alespoň já to tak vnímám.

Nehledě na to, že sociální inteligence je mnohdy důležitější, než ta vrozená - a nerozhoduje o ní titul či inteligenční kvocient.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 16:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda, ale zrovna u těch VŠ mívávám pocity, že ti většinou právě tou sociální a někdy i vrozenou inteligencí zoufale neoplývají. Ale samozřejmě je to kus od kusu, to každopádně. Nejde odsuzovat hromadně.

S těma soukromýma školama bych byl ale taky trochu opatrný. Spousta krasavic, ehm pelešnic a majetných panáčků častokrát získá zápočet z předmětu ze kterého ho jiný profesor vyrazil i na státní škole.
Naopak soukromá škola pro člověka, který má zájem o obor, může znamenat lepší možnosti studia a leckdy i více možností pro získání praxe. V mém případě "přestárlého" potenciálního studenta, je soukromá VŠ v současné době časově i celkově schůdnější, než řešit státní studium. A nevýhoda toho všeho je potom nutnost se otáčet tak, aby bylo na školné.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2013

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 17:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120, Ml636: Opět stoprocentní souhlas[happy]

Když jsme u těch nehod, neví někdo, co se přihodilo cca v polovině července Veolijnímu 1072 v Petrovicích, na lince 240? Vůz byl mimo silnici, bylo to před křižovatkou s Novopetrovickou. Když jsem jel za hodinu zpátky, už tam úřadoval Kačena s vyprošťovákem. Odpoledne pak na 240 jezdil 1332, nebylo to v téhle souvislosti?
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 3-2012
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 17:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAROSA B951 (linka 111) úsek Dol.Měcholupy - Za Nadjezdem:
http://youtu.be/zseKzTSIVlY

SOR NB 18 (linka 177) úsek N.Libeň - K Žižkovu:
http://youtu.be/KsK7sSFu94w
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 6-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 18:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

121/4 3351 (normálně jezdí pidiautobus)

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/pozor.gif" alt="pozor" title="pozor" />
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 20:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cony: Určitě souhlas, ono já jsem zdůraznoval hlavně ty soukromé, kam často chodí studenti, kteří spíše místo zájmu o studium využují peněz svých rodičů, aby když se nedostali na státní, aby nemuseli do práce, tak chodí sem, aby za každou cenu studovali. Je ale pravda, že asi i na soukromých se najde někdo se zájmem o studium, já si naopak osob s titulem Mgr, Ing. a Mudr-( ti to mají se svým vzděláním v práci hodně peprné, útoky od bezdomvců a opilců... mám lékaře v rodině) Obdivuji to, co jsou schopni do hlavy dostat a jakou práci a zdopovědnost tento titul následně obnáší, (třeba i viz H. přísaha, při vydání diplomu) totéž inženýři a Mgr. Jsou to užiteční lidé, ale třeba takový Mba, co to je, k čemu je společnosti užitečný? Ocením jeho práci tak, jako konstrukční znalosti inženýra, nebo mi vyoperuje žlučník?
No a tito ,,studenti,, pak hlot kazí jméno těm ze státních, když se řekne student VŠ , ale svým způsobem i těm soukromých školám samotným a i skutečným zájemcům o studium, které je mnohdy velmi praktické a zajímavé. Bohužel ale soudě podle toho, co opouští brány těchto zařízení jsou rozmazlení líní cucáci, kteří se tam jdou na chvíli ohřát, pak pařit a zamachrovat si tam s autíčkem před čůzkama.Rád bych se mýlil, ale jako soudě dle příspěvku rozumný student víte, jakou komunitu mám na mysli a co jsem tím chtěl říct...
Sorry za můj poslední OT, ted už zpět k tématu autobusů.
Tučnák:
Mám dojem, že 1332 stím nemá nic společného, je pro Vršovice a ČM má dispo svoje, a to že by byla ,,generální,, záloha (bezgarážovec) tak na to je ještě moc mladá a pěkná. Od toho jsou 1283, 1061, ta prototypová B931E a dost často i 1059, jaké to bylo pořadí nevíš?
Předpokládám, že ten červený tuning předku měla již před nehodou. 1332 byla dispo nejspíš za 1286, nebo 1362, první znich snad jezdí víc v podobě dispo, než ,,osobně,,

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 21:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost a jak jinak, mimo téma pražské autobusy [happy]
odkaz

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2013

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 21:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: Stoprocentní souhlas, je to přesně, jak píšeš. Já si vážím i hasičů a dokonce i policajtů, i když je mnozí nemají v lásce. Tam, odkud jiní utíkají, oni tam jdou a mnohdy nasazují život, ale nějaký Mba? Přesně, jak píšeš, co to je? Jak takový člověk pomůže lidem? Nebo ti všelijací novinový pisálci a komentátoři, kteří nesesmolí jediný článek bez chyby a ještě nám radí, co si máme myslet. Nějaký Leoš Mareš, párkrát zablekotá něco v rádiu, nebo tihle přeplácení sportovci, mající peníze na 5 životů, jak ti jsou potřební lidem ve srovnání třeba s lékaři, hasiči, policajty, nebo řidiči autobusů, nebo třeba i těmi popeláři? No a o politicích a lidech typu Nagyová, Mazánek s Kolibříkem, už vůbec nemluvím, to už bych musel jít ven zvracet. Konec OT

Zpátky k autobusům[happy] Pořadí nevím, bylo to v Měcholupech, 1332 jela před námi a já za ní ve 266. Mě to překvapilo, protože jsem jí na 240 nikdy neviděl, dal jsem si to do souvislosti s tou ranní nehodou 1072. Ta 1332 jezdila pořád 165 s tím řidičem, řečeným Hledač pokladů, pak co přišli červené Sorky mi nějak zmizela z očí, a Hledač prý snad jezdí s tramvají.
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 22:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučnák:
Ona 1332 neměla 240 turnusově,takže proto tam moc často nebyla, po dodání ,,Karkulek,, pak šla na pořadí, jež jezdívaly 1321, a 1080, ty šly na kasu, byla tedy přednostně určena na 165 jednak jako NP bonus na negarantech a v případě poruchy garantu na 165 pak jezdila dispo, to se ale týkalo i dvou, myslím, že snad NP pořadí z 240 4X. a sice tam jezdí 1362 ( parta z 1076) a 1286 ( tu, i když je to vyjímka není problém o víkenech vidět na 165), její parta nevím co měla, ten starší šedivý řidič s knírkem a brýlemi snad měl 1339, ta je ale ČM, byla však svého času i Vršovická. No a pokud se jedno z těchto pořadí porouchá, tak tam nastupuje 1332, 1323 a 1076 jako dispo, resp se přešoupnou z jednoho pořadí na jiné a ty pak zaskakují 1283-90-93, 1363 a 69 také, ale ty už jsou téměř na úrovni 900 svým stavem a čistotou, takže ty jezdí pouze jako dispo, 1267 je přidělená, tu má řidič z 1324, krátce měl i 1344, dále je pak přidělená ještě 1256, tu má pouze jeden řidič za historii působení u VT/Ariivy, nedávno jsem sní jel, a dalo se jíst z podlahy, ten je velký puntíčkář, vypadá už pomalu i lépe, než některá Karkulka.
Naopak není problém zase potkat Karkulku i na 240 (kromně 1286, nebo 1362), nejčastěji to je 1322 a 1344 a sice s řidičem, jež měl v roce 2012 přidělenou 1293, v pátek měl např. 1234.
Jinak otázka do kruhu - věděl by někdo, jakou převodovku mají ty nejmladší červené BN12 u VT, nyní tedy Arrivy? .... Já stále nevím, zda mi to víc připomíná Allison a nebo spíše ZF z prvních E3 Citybusů... A jak to vypadá ještě s 1310? Mám tušení, že ne moc dobře, někdo se tu ptal, který autobus přišel na 165 o kolo, tak nevím zda bylo odpovězeno, byla to právě 1310, potkal jsem jí ještě v den, kdy se to stalo, muselo to být večer, odpoledne ještě jela...Její řidič má ted 1087.

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 22:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4379
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 23:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A furt budou těma vrakama vozit lidi, ohrožovat provoz, životy a brát za to peníze a furt a furt.[kladivo]
Jsem zvědavý, jak se tím popere Arriva.
Za časů Connexu jsme si dělali srandu, že na 165 se nedá splést trasa. A to ani za deště. To se ten věčně vyteklý olej sice schoval, ale po celé trase postupně odpadávající kusy Karos byly dál spolehlivým vodítkem.[biggrin]

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 6-2011

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 10:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco na tom potkávání zbytků Karos po trase 165 bude, nemá to daleko od pravdy [wink]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/pozor.gif" alt="pozor" title="pozor" />
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2013

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 10:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: Díky za vypsání[happy], taky jsem na to koukal, když přešla 1080 na 383, jezdí i v Říčanech na 494. Tak jsem si vzpomněl na 1330, když jezdila na 383, než šla na 165, tenhle vůz jsem měl rád, když jezdil tůráky na 165, společně s 1301 a 1333.[happy]

Plynobus 1256 jezdil 165, potom jezdil hodně 240 a teď je už zase zpátky na 165. Jezdí tankovat na Švehlovku, co za ní stává ten Frankbusí vůz ex Litra Liberec. 1256 vídám dopoledne často odstavenou i na Kloboučnický. Řidič pořád musí na lidi křičet, aby mačkali tlačítko dveří, to musí bejt taky otravný.

Jak to vůbec vypadá na 232? Nevyjela zase 1007?

Jinak, v sobotu v Kolovratech projížděl nějakej namachrovanej boreček ve vytuněným Seatu Ibiza esíčko u podjezdu smykem[crazy][cunik], takovýho experta před sebou chytnout, je bouračka hned[uhoh]
1007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.149.40
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 12:00:12    Odkaz na tento příspěvek  

1007 jela dnes v 6.40 z Hájů na Uhříněves na 232
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 6-2011

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 14:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

347/3 3581

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/pozor.gif" alt="pozor" title="pozor" />
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 16:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák:Toho řidiče znám. Asi se mu líbí používat předvolbu.

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Můj youtube channel na kterém najdete videa nejen pražských autobusů
Hydrista1
Budu rád za každý like nebo odběr.
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 16:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák:Toho řidiče znám. Asi se mu líbí používat předvolbu.

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Můj youtube channel na kterém najdete videa nejen pražských autobusů
Hydrista1
Budu rád za každý like nebo odběr.
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 22:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Děkuji za odkaz, myslel jsem si, že to asi nebude jenom upadlé kolo, obávám se, že se už oprava nevyplatí i když spíš patřila k těm lepším Karosám... I když je ale stále nerozebraná a na značkách...

ML636:
165 se opravdu nedá splést, když se ke zbytkům Karos ještě přidají i části Scanií...Třeba 1310- koukáme se na to jako na vrak, ale snad při troše údržby auto z roku 2001 nemůže být ještě taková ostuda, třeba 1008 je rv. 1995 a působí na mě poměrně (asi jsem padlý na hlavu) luxusním dojmem, nestydím se za to, že z toho vystoupím, to snad i při nulové údržbě ten vůz by vypadal lépe...

Tučnák:
Takže dnešní 232, 1007-bez označení pořadí, s řidičem, který nejel špatně, ale viděl jsem ho minimálně na 232 prvně, možná i u Polkostu, 1008- 232/37 se svým řidičem, 1002- pořadí nevím, za oknem nápis Eliška-Milan, řidič kolem 50-ti spíše více, šedivější s kravatou, 1003- nějaký mladší řidič, opět na 232 jsem jej neviděl, cca kolem 40-ti... Takže nějak takhle, kromě 1008 jsem dnes neviděl nikoho známého...
Takže mohl to být majitel, mohl to být ten s knírkem, co jezdil ještě u Bada a DPP, mohl to být i ten, co jede s 1001 na tomto odkazu:
http://www.fotodoprava.com/praha4_foto5.htm

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 22:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117, ML636: 9A9 8241 se dá do cajku a už brzy vyjede[ok]

Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 08:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: Díky za vypsání, řidič 1001 na fotce, to je pan B. [wink], ten jí měl novou, ten má teď 1003, řidič s knírkem to taky nebyl, jsem moc rád, že tyhle spekulace můžu naprosto vyvrátit, mě to pořád vychází na současného majitele 1001. Ta 1007 jezdila na 325 s pořadovkou 99, do konce týdne se snad dostanu do Uhříněvse trochu na dýl, tak udělám průzkum. Možná, že s ní jezdil včera stejný řidič, co zaskakoval na 325.


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Cony
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 13:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan B. = pan Bado? Já vždy přemýšlím, který to tak asi je...
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 13:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl kohosi v 1002 s cedulkou "Milan" to by mohl být Milan Bado, ne?

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/pozor.gif" alt="pozor" title="pozor" />
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5843
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 13:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu sem patří diskuze o jménech konkrétních řidičů?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 14:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připojuji se k Robertovi 08022, jména řidičů na veřejné fórum opravdu nepatří[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Ivecoing
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 17:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne na 232 1627, je to náhrada, dnes se tento vůz dostane do Kostelce, proto je možné, že včera byl vůz jiný.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 17:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: 1008 před nástupem k Badovi v roce 2009 prošla GO, tak, jako skoro všechny vozy vozy u něj, tohle je její životní dráha[happy]

http://seznam-autobusu.cz/vuz/15903

Jel jsem s ní už u Fedosu, mám doma ještě schovaný lístek Z: Loděnice DO: Praha, Zličín, aut.st.[kladivo] Po krátké návštěvě Liberce se vrátila zpátky do Prahy, ale na její opačný konec.

Ivecoing: Díky za zprávu, tenhle vůz jsem na 232 už taky párkrát viděl a jednou jezdil na 232 dokonce i krátký Man.

Mírné OT: Když jsme tu o víkendu řešili ty univerzální managóry:

www.ceskapozice.cz/byznys/personalie/sef-prazskeho-dopravniho-pod niku-Kristek-se-rozhodl-rezignovat[talker]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4382
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 18:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kejvačka: Kdyby to radši všechno hodili do šrotu.[happy] Tyhle stroje už v cajku snad nikdy nebudou.
Paradoxně v provozu stále drží vrak, který jsem nikdy neměl rád, a to 1283 (AV 86-83), zatímco 1284 (AV 86-84) odpadla poměrně brzo. A bývala za mých časů na 165 po 1301 zaručeně nejlepší. Až na to seškrcené čerpadlo.
Stejně jako 6329 se taky dostal do rukou toho "umělce" co ho po pár letech lítání přes díry plnou rychlostí rozhadroval.

To jsem zrovna dneska na jedné lince Klíčova zíral, jak 2 páni šoféři nezávisle na sobě přes retardéry přelítávali s našlápnutým plynem a rozhodně víc, než 30 km/h. Oba to byly Citybusy 34xx a bylo vidět, jak zadek úplně nadletěl a celý autobus se tím poskokem a odrazem oklepal. V tom druhém jsem seděl, takže to byla pecka i uvnitř. Že to jim samotným nevadí, já bych z toho měl za pár měsíců páteř jako z mlýnku na maso.[crazy] Co se jenom můj učitel v BUSoškole nařval, když jsem si při přejezdu kolejí nevybral nejméně rozježděnou část vozovky. To už ani nemluvím o dírách, kterým se dalo lehce vyhnout. A měl pravdu. ...A potom takový autobus nechte v garáži "na pospas" té faktické nepřidělenosti vozů, ať si s tím každý jezdí jako prase, když to jeho není.
Tady je asi odpověď, proč raději nové SORky stojí, když jejich party mají volno. Upřímně, já bych nejradši svoje autobusy vůbec nepůjčoval. Když jsem měl volno a viděl svůj autobus jezdit a mohl jsem se s ním svézt, radši jsem to nedělal.[uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
David192
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.205.182
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 18:29:48    Odkaz na tento příspěvek  

na 261 se prohání 7096
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 18:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: To je problém. Že na životnost auta má vliv řidič/řidiči kteří na něm jezdí je naprosto bezesporu. Že špátný řidič letec/prase nebo nejlíp prasečí letec dělá firmě akorát více náklady víme také. Teď jde o to jestli to vědí kompetentní osoby na garáži jako vedoucí nebo technici jízdy a proč s tím vlasně nic nedělají a dotyčným řidičum jejich styl prochází i s premiema..? [uhoh]
Zrovna ta ex hodonínská 1310 byla podle zvuku i vzhledu perfektní auťák. Bohužel mě připadá že veolia nyní arriva ať dotáhne co chce, je z toho zřejmě díky tamní udržbě a lidem na tom pusobících naprostý vrak až na pár vyjímek. Další problém je že autobusů je nedostatek, a nikdo nikde "tvůj" vůz stát nenechá. Pokuď jde prase na šichtu a ty máš volno, prase se povozí a ty si naprav škody na tvém voze jak chceš. Málo koho tohle zajímá..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4383
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 19:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netuším, garážmistr nejsem. Ale pochybuju, že by se garážmistři DPP prošli občas po autobusech a řekli "hmm, tenhle je dobrý", nebo "hmm, tenhle je špatný". A podle toho klíče by je měli rozdělené na ty lepší a horší a podle výsledků svezení s řidiči ty vozy přidělovali. Nebylo by to špatné.
Já měl celou dobu pocit, že tam spíše jde o kamarádšoft při tom přidělování, nebo na druhou stranu o naprostý nezájem, než o fakta. Opravte mě, jestli se mýlím.
Pak jsem se ale hodně divil, když například moje auto pravidelně dostávali dárečkové, co buď pravidelně bourali, nebo co naopak zoufale neuměli jezdit.
Spálený volič převodovky díky současnému stisku dvou tlačítek a pokračování v jízdě, případně zásadně a opakovaně nečekání před startem motoru, než proběhne test ABS a kontrolek, jsou jen některé slabší příklady.[uhoh] A mohl jsem při tom být na konečné s nějakým 320x, vidět vedle sebe svůj autobus, tlouct to do nich horem i dolem v dobrém i zlém, a stejně to dělali furt dokola.[crazy]
Nebo kdo z řidičů v horkých dnech například nechá ještě chvíli zapnutou oběhovku, aby se motor dochladil...

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 19:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plno lidí-řidičů-jezdičů ani neví že to oběhovka je a k čemu je vlastně dobrá. To je stejné s testem kontrolek nebo doběhem motoru na volnoběh z důvodů ochlazení turba. Prostě je to těm lidem fuk, nezajímá je to, a nemájí k tomu jaký koliv vztah, a stejné je to u některých garažmistrů a vedoucích. Je to vše o lidech, ale pak to tak vypadá a hlavně dopadá. Někdy i kastlí bez kola na asfalt, řeší se nákladný transport do garáže, servis a nedej bože odškodnění zraněných cestujících. A je jedno jestli je to DPP nebo ten prasečí spolek dole U seřadiště, který každou pětiletku změní název, ale nikdy ho nikdo pořádně nevykydá..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 20:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Můj youtube channel na kterém najdete videa nejen pražských autobusů
Hydrista1
Budu rád za každý like nebo odběr.
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 20:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes posila na 125- 6762, pořadí nevím, odjezd z Hájů směr Skalka v 16.21, není mi ale zcela jasný Klíčov, nemají to Řepy blíže?

Kejvačka: Díky za dobrou zprávu, jsem rád, že se ještě podívá do provozu, byla by jí si myslím zatím stále ještě škoda.

ML636/6120:
Ono v době Veolie mi příjde,že se situace lehce zlepšila oproti Connexu, sice vyhodili nemilosrdně pár vozů, které by snesly opravu-1056 ta ještě v letech 2007-8 byla pěkným vozem, lepší, než 1333, která prošla SO, i 1322 (rv. 1998) to zabalila dost brzo, to mě na VT mrzí opravdu hodně, mohli jí nechat na místo té 1283, ale pravdou zůstává, že vůz po SO, nebo Go, či co to je rychle sejde, viz 1292...Dále se začala pomalu objevovat přidělenost, viz 1256,1267, červené BN třeba 1066, ale problémem, než přidělenost je i bragádničina a fluktulace, známé tváře vidím se svými vozy, ale zbytek se pořád nějak mění, pořadí, řidiči, vozy...Ted je třeba nově počmáraná 1344 (od včera?), pro ty, kteří ji ještě neviděli...
Dále se mi vaří krev v žilách, když vůz vyjede z konečné do nástupní zastávky za 2, v době stání v zastávce stále zařazená 2 a stání na spojce, pak prokluz na 2 ( proč má klacek 1, když se dá rozjet na 2?) Popojetí ze zastávky na 2 ke světlům a na červené ještě otestujeme, co ta spojka vydrží... stejně tak jako jízda na N u Pragy řady 5P, které to silně nedělá dobře...

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 20:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: nemýlím-li se, jde dočasnou zápůjčku (společně s 6748) do Hostivaře.

ZF axiomatika? SOR eliminace!
Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, několik vozů je zapůjčeno z Klíčova do Hostivaře.


Citybus.cz

Facebook - Citybus.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117: 1322/II byl ujetý vrak který už měl dost za sebou ač u Connexu nějakou opravou prošel, vnitřnosti byly stejné. Rozjíždění se na dvojku u B932 je lenost a vyřazování kvaltů, stání na spojce déle než je nutné u jakého koliv autobusu prostě neprofesionalita. O životnosti spojkového ložiska a mazání převodovky nemluvě.. Fluktuace jen ukazuje to že to v té firmě za moc nestojí a je uplně jedno čím se ta firma živí..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3281
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je pravdy na tom, že 7405 je vyřazená? [blush] Řeklo mi to nezávisle na sobě několik lidí, ale když jsem s ní 19týho září jel, byla ještě relativně ok...

AUTOBUS = KAROSA
( Aneb miluji vozy počínaje typem B 741 a konče Citelisy)

Nesnáším SORky, zejména ty maličký [kladivo]
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neprofesionalita, fluktuace...
Poměrně nedávno řidiči u VTP měli např. za hodinu stání 20Kč. Koho asi za takové peníze seženou ? Z DPP vyhozené čórkaře nafty a opilce.
S Arrivou se prý platové podmínky zlepšily.

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_proper: tak ono u ex VTP se zas tolika nestojí takže je to jedno. Jinak souhlas. Ale výrobní materiál tam "prvotřídní" jak auta tak lidi..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
David192
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.205.182
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:35:09    Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: ano 7405 je skutečně vyřazená viz http://citybus.cz/
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se vám tady pořád nelíbila, furt jste nadávali, až ji vyřadili[kladivo]
Asi to byla průchodnější cesta, než ji vyčistit[rofl]
Ale vážně, ano, je to psáno na Citybusu. Těch 931 začíná být v Řepích hodně pomálu, skoro jako kdyby byla snaha o celé nízké, tedy Sd. A to ještě docela očekávám konec 7319 a nebyl bych překvapen při tom tempu ani u jiných kousků bez SO.
To už budou jejich nočáky spousta Citybusů počítám, tolik vysokých už nemají. Pokud ovšem nenastane nějaký převod z kas, kde jsou nové Sor, také doměnka.
Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z kas šla na noc nově 7455ka.


Citybus.cz

Facebook - Citybus.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z kas šla na noc nově 7455ka

Ta tam dostane rychle co si nezaslouží. Škoda jí [ko]

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: No, to je škoda, já ji měl rád, celkem...
666: No, mě se nelíbila jen ta špína, jinak jsem ji měl rád... (dokonce dva dny jsem ji potkal i čistou

AUTOBUS = KAROSA
( Aneb miluji vozy počínaje typem B 741 a konče Citelisy)

Nesnáším SORky, zejména ty maličký [kladivo]
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4384
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chvíli stát na spojce u autobusu nevadí... Ložisko hodně vydrží. Delší dobu a často už je to ale něco jiného.
Mnohem, mnohem horší jsou rozjezdy na dvojku. To se dá spojka oddrbat i během jediné šichty.
Je to lenost a hlavně hloupý zvyk z dob, kdy B732 měly výhradně tzv. "městský zadek". Tam se skutečně jednička mohla na rovinách i do mírných kopců přeskakovat. Z vlastní zkušenosti. Ale to už je dávno minulost, většina autobusů má teď už rychlejší stálý převod, generálkované B732 už to většinou měly taky, takže rozjezdy na dvojku už jsou přežitek.
Každý, kdo se rád vytahuje tím, že "já už jezdím 30 léét" by to měl samozřejmě na rozjezdech cítit. Zřejmě ale zdaleka ne každý.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
vavriska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2013
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Údajně se má vyřadit ještě kolem 50ks B931/E :-(

SOR[uhoh]
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 21:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ach jo... Čekám, kdy v seznamu výřadů uvidím i svůj bývalý auťák. I když by to zdaleka ještě nemuselo jít.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4240
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 22:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML636: záleží na situaci z kopce se to dá "pustit" a tu dvojku tam v pohybu pak dát. Bezesporu to šetří i palivo. Ovšem prase a lempl se pozná na 100%, a přesně vim co měl 6117 na mysli. u ex VTP takový jezdil. Ten si vystačil dokonce jen s trojkou. Myslím že zrovna na vzpomínané 1301 který vypadal dost na typ "já už jezdím 30 léét"..
Hodně u DPP prověří "osmikvaltový" renault LC 936 při vstupních ověřovacích jízdách nových adeptů. Chápu že při prvním setkání s tímto vozem při této příležitosti je to řádný šok, ale jinak je ten typ dost boží, pokuď se s tim člověk naučí a má zkušenost. [jidlo]

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
PepaJahoda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 11-2012
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 23:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vavriska - jen malá rada, nezapomeň že už je září a spočítej si kolik vozů se už letos vyřadilo. Pak si výsledné číslo srovnej s tím "co se říká, že se letos má vyřadit"...pak si vezmi, že každý neinformovaný člověk ti bude ještě v listopadu říkat "no vono se má letos vyřadit tolik a tolik vozů" a další člověk to pak hned přetvoří v informaci že "ještě letos" a tak dále...a ta konkretizace typu, ach ach, JPP se bohužel stále daří. A pak už stačí to celé jen porovnat s každoroční praxí.
A máš výsledek [happy]
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4386
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 08:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Z kopce jsem to "pouštěl" vždycky na trojku bez plynu. Taková Družná, nebo jiné sešupy, tam to šlo dobře. Případně 2-4 z prudšího kopce, nebo 1-3 z mírnějšího, všechno se dá.[lol]
Ani půlený osmikvalt by mě neuvedl do rozpaků, taky jsem s ním už něco pojezdil. S Liazem se prázdný autobus dal na rovině-rovině mírně svažité rozjet na "malou 3" aniž by se to nějak huntovalo. Nekrouťákový Renault by chtěl mnohem víc vytáčet aby to roztáhl, takže tam poctivě odklapat všechny stupně.
Každopádně když se s lepeňákem umělo jezdit a využívat pomocí převodů skutečně výkonný motor ML637 se 189kW a 1005 nM, dokázalo to zdrhat neskutečným způsobem všemu, co se na silnici pohybovalo i v nižších váhových kategoriích, kopec nekopec.[biggrin]
Na druhou stranu stačilo opravdu málo, aby se převodovka dala nesprávnou manipulací rychle zničit-stačil den s blbcem. Při půlení stupňů je tam určitá prodleva a nesmí se hned pouštět spojka.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 10:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120, ML636:
Osmikvalt je dobré řešení, jak na úsproru paliva, tak i co se týče využití/opotřebení motoru, škoda, že není něco takového i v automatu, i když ZF 6AP/6HP je určitě lepší, než dlouho 3, pak tedy 4 stup. Voith, který v B951 ne E a B961 z roku 2002 řadí dosti sporadicky...
V létě jsem měl tu čest poznat další pražský autobus pražského dopravce a sice poslední zbylou Iliadu u Čedoku s rz: 3AC 6183 již po SO, bílý celolak, ale stopy od modré barvy na střeše...
Renault, i když tedy, pravda, 11-ti litr stím cvičil velmi pěkně, osmikvalt od ZF určitě tam přišel vhod a měl jsem pocit, že i na 8 to nemělo problém zvládnout menší až průměrné stoupání při cca 95 km/h, problém nebyl uhánět i 110 bez nějakého enormního vytáčení, na to, že to je 13 let starý, tak na cestu do Paříže to bylo stále ještě důstojné přibližovátko, tot můj názor na tento typ, máte at už s Čedokácku, či nečedokáckou Iliadou nějaké zkušenosti?
ML636- Tvůj auták si myslím, že ještě nějaký ten rok vydrží, potkal jsem jej předevčírem a nebyl špatný, nejdřív by musela jít 7303 a 7429 ty jsou o dost horší, ale třeba i 7353, která je bez větší oprav a už má dost za sebou, co mě ale sebralo je 7354, tou jsem jel na podzim 2008 na helouín, kdy dopoledna byla předaná ze SO a odpoledne jela svoji ,,první,, linku-šejdrovou 154., tak ta už ted vypadá, jako kdyby žádná SO neproběhla...Dokonce i svého času pěkná 7263 sešla, 7262 už i před lety nestála za moc.

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)