K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 21:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěva u Regiojetů dne 5. dubna:


Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Moderní deskové hry, společenské hry, hrací karty, puzzle a mnoho dalšího na http://www.hranibezhranic.eu
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.238.173
Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 21:43:54    Odkaz na tento příspěvek  

ČD vlakušky jsou služky, akorát nevím proč je sem taháte, Budu4 ? Že by klasický křik ve stylu ANO, kradu, ale oni také ? Jestli vás to ještě víc rozčílí, tak i já jsem odborář

Docela by mě zajímalo jak můžou stewardky od RJ podávat lepší informace než průvodčí ČD, když nemají ani základní ponětí o provozu (viz FB RJ, kde se často píše o problémech s klimatizací, která prý nejde regulovat), ani potřebné zkoušky, ani nedisponují služebním mobilním telefonem. Pokud navíc mají teamleadera typu Lukáš Hrmel, který doprovází vlak zásadně na HV (třeba svoji partu kontroluje telepaticky), těžko budou mít nějaké relevantní informace. Za relevantní nepovažuju hlášení vlakovým rozhlasem typu: Vážení cestující, vlak zastavil v polích, čekáme na volnou kolej, prosíme nevystupujte.

Prostě tyhle funkce jsou jako v letadle, hezká holka se usměje/donese jídlo a pití/podá deku/uklidí WC/na cokoliv jiného se musí jít zeptat kapitána. Nic nového pod sluncem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6543
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 21:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pro mne je stejným poskokem i ten modrý, navíc ještě obvykle neochotný."

Jak to víte když jezdíte jen se žlutým? Nebo snad ne?

Jinak já mám zkušenost opačnou, a to že neochota je spíš výjimečná. Přičemž chápu že člověk musí jít sloužit i když má nějaký problémy a pak asi nebude roztlemenej na potkání. Ono tedy pokud byste se k průvodčímu choval tak jako tady na fóru a on vás poslal do tak bejt u toho já du mu odsvědčit že vás tam neposlal ale naopak vyšel vám ve všem vstříc...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 10. dubna 2013 - 22:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV:
Nebudu psát pořád dokola, že s modrými jsem se něco najezdil a podávání informací bylo velmi nahodilé a záleželo na konkrétním člověku. Nejčastější však bylo,že četa se při průseru raději někam zašila a nevylézala, asi aby měla klid na práci.

Co se týká chování, tak já měl vždy jízdenku v pořádku, naopak jsem se mnohokrát setkával s naprosto sprostou obsluhou a neznalostí tarifu, např. když jsem měl hned první týden platnosti eLišku, tak na mě soudružka v Bpee přede všema začala vyřvávat, že to neplatí v EC, pak se už raději neobjevila, jiná zase měla problém, že jsem měl navázanou jízdenku v MuN, přičemž vlak tam nestavěl. Prostě vždy to bylo ve stylu: vy podvádíte, to se tak nesmí apod. Nikdy se nejprve nepřesvědčila, zda ji na těch mnoha školeních něco neuniklo. Jindy jsme zase dva cestovali s kolem a byla výluka za vlak s přepravou kol a tam jediný autobus - karosa s vysokou podlahou. Od soudružky jsem poslouchal něco ve stylu "proč na těch kolech nejedeme?", bylo to po 22 hodině večer.

Dnes opravdu lituji, že jsem na tohle nepsal stížnosti, protože dotyční by dnes možná buď uměli tarif dokonale nebo by byli dlouhodobě registrovaní na ÚP.

Dnes už to nehrozí, kolo přepravuji na střeše a ve žlutém vlaku jsem problém udělal já, když jsem nastoupil ve stanici dříve než jsem měl rezervaci, ale vše se vyřešilo v klidu a s úsměvem.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.65.55
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 00:22:39    Odkaz na tento příspěvek  

Nejprve se učíme železniční termíny. Dozvídáme se, že na železnici nejsou zatáčky, ale oblouky, a neříká se semafor, nýbrž návěstidlo. „Aby se nám u Českých drah neposmívali, že jsme pouze kafenosiči,“ dodává Aleš.

U tak hrdé firmy se vymezovat vůči Českým drahám už při školení svých nových zaměstnanců mi přijde velmi úsměvné.

Výčet stále nekončí, některé pokyny mi ovšem utkvěly. Rozhodně si nemáme ani mezi kolegy říkat, že cestující je idiot.

Zdá se, že i po tak vysoce sofistikovaném školení si to někteří zaměstanci RJ o cestujících myslí. A to je opravdu velký rozdíl oproti některým zaměstnancům jiných dopravců.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 00:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swariner: "Pane Vlado749, na tuhle Vaši hru fakt nepřistoupím....."

Já vás k tomu nenutím. Vkládáte mi do úst něco, co jste vydedukoval. To je mi jedno. Ano, je potřeba uklízečka, číšník a jiné profese. Jsou potřebné, ale to co předvádí Jančura, to už je až moc. Železnice naštěstí není pojízdná hospoda, mám-li to tak říci, tudíž bez komentáře. Protože cestující nejsou jen lidé cestující ze stanic od ZA po Ovu do Pha, ale také jedoucí i od jinud a také někam jinam, tudíž potřebují i něco jiného než to kafe a suschi v plastik obal. Tak jako někteří zde vidí dodnes na unitární železnici jen to špatné, tak jiní nebudou chtít vidět "klady" stravovacího počungu RJ.
I vy osobně znevažujete svými prohlášeními práci lidí od kolejí, a nik vám to nevyčítá. Tudíž bych řekl, že nyní jsme si kvit (dlouhé kladivo,nadřazenost dělnictva). Dnes se obdivují jiné věci (manažér s velice ne"vhodným" chováním vůči podřízeným, aj.),likvidace odporu dělníků, ničení jistot. To už tu kdysi bylo a kam to došlo víme všichni.

B4: "Dnes opravdu lituji, že jsem na tohle nepsal stížnosti, protože dotyční ....."

To jest vašim problémem, protože byť se vám to nezdá, tyto věci se "kupodivu" řešili i kdysi dávno. Co se týče NAD, tak kdyby vaše velkomožnost uměla číst, zcela určitě by našla ve vyhlášení výluk, že ..... . Zkuste to. Bohužel, bus dopravci ještě cyklovozů tolik nemají, aby je nasadili na NAD. Proto někdy ta pro vás nesmyslná omezení. Jinak jak vám přepravuje kolo RJ?
President, prezident. Tož jak synku? Standart bez standartu, či standard bez standardu? Jinak, zde nejsme na hodině českého jazyka, ale dejme tomu. Hlavně že vy jste bezchybný.

Topič: Nejsem zvyklý si tykat s někým, koho neznám, ani s někým, s kým nechci. Že jsme na internetu, neznamená, že zapomeneme na to, co je slušnost. Aspoň tedy pro vás vůči mé osobě. Já vám také netykám, a ani po tom netoužím. Takže děkuji.
Jinak vy jste je viděl? Já ne. Diskutujeme, pouze. A vše co je zde řečeno, jsou výplody a dohady našich myslí, nic míň, nic víc.

Honzablb: A to je právě to co mi na celé společnosti vadí. Práce studentů. Místo toho, aby dostali práci lidé, kteří ji nemají, zaměstnáváme studenty, a zaměstnavatel má levnou pracovní sílu.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 00:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: A studenti budou místo učení se soběstačnosti natahovat ruce doma. :-)
pavoyoshi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2012
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 02:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že jsme na internetu, neznamená, že zapomeneme na to, co je slušnost.

Aha

Honzablb:

Príklad vasí slusnosti?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 07:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749:A to je právě to co mi na celé společnosti vadí. Práce studentů. Místo toho, aby dostali práci lidé, kteří ji nemají, zaměstnáváme studenty, a zaměstnavatel má levnou pracovní sílu.
Na Vaše písemné výstupy jsem dosud nereagoval, i když dokážete vyplodit spoustu demagogie. Teď Vám třeba vadí zaměstnávání studentů. Kromě toho, že Vám do toho vlastně nic není, co brání komukoliv jinému ucházet se o tato místa? Ale ovšem, hrách na stěnu házeti... Přeji Vám Hezký den!

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6544
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 08:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nebudu psát pořád dokola, že s modrými jsem se něco najezdil"

No tak pokud se naučíte používat minulý čas místo přítomného v hodnocení modrých tak to psát furt dokola nebude potřeba. To je asi jako kdybych psal že v Praze nejde jet tramvají protože je tak narvaná že se do ní nedá nacpat a pak člověk visí ze dveří na tyči. To je zas moje zkušenost - pravda hodně dávná...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 08:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Ale jdi ty nekritický advokáte ČD. Já jsem se ČD najezdil také dost a nemám potřebu zdůrazňovat, že s nimi jezdím i nadále. Pokud bych chtěl využívat pouze vlaky dopravců vyjma ČD, tak bych mohl jezdit pouze ze Sokolova do Kraslic, z Prahy do širšího okolí Ostravy, na úzké v Jinřichově Hradci, z Trutnova do Svobody nad Úpou, z Milotic do Vrbna a ze Šumperka do Koutů a Sobotína. Čili asi nic moc a chytat kvůli tomu, že někdo napíše, že se s ČD najezdil dost za slovo ve smyslu, že už s nimi delší dobu nejezdí, tudíž o tom nic neví, je akorát vyjádření hlouposti. Nic víc. Nakonec pan advokát Petr vlček provozuje tuto profesi i pro ROPID, který je svojí hloupostí již známý zjevně nejen po celé ČR - viz hláška z jiného vlákna o tom, kde ve Středočeském kraji nepůsobí ROPID, tak doprava stojí za h.... A jiní diskutéři ho vyvedli z omylu, či spíše silné neznalosti situace mezi Příbramí a Prahou, ač o ní pan vlček silně básnil. Jasně, ve Středočeském kraji to stojí mnohde za vyližprdel, ale ne zdaleka všude a je otázka, jak by se třeba k dopravě mezi Prahou a Příbramí postavil ROPID. Třeba by objdenal v hodinovém taktu vlaky Praha - Rudná - Beroun - Zdice - Příbram, ale asi by to nebyl moc úspěšný počin...... Tady to je ale trochu O.T......

Nakonec, mne leckdo považuje za žlutého, ač s nimi nemám nic společného, ale nemám klapky na očích a změn u ČD si také všímám. Ale nějak jsem si při svém několikerém nedávném využití nevšiml, že by na rychlících z Prahy do Plzně (vyjma vlaků do Německa, pochopitelně) jezdilo něco jiného, než dvojky v podobě humusných B a humanizovaných B. Tak proto zas raději využívám do Berouna klimatizované elefantíky a jsem rád, že se rozjely i na rychlících z Prahy do Děčína. Alespoň nebudu muset při svých výletech dělat selekci mezi vlaky, kterými pojedu rád a do kterých vlezu jen s určitým odporem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 09:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV:
A ono se něco výrazně změnilo jinde než na trase do Ostravy? Stále tady čtu o humusných B, když jsem v únoru s modrými do ÚnO, tak opět špinavým B, na Ostravsku jsem jel echt slizkou 460.
Vaše teorie, jak bylo zle a jak se s příchodem konkurence Dráha zlepšila, platí možná jen tam, kde jezdí fuj fuj vyzobávač, jinde je to stejné, jako před 20 lety. Asi by to chtělo si sundat ty modré klapky z očí. Dokud budou u Dráhy pracovat lidé s myšlením Vlada749, bude to trvat ještě mnoho let, než odejde takto postižená generace zasloužilých zaměstnanců Dráhy, které zajímá jen jejich "klid na práci", benefity a ne zákazník.

Naposled jsem takového potkal minulý týden, když jsem jel jednu stanici ze Smíchova. Na poslední chvíli před odjezdem přiběhl mladý kluk a měl SMS jízdenku. Soudruh průvodčí mu to bez jakékoliv domluvy napálil za +40 Kč. Přitom v Praze se běžně dává bez pisného, protože stačí to dát např. Chuchle, Bubny, Hlubočepy apod. Čili z mého pohledu se nezměnilo vůbec nic.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 09:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Klid v práci, no tak ten vám závidím. To bych chtěl zažít. Zákazník je zákazník, bohužel nikoli všichni se tam dají zařadit. Jsou vyjímky, s nimiž musíte jednat poněkud jinak.
Návod na podvod. Ten průvodčí postupuje tak jak má.Viz: "SMS jízdenka platí pouze v pásmu P. Neplatí ve vlacích PID a v příměstských autobusových linkách (linky číslo 301 – 499 a 601 – 620). Neplatí v tarifních pásmech 0, B a ve vnějších pásmech (1, 2, 3, 4, 5, 6 a 7).

Pro využití této služby je nutné mít aktivovanou službu Premium SMS. SMS jízdenku můžete získat pouze se SIM kartou českých operátorů. Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Cestující využívající SMS jízdenku je povinen nastoupit do vozidla (plavidla) nebo vstoupit do přepravního prostoru metra nebo lanové dráhy na Petřín pouze s již přijatou platnou SMS jízdenkou na svém mobilním telefonu!"

Citace z SPP DPm Prahy.

Jinak tedy co to, že využíváte služeb ČD. Vy přeci od doby působení RJ tyto vlaky nepoužíváte. Vaše slova.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 09:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak, Sokr: U zaměstnávání studentů jde hlavně o to, že spousta zaměstnavatelů tyto "využívá" jako levnou pracovní sílu. O nic víc nejde. A to, že se naučí nenatahovat ruce. Jak který.

Demagog. Možná jsem, ale kdo z nás někdy do toho nesklouzne, viďte.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
Občas jezdím po Praze příměstským vlakem, tam jezdím na Opencard. Neřeším, že jsou to ČD, je to pro mne něco jako MHD. Konkrétně v Praze musím pochválit obnovu vozového parku. Sice žabotlamy mi chybět nebudou, ale oproti řadě 460/560 je žabotlam stále komfortnější vozidlo z důvodů, které už jsem psal - nízká podlaha a rychlejší výměna cestujících. Pak jezdím pravidelně vlakem na Ostravsko a tam jsem opravdu od září 2011 s modrými nejel. Třeba pojedu až nebude v Leo i RJ ani jedno volné místo.


A co se týká toho mladíka s SMS jízdenkou - to je klasický příklad, jak modří nerozlišujou černého pasažéra a podvodníka (tam pisné ano) a zákazníka, který jen bohužel nevěděl, že soudruzi na nábřeží odmítají akceptovat SMS jízdenky a ROPID jaksi nemá páky na to, aby to zařídili. K takovému zákazníkovi by se mělo přistupovat trochu "friendly", nicméně tento pojem u Dráhy prostě neznají.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4 : Kdyby průvodčí postupoval dle vašich návrhů, přišel by brzy o práci. A že zas máte narážky na soudruhy z Nábřeží, ono možná to není jen otázkou jejich, proč SMS jízdenka neplatí ve vlacích. Ta tam totiž neplatí ani na Ostravsku, a ani u Veolie a pod. Pouze u DP. Každý má nějaký svůj zájem, a ten zkouší prosadit. Taky bych uvítal způsob, kdy bude možné cestovat na jednu jízdenku bez ohledu na logo dopravce. Bohužel to se mi asi nesplní.
To pisné bohužel z obsazené stanice musí dát, jinak by se dopouštěl podvodu, a to by se vám jako zaměstnavateli také nelíbilo.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera večer se žlutilo na benešovské. V osm jsem potkal ve Strašnicích konvoj 162.?+721.151+721.517 KDS+vůz. Takže Velenice nebo zkušebka?
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je právě to co mi na celé společnosti vadí. Práce studentů. Místo toho, aby dostali práci lidé, kteří ji nemají, zaměstnáváme studenty, a zaměstnavatel má levnou pracovní sílu.

Zaměstnanavateli je v podstatě jedno, zda ten člověk studuje a nebo ne. Zajímá ho co umí, jestli to není nevyhovaný nepřizpůsobivý tupoun a zda nemá vizáž bezdomovce či asociála.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
No tak dám jiný příklad. Jednou jsem měl rezervaci žlutého z Ostrava-Svinov a aniž bych si to uvědomil, nastoupil jsem už na Stodolní. Stewardka ke mne hned přišla a ptala se, zda mám rezervaci, já řekl že ano, tak mě slušně poprosila, zda ji můžu ukázat/nadiktovat kód rezervace. Pak mi slušně řekla, že ona to v playlistu nemá, načež jsem se pořádně podíval do emailu a viděl, že to mám ze Svinova. Opět mi jemným dívčím hláskem slušně řekla, že dle podmínek bych měl nastupovat tam, odkud mám rezervaci, protože ona může sedadlo obsadit do Svinova někým třeba ze Žiliny, já jsem se omluvil, že to byla moje chyba, už při rezervaci. S úsměvem jsme to vyřešili.

Kdyby postupovala dle předpisů, tak mi měla dle modrého stylu zřejmě nejprve odříkat tarif, pak mě ponížit a vynadat něco o neznalosti tarifu a nakonec napálit pokutu 1000 Kč a vysadit na uhelném nádraží alá Brandýs.

Jančura: České dráhy vysávají pijavice, já to nevzdám
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6545
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jasně. Praha - Příbram. A co ještě? Zkuste si laskavě dojet kamkoli za Příbram. V kladiva možná (i když mnohdy to jde buď tam nebo nazpátek...), o víkendu ani hovno. Podobně Voticko, Sedlčansko, Prčice. Nebo třeba Skryje kam jde dojet o víjkedu (snad ještě) aspoň z Rakáče, ale od Prahy/Berouna ani omylem. Nebo Kokořínsko. To jsou lokality horší než mnohde v pohraničí. A bohužel - tam kde není Ropid (nebo trať) není obvykle ani použitelná doprava. O tom že Mělnicko dodnes nemá ani tu paridii jménem SID nemluvě.

Já tady zas čtu permanentně o nějakejch plesnivejch béčkách. Přičemž stačí se koukat a vidím, že mezi tratěma 090 a 010 v SV sektoru narqazit na jakoukoli koženku je naprostá výjimka v podstatě v podobě honekrů u Hradce. Přičemž před nějakými 10 lety do byla věc naprosto běžná v podobě Btn nebo šukafonií. Takže ono to chce koukat a ne jen pyskovat.

Rovněž tak už delší dobu jsem neměl problém s personálem a to ani když vozím celý léto kolo. Ono totiž jde i o to umět se domluvit - pak se mnohdy daj udělat i věci nepředpisový.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chocholoušek: "...ho co umí,..."

Hm, a proto, když chci v obchodě informaci, kde se nachází mnou požadované zboží, popř. když chci zboží vysvětlit, jest odpověď stylu: "To já nevím, já jsem zde jen na doplňování, zkuste se zeptat na infu. Já nevím, kde to je a pod."
Opravdu velký rozdíl proti: "Zeptejte se za týden, možná..."

Nepřízpůsobivý tupouni do práce nechodí, těm státní úředníci proplácejí trvalou dovolenou včetně slevy na dopravu. Vizáž bezdomovce, jak který bezdomovec, znám i takové, do nichž byste neřekl, že je bezdomovec. Asociál je kdo? To může být i vysoce postavená a "vážená" osoba.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: Jspetrak, Sokr: U zaměstnávání studentů jde hlavně o to, že spousta zaměstnavatelů tyto "využívá" jako levnou pracovní sílu. O nic víc nejde.
Pořád nechápete, že to je věc jen a jen toho zaměstnavatele, koho zaměstná. Smí se zaměstnávat studenti? Ano, smí. A výše jejich platu je věc těch dvou - zaměstnavatele a zaměstnance. Nikdo ty studenty nevodí na obojku a nenařizuje jim uzavření smlouvy.

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:

Už zas strašíte. Dle tarifu by vám max dopočítala rozdíl jízdného a dle toho, zda by šlo o zastávku obsazenou, tak byste uhradil to pisné, pokud by byla neobsazena tak bez. Vysazení na Uhelném by nehrozilo. Zkuste uhodnout proč ne.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokr: Vyjádřil jsem jen svůj názor, vadí vám to? Vy jste jej vyjádřil také. Nevadí mi to, vadí mi jen ten přístup těch zaměstnavatelů. Co si zaměstnavatelé udělají, to je opravdu jen jejich věcí. Bohužel s ohledem na nestudenty.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 10:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Od vysadzovania v Brandýse rovno do vlakovej cesty protiidúcemu rýchliku sú tu snáď iné firmy ako ČD
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 11:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Ale jdi ty. Na 170 je cokoliv mimo plesnivého B a humanizace vyjímkou. Je mi líto.

A že se to v SV sektoru odkoženkovalo? To je dobře, narozdíl od tebe nemám klapky na očích a vím to. Ale to neznamená, že vlaky do Plzně, které využívám, nesmím zkritizovat, protože tam ta koženka je.

A nevím nic o tom, že bych vyzdvihoval SID. Jen jsem upozornil na nějaké nesrovnalosti. A co třeba Praha - Beroun? Bylo by něco jiného, než vlak a courák typu 380 protažený někam do Zdic? Jistě by všichni hýkali nadšením, že? A do Kladna by asi také krom vlaku nic nejezdilo, kdyby to bylo po ropidovsku, že jo? Ono to není tak černobílé......

Ad Skryje: Bohužel, ne do každé obce je možné zajistit VHD. A to je případ i ROPIDu. Nebo snad do každé vesnice v blízkém okolí Prahy ROPID nechal zavést autobus???

Ad pesronál ČD: Dle mých zkušeností se to za poslední léta hodně zlepšilo, přeci jen, potkat oteklého strejdu v bundokošili, chystajího se místo odpovědi na slušně položenou otázku explodovat, jsem už hoooodně dlouho nespatřil. Sice by ještě část personálu potřebovala nějaké to školení, jak přistupovat k lidem, ale jinak to jde.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 11:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

modří nerozlišujou černého pasažéra a podvodníka
Přesně tak. Přestože modří mají 3 úrovně přirážky (žádná, pisné, pokuta), tak cestující, který má špatnou jízdenku omylem a černý pasažér, který to dělá zcela záměrně, nakonec zaplatí stejně (pisné). Vlastně ten první víc, protože zaplatil navíc špatnou jízdenku.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 11:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Dle tarifu by vám max dopočítala rozdíl jízdného...
Mě byste se doučit. Cestující bez platné jízdenky, který se nepřihlásí nejpozději při výzvě k předložení dokladů, platí přirážku (pokutu), nikoliv pisné. Což se např. týká každého, kdo si myslí, že má platnou jízdenku, ale ve skutečnosti ji nemá. Tj. např. Budulínek ze Stodolní nebo mladík se SMS jízdenkou ve vlaku.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6546
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 11:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím kde jako rozlišujou oumysl a omyl. V kterým IDS se rozliší zda dotyčný měl dejme tomu lístek na menší počet pásem omylem nebo úmyslně? Flastr dostanou oba stejnej a ten co si koupil levnější lístek omylem zaplatil ještě za ten lístek. Tak už to v životě chodí.

Bram: no jenže Beroun je v PIDu, zatímco to dál už (skoro - pouze vlaky) ne. A asi proto se do Berouna dá dojet prakticky kdykoli i v noci zatímco od Králováku dál je poslední spoj o víkendu z centra Prahy kolem 21,30 (shodně vlak 21,20 a bus ve 22 odkudsi z kam se jede 20 minut metrem na který se 10 minut čeká.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Vlado749, pominu zcela, že poněkud neuměle odbíháte od tématu a přinášíte na hromádku další a další podružné argumenty. Nicméně, velmi se mýlíte v tom, že znevažuji něčí práci. Je snad znevažováním to, že tvrdím "práce jako každá jiná.." atd.? To s tou dlouhou štanglí byla pouze reakce na Vaše romatické povídačky o služkách, "opravdové železnici" (co to proboha je?) atd. Naopak, vážím si každé odvedené práce a v jistém smyslu je mi jedno, zda se jedná o metaře nebo neurochirurga, hasiče nebo majordoma. Pokud jste se v té dlouhé štangli poznal Vy, pak se omlouvám, ale to nebylo myšleno zle - samozřejmě si vážím i práce Vaší.

A s tím zaměstnáváním studentů jste tomu nasadil korunu a, dle mého, jen potvrdil své předchozí příspěvky (mírně "třídně bojové"). Osobně bych bez příležitostné práce VŠ pravděpodobně nevystudoval (minimálně by to bylo řádově obtížnější). Zároveň jsem již jako absolvent pracoval v dělnické profesi (na údržbě v cementárně), kde jsem si mimochodem vydělal cca 2x tolik co následně jako učitel (nyní už nedělám ani jedno z toho). Kam byste mě zařadil? Taky jsem zabíral místo?

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: No kdybych postupoval dle vašeho, tak by musel každý, kdo se sám od sebe nepřihlásí o jízdenku ze stanice obsazené vypálit onu přirážku - pokutu. Kolikpak průvodčích k tomuto šáhne? Jen vůl. Pokuta se dá jen tomu, kdo vědomě pokouší osud. Nikoli tomu, kdo si sedne a po mém příchodu se u mě přihlásí o jízdenku s tím, že buď nestihl, nebo i v případě, že má zrovna tu špatnou. Je to o komunikaci. Takže pokutu dáváme obvykle až když není jiná možnost.

Swariner: Beru v potaz, to co jste psal, vyjádřit vše, jak si myslím, osvětlit si věci osobně je jiná, než plevelit dál těmito hloupostmi vlákno. Máme každý svůj názor, možná bychom se při osobním pohovoru dostali blíž. Tato diskuze ohledně těchto věcí převyšuje rámec místních diskuzí, bohužel jsme v tom postoupili až tam, odkud asi není cesty, tímto se všem omlouvám za plevelení, a ukončuji to.
Chápu jak tu stranu, tak chtě nechtě i stranu druhou. Všechna čest vám p. Swariner .
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4245
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět mi jemným dívčím hláskem slušně řekla, že dle podmínek bych měl nastupovat tam, odkud mám rezervaci, protože ona může sedadlo obsadit do Svinova někým třeba ze Žiliny, já jsem se omluvil, že to byla moje chyba, už při rezervaci. S úsměvem jsme to vyřešili.
Super-funguje to tak i z Olomouce? Že bych si koupil lístek až odtamtud a jemným dívčím hláskem by mi bylo odpuštěno jízdné z Ostravy.
Divné je také to, že si celou dobu nevšimla, že Žilina už dávno byla a na Stodolní opravdu, ale opravdu nemůže nastoupit cestující z Žiliny.

Divné, u Rj může mluvit jemným dívčím hláskem kdekdo, kdežto u modrých ,prasata, mluví i hrubým mužským. Čím to je?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Ohl, vaše příspěvky se dříve daly číst, protože bývaly vtipné. V poslední době ale vaše trapné plivání a překrucování do extrémů vtipné není.

Naopak ukazuje to vaši čím dál větší zaujatost vůči zlé fuj fuj konkurenci. Ale já to chápu, pro modré dobře už bylo. Každá tisková zpráva žlutých vám musí pořádně hýbat žlučí. Čím více vašich plivanců, tím více to ostatní utvrzuje, že RJ úspěšně funguje a že pan ministr dopravy s Krnovem rozhodl naprosto správně.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No kdybych postupoval dle vašeho
To není podle mého, to je podle SPPO.
Kolikpak průvodčích k tomuto šáhne? Jen vůl.
Jak víte, že by Budulínek nenatrefil zrovna na vola?
Pokuta se dá jen tomu, kdo vědomě pokouší osud.
Už jsem pár takových potkal a vždycky to skončilo pouze pisným.
Nikoli tomu, kdo si sedne a po mém příchodu se u mě přihlásí o jízdenku
Přečtěte si prosím to znění SPPO.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super-funguje to tak i z Olomouce?
Docela věřím tonu, že pokud by jízdenka z Olomouce stála stejně jako z Ostravy, tak by to dopadlo stejně.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 12:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: A jsme přesně u toho. Když budu postupovat dle SPPO, tak nevyjdu z konfliktů. Ano SPPO říká, že mám. Ale nikdo ze školitelů vám neřekne, že musíte. Kdo bude ta svině, ten který bude nekompromis, protože jste jej nevyhledal, tak vám vypálí oněch xxx navíc, nebo ten, který vás "potrestá" pisným ve výši xx.
"Benevolentní" postup? Nikoli, lidský, ten který málokdo pracovníkům ČD umí přiznat.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 13:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B4: "... že pan ministr dopravy s Krnovem rozhodl naprosto správně."

No nechme se překvapit. Páni ministři vždy rozhodují správně, akorát je problém v tom, že za svou práci téměř nikdy nenesou odpovědnost, na rozdíl od spousty obyčejných občanů.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 13:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Už se lehce opakuješ. Vezmu to opačně: Jaká negativa (když už tedy ne pozitiva) může krom neplatnosti režijky (což běžný cestující ale nepozná) přinést Regiojet na trati Olomouc - Krnov???
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 13:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Bram, asi to tady nečtete, ale ta negativa se tady objevují od různých zoufalých anonymů pořád dokola.

Když to shrnu, tak hlavní negativa jsou:
-neplatnost režijek
-síťovost v
-drahé traťové jízdenky, na které jezdí celých 0,01% cestujících
-odsun moderních a čistých vozů 843 a nahrazení nízkou podlahou, protože mladí jsou líní vyjít 2 schody
-vyšší nezaměstnanost - zaměstnávání studentů na part-time místo zasloužilých zaměstnanců Dráhy na celý život" (místo strojvedoucích budou jezdit zřejmě roboti)
-vůbec celkově horší nálada v regionu kvůli fuj fuj konkurenci

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 14:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek:Už se ví s čím RJ vyjede?Už má objednáno?Už se vyrábí?Jen se ptám...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 15:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47:
Jak to mám vědět? Já jen vím, že v podmínkách tendru je nízká podlaha, což bude oproti 843 docela posun. Dokážu si představit i časovou úsporu, protože při nízké podlaze je rychlejší výměna cestujících, než když se musí bába s holí v jedné a husou ve druhé ruce prosoukat úzkou uličkou s několika schody.

Já mám taky otázku: proč neděláte mezi větami mezery?

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4246
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zaměstnávání studentů na part-time
Jo to myslel RJ tím zvýšení zaměstnanosti kolem Krnova.

Co se změní? Ano, nebudou režijky na 6 spojích.
Jinak to bude stejné, jak někde kolem Valmezu atp, kde jezdí ty Pesy. Samozřejmě, tam jezdí špatné s nesprávnou barvou.
A bude kolem toho obrovské mediální pozdvižení. To bude největší změna.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 15:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

při nízké podlaze je rychlejší výměna cestujících
Což platí tam, kde jsou nástupiště 550mm, že.
Tudíž žádná změna ve většině stanic. Ale možná se urychleně začne přestavovat, aby to bylo možno ukazovat jako na Slovensku.

Babky s husou budou dojíždět do práce v Olomouci?
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 15:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak moc je rychleší, resp. koik minut to ušetří na jízdní době s nízko podlažním vozidlem typu RegioShark oproti X43 + 954...?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4249
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by měl o něco lepší být ten žralok. O trochu větší výkon a o jeden vůz míň. Na těch R dnes jezdí třívozové soupravy.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak už jsem psal, co zpráva, to méně a méně modrých argumentů. Nedávno jsme vyškrtli označení "vyzobávač" (nebo snad je trať do Krnova vyzobávací? ), po dnešku si můžeme udělat jasno, kdo je ten, kdo se NECHCE domluvit a kdo dělá peklo ostatním.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nikdo by si nechodil jízdenky kupovat do pokladen RegioJetu a dopravce by tak přišel o provize z prodaných
Proč? Vždyť jsou o třídu lepší a mají hezčí pokladní.
Také bylo několikrát řečeno, že RJ pokladny nepotřebuje, protože se bez problémů dají koupit ve vlaku a stejně každý, kdo jezdí RJ, si je kupuje na internetu.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, není to tak dávno, co tomu bylo opačně a vzájemené (pro některé ještě jednou - vzájemné!) uznávání jízdenek odmítal RJ.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Na to, že za traťové jízdenky jazdí 0,01% cesujúcich máte nejaký zdroj?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

méně modrých argumentů
Na nesmyslné žluté argumenty je odpovídat těžké.:-)
Co s lístky ODIS a IDSOK? Ty nebudou platit, protože nemusely být koupeny ani u ČD či RJ?
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.185.202
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 16:56:27    Odkaz na tento příspěvek  

... aneb kdo seje vítr, sklízí bouři! Vůbec se ČD nedivím, že nechtějí RJ uznávat jízdenky, po tom všem co Velké Žluté JÁ v růžové košili už nablilo za kecy, osočování a urážky na stranu ČD. RJ opravdu není partner, se kterým by se dalo férově dohodnout, takže v tomhle ČD docela fandím, i když to ve finále odserou i jejich zákazníci, a celá naše železniční "scéna" se dál bude potácet ve sračkách, jako tomu je teď.

Budulínku, ty si udělej jasno v čem chceš, já jak to tu čtu, tak už o tobě mám taky celkem jasno... a ostatní DO MĚ!!!
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 17:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jednání se mohou zadrhnout na sporu o vzájemném uznávání jízdenek. Podle majitele RegioJetu Radima Jančury by mělo ministerstvo dopravy více tlačit..."
"ČD jsou ochotné o oboustranném uznání jízdenek jednat. „Jakmile bude definitivně rozhodnuto a objednatel nás vyzve k jednání o vzájemném uznávání jízdného, jsme připraveni o této věci diskutovat,“ sdělil mluvčí drah...."


B4: Naučíme se číst. Kde máte vaše tvrzení. Definitivní rozhodnutí. Bohužel ještě není!
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 17:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Pozitiva 0, negativa omezení jistých výhod čerpaných obyčejným cestujícím, pomíjím neplatnost RP. Jízdenky si umím koupit za své.
Ono vše zůstane téměř při starém, krom barvy R vlaků.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 17:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
Takže nízkopodlažnost není pozitivum?

Lokom:
Prosím o jediný odkaz, kde se žlutý nechtěl dohodnout na uznávání jízdenek. Nezaměňovat prosím s uznáváním režijek

Asdf:
Nemám zdroj, ten má jen Dráha, ale opravdu si myslíte že to bude více než třeba 5% cestujících? Jinými slovy zdražení traťovek se dotkne naprosto zanedbatelného počtu cestujících, ale chápu, že modří musí v rámci boje plodit nová a nová negativa

Nedávno tady někdo psal, že když bude dojíždět autem, zaplatí měsíčně 3000 místo 500 za vlak. Brání někdo někomu se přestěhovat? Mně by se taky líbilo bydlet na Kvildě a každý den bych měl odvoz do Prahy z veřejných peněz.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 18:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Takže ste si to zasa vycucol a tudíž je to správne. Človeče, nemá Vašu fotku na pyžame Chuck Norris? Hlavne, že ste ma už zakádrovali a pridali zopár ideologických kecov.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 18:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: K tej nízkopodlažnosti. Zrovna na predmetnej trati sa často nastupuje v podstate z úrovne koľaje. Takže oproti VP nástupu na 3 schodíky vyrobíte 1 (alebo 2, ak tam dáte vysúvací schodík, ktorý bude zavše nefungovať ako na 840) schod veľký na ktorý sa paradoxne nastupuje horšie ako do VP vozidla (široké dvere, nie je sa kde chytiť, ...). Takže teraz už len musí SŽDC zázračne (ale v rámci propagácie liberalizácie sa snáď nájdu, tak ako na Slovensku) nájsť peniaze na 550mm nástupištia.

A k uznávaniu: Žltý na Slovensku odmietol podpísať BID.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 18:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

České dráhy ale přehodnotily původní vstřícný postoj a jízdenky RegioJetu uznávat nechtějí...ČD jsou ochotné o oboustranném uznání jízdenek jednat. „Jakmile bude definitivně rozhodnuto a objednatel nás vyzve k jednání o vzájemném uznávání jízdného, jsme připraveni o této věci diskutovat,“ sdělil mluvčí drah Radek Joklík. RegioJet se ale obává, že bez tlaku ministerstva tato jednání k ničemu nepovedou.

Neboli jediný, kdo tvrdí, že ČD nechtějí uznávat, je Jančura a novinář, v tomto případě anonymní (?). ČD řekly ústy mluvčího, že je RJ nevyzval k jednání.
Klasický Jančurův PR zvratek, vypovídací hodnota ve vztahu k realitě nulová, spíš příprava výmluv na to, že něco nevyjde.
A pak je ještě hezký tohle:
Podle majitele RegioJetu Radima Jančury by mělo ministerstvo dopravy více tlačit na České dráhy, aby se s novými dopravci na železnici dohodlo.


By mě zajímalo, jak by hysterčil, kdyby ministerstvo na někoho tlačilo v zájmu někoho jiného než je on sám.
Zvídavý_blbec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2013
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 18:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulíne, dnes nemáš svůj den. Zase jsi ze sebe udělal hlupáka.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3857
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. dubna 2013 - 19:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek:
Vaše teorie, jak bylo zle a jak se s příchodem konkurence Dráha zlepšila, platí možná jen tam, kde jezdí fuj fuj vyzobávač, jinde je to stejné, jako před 20 lety. Asi by to chtělo si sundat ty modré klapky z očí...Čili z mého pohledu se nezměnilo vůbec nic.

Člověk, který je schopný napsat, že za posledních dvacet let se na železnici nic nezměnilo, je hovado, hovado, hovado, hovado, hovado....