K-report
 

Archiv do 30.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 30.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 23:32:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To omezení dopravy o víkendech do Letkova bude platit od 1.7.2006,kdy na mnoha linkách začne prázdninový provoz.Naopak bude v pracovní dny do Letkova jezdit jeden spoj navíc kolem 16.hodiny,takže po celý týden tam bude shodně 5 spojů. Na lince č.13 už krátce funguje i zastávka Černice,K Radyni /pouze na znamení/.Po dokončení chodníků u křižovatky Částkova - Sušická bude trolejbus č.12 zastavovat,ve směru Božkov, až za kruhovým objezdem v Sušické.Vozy typu 24Tr Citelis jsou od neděle nasazovány denně,dnes č.504 na linku č.13, č.505 na 12/4 (mimo garant.pořadí).Ten autobus č.107 teď hodně jezdí,ale psalo se,že asi do konce června skončí.Na plošinách pro kočárky v některých autobusech a trolejbusech se objevují nové žlutočerné samolepky s maminkou a kočárkem a s nápisem:"Mámo,ví o nás ten řidič?" a upozorněním 2x zazvonit.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4944
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 00:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na plošinách pro kočárky v některých autobusech a trolejbusech se objevují nové žlutočerné samolepky s maminkou a kočárkem a s nápisem:"Mámo,ví o nás ten řidič?" a upozorněním 2x zazvonit.

V tomto směru bohužel osvěta hodně pokulhává, takže vylepení těchhle samolepek chválím. Pro zajímavost - "tam na východě" mají maminky za povinnost při příjezdu vozidla do zastávky ukázat prstem na kočárek a řidič pokývá hlavou, jako že s přepravou souhlasí.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: No to mi zase přijde už jako buzerace... přece řidič vidí (akorát pokud je víc linek, tak neví zda jde k němu, ale od toho jsou zpětná zrcátka ;-) že v zastávce ten kočárek je, tak nějak nechápu proč by měl ještě dovolovat jeho vstup do vozidla. Prostě buď je tam na ten kočárek místo (přeplněný vůz, již dva kočárky atd.) nebo ne.
Samozřejmě výstup to je věc jiná, tam by maminky měly zvonit jak oživot (ja vím, jen 2 krát ;-) když se jedná především o jejich bezpečné vystoupení.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4948
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já mám z toho taky takové rozporuplné pocity. Předpis tvrdí, že:

Cestující může vzít do vozidla kočárek s dítětem pokud to obsazení vozidla dovoluje a jen s vědomím řidiče, (...)

Dá se to brát tak, aby řidič mamince nezavřel dveře před nosem a neujel, než si maminka sežene někoho, kdo jí ten kočárek naloží, chvilku to trvá. Obsazení vozu a možnost naložení kočárku posoudí maminka líp, než řidič.

Cestující s dětským kočárkem je při nástupu do vozidla povinen sdělit řidiči, na které zastávce bude vystupovat.

To jsem nikdy nezažil.

Ve vozidle smí být přepravován pouze jeden dětský kočárek, řidič může výjimečně povolit přepravu dalších kočárků, pokud to provozní poměry na lince umožňují.

Nejvíc jsem vezl tři kočárky. Jinak, mě osobně je to jedno, když se tam ty lidi vejdou, ať si jich naloží třeba dvacet. To oni sami dokážou nejlíp posoudit, jestli se vejdnou a nebo radši počkají na další spoj. Kdybych já někomu zakazoval přepravu, budou na mě lidé naštvaní.

Takže asi tak.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do astry se můžou teoreticky (když jede za jiným vozem na stejné lince a lidí uvnitř je pár) vejít 3 kočárky do přední části středního NP článku, a 1 do zadní. Jinak oprava o Letkovu: První a poslední vynechaný spoj jen v neděli, v sobotu dosavadní stav.
Dnes jsem měl tu "čest" jet s kloubákem 475. Zvenčí má sice hezký nový lak a vnitřní BUSE, jenže zevnitř je to oprava neoprava. Novou podlahu mají jen schody, dveře jsou sice nalakované, ale pod nimi prosvítá rez, upevnění sedaček zrezlé, totéž u upevnění oranžových tyčí.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z médií aneb málo dotací pro PMDP:
http://www.regionplzen.cz/zpravodajstvi/ekonomika.asp?id=302477&jakted=dolu
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kloub 475:
me taky unika, proc nedavno lakovali 14 TrM #442, kdyz treba v interieru se nikdo ani neobtezoval doplnit chybejici gumu do drzaku skel u dveri. dokud se to sklo nerozbije, dilna si toho ani nevsimne...
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kloub 475: Zářivkové osvětlení je též původní. Nové osvětlení mají asi jen vozy 472, 473 a 476
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 22:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není plzeňskej?

http://www.chimkent.kz/f040801/pages/MVC-299S.htm
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proc by mel?
to by mohl byt i tudleten (z csad): :-)
http://www.chimkent.kz/f040801/pages/MVC-301S.htm
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4957
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože má červenou celou horní půlku vozu, což je plzeňská specialita. Běžná červenobílá karosa vypadá takhle: http://www.trolejbus.cz/b/b-113-rybitvi.jpg
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, to mezi okny je černá a všimni si, že na zadku je ještě červenej pruh od oken dolů. to nebude plzeňák :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Neptejte se, co můžete udělat pro DP, zeptejte se, co DP může udělat pro vás! :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4958
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 16:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo aha, já mám takovej podivnej monitor, na kterém ten rozdíl mezi červou a červenou úplně zaniknul. Takže se omlouvám za šíření bludů.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte pro koho je tůten tykadlák?

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tůten by měl být pro Prešov.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 13:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nátěrově Prešov a ten polskej nápis Jazda Probna mě zarazil. Ale je to vpořádku, jelikož RaG panely jsou Polské výroby. Jinak se zapojuje do soutěže o nejhezčí lak...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 18:43:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten trolejbus 24Tr Citelis v ruděbílých barvách jsem spatřil v 11.45 hod. na Domažlické,jak ho táhl tahač směrem k Nové Hospodě a myslím si též,že půjde do Prešova.Má ovšem klasické stahováky.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 18:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ten trolejbus je na 100% prešovský. Klasické stahováky mají i naše 25Tr a 24Tr pro Teplice, Jihlavu, Pardubice. Avšak pokud vím, tak tento je má jako jediný nezakryté.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 20:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz pro znalejší, nevíte kdo má nasvědomí to pěkné vyzdobení trolejbusové zastávky Těšínská?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 23:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hupi: čtu to správně, že budem mít dokonce roku tři kloubusy???
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4961
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 09:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pěkné vyzdobení trolejbusové zastávky Těšínská

O co jde?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 18:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Sova ušatá dohoukala." Příštím plzeňským primátorem bude nejpravděpodobněji Pavel Rödl.
Plzeňská ODS si vjela do vlasů
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4964
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 18:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady máte Citelis 505 při jeho prvním(?) nasazení do provozu s cestujícími minulou neděli:



A jako prémie dva teskobusy:


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 19:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, jak tomu mám rozumět.

Něco si chcete pronajmout... a zároveň něco jiného koupit???
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 21:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:Je to tak,doprava na Borská pole je po mnoha letech nicnedělání v takovém stavu, že vyžaduje, aby se vedení města náhle pochlapilo a řešilo problém na všech frontách ... překvapivě zrovna před volbami...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 12:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dnes svezl gumokolním vláček k ZOO. No pro děti je to jasně hezká atrakce a i zajímavá doprava k ZOO. Na kostkách kolem náměstí to docela drncalo, pak už to jelo pěkně. Podél trasy se objevují reklamní poutače, s jízdním řádem, zřejmě místo zastávkových označníků. Případné zastávky jsou však na znamení. U Zoo jsem si všiml, že při nedávném zvětšování parkoviště (kdy?) zmizelo torzo nástupiště původní zastávky pionýrské železnice.


No a pro srovnání přidávám fotky ještě z německé Gery, kde jsem byli včera a kde "pionýrská" železnice v ZOO funguje dosud. Možný by se to hodilo spíše do nějaké železniční diskuze, ale o našem ZOO vláčku se mluvilo tady ...


Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
1207
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 13:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzensky sotousi, nevsimol si niekto z vas, ze ci ma ta 24Tr namontovane dopytove otvaranie dveri?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenki:
ftip je v tom, ze trolejbus na borsky pole se ma zacit stavet tusim 2008, tramvaj jeste dyl a dost to zavisi na tom, jestli se vysypou eura z nakych fondu. doprava na borsky pole je dlouhodobe pruserova uz ted a zlepsovat se to nebude (spis prave naopak).

v minulosti zrejme oslovili pmdp zastupci evobusu/mercedesu s nabidkou pronajmu vozidel. nasledne jedno 15m citaro v PM jezdilo. spokojenost vyjadrili jak sotousi, tak ridici i zbytek pmdp :-)

vysledek byl ten, ze se o pronajmu 10 - 12 ks 15m citar pouvazuje, pokud prijde mercedes s necim financne vyhodnym, pac na nakup tolika busu penize nejsou.

v ty souvislosti se hledalo misto, kde by se busy daly odstavovat pres noc, pac ve vozovne v cukrovarsky uz je ted narvano. uvazovalo se o arealu byvaly reodepony pres ulici, ze pry by tam mohly stat nektery busy pmdp a pronajmuty vozy by staly v lip ohlidatelnym stavajicim arealu.

ted k tomu navic pribyly ty klouby, pac do budoucna stejne budou treba a kdyz se (nejen) pro ne objevilo misto, proc je nekoupit uz ted.

takze vicemene ja to vidim tak (muj nazor nutne nemusi byt stoprocentne spravnej), ze se ceka s jakou cenou ten mercedes na papire skutecne vyleze. pokud by se objevila dalsi pronajmutelna vyzkousena znacka/typ vozu, dalo by se i o ni uvazovat (se solarisem pry panuje spokojenost), ale ten pronajem zatim nabizi jen trojcipa hvezda.

momentalne me preqapuje, ze se toho najmu jeste nechytila treba karosa, ale kdo vi...? samozrejme je to prilezitost i pro ostatni, zalezi jen na nich jestli ji vyuzijou.
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pitto: a treba vam ho tam? sak sa nepouziva
ICQ: 218-854-995
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: a proč má o pronájmu važovat karosa, solaris a další? Vždyť přeci existují leasingové společnosti ...
Dokonce značná část obměny vozovhé parku v zahraničí se řeší takovýmhle způsobem
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

t_m:
jooo, to by ses mel kamarade zeptat spis nekteryho z nekolika reditelu PMDP...

to uz se dostavame k bakovni problematice typu uver, ruzny druhy leasingu, pronajem atd. a ono to bude krapet slozitejsi. plus k tomu kriteria zadavani verejnych zakazek, dotace na NP vozy a v tom uz se jako financni neodbornik ztracim.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 00:37:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi: je to prvni z vozu pro Presov. Tento nater je unifikovany nater DP mesta Presova a jezdi v nem vsechny vozy tohoto dopravce, az na tech par kusu s CVR. Klasicke stahovaky Railtech asi byly pouzity take proto, ze vsechny presovske trolejbusy maji stahovaky presne tohoto typu.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 00:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jeste P.S. pro ty, koho by to zajimalo - v Presove obdrzi tento vuz evidencni cislo 124.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4975
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papyr: nejde o stahováky Railtech, ty mají snad všechny 24 Tr (a 21 Tr a část 14 TrM), jde o to, že u ostatích 24 Tr jsou částečně zakryté.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasto chápejto tak, že: ...PMDP získaly ze státní kasy 13,8 milionu korun na nákup šesti nízkopodlažních autobusů s délkou do 13 metrů. Podnik naopak neuspěl se žádostí o dotaci na koupi tří dlouhých autobusů a čtyř trolejbusů s agregátem....
Co doopravdy koupí lze jen předpokládat, ale já to chápu tak, že těch šest krátkých autobusů (např. Citelis, Solaris Urbino 12 či SOR BN 12 ;-) koupí určitě. Plus ještě něco z vlastních zdrojů, ale asi toho bude míň, než na co žádaly dotace...
O pronájmu se hovoří výše, tak to nebudu opakovat.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 12:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prešovčan 124 opět na zkušebkách v Plzni, poptávkové otevírání dveří instalované má.
Fotky zde
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi: Asi jsem naivní, ale proč potom vypisujou výběrové řízení na něco, co nechtěj koupit?
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Výběrové řízení jsem nezkoumal, ale že vypíšeš výběrové řízemí ještě neznamená, že to koupíš... U dopravců rozhoduje také právě to zda dostanou od státu, města, EU dotace...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.141
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:01:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Prešovčanů, byly 2 trolejbusy, jely v rozpětí asi 5 minut po Nepomucké do centra, oba s polským nápisem Pracowniczny na displeji.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent 007: Podlehl jsi stejnému omylu jako já v pátek. Je to opravdu jen jeden vůz, pouze se tak nezvykle rychle přemísťuje
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 23:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze by mel jako priplatkovou vybavu teleport?
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 00:06:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten 24Tr pro Prešov jsem viděl v 15.25 hod. projíždět po manipulační troleji ze Šumavské do Sirkové a ul. U Prazdroje.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 01:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před nedávnem se tu někdo ptal na vyzdobené zastávky, konkrétně na Těšínské (už je to i různě jinde). Jedná se o projekt Ústavu umění a designu ZČU, který dostal od města za úkol zkrášlit vybrané čekárny.

Mě se to zdá jako velice pěknej nápad - nejsem sice expert na moderní umění, ale jako laikovi se mi to zdá vesele barevné a nápadité. Lepší, než se při čekání na MHD koukat na nesmyslný nápisy sprejem a fixem. Podle jedné kreslící studentky to má mít i ochrannou funkci pro různou létající havěť, aby do plexiskla nenarážela. Přeju tomuhle projektu hodně úspěchů a odolnost proti vandalskejm ko***ům. Výzva pro (Malé i velké)fotografy : dávejte sem různých čekáren a po čase provedeme vyhodnocení nejhezčí.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: Dík! Fakt mooc hezkej projekt, podobnou vyzdobeninu jsem viděl ještě někde na konečný, ale kde to už som zabudol... Rozhodně je to dobrý krok pro image podniku...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se líbí to jak je naproti ta svítící žárovka
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.118
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:09:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani se nedivím, že v Archangelsku vzali zavděk naším "historickým" trolejbusem 406 a jejími sestrami, když vidím, co tam jezdí za orezlé hrůzy, viz: http://ymtram.mashke.org/russia/arkhangelsk/photos/arkhan23050ac.jpg
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli se mě to nezdálo ale v pondělí na 11 vůz 446 řidička
AV 15-30
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 19:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na některých označnících /např.u FN Bory/ jsou nápisy na nových samolepkách uvedeny nesprávně česky:KOUŘENÍ ZÁKÁZÁNO !!! Novinky v provozu na trolejbusových linkách během letních prázdnin:linky č.10,12,13 a 16 pojedou podle prázdninových grafikonů. V souvislosti s rekonstrukcí Domažlické ulice (asi 15.7.-15.8.2006)bude provoz na lince č.12 zajištěn výhradně trolejbusy s alternativním pohonem.V té době nebudou proto vypravovány nízkopodlažní vozy na linky 10 a 11 a na č.16 bude vypravován pouze jeden. Linka č.10 bude jezdit pouze v úseku Doubravka,Na dlouhých- CAN Husova. V průběhu srpna se předpokládá asi šestidenní výluka na Jižním předměstí,provoz linky č.16 bude po dobu uzavírky mostu u zastávky Jižní předměstí zajištěn v úseku Doubravka.Zábělská - Tylova - CAN trolejbusy a v úseku Koperníkova - Bory autobusy. Na autobusové lince č.41 bude o letošních prázdninách už celodenně /vč.So + Ne/ zajištěn provoz i v úseku CAN - Borská pole,Teslova.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou nápisy na nových samolepkách uvedeny nesprávně česky:KOUŘENÍ ZÁKÁZÁNO !!!
Co je na tom špatně? To mi nějak uniká, řek bych že tam chyba neni.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude to tím, že ono je to asi ZAKÁZÁNO ... a nikoli zákázáno ...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 22:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sakra toho sem si nevšim
No my dislektici takový drobnosti často přehlížíme
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 08:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak PMDP se všude chlubí jak posílí o prázdninách linku 30 (asi myslí posílení o proti stavu o loňských prázdninách) páč interval z Bolevce okolo osmé je úžasný: 7:42, 7:53, 8:05 :-/
No jestli to bude fungovat jako dneska, kdy to má normálně jet v 7:48, 7:53, 8:00, 8:08, ...
a jelo to asi následovně 7:56, 8:09 grrrrrrrrrr
Asi už mě připravují na "skvělý" prázdninový jízdní řád?!? Už se skutečně těším až zase vynechá nějaký spoj (bez nahrady samozřejmě, jak je zvykem) tak tam budu čumět klidně i 25 až 30 minut. To už jsem v Doubravce pánové i pěšky a autem ani nemluvě!!!
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.105
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:52:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mimo špičku třicítka pojede opět po 15 minutách, takže dostat se z Bor na Univerzitu či k firmám na BP bude unikát.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 23:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: dyslektici, pane kolego ;-)
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.115
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 00:11:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus Solaris č.482 už jezdí zase bez celovozové reklamy Schneider.Na těch některých samolepkách o zákazu kouření na zastávkových označnících je právě vytištěno omylem "ZÁKÁZÁNO",tj. tři čárkované Á místo správných dvou,výrobci samolepek by si měli na to dávat pozor!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4984
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 00:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až zase vynechá nějaký spoj (bez nahrady samozřejmě, jak je zvykem)

Jak se vlastně tohle v Plzni řeší, nevíte? V Praze má DP po městě rozmístěno několik autobusů, nazývaných "Operativní záloha", které jsou k dispozici pro různé mimořádné události v dopravě (nehody, poruchy vozidel apod.). Podobné záložní busy jsem viděl třeba i v Brně. V Pardubicích je takový autobus taky, jenže jenom jeden, obvykle stojí ve vozovně, kamkoliv po městě se dostane max. do 15 minut. Používá se jeden konkrétní vůz, na čele má i příslušný nápis: http://www.trolejbus.cz/citybus/i-173-globus.jpg
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.116
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:16:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu další fotku trolejbusu ze Severní Koreje, vypadá v dobrém stavu. Že by trolejbusová varianta RTO Long? http://homepage.mac.com/scodrington/.Pictures/DPRK%203/IMG_3538.jpg
čtk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:28:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po oznámení jednoho z cestujících zadrželi policisté v Pardubicích na konečné stanici Dukla opilého řidiče trolejbusů. Dechovou zkouškou u něj zjistili 2,8 promile alkoholu a převezli jej na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Hrozí mu rok vězení až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: no viděl bych to tak, že ve vozovně bude záloha, včetně připraveného záložního autobusu (ale ne trvale vyčlenéného).
U tramvají je tuším jeden záložní řidič ve vozovně a druhý na dispečinku.
Ad čtk: v pardubické diskuzi už to řeší od středy ...
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 14:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když huž jsme u té ČTK ;-)

Plzeňský dopravní podnik bude na hranicích provozovat infocentrum


Plzeň 26. června (ČTK) - Od začátku července začne na dálničním hraničním přechodu v Rozvadově na Tachovsku fungovat česko-bavorské informační centrum. Pro Plzeňský kraj ho budou v objektu bývalé celnice zajišťovat Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Smlouva zatím platí do konce roku a centrum bude fungovat v ověřovacím zkušebním provozu. Pak se vyhodnotí jeho smysl, potřebnost i využívání turisty, řekla dnes ČTK krajská radní pro cestovní ruch Olga Kalčíková (ODS).

"Oslovili jsme 16 subjektů, nabídka plzeňských dopravních podniků byla nejblíže požadavkům Plzeňského kraje," řekla radní. Infocentrum, jako první místo kontaktu turistů přijíždějících do Čech přes dálnici na Rozvadově, bude poskytovat informace nejen o Plzeňském kraji, ale i o celé republice. Úkolem provozovatele bude podle radní také vypracovat analýzy situace a případně zjišťovat zájem a vytvářet podmínky pro další subjekty, které by se chtěly v centru prezentovat. Tato spolupráce by fungovala na komerční úrovni a infocentrum by mohlo v budoucnu být i soběstačné a nemuselo by potřebovat příspěvek kraje, plánuje Kalčíková.

"Jsme rádi, že jsme tuto šanci dostali, znamená to pro nás i možnost získat cenné informace o provozování informačního centra v souvislosti s možným propojením na informační centra města Plzně, která PMDP od září přebírají a která nám umožní zajistit pro zákazníky komplexnější sortiment služeb," řekl plzeňský primátor a předseda představenstva dopravních podniků Miroslav Kalous.

Provozní doba infocentra, kde by zatím měli pracovat dva lidé, by měla být pět dní v týdnu, od úterý do soboty, a to od 09:00 do 16:00, v sobotu od 09:00 do 14:00.

Lada Pešková fcz

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace