K-report
 

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 02. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 02. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8311
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 22:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvojnásobný úhnoj aneb jak zprznit docela vymazleného Zündappa ...

barta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.246
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 22:40:54    Odkaz na tento příspěvek  

Co je tak spatne na lokalnim kodovani aut? Jsme snad ve Spanelsku kde nelaska mezi regiony a etniky muze prerust v neco co ohrozi celistvost zeme? Nebo je v CR takovej bordel v evidenci jako byl ve Francii a Italii? Mame snad takovou tradici ale hlavne takovou uroven kriminality jako Skandinavie? A kdyz nepocitam Pobalti a Madarsko tak vsude vidim nejakou vazbu na misto evidence nebo prinejmensim misto vydeje. KDO tenhle trend TADY podporuje a jaky CIL tim ma byt dosahnuty? Jasne ze urcita cast lidi na to bude slyset a pak az se tahle "vymozenost"zavede bude blbe koukat na nasledky. Nic neni zadarmo a tak jako placeni kartou, vernostni karty a podobne "vymozenosti" uz lidi pripravily o skutecne soukromy a kdejaky obchodnik nas zna lip nez my sami sebe. Budeme si ovsem jako ovce namlouvat ze celostatnim kodovanim RZ jsme snad ziskali vic anonymity a snad i bezpeci...argumentovat jinymi staty nema smysl, tam by to smetli hned ze stolu.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 23:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

barto, s tímto neumím poradit. Snad psychoanalytik nebo rovnou psychiatr by pomohl.

Michalova manželka ani netuší, že existuje Pardubický kraj (já dodávám, že to netuší další miliony lidí tady v ČR). Proto je úplně jedno, jestli má Pardubický kraj "E" nebo nic.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8616
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 05:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestle: no já spatřuji v regionálním kódování spíš problém administrativní náročnosti související s velkým přesunem lidí a vozidel. Přitom ctím pravidlo, že pokud region kódovat, tak současně jej dodržet i ve výdeji, což znamená v Kuřimi nevydávat ani kód B ani BO, ale KU. Ten současný krajský systém už je v podstatě rozmělněný systém celostátní. A pravidlo přenechání RZ napříč republikou pak ještě více podporuje právě myšlenku nerozlišovat nic. Já bych zrovna třeba španělské nebo nizozemské celostátní značky považoval za povedené, rozhodně víc povedené než třeba regionální polské nebo běloruské.

Ostatně zkusil jsem si takovou mapičku:


Růžovou barvou jsou regionální systémy se vším všudy, přičemž za extra podařené mohu považovat A, D, CH, SRB, HR. Modrou jsou celostátní. Oprostím-li se od pohledu, že ze značky nic nepoznám, jsou podařené všechny. Nejhorší kategorie jsou pak oranžová skupina. To jsou státy s regionálním kódováním, které považuji za nepodařené. Dlouho jsem váhal jestli sem zařadit i PL, ale ano, dvojí kódování je zbytečně překombinované, nehledě na fakt, že jsou i jinak PL značky nepěkné. U těch oranžových států je tedy budˇ kód ukryt nenápadně a blbě (RUS, UA, BY, F) nebo je dělán neintuitivně (N, EST) nebo je přenositelný (GB), případně je systém obecně nepěkný - graficky, zapamatovatelností, falešnými regiony atp. (CZ, GR, IRL, SLO).

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
barta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.246
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 10:37:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Nestle...naprosto souhlasim! akorat ze tolik psychoanalytiku a psychiaru v zemi neni....i kdyz v ramci povinneho zdravotniho vysetreni vsech osob v zamestnaneckem pomeru by to slo...
Zapomnel jsem uvest Belgii a Nizozemi kde anonymita registrace byla od pocatku vnimana jako prispevek k snizeni pnuti mezi etniky (B) resp. racionalni reseni evidence v huste osidlenem uzemi (NL). Portugalsko ani zmenou z r.1992 nedosahlo zadaneho stavu debordelizace.
Ja doufam ze nove vedeni MD bude jednou zvazovat ciste praticke dopady toho ktereho typu kodovani a ne rozhodovat podle jeho "podarenosti" jinde v zahranici nemaje paru o tom jake tam jsou pravni a dalsi relevantni pozadavky na registraci vozidel.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 11:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 (8616)
Skvěle zpracované - jako vždy - a není snad ani co dodávat. Ale přece jen:

Faktické poznámky
- IRL - irské counties existují desítky let a jsou tradiční.
- CZ - české samosprávné kraje existují od roku 2001 a mají poměrně silnou pozici ve veřejné správě.

Názorové poznámky:
- polský systém je na první pohled složitý, ale podle mě se jedná o jedinečné kódování, jímž se relativně velká země vypořádala s velkým počtem územních jednotek. Podobnou výzvu řeší Německo (300+ Kreise) a začíná mi připadat dost nepřehledný (alternativní kódy pro zaniklé = sloučené okresy, velké okresy čím dál tím víc používají osmimístné značky, tím pádem užší písmo a nevypadá to hezky).
- Slovensko - okresní kódování se může zdát Čechovi (Moravákovi) hezké, ale tyto okresy nemají žádnou tradici, právní subjektivitu, byly nakresleny politicky, v období totality a za kriminální vlády.

Poslupné celostátní kódování (F, I, H, B, E, svým způsobem i NL ...) je sice hezké pro několik málo nadšenců, ale drtivá většina obyvatelstva netuší, jaká série se momentálně vydává - a ani je to nezajímá.

Celostátní kódování bez posloupnosti (např. S nebo DK) nebo se složitou posloupností (L nebo FIN) - absolutní opuštění zakódování jakékoliv informace (v rámci jedné kategorie vozidel samozřejmě) je (paradoxně?) ve státech, kde je nejvyšší úroveň demokracie a kvality života.

Ostatní země s "okresním" kódováním (většinou větší město a jeho okolí) mají kromě zmiňovaného Slovenska, dále Rakouska a Švýcar (rozvedu později) pouze státy Balkánu. Balkán myslím není synonymum pro vyspělou veřejnou správu....

CH - švýcarské kantony existují staletí, CH má značky na obyvatele - přenositelné, svůj úspěch staví CH na své konzervativnosti - je to úplně jiná story, než Balkán.

A - historicky má Rakousko silné vazby na Balkán. Zároveň je rakouská společnost také trochu víc konzervativnější a vystavěna na lokálpatriotismu (úpřimně řečeno, Rakousko jako země / národ není zrovna světovým hegemonem, a tak staví svůj úspěch na své "malosti" a ne "velikosti").

Značky nám demokracii nezachrání, pokud jsme národem zlodějů, korupčníků a podvodníků, značky nám kriminalitu nezmenší.
Švédsko ale hlásí - "my jsme dostali naši veřejnou správu a kvalitu života na vysokou úroveň - tudíž máme úplně anonymizované PZ).
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 13:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K předchozím příspěvkům o (ne)regionálním kódování v CZ:

1) Má konzervativní povaha je příznivcem povedeného regionálního kódování, tradičně patříme k rakousko-německénu prostoru a způsobu uvažování - kde má toto kódování tradici a je celkem propracováno. Bohužel, existuje dlouhodobá tendence území CZ z tohoto pro nás přirozeného prostředí vytrhnout (její podrobné zkoumání a vnější vlivy jsou mimo rámec našeho tématu) a posilovat zde byzantinské, mafiánské a jiné rusko-asiatské vlivy. Schade.
Můj názor je však zcela NEPODSTATNÝ a tak očekávám, že logické regionální kódování (lhostejno, zda dle ORP, zemí či jiných územněsprávních jednotek) v CZ už nemá šanci.....
2) Řízení ČS, CS i CZ mělo vždy tendenci směřující k unitárnímu státu s ponecháním pašalíků pro nafoukané strejdy okresního formátu - lhostejno, zda se ty pašalíky jmenují krajské úřady, KV KSČ či jakkoliv jinak podle dané doby.
3) Územní členění Čech, Moravy a Slezska je od r. 1918 ryze účelové a každá změna je vždy motivována pouze snahou o omezení/likvidaci nějakých zavedených či (latentně) nebezpečných struktur a POLITICKÉ posílení struktur nových. Takto můžeme vnímat pokusy o německou samosprávu (1918 - Deutschböhmen, Sudetenland etc.), župní přešlapování (1920-27), rozbíjení RČS (1938-39 + protektorát), bolševické opevňování a přemety (1945, 1949, 1960), zrušení krajských úřadů (1990), rozdělení ČSFR i letitou nemohoucnost při vzniku nových krajů a vymýšlení jejich kompetencí v CZ. Samostatnou kapitolou v těchto politických účelovostech je Morava. Tohoto (dnes už téměž prázdného) pojmu se soudruzi v Praze bojí jak čert kříže. Výsledkem je záměrná likvidace moravsko-české hranice při územních reformách od r. 1960 až do současnosti. Ze slova Morava mají média kopřivku. I v předpovědi počasí se nemluví o dešťových srážkách na Moravě (3 slabiky), nýbrž ve východní části republiky (9 slabik - a pak že je vysílací čas drahý )
3) Krajský systém registračních značek (MMI) je ve skutečnosti celostátně (unitárně) řízený systém utajeného ORP kódování (číselné intervaly) maskovaný krajskými písmeny. Asi nejlépe tak navazuje na systém z let 1953-60(64). Tedy nic ke chlubení. Ryze současný je v tomto systému RZ mechanismus přílepků a dílčích nesystémových změn bez jakékoliv vůle vnést do systému přehled a pořádek, kdy i připravované zamedení ZNP a další úpravy jen vnáší další chaos do zbytkového dosud nerozvráceného systému.
4) Nyní je před námi zrušení potřeby změny RZ při mezikrajské přeregistraci a zavedení nekrajských ZNP. Domnívám se, že opravdu už nic nebrání tomu, aby bylo pseudokrajské kódování zrušeno a nahrazeno celostátním:
a) od data D se pro všechny ORP mohou distribuovat značky v kódování navazujícím na Áčkové (pražské) kódování, kupř. počímaje 5AN:1492. Po dojetí k 9AZ:9999 lze plynule přejít na Béčkové neobsazené značky, třeba od 2BA:0001 dále.
b) vykašlat se na krajská písmena a začít třeba od 1D1:0001 pro všechny ORP a pak to lepit do všech volných kódových dír.
c) nebo přijít s jednou zcela nepravděpodobnou celostátní inovací, která by si vzala dobrý příklad ve F a I a doplnila na značky reioproužek. Ale to je říše snů. Nicméně grafiku mám nachystanou - návrh sem v rámci házení perel sviním (státní správě) zavěsím později.

Hezký den všem!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8617
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 13:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je sice hezké pro několik málo nadšenců, ale drtivá většina obyvatelstva netuší, jaká série se momentálně vydává - a ani je to nezajímá

Podle mě je to nemusí zajímat, analýza je věcí nadšenců.

K tradičnosti nebo netradičnosti: Ono to je těžké, někdy je ten radikální řez lepší než složité navazování. Například naše typy 103 a 106 - to je přesně případ zbytečné „tradice“...

S tím Polskem se neshodneme, mě se prostě nelíbí už ta typografie a mixování písmen-číslic jako na našich exportkách. Já mám rád, když jsou hrušky u hrušek a jablka u jablek

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4177
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 14:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260 - Polsko:
"...mě se prostě nelíbí už ta typografie a mixování písmen-číslic jako na našich exportkách. Já mám rád, když jsou hrušky u hrušek a jablka u jablek"

Potvrzuju, PL-značky se nepovedly
a) kombinovaný kód "krajsko-okresní" zbytečně obral jednu pozici v kódu, zbytečný tlak na míšungové či osmiznaké kódy
b) směska písmen a číslic v jednom bloku je hovadská
c) PL font je nevyvážený - má "hubené nohy, přitom je moc široký a nahuštěný na sebe - mnoho luftu v písmenech/číslicích + malé mezery (z tohoto pohledu je CS/CZ font vliven protektorátního převzetí vzoru DIN stále docela povedený).
eee
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.186.98
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 17:40:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, mě osobně je jedno, jestli je systém RZ regionální nebo celostátní, jedno mi není,
že u nás při přihlašování auta MUSÍM ZNAČKU MĚNIT ZA JINOU.
---------------------------------------------
Proboha proč, jsme tak bohatý stát? Možná neustálé chrlení nových značek a šrotování těch minulých je jedinečným uznáním důmyslnosti a sofistikovanosti Ministerského Pécé a jeho kombinačních schopností a také geniality jeho obsluhy. Ročně nás to stojí 100 miliónů.
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 18:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

eee:
V rámci kraje je měnit nemusíš, dokonce ani když máš ještě okresní. Můžeš, ale nemusíš !!

V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 2B0 7B8 8B3 8B5 8B6 8B7 8B8 9B0 9B1 9B2
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: BZ BME BMP BMV BZC BZK
(¯`·.¸¸. > MCCCXIII <.¸¸.·`¯ )
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 18:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad eee - "jedno mi není, že u nás při přihlašování auta MUSÍM ZNAČKU MĚNIT ZA JINOU"

To je přesně ono (zčásti - viz níže). Současný systém existující od roku 2001 je zplácanina kdečeho a ze všeho si vzal jen to nejhloupější (jak bývá v CZ zvykem). Při krajském kódování opravdu platí povinnost měnit značku při přeregistraci z kraje do kraje, při přeregistraci v rámci kraje tato povinnost není. Bude-li tedy tato povinnost zrušena při jakékoliv přeregistraci, tak zanedlouho budou ve všech krajích registrována vozidla se značkami pocházejícími z většiny krajů. Ta krajská písmena pak zcela ztrácí smysl a je logický přechod na celostátní kódování. Ostatně stejně tak je v tom případě buzerační povinnost přihlašovat vozidlo do celostátního Registru silničních vozidel výhradně ve své "domovské" ORP, kde se mnohdy majitel vozidla zdržuje jen v noci a o víkendu. Při celostátním registru by bylo mnohem logičtější, aby bylo možné vozidlo přihlásit na libovolné pobočce, většinou poblíž pracoviště, tedy tam, kde se majitel vozidla zdržuje ve dne.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 18:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by:Ostatně stejně tak je v tom případě buzerační povinnost přihlašovat vozidlo do celostátního Registru silničních vozidel výhradně ve své "domovské" ORP, kde se mnohdy majitel vozidla zdržuje jen v noci a o víkendu. Při celostátním registru by bylo mnohem logičtější, aby bylo možné vozidlo přihlásit na libovolné pobočce, většinou poblíž pracoviště, tedy tam, kde se majitel vozidla zdržuje ve dne.


Něco v tom smyslu jsem psal výše. Mě osobně už naše státní správa s tou svou posedlostí trvalými bydlišti leze na nervy. Nemohu si pomoci, ale v době sofistikovaných počítačových systémů mi už vážně připadá absurdní, že člověka s každou blbostí ženou na úřad v místě trvalého bydliště. Dalo se to pochopit v roce 1995, ale v roce 2013? A netýká se to samozřejmě jen RZ. Pevně doufám, že až se všechny úřady napojí na centrální registry, konečně tahle absurdita skončí.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3023
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 21:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (7565):
Pavluscho, znáš?
Ni , synku mužeš mi poslat origoš? Diky moc.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7879
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 09:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://atmosferaci.wbs.cz/
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 12:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek o značkách na přání na serveru Metro.cz.

http://www.metro.cz/1loveyou-znacky-na-prani-budou-realitou-od-ro ku-2015-fv4-/co-se-deje.aspx?c=A130515_165440_co-se-deje_Bel

Je v něm zajímavá informace, o které nevím, že by proběhla někde jinde. V závěru článku jsou shrnuta pravidla pro sestavování značek na přání a poslední bod říká toto, cituji: První bude číslo série, zbytek je na žadateli, zda si značku vyplní písmeny, čísly nebo jejich kombinací. Výše v článku je pak jako příklad kombinace 2BOND007 a v nadpisu článku potom 1LOVEYOU. To mě docela zaujalo. O jakém číslu série se zde bavíme? Kraje jedou podle jednotlivých sérií, to ano. Nicméně značky na přání snad měly stát jakoby mimo krajský systém. Proč má tedy třeba pražský žadatel o značku na přání být limitován tím, že v Praze se aktuálně vydávají RZ s trojkou na začátku? Nechápu smysl.

Ale možná to řeším zbytečně. Bůh ví, zda se zase nejedná o nějakou nepřesnou interpretaci.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 10:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celostátní kódování se může (bohužel) nakonec prosadit.
Ale nemělo by být tak "tvrdé" jako ve Skandinávii nebo Maďarsku.
Tady jedna z možností...
application/pdf
DINOY.pdf (356.4 k)

nechtělo to vzít jako obrázek takže se omlouvám...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Schweik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 16:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná značka na pěkném autě:

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 17:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také tu Audinu potkávám...
Číslice z prvního trojbloku zopakované ve druhém čtyřbloku jsou docela povedené a decentní. Nicméně tato poněkud pežoťácká kombinace mi na Audi nesedí.
No, ale pokud bych měl na značce každou číslici jinou, byl bych i za takovou nabídnutou kombinaci vděčný.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 17:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková informace - třeba to někdo užije. Cca 2 měsíce zpět jsem se ptal na 5P5 8129 viz odkaz. Tak hlásím její úhyn a přeregistraci na 3AK 1109.

Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
Schweik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 18:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávám foto Audiny zepředu:

2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 22. května 2013 - 21:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schweik: Ta Audi teda je Dík za fotky
Tuhle rz (jen s písmenem Z) bych bral všemi deseti

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 22:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor 1940:

Hm, bude zajímavé sledovat, zda zaregistrují i užitkové vozidlo do 3,5 tuny se značkou DEB IL 1. Už tři znaky vedle sebe mohou tvořit (nechtěné) významy, natož 5 znaků.

A nebo se nechtěné kombinace vynechají (kdo o tom bude rozhodovat?), pak se poněkud sníží deklarovaná kapacita systému.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. května 2013 - 23:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestle 758
Nepřijatelné formulace lze vygenerovat na základě dostupných zdrojů. Např. Velký slovník sprostých slov, vydal Lege Artis 1999, jich má pod písmenem D necelých 50, z toho podstatných jmen asi 30, o 5 písmenech jen pár a je otázka která z nich jsou absolutně nepřípustná (DUN DA, DUC NA, DRN DA, DEV LA, DAT LE atp.). Vytvořit nepřijatelný výraz s počátečním písmenem I se asi vyčerpá na IDI OT, u N na NEM RD, u O na ONA NI a na Y tam nic nemají...Určitě větší ztrátovost kapacity by byla ve formátech typu BLB 1234, VUL 1234 atp.
Ty písmena jsou navržena tak aby trochu asociovala: O = osobní auto, D = dodávka, N = náklaďák, Y = tvar oje a I usnadňuje v proporční ražbě udržovat úzký formát motocyklových tabulek.
Skladba obsahu PPP PP čč/PPP PP č a další u nejpočetnější kategorie vozidel pak vychází vstříc snahám některých lidí aby úřad přeci jen povolil, za dodržení přesných podmínek, RZNP - např. jako JAR DA 12, TON DA 12, kde jasně není kolize z původní registrací (JA, TO..).
Vytvořit celostátní systém, kde nehrozí shodnost počáteční části záznamu s nějakým používaným systémem z let 1960-2001 je v českých podmínkách nesnadné, ledaže se prosadí formáty jako 1A3B HAHA nebo v 8 místné verzi 1A3B HUHU.
Současný Dobešův návrh RZNP co prošel parlamentem se takovou "maličkostí" jako kdo bude určovat co se smí a co ne nezabýval, protože dobře věděl, že to je nejslabší místo celého plánu na zavedení RZNP. Kocourkov to možná nakonec postaví úplně na hlavu a ve vyhlášce taxativně zveřejní jaké jediné texty se smí používat - to bude nejjistější varianta (co není povoleno je zakázáno)....

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 18:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan q /311/:

z toho článku mě nejvíce zaujalo toto:
"Jisté je, že ministr dopravy Zbyněk Stanjura si takovou značku pro sebe nepořídí. Považuje ji totiž za papalášskou. "Kdyby to bylo na mně, tak já to nenavrhuji," prohlásil Stanjura."

Pěkně řečeno, pane ministře, souhlasím s Vámi. Jen jedno doplním, že 10 táců by bylo vhodné pouze za 1 kus, ne za 2, a je to asi tím, že už na ní čeká navrhovatel tohoto systému, předchúdce Dobeš, který bude první v pořadí a který tak vehementně prohlašoval, že v pokladně ministerstva chybí kvůli současnému systému RZet peníze.

P.S.: v článku na US typu je identita a současně vydávané evidenční značky na přání na Slovenskou mají svou jasnou logiku a identitu a jsou již nyní na lepší úrovni.
abc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 22:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schweik: Dneska jsem tu Audi viděl projíždět na 230. km D1 při čekání na Gumballery
Schweik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 22:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vida, pěkně cestuje.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4290
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 09:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja bych řekl, že těch "krajských patriotů", kteří si po koupi ojetého vozu hned půjdou pro nové RZ svého kraje, nebude zas tak moc. Většině lidí to podle mě bude jedno.

Ano já teď nedávno koupil ford scorpio AEM 64-88 malá hezká stará tabulka vydaná v roce 94... rád bych si jí nechal byť byla prahácká páč autu slušela.

Busík měl před lety krajský esko teď má péčko ale bejt tady možnost regnu si to někde v jižních čechách páč ten kraj mam rád a značky s Céčkem se mi nějak víc líbí.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7582
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 00:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovošrot v Považské Bystrici, bohužel nedali

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2013
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 08:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender (278) : Moc pěkné úlovky,koukám že se to v Praze pěkně ztrácí .A kdyby ses koukl i na nájezd na Zahradní město,měl by jsi o jednu navíc,která tam ležela asi dost dlouho (4H6 68E),ale tu už sebral můj táta,časem hodím fotku.

Rul : To jsou teda pěkný darebáci že ti je nedali,takový pěkný značky .A koukám že jsi zase cestoval po slovensku,byly nějaký pěkný ůlovky?

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 08:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RUl: Škoda mluvit...

ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3813
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 13:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standač: auto plné rekordů
Dost dobrá fotka
Já si jí s dovolením uložím i stvým nickem..

Takže pošta bude mít dodávky Ford a pak malá auta budou Fiaty nebo VW..
Na naší poštu došli minulej týden tři nový Fiati
Dva zůstávají na poště KM (3305 a 3310) a ten poslední s tím né moc pěkným číslem jde na jednu menší poštu v okrese..


Měl jsem z aut velkou radost, vypadají dost dobře.. Stopro líp než vylítané dobité feldy..
Hned jsem šel za vedoucí a pak následně za dispečerem které auto si mám teda od pondělí vzít.. Ikdyž jsem moc dobře věděl že my expresáci žádné nové auto nedostanem
Auta dostaly motorizované pošťačky které měly právě ty nejvylítanější Felicie..

Parádně vypadá kombinace když vedle sebe stojí jak nové Fordy tak tihle Fiati, ta tmavá modrá a velke trubky vypadají fakt skvěle, konečně bude mít pošta modernější tvář..:-)

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7585
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 18:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovecvraků (600):

Ale jo, něco máme.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2013
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3958
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 18:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RUL: Nejvíc ta PPC a BJ-24-58
Když mi došel balík z Prešova, myslel jsem si, že mám poklad, ale nevím, co bych si myslel u tohoto.

ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 19:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul : Ty kráso já snad dostanu infarkt,tak to je nářez.Gratuluju a jsem rád že jsou značky v dobrých rukou .Asi se někdy taky budu muset vypravit na Slovensko,protože co se starých slovenských značek týče,mám jen PXA a tu mopedovou VK,kterou mi sehnal kamarád na Slovensku u jednoho pána kterému visela na vratech.Pán mu k ní prý povídal,že si ji někdy v roce 2003 zrepasoval,ale za dva měsíce si musel motorku přehlásit a tak si ji pověsil na vrata.

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3959
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 19:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na výměnu:

Pokud by měl někdo něco pěkného, můžem se domluvit...

ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
Jakub2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 18:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:
Paráda hlavne BJ-19-68 a SL-01-64. Kolko už máš slovenských ŠPZ?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7588
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 21:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2 (789):

Tuhle sbírku jsme si mezi sebou rozdělili rovným dílem, ale jak se tak dívám, tak všehovšudy mám ve sbírce 12 kousků.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2013
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2013

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 12:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zřejmě tabulka ze kterého roku to auto je

focené ve Zlíně dne 27.5.2013
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7591
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 15:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny nic osobního, ale řeknu to na plnou hubu, že tvé příspěvky stojí z 90% za prd, jak kvalitou fotek, tak i obsahem. Zamysli se sakra chlape.



Něco pro sběratele ražeb:
2M7:9337 (25/05/06)

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2013
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2013
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8628
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 18:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle auto dostalu tu opožděnou brněnskou ZMP 8B7 1575, už si je odvezla pražská pobočka.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 1-2013

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 21:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RUL: omlouvám se teda
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 18:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přihodím jednu Diplomatku z Paříže,nemůžu si pomoc,ale tahle kombinace barev je úžasná
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8340
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 19:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Diddy (535)

Tvůj příspěvek sice patří do zahraniční komory, ale budiž ...
26 = Čína
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 19:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat
Já věděl že to strčím do blbé "komory"
ale díky za upozornění a identifikaci
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 20:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mám tu ilustračně také jede nosič za autem na jízdní kolo, řekl bych, že je to zdařilá výroba na zakázku od současných prodejců:

JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 21:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řekne mi prosím někdo jak se správně říká těmto spz které vídávám na rally vozech?
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 28. května 2013 - 23:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvláštní tabulka s registrační značkou pro sportovní vozidla, kterým byl vystaven průkaz sportovního vozidla (vzor od 1.7. 2006, zde typ 301)
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 29. května 2013 - 07:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudale děkuju Ti moc
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8632
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. května 2013 - 06:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kobercový nálet - květen - report

Po měsíci se opět hlásím s poznatky z terénu. Opět jsem mapoval výskyt převážně okresních značek. Musím říci, že Jiráskova čtvrť mě co se týče značek zklamala, oproti vilkovým Černým Polím jsem měl dojem, že perel tu bylo méně, resp. jsem kvůli stejnému množství prošel mnohem větší rajón.

Jiráskova čtvrť obrazem:


V této části Brna si člověk opravdu mákne... Konkurencí mě byla většinou tato pošťačka, potkal jsem ji po dva dny:

Možná jsme si měl nechat poradit optimální trasy, jeden den jsem udělal výstup od řeky Svratky až na Žlutý kopec, už začátek trasy byl hoden horského vůdce:


A schodů bylo více, tyto mě zaujaly tím, že vedly odnikud nikam:


Nejčastějšími společníky náletníka jsou kočky:


Po Jiráskově čtvrti jsem si jako další část mapování terénu vybral opět opačný extrém a to Židenice, opět jsem sestoupil k vodám řeky Svitavy:


Židenice jsou taková jalová čtvrť, ovšem značkově se to více blíží Černým Polím. Z památek přidám tyto dvě:


A ilustračně pak něco z ulic kde se teď pohybuji:


A všimněte si v galerii na závěr té sladké tečky...

Kobercový nálet

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 30. května 2013 - 12:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: pěknej nálet Michale, mě se moc líbila ta BZK 25-10

bratří Grimmové (468):
To jsem rád, že D-LINKA ještě žije, je z "mojí produkce", dokonce si myslím, že i Pavel2 má od mne tu GEIS@U, která si ji objednala a nevyzvedla


V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 2B0 7B8 8B3 8B5 8B6 8B7 8B8 9B0 9B1 9B2
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: BZ BME BMP BMV BZC BZK
(¯`·.¸¸. > MCCCXIII <.¸¸.·`¯ )
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 30. května 2013 - 22:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022 /5221/:
Jannys, 3260: Neprovokujte, sedím zrovna u 11° Starobahna a su rád, že mě minula rohatá zvířata a král Jan I. Ale něco by se na jihu Moravy udít mohlo, ne? Kecáme o tom už dost dlouho na to, abychom něco spáchali.

Míněno vše v dobrém. Já jsem pivo začínal vnímat v polovině 70. let minulého století a tak vím co změny výroby přinesla devadesátá léta a jak rychle se i větší pivovary dnes pomalu vrací k původní receptuře vaření piva, ale jen ti opravdu poctiví.

A pro ty, kteří se setkali až s europivy (takhle se oficiálně označují a první to začali němečtí majitelé v pivovaru v Krušovicích, taky se jím říká "škytavková piva"). nakonec přidávám na osvětu stručný náhled dějin českého pivovarnictví:
http://www.pivety.com/DejinyCechy.htm
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. května 2013 - 22:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím, že bychom si pokecali o věcech, co se s řízením auta celkem vylučují. I když v době, kdy jsi začal tento mok vnímat, jsem byl tak maximálně nadšeným houbařem s nejistou budoucností. :-)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8637
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 31. května 2013 - 20:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějakej JM-sraz by se šiknul...

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Bratři_grimmové
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 31. května 2013 - 20:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmc5365 (1157):

To děláš ty nebo jak to mám chápat?

Jinak pěkná práce, to se musí nechat.
abc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2013
Odesláno Pátek, 31. května 2013 - 21:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to se budou ostatní možná solidně tlemit, co že tam ta skupinka řeší v hospodě za "blbosti"

Když už se tu rozebírá JmK - mezi krajánky je uveden Goga, je ještě nějakým způsobem aktivní? Já ho totiž coby aktivního člena fóra už nezažil, škoda.
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 6-2012

Odesláno Sobota, 01. června 2013 - 21:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké ilustrace - 3AA 5444 (102) focena někde na Vysočině, C01 5807 (158) v Blatné, 1Z0 1969 v polích u UH, 3E4 4444 z Jižní spojky a na závěr diplomat

Bullka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 01. června 2013 - 22:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

len tak ilustračne a možno tam bude aj nejaký rekord
http://www.auto.cz/skoda-1000-mb-na-vlastni-kuzi-pri-rallye-74796 /foto?foto=0}
Emem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 16:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

il.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8641
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 19:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mezi krajánky je uveden Goga, je ještě nějakým způsobem aktivní?

Už moc ne.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO